מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנת תמ"לתהילה13/02/2012
הבת שלי (בת חודש וחצי) לא סבלנית וכשהיא רעבה זה מלווה בצרחות והשתוללות עד שהיא מקבלת את האוכל. מאחר ולוקח לאבקה (סימילאק) הרבה זמן עד שהיא נמסה במים, אני מכינה תמיד בקבוק מראש במקרר, וכשהיא רעבה אני מחממת באמצעות כלי עם מים חמים. אני יודעת שעדיף לתת לה אוכל שהוכן ממש עכשיו, אבל היא פשוט לא תעמוד בזה.. זה לוקח לנו כמעט רבע שעה עד שהאבקה נמסה. יש לכן רעיונות? טיפים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת תמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי13/02/2012תהילה שלום
זה לא אמור לקחת זמן, ההמסה צריכה להיות מיידית, נסי אולי לערבב את האבקה במים מעט חמימים, או הכיני כלי עם מים רותחים ובתוכו הניחי את הבקבוק עם המים הפושרים כך שיהיה איזשהו חימום כשאת מוסיפה את האבקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שבוע בת 4 חודשיםליבי12/02/2012
שלום, בתי בהנקה מלאה, אךי לפני שבועיים התחלתי לתת לה מספר פעמיים מטרנה. אימי ובעלי וגם אני האכלנו אותה מבקבוק ונראה שכל פעם הייתה מרוצה ושבעה. בשבוע האחרון לתדהמתי היא לא הייתה מוכנה לקבל שום בקבוק של מטרנה ניסינו 4 פעמיים לתת לה בקבוק אך היא התחילה לצעוק ולבכות והייתה מוכנה לאכול ציצי בלבד. השאלה איך פתאום זה השתנה? יכול להיות שזה לא טעים לה ואני צריכה לקנות תחליף אחר. ממש מוזר לנו.
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שבוע בת 4 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי12/02/2012ליבי שלום
קשה לי להאמין שפתאום לא טעים לה, כניראה חיפשה את קרבתך אולי לא הרגישה טוב אולי סתם התחשק לה מה שיפה הוא שהכל הפיך וכל יום הוא יום חדש.
חשבת על חלב אם בבקבוק? נסי אולי לשאוב ולתת בבקבוק את חלב האם. גם אם אינך רוצה לשאוב המשיכי להציע את התמ"ל במקביל להנקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מומלץ לבן 9 חודשיםדידה10/02/2012
שלום רב, בני בן 9 חודשים. התפריט היומי שלו הינו:
התעוררות- בקבוק סימלאק 180
10:00/11:00- מנת פירות עם כפית שקדייה
12:30/13:00-מרק הכולל ירקות, אורז והודו
16:00- בקבוק 180
18:00/19:00-דייסת סולת סמיכה של מטרנה על בסיס סימלאק בכפית
השאלות שלי הן:
1) האם את הבקבוק של ארבע אני יכולה להוריד,ואם כן מה אפשר לתת לו במקום?(יוגורט? ואם כן איזה והאם יוגורט לבד נחשב ארוחה?)
2) כמה בקבוקים של סימלאק ממולץ לתת בשלב הזה, האם יהיה אפשר להסתפק באחד בבוקר בלבד? אני פשוט מרגישה היענות רבה למוצקים ופחות לבקבוק..
3) האם במקום הדייסת סולת של מטרנה על בסיס סימלאק אני יכולה להכין לו דייסת קוואקר כמו שאני אוכלת ,ואם כן על בסיס מה אני יכולה להכין לו אותה..האם אפשר על בסיס חלב סויה?
4) חוץ מזה איך נראה לכן התפריט האם יש לכן רעיונות נוספים לשידרוג?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט מומלץ לבן 9 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי10/02/2012דידה שלום
כמות התמ"ל יורדת בהדרגה ככל שכמות המוצקים גדלה, הדרישה לתוספת תמ"ל יורדת. עד גיל שנה ממליצה עדיין לתת לפחות בקבוק אחד היות ועדיין לא אוכל הכל. אך ניתן להשאיר רק את התמ"ל של הבוקר או של הערב. לגבי ארוחת 16:00 ניתן לשלב יוגורט / גבינה אותה ניתן לערבב עם פרי או עם ירקות או ניתן לתת אפילו לביבות גבינה עם ביצה או פרוסת לחם עם גבינה.
לגבי הדייסה ניתן ומומלץ לתת דייסת קוואקר ולא סולת לה אפשר להוסיף כפית של שקדייה אשר בשילוב עם המים הרתוחים יוצרת מעין חלב שקדים לכן לא צריך את חלב בסויה. אפשר להוסיף גם תמר או בננה למתיקות.
האם יצאו שיניים? האם כבר יושב? ניתן בהדרגה להתקדם במרקמים לפחות מרוסק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ותחליף חלבכרמל09/02/2012
יש לי בת בת 5 חודשים. עד עכשיו ינקה בלבד במשך היום ולפני השינה ובאמצע הלילה אם היתה מתעוררת קיבלה מטרנה.
לפני חודש הוספנו גם את הטעימות שמתקדמות מצויין והכמות גדלה מיום ליום.
שאלתי היא מכיוון ששמתי לב שההנקה לא מספיקה לה במשך היום והתחלתי לתת בקבוק גם באמצע היום
האם יכול להיות שמכיוון שקל לה יותר מהבקבוק או שאני מייצרת פחות חלב
ההנקה כבר לא מספיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ותחליף חלב - תגובה
לירון פז09/02/2012כרמל שלום, בדר״כ שמתחילים לשלב תמל עם הנקה כמות החלב פוחתת. מכיוון שילדתם גדלה, ובנוסף התחלת עם מזון מוצק, כמות החלב כבר לא עונה באופן מלא על הצרכים שלה. אני ממליצה לך, להמשיך להניק במקביל למתן פורמולה ומזון מוצק, כמה שניתן, גם אם כמות הארוחות פוחתת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מוצקיםאמא שלה09/02/2012
שלום, בתי בת 5.5 חודשים, וטועמת כרגע פעמיים ביום, פעם אחת פירות פעם שניה ירקות.
אבל היא ממש לא אוכלת יותר מ3-4 כפיות ואני קוראת כאן על תינוקות שאוכלים ממש מנות גדושות בגילה.
כמו כן חשבתי שלא אמורים עוד להוסיף עוף / הודו לפני גיל חצי שנה...
הארות / הערות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מוצקים - תגובה
לירון פז09/02/2012אמא שלום, אין סיבה לדאגה.. לכל ילד יש את קצב ההתקדמות שלו. המשיכי לנסות ולעלות את גודל ארוחת המוצקים בהדרגה, בקצב שלה, והשלימי לה עם הנקה או תמל. מבחינת הגיל היא מתקדמת בסדר גמור. לגבי מתן עוף/ הודו ובשר, בהחלט אפשר לתת לה טעימות, ואף רצוי, בגלל כמויות הברזל. המלצתי להתחיל מהודו שיחסית קל לעיכול ועשיר בברזל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרק ירקות לבת 5.5 חודשיםלין08/02/2012
שלום,
הבת שלי אוכלת מנה שלמה של מרק ירקותכ 220,שבו אני שמה את הירקות הבסיסיים:גזר, תפוחי אדמה, בטטה וקישואים ועוף יריכיים- רציתי לדעת מה עוד ניתן להוסיף לה למרק כדי שיהיה יותר עשיר בוינטמינים?- ושאלה נוספת: הבנתי שעדיף לשים שניצל במקום העוף כי זה יותר דל בשומן האם זה נכון? מה עדיף?
אודה לכם על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק ירקות לבת 5.5 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי08/02/2012אמא שלום
את יכולה להוסיף דלעת / בטטה / עגבניה
ומומלץ לשים הודו היות ומכיל יותר ברזל, את לא צריכה לחפש את החלקים הכי רזים בהכרח
שווארמה הודו נקבה יכול להתאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שנהג'ני08/02/2012
שלום רב,
יש לי תינוקת מקסימה בת שנה בדיוק שעד לפני שבועיים הייתה אוכלת כל יום מנה של מרק ירקות + הודו אדום ( טחון בבלנדר כי יש לה עדיין רק 2 שיניים), בנוסף למנה של דייסת שבולת שועל ( של מטרנה) + מנת פירות עם ביסקוויטים וכפית שקדיה ועוד 2-4המנות של 180CC של סימילאק ( כולל בלילה ).
הבעיה היא שכעת היא מסרבת בתוקף לאכול מרק בכל צורה שהיא - בלי בשר, מעוך ולא טחון, ניסיתי להוסיף לה פסטה - גם לא הלך. ניסינו גם לתת לה ביצה ואבוקדו, קציצות עוף מאודות... גם לא צלח, אפילו את הפירות היא ממש עושה טובה שאוכלת...
מה ניתן עוד להציע לה? האם אפשר כבר לשים במרק גם גזר וגם בטטה, למשל?( כי קראתי המלצות שלא לשים יותר מירק כתום אחד לתינוקות).
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת שנה - תגובה
איילת בר08/02/2012שלום ג'ני,
ביתך כבר בת שנה. את יכולה לתת לה מזון מרוסק עם מזלג. אין בעיה עם זה שיש לה רק 2 שיניים היא יכולה לטחון עם החניכיים.
רצוי לשבת לאכול איתה יחד. כאשר תראה אותך אוכלת תשתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת פירותעינת07/02/2012
בתי בת 5 וחצי חודשים, אוכלת כבר מרק ירקות כארוחה שלמה, התחלתי עם המרק ראשון לפי המלצה.
סדר היום שלה הוא:
8:45-9:00 אני מעירה אותה כי אני יוצאת לעבודה.
ב 9:15 אוכלת 210 סימילאק
ב 13:00 אוכלת קערת מרק ירקות
ב 16:00 אוכלת סימילאק 210
ב 20:00 אוכלת סימילאק 210
ובסביבות 21:30 ישנה שנת לילה מלאה.
איפה בדיוק להכניס מנת פירות? אני יודעת שזה אמור להיות בסביבות 11:00 ככה, אבל אז אולי היא לא תגיע רעבה לצהריים, למרק ירקות?
כמובן שבין לבין ארוחות היא גם ישנה.
אני לא רוצה "לדחוף" לה עוד ארוחות.
אשמח לתגובתכם בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת פירות - תגובה
יעל משיח ארזי08/02/2012עינת שלום
את ארוחת הפירות ניתן לשלב בארוחת הבוקר המאוחרת סביב 11:00 כמו שניחשת, כאשר הכמות תגדל היא תחליף את התמ"ל כך שזאת לא תהיה עוד ארוחה אלא תחליף לארוחה הקיימת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עינת08/02/2012זאת אומרת שבהמשך הארוחה הראשונה שלה תיהיה פירות ולא תמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
יעל משיח ארזי08/02/2012בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ביניים אחה"צליאת07/02/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת 7 חודשים
התזונה שלה כרגע:
06:30 התעוררות ובקבוק עם דייסת דגנים (אוכלת בערך 150מ"ל)
10:30 מנת פירות (אוכלת בערך 160 גרם)
14:30 מנת מרק ירקות (אוכלת 250 גרם - מאוד אוהבת!)
18:30/19:00 בקבוק עם דייסת שיבולת שועל/אורז (אוכלת בערך 150 מ"ל)
22:00 בקבוק רגיל (אוכלת מקס' 120)
יש לי 2 שאלות:
1. אני מנסה בימים האחרונים לתת לה ארוחת ביניים קטנה בשעה 17:00.
כל מה שניסיתי היא לא אהבה: אבוקדו+ ביצה, אבוקדו+עגבניה, חביתה (חתיכות פיציות כמובן), כל אחת מהדייסות לבד... אהבה רק דייסת אורז+אגס בפנים.
מה אני יכולה כבר להציע לה אחר? אין לי שום מושג מה יכול להתאים לתינוקת בלי שיניים...
(היא עוד לא בשלב של לאכול לבד ביסקוויט של מטרנה).
2. האם לנסות לתת לה גם פסטה קצוצה? אם כן, מכיוון שלא אתבל במלח, מה אוכל להוסיף לפסטה?
תודה וסליחה על אורך ההודעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
ליאת08/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת ביניים אחה"צ - תגובה
איילת בר08/02/2012אני מעדיפה להמנע מהביסקוויט של מטרנה או פתי בר.
עדיף לתת עוד מנת פרי כמו בננה מרוסקת במזלג או תפוח מגורר.
רצועות בטטה, קישוא או מחית אפונה וגזר.
עדיף על פחמימות ריקות מלאות סוכר.
צריך לזכור שביתך רק בת 7 חודשים ואם לא מעוניינת לאכול מנת מוצקים נוספת אל תתעקשי על זה. תנסי שוב מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 4.5 חודשיםלירון07/02/2012
שלום רב, ביתי בת 4 וחצי חודשים. אוכלת תמ"ל 180 מ"ל כ- 5 ארוחות ביום.
לפני כשבועיים התחלתי לתת לה טעימות מוצקים, היא מקבלת את זה מאוד יפה ומאוד אוהבת, כועסת ובוכה כשאני מפסיקה לתת לה (כרגע 2-4 כפיות בלבד). בשקילה אחרונה נראה כי נמצאת באחוזון ה95+..... חשוב לציין שנולדה במשקל 2.4 ק"ג ושכבר מגיל שבועיים הייתה דורשת כמות יחסית גדולה של תמ"ל ועלתה במשקל במהירות. האם ניתן להגביר את הקצב עם המוצקים? לתת לה כמות גדולה יותר כך שתחליף מנה של תמ"ל? או שחייבים לחכות עד גיל חצי שנה? היא כל כך נהנת מהאוכל....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבת 4.5 חודשים - תגובה
איילת בר08/02/2012שלום לירון,
לא רצוי לתת מנות גדולות יותר בגיל זה, אך אפשר לתת יותר פעמים.
ז"א תציעי לה מנה נוספת במהלך היום.
ואם היא כ"כ אוהבת לאכול בכפית תציעי לה דייסה בכפית.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחופה בבקשהענת שרון07/02/2012
בני בן כמעט 11 חודשים עדיין יונק לפני השינה+בבוקר(בין 5-6 בבוקר).
אוכל 4 ארוחות מוצקים ביום - פירות, ירקות , עוף, דייסה בהכנה ביתית.
שותה מים מכוס (בקבוק לא עושה לו את זה). עולה במישקל יפה.
אני מעוניינת להפסיק את ההנקה.
ניסיתי לתת לו תמ"ל. פעם אחת שתה כמה שלוקים וזהו, פעמים אחרות הוא בכלל לא היה מוכן לנסות כי העדיף לינוק.
איך אני יכולה לשכנע אותו לשתות את זה?
בעיה נוספת היא שלאחר השלוק שלקח כמות הליחה עלתה בגלל שזה תמ"ל חלבי. האם זה בסדר לתת לו את התמ"ל הצימחי?
האם יש תחליף אחר לתמ"ל שהוא לא על בסיס חלב שיכול לתת את המענה בבוקר ולפני השינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה דחופה בבקשה - תגובה
איילת בר08/02/2012שלום ענת,
את יכולה לתת לו לשתות חלב צמחי מסוג סויה, קואקר, שקדים כתחליף להנקה.
(רצוי לגוון כל פעם סוג אחר)
מדובר בפעוט שמקבל מזון מוצק לאורך שעות היום כך שאין בעיה לתת לו את התחליפים.
לגבי התמ"ל אם את חשה כי מייצר לו ליחה עדיף לצרוך פורמולה צמחית. ושוב מכוון שמקבל מזון מוצק חשיבות התמ"ל לא כ"כ קריטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין בלנדר למעבד מזוןשיר05/02/2012
ומה עדיף לרכוש להכנת טעימות ומזון מרוסק לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין בלנדר למעבד מזון - תגובה
איילת בר08/02/2012כדאי לרכוש בלנדר ידני איכותי. כך את יכולה לטחון לפי כמות רצויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אכילה מספקתאמא שלה03/02/2012
שלום, בתי המקסימה בת חמישה חודשים, ורציתי להתייעץ לגבי ארוחות במשך היום מאחר ואני מעוניינת להפסיק להניק ולעבור לתמ"ל לגמרי.
העניין הוא שהילדה בלי עין הרע אוהבת לישון..ישנה לילה שלם (19:30-20:00 עד 06:00-06:30), וגם במשך היום אני מעירה אותה לאחר שעוברות 4 שעות בין ארוחה לארוחה..כך שאין הרבה הזדמנויות לאכול. בגלל שהיא יונקת, אני איכשהו דוחפת עוד ארוחה אחה"צ כדי שתאכל 5 פעמים ביממה ולא 4:
אוכלת ב06:30, 10:30, 14:00-30, 17:00, 19:30. אפשר לראות שארוחת אחה"צ הכרחית כי לא תחזיק מ14:00 עד 19:00
שתי הארוחות של עשר ושתיים הן בקבוק וטעימות כרגע.
הבעיה היא שתמ"ל יותר יושב בבטן, וזה נראה לי ממש האבסה להאכיל בתמ"ל גם בחמש וגם בשבע..והיא ממש לא במקום שמוצקים מחליפים ארוחה.
מה לעשות?
**אגב אוכלת נוטרימגן כי רגישה עורית לחלב, אם זה משנה משהו...
כמות התמ"ל בארוחה משתנה - היתה תקופה של 180 והיום 120 (אולי כי היא מקוררת). אחוזון 50-75% מרגע לידתה ועד עכשיו. נולדה 3680.
תודה...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות אכילה מספקת - תגובה
יעל משיח ארזי03/02/2012אמא שלום
כל עוד הטעמות נותרות טעימות ולא מתחלפות לארוחה השאירי את כמות התמ"ל כמו שהייתה בלי להתחשב בכמות שהטעימות מספקות.
את יכולה להעזר בחישוב משקל גוף כפול 150 לחלק למספר ארוחות וכך תוכלי לדעת אם מקבלת פחות או יותר כמות מספקת של תמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות אכילה מספקת - תגובה
לירון פז04/02/2012שלום אמא,
הכי חשוב להקשיב לצורכי ביתך. אין דבר פסול בלהציע בקבוק נוסף, אבל בטח שלא בכוח או בהאבסה. אם ביתך ממשיכה לשמור על עקומת הגדילה שלה(משקל לגיל) ואין ירידה במשקלה או חוסר עליה דרסטי(מעקב בטיפת חלב), אז היא מקבלת את כמות המזון המתאימה עבורה. יש תינוקות האוכלים 4 פעמים ביום ויש כאלה האוכלים 6 פעמים ביום, גודל הארוחה, ויעילות היניקה משתנים בין תינוק לתינוק, אז המשמעות היא לא רק למספר הארוחות אלא כמובן גם לנפח הארוחה. במעבר לתמ"ל, הייתי מציעה שתמשיכי להציע בקבוק נוסף, אך אם ילדתך לא נראית מעוניינת, הניחי לה, כנראה שהיא שבעה.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודה לפעוטה בת שנה וחציים02/02/2012
היי,
הקטנטנה שלי משוגעת על סודה:)
האם יש מניעה כלשהי לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה לפעוטה בת שנה וחצי - תגובה
יעל משיח ארזי02/02/2012ים שלום
אם לא עושה גזים והיא נהנית מהסודה אין בכך בעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונה ודגיםדנה02/02/2012
האם מותר לתת לתינוק בן 10 חודשים לאכול טונה מקופסת שימורים? האם זה בכלל בריא? האם מותר לתת דגים אחרים? אם כן, איזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונה ודגים - תגובה
לירון פז02/02/2012דנה שלום,
כן לתינוק בן 10 חודשים בהחלט אפשר לתת דגים(כמובן חשוב מאוד להיזהר מעצמות). למעשה כל פילה של דג נקי מעצמות יכול להתאים, עדיף דגים קטנים שלא מכילים כמות גדולה של כספית כגון: טונה, סלמון, בקלה, דניס וכו'. אין בעיה עם טונה מקופסת שימורים כמובן שתמיד עדיף טרי. ההמלצה לתהחיל מכמות קטנה מאוד של כפית אחת או שתיים, ולעקוב שאין אלרגיה או רגישות.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)