מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן לתינוק בן 10 חודשיםבת אל02/02/2012
שלום,
בני בן העשרה חודשים כבר כשבוע לא מצליח לישון בלילות עקב כאבי בטן.
עד לא מזמן הנקתי אותו לפני השינה אך לפני כחודש, מכיוון שנגמר לי החלב עברתי למטרנה.
יש לו שעות שהוא כולו מכווץ במיטה ומפיח המון. אני לא זוכרת מה היה לפני המטרנה.
היום ניסיתי לא לתת לו מטרנה לפני השינה אלא רק ארוחת ערב אך זה עדיין לא עזר.
ממה זה יכול לנבוע? ממש אשמח לעזרתכם...
נ.ב
לא עשיתי שום שינוי בתזונה שלו במהלך השבוע הזה (חוץ מכך שאני כבר כמעט ולא מניקה אותו כלל בניגוד לפעם ואף ללפני חודש)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן לתינוק בן 10 חודשים - תגובה
לירון פז02/02/2012בת אל שלום, האם יש סימפטומים נוספים?האם היציאות תקינות?הקאות?יכולות להיות סיבות מגוונות להתכווצויות וברובן הן חולפות. האם התחלת מזון חדש בשבועיים האחרונים? מוצרי חלב לדוגמא?הייתי עוקבת אחר התופעה ובמידה והיא לא חולפת ביומיים הקרובים ניגשת לרופא ילדים לבירור. יתכן ומדובר בוירוס או חיידק אך ייתכן ומדובר ברגישות למזון חדש(למשל חלב פרה או ירקות שגורמים לגזים) או העובדה שעברת למטרנה(יש שינויים בעיכול כתוצאה משינוי תזונתי). הייתי עוקבת אחרי התופעה וניגשת ליעוץ רפואי אם התופעה ממשיכה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 6 וחצי חודשיםמירב01/02/2012
שלום רב
ביתי בת 6 וחצי חודשים ואיני בטוחה האם סדר היום שלה תקין מבחינת אוכל:
בבוקר, בסביבות 6 וחצי, יונקת לאחר לילה שלם ללא אוכל.
בסביבות עשר וחצי אוכלת פירות עם כפית שקדיה. יכולה לאכול כמות של כ220מל.
לאחר סיום הפירות אני משלימה לה עם הנקה..והיא יונקת עוד קצת(בערך 50 מל,אולי יותר)
לאחר מכן בצהריים בסביבות 14 אוכלת מרק ירקות שוב כ-200 מל ואני משלימה לה אחכ עם תמ"ל(כמות משתנה..בין 120-180).
אחכ היא אינה רעבה עד 18 וחצי, הארוחה שלפני השינה בה היא יונקת.
השאלות שלי:
1. האם זה נראה מספיק ארוחות?
2. האם אני צריכה להפסיק עם ההשלמות לאחר המוצקים עם חלב אם או תמ"ל?אני לא יודעת אם הארוחות האלה הן יותר מדיי בשבילה..
3.בסה"כ יוצא שהיא אוכלת רק 4 ארוחות ביום..שתי מוצקים ושתי הנקות (וגם ההשלמות לאחר הארוחה) ואינני בטוחה שזה מספיק..יש לציין שהיא אינה בוכיה בין לבין ארוחות.כנראה שהיא אכן שבעה אך אני חוששת
תודה וסליחה על האורך..
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת 6 וחצי חודשים - תגובה
לירון פז02/02/2012מירב שלום,
התזונה בין כל ילד היא שונה, וההנחיות הן כלליות ועל כן יש להסתכל על כל מקרה לגופו.
אם ילדתך עולה במשקל באופן תקין(במעקב בטיפת חלב), איננה שוברת עקומות, רגועה, לא נראית לך בחוסר נוחות, אז אין סיבה לדאגה. על פניו נראה שהיא מתקדמת נפלא, כבר משלבת ארוחות של מזון מוצק ולכן אינני חושבת שיש סיבה לדאגה. הקשיבי לצורכי ילדתך. אני ממליצה לך, להמשיך להשלים לאחר מתן של מזון מוצק עם פורמולה או הנקה, כדי לוודא שאכן היא שבעה, והכמות הספיקה לה. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דברי חלב לתינוקת בת 10 חודשיםאמא01/02/2012
שלום התחלתי עם ביתי לפני שבועיים בערך לנסות דברי חלב
בהמלצת טיפת חלב התחלתי עם אשל, גיל , ויוגורט ביו טבעי 3% שומן
ילדתי אוכלת 3-4 כפיות גג ומתחילה לעיף לי את הכפית ולבכות שאני מנסה שוב.
כניראה שלא טעים לה כי השלמתי לה מטרנה ואכלה הכל.
השאלה שלי האם זה בסדר לקנות לה את הגמדים ושטוזים שהם יותר מתוקים??
או שממש עדיף שלא.
ואם יש לכם המלצות בעניין?
חלק אמרו לי להמתיק עם סילאן אבל האם יש הבדל תזונתי גדול בין להמתיק עם סילאן או לקנות גמדים או שטוזים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברי חלב לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה
לירון פז02/02/2012שלום,
אין ספק שעדיף לתת מוצרי חלב שאינם מכילים סוכר כמו יוגורט לבן או אשל. לתינוק בגילאים הללו לוקח לפעמים בין 20-17 פעמים טעימות של מזון חדש, עד שהוא מתרגל ולכן הייתי מציעה לך להמשיך ולנסות. במקביל אפשר לתת יוגורט עם תוספת של תמצית וניל או כפית סוכר וניל, יוגורט במתיקות מעודנת או יוגורט עם כפית של סילאן. יש יתרון קל בהוספה עצמית של המתיקות מכיוון שכך יותר קל לשלוט על כמות הסוכר במוצר.
שטוזים וגמדים מכילים סוכר ולכן פחות מומלצים אך הם אופציה. פתרון נוסף הוא לערבב גבינה עם בננה מעוכה לדוגמא וכך תוסיפי מתיקות למוצר החלבי.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וארבע ותמ"ליעל01/02/2012
שלום, ביתי בת השנה וארבע שותה מבקבוק תמ"ל מטרנה אקסטרה קייר מגיל חודש, ומגיל חצי שנה בבוקר ובערב בלבד 240 מיל ,מאבדת כעת עניין במטרנה ,לוקחת מספר לגימות בבוקר ובערב.
מהי האפשרות הבריאה והעדיפה ביותר להגיש לה במקום ? תה ? מכיל קופאין? צובע שיניים? חלב ניגר? ממחקרים עולה כי מוצרי חלב לא מומלצים?
האם בהפסקת המטרנה צריך להוסיף ויטמינים לתפריט?
אני רוצה להרגיל אותה לשתייה בבוקר ובערב ולא יודעת מה רצוי, כמובן מעדיפה את האופציה הבריאה ביותר .
תודה מראש לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וארבע ותמ"ל - תגובה
לירון פז01/02/2012יעל שלום, עפי הנחיות משרד הבריאות אפשר להוסיף חלב ניגר מגיל שנה. בעיקרון, פעוטה בת שנה וארבעה חודשים כבר אמרה לאכול מכל מאכלי הבית, כלומר אוכל רגיל הכולל את כל קבוצות המזון: בשר ועוף, דגנים, מוצרי חלב, ביצים ירקות ופירות.אם ביתך צורכת מזונות בצורה טובה, במשקל תקין, והתפריט היומי שלה מורכב מארוחות של מזון מוצק ומגוון, אין צורך במטרנה או בתוספת של ויטמינים. אם את מעוניינת בכל זאת לתת לה שתיה לפני השינה אמליץ על חלב ניגר מלא(3 אחוז) ובטח שלא תה, שוקו או משקאות ממותקים. מוצרי חלב חשובים להספקת סידן וויטמינים נוספים, ואלא אם ידועה אלרגיה או רגישות, אין סיבה שלא לצרוך אותם, להפך. שיהיה בהצלחה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנה וארבע ותמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי01/02/2012יעל שלום
בגיל שנה וארבעה חודשים יכולה ביתך לאכול כבר כל דבר ולכן אם אין לה עינין במטרנה אך אוכלת ארוחות המכילות את כל אבות המזון ויטמינים ומינרלים אין צורך להמשיך עם המטרנה. לגבי מוצרי חלב מרבית המחקרים דוקא מראים על תרומתם לתזונה הבריאה כך שאין בעיה. אם בכל זאת את מעדיפה להימנע ניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל או חלב אורז כתחליף. ובהדרגה לבטל גם אותם כי אין באמת צורך ברגע שעוברת לתזונה מלאה של מוצקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בבקבוקשרה31/01/2012
שלום
ביתי בת 4 חודש מקבלת רק חלב אם קיבלה בטעות בקבוק עם מטרנה שלב 3 של אח שלה [ששתה מהבקבוק קודם לכן] האם יש סכנה מהמטרנה שלב 3 או מהעובדה שהפיה של הבקבוק היתה בפה של אחיה קודם לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בבקבוק - תגובה
לירון פז01/02/2012שלום שרה, מהאכלה חד פעמית של 20 cc אני ממש לא צופה בעיה ובטח שלא סכנה. בשביל להיות רגועה ושקטה לחלוטין, אני מציעה להיות ערנית לתחושות ילדתך: כאבי בטן, הקאות, חוסר תאבון, שילשולים ממושכות. אבל באמת שאין סיבה לדאגה. תינוקת בת 4 חודשים היא תינוקת שהיום עפי משרד הבריאות כבר בשלה להתחלת טעימות של מזון מוצק, ומערכת העיכול כבר נמצאת בשלבי הבשלה מתקדמים. בנוסף, פורמולה שלב 3 לא מומלצת בגיל זה,( מבחינת התאמה של חלבון, שומן ופחמימות כלומר הרכב הפורמולה) אך היא בהחלט לא רעלן.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שאוכל לפתע פחותדורית30/01/2012
שלום,
בני בן חודשיים וחצי, שוקל 5200, ניזון מתמ"ל בלבד. בדר"כ אוכל בין 120-150 בכל ארוחה, 6 ארוחות ביום. ביומיים האחרונים אוכל רק 70-90 מ"ל וישר נרדם או שפשוט אינו מעוניין יותר. לעיתים כשאני מנסה בכל זאת להאכילו עוד, פולט מעט אחר כך.
יש לציין כי מתנהג כרגיל ואין חום. מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שאוכל לפתע פחות - תגובה
איילת בר30/01/2012שלום דורית,
לא ברור מדוע אוכל פחות.
ממליצה לך פשוט להמשיך לעקוב ולבדוק שאכן אין לו איזה בעיה כמו אף סתום או התחלה של צמיחת שיניים.
בכל מקרה אם מצב זה ממשיך גשי להתייעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסות לחם לתינוקתדיקלה30/01/2012
שלום יש לי תינוקת עוד שבוע בת 10 חודשים, ואני רוצה להתחיל לנסות להביא לה פרוסות לחם עם: חומוס טחינה אבוקדו גבינה לבנה וקוטג'
1. ראיתי שאתן רושמות חומוס, אתן מתכונות לחומוס הרגיל התעשיתי, אחלה צבר וכדו'??? או לחומוס גרגירים טחון??
2. ולגבי טחינה למרוח לה על הלחם טחינה מוכנה או טחינה גולמית??
3. שאלה אחרונה איזה סוג לחם עדיף להביא לה, לחם פרוס לבן הפשוט? לחם קל? לחם חיטה מלאה? או איזשהו סוג אחר? אשמח שתרשמי לי איזה סוג לחם בדיוק מומלץ מבחינה תזונתית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסות לחם לתינוקת - תגובה
איילת בר30/01/2012שלום דיקלה,
סלט חומוס וטחינה ניתן להכין בקלות בבית.
במיוחד לקטנטנים רצוי לתת מוצרים טבעיים וכמה שפחות מתועשים.
חומוס בייתי, טחינה גולמית עם מים ולימון.
לגבי הלחם ממליצה על חם מקמח מלא או לחם דגנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש וחציאתי29/01/2012
שלום רב, בני בן חודש וחצי ניזון מסימילאק אדוונס פלוס, לפניי שלושה שבועות החלפנו לו לסימלאק ללא לקטוז עקב שלשולים רבים גזים חריפים והקאות מדיי פעם ואכן היה שיפור ניכר אך במקביל התחיל עצירות(עשה כל 3 ימים) מתפתל לי בלילה מתוך שינה כמה שעות מתכווץ נהייה אדום מתקפל מכאב, היום החזרתי לו לסיצלאק הרגיל ומהרגע הראשוני של הלגימה שלשל פעמיים בינתיים שלשול בכל ארוחה סה"כ 3 פעמים בינתיים מהצהריים וצורח לי מכאבי בטן ... האם אני יכולה לנסות לו מטרנה?? או שזה מסוכן להחליף ... הגנטל (סימילאק ללא לקטוז ) היה בסדר מלבד ההתפתלויות הקשות בלילה והעצירויות אודה להמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חודש וחצי - תגובה
איילת בר30/01/2012שלום אתי,
נראה כי לבנך שתי הפורמולות לא מתאימות.
כדאי לנסות פורמולה אחרת ואף לברר עם הרופא על פורמולה צמחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק הסובל מגזים ועצירותאמא29/01/2012
שלום רב,
בני בן חודש ושבוע מיד לאחר הברית החל לסבול מזגים נוראיים. אני משלבת הנקה ופורמולה. יחסית קיים שיפור החלפנו פורמולה. (קיים קושי רק להניק אין חלב....) שמעתי שיש ABC ביופלוס המסייע לעיכול לגסים מה דעת הדוקטור בנושא?
רוב תודות
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיתי גרפווטר ועוד מוצר המכיל שומר
אמא29/01/2012וקימל ולא עוזר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה?
אמא31/01/2012באם ה- ABC לתינוקות מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי גרפווטר ועוד מוצר המכיל שומר - תגובה
לירון פז31/01/2012שלום,
קודם כל גזים(או "תופעת הקוליק") אצל תינוקות בגיל זה היא אופיינית, וחולפת בדר"כ עד גיל 3 חודשים, אז מעט סבלנות. חשוב לוודא שאכן האכלה וההנקה נעשים בצורה נכונה. לגבי ההנקה, יש לנסות ולהניק בכל פעם מצד אחד בלבד של השד, ולוודא שהאחיזה ומנח התינוק נכונים(למניעת כניסת אוויר בזמן האכלה). אם יש קשיים בהנקה אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה(ההנקה חשובה מאוד ושווה את המאמץ). לגבי הפורמולה, ישנם פטמות המומלצות למניעת כניסת אוויר וגזים(כל בית מרקחת יוכל לעזור לך). גרפווטר יכול לעזור. עיסווים באיזור הבטן, הקפדה על הוצאת אוויר לאחר כל ארוחה(גרעפס), וחשוב לא להעמיס על קיבת התינוק בכל ארוחה, להקשיב לתינוק וצרכיו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותdora26/01/2012
שלום,
בנותיי כמעט בנות 4 ח'.
רציתי לשאול כיצד מתחילים את שלב הטעימות? באזיו תדירות,איזה ירקות/פירות ובאיזה מרקם?
כמו כן, האם לפני/אחרי תמ"ל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי29/01/2012dora שלום
התחלת הטעימות היא הדרגתית ובתור התחלה אינה מחליפה את החלב אלא מתווספת. כלומר מומלץ להתחיל מטעימה של 2-3 כפיות ואז להשלים עם תמ"ל, לאט לאט יגדילו כמויות ויחליפו ארוחת תמ"ל במוצקים. נהוג להתחיל בירקות כמו בטטה / גזר / קישוא /דלעת ובהמשך פירות כמו בננה / תפוח /אגס
יש לאדות את הירק / פרי לרסק עם מעט מים רתוחים ולהביא למרקם דמוי גרבר.
לאחר שמתנסות בכל ירק פחות או יותר יומיים ואין בעיה, ניתן לשלב.
תחילה מומלץ לתת את הטעימות בארוחת הבוקר המאוחרת או הצהריים, לאחר כחודש של נסיונות ניתן להוסיף ארוחה נוספת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בתזונהעמית26/01/2012
שלום.
קודם כל אני חייבת לציין שהפורום הזה מעולה והתשובות שלכן מאוד עוזרות לי !
בתי בת 3 חודשים ואוכלת גם חלב שאוב {3-4 בקבוקים} וגם סימילאק{3בקבוקים}.
לפני שבועיים היתה קפיצת גדילה והקטנה עלתה ל120 מ"ל אבל בשבוע האחרון השעות השתבשו קצת.. יכול להיות פער של 4-5 שעות ואז 3 שעות או שהיא לא מסיימת את הבקבוק ושוב רעבה אחרי שעתיים..
איך להתנהג? לזרום איתה ? או להתעקש על שעות קבועות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בתזונה - תגובה
יעל משיח ארזי29/01/2012עמית שלום
ביתך עדיין מאוד קטנה ממליצה בינתיים לזרום איתה, בקרוב תשלבי מוצקים מה שיעזור בהחזרת הסדר. אך בדקי האם בכל פעם שניראה לך כי רעבה אכן רעבה , אולי סתם עייפה ? לא תמיד ניתן לדעת אך לפעמים יש סימנים מקדימים שונים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת תשעה חודשים שלא שותה מיםמישהי26/01/2012
שלום,
יש לי תינוקת בת תשעה חודשים והיא לא מוכנה בשום פנים לשתות מים בכלל, אפילו לא טיפה, מעיפה את הבקבוק ממנה ומתחילה להניף את הידים ובוכה.
ניסיתי השבוע להביא לה מים עם נענע גם לא מוכנה לשתות.
אמרו לי אנשים שלא צריך לדאוג כי חורף עכשיו והיא גם אוכלת 3 תמ"ל ביום שזה ברובו מים. אבל עוד מעט יגיע הקיץ והיא גם לא תשתה.
(לפני שבועיים היתה חולה ולא אכלה בכלל, אז אמא שלי שמה לה טיפה סוכר במים והיא כן שתתה קצת. אבל אני ממש לא רוצה להרגיל אותה לשתות שתיה מתוקה אני רוצה שתתרגל לשתות מים)
השאלה שלי היא מה עושים כדי שהיא תשתה מים?
האם להמשיך להתעקש רק על מים אפילו שלא מוכנה לנסות כבר??
והאם אתן יכולות להמליץ לי מה אפשר להביא לה לשתות חוץ ממים ושיהיה בריא? איזה משהו טבעי שאני לא מכירה אשמח להמלצתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת תשעה חודשים שלא שותה מים - תגובה
יעל משיח ארזי26/01/2012מישהי שלום
נסי לחמם מעט את המים או לתת את המים בכוס במקום בבקבוק או בבקבוק במקום בכוס (תלוי באיזו צורה את משתמשת עכשיו), מקבלת נוזלים דרך התמ"ל הפירות והירקות אך כמובן שמומלץ לתת גם מים בנוסף, המשיכי כל פעם לנסות בטוחה שבסוף תסכים.
לא מליצה ללכת לכיוון של מיצים (אפילו אם סחוט טבעי) כך תרגל לדרוש מתוק בשתייה ולא מומלץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מישהי29/01/2012תודה רבה על תשובתך...
בעיקר אני מנסה בבקבוק קטן, ניסיתי גם בבקבוק של האוכל שלה, וקניתי לה כוס מיוחדת לגילה של אוונט. לא מוכנה בשום צורה ודרך ואפילו ניסיתי גם בכוס חד פעמית רגילה ורק הבגדים שלה שותים!!
האם יכול להיות שפשוט לא צמאה בכלל, כי חורף והנוזלים שמקבלת מהאוכל מספיקים לה, ושבקיף תיהיה צמאה תתחיל לשתות ללא בעיה? יש סיכוי כזה???????
האם קיים איזשהו משקה טיבעי איזשהו תה לתינוקות?? או שהמלצתכן היא לא להביא כלום ולהמשיך להציק לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל משיח ארזי29/01/2012משהי שלום
כמו שציינתי מאמינה שתסכים בסוף לשתות, מציעה כל פעם להמשיך לנסות
לא ממליצה לפנות לשתיה ממותקת מכל סוג על מנת לא לייצר העדפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לבת 6 חודשיםטלי26/01/2012
שלום
בתי בת 6 חודשים, נולדה במשקל תקין ושומרת על אחוזון 50% (שוקלת כ- 8 קילו). במשך היום אוכלת בבוקר פירות + תמ"ל. צהריים - מרק + תמ"ל, בערב דייסה + תמ"ל. במשך היום בד"כ עוד כ-2 בקבוקים. היא אוכלת בבקבוק סביב 100-120 מ"ל בלבד. בלילה היא מתעוררת 3-4 פעמים ודורשת אוכל. חשוב לציין שהיא יודעת להירדם לבד (מקבלת בקבוק אחרון כ-20 דקות לפני השינה) וכשאנחנו מנסים להחזיר אותה לישון בלילה עם מוצץ או ידיים זה לא מחזיק ליותר מ-10 דקות. העניין הוא שבבוקר היא לא אוכלת בכלל. מתעוררת סביב 5:30, כך שבדרך כלל הארוחה האחרונה שלה היא סביב 3 בבוקר ואח"כ רוצה לאכול רק סביב 8 בבוקר. מרגיש לי שהיא אוכלת יותר מדי בלילה ולכן לא רעבה בכלל בבוקר (יש לציין שבעבר כשינקה באופן מלא הייתה אוכלת בלילה פעם או פעמיים - כל 6 שעות ומאז שעברנו לתמ"ל המצב השתנה לרעה).
האם להתערב או לתת לה להמשיך ככה? יש דרך לצמצם לה את הארוחות הליליות כדי שתישן יותר שעות (וגם אנחנו...) ותאכל מסודר בבוקר?
תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לבת 6 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי26/01/2012טלי שלום
נסי להוסיף לבקבוק של לפני השינה כפית או 2 של דייסה לפעמים ממלא יותר ועוזר למשוך יותר את הזמן עד הארוחה הבאה. נסי בלילה לתת בקבוק עם מים פושרים חמימים, אולי פשוט צמאה.
לפעמים מדובר בהרגל ולא ברעב. לעיתים פשוט חולף מעצמו כאשר מגדילה את כמות המוצקים במהלך היום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל נמוך - שמונה חודשיםעירית25/01/2012
הילדה שלי בת שמונה חודשים ירדה לאחוזון 3 במשקל
שוקלת היום 6.75. נולדה 2.9 והתחילה באחוזון 25. אחרי כארבעה חודשים ירדה לאחוזון 10 ובחודשים האחרונים ירדה לאחוזון 3-5
בגובה היא באחוזון 10 (ירדה מ 50 ל 25 ועכשיו 10)
אוכלת נוטרמיגן (חשד לאי סבילות ללקטוז) מגיל 3 חודשים בערך
אוכלת היום 150 מ"ל ובדר"כ לא מסיימת את הבקבוק (אוכלת את הרוב)
כיום התפריט שלה:
6:00 בקבוק (150 מ"ל)
9:30 - 10:00 - פירות (בדר"כ תפוח עם פתי בר אחד + טחינה, לפעמים תפוח אגס או אגס בננה)
12:00-12:30 - בקבוק (150 מ"ל)
15:00 - מנת ירקות עם עוף (בטטה, גזר, תפו"א, קישוא, כרישה)
18:00 - דייסת קוואקר שיבולת שועל עם כף סילאן / אבוקדו + ביצה / לחם עם חומוס או אבוקדו / לביבות וכדו'
19:30 - 20:00 - בקבוק (150 מל")
00:00 - 01:00 - בקבוק (120 מ"ל)
אומנם היא קטנה אבל ממש לא נראית רזה
סה"כ אוכלת טוב
זוחלת, עומדת, פעילה מאוד (עדיין לא יושבת)
יציאות: בין פעם לשלוש ביום
הומלץ ע"י רופא ילדים לא לתת בינתיים מוצרי חלב עד גיל שנה ואז לנסות לראות בהדרגה את התגובה שלה לחלב
אין לי מושג למה היא יורדת באחוזנים, האם יכול להיות שיש לה בעיות בעיכול? נראה שהיא סובלת יותר מילדים אחרים בנושא העיכול ויש לה קיבה רגישה (כאבי בטן וגזים עד היום)
האם ניתן להעשיר עוד את הארוחות?
אגב לא מוכנה לאכול דייסה מוכנה לבקבוק, ניסינו שיבולת שועל וסולת ולא מוכנה לגעת בבקבוק
האם כדאי לפנות לייעוץ גסטרו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל נמוך - שמונה חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי26/01/2012עירית שלום
ממליצה לשלול צליאק, רגישות לחלבון החיטה - פני לרופא הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב זקוקה לעזרתכן- תשעה חודשים וחצידיקלה24/01/2012
שלום..
המלצתן לי להביא לביתי בת התשעה וחצי חודשים יוגורט נקי ללא תוספות ועדיפות ליוגורט עזים יש לי כמה שאלות ברשוכתן:
1. אמרתן שאפשר גם יוגורט רגיל. אם זה לא נחשב חלב פרה שאמרתן לי להביא רק אחרי גיל שנה??
2. האם גם גבינה לבנה רגילה מותר להביא לה?? כי זה גם חלב פרה (ניראה לי) אם כן כמה אחוזי שומן??
3. ראיתי יוגורט עזים של משק צוריאל, אבל כמה אחוזי שומן מומלץ להביא לתינוקות?
סליחה אני פשוט מבולבלת שחלק אומרים שמותר מוצרי חלב וגבינות רק אחרי גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב זקוקה לעזרתכן- תשעה חודשים וחצי - תגובה
איילת בר24/01/2012שלום דיקלה,
כדי לא להכנס לבלבול ממליצה לך בחום לרדת מנושא החלב ולתת מוצרים חלופיים.
כדוגמת סויה, אורז ושקדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים וחצי. תודה רבה
דקלה25/01/2012תודה על תשובתך אבל אם תוכלי בכל זאת אשמח מאוד לתשובה.
ביתי נכנסה למעון ולפני שהיא מגיעה בבוקר היא אוכלת מטרנה+דייסה ושם היא אוכלת פירות מרק ולאחר מכן מטרנה אז בשעה חמש וחצי שש אני רוצה להביא לה משהו אחר עד למטרנה של שמונה. כך תאכל רק 3 מטרנות ביום.
רציתי בבקשה לדעת איזה דברים בריאים אני יכולה להזין אותה.
המלצתן על יוגורט עיזים ראיתי יש למשק צוריאל ורציתי לדעת כמה אחוז שומן לקנות לתינוקת?
ועוד משהו קטן האם כבר מותר להביא לה גבינה לבנה וקוטג' ואם כן אז גם כמה אחוז שומן??
תודה רבה לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים וחצי. תודה רבה - תגובה
איילת בר27/01/2012שלום דקלה,
תציע לה כריך אבוקדו/ טחינה/ חומוס.
/אורז עם שעועית לרסק עם מזלג ולתת לה מנה קטנה.
/רצועות ירקות בתנור - ניתן לתת ביד כחטיף (בהשגחה כמובן).
/מחית אפונה וגזר.
וכד'.
כל מנה תכיני לפי המרקם המתאים לביתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)