פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 3 חודשים שלא רעב
    ענבר
    23/02/2012

שלום,
    מבשת להתייעץ - תינוק בן 3 חודשים שנולד במשקל תקין (3100 ג"ר בסוף שבוע 37). ניזון מסימילק. נמצא בעקומה 10-25% ושוקל 5200 ג"ר.
    סה"כ התזונה היומית שלו נעה סביב 450 - 500 סמ"ק. אחיות טיפת חלב לא התרגשו יותר מדי, רופא הילדים דווקא כן ואמר שאוכל פחות מהמינימום הנדרש (ניהלתי טבלת מעקב במשך שבוע). המליץ לעבור לסימילק אנשור - לפגים.
    האם יש מקום לבדיקות נוספות או יעוץ לדעתכן?
    תודה
    מהאמא המודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 חודשים שלא רעב

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

ענבר
    26/02/2012

אנא השיבו לי. ראיתי שהשיבו לשאלות שנכנסו אחריי. תודה ענבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי, למה אתם לא עונים לי????

ענבר
    15/03/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים שלא רעב - תגובה

יעל משיח ארזי
    18/03/2012

ענבר שלום
    האם עולה על פי האחוזונים ? כמות התמ"ל צריכה להיות מחושבת פחות או יותר על פי 150 כפול משקל בק"ג לחלק למספר ארוחות לפי מה שיוצא לך האם יותר או פחות ממה שאוכל כיום ? בכל אופן אם לא עולה יפה במשקל ושובר אחוזונים יש לבדוק אפשרות של העשרה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאינו רעב

ענבר
    18/03/2012

יעל, תודה. התשובה היא שאכן אוכל על כל גרם ממשקלו רק 100 ג"ר במקום 150 ג"ר. המזון ההמועשר לפי המלצת הרופא היה הנאושור שעשיר בקלוריות אך לא "מנפח". נכון לעכשיו נשאר בעקומה (לפחות עד השקילה הבאה). האם לדעתך יש מקום לפנות למרפאה להפרעות אכילה או למעקבאצל תזונאית?
    ושוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים שלא רעב - תגובה

לירון פז
    20/03/2012

ענבר יקירה, אם הוא ממשיך על אותן עקומות, אין שום סיבה להילחץ. יש נוסחא של 150 מל להכפיל במשקל הגוף וזו הצריכה היומית הממוצעת, אך זו נוסחא כללית. הייתי מציעה להישאר במעקב בטיפת חלב. אני לא חושבת שיש סיבה להעשרה קלורית, אך אם את לא רגועה בהחלט יש מקום להתייעץ עם דיאטנית. כרגע בכל מקרה הישארו במעקב לוודא שהוא איננו שובר עקומות גדילה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאינו אעב

ענבר
    20/03/2012

תודה לך לירון. לצערי בינתיים ירד לאחוזון 5% - 10%. בודקת אפשרות לפנות למרפאה להפרעות אכילה בדנה " (אני גרה בת"א).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאינו אעב - תגובה

לירון פז
    20/03/2012

אם הוא שבר עקומות בהחלט מציעה לפנות ליעוץ- דיאטנית/מרפאה, שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן שנה
    נטלי
    21/02/2012

שלום!
    קטן שלי היה אתמול בן שנה. אנחנו במשקל טוב ,נמצאים באחוזונים גבוהים.מה שכן מפריע לנו זה הסירוב למוצקים.
    תפריט שלנו מורכב מ:בין 7-9 מטרנה+דייסה סה"כ 300 מ"ל
    בין 10-12 מעדן חלב או גבינה לבנה+גרבר פירות
    12-14 מרק ירקות טחון היטב+מטרנה סה"כ 300 מ"ל
    16-18 דייסה+מטרנה 300 מ"ל
    20-21 בקבוק מטרנה 300 מ"ל
    בין לבין יכול לאכול במבה או פריכיה של מטרנה,מסרב לטעום מוצקים המקסימום שלו זה רק לקחת לפה ולשחק איתם ולירוק.יותר גרוע הוא יכול להקיא. מה שכן, יש לו התעניינות באוכל שאנחנו אוכלים אבל רק בגדר טעימות ולא כתחליף לארוחה בריאה. כל דבר קשה יוכל רק במידה וזה טחון היטב. איך אפשר לשלב לו דברים קשים כמו קציצות או לחם,ביצה וכו'....?
    וגם נושא חשוב אנחנו לא אוכלי בשר ויש לו כבר 4 שיניים.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לתינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תפריט לתינוק בן שנה - תגובה

לירון פז
    22/02/2012

נטלי שלום,
    בנך בן שנה, ובהחלט יש צורך להתקדם איתו במרקמי המזון. נסי להתקדם בהדרגה ולנסות מרקמים שונים: תחילה לטחון מעט פחות, אח"כ רק לרסק ולמעוך עם מזלג, נסי מאכלים שונים: בננה מעוכה במזלג, ביצה מקושקשת עם גבינה, פירה, לחם מושרה בחלב, קציצות מעוכות וכו'...חשוב שתנסי להתקדם עם המרקמים של המזון, ולחשוף אותו. תני לו לחוש את האוכל בידיים שלו, חשוב לתת לו עצמאות, ולהתנסות באכילה לבדו. חשוב לשבת איתו סביב שולחן האוכל כחלק מארוחה משפחתית, והוו דוגמא. אם הוא מעוניין במזון שלכם, תני לו.צריך סבלנות, להתקדם בהדרגה, ולא לחשוש.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים וחצי אובחן עם רפלוקס
    מעיין
    21/02/2012

אוכל מטרנה+כף קורנפלור ומטופל מאתמול בלוסק < הזנטק לא עזר >
    לאחרונה הפסיק לאכול ארוחת לילה ומסתפק בחמש ארוחות ביום של 100-140
    הוא עושה הפסקה של 8-10 שעות עד ארוחת הבוקר
    בטיפת חלב אמרו לי שהוא יכול להתייבש
    הבעיה שמים אסור לתת לו כי הוא לא מעכל תזונה לא מוסמכת
    מה ניתן לעשות???

הוספת תגובה

• בן חודשיים וחצי אובחן עם רפלוקס - תגובה

יעל משיח ארזי
    21/02/2012

מעיין שלום
    בצעי מעקב אחרי העליה במשקל והתייעצי עם רופא לגבי נושא המים וההתייבשות. אם מצליח לישון לילה שלם בלי להתעורר זה לא פחות חשוב מלאכול
    אך מציעה בכל אופן להתייעץ גם עם רופא שאבחן את הרפלוקס
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לתמ"ל
    לין
    20/02/2012

שלום,
    הבת שלי בת 6 חודשים-- סדר האוכל שלה כך:
    7:30 מתעוררת ואוכלת תמ"ל-120/180
    בין 10-11:אני נותנת לה מנת פריחצי בננה,חצי קיווי,חצי בננה,חצי אגס, ותות שדה
    ב 12-ארוחת תמ"ל
    15:00-מרקירקות
    בין 17:00ל 18:00: ארוחת תמ"ל
    ולפני השינה עוד ארוחת תמ"ל בסביבות 10-11.
    היא ישנה טוב מאוד בלילה-לא מתעוררת עד הבוקר והכל טוב ויפה.
    האם אני צריכה להוסיף דייסה או קונפךור בארוחת תמ"ל??
    שמעתי מגיסתי שאני חייבת להוסיף לה בבוקר ובערב האם זה נכון?
    אשמח לתשובה בהקדם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לתמ"ל

הוספת תגובה

• תוספת לתמ&quot;ל - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/02/2012

אימא שלום
    התשובה היא לא
    אין כל סיבה להוסיף קורנפלור לתמ"ל, קורנפלור לרוב מיועד להסמכת המזון ולהעשרה קלורית, אם אוכלת יפה עולה במשקל כמו שצריך וישנה טוב בלילה אין סיבה לתוספת הקורנפלור. בהמשך תוכלי להציע ארוחת מוצקים נוספת אחר הצהריים במקום אחד הבקבוקים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לבת 7 חודשים
    טלי
    20/02/2012

שלום
    בתי בת 7 חודשים, שומרת על אחוזון 50 בגובה ומשקל. עד לפני כחודשיים ינקה ואז הייתה מחזיקה בלילה בלי אוכל 6-7 שעות. מאז שעברנו לתמ"ל המצב השתנה.
    כיום היא אוכלת יפה בבוקר ובצהריים מוצקים וכ-3 בקבוקים של מטרנה במשך היום, כאשר היא לא גומרת מעל 100 CC. בלילה היא מתעוררת כל 3 שעות ודורשת אוכל דווקא בארוחות הליליות היא אוכלת בין 120 ל-150 CC בשקיקה. ניסינו דייסה לפני השינה, מטרנה לילה טוב, ארוחת ערב, אך כלום לא עוזר. כל 3 שעות מתעוררת לאוכל, כאמור ההרגל הזה התחיל מרגע שעברנו לבקבוקים והפסקתי להניק.
    איך אפשר לגרום לה לאכול יותר במשך היום ופחות בלילה? אנחנו מציעים לה בקבוק לפי דרישה שלה, אבל היא אף פעם לא אוכלת מעל 100 במשך היום.
    תודה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה לבת 7 חודשים

הוספת תגובה

• אכילה לבת 7 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    20/02/2012

טלי שלום
    איך את בעצם יודעת שמתעוררת כי רעבה, זה שאוכלת בשקיקה לא אומר בהכרח שרעבה, ניסית לפני שנתת בקבוק אוכל, להרגיע עם מוצץ ? עם מים?
    אם כאשר ינקה לא נהגה לקום בלילה לאכול אין סיבה לקום פתאום לאכול יש להניח כי שסיבת ההתעוררויות אינה רעב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לבת 7 חודישם

טלי
    21/02/2012

שלום
    תמיד אנחנו קודם כל מנסים להרגיע על הידיים, מוצץ, מים וכו', אך היא ממשיכה לבכות עד אשר מקבלת אוכל.
    חשוב לציין שבערב היא נרדמת לבד בלי בעיה (כרבע שעה אחרי שאכלה בקבוק). לכן אני מרגישה שהיא באמת רעבה, לא מצליחה להרגיע אותה בשום דרך אחרת בלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לבת 7 חודישם - תגובה

יעל משיח ארזי
    21/02/2012

נסי אולי להוסיך לארוחה שלפני השינה 2 כפיות של דייסה, ואת המזון במהלך היום נסי להעשיר מעט את הירקות בשמן וקוואקר והודו ואת הפירות בשקדייה / טחינה גולמית / אבוקדו. מקווה שבמהרה יחלוף ההרגל החדש אך כרגע אם ניראה לך שמעוניינת באוכל תני לה כמובן, לפעמים עובר מעצמו ללא התערבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו- 10 חודשים
    אודליה
    20/02/2012

שמתי לב לכך שבני לא מעכל טוב פסטה.
    לפעמים (לא תמיד) כשאוכל פסטה, הוא אח"כ בלילה מקיא אותה.
    לחם, עוגיות ומוצרי קמח אחרים הוא לא מקיא למרות שלא כ"כ אוהב.
    יכול להיות שיש סיבה להקאות או שזה רק מקרי?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו- 10 חודשים

הוספת תגובה

• בן שנה ו- 10 חודשים - תגובה

לירון פז
    20/02/2012

אודליה שלום,
    ייתכן בהחלט שהתופעה מקרית. אם בנך איננו רגיש למוצרים אחרים המכילים חיטה, ותופעת ההקאה היא רק כתוצאה מהפסטה, ייתכן והוא לא לועס את הפסטה כראוי. תנסי לעבור לפתיתים, ולראות את תגובתו. בנוסף, שימי לב לכמות ממנה הוא אוכל(ייתכן והוא אוכל כמות שמכבידה עליו מכיוון שאוהב את טעמה של הפסטה). במידה והתופעה ממשיכה, ןמתרחשת ממזונות נוספים, את יכולה להתייעץ עם דיאטנית בקופ"ח. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר וערב לבת שנה במקום בקבוק
    רווית
    19/02/2012

ביתי בת אוטוטו שנה (חודש הבא). בזמן השביתה היינו 5 ימים אצל ההורים שלי (שינוי מיקום - היה קושי בהירדמות אבל לא הייתה בעיה עם אוכל).
    מאז שחזרנו הביתה (כבר כמעט שבוע) מסרבת לשתות מטרנה מבקבוק. גם בערב וגם בבוקר. מסובבת את הראש, ועושה קול של נגעלת (עושה כיחחח כזה כשלא רוצה משהו/מישהו)

יוצאת לה עכשיו שן טוחנת ראשונה (לא יודעת אם זה קשור) אבל מלבד זה שהיא נוטה לבכי וצריכה אותנו צמודים אליה, אין (טפו, טפו, טפו) שינוי משמעותי.

יש לציין שהיא קמה ב6 בבוקר (אני יוצאת לעבודה ב6 וחצי ולכן צריכה להאכילה לפני). ארוחת בוקר היא אוכלת בגן בסביבות 8 וחצי.

בערב היא אוכלת ארוחה אחרונה בסביבות השעה 6 וחצי, 7 (פעם היה בקבוק 210, עכשיו דייסה של מטרנה שאני מאכילה בכפית). במשך הלילה לא אוכלת/שותה (ישנה רצוף למעט שלפעמים קמה בגלל שהמוצץ נופל מהמיטה)

מה ניתן לתת לה לאכול בבוקר?
    האילוצים שלי הם שאין לי כל כך הרבה זמן, גם להכין וגם להאכיל.
    אם תוכלו לתת לי מספר רעיונות כדי שיהיה מגוון

לגבי הערב - האם זה בסדר לתת כל יום דייסת מטרנה? אם תוכלו לתת לי רעיונות גם בנוגע לזה? (יש לציין שבערב היא לא כל כך רעבה, ואוכלת יחסית מעט)

תודה

הוספת תגובה

• ארוחת בוקר וערב לבת שנה במקום בקבוק - תגובה

לירון פז
    20/02/2012

רוית הי,
    זה בסדר לתת דייסה כל יום. את יכולה לעבור לדייסת קוואקר, ובנוסף ניתן להוסיף חלב ניגר מגיל שנה. בעיקרון, המטרנה מומלצת לפחות עד גיל שנה, לאחר מכן, אין המלצות חד משמעיות כלומר שאם ילדתך אוכלת מזון מוצק היטב, מבחינה כמותית ומגוונת, ועולה במשקל על עקומת הגדילה שלה, היא לא זקוקה למטרנה.
    מבחינה התפתחותית ביתך בשלב "אוכל אצבע", אך כמובן שיש להתאים את המזון לקצב התפתחותי שלה.
    רעיונות לארוחות בוקר או ערב יכולות להיות:
    1. לביבות ירק/פנקייקס(אפשר להכין כמות לכל השבוע)
    2. פסטה/פתיתים
    3. יוגורט לבן או במתיקות מעודנת- ניתן להמתיק עם כפית ממרח שקדיה
    4. כריך קטן מלחם פרוס(ללא הקשה) /צנים
    5. אומלט/ביצה קשה
    6. דייסת קוואקר/סולת
    חשוב לתת לילדים להרגיש את האוכל, ולאכול לבדם.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה לטגן ובאיזו רמה למעוך אוכל
    דנה
    17/02/2012

יש לי תינוק בן 11 חודשים.
    1.רציתי לדעת עם מה רצוי לטגן לו דברים כמו חביתות, לביבות וכו'? האם בשמן מסויים או בחמאה?
    2. כל הזמן אומרים לי להשתדל לרסק ולמעוך את האוכל כמה שפחות כדי שיעבוד עם החניכיים וזה נורא מבלבל אותו כי אני תמיד מהססת מה כדאי למעוך יותר ומה פחות - האם אפשר לקבל איזושהי הכוונה?
    3. בהקשר לשאלה הקודמת - נתתי לו בישול של בשר טחון שמעכתי, ואפונה שלא מעכתי כי חשבתי שהוא לועס אותה ואז בשתי היציאות שהיו לו בהמשך היום היו המון המון אפונים שלמים. אז קודם כל האם הייתי צריכה למעוך את האפונה ולא לסמוך על כך שילעס עם החניכיים? ודבר שני, האם יש לו איזושהי בעיה? כי בכל זאת נראה שהעיכול בעצם לו עבד..
    תודה רבה

הוספת תגובה

• במה לטגן ובאיזו רמה למעוך אוכל - תגובה

איילת בר
    20/02/2012

חביתה ניתן לטגן עם מעט שמן זית.
    לגבי טחינת המזון:
    עם הגיל רצוי לתת מחיות גסות יותר או אפילו למעוך עם מזלג.
    לגבי האפונה :
    אין לך מה לדאוג לגבי העיכול של בנך. ממליצה לך לטחון או לפחות למעוך את האפונה מחשש לחנק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! לגבי טיגון -

דנה
    21/02/2012

חמאה זה גם בסדר? או שהרבה יותר בריא שמן זית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב לבקבוק
    אליס
    16/02/2012

שלום!
    בני בן 6 וחצי חודשים בימים אחרונים מסרב לאכול ולשתות מבקבוק,הוא ניזון ממטרנה מגיל חודש.מגיל 5 חודשים אוכל ירקות ופירות מאוד יפה.בבוקר ולפני השינה אני נותנת לו דייסות אורז או קורנפלור,כאמור עכשיו הוא מסרב לאכול מבקבוק ואני נותנת לו דייסות מכפית,זה לוקח המון זמן והוא לא מסיים את המנה שלו אף פעם.איך שאני מביאה לו בקבוק או שהוא נושך את הפטמה או שמסובב את הראש ולא לוקח אפילו שלוק קטן ובוכה.האם זה נורמלי?איך אני יכולה לתת לו לשתות מים?מה עושים במקרים האלו?עקומת המשקל שלו לא עקבית,הוא שוקל 8 קילו עם גובה 70 ס"מ.מתנהג רגיל,צוחק,משחק עד שזה מגיע לשלב של האוכל עם בקבוק.

לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לבקבוק

הוספת תגובה

• מסרב לבקבוק - תגובה

לירון פז
    17/02/2012

אליס שלום,
    בגיל הזה תמ"ל או חלב אם הם המזונות הבסיסים של התינוק, ולכן אין דרך לוותר עליהם בשלב זה. מתי החלו העימותים סביב נושא הבקבוק?אם הבנתי נכון הוא אוכל מבקבוק פורמולה מגיל חודש(ללא הנקה?), האם היו בעיות האכלה כבר בערב? האם ערכת שינויים נוספים מבחינת האוכל והאכלה: בקבוק, פטמה, שינית פורמולה? אם מדובר במספר ימים בלבד, הייתי מציעה להחליף קופסת פורמולה(ייתכן ויש בעייה ספציפית עם המוצר הנוכחי, והטעם לא לרצונו ולכן הייתי מתחילה כך). כתבת שעקומת הגדילה שלו לא עיקבית, למה התכוונת?האם הוא שבר עקומות בעבר? האם היו בעיות ההאכלה כלשהן בעבר?תנסי לפתוח קופסה חדשה ולהוסיף כפית דייסת וניל לבקבוק הפורמולה, ותראי אם יש שינוי. אם אין שינוי, ואת נתקלת בהתנגדות ממושכת, הייתי הולכת להתייעץ עם איש מקצוע: דיאטנית או אחות טיפת חלב לוודא שאין בעיה עם נושא האכילה או האכלה או איזשהי הפרעה אורגנית (פצע בפה, מחוש שלא נראה..) אני מניחה שהכל בסדר, אך אם הבעיה נמשכת, כדי להתייעץ.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה ממטרנה
    הדס
    16/02/2012

שלום, בני בן שנה וחצי ולפני השינה ובבוקר הוא שותה בקבוק מטרנה.
    לאט לאט אני רוצה להוריד לו את המטרנה, אך כיצד עושים זאת?
    מה ניתן לתת במקום המטרנה בערב?
    לתחושתי המטרנה זה רק הרגל ולא כי באמת הוא צריך את זה...הוא מבקש בקבוק
    גם אחרי ארוחת ערב מלאה ודשנה.

תודה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממטרנה

הוספת תגובה

• גמילה ממטרנה - תגובה

לירון פז
    16/02/2012

הדס שלום,
    בגיל שנה וחצי את בהחלט יכולה לעבור לחלב ניגר בבקבוק. הייתי מנסה בהדרגה לעבור לבקבוק אחד לפני השינה ובבוקר לתת לו ארוחה כתחליף לבקבוק: חלב עם דגני בוקר(צ'ריוס), מעדן חלב, דייסת קוואקר, כריך עם גבינה לדוגמא וכו'.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שמסרבת למטרנה
    נעמי
    15/02/2012

שלום, ביתי בת 9 חודשים ניזונה ממטרנה מיום היוולדה. מזה כשבוע היא חולה- דלקת אוזניים וברונכיט. מטופלת באזניל. היא מסרבת לשתות מטרנה!!! אני מנסה לתת לה מתוך שינה וגם לא הולך. באופן כללי התאבון שלה פחת אך מוצקים היא מוכנה לקבל. מטרנה לא מוכנה לטעום. כאשר שמים לה את המטרנה בפה היא עושה כאילו היא מקיאה. מה לעשות? מאוד חשוב לי שתמשיך לשתות מטרנה היא מאוד רזה.היום ניסיתי לא לתת לה שום דבר מלבד מטרנה והיא מסרבת. היא בוכה מרעב ומסרבת למטרנה. אגב יצאו לה 2 שיניים בימים האחרונים אולי יש לזה קשר. מה לעשות בבקשה? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שמסרבת למטרנה

הוספת תגובה

• תינוקת שמסרבת למטרנה - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/02/2012

נעמי שלום
    כשתינוקות כמו אנשים מבוגרים חולים הטעמים והחשקים משתנים חלק מוכנים לשתות רק חלב וחלק כמו במקרה שלך דווקא מעדיפים את האוכל האחר. בינתיים תני לה מה שמוכנה לאכול והעשירי את הירקות בשמן זית וקוואקר / קטניות ואת הפירות העשירי בטחינה גולמית או שקדייה וכשתרגיש יותר טוב התאבון יחזור. ללא כל קשר העדיפות היא לעבור בהדרגה למזון מוצק בלבד כך שהיא בכיוון הנכון :)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    תהל
    15/02/2012

שלום רב

ביתי בת שנה (ביום ראשון הקרוב)

היא מקבלת בקבוק בבוקר, פירות בפעוטון לקראת 9:00 , בצהריים מרק+ירקות+הודו.
    לקראת 17:00 בקבוק נוסף, וב19:00 מעדן או פירה ושוב לפני השינה בקבוק.

חייבת רעיונות, היא אוכלת כל דבר בסופי השבוע איתנו אבל אני ממש חסרת רעיונות.

הייתי נותנת לה ביצה/חביתה וגבינות אבל אחרי שטעמה את המעדנים היא מסרבת

ממתינה לתשובתכם

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

יעל משיח ארזי
    15/02/2012

תהל שלום
    בשלב זה יכולה ביתך לאכול הכל ולהצטרף לארוחות המשפחתיות ולאט לאט להוריד את הבקבוקים. המלצות לארוחת ערב יכולות להיות: לביבות ירקות שונות / שילוב של חביתות עם ירקות / דייסות וכו' . ממליצה לך ללכת לדיאטנית בקופת חולים שתעזור לך עם רעיונות נוספים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים
    מיטל
    14/02/2012

בני בן 10 וחצי חודשים, יונק ואוכל מוצקים.

מאז שנכנס לגן בגיל 6 חודשים, אני שואבת חלב ונותנת למטפלות. אף פעם לא האכלתי אותו בתמ"ל
    מגיל חצי שנה הוא גם אוכל מוצקים ומאוד נהנה מהם. כיום הוא אוכל הכל - פירות, קטניות, פחממות, וכו'.
    הבעינ היא שכמות החלב שאני מסוגלת לשאוב מסתכמת בבקבוק אחד ליום (הוא יונק בבוקר, אחרי הגן ולפני השינה) והמטפלת בגן רוצה שאביא עוד כי הוא בוכה כאשר רואה את שאר הילדים מקבלים עוד בקבוק.
    אני מבינה שעבורה זו טרחה רבה להתמודד עם תינוק בוכה, ויותר נח לתת בקבוק מאשר להאכיל. אני לא מעונינת להתחיל בגיל הזה להאכיל אותו בתמ"ל.
    חשוב לציין שכאשר הוא איתנו בבית, הוא לא יונק באמצע היום, אלא רק בבוקר, אחה"צ ולפני השינה.
    מה את מציעה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה בגיל 10 חודשים - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

מיטל שלום,
    באופן כללי אני מסכימה איתך בנושא- אין סיבה להתחיל עם תמ"ל בגיל 10 חודשים אם בנך מתקדם יפה עם המעבר למוצקים, ומקבל בנוסף עוד 3 ארוחות של חלב אם. למרות זאת, צריך לוודא שהבכי שלו לא נובע מרעב, וניתן להציע לו תוספת של מזון מוצק כאשר הוא בוכה(אימרי למטפלות) ונוזלים כמובן(מים מורתחים ומצוננים) לוודא שהוא לא צמא. כתבת שאת מביאה בקבוק של חלב שאוב לגן, מתי הוא מקבל אותו?כתוספת לארוחת מוצקים? בנוסף, ייתכן שהוא אוכל פחות טוב מוצקים בגן ועל כן הוא רעב יותר, וזקוק לכמות חלב גדולה יותר, תוודאי את גודל ארוחות המוצקים בגן, והאם הוא אוכל בדומה לבית. רק אם תוספת של מזון מוצק לא עוזרת, ואין אפשרות למתן חלב אם בנוסף לכמות שאת נותנת, בשביל להקל על כל הצדדים, הייתי שוקלת מתן בקבוק אחד. יש לקחת בחשבון, שייתכן שכמות החלב תיפגע כתוצאה מכך מכיוון שיהיה פחות רעב שיגיע מהגן, וינק פחות(וכמות החלב תפחת). תבקשי מהגננת שתערוך רישום אכילה, ותראי אם הבכי של בנך נובע מצריכת מזון פחותה יותר במהלך הגן, או רק צורך ביניקה מהבקבוק וקבלי החלטות בהתאם. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה 10 חודשים

מיטל
    14/02/2012

תודה על התשובה המהירה
    מה את ממליצה לתת בבקבוק הנוסף? אני לא מרגישה שיש צורך בתמ"ל כי הוא שוקל 10 ק"ג ומתפתח יפה. אני חושבת שהוא לא רעב כי הוא אוכל מספיק מוצקים גם בגן. אני חושבת שהוא רוצה להתפנק עם הבקבוק. האם ניתן לתת בקבוק נוסף עם חלב שקדים (שקדיה מהולה במים) / מיץ ירקות או פירות סחוטרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ושאיבה 10 חודשים - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

לצערי אין לי תשובה חד משמעית בנושא. אם לדעתך מדובר על פינוק, את יכולה לנסות ולתת לו מים בקבוק וייתכן שזה יעשה את העבודה. אופציה של מתן מיץ פרי/שקדיה, היא מעט בעיתיית מכיוון שאז ייתכן ובנך יתרגל לשתיית מיצים ואנו לא מעוניינים להרגיל אותו לכך(לטעם המתוק, שתיית מיצים היכולה לגרום להשמנה ולעששת). השרשת ההרגלים מאוד חשובה בשלב זה, ולכן ההמלצה היא לאכול פרי בכפית ולא לשתות מיץ של פירות. לא מומלץ לתת ירקות או פירות בבקבוק, (אלא בכפית כארוחה). תנסי את נושא המים, ואם זה לא עוזר לשיקולך. מגיל שנה תוכלי להוסיף חלב ניגר בבקבוק. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזרקתי סופית...
    חלי
    13/02/2012

המתוק שלי בן עשרה חודשים, בעקבות מחלה לא רוצה לינוק עוד. החלב כבר מתייבש, והוא לא מגלה עיניין, אז אפשר לומר שהוא נגמל. הוא אוכל 5 ארוחות מוצקים: כריך בבוקר, פירות באחת עשרה, ארוחת צהריים טובה, מעדן בארבע, ארוחת ערב. הוא לא ממש רוצה לאכול פורמולה, אבל הערב אכל 200ML דייסה (סולת, "גם וגם" של מטרנה).
    אני מניחה שסוף סוף אפשר לא לתת אוכל בלילה? ואם כן אז מה וכמה? תמ"ל? דייסה? והאם אפשר להסתפק בבקבוק אחד- כי הוא לא רוצה בבוקר. תודה, חלי

לקביעת תור
    סגירה
    נזרקתי סופית...

הוספת תגובה

• נזרקתי סופית... - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

חלי הי,
    בעיקרון ההנחיות הכלליות של גופי הבריאות השונים הן להמשיך הנקה או תמ"ל עד גיל שנה לפחות כדי לוודא כיסוי תזונתי הולם לתינוק. אם בנך אוכל כראוי, מכל קבוצות המזון:ירקות, פירות, בשר/עוף או דגים, ביצה, מוצרי חלב ודגנים בכמויות של ארוחונת, עולה במשקל בצורה תקינה עפ"י עקומות הגדילה שלו אין צורך לדחוף לו פורמולה בכוח. הקפידי שאכן יקבל מכל קבוצות המזון. בשביל להיות רגועה, הייתי ממליצה על בקבוק אחד לארוחת ערב או דייסה כפי שאת עושה. בנוסף, הקפידי שיקבל מספיק מים מורתחים ומצוננים לשתיה-מספיק נוזלים.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מוצקים וכמות בקבוקים
    אמא שלה
    13/02/2012

שלום,

בתי בת חצי שנה,
    רציתי לדעת מה נחשבת לארוחת פירות שאחריה אין צורך להשלים? (בבקשה אל תדברו איתו בגרמים אלא לפי כמות פירות..:)
    אני זוכרת עם הגדול שלי שדי מהר לא השלמתי עם בקבוק ואחרי שעה וחצי כבר היה רעב לצהריים. הרי בעצם הפירות הם ארוחה קטנה לא? כי עכשיו היא אוכלת פירות ואז בקבוק, וכבר אחרי שעתיים ירקות ואז בקבוק שוב.. (כי לא ישנה בין לבין) והייתי שמחה להוריד את הבקבוק או לפחות את הכמות שהיא שותה ולתת יתור מקום לארוחת הצהריים שכרגע לא מחבבת במיוחד

ובהמשך ישיר, לגבי המשך הדרך (כרגע אני מציעה לי שתי ארוחות מוצקים, בוקר וצהריים) האם ומתי כדאי להציע מוצקים פעם שלישית - ארוחת ארבע או/ו ארוחת ערב?
    הרי גם ארוחת ארבע אמורה להיות נשנוש ולא ארוחה מלאה לא?

אני לא זוכרת מתי המעבר מארוחה כל 3 שעות ל3 ארוחות ושתיים קטנות...

תודה

הוספת תגובה

• ומים?

אמא שלה
    14/02/2012

ראשית תודה על התשובה המהירה
    אבל באיזהו שלב לא עדיף קודם להציע מים? כי לפעמים תאכל בקבוק כשבעצם פשוט צמאה לא?
    אני זוכרת שהגדול שלי היה שותה בקבוק סימילאק של 240 עד 300 אחרי ארוחת ערב מכובדת ביותר (בגיל שמונה חודשים וקצת) עד שפשוט החלפתי למים כי זה היה נראה לי מוגזם. בגילה (חצי שנה) ייקח לה זמן להתרגל למים אז אולי להציע גם וגם?
    אני פשוט מפחדת שאם תתרגל לזה שיש בקבוק אחר כך לא תשקיע במוצקים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומים? - תגובה

לירון פז
    14/02/2012

כמובן..כאשר מתחילים לשלב ארוחות של מזון מוצק, מגיל חצי שנה, מומלץ להתחיל ולתת תוספת של מים(מורתחים ומצוננים). הייתי נותנת תמ"ל/בקבוק כהשלמה רק אם מדובר על שלב שבו היא אוכלת רק מספר כפיות, ואז נדרשת השלמה תזונתית. אם היא מגיעה לארוחונת, אין צורך להשלים בתמ"ל/בקבוק. בכל מקרה ההנחיות הם לשלב שתייה של מים(מורתחים ומצוננים) בתפריט מגיל חצי שנה(במיוחד בארוחות של מזון מוצק).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה