פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר שוקו
    נאדיה
    06/11/2013

בת שנה וחודשים בגיל שנה גמילה מהנקת ביום ועכשיו גמילה גם מהנקת לילה ביומיים עד עכשיו היא מסרבת לשתות חלב כלשהו תמ"ל או חלב שקיות ,
    ביומיים האחרונים היא הסכימה לשתות שוקו בצהריים ולפני שינה האםפ זה בסדר
    ואם אני רוצה להחליף בחלב שקיות כמה לשים בבקבוק וכמה פעמים ביום כי אני לא רוצה לפגוע בארוחות שלה היא אוכלץ כל כך מסודר
    חשוב לציין שמעולם לא השתמשה בבקבוק זה היה הנקה בלבד ומים מכוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מותר שוקו

הוספת תגובה

• האם מותר שוקו - תגובה

ענת תבור
    07/11/2013

שלום נאדיה, לא מומלץ לתת שוקו לפני השינה, לא בצהריים ולא בערב. שוקו מכיל כמות גדולה של סוכר שנשאר בפה ומזיק לשיניים במהלך השינה. תינוקות יונקים שנגמלים לאחר גיל שנה מהנקה אינם זקוקים לתחליף כלשהו לחלב האם, הם פשוט עוברים לאכילה סדירה במהלך הארוחות. אין גם שום צורך לתת להם שתיה כלשהי מבקבוק של תינוקות אלא מכוס רגילה/ כוס לא נוזלת של פעוטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם שוקו- אז עדיף שוקו ביג

רוית
    25/11/2013

יש בו פחות סוכר והמון ויטמינים וברזל, עדיף על שוקולית או כמו שהבן שלי אומר: "שוקו עם שמש" (שוקו קנוי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיונות בבקשה
    יעל
    05/11/2013

צריכה רעיונות לאוכל לתינוקת שלי בת 11 חודשים לארוחת צהריים וערב שאוכל לגוון ולמשפחתי אבל שהיא תוכל היא לא אוכלת אוכל טחון אז דברים רכים . ועוד שאלה איך לתת עדשים במרק או מבושלים והאם שנותנים עדשים לא צריך בשק תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רעיונות בבקשה

הוספת תגובה

• רעיונות בבקשה - תגובה

דפנה רון
    07/11/2013

יעל שלום,

רעיונות לארוחת צהריים וערב:

- מרקים : מרק קוסקוס, מרק כתום עם גרגירי חומוס (טחון), מרק אפונה (להכניס חסה בסוף הבישול ולטחון), מרק עדשים עם מעט קמח תירס, מרק ירקות.

- פשטידות, לביבות אפויות (לטחון ירקות חיים - כרוב, בטטה, כרשה, וקטניות בתחילת נביטה, כמו מאש, לערבב עם קצת שמן, פירורי לחם מלא ותיבול קל, אפשר עם או בלי ביצה. לשמן תבנית ולצור לביבות - 20 דק' על חום גבוה בתנור- עד שמשחים)

- אפונה ירוקה ללא קליפה- מעוכה באצבע,
    -מחיות אגוזים ושקדים,
    -דאל מעדשים, חומוס,
    -אבוקדו וסלט אבוקדו עם ביצה,
    -חביתות ירק קצוץ דק,
    -ירקות ובטטות אפויים בתנור (לא שרופים),
    -כדורי תמרים עם שקדייה או מחית אגוזים,
    -פסטות עם רטבים שונים וגם לבד,

עדשים או קטניות אחרות בשילוב דגנים מספקים חלבון מלא בדומה לבשר (רק פחות מרוכז). שילוב כזה יכול להחליף ארוחה בשרית. אם מורידים בשר לגמרי אז חשוב לשלב עוד מזונות

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא לקטוז
    יואל
    05/11/2013

שלום רב,
    בני בן חצי שנה. בשל כאבי בטן, התפתלויות וגזים חוזרים ונשנים - המליץ לנו הרופא לפני כחודש וחצי לעבור לתזונה ללא לקטוז. מאז הוא אוכל מטרנה ללא לקטוז והמצב השתפר מאד. השאלה שלי היא האם ניתן להמשיך בתזונה זו לאורך זמן, או שמא יש בכך כדי לסכנו? האם כדאי לחזור לתמ"ל רגיל כדי לבדוק אם מצבו השתפר?
    אשמח לכל המלצה,
    יואל

לקביעת תור
    סגירה
    ללא לקטוז

הוספת תגובה

• ללא לקטוז - תגובה

דפנה רון
    07/11/2013

יואל שלום,

לקטוז הוא סוכר חלב, והוא מספק אנרגייה. הגוף יכול להסתדר בלעדיו כל עוד הוא מקבל את האנרגייה מפחמימה (סוכר) ממקור אחר. בפורמולה ללא לקטוז יש פחמימה ממקור אחר, וההרכב התזונתי הוא עדיין אותו הרכב המותאם כמה שיותר לצרכי תינוק בגילו.

בקיצור, אין צורך לחזור לפורמולה הרגילה, אתה יכול להמשיך ולתת פורמולה ללא לקטוז כל זמן שהוא יצרוך פורמולה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בת 6.5 חודשים
    חן
    31/10/2013

בתי בת 6.5 חודשים, מתפתחת יפה מאוד לגילה, לפני כחודש נכנסה למשפחתון והתחלתי לשאוב לה חלב, אוכלת מצויין מוצקים וזה סדר היום:
    6:30 יונקת
    9:30 פירות
    12:30 מרק עוף
    14:30 חלב שאוב 150-170 מ"ל
    לאחר מכן אוספת ומניקה אותה בחמש, ובמהלך הלילה.
    המטפלת אומרת שלאחר שאוכלת את שתי הארוחות של המוצקים, היא צמאה וצריך לתת לה חלב שאוב כיון שמים לא מוכנה.
    אני שואבת פעמיים ביום וסה"כ יוצאה לי 150-170 מ"ל.
    1.האם סדר היום מספיק מבחינה תזונתית? אני לא מעוניינת לתת לה תחליף.
    2. שאלה נוספת, האם אפשר לתת לה דייסה בערב? ואיזו? האם מעורבב בחלב אם או מים?
    3. מתי אוכל להפסיק לשאוב ולהניק אותה רק מהשעה 16:00 ואילך לאחר האיסוף?
    תודה רבה,
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בת 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה בת 6.5 חודשים - תגובה

ענת תבור
    31/10/2013

שלום חן. לגבי האם כמות המזון מספקת, יש שתי דרכים לדעת: האחת היא האם התינוקת מרוצה ורגועה והדרך השניה היא לעקוב אחר העליה במשקל ולראות שהעליה תקינה (אגב, בגיל זה לרוב התינוקות היונקים יש ירידה יחסית במשקל באם מסתכלים על עקומות הגדילה הישנות שיש בטיפות חלב ולכן לא צריך להתרגש אם יש ירידה קלה לפי אחוזוני הגדילה אלא רק אם יש ירידה מאוד משמעותית של שניים-שלושה אחוזונים למטה). לפי מה שאת מתארת הכל נראה תקין. אני לא הייתי ממליצה להפסיק לשאוב בשלב זה אלא רק בעוד כחודש-חודשיים, לאחר שצריכת מגוון המוצקים תהיה כבר יותר משמעותית. את יכולה לתת לה דייסה בערב אבל מומלץ עם חלב אם או לחילופין לתת משהו אחר כגון ביצה מקושקשת מעורבת בגבינה עם מעט קוביות לחם ועגבניה או בדומה לזה. בכל אופן, תינוקות יונקים משלימים את החסר להם בהנקה במהלך שעות הערב והלילה, כך שאת לא צריכה לדאוג לחוסרים. הדבר היחיד שמפריע כאן הוא ששנת הלילה שלך תהיה פחות איכותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים - בן 7 חודשים
    מיטל
    31/10/2013

שלום,

בני בן 7 חודשים+ ואוכל 3-4 ארוחות בקבוק ביום (180 מ"ל) + 5 כפות פירות או ירקות טחונים.

טרם טעם כל משהו אחר שאינו פרי/ירק.

אני ממש מרגישה חסרת ידע בנושא וחוששת לתת לו מאכלים אחרים. לא יודעת איזה חלקים של העוף לתת לו (כנפיים? חזה?? שוקיים?), איך לבשל את זה, האם לטחון לגמרי או חלקי, עם מה לשלב את זה (רק עוף טחון? זה משעמם ומחניק.. לא?), באיזה כמות?
    ממש מפחדת לחשוף אותו לדברים אחרים כי אין לי מושג גם איך להכין אותם.

אשמח לעזרה!!!!

שאלה נוספת-
    הרופא המליץ לתת לו תוספת דייסה (אורז/שיבולת שועל) לבקבוק אחד במהלך היום.
    של איזו חברה לקנות? (הוא אוכל סימילאק ולא נראה לי שלסימילאק יש דייסות). אם אתן לו של מטרנה זה מותר? ואיך עושים את זה? כמה מוסיפים לבקבוק?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למוצקים - בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים - בן 7 חודשים - תגובה

תרצה שני
    31/10/2013

לגבי הגיוון, ניתן לבשל עוף (לא ממליצה על כנפים הן מכילות המון שומן מהעור) או הודו או בשר יחד עם הירקות ולטחון ביחד דק, לפעמים אפשר להחליף את המנה הבשרית בדג או עדשים כתומות, ניתן לגוון עם מגוון הירקות כמו סלק, ברוקולי ועוד.
    את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולבקש את המדריך לטעימות מזון הוא ינחה אותך ויתן לך עוד רעיונות.
    לגבי ההמלצה של הרופא, איני יודעת למה המליץ להוסיף דיסה לאוכל, מה הסיבה? האם בגלל בעיית משקל או בגלל סיבה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת!
    ליאת
    28/10/2013

היי
    בתי עוד שבוע בת חודשיים
    לפני כ3 שבעות בכתה בלי סוף הלכנו לרופא לבדוק את הסיבה והוא שיער שהיא עלתה מהר במשקל ואוכלת יותר מדי וזה גורם לה לכאבי בטן
    היא נולדה 3 קילו
    בגיל חודש ויומיים שקלה 4.500
    הוא אמר לנו שהיא צריכה לאכול 120
    עוד שבוע היא בת חודשיים והיא מסיימת את כל ה120 ואני ממש חוששת לתת לה 150 כי לפעמים נראה שהיא רוצה עוד
    אני חוששת שתיהיה שמנה מאוד או שיגרם לה מכך כאבי בטן
    אני ובעלי מאוד מיואשים ולא מבינים למה היא בוכה אחרי אוכל לא מבינים אם היא רוצה עוד או שהבכי נובע ממשהו אחר...
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת!

הוספת תגובה

• המשך- שכחתי לציין

ליאת
    28/10/2013

שכחתי לציין שהיא בדרך כלל אוכלת כל 3 - 3 וחצי שעות
    אוכלת מטרנה אקסרה קייר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- שכחתי לציין - תגובה

דפנה רון
    29/10/2013

אה, ראיתי באיחור,
    מציעה לנסות קודם את הדברים האחרים שהצעתי ורק אם זה לא עוזר לעבור לנסות פורמולות שלא ניסית עדיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת! - תגובה

דפנה רון
    29/10/2013

ליאת שלום,

הבכי אחרי האוכל יכול להיות מקושי בעיכול הפורמולה, מגזים.

כמה דברים שאת יכולה לנסות:
    1) האכלה לפי קצב . אני מצרפת סרטון שתרצה שני פרסמה כאן.
    2) אחרי האוכל לשים אותה עם הבטן על הרגליים (קרוב לברכיים - כשאת יושבת ישיבה ישרה על כיסא) ולטפוח לה קלות עם היד על הגב. תראי אם זה מרגיע אותה.
    3) אפשר עם ללכת איתה כשהזרוע שלך תומכת בה מתחת לבטן והד מחזיקה מתחת לאגן- ככה המשקל שלה נופל על הזרוע וזה יכול להרגיע את הבטן.
    4) נסי פורמולה אחרת- קומפוקט או אקסטראקומפורט או נוטרילון, או ללא לקטוז. תראי עם זה עוזר.

לגבי אפשרות שהיא אוכלת אכילת יתר, אין מה להילחץ מזה עכשיו, אבל חשוב
    1) להיות רגועה ולהעביר לה תחושה של רוגע
    2) לודא שאת מבחינה אצלה בין אכילה שהיא מתוך רעב לבין אכילה שנועדה להרגיע,
    ולהיענות בהתאם.

בכל מקרה, אם את רואה שהדברם לא עוזרים, אל תהססי לפנות לתזונאית ילדים, לקבלת עזרה מעמיקה יותר

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתאומים בני 6.5 חודשים
    חן
    26/10/2013

בני 6.5 חודשים אוכלים כך:
    7:00 בקבוק תמ"ל 180 מ"ל (בתוספת כפית 30 של דייסה)
    10:00 פירות ( תפוח אגס בננה וכפית טחינה) 200 מ"ל
    13:30 מרק (בטטה קישוא עוף בצל דלעת עדשים אדומים וכו') 200 מ"ל
    17:00 בקבוק 180 מ"ל בתוספת דייסה
    20:00 בקבוק 180 מ"ל בתוספת דייסה
    1. אני חוששת שיש קצת צפיפות בכמות הארוחות אשמח לקבל חוות דעת?
    הייתי שמחה גם אם היה ניתן להקדים את הבקבוק לפני השינה ל 19:30
    2. משעה 17:00 הם פולטים המון גם כשנסתי להוריד את הכמות ל 150
    האם אפשר להחליף את מנת התמ"ל במנה אחרת ?

הוספת תגובה

• תזונה לתאומים בני 6.5 חודשים - תגובה

דפנה רון
    27/10/2013

חן שלום,

לא נראה לי שיש צפיפות בארוחות.
    נסי לתת את ארוחת 17:00 ב16:00, ואז את יכולה לסיים לתת את הבקבוק האחרון ב19:00 בערך.
    בנוסף, אני לא ממליצה להוסיף דייסה לבקבוק, כדי שיקבלו מקסימום ערכים תזונתיים. דייסה מוסיפה בעיקר פחמימות, כך שהיחס בין אבות המזון מופר לטובת פחמימות, וזה גיל שבו הם עדין הרכב החלב הוא משמעותי.

מה המשקל והגובה שלהם?
    ממתי הם פולטים?
    מה הסימנים שלהם שהם שבעים?
    (אם אדע אוכל להתאים תשובה יותר ספציפית להם)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת אכילת מוצקים עקב טראומה
    מישהי
    24/10/2013

היי,

בני בן שבעה חודשים. רק לפני חודש התחיל לאכול מוצקים.

הייתי איתו בבית עד לפני חודש ועד אז רק ינק וכעת הוא עם מטפלת ומקבל 2 ארוחות מוצקים.

עד עכשיו הלך די טוב עם המוצקים אולם לפני שבוע כאשר עבדתי מהבית, שמעתי אותו מתחיל לבכות כאשר המטפלת מאכילה אותו. בהתחלה לא ניגשתי אבל הבכי התעצם ונשמע שהוא מתנגד. כאשר היגעתי ראיתי שהוא מאוד נירתע ואינו רוצה לאכול. נגעתי באוכל והרגשתי שהטמפרטורה חמה מדי. היא הספיקה לתת לו כמה כפיות למרות מחאותיו. מאז אותה ארוחה הוא אינו מוכן לאכול כלל. כבר חלף שבוע ולא ניראה שיפור בנושא. עד עכשיו לא לחצנו, המשכנו להציע ארוחות בזמנים וויתרנו כאשר הוא הביע מחאה בתקוה שזה פשוט יסתדר. מה ניתן לעשות? עכשיו זה כבר מתחיל יותר להטריד והלחץ בנושא מתגבר, לא רוצים להיכנס למעגל שלילי בנושא.

תודה רבה!

הוספת תגובה

• הפסקת אכילת מוצקים עקב טראומה - תגובה

דפנה רון
    25/10/2013

מישהי שלום,

בטח שזה מטריד ומלחיץ, אבל תזכרי שבכל טראומה אפשר לטפל בסבלנות, על-ידי חוויות מתקנות, שיחליפו את החוויה הקשה. זה כמו למידה מחדש.

אם את מרגישה מאד לחוצה אני ממליצה לקבל עזרה מקלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק המתמחות באכילה של תינוקות, שיעזרו לו להחליף חוויה קשה בחוויה טובה.

בינתיים, כבר היום, אני ממליצה לשבת איתו לאכול ארוחות, מבלי ללחוץ עליו לאכול, אבל שהוא יוכל לראות שאת אוכלת ונהנית. אני מאמינה שבשלב מסוים הוא בעצמו ירצה לטעום, אם לא ילחצו עליו יותר מדי. אפשר לשים לו אוכל על היד- שירגיש שהוא לא חם מדי.
    כדי שלא יהיה לחץ מזה שלא אוכל מספיק, לספק לו יותר חלב/פורמולה.
    במקביל, לדבר עם המטפלת. אם היא האכילה אותו במצב של התנגדות, יכול להיות שגישת ההאכלה שלה היא ללא הקשבה לסימנים שלו, עוד לפני המקרה של האוכל החם. כדאי לברר את זה. חשוב שמי שמאכיל יענה לסימני רעב/שובע של התינוק כדי שיתפתחו יחסים טובים עם האוכל.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני שנה ו 8
    מיכל
    22/10/2013

שלום,
    התאומים שלי בני שנה ו 8 ממש רזים לפי האחוזונים..
    הבת שוקלת 10.4 הבן שוקל 11.5
    השנה הם התחילו ללכת לראשונה לגן ההסתגלות שלהם הייתה מאוד ארוכה בעקיבות
    שביתת רעב שהם עשו אבל עכשיו הם הסתדרו והתחילו לאכול יותר טוב בגן.
    הם אוכלים בגן ארוחת בוקר בשעה 9 ואז צהריים בשעה 12 או 12:15 ואני באה לקחת אותם ב 15:30 מהגן אז הם מקבלים חלווה או כריך קטן עד שהם מגיעים הביתה
    שאלתי היא : אני רואה שהם חוזרים ממש רעבים מהגן (הגיוני כי הם אכלו צהריים נורא
    מוקדם) מה לתת להם לאכול? יש ימים שאני נותנת להם ממש ארוחה מלאה ויש ימים שרק פירות וכריך ואז עוד הנשנוש...אני רוצה ליצור שיגרה ולהתאים להם משהו מזין ואולי גם משמין ושיחזיק אותם עד הארוחת ערב (בשעה 19:00)
    מה אני יכולה לתת להם? האם עד 19 אני יכולה לתת 2 ארוחות קטנות?
    אני לא כולכך בעד נישנושים אבל בימים שאנחנו הולכים לגן שעשועים אני נותנת במבה או אפרופו (כי פירות כבר אכלו בבית...) בקיצור אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר

לארוחת ערב הם אוכלים ביצה,ירקות,טוסט,פסטה...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בני שנה ו 8

הוספת תגובה

• בני שנה ו 8 - תגובה

ענת תבור
    22/10/2013

שלום רוני. ראשית, אני ממליצה להפסיק להיות מודאגת מכך שהילדים רזים מכיוון שזה כמעט תמיד מתאזן מעצמו בהמשך החיים וגם אם הם ישארו רזים למדי בהמשך חייהם עדיף כך מאשר ״לפטם״ בגיל צעיר ולגרום לעודף משקל אחרי כן. כמובן שחשוב להגיש להם אוכל מזין ובריא אבל לתת להם להחליט בעצמם כמה יאכלו. אין צורך לתת להם אוכל ״משמין״ כי זה לרוב רק יסתום להם את התיאבון. זאת גם הסיבה שאין צורך לתת להם שתי ארוחות אחה״צ בנוסף לארוחת הערב מכיוון שאז יאכלו פחות בארוחת הערב ואולי אפילו כמות קטנה יותר של קלוריות בסיכום הכללי, מכיוון שארוחות תכופות מדי נוטות לסתום את התיאבון. עדיף שתתני להם ארוחת ביניים כלשהי סביב 4.00 שכוללת פרי, מעדן חלב, כריך וכד׳ ואחרי כן ארוחת ערב סביב 6.00-7.00. לגבי חטיפים כמו אפרופו וכד׳, אפשרי לתת מדי פעם חטיף אבל לא הייתי ממליצה לעשות זאת על בסיס יומיומי אלא להעדיף מאכלים טבעיים ובריאים יותר כמו פירות וכריך. החטיפים התעשייתיים מלאים בשומן, חומרי טעם מוספים ומלח ומרגילים את הילדים לטעמים עזים מדי ולאי אכילה של מזונות עדיני טעם ובריאים יותר. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עצירות
    אמא
    19/10/2013

היי,

בני בן שבעה וחצי חודשים.
    אוכל 2 ארוחות מוצקים וכל השאר ניזון מהחלב שלי.
    אנחנו נותנים לו ממש מתזונת הבית במיקבלות שלו. הוא אוכל דגים, הודו, עוף, חומוס תוצרת בית, טחינה, ירקות, פירות, פירות יבשים אורגנים בלבד, הרבה עלים ירוקים (תרד, שמיר, מנגולד, פטרוזיליה, בזיליקום) משולבים בבישול, דייסות שבולת שועל וסולת מלאה, שקדייה, שעועית אזוקי, מש, קינואה ואורז מלא. אני חושבת שכתבתי את כל מה שעד כה נתנו לו.
    הבעיה היא שמאז שהתחיל מוצקים הוא סובל מאוד מעצירויות. הפעם הנוכחית הגרועה מכולם (כבר 5 ימים). בימים האחרונים בניסיון לקהל עליו נתנו רק אבוקדו עם עגבניה ושמן זית וקצת פירות. אבל זה לא עוזר.
    1) האם התזונה שפירטתי אולי לא מתאימה לגילו וגורמת לכל בעיות העצירות?
    2) כמה ארוחות מוצקים הוא אמור לאכול בגילו?
    3) אנחנו אוכלים בבית הכל מלא, כולל לחם שאופים בבית רק מקמחים מלאים וכוסמין - האם זה יכול הוות בעיה לתינוק? (עוד לא נתנו לו מהלחם).

תודה רבה על עזרתכן!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עצירות

הוספת תגובה

• בעיות עצירות - תגובה

ענת תבור
    20/10/2013

שלום לך אמא. אכן, ממה שפרטת נראה לכאורה שבנך לא אמור לסבול מעצירות, לאור הכמות הגדולה של הסיבים התזונתיים אותם הוא מקבל. אולם יכול לקרות אצל תינוקות ובכלל אצל ילדים ואף מבוגרים שעודף רב מדי של סיבים בתפריט מכביד על העיכול וגורם למעיים ״להתקע״. הייתי ממליצה להוריד את כמויות הסיבים הגסים כגון עלי תרד, סלרי, פירות יבשים, להוריד את כמויות הקטניות ולהעדיף תזונה עדינה יותר, עם יותר פירות טריים וירקות עדינים מבושלים כגון דלעת, קישוא, בטטה, תפו״א, בצל. כן כדאי לבשל עם עשבי תיבול אך עדיף להוציא את רובם לפני האכילה. שמיר וכוסברה בלבד אפשרי להשאיר באוכל של התינוק כי הם עדינים יחסית וגם בהם לא להגזים. גם דגנים מלאים כמו שיבולת שועל מלאה וחיטה מלאה עלולים להכביד על העיכול ולכן יש להגביל את הכמות שלהם בתפריט ולהעדיף לצרוך אותם כשהם כבר טחונים היטב ולא בצורתם הגולמית ובעיקר לא כשהם יבשים מאוד. כך למשל ניתן לתת עוגה מקמח מלא אבל לא עוגיות גרנולה, קוסקוס מקמח מלא אבל לא גריסים מבושלים.
    תנסי ותראי איך הוא מגיב וזכרי שלוקח לפחות כשבוע עד שבועיים עד שבאמת רואים את התוצאה. את מוזמנת לספר איך הולך במידה ותנסי לפעול בדרך זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות לתינוקת בת חמי שנה.
    גליה
    18/10/2013

בתי בת חצי שנה (נמצאה אלרגית לחלב), וניזונה מםורמולה ״נאוקייט״
    בתוספת קורנפלור להפחתת פליטות. בחודש האחרון היא סבלה משילשולים,
    והרופאה העדיפה לחכות עם הטעימות.

כמה שאלות.

1. היא הולכת לתינוקייה, הילדים שם מקבלים כבר ירקות עוף,
    השאלה שלי, האם ניתן לשלוף לה מהמרק הזה, על פעם ירק אחר לטעימות או שמא להביא לה לגן כל פעם ירק שבושל ואודה ללא המרק.

2. האם יש סדר מסויים בטעימות, באיזה ירק מתחילים ובמה מסיימים?

תודה.

הוספת תגובה

• מעבר ממטרנה לסימילאק
    סיון אביסרור
    18/10/2013

שלום רב

ילדתי לפני חודשיים ואני מניקה ומשלבת גם פורמולה התחלתי עם מטרנה כי זה מה שבוא קיבל בבית החולים הילד סובל מגזים אך חשוב לציין כי הוא מוציא את הגזים ואף עם ריח חזק אני שוקלת לעבור לסימילאק קומפורט ממטרנה קומפורט האם יש טעם לשנות ואם הסימילק לא יתאים איך חוזרים למטרנה שוב ..?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ממטרנה לסימילאק

הוספת תגובה

• מעבר ממטרנה לסימילאק - תגובה

תרצה שני
    18/10/2013

סיון לא ברור לי במה את משתמשת עכשיו כי אין מטרנה קומפורט, יש מטרנה דל לקטוז האם לזו התכוונת. סימילק ג'נטל גם הוא דל לקטוז ויש גם את הסימילק קומפורט שבו חלק מהחלבון מפורק בנוסף להיותו דך לקטוז.
    ממליצה להגיע לרופא הילדים שלכם להתיעץ לגבי מעבר מתמ"ל אחד לשני. הוא מכיר את הילד ויש בפניו כל הנתונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מטרנה קומפורט!! את לא מעודכנת..

אמא ל- 4
    20/10/2013

היא נקראת מטרנה אקסטרה קומפורט, והיא נטולת לקטוז בתוספת פרוביוטיקה- מתאימה ביותר לתקופת הקוליק. אנחנו נותנים אותה והשיפור ניכר תוך יומיים. בקשי מהם דוגמיות ותנסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מטרנה קומפורט!! את לא מעודכנת.. - תגובה

תרצה שני
    20/10/2013

נכון יש את מטרנה אקסטרא קר קומפורט = ללא לקטוז עם חידק הראוטרי שאמור לעזור לקוליק, אפשר לנסות אותה, אך כמו שכתבתי בתגובתי הראשונה ממליצה שכל שינוי בתמ"ל יערך ביעוץ עם רופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל

סיון אביסרור
    21/10/2013

שלום לך

התחלתי להשתמש במטרנה אקסטרא קייר קומפורט הילד היה מוציא גזים עברתי לסימילאק קומפורט בהדרגה וכעת אני רואה שהילג מוציא פחות גזים השאלה כמה זמן לחכות כי זה נראה שהוא מתאמץ נורא ואיך אפשר שוב לחזור למטרנה אם בכלל אחרי שבוע שרק עברנו לסימילאק
    חשוב לצייו כי אני גם מניקה ברוב היום התחליפים אני נותנת בערך 3 ארוחות סהכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל - תגובה

תרצה שני
    21/10/2013

לא נהוג לדלג הרבה מתמ"ל אחד לשני. סיון אם את מספרת שסימילאק קומפורט הוא מתארגן וסובל פחות מגאזים השארי איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל

סיון אביסרור
    21/10/2013

שלום לך

תודה על התגובה המהירה רק שלפי מה שאני רואה שההפך הוא הנכון עברתי לסימילאק ולפי איך שזה נראה על פניו המטרנה עשתה לו יותר טוב כי הוא היה מוציא גזים והרבה שעכשיו נראה כי הוא מתאמץ להוציא גזים וסובל השאלה כצה זמן לחכות אם אני רוצהלחזור למטרנה או שאני פשוט יעשה את זה בהדרגה או לחילופין להמשיל אם סימילאק ויתכן והוא יתרגל ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל - תגובה

תרצה שני
    21/10/2013

סיון לרוב צריך לתת למערכת העיכול של התינוק כמה שבועות כדי להסתגל לתמ"ל, מכיוון שכבר עברת הייתי משארת איתו עוד לפחות שבועיים שלושה לפני החלטה על שינוי/חזרה לתמל אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת מעדן לתינוק בן שנה וחצי
    מורן
    17/10/2013

שלו
    הבן שלי בן שנה חצי אף פעם לא היה ילד אכלן
    במעון אוכל בכמויות קטנות מאוד.
    בבית בקושי מתלהב מאוכל מבושל
    הוא מאוד אוהב מעדני חלב ועוגת טורט,הוא חוזר מהמעון מאוד רעב ולרוב מקבל מעדן עם גבינה לבנה, דניאלה,מעדן וניל לאחרונה גביע מעדן 1 אינו מספיק ואני נותנת 2 מעדנים מידי יום, אני מרגישה שזה יותר מידי. אבל הוא מעדיף על אוכל מבושל האם זה בסדר?

הוספת תגובה

• אכילת מעדן לתינוק בן שנה וחצי - תגובה

דפנה רון
    18/10/2013

שלום מורן,

רגע ...אם הוא לא אוהב אוכל מבושל (גם לי יש אחד כזה בבית), אולי הוא יאהב פירות טריים, סלט פרות, שייק פירות, יוגורט טבעי עם גרנולה ופירות חתוכים, כדורי תמרים עם אגוזים או שקדים טחונים דק, גלידה מבננות קפואות ושקדייה (מוציאים ומרסקים בבלנדר- יוצא גלידה).
    בצורה כזו הוא יקבל גם את האנרגייה אבל גם ויטמינים, מינרלים, סיבים, נוגדי חימצון ועוד תרכובות כימיות חשובות,
    אני מבינה את התחושה שלך לגבי מעדני חלב מפני שהרבה מהאנרגייה שם היא מסוכר מעובד, בלי כל הדברים הטובים שהזכרתי.
    קחי בחשבון שאם הוא רגיל למעדן אולי לא יבחר מייד באפשרויות שאני מציעה, לכן הייתי מכניסה את הדברים האלה בהדרגה. תדאגי לתכנן את הזמן שלך לשבת לאכול איתו את המאכלים מהסוג שאני מציעה (ונוספים שתחשבי עליהם). סיכוי גדול יותר שירצה לטעום אם רואה אותך גם אוכלת ונהנית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר בקר או עוף, מה עדיף?
    מיקה
    16/10/2013

שלום,
    בני בן שנה בדיוק.
    אני צמחונית זה שנים (התחיל מסיבות הומניות והמשיך באמונה שזה בריא).
    עם זאת, אני חוששת לקחת את האחריות לגדל ילד צמחוני ומעדיפה לצד התזונה הבריאה שאני מקנה לו (קוואקר כל בוקר עם הפירות, שילוב בארוחות עדשים, אבוקדו, טחינה, ביצים, וחוסר מוחלט במלח) לתת לו מדי פעם בשר בשביל החלבון וויטמין B12

1. מה עדיף: בשר בקר או בשר עוף מבחינת הערכים התזונתיים שהוא מקנה?
    2. האם בשר הודו כל כך עולה בערכיו התזונתיים על בשר עוף ובשר בקר? (עוף - אני יכולה לקנות שוקיים ארוזים מוכנים במקרר במכולת, בשביל בשר בקר והודו אני צריכה להיכנס לאטליז ולהיגעל).
    3. וכמה פעמים בשבוע מספיק שיאכל בשר?

תודה על התשובות,
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    בשר בקר או עוף, מה עדיף?

הוספת תגובה

• בשר בקר או עוף, מה עדיף? - תגובה

דפנה רון
    16/10/2013

מיקה שלום,
    מבחינת ערכים תזונתיים : הכי עשיר בשר אדום (בקר) אחר כך הודו נקבה (אדום), אחר כך החלקים הכהים של העוף (לא חזה).
    2. אם את רוצה לתת עוף, את יכולה לתת אותו עם עלים ירוקים (מנגולד, עלי סלק, תרד, עשבים). הברזל מהכלורופיל של הצמחים נספג טוב יותר כאשר נאכל עם חלבון מבשר/עוף. לגבי ויטמין B12, יש מספיק גם בעוף.
    3. לגבי תדירות האכילה- זה מאד אישי. זה מאד תלוי ביכולת הספיגה של הברזל.
    יכולת הספיגה של הברזל מורכבת מהזמינות שלו מהמזון ומהיכולות של מערכת העיכול שלנו לספוג.
    ככל הידוע לנו, זמינות הברזל מהמזון גדלה עם הוא נאכל עם ויטמין C, או עם חלבון מבשר/עוף ואולי גם ביצה.
    זמינות הברזל יורדת אם הוא נאכל עם מוצרי חלב ומוצרים עשירים בחומצה פיטית (המצויה בכמות גדולה בסיבי דגנים)
    זה אומר שרצוי להגיש את הבשר/עוף בארוחה שבה הדגן לא יהיה מלא (דוקא אורז לבן ולא מלא) ובארוחה שיש בה פלפל או עגבניה או ירק חי (לא רק מלפפון), ובנפרד ממוצרי חלב.
    יכולת הספיגה ממערכת העיכול תלויה ברמת החלבון הסופג (רמתו יורדת בנטילת תוסף ברזל
    מבשר/עוף. מבחינת B12, יש מספיק בעוף.
    לספיגת B12 יש 7 תחנות. וחלקה תלוי באיזון החומציות במעי. משערים שהספיגה משתפרת עם נוכחות מרובה של חיידקים פרוביוטים במעי. כדי לחזק אוכלוסיית חיידקים זו חשוב לאכול הרבה ירקות , קטניות, דגנים מלאים ועלים ולהמעיט בסוכר וקמח לבן.
    את יכולה לתת בשר פעם בשבוע. אם הוא אוכל בחשק את יכולה להציע יותר מפעם ולראות אם עדיין רוצה.
    במקביל עקבי אחר סימני לאנמיה, כדי לזהות בזמן ולהבין אם צריך תגבור.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטמת בקבוק
    תותי
    13/10/2013

היי בנות,
    יש לי תינוק מתוק בן חודש וחצי
    ביומיום יונק ואני גם שואבת, ובלילה מתגברת עם בקבוק של סימילאק.
    שאלתי היא - איך אדע אם פטמת הבקבוק טובה ומתאימה לו?
    אם הזרימה מתאימה ולא מהירה לו מדי?
    ובכלל, כל כמה זמן עליי להחליף פטמת בקבוק לשלב מתקדם?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטמת בקבוק

הוספת תגובה

• פטמת בקבוק - תגובה

דפנה רון
    14/10/2013

תותי שלום,

הסימנים שלך להתאמת גודל הפיטמה
    גדולה מדי - קצב מהיר מדי- כאשר התינוק משתנק (לא כדאי להגיע למצב הזה, עדיף להתחיל עם קטנה יותר)
    קטנה מדי- הוא יתאמץ מאד על החלב, עד כדי התעצבנות

צריך לראות איזו פטמה מאפשרת שאבה בקצב שנוח לו.
    תרצה פרסמה פה קודם סרטון שקשור לצורת האכלה ויכול לעזור לקבוע זרימה מתאימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה