פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טעימות
    אמא שלה
    18/01/2012

שלום,
    בתי בת חמישה חודשים והתחחלתי כעת עם טעימות, ממש בקטנה
    אני לא זוכרת איך זה היה עם הגדול, אבל אני חושבת שדי מהר עברתי למרק עוף לפחות בשביל שיפור הטעם..אפילו רק עוף וגזר..מתי מומלץ מבחינת מערכת העיכול לעשות כך? האם אני יכולה להכין מרק שכזה ולתת רק טעימות או שעוף 'כבד' מדי? (שאר המשפחה תאכל בכיף מהמרק כמובן)

ומתי מכניסים ירקות טריים? (מלפפון? פלפל?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

יעל משיח ארזי
    19/01/2012

אמאלה שלום
    ממליצה לעבור בהדרגה על הירקות לפני השילוב ולחכות מעט עם העוף אחרי כחודש מתחילת הטעימות אפשר כבר לתת מרק משולב עם עוף / הודו עם עדיפות להודו בגלל תכולת הברזל.
    ישנן גישות שונות לגבי החשיפה לטעימות חלקן טוענות לשלב מיד בארוחות המשפחתיות וחלקן בעד חשיפה הדרגתית ואיטית יותר, אני ממליצה בהדרגה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ומתי ואיך ירקות טריים?

אמא שלה
    23/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ומתי ואיך ירקות טריים? - תגובה

יעל משיח ארזי
    23/01/2012

אבוקדו עגבניה מלפפון מרוסקים אפשר כבר אבל חתיכות רק כשכבר יושבת ומצליחה להחזיק ביד את חתיכת המלפפון למשל וגם אז בהשגחה כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב
    ציפי
    17/01/2012

מה אני יכולה לתת לתינוקת שלי (11 חודשים) כתחליף לחלב ומוצרי חלב? האם אפשר לתת גבינה מחלב עיזים?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לחלב

הוספת תגובה

• רגישות לחלב - תגובה

יעל משיח ארזי
    19/01/2012

ציפי שלום
    אם יש רגישות לחלב כלומר לחלבון החלב אז אסור גם חלב עיזים אך מותר חלב סויה וחלב שקדים וחלב אורז
    כמו כן על מנת לקבל את הסידן ניתן לשלב טחינה / שקדייה , כרוב ומוצרי סויה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק לתינוקות
    רעות
    17/01/2012

שלום,
    יש לי תאומים (בן ובת) בני 4.5 חודשים.
    בגלל שהם פגים הם אוכלים מהלידה סימילאק נאושור.

יש לי 2 שאלות,על התאום הבן- : )

1.ב"ה הוא כבר גדול ממש ואפילו שמנמן
    (מזמן לא שקלתי אבל הוא בטוח מעל 6 ואפילו אולי כבר 7?)
    האם הוא עדיין צריך את הנאושור, שהוא מרוכז יותר,
    או עדיף/אפשר לעבור לסימילאק שלב 1?
    (הוא אוכל 5 ארוחות ביממה, כשבממוצע בכל ארוחה הוא אוכל 180-200)

2.אם עוברים לסימילאק שלב 1- מה ההבדל בין הטופ לאדוונס?האם ההבדל משמעותי באמת או בעיקר מכניס כסף לחברה...?

תודה רבה,
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק לתינוקות

הוספת תגובה

• סימילאק לתינוקות - תגובה

יעל משיח ארזי
    19/01/2012

רעות שלום
    אני לא רואה בעיה לעבור לסימילאק הרגיל ואין כל כך חשיבות להבדל בין הסוגים השונים. ממליצה להתחיל בהדרגה עם הטעימות של הפירות והירקות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות בפורמולה
    sheli
    17/01/2012

שלום,

האכלנו בטעות את התינוק בן 8 חודשים באיזומיל טף במקום באיזומיל. שמנו לב רק שהקופסה נגמרה. הוא מקבל בקבוק בד"כ פעם עד פעמיים ביום.(שאר הזמן מוצקים או הנקה) האם נגרם נזק? האם עלי ללכת לרופא/טיפת חלב?

תודה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    טעות בפורמולה

הוספת תגובה

• טעות בפורמולה - תגובה

יעל משיח ארזי
    17/01/2012

לא ניגרם נזק,
    מיועד לתינוקות רגישים יותר כך שמצב הפוך היה יכול להיות בעייתי ולכן אין דאגה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 5 חודשים
    לין
    16/01/2012

שלום,
    הבת שלי עוד שבוע תהיה בת 5 חודשים- היא ניזונה ממטרנה בערך כל 4 שעות כמות של 180.לפני כשבוע המליצו לי בטיפת חלב להוסיף לה מרק ירקות כמה כפיות ולאט לאט להוסיף את הכמות. התחלתי בחמש כפיות וכעת היא אוכלת 6 כפיות. השאלה שלי מתי המרק יהיה לה כארוחה בפני עצמה? ומתי ניתן להוסיף עוף?
    שאלה נוספת- לגבי פירות, לתת לה רק לטעום לעתה עתה או שאפשר להוסיף לה מנה קטנה של פירות?
    עוד שאלה קטנה- בהתחלה נתתי לה לאכול מכפית גומי שקניתי לה מבית מרקחת ,אתמול והיום נתתי לה את המרק בבקבוק והוספתי קצת מים האם זה בסדר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    17/01/2012

אוה שלום
    כמות שמחליפה ארוחה היא כמות של בערך 150-200 גרם
    את יכולה כבר עכשיו להוסיף עוף ועדיף הודו כי מכיל יותר ברזל
    לגבי פירות את יכולה להתחיל לחשוף גם לפירות כארוחת בוקר מאוחרת וכארוחת צהריים את מנת הירקות עם ההודו כמובן שתוספת של תמ"ל לפי הצורך
    לגבי מתן מבקבוק , חבל כי מפספסת את ההתנסות באכילה בכפית בדרך לאכילה עצמאית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דייסת דגנים
    ליאת
    15/01/2012

שלום,

עברתי לפני שבוע בערך למטרנה שלב 2 אצל בני (בן חצי שנה).
    אני יודעת כמובן שיש הבדל בהרכב בין שלב 1 לשלב 2.

בעייתי היא לגבי דייסת 8 הדגנים (של מטרנה) שמותרת עפ"י הכיתוב עליה מגיל 6 חודשים.
    הדייסה הזו לא מתווספת לתמ"ל מוכן, אלא היא גייסת 'גם וגם' שבעצם מתווספת למים.
    האם מכיוון שהיא מיועדת לגיל 6 חודשים אוכל להסיק שיש בה את כל מרכיבי שלב 2 במטרנה?
    (אני מפחדת שמרכיביה בעצם יותר מתאימים לשלב 1 או שלב 3)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דייסת דגנים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דייסת דגנים - תגובה

איילת בר
    15/01/2012

שלום דיקלה,
    המוצר שאת מדברת עליו מומלץ לתינוקות מגיל חצי שנה ולכן חייב להכיל את התזונה המתאימה לתינוק מגילך זה. אחרת ההמלצה היתה לגיל שונה.
    לכן לא נראה לי שיש סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדייסה מיועדת לבני חצי שנה ומעלה

יונית
    16/01/2012

אני נותנת אותה לבני בן השנה וחצי והיא ממש להיט אצלנו (סמיכה בכפית עם פירות ושקדייה או בבקבוק לפני השינה). הסירי דאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כמה זמן מאכילים?
    דורית
    15/01/2012

שלום,
    בני בן 8 שבועות ולפני מספר ימים הפסקתי להניקו ועברתי למתן תמ"ל בלבד.
    1.האם ניתן לתת בקבוק תמ"ל גם אם לא עברו 3 שעות אלא 2-2.5?
    2. האם ניתן להגדיל את הכמות (מעבר ל-120 מ"ל)?
    3. מה קורה אם באמצע הארוחה הוא נרדם ואכל רק חצי מהכמות? מתי ניתן להאכילו שוב?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כל כמה זמן מאכילים?

הוספת תגובה

• כל כמה זמן מאכילים? - תגובה

איילת בר
    15/01/2012

שלום דורית,
    בגיל כ"כ צעיר מאוד קשה לקבוע לו"ז של האכלה וכדאי לתת על פי דרישה.
    בשונה מהנקה את רואה ניתן לראוץ את הכמויות ולכן עולות השאלות, הרי בזמן שהנקת הצעת לתינוקך לאכול מתי שדרש.
    יחד עם זאת חשוב לשים לב שאת לא נותנת לו לאכול כמענה לכל בכי ובפערים קטנים מידי.
    תינוקות בוכים מכל מיני סיבות וחשוב ללמוד מדוע תינוקך בוכה. יש בכי של עייפות , יש של רעב ושל כאב וכדומה (מאמינה כי שמת לב לכך)

לגבי העלאת הכמות השאלה אם דורש ומה משקלו, אחרת אין סיבה.

במצב שנירדם באמצע האכלה ניתן לדאוג שיסיים ע"י מגע באוזן (להעיר אותו בעדינות), אם לא הולך ככנראה שלא רעב יותר.
    תוכלי להציע לו מנה חדשה כאשר יבקש.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חצי שנה
    נעמה
    11/01/2012

שלום
    אני מניקה את בני בן החצי שנה, ועד כה נתתי לו מגיל 4 חודשים טעימות, לאחרונה עם כפית, אבל רק בערך 2 כפות ביום של מוצקים. אני רוצה שהוא ימשיך לינוק.
    לא הבנתי כמה דברים:
    1. מה התינוק בגיל הזה צריך מבחינת צריכת הוויטמינים וכד' מהמוצקים - האם ההנקה לא מספיקה לו מבחינה זו?
    2. מה כמות המוצקים שצריך לתת לו ביממה? האם זה אמור להחליף ארוחה? כלומר שאם הוא אוכל כל 4 שעות ונניח ב-10.00 הוא ינק בלבד, אז כשהוא יהיה רעב שוב ב-14.00 להתחיל להניק או מיד לתת גרבר?
    3. האם זה תקין שהוא עדיין קם בלילה לאכול? סדר הלילה שלו הוא- ב- 17.00 אוכל, ב-19.00 הוא ישן עד 22.00, שאז הוא קם לאכול וחוזר לישון. ב-3.00 הוא יקום שוב לאכול ויחזור לישון. ב- 7 וחצי יקום לאכול ויתחיל את היום. האם נשמע תקין? האם אפשר להרגיל אותו לישון לילה שלם? איך?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חצי שנה - תגובה

איילת בר
    11/01/2012

שלום נעמה,
    המעבר למוצקים הוא חלק בלתי נפרד משלבי ההתפחות של בנך כמו הליכה ודיבור.
    בגיל זה המוצקים לא מחליפים את ההנקה אלא משתלבים בין הארוחות.

רצוי לתת את המזון המוצק כאשר הילד לא רעב מידי אחרת יגלה חוסר סבלנות וידרוש הנקה.
    אם הוא יונק ב- 7:30 תציעי לו את מנת הפירות ב- 9:00 כך שלא יהיה רעב מידי ולקראת שינת הבוקר תניקי אותו. (לא ממליצה לתת גרבר על בסיס קבוע לאלא פירות טריים)
    את אותה מתכונת תשלבי בצהריים.
    המוצקים בשלב זה יכולים להחליף הנקה תלוי בתינוק. תרגישי לפי דרישתו. זה בסדר להניק אותו אחרי המוצקים כהשלמה.

תינוק בגיל זה יכול לאכול בין 3-5 כפות תלוי בדרישה. אפשרי לו לאכול כפי שדורש.

לגבי הלילה, נראה תקין בהחלט עדיין קטן.
    במידה ואת חשה כי קם רק מהרגל ולא אוכל ברעב בשעה 3:00 תנסי להרגיע אותו עם מוצץ, אחרת אפשרי לו לינוק.
    עם הזמן יפתח פערים גדולים יותר.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חודש
    אורלי
    11/01/2012

היי
    ביתי בת חודש.
    אני מניקה.. בשבוע וחצי האחרונים אני משלבת גם סימילאק אדוונס החדש. לא באופן שוטף אלא מתי שממש יש צורך יש לי עוד ילד בבית ולפעמים קשה לי מאוד להניק כי רוצה כל הזמן ציצי.
    בכל אופן שאלתי היא... בימים האחרונים היא עושה קקי כל 3 ימים ושהיא עושה זה נראה לדעתי כמו שלשול , הרבה מאוד ונוזלי (סליחה על התיאור). האם זה תקין? האם זה בגלל הסימילאק? מה עלי לעשות. יש לציין שמצער אותי לתת סימילאק אבל יש מצבים שאני פשוט חייבת כי זמן הבקבוק הוא קצר ביחס להנקה במיוחד שיש לי עוד ילד קטן. ולפעמים זה לוקח את כל הזמן.
    אני ממש אובדת עצות, הדבר האחרון שאני רוצה זה להזיק לה.
    תודה רבה
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    בת חודש

הוספת תגובה

• בת חודש - תגובה

איילת בר
    11/01/2012

שלום אורלי,
    התינוקת שלך עדיין קטנה ועדיין לא סיגלה לעצמה שעות ברורות של הזנה.
    ההתחלה תמיד קשה ואף מטישה ולכן זה בסדר להעזר בפורמולה, יחד עם זאת מציעה לך להמשיך להגביל את הכמות כמה שניתן כדי שתמשיכי בהנקה מלאה כאשר הקטנה תסגל הרגלי אכילה.

לגבי העיכול שלה כנראה מסתגלת למזון החדש.
    אם תמשיך כך ממליצה לך לבדוק אפשרות להציע לה פורמולה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן סביר שייקח לסיים בקבוק?
    שיר
    11/01/2012

יש לה רפלוקס, והיא בוכה כל הזמן באכילה....כך שאין לי מושג כבר אם בוכה בגלל הפטמה.....לוקח להאכיל אותה חצי שעה- ארבעים דקות(לפעמים אפילו יותר) ביחד עם ההפסקות של הבכי..... נראה לי המון זמן.....אני לא זוכרת תוך כמה זמן סיימה בקבוק בעבר, כי לא עמדתי עם שעון.....אבל היום זה נראה פשוט ארוך מידיי...
    ניסיתי להחליף לפטמה גדולה יותר, אבל היא זורקת את עצמה אחורה אולי בגלל זרימה מהירה או בגלל הרפלוקס - כי זה גם אחד מהדברים שעושה בגלל הרפלוקס.

הוספת תגובה

• מקפיצה

שיר
    14/01/2012

הופ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ואוכל מוצק לתינוק בן 10 חודשים
    הדס
    11/01/2012

שלום,
    רציתי להתייעץ בקשר לסדר יום של בני בן 10 חודשים:
    6:45 הנקה, כשמתעורר
    8:00 ארוחת בוקר- פרי
    9:30 שנת בוקר
    11:00 מתעורר
    12:00 ארוחת צהריים- ירקות מבושלים ועוף
    14:30 שנת צהריים
    16:00 כשמתעורר הנקה
    18:30 ארוחת ערב- ביצה, לחם, גבינה
    19:00 מקלחת
    20:00 הנקה ושנת לילה
    כמובן שכל השעות הן בערך, והכל תלוי מתי נרדם ומתי מתעורר. ער במחזורים של 3 שעות בערך.
    רציתי לשאול לגבי הנקה: האם היא נחשבת ארוחה? כי אחרי ההנקת בוקר, הוא אוכל ארוחת בוקר די מהר, אבל יש מרווח יותר גדול בין הארוחת צהריים להנקה של 16:00 ולארוחת ערב. יש לציין שלפעמים אני מניקה אותו לפני שנת הצהריים (למשל 14:45) ולפעמים אחרי (16:30), תלוי מתי הוא נרדם.
    לפני כחודש אכל יותר בבוקר, שני פירות וקצת דייסה קוואקר, לאחרונה לא רצה את הדייסה ולא רוצה עוד פרי, בקושי מסיים את הראשון (בננה או תפוח). גם בצהריים בעבר היה אוכל כמות קצת יותר גדולה.
    תודה על העזרה!

הוספת תגובה

• הנקה ואוכל מוצק לתינוק בן 10 חודשים - תגובה

איילת בר
    11/01/2012

שלום הדס,
    נראה כי בנך אוכל מגוון וטוב.
    ההנקה בגיל זה היא השלמה למזון המוצק ולעיתים מספקת כארוחה, תלוי כמה ינק.

את מספקת עבורו ארוחות מסודרות והוא אוכל כמה שחפץ וזה מצוין.

בעניין השינויים בכמויות הפירות ממליצה לך לשנות את מרקם המזון.
    אם את עדיין טוחנת לו את הפירות את יכולה לטחון למחית גסה יותר או לגרור במגררת.
    כמו חן כדאי לחשוף אותו למגוון נוסף של פירות וירקות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת 3 חודשים
    שיר
    11/01/2012

שוקלת 6 קילו. אוכלת 10-11 ארוחות ביום. עושה לי לאחרונה הרבה בעיות עם האוכל, בוכה ומפסיקה לאכול..... יש לה רפלוקס.
    מאז שהתחילה לעשות בעיות עם האוכל - התחלתי לבדוק כמות אוכל שאוכלת ביממה.
    לפי החישוב שלי היא צריכה לאכול 900 גרם ביום.
    מ 8 בבוקר ועד 20 בערב - היא אוכלת בין 400 ל 500 גרם. בלילה אני מניקה אותה 4 פעמים בערך.
    עכשיו לשאלה : יכול להיות שמחצית מכמות האוכל שאמורה לאכול מגיעה בהנקה? ההנקות מאוד קצרות ונראה לי מוזר ....
    בינתיים עולה יפה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת 3 חודשים

הוספת תגובה

• מקפיצה

שיר
    14/01/2012

הופ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף חלבי או צמחי??
    רננה
    11/01/2012

שלום,

יש לי ילד בן שנה, שעד עכשיו ניזון מפורמולה חלבית.
    מגיל חצי שנה בערך, הוא עם שלשולים שבאים והולכים.
    תמיד חשבתי שהוא משלשל בגלל שיניים, אבל זה לא היה כך.
    השלשולים אמנם החמירו בזמן יציאת השיניים, אבל לא היו בגללן...

בנוסף, יש לו ברקע אירועים אסמטיים.
    לפני כשבוע הוא עבר ניתוח להסרת השקדים והאדנואיד,
    עקב דום נשימה בשינה.
    הוא הסתבך במהלך הניתוח, שאף את חומר ההרדמה לריאות וכמעט שלא התעורר לי...
    בבי"ח הרופאים העלו את האופציה שיכולה להיות החמרה במצב הנשימתי,
    עקב רגישות או אלרגיה לחלב.

עכשיו יש לי שאלה.
    אני יודעת שאפשר לנסות לתת צמחי ולראות האם יש שיפור
    ואז על ידי ניסוי וטעייה לענות על השאלה האם הוא אלרגי או לא.
    אבל יש דרך יותר מדויקת לדעת?
    יש בדיקה מסוימת שיכולה לתת לי תשובה?
    מה עם ביקור אצל אלרגולוג?

אשמח לשמוע את דעתך,

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף חלבי או צמחי??

הוספת תגובה

• תחליף חלבי או צמחי?? - תגובה

יעל משיח ארזי
    11/01/2012

רננה שלום
    ממליצה לך ללכת לרופא הילדים שיפנה אותך לרופא מומחה למשל אלרגולוג או לבדיקת דם לבדיקת רגישות.
    במקביל את יכולה לנסות פורמולה צמחית או פשוט לנסות חלב שקדים או חלב אורז בשלב זה בו אוכל מוצקים כארוחות שלמות אין צורך הכרחי בתמ"ל
    אך חבל להוריד מוצרי חלב אם אין רגישות או אלרגיה לכן כדאי לבדוק זאת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה...

רננה
    22/02/2012

היינו אצל אלרגולוג, עשו לו בדיקות אלרגיה למזון-
    חלב, סויה, ביצים, שומשום ועוד כמה דברים...
    הוא לא אלרגי לכלום, ב"ה!
    אבל גילו שיש לו אי-סבילות ללקטוז.
    הבנתי שמספיק פעם אחת של שלשולים ארוכים,
    האנזים לקטאז נהרס וברגע שנותנים שוב ושוב חלב,
    בעצם לא נותנים לאנזים להיבנות מחדש,
    מה שגורם לשלשולים בלתי פוסקים.
    כן, הבנתי נכון??

אז כנראה שאצל הבן שלי, היה ארוע כזה בגיל חצי שנה,
    והמשכנו עם פורמולה חלבית,
    מה שלא נתן לאנזים זמן להיבנות מחדש ונסחבנו עם שלשולים שלא נגמרו...

בקיצור, אנחנו מתחילת פברואר עם מטרנה ללא לקטוז.
    היציאות הסתדרו, תודה לאל, מה שבאמת אומר שיש לו אי-סבילות ללקטוז,
    ולא אלרגיה לחלב.

שאלתי היא-
    מתי אפשר לחזור למטרנה חלבית רגילה?
    כמה זמן לוקח לאנזים להיבנות מחדש??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה... - תגובה

לירון פז
    22/02/2012

רננה שלום,
    אם אבחנו שיש לו אי סבילות ללקטוז הייתי מציעה לך להמשיך עם מטרנה דלת לקטוז, ולא לחזור למטרנה חלבית. בגיל 9 חודשים את יכולה להתחיל מוצרי חלב, והייתי מציעה להתחיל עם יוגורט כגון אקטיביה או ביו(עם חיידקים פרוביוטיים), קוטג', וגבינות שמנות ואח"כ בהתקדמות קשות(בולגרית/צהובה), שמכילות כמות קטנה של לקטוז. צריך לשלב את מוצרי החלב בהמשך בארוחה עם מזונות נוספים, וכמויות קטנות בכל ארוחה. חלב ניגר מגיל שנה הייתי משתמשת גם כן בדל לקטוז(קיים). רגישות ללקטוז משתנה בן אדם לאדם, ורמתה שונה, ולכן מתאימים לכל אדם את התזונה עפ"י הרגישות שלו. כדי לא לגרום לבנך אי נוחות(כאבי בטן, גזים, שילשולים..), לא הייתי חוזרת למטרנה חלבית רגילה כרגע, ומתקדמת עם הוספת מוצרי חלב כפי שפירטתי לך. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לירון !!

רננה
    23/02/2012

רק לציין, בני כבר בן שנה וחודשיים.
    הוא אוכל גבינות, מעדנים, שותה חלב...
    כלום לא גורם לו לשלשל, רק המטרנה/סימילאק.
    כנראה שזה משהו בפורמולות ולא בחלב.
    האם יש בפורמולות יותר לקטוז מאשר בגבינות ומעדנים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת עקומת גדילה
    אירן
    11/01/2012

שלום. בתי בת שנה, נולדה 2900, היום שוקלת 7.4 ק"ג עם ירידה הדרגתית בעלייה במשקל החל מגיל 4 חוד'. באחזון הגובה היא נמצאת פחות או יותר באותה העקומה. היום היא על הנקה 2-3 פעמים ביום (בוקר, לפני שינה/ לילה ולפעמים לפני שינת צהריים.את האוכל מוצק אוכלת בכמויות קטנות מאוד ולא את כל הסוגים. בתקופת צמיחת שיניים או מחלה מפסיקה כמעט לגמרי עם האוכל מהשולחן ונשארת על הנקה וכמויות מזעריות של אוכל רגיל. את הכמויות שהיא יונקת אינני יודעת (אבל אחרי הנקה היא לא רוצה לאכול כלום במשך לפחות 2.5-3 שעות ולפעמים הרבה יותר. המליצו לי (לא אנשי מקצוע) להפסיק עם ההנקה על מנת שתוכל יותר טוב מאוכל רגיל. האים יש בזה יתרון? ידוע לי שבגיל שנה עדיין תינוקות צריכים לאכול 2 מנות חלב, במיוחד אלו שלא אוכלים טוב מזון רגיל.. יש לציין ש-Hb תקין. ההתפתחות שלה תקינה לחלוטין. אבל אני בכל זאת מודאגת שהיא לא מקבלת מספיק ויטמינים וערך הקלורי שהיא צריכה. אני מנסה לתת לה יותר ממזון מזין כמו אבוקדו, פרוסת לחם עם חמאה, ציר עוף (זה הדברים שהיא מוכנה לאכול) אבל ברוב המקרים היא לא רוצה לאכול משאר סוגי המזון שמציעים לה. ממגוון הפירות היא אוכלת רק קצת תותים וקצת בננה, בשר בכמויות מועטות מאוד (אני מדברת על כ-30 ג"ם של בשר לכל היותר בארוחה). תעזרו לי להבין מי נגד מי. האים המצב של העליה במשקל של התינוקת מצריך פניה דחופה לדיאטנית. רופאי ילדים לא מתייחסים ברצינות לעניין של המשקל.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת עקומת גדילה

הוספת תגובה

• שבירת עקומת גדילה - תגובה

יעל משיח ארזי
    11/01/2012

אירן שלום
    מציעה לך ללכת עם הנתונים של משקל ואורך (כמה שיותר נק' ) לדיאטנית שתעזור לך עם תפריט מועשר עבור ביתך. הכי חשוב לנסות ולתת לה את המזון שאוהבת לאכול אך בשילובים עם שומנים בריאים כמו שילוב של שמן/ בקציצות או פירה עם חמאה / מזולה או סלט אבוקדו עם ביצה וכדומה
    אני ממליצה להניק פחות ולתת יותר מוצקים משום שצריכה להתחיל בהדרגה להפסיק עם ההנקה ולעבור למוצקים כל עוד מספר ההנקות יחסית רב מתרגלת לוותר על אכילת מוצקים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה....
    שיר
    09/01/2012

שלום
    רציתי לדעת האם "קפיצת גדילה" מתקיימת רק בהנקה שאז התינוק דורש יותר על מנת להגדיל את ההיצע....או שגם בפורמולה? אני מניקה חלקי(רק בלילה). ביום היא אוכלת שאוב וסימילאק (שואבת לה כל 5 שעות - מספיק בערך ל 3 ארוחות) - בת שלושה חודשים בדיוק. ביום האחרון פתאום דורשת אוכל בתדירות גבוהה יותר......גם ככה היא אוכלת כל שעתיים ופתאום רוצה כל שעה-שעה וחצי....

שאלה נוספת: אני רוצה שהיא תאכל לפני שנת הלילה ארוחה טובה כדי שתישן טוב וכמה שיותר זמן - לא תמיד זה מסתנכרן לי עם הארוחות ואז מגיעה שעת המקלחת ועבר נגיד רק שעה מהאוכל....ואז היא לא אוכלת הרבה - יש דרך "לסדר" את זה? אני לא רוצה להרעיב אותה.....וגם לא רוצה לקלח אותה כשהיא מאוד רעבה ועצבנית....

ועוד שאלה אחרונה!! אני צריכה להסמיך לה קורנפלור באוכל(סימילאק ושאוב) בגלל רפלוקס. הרופאה אמרה 1-2 כפיות ל 120 מ"ל. האם זה נכון? כי האוכל נתקע בפטמה ואז היא לא מצליחה לאכול ונהיית מתוסכלת...ניסיתי להחליף לפטמה 2, ואח"כ גם ל 3 וגם שם נתקע, היום קניתי פטמת Y - וזה זורם מהר מידיי , ועכשיו קניתי פטמת X ואנסה מחר - בינתיים הקורנפלור בהמתנה....יש משהו שאני עושה לא נכון?? צריך לבשל את הקורנפלור לפני?

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצת גדילה....

הוספת תגובה

• קפיצת גדילה.... - תגובה

יעל משיח ארזי
    09/01/2012

טל 30 שלום
    לגבי סידור בארוחות הן יסתדרו מעצמן לאט לאט ואת יכולה טיפה לשנות את סדר הארוחות על מנת שיתאימו לשעה בה הולכת לישון בלי לגרום לביתך אי נוחות גדולה מידי, גם כך בקרוב תתחיל טעימות ושוב ישתנה מעט הסדר.
    לגבי קפיצות גדילה, לא קשור לחלב אם או תמ"ל מדובר בעליה זמנית בדרישות של התינוק.
    לגבי הקורנפלור נסי להפחית מעט את הכמות שאת שמה בבקבוק ערבבי היטב ובדקי אם עובר כמו שצריך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה