מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתרנה שלב 1 לתינוקות בני שנה וחודשיויקי17/09/2013
לום!
האם זה נכון לתת לתינוקות בני שנה וחודשיים מתרנה שלב 1 כשהם חולים ומסרבים לאכול?
הרעיון הוא שמתרנה שלב 1 מיועדת לתינוקות שעדיין לא אוכלים כלום חוץ מחלב אם/פורמולה. וכשהתינוקות שלי חולים ומסרבים לאכול אולי עדיף לתת להם מתרנה שלב 1 במקום שלב 3?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתרנה שלב 1 לתינוקות בני שנה וחודשי - תגובה
דפנה רון23/09/2013ויקי שלום,
השלבים השונים של הפורמולות מותאמים לצרכים הגופניים של התינוק בשלבים השונים. צרכי התינוק משתנים עם הגדילה. גם הרכב חלב אם עובר שינוי עם הגדילה של התינוק, ומותאם לשלב שלו. לכן אני ממליצה להשאר בשלב שמתאים לגיל.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקת לילה ב 9 חודשיםגלי16/09/2013
שלום,
בני בן 9 חודשים.
עד לפני כשבועיים היה מתעורר בלילה כ 3 פעמים, ובדרך כלל נרדם רק לאחר הנקה קצרה.
בגלל שחוזרת לעבודה בקרוב, החלטתי לנסות לגמול אותו מהנקות לילה.
להפתעתי הרבה, לאחר שני לילות בהם כשהתעורר הרגענו אותו בדרכים אחרות ולא בהנקה, הוא הפחית באופן משמעותי את ההתעוררויות בלילה ונרגע ונרדם מחדש ללא הנקה (מתעורר פעם אחת, נרדם חזרה כשנותנים מוצץ ומלטפים אותו).
כמו כן, מאז שהפסיק לינוק בלילה הוא יונק טוב יותר בבוקר.
בנוסף, אוכל שלוש ארוחות מוצקים ביום בדרך כלל.
בימים האחרונים קראתי בכמה מקומות שלא בריא לגמול תינוק יונק מהנקות לילה לפני גיל שנה.
ועכשיו אני מוטרדת...
האם לחזור להניק בלילה?
או, אם ויתר בכזו קלות על הנקות לילה אולי באמת לא זקוק להן?
אשמח לתשובה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקת לילה ב 9 חודשים - תגובה
ענת תבור26/09/2013שלום גלי, אין שום בעיה לגמול מהנקת לילה בגיל 9 חודשים. בגיל זה התינוק בהחלט מסוגל להשלים את הקלוריות שלא נאכלו בלילה, בארוחות במהלך היום, בדיוק כפי ששמת לב שעושה כעת. לכן אל דאגה, המשיכי כך. הרווח הגדול שלך הוא שנת לילה רגועה יותר ולכן גם אמא רגועה ומתפקדת טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' הנקות וארוחות מוצקים לבת 9 חודשגלי16/09/2013
שלום,
ביתי בת 9 חודשים. עירנית ושמחה, מתפתחת יפה מאד, כמאד מאד פעילה, כבר עומדת והולכת סביב רהיטים.
קטנה יחסית - אחוזון 15 בשקילה האחרונה.
בדרך כלל אוכלת 3 ארוחות מוצקים ביום. אחת מהן (בוקר או צהרים) אוכלת בשמחה ובתאבון, ומהשתיים האחרות בדרך כלל לא כל כך מתלהבת ואוכלת מעט.
מסרבת לאוכל מרוסק, אוכלת מזון רך שמגישה לה בחתיכות קטנות.
התפריט נראה פחות או יותר כך:
בוקר - חביתה או ביצה קשה (חצי ביצה), ירק חי, מעט גבינה צהובה ומעט לחם
צהרים - או 5-6 חתיכות פסטה וקציצה, או קוביות חזה עוף.
כ 80 גרם יוגורט או גבינת עיזים, וחתיכה קטנה של פרי או ירק. לפעמים סנדביץ קטן במקום.
כאמור - לרוב לא תאכל 3 ארוחות מלאות ביום.
כיום יונקת 4 פעמים ביום: בבוקר, לפני שנת צהרים, לפני שנת אחר הצהרים ובלילה לפני השכבה במיטה.
השאלות:
1. האם זהו מספר סביר של ארוחות והנקות לגילה ולמשקלה?
2. בעוד שבועיים חוזרת לעבודה כך שאוכל להניק רק בבוקר ובלילה. הנקה אחת אוכל להחליף בחלב שאוב, אך אין ביכולתי לשאוב כמות גדולה יותר...
האם כדאי לנסות שהמטפלת תחליף את ההנקה שלפני שנת אחר הצהרים בעוד משהו מוצק, במקום בקבוק?
או, האם בגילה חיוני שתקבל 4 מנות חלב ביום, וכך אצטרך לשלב תמ"ל?
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' הנקות וארוחות מוצקים לבת 9 חודש - תגובה
תרצה שני22/09/2013גלי שלום,
3 ארוחות מוצקים ביום לגיל 9 ח' זה די והותר, שאר הארוחות צריכות להיות חלב שאוב או תמ"ל זאת בהתאם לדרישה של הקטנה. אם את רואה שהחלב השאוב שאת משאירה אינו מספיק יש צורך להוסיף תמ"ל.
ארוחת מוצקים נוספת בדרך כלל מגיעה בגיל 10-11 ח'. אם את מוטרדת ממשקלה פני לדיאטנית ילדים שתדריך אותך איך לנהל את המזון אותו היא מקבלת בצורה הטובה ביותר.
קחי בחשבון שישנם ילדים רבים הגדלים על עקומה של אחוזון 15 והם בריאים וגדלים מצויין. מה שחשוב הוא שהיא אינה שוברת עקומות מטה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מהנקהלילך15/09/2013
היי,
קשה לי להתמודד עם הבכי של בני בן השנה אם אני מנסה לתת לו אוכל כשהוא רוצה לינוק
או להסיח את דעתו כדי שיינק פחות ויאכל יותר אוכל מוצק.
הוא רזה באופן יחסי לגובהו ולא לוקח תחליף לחלב אם,אני בבית איתו כך שיונק לעיתים קרובות וחופשי חופשי כשרוצה אבל זה בא על חשבון אוכל אחר שצריך ואני ממש לא יודעת איך להצליח לגמול אותו שיינק פחות ויאכל יותר.
אשמח לעזרתכם.
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מהנקה - תגובה
דפנה רון15/09/2013לילך שלום,
באמת קשה לשמוע בכי של תינוק, אני חושבת שהטבע נברא ככה שבכי של תינוק יהיה קשה לשמיעה עבור אמא, כדי לוודא שיסופקו צרכיו של התינוק.
הצעות להתמודדות:
1) תזכרי שתינוקות יונקים מעדיפים חלב על פני אוכל כל עוד יש לו יתרון על-פני האוכל. בגיל שנה אין לדעת בודאות שהוא יונק על חשבון אוכל. רק סביב גיל שנתיים כאשר מערכת העיכול שלו גמרה להבשיל, אפשר להתחיל לחשוד שתינוק יונק על חשבון אוכל. במילים אחרות, עבור חלק מהתינוקת, חלב אם יכול להיות התזונה הבסיסית עד גיל שנתיים.
2) אם עיקר התזונה שלו היא חלב אם, והוא לא רוצה לאכול, המעבר הקרוב ביותר עבורו זה מעבר לפורמולה. בהרבה מהמקרים תינוק יונק לא יעבור לפורמולה ברצון. זה יקרה כאשר יפנים שהדברים משתנים ושזאת הברירה החדשה שלו. עם הזמן יעבור בקצב שלו גם למזונות המוצקים.
3) לפני שאת מתחילה להעביר אותו לפורמולה, את צריכה להחליט, ולהיות שלמה עם החלטתך לכאן או לכאן. ברגע שברור לך מה את מחליטה ולמה זה חשוב לך, סכוי גדול יותר שלא יהיו לך רגשות אשמה כשהוא בוכה והוא יוכל לקבל את השינוי ביתר קלות. כאשר תינוק חש אמביוולנטיות או תחושות קשות המלוות מעשים, הוא לא יכול להשען עלינו, והוא גם מקבל מסר שמשהו לא טוב הולך פה.
4) המעבר לפורמולה צריך להיות הדרגתי. במשך תקופה תצאי לשעה ואחר כך לשעתיים ובהדרגה תגדיל את היציאות שלך לזמן נוסף- עד כמה שמתאים לך. והוא יוכל להסתגל בהדרגה לכך שבזמן הזה אם הוא רעב הוא יכול לבחור בין פורמולה לאוכל. נסי להשאיר אותו עם מישהו אוהב שיכול לחבק אותו (מוזמנת לקרוא עוד על המשמעות של זה בתהליך הגמילה בדף הפייסבוק של תזונת ילדים ומשפחה)
מקווה שכל זה יעזור לך. אל תהססי לפנות לתמיכה שאת צריכה במקביל, זה זמן שחשוב להשקיע בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשלב תמלנאדיה11/09/2013
הי בתי בת שנה בדיוק הנקה מלאה אני בשלבי גמילה אבל יש לי כמה שאלות
1- מה ציך להחליף חלב אם ואם זה תמל איזה סוג והאם אפשר חלב תנובה שאנחנו שותים?
2- מה השלבים שאני אמורה לתת לה חלב בבקבוק באיזה כמות מתחילים ?
3-איך משלבים זה עם הארוחות ?
4- ומה לגבי הלילה ?
אני עכשיו לא נותנת ציצי ביום רק בלילה וכמה שהיא מבקשת.היא אוכלת טוב אני מונע ממנה מעדנים ובמבה וכל השטיות האלה משתדלת לתת לה כל דבר ביתי אם זה עוגיה או אוכל אבל לפעמים אני משלבת לה תרכיז במיים לשתייה, היא אוהבת פיות וירקות
נא עזרתכם לגבי המשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשלב תמל - תגובה
תרצה שני16/09/2013נדיה שלום,
לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן מגיל שנה להחליף הנקה בחלב פרה, הורים רבים מעדיפים לעבור לתמ"ל שכן יש שם ויטמינים ומינרלים שחשוב להם לתת אותם.
הכני כמות של 240 מ"ל ותראי כמה ממנה היא אוכלת, לאחר מספר ימים יהיה לך מושג כמה להכין לה.
לרוב גיל שנה מקבלי 2 בקבוקים ביום לפני השינה ואם רוצים בבוקר כשמתעוררים. ללא אכילה במהלך הלילה, אם היא מתעוררת בלילה היא תצטרך להתרגל לחזור לישון ללא הנקה או בקבוק.
השתדלי שלא לתת שתיה עם תרכיז שכן זהו סוכר מיותר, עדיף להרגיל אותה לשתות מים בלבד.
עוגיות ועוגות תוצרת בית בהחלט ניתן לתת מדי פעם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיתי הכל
נאדיה30/09/2013נסיתי תמ"ל וגם חלב פרה היא בשום פנים ואופן לא מסכימה להכניס לפה,גם ביום אין לה מספיק מנות ממוצרי חלב חוץ ממעדן 0 שומן כל יומיים בערך,גבינה שמנת לבן יוגרט היא מסרבת להכניס לפה, מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיתי הכל - תגובה
תרצה שני30/09/2013אפשר להכין דיסות ואז האכלה היא בכפית, ניתן לשב בדיסה חלב, פרי מרוסק וקינמון לטעם. ניתן גם להכניס למקרר בגביעים ולהגיש כמעדנים.
אם את מרגישה שאת לא מתקדמת פני לייעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים.
יעוץ ברשת אינו יכול להחליף יעוץ אישי אלא רק לתת טיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטרילון קומפורט סמיך ונתקע בפיטמהלימור11/09/2013
יש לי תינוק בן חודש וחצי שאכל סימילאק רגיל וממש סבל מכאבי בטן קשים.
בעקבות המלצה של רופאת הילדים עברתי לנוטרילון קומפורט.
זו נוסחה שיש בה חלבון מפורק חלקית. כרגע יש הטבה משמעותית בכאבי הבטן,
אבל האוכל מאוד מאוד סמיך !!!
ולמרות שעברתי לפיטמה מס' 2, עדיין תוך כדי האכלה הפיטמה נסתמת בכל פעם, והבן שלי מתחיל לבכות, כי האוכל נתקע בפיטמה ולא עובר.
זה ממש מתסכל. האם מישהי התנסתה עם נוטרילון קומפורט ויכולה לעזור לי עם עצה/פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במאמאזון אני נתקלת לא מעט
מטרמורית15/09/2013באימהות שטוענות שהנוטרילון סמיך ולא עובר פטמה, אאל"ט זה בגלל שמכיל עמילן בשלב 1 (לא בטוחה, זוכרת שקראתי איפשהוא). אולי שווה לבדוק את האקסטרה קומפורט של מטרנה, יש לי שכנה שנותנת לבת שלה בגלל גזים קשים וטוענת שיש שיפור. בקשי מהם דוגמיות ותנסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה אינטנסיבית בגיל חודשייםאיילת חרפק11/09/2013
הבת שלי בת חודשיים, אוכלת תמ״ל ללא לקטוז, בערך כל שעה וחצי כמות של 40-50cc. אחרי הארוחה מתפתלת, יש גזים, לעיתים בכי, ולרוב אי נוחות רבה. בלילות לא ישנה רצוף יותר משעה-שעה וחצי, כל התעוררות אוכלת 30cc וחוזרת לישון עד לפעם הבאה. אם אינה מקבלת אוכל צורחת. אני מותשת מחוסר שינה ומשטיפת בקבוקים. החלפתי מזון, הגדלתי פטמה, יש שיפור אך לא משמעותי. יציאות כהות אחת ליום, מלווה במאמץ רב, תו״כ עיסוייים וקיפול הרגליים, ולעיתים בעצמה. מה עוד יכולה להיות הסיבה לאינטנסיביות הארוחות, לכמויות המצומצמות כל פעם ולחוסר הנוחות הרב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה אינטנסיבית בגיל חודשיים - תגובה
תרצה שני11/09/2013פני להתייעץ עם רופא הילדים שלכם, בגיל חודשיים ילדים אמורים לאכול מעט יותר בכמות וכן לפתוח מרווחים גדולים יותר בין ארוחה לארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל תינוקת בת חצי שנהסיון11/09/2013
שלום רב,
בסוף חודש אוגוסט הכנסתי את ביתי בת השישה וחצי חודשים למשפחתון (נולדה אחוזון גבוה וירדה לאחוזון 50% הנקה מלאה עד גיל ארבעה וחצי חודשים ואז שילוב של תמ"ל).
עד לשינוי הזה הייתי איתה בבית והיא היתה מסיימת בערך 4 בקבוקים של תמ"ל 180 + קערית פירות (מגיל חמישה חודשים) + קערית מרק ביום.
כבר שבוע וחצי שהיא במסגרת הזאת היא כבר ירדה במשקל (שמתי לה ויזואלית) היא מסרבת לאכול מהמטפלות תמ"ל רק פירות ומרק (בכפית ועם עוף) וגם הורידה בכמויות התמ"ל כלומר אוכלת בבוקר בבית 60-90 מ"ל ואז במשפחתון פירות ומרק והמנה הבאה של תמ"ל רק כשהיא חוזרת הביתה מוכנה לאכול 120 מ"ל ולפני השינה עוד 180מ"ל.
כרגע בגלל שדאגתי לה מבחינת הירידה במשקל כבר שלושה ימים אני מוסיפה לך 2 כפות של דייסת קורנפלור (מטרנה) לתמ"ל של המנה לפני השינה..
האם הכמות תקינה? מה לעשות עם הירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל תינוקת בת חצי שנה - תגובה
תרצה שני11/09/2013כניסה למסגרת שונה גורמת פעמים רבות לילדים לרגרסיה בהתנהגות האכילה, ממליצה לא ללחוץ עליה ולא להלחץ, להמשיך לעקוב ברגיעה. לרוב כשהילדים מרגישים בטוחים בסביבה החדשה הם חוזרים לאכול רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודאורית03/09/2013
התחלתי לדאוג! ביתי בת 11 חוד ולא מוכנה לאכול אוכל מוצק. מרוב המאכלים שניסיתי היא עשתה פרצופי הקאה כגון: רסק עגבניות, קוטג', חלבון של ביצה. השבוע נתתי לה קצת חומוס בגודל אפונה והיא הקיאה את כל המרק של הצהריים שאכלה באחת וחצי, הנסיון עם החומוס היה בחמש. היא אוכלת רק טחון דק ורק אוכל עם מרקמים חלקים.
האם זה תקין? איך אני יכולה להרגיל אותה לאכול? היא שוקלת 8 קילו. אוכלת בבוקר תמל, ארוחת עשר פירות, צהריים מרק ואחהצ ולפני השינה תמל.
בבקשה עזרו לי ולה..
תודה רבה ושנה טובה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 11 חוד - תגובה
תרצה שני05/09/2013אורית שלום,
האם בתך אינה מחזיקה ביד אוכל כמו חתיכת לחם, פתיבר או ביבי ביס ומכניסה ליד ואוכלת לבד?
בגילה מצופה שתתחיל לפחות להאכיל את עצמה באוכל אצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותפזית02/09/2013
שלום רב,
ביתי בת 9 חודשים וברצוני לדעת מספר דברים:
1. אני מבשלת לה דייסת שיבולת שועל (לא אינסטנט), האם ניתן להוסיף לזה גם נבט חיטה?
2. האם ניתן להמתיק בסירופ מייפל אמיתי אורגני או אולי עדיף להמתיק בסילאן?
3. ביתי מאוד רוצה לאכול לבד. הוא נוטה לקחת ביסים די גדולים אך אינה יודעת ללעוס עדיין כמו שצריך (יש לה 2 שיניים קדמיות למעלה ושתיים למטה). מה בכל זאת ניתן לתת לה כאוכל אצבעות שלא יסכן אותה? האם ניתן לעזור לה ללמוד את טכניקת הלעיסה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ענת תבור02/09/2013שלום פזית,
קודם כל אין צורך לעזור בלימוד טכניקת הלעיסה, זהו תהליך טבעי שקורה מאליו באמצעות ההתנסות בתהליך האכילה. לגבי הוספת סילאן או סירופ מייפל טבעי - אין בעיה להוסיף מעט מהם לפי בחירתך, רצוי בכמות מינימלית כי בכל זאת הם עתירי סוכר.
לגבי נבט החיטה בהחלט ניתן להוסיף לדייסה המוכנה חצי כפית להעשרה. לגבי אוכל אצבעות - מותר לתת לה כל דבר שאינו מסוכן לפי משרד הבריאות (מפורט באתר שלהם). אל תפחדי לתת מגוון מאכלים רחב, רק מומלץ להשגיח היטב. לתרצה שני הדיאטנית שיועצת באתר זה יש מדריך למזון אצבעות, חפשי אותו. דבר אחרון - שימי לב שדייסת שיבולת השועל מבושלת היטב ולזמן ממושך ושאינה גורמת לשלשולים. אם מופיע שלשול עדיף דייסת אינסטנט קוואקר של מבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
פזית02/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני נותנת לתינוק בן שנה וארבענטלי02/09/2013
כל יום מחית מאגוזים שונים ביחד פלוס שקדיה פלוס תמרים בננה תפוח כל פעם פרי אחר ומוסיפה קצת חלב זה בסדר?לגבי הארוחת צהריים הוא לא אוהב בכלל שווארמה הודו לא עוף לא קציצות איזה תחליף אני יכולה לתת לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני נותנת לתינוק בן שנה וארבע - תגובה
תרצה שני11/09/2013באופן כללי זה בסדר, אך ילד בגיל זה אמור לאכול לפחות חלק מהפרי לבד - לא טחון.
תחליפים לבשר יכולים להגיע מהקיטניות. אך אם הוא כלל לא אוכל מוצרי בשר ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתיתן הנחיות מותאמות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים, לא אוכלת פירותשלי30/08/2013
שלום!
ביתי המתוקה בת 8 חודשים וחצי.
ינקה הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ותחילת טעימות.
באופן כללי אינה מתלהבת ממזון מוצק, אך בחודש האחרון חל שיפור רציני, בעיקר מאז שעברנו ממזון מרוסק למזון מעוך קלות שאני מגישה לה עם האצבעות שלי (ולא כפית), או נותנת לה לאכול לבד כ"אוכל אצבע", בזהירות ובהשגחה.
בכפית מוכנה לאכול יוגורט וגבינות שאוהבת מאד.
אוכלת פסטה, עוף וקציצות, ירוקות מבושלים שונים, מלפפון ועגבנייה טריים, לחם וביצה.
הבעיה היא שאיני מוצאת דרך להאכיל אותה בפירות.
פירות מרוסקים היא מסרבת לאכול.
ניסיתי תפוח אפוי, אגס מאודה קלות - לא מוכנה.
מנסה לכרסם באגס או תפוח טרי, אך זה קשה לה והיא מתעצבנת.
מה לעשות?
לוותר בינתיים על פירות עד שתוכל ללעוס טוב יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודשים, לא אוכלת פירות - תגובה
תרצה שני01/09/2013שלי אם היא יושבת יציב לאחר שמושיבים אותה, ניתן לתת לה להחזיק ביד את הפרי שתאכל לבד, למשל חתיכת מילון, אגס/אפרסק קלופים ורכים. בקרוב תתחיל עונת האבוקדו ניתן לשלב גם אותו כאוכל אצבעות.
התכונני שחלק מהפרי נמעך ומגיע לרצפה, זהו חלק חשוב משלב זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל חצי שנהמיקה28/08/2013
שלום,
בני בן חצי שנה. מרוב כל האינפורמציה, אני כבר לא כ"כ יודעת מה אסור ומה מותר.
האם יש אתר מהימן בו ניתן לקבל מידע בנושא?
ורשימת השאלות שלי:
האם מותר לתינוק תמר (כדי להמתיק דייסת שיבולת שועל)?
האם מותר טחינה גולמית?
ביצים? חלב? האם שיבולת שועל מספיקה כדי לחשוף את התינוק לגלוטן (טרם קיבל דייסה, מקבל מעט שיבולת שועל במרק ירקות והודו) ?
מתי נותנים במבה (רק כדי לחשוף את הילד לבוטנים)?
המון המון תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל חצי שנה - תגובה
תרצה שני28/08/2013מיכל שלום,
המידע יוצא ממשרד הבריאות בחוזרים ובנוהלים. אנסה לענות לך על השאלות.
את יכולה לתת לתינוק תמרים, ביצים וטחינה גולמית.
חלב רק מגיל שנה! מוצרי חלב כמו גבינות ויוגורטים מומלץ מגיל 9 ח' כדאי לא למנוע ספיגת ברזל. אך אם הכנת לביבה מגבינה ואת רוצה לתת טעימה לפני כן ניתן לתת אך לא כארוחה.
כדי לחשוף את הילד לגלוטן הוסיפי מעט סולת למרק, זה מספיק כדי לערוך את החשיפה. בשיבולת שועל אין למעשה גלוטן.
לגבי החשיפה לבוטנים עדיף לשים מעט חמאת בוטנים ללא חתיכות בתוך מחית הירקות, אני לא ממליצה על במבה כי היא עשירה בנתרן, ואיני ממליצה על חטיפים לילדים.
מקוה שעזרתי מעט שנה טובה.
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי המון ולא מעט...
מיקה28/08/2013רק חידוד קטן, אם אפשר-
חמאת בוטנים- מאיזה גיל?
ביצה- האם משנה אם קשה או אחרת והאם אפשר מעכשיו (חצי שנה)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרת לי המון ולא מעט... - תגובה
תרצה שני28/08/2013ביצה מקושקשת או קשה אפשרית מגיל 1/2 שנה.
חמאת בוטנים שאין בה חתיכות וללא תוספת שומנים מוקשים (הסתכלי על הרכיבים)אפשר קצת מגיל 1/2 שנה בעיקר כדי לחשוף את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיקה28/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של תינוקת בת 9 חודשיםיעל25/08/2013
רציתי לדעת אם התפריט טוב מה אפשר להוסיף או להפך בוקר 7-8 שקמים בקבוק חלב מטרנה או חלב שלי 11 -10 פרות 2 עוגייה קצת גבינה לבנה או טחינה , אבוקדו או דייסה בכפית צהריים 2-3 מרק או מה שיש בבית נותנת לה קצת תלוי אם מצליחה לאכול תפוח אדמה קצת עוף אורז כוסמת קציצות 5-6או דייסה או בקבוק חלב או מעדן זה די חדש ולילה חלב שלי או מטרנה . האם התפריט בריא ומספיק לה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה של תינוקת בת 9 חודשים - תגובה
תרצה שני27/08/2013יעל בגיל 9 חודשים מערכת הארוחות צריכה להיות בערך כך:
קימה-יניקה/חלב אם
ביניים-פרי+אבוקדו/טחינה
צהרים-ירקות מבושלים+עוף/הודו/בשר/קיטניות+אורז/פסטה/תפוח אדמה/בטטה/קוסקוס
מנחה- יוגורט+פרי
ערב-יניקה/תמ"ל
לילה-יניקה/תמ"ל
עיקר השינוי הוא בהגשת האוכל כאוכל אצבעות, כלומר שינוי מירקם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת שנה ו 10 חודשיםלי25/08/2013
בת שנה ו 10 חודשים תפריט להלן:
7-8 מתעוררת. שותה בקבוק תה + עוגיה/צ'יריוס בשקית
9 ארוחת בוקר : חביתה/ביצה קשה+עגבניה מלפפון(שבקושי טועמת)+לחם(בקושי נוגעת)+גבינה/קוטג'
12-12.30 ארוחת צהריים: קציצות/עוף+תוספת אורז/פסטה/פתיתים
13.30 בקבוק מטרנה 120 מ"ל
14.00 שנ"צ
16-16.30 מתעוררת. עוגיות/מעדן/כריך קטן עם סילאן/גבינה/חומוס/טחינה, לפעמים גם פרי
18.30-19.00 ארוחת ערב: חביתה/ביצה קשה+גבינה+ירקות+לחם/פנקייק עם סירופ מייפל(לא ממש אוכלת טוב),או טוסט עם גבינ"צ(לא ממש אוכלת טוב)/ בורקסים עם גבינה וסלט בצד. או לחם מטוגן בביצה עם גבינה וסלט בצד(גם לא ממש מתלהבת לאכול).
19.30 בקבוק מטרנה 180/240 עם 2 כפיות של דייסת שיבולת שועל.
היא לא אכלנית גדולה וירדה לאחרונה באחוזונים מ 50 ל 25.
בטיפת חלב אמרו להוסיף בשעה 17 כשחוזרת מהגן - מנה של עדשים/פירה עם שמנת...אבל אני מאמינה שזה יפגע בארוחת ערב שהיא לא אוכלת כ"כ טוב.
האם התפריט בסדר? היא לא אוכלת כמעט ירקות, למרות שכל ארוחה אני שמה לה.
האם הגיע הזמן להוריד את הבקבוק של הצהריים למרות שהיא מסיימת את כולו? כי לפעמים לא אוכלת צהריים כמו שצריך.
האם צריך לתת משהו נוסף במקום הבקבוק של הצהריים?
מתי מורידים גם את הבקבוק של הלילה ומה נותנים במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנה ו 10 חודשים - תגובה
תרצה שני27/08/2013לי שלום,
לא ראיתי ארוחת פרי, כמה הערות לגבי סדר היום,
בבוקר כשקמה עדיף לתת דיסה או יוגורט, או פרי או פרוסת לחם עם ממרח שאינו מתוק.
אין צורך בבקבוק לפני שנת הצהריים, ניתן לתת מים. וכאשר קמה לתת פרי, יוגורט ואם רעבה גם פרוסה עם ממרח.
ניתן לנסות להוריד את הבקבוק לפני השינה ולראות איך זה משפיע על השינה שלה האם מתעוררת מרעב, בגילה לרוב ילדים אוכלים מספיק בארוחת הערב ולא זקוקים להשלמה.
את כל השינויים האלה ממליצה לא לעשות כרגע אם רק עכשיו נכנסה למערכת חינוכית חדשה. כיוון ששינויים דורשים הסתגלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שנה ו 10 חודשים - תגובה
דפנה רון27/08/2013לי שלום,
מהסתכלות על התפריט נראה שהיא מקבלת אוכל מגוון ומזין בארוחות העיקריות. אני ממליצה שלא לתת לה עוגיות כארוחה ולהמעיט בקמחים לבנים ושתייה מומתקת (תה, פנקייקים ובורקס) למשהו שאינו בשיגרה. זאת מפני שהם מספקים אנרגייה עם פחות מרכיבים מזינים. אפשר להכין את הפנקייק עם קמח שיבולת שועל או קמח מלא ואז הוא הופך מזין יותר.
אם יוצא יום שבו היא מקבלת 3 פעמים דבר מתוק, זה יכול "לקלקל" את התאבון שלה לאוכל בכלל ולירקות ופירות בפרט.
אחרי שקמה בבוקר נסי לתת לה שייק מפרות טריים או סלט פרות או פרות חתוכים. ואם את אוהבת גם, אז שבי לאכול איתה את הפרות.
האם הוציאה את רוב השיניים?
אם עדיין מוציאה שיניים - אני ממליצה לתת לה בקבוק כמה שתרצה- .
אם כבר הוציאה את רוב השיניים, חשוב לבדוק מאיזה סיבה היא רוצה להמשיך עם בקבוק . אם זה צורך של הגוף, תמשיכי לתת לה. יחד אם זאת, יתכן שהיא לא עוברת באופן מלא לאוכל אם היא מרגישה דאגה על שלא אוכלת מספיק. אלו דברים שכדאי לברר במפגש עם תזונאית תינוקות/ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)