פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת הנקה בגיל שנה
    ענבל
    12/01/2014

שלום,

בתי בת השנה עד עכשיו ינקה בוקר וערב ואכלה מוצקים. אנחנו כרגע בשלבי גמילה מהנקה ואיני מעוניינת לתת לה תמ"ל. אני גם לא חושבת שהיא תסכים. בערב אני נותנת לה דייסת שיבולת שועל על בסיס מים עם כפית ולשתות יוגורט מכוס עם קש. השאלה מה לתת לה בבוקר במקום ההנקה (היא קמה בשש)? ארוחת בוקר מלאה היא אוכלת בשעה שמונה וחצי. והאם זה בסדר לא להניק ולא לתת תמ"ל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת הנקה בגיל שנה

הוספת תגובה

• הפסקת הנקה בגיל שנה - תגובה

דפנה רון
    13/01/2014

שלום ענבל,

אני בעד להשאיר לתינוק אופציה לחלב (הנקה או תמ"ל) עד גיל שנתיים בערך , עד אז גומרת מערכת העיכול להבשיל. זה חשוב שתהיה לה אופציה לנוזל מזין עד שגומרת להוציא שיניים או בזמן מחלות, או אם תרגיש צורך להשלים על האוכל שאוכלת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת אבעה שבועות
    שלומית
    11/01/2014

שלום רב,
    בתי בת הארבעה שבועות שוקלת כיום בסביבות 5 קילו. היא נולדה 4260 ולכן גם במשקל היא באחוזון ה95.
    אני מניקה אותה מהיום הראשון. הנקה בלבד.
    שאלתי היא - כאשר אני שואבת לבקבוק, אני שואבת 100 מ"ל - לפעמים היא מסיימת מהר ולפעמים מסיימת רגיל. מהי הכמות הנכונה לתינוקת במשקל הזה ובגיל הזה.

איך יודעים מתי להעלות או להוריד כמות. אגב, היא אוכלת כל שעתיים-שלוש..

תודה,
    שלומית.

הוספת תגובה

• כמות אוכל לתינוקת בת אבעה שבועות - תגובה

דפנה רון
    12/01/2014

שלומית שלום,

הבת שלך מווסתת את כמות ההנקה לפי הצורך שלה. בשאיבה לפעמים כמות החלב שונה. אני מציעה לתת לה את הבקבוק באופן של pace feeding לפי הסרטון המצורף שתרצה שני שלחה.

קשה לקבוע בדיוק את הכמות שהיא צריכה מפני שגם הרכב החלב משתנה בשלבים השונים של ההנקה. היא יודעת הכי טוב.
    איך את יכולה לדעת?
    תראי את הסימנים שלה לאחר שגומרת את הבקבוק השאוב, האם נראה שהיא שבעה או שהייתה רוצה עוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מתן תמ"ל
    קטימ
    10/01/2014

שלום,
    התאומים שלי בני 8.5 חודשים. אוכלים 120-150 מ"ל סימיליאק בבוקר ולפני שהולכים לישון 150-180 מ"ל סימילאק+ דייסה
    אני מעוניינת להוריד אותם מהסימילאק. האם הפסקת מתן תמ"ל בגיל זה לא תפגע בהמשך התפתחותם (עד היום הכל בסדר) ומה אפשר לתת להם במקום?
    תודה,
    קטי

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת מתן תמ"ל

הוספת תגובה

• הפסקת מתן תמ"ל - תגובה

דפנה רון
    12/01/2014

שלום קטימ

חשוב שלתינוקות תהיה אפשרות לקבל חלב (חלב אם או מפורמולה המנסה לחקות חלב אם) לפחות עד שלב שבו גמרו לצאת השיניים או עד גיל שנתיים.

מערכת העיכול שלהם עדיין לא בשלה לעכל באופן מלא כל אוכל שתתני, וכן תהיה לך פחות שליטה על ההרכב (פחמימות , לעומת חלבונים, לעומת שומנים) שהוא מאד חשוב להתפתחות אידאלית. מה תעשי אם מתוך המזון המוצק הם יאכלו רק את הפחמימות ולא ירצו לאכול חלבון? מה תעשי בתקופה של צמיחת שיניים או מחלה , אם יכאב להם לאכול?
    חלב ממקור אחר מאשר חלב אם או פורמולה של תינוקות פחות מותאם מבחינת הרכבו לתינוקות אדם.

מה השיקול שלכם להפסיק את הסימילאק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מתן תמ"ל

קטימ
    12/01/2014

נכון להיום הילדים שלנו אוכלים הכל. כולל ירקות. הסיבה לזה שאנו מעוניינים להפסיק עם מתן התמ"ל היא להפחית בכמות המזון הלא טבעיים. אנחנו בעד לבשל להם דייסות על בסיס מים עד גיל שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מתן תמ"ל - תגובה

דפנה רון
    13/01/2014

קטימ

אני מבינה את הרצון לספק רכיבים טבעיים. מצד שני תינוק בגיל זה לא בשל להיות מוזן 100% מאוכל.
    נקודות למחשבה:
    1) הרכב האוכל שהוא יאכל לא יחכה את הרכב חלב האם, שעדיין כה חשוב בגיל זה.
    דייסות על בסיס מים יספקו פחמימות ויכולות לצור חסר מבחינת חלבון, שומנים, ויטמינים ומנרלים מסוימים.
    2) מערכת העיכול לא גמרה להבשיל ויתכן ויעכל פחות טוב את האכול
    3) תינוק בגילו לא תמיד רוצה לוותר על חלב או לאכול ארוחה מלאה. מה תעשי אם הוא לא ירצה את האוכל במקום החלב? מה תעשי אם יכאב לו לאכול כשצומחות השיניים או בזמן מחלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מתן תמ"ל

קטימ
    14/01/2014

עד איזה גיל מומלץ תמ"ל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות
    נטלי
    10/01/2014

היי..לבנותיי בנות ארבעה חודשים יש פליטות מרובות ללא תסמינים נוספים המעידים על אלרגיה...האם זה מעיד על ריפלוקס או על רגישות לחלבון פרה ? איך אפשר להבדיל ביניהם ? איזה בדיקות לבצע ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות

הוספת תגובה

• פליטות - תגובה

דפנה רון
    13/01/2014

נטלי ערב טוב,

אם מדובר בריפלוקס, הוא מלווה בדרך כלל באי-שקט ובבכי, בגלל שהתינוק סובל מחומציות בושט. במקרה כזה הורדת חלבון חלב פרה מהפורמולה (מעבר לפורמולה שבה החלבון מפורק- כמו נוטרמיגן) או מתזונת האם יכולים לעזור.
    למה את מתכוונת רגישות לחלבון חלב פרה - אלרגייה לחלבון או רגישות לסוכר חלב- לקטוז?

אם הפליטות מלוות בבכי ואי-שקט אני ממליצה לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים
    אם הן לא סובלות מהפליטות, אני מציעה לפנות ליעוץ דיאטנית ילדים, שתוכל לנסות לעזור להבין מדוע יש הרבה פליטות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל
    טל
    08/01/2014

היי בנות יקרות,
    התינוק שלי בן ארבע חודשים ושבוע, לפני שהוע בטיפת חלב משרל וחיסונים, משקלו היה 5.9 ק"ג.
    האחות אמרה שהוא בטווח האחוזון אך בטווח הנמוך שלו.
    התינוק שלי יונק רוב היום, ומדי פעם כשאני יוצאת, לוקחת איתי בקבוק סימילאק.
    98% מהתזונה שלו היא הנקה.
    אני חוששת שמשקלו נמוך מדי. אורכו 63 ס"מ.
    במשך היום הוא מאוד פעלתן, סקרן מאוד וחייכן.
    האם נכון יהיה להתחיל לתת פעם ביום בקבוק סימילאק כדי שיעלה יותר במשקל?
    אני לא שוכחת את עניין הגנים והתורשה.. אני בעצמי רזה ונמוכה. גם במשפחתי. אני יודעת שלא נכון גם להשוות לתינוקות אחרים...
    אבל אני חוששת שהוא קצת קטן ביחס לאחרים מבחינת משקל.
    מה אתן אומרות? לתת בקבוק תמל אחד ליום? כדאי? לא מומלץ?
    תודה לכן.

לקביעת תור
    סגירה
    משקל

הוספת תגובה

• משקל - תגובה

תרצה שני
    09/01/2014

תותי שלום,
    חשוב להסתכל על כל עקומת המשקל של הילד. אם תמיד היה באחוזון הנמוך, סימן שזה האחוזון שלו ואין מה לדאוג או לעשות. אם היתה ירידה באחוזנים צריך לבדוק את הנושא ולגשת לייעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים להתאמת המלצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    הילה
    02/01/2014

יש לי תינוקת בת שבוע אני מניקה ונותנת לה מטרנה רק בלילה 2 ארוחות. כל לילה לאחר האוכל כואבת לה הבטן מאוד! יש לציין כי היא עושה קקי פעם ביממה ופיפי סדיר. איך אפשר להקל עליה חוץ מקיפול הרגליים??? היא ממש סובלת ׃ אשמח לתשובה׃

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאבי בטן - תגובה

תרצה שני
    09/01/2014

נסי לשאוב חלב ולתת לה 2 לילות בקבוק חלב שאוב ולראות האם אותן תופעות שציינת חוזרות על עצמן. אם כן יתכן ויש מקום להחליף תמ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים
    טל
    29/12/2013

היי בני היום בן 4 חודשים.
    מתי מומלץ, לדעתכן, להתחיל בטעימות ראשונות?
    מה מ. הבריאות ממליץ, באיזה גיל?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים

הוספת תגובה

• מוצקים - תגובה

תרצה שני
    30/12/2013

מוצקים מומלץ היום להתחיל בהתאם למוכנות התינוק. האם כאשר את אוכלת לידו הוא מראה עניין? האם מחזיק את ראשו יציב?
    את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולבקש את המדריך לטעימות מזון, יש שם הסבר מה הם הסימנים למוכנות וכן הדרכה איך לערוך את הטעימות.
    לא מצליחה להכניס קישור לאתר אז חפשי בגוגל את "תרצה שני - תזונת ילדים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות
    נטלי
    27/12/2013

היי..יש לי תאומות מקסימות בנות שלושה חודשים...הן מוזנות מסימילאק אדבנס פלוס כמות של 120 מל לארוחה...מגיל חודש הן פולטות כמות גדולה של אוכל ( נראה לי שזה כל תוכן הבקבוק ) וללא הפסקה אחרי כל ארוחה. בבדיקת רופא מטפל נמצא כי הבנות בריאות...לדעתו אין אלרגיה לכלום וכל עוד הן עולות במשקל ( חצי קילו בחודש שזה פחות מהנורמה ) אין מה לעשות כדי לטפל בפליטות ! אנחנו במעקב אצל הרופא כל שבועיים כדי לראות שהבנות בסדר ושיש עליה במשקל . לגבי החלפת הפורמולה נאמר שאין צורך... מצב הפליטות מתסכל ...קשה...ומצריך החלפת בגדים לפחות 4-5 פעמים ביום.. אני מיואשת ולא יודעת ממה הן סובלות ואיך אוכל להפסיק להן את הפליטות ? האם יש בדיקות שצריך לעשות להן כדי לגלות אלרגיה או בעיה אחרת ? האם להחליף את הפורמולה ולמה ? אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטות מרובות

הוספת תגובה

• פליטות מרובות - תגובה

תרצה שני
    02/01/2014

לילך שלום,
    הסיבה שלא קיבלת תשובה מהירה היא כי קשה מאד לענות תשובה במקרה כמו שהבאת על גבי הראשת. התשובה הכי טובה צריכה להתקבל מרופא הילדים שרואה את הבנות.
    אני יכולה להציע את הפעולות הבאות כדי להוריד פליטות:
    1. לשים לב לקצב האכילה שפתח פתמת הבקבוק אינו גדול ואז האכילה נעשת מהר.
    2. לערוך הפסקה להוציא גרפס במהלך הארוחה.
    3. דרך נוספת היא paced feeding שאת יכולה ללמוד מהסרטון שאני מצרפת קישור אליו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה בלילה
    אסף
    23/12/2013

שלום רב
    יש לי בן בגיל 11 חודשים, הוא מתעורר כל לילה בבכי
    אשר שום דבר לא מרגיע אותו ( מוצץ, מים)מלבד בקבוק.
    במעון הוא אוכל רק אוכל מוצק ובבית לפעמים ארוחת ערב עם השלמה של בקבוק
    ולפעמים רק בקבוק.
    לזה נוסף הבקבוק בלילה ובבוקר( הכוונה בין 5 ל 6).
    האם יש דרך להרגיל אותו לא לקום לבקבוק?
    חשוב לציין שלרוב הוא כמעט מסיים את הבקבוק (180 מ״ל).
    תודה רבה
    אסף

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה בלילה

הוספת תגובה

• האכלה בלילה - תגובה

ענת תבור
    24/12/2013

שלום אסף, בגיל 11 חודשים חלק מהתינוקות עדיין התינוקות זקוקים להשלמת ארוחה בלילה, בפרט לאור העובדה שהוא מקבל את רוב מזונו ממוצקים במהלך היום. לעיתים מתן ארוחת ערב ולאחר מכן בקבוק שלם בתוספת דייסה יחד עם הפורמולה עשויים לסייע בשנת לילה רציפה אבל זה באמת אינדיבידואלי. אני מציעה להשאיר את המצב כמו שהוא ולהתאזר בסבלנות עד שבנך יגדל מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    אובדת עצות
    19/12/2013

שלום רב
    אני באמת אובדת עצות
    הבייבי שלי בן 10 חודשים טרם התיישב / זוחל/עומד
    נולד במשקל 4000 וכבר כשהיה בן שלושה ימים אכל סימילאק בכמות של 70-100 סיסי
    תמיד היה לו תאבון בריא ( יותר מידי (-;) שוקל היום קרוב ל11 קילו

היה יישן 7 שעות בלילה
    אך הכל השתנה לפני כחודשיים
    לא מפסיק לדרוש עוד ועוד אוכל. אוכל כל שלוש ארבע שעות במהלך כל שעות היממה
    מתקשה להירדם לבד ולכן בעזרתי נרדם ואני יודעת שבגלל זה מתעורר המון בלילה כי הוא מחפש אותי .
    ואני מנסה להרדימו ונותנת לו מים אך מה שעוזר לו לחזור לישון בשנית יהיה עוד אוכל..
    אני לא יודעת מה עוד לעשות )-:
    זה לא הגיוני שהוא אוכל כל שלוש/ ארבע שעות בגיל הזה..
    בנוסף אני בהריון שני וזה מאוד קשה לי החוסר שינה הזה

אשמח להצעת המומחה וגם לאמהות עם ניסיון
    תודה תודה תודה

זה הלוז שלו
    7:00 7:30 180 cc
    9:30 -10:00 בננה ואגס
    שנת בוקר של חצי שעה עד שעה (לא תמיד)
    12:30-13:00 עוף פתיתים גזר קישו
    14:00 שנ״צ בדרך כלל שעתיים
    16:00 17:00 גבינה ביצה לחם מלפפון
    20:00 -21:00 240 cc +דייסה
    שנת לילה בין 21:30 ל 22:00
    23:00-00:00 180 cc
    וחוזר חלילה..

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות - תגובה

תרצה שני
    19/12/2013

נראה שסדר היום שלו טוב, הקפידי על שתיית מים בין הארוחות.
    אפשרי לו שכיבה על שטיח כמה שיותר כדי לעודד פעילות. מבחינת אוכל השתדלי שהאוכל יהיה כזה המאתגר אותו מבחינת אוכל שהוא יכול לאכול לבד כמה שיותר,
    אני לא חושבת שהוא זקוק לדיסה בבקבוק לפני השינה, אני חושבת שאם תורידי את הדיסה זה לא ישנה לגבי ההתעורריות שלו במהלך הלילה, עיקרן באות בעיקר מחוסר יכולת שלו להרדים את עצמו חזה ללא אכילה/שתייה. אני לא יועצת שינה אך את צריכה להתחיל להרגיל אותו ללמוד להרדם ללא אוכל,אפשר בהדרגה להוריד גם את כמויות האוכל שהוא מקבל בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה בשר
    שירלי45
    18/12/2013

שלום רב
    בתי, תינוקת בת 10 חודשים מסרבת לאכול בשר בשבועיים האחרונים. לא עוף לא בקר שום דבר. אני מיואשת לגמרי מהמצב מה גם שבדיקת המוגלובין הראתה כי יש ל 10.8 ואני נאלצת לתת לה 12 טיפול ברזל ביום במקום 6 הראויים לגילה.מה עושים.אילו תחליפי בשר אפשר לתת לה.
    תודה מראש שירלי45

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה בשר

הוספת תגובה

• לא רוצה בשר - תגובה

תרצה שני
    19/12/2013

מקורות חליפיים לקבלת ברזל הן קיטניות בעיקר גביל הזה - עדשים כתומות, ניתן להכין מהם גם קציצות, שלבי בארוחה גם מקור לויטמין C כמו עגבניות מרוסקות, זה יעודד את ספיגת הברזל.
    אפשרות נוספת היא לקבל ברזל מהטחינה בשילוב של הפרי.
    על כל מקרה המשיכי מדי פעם להציע לה בשר בצורות הגשה שונות, למשל ספגטי בולונז או קציצות שתחזיק ותאכל לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרק כתום שהוכן למבוגרים- לתינוק?
    יעל
    18/12/2013

שלום
    הכנתי מרק כתום למבוגרים במשפחה- בטטה גזר דלעת.
    הירקות רוככו בחמאה ונטחנו ובושלו עם שמנת לבישול.
    האם מותר לתת לתינוקת בת 7 חודשים לטעום (לא אלרגית לירקות עצמם).?

הוספת תגובה

• מרק כתום שהוכן למבוגרים- לתינוק? - תגובה

דפנה רון
    18/12/2013

שלום יעל,

כן, את יכולה , המנעי רק מדבש או תבלינים חריפים שיכולים לגרות ולתת לה חוויה לא נעימה

אכילה מהנה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שלא מוכן לשתות
    עינת
    17/12/2013

שלום לכם, צריכה להתייעץ בדחיפות.
    החורף לגמרי כאן, ובני בן ה3 הפך לסרבן שתייה. אם זה לא שוקו, הוא פשוט לא שותה.
    גם בגן אמרו לי שהוא לא מוכן לשתות מים. ואני מוטרדת כיוון שזה גיל קריטי בהתפתחות הגוף והמערכת החיסונית והוא חייב לשתות מים גם בחורף.
    למישהו יש טיפ מה לעשות בנדון? איך משכנעים ילד בן 3 לשתות מים?
    תודה גדולה. עינת.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שלא מוכן לשתות

הוספת תגובה

• מכירה את התופעה..

דלית
    19/12/2013

עברתי את זה עם הבת שלי, בת 4. היא גם סרבנית שתיית מים גדולה. בהתחלה נתתי לה מים עם פטל, אבל כמובן שזה לא כמו מים רגילים. פשוט צריך לנסות כל מיני טריקים במצב הזה, אנחנו קנינו לה כל מיני קשים עם דמויות והיא אהבה לשתות מהם (לא משנה מה), היא גם מאוד אוהבת את הבקבוקים של מי עדן בייבי, זה ממש מעסיק אותה. תנסו גם להיות יצריתיים, זה עובד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי.

עינת
    25/12/2013

תודה דלית. האמת שנתקלתי בבקבוקים הקטנים האלה בכל מני מקומות אבל לא יצא לי לנסות אותם. אם את אומרת שאצלך זה עזר, אני אנסה זאת בהקדם. תודה על התייחסותך וחורף קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשתמש בכוס שתיה טומי טיפי

דלית
    25/12/2013

ההמלצה שלי היא לעבור ולנסות להשתממש בכוסות שתיה מיועדות לתינוק שיעשו לו כייף לשתות זה מה שעבד אצלי הכי טוב ממש קסם התחיל להתלהב מלשתות מים קניתי את הכוס שלא מטפטפת ככה שהייה לו עצמאות והסתובב בכל מקום איתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות לבן 7.5 חודשים
    טל
    16/12/2013

שאלה לגבי ארוחות לבן 7.5 חודשים, נולד קטן 2.5 ק"ג, עדין נמוך באחוזוני גובה ומשקל, כעת שוקל 7.5 ק"ג.

כרגע אוכל כך:
    6 - הנקה

8 - ארוחת פירות
    חצי בננה
    +2-3 כפיות אבוקדו מרוסק או חצי תפוח/אגס מגורד דק
    + 1-2 כפיות טחינה

11 - בשרי:
    חצי שוק או קציצת בקר קטנה
    +חצי תפו"א או רבע תפו"א + כף דיסת אורז של מטרנה עם מעט מרק
    +רבע ירק
    +כפית שמן זית

14 - הנקה
    16 - הנקה
    18 - 30 מ"ל מטרנה בשתיה + 60 מ"ל עם כף דיסת מטרנה
    21 - הנקה
    4 הנקה

באיזה גיל מוסיפים ארוחת ערב? ומה כדאי לתת?
    האם יש משהו נוסף שניתן לתת על מנת לזרז עליה במשקל?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות לבן 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• ארוחות לבן 7.5 חודשים - תגובה

דפנה רון
    16/12/2013

טל שלום,

אני ממליצה שיצטרף אליך/ם לארוחת ערב, סביב 18:00, ואם הוא ירצה לעבור למצקים בארוחה זו הוא יבקש, כך תדעי שמוכן.

האם הוא עולה לפי קצב העקומה שלו? אם כן, אין צורך לזרז עלייה במשקל.
    אם תראי שהוא יורד בעקומת המשקל ו/או הגובה, כדאי יהיה לערוך בירור

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי שתיית מים

טל
    18/12/2013

תודה רבה! לגבי מים אני מציעה רק סביב ארוחות המוצקים ולאחריהם,
    שותה בערך 70-90 מ"ל מים ליום.
    האם להציע גם בין הנקות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי שתיית מים - תגובה

דפנה רון
    18/12/2013

אם נראה לך שחם או יבש, או שהמוצקים שאכל לא מכילים הרבה נוזלים, את יכולה לנסות להציע גם בין הנקות. כך שאם הוא רוצה, תהיה לו הזדמנות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חלב מפוסטר לתינוק בן 13 חודשים
    אפרת
    15/12/2013

שלום לכן
    בני בן 14 אוכל תמ"ל פעמיים ביום , אחד לפני השינה והשני כשהוא מתעורר בבוקר
    רציתי לשאול אם אפשר לתת במקום התמ"ל בקבוק לפני השינה עם חלב מפוסטר מחומם בטמפ' החדר עם סילאן ,ובבוקר חלב מפוסטר מחומם בטמפ' החדר עם דבש,?

תודה על תשובתכן

הוספת תגובה

• הכוונה 14 חודשים

אפרת
    15/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן חלב מפוסטר לתינוק בן 13 חודשים - תגובה

תרצה שני
    15/12/2013

בהתאם להנחיות משרד הבריאות את בהחלט יכולה לעשות זאת. אבל אני ממליצה לא להוסיף המתקה לא סילאן ולא דבש. זה מרגיל את הילד לשתייה מתוקה ומיותר. כמו כן תוספות אלה הן כמו הוספת סוכר ומשפיעות גם על בריאות השיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה