מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכליולי09/01/2012
שלום,
התינוקת שלי עוד שבוע בת 4 חודשים. ניזונה רק מסימילאק. מתי אפשר כבר להתחיל לתת לה מים ולהתחיל לתת לה טעימות ובאמת ממה להתחיל? מיצים? פירות? אני ממש חסרת אונים. מתי אפשר דייסות וכו. אמא שלי ממש היסטרית, אמרה שאיתי היא התחילה את כל זה ממש מוקדם. בנוסף יש לה צואה בצבע ירקרק ורירית כזאת, הראיתי לרופא אמר שהכל בסדר, האם יש סיבה לדאגה? אולי צריך להוסיף משהו לתזונה וכו'?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל - תגובה
יעל משיח ארזי09/01/2012יולי שלום
מציעה לך ללכת לדיאטנית בקופת חולים שתעזור לך להבין את סדר ההאכלה ותספק לך קצת כלים והנחיות. בינתיים התחלת הטעימות היא בין גיל 4 חודשים ל1/2 שנה לפי נכונות התינוק לטעום , יש כאלה שרוצים להתחיל בטעימות ויש כאלה שמסרבים. ניתן להתחיל בבטטה לעבור לגזר ואז קישוא וכו' ולאחר מכן להתחיל לערבב ואו להתחיל לנסות פירות כמו בננה, תפוח, אגס. טעימות הן 2-3 כפיות בלבד כאשר הכמות עולה בהדרגה.
בשלב הטעימות כמות החלב נישארת כשהייתה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותאמא שלה09/01/2012
שלום,
אשמח אם תוכלו ליישב ויכוח ביני לבין חברתי, שתינו אמהות בפעם השנייה ומשום מה עדיין לא סגורות על עניין הטעימות..
אני זוכרת שאמרו לי שבגיל ארבעה חודשים עד חצי שנה המטרה היא לא להכין במיוחד אוכל אלא לתת טעימות מאוכל רגיל שלנו, כלומר לטעום חומוס, רוטב עגבניות של פסטה וכד', ברמה של כמות קטנה על האצבע או כפית אחת. חברתי היקרה אומרת שהטעימות זה להתחיל עם כל עניין הירקות פירות (למעוך בננה, לבשל גזר..) אבל בכמות קטנה כדי שבגיל חצי שנה כבר יאכלו ארוחה מלאה.
מה נכון?....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי09/01/2012אמאלה שלום
לצערי אין נכון ולא נכון , יש גישות שונות והצגת כאן את שתיהן. אני ממליצה בהתחלה להציג כל ירק / פרי בניפרד לפני שמחברים ביחד על מנת לאתר ירקות / פירות שמשפיעים בצורה לא טובה על התינוק
מהר מאוד ניתן לעבור לשילובים של מרק או רסק של פירות אך לשילובים לא נוסיף מלח / סוכר כמו שיש בשפע באוכל שלנו לכן ממליצה בהתחלה להפריד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצת גדילהיעל08/01/2012
שלום.
בתי בת חודשיים וחצי ואוכלת ביום חלב שאוב כל 3 שעות ובלילה תמ"ל.
אתמול והיום היא כל הזמן רוצה לאכול ,בלי סדר וכל ארוחה נמשכת שעה אם לא יותר ובהפסקות.
למה? באמת מדובר בקפיצת גדילה?
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצת גדילה - תגובה
יעל משיח ארזי09/01/2012יעל שלום
שינויים באכילה יכולים להיות הודות לקפיצות גדילה, צינון, הרגשה לא טובה , שינויים כמו חזרה לעבודה אך כל עוד עולה במשקל ואוכלת אין מה לדאוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בן שנה ו-7סימה08/01/2012
שלום רב, בני בן שנה -7 חודשים. מיום היוולדו בני ינק כאשר שילבתי מטרנה לתקופה של חודשיים ימים. אך לאחר תופעות לוואי קשות ובירורים התברר כי הוא אלרגי לחלב פרה. על כן, אני מניקה עד היום (כמובן שבחצי שנה האחרונה המזון העיקרי שלו הוא אוכל ולא הנקה).בימים אחרונים החלטתי שאני מפסיקה להניק ותזונתו תתבסס רק על אכול ולא על הנקה. שאלתי היא האם בגיל שנה ו-7 חודשים תזונתו יכולה להסתפק אך ורק על אוכל ביתי בלתי תוספת של מטרנה (מטרנה צמחית למשל)? ( אני משתדלת מאוד להאכיל אותו בביצה, סלט פירות בתוספת קוואקר,סילאן/טחינה), מרקים שונים של קטניות,קוסקוס, פתיתים, בשר הודו אדום, לחם, פסטה, ירקות חתוכים-אוכל רק מלפפון ועגבניה (אלו בסה"כ המזונות שאוכל בגן ובבית)
אשמח לקבל התייחסותך לעניין והצעתך לשיפור תפריטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בן שנה ו-7 - תגובה
יעל משיח ארזי08/01/2012סימה שלום
בגיל שנה ו-7 חודשים יכול לאכול מזון רגיל בלבד למרות שתמיד ניתן לתת תוספת של חלב שקדים או חלב אורז כארוחת ביניים אם יש עוד צורך בשתיית חלב. אך שמירה על 5-6 ארוחות במהלך היום מגוונות ומאוזנות תוך הקפדה על תחליפים לסידן כמו טחינה , שקדייה, חלבה , ירקות כמו כרוב וכדומה הינה מספקת.
את יכולה לקבוע תור לדיאטנית בקופת חולים שתעזור לך לסדר תפריט מאוזן ומסודר עבור בנך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק אדוונס החדשוורד08/01/2012
האם יש מצב שהמוצר גורם לתופעות לוואי כגון שישולים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק אדוונס החדש - תגובה
איילת בר10/01/2012שלום ורד,
ישנה אפשרות כזו, יכול להיות שישנה רגישות לחלב.
שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם
יולי11/01/2012היי. גם הבת שלי,אחרי שהתחלתי עם הסימילק החדש, עושה קקי אחרי כל ארוחה. סליחה על התאורים, זה נראה רירי ובצבע ירקרק. הראיתי לרופא, אמר שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס - אנפמילמעיין08/01/2012
הבן שלי בן חמישה שבועות סובל מריפלוקס
הוא אכל מטרנה וקיבל פעמיים ביום 0.7 זנטק
לאחר שבועיים מתסכלים של בכי ללא הפסקה
החליט הרופא לשנות לו פורמולה לאינפמיל ולהמשיך עם הזנטק
המעבר לאינפמיל לא עשה לו טוב
הילד לא מתלהב מהאוכל ואפילו מתעצבן
הנוזל סמיך והיניקה מהבקבוק קשה
עברנו לפיטמה שלב 2 של BFREE וזה לא ממש עזר
פיטמות של חברות שונות גם לא עזרו
הוראות ההכנה על הקופסה כפית לכל 30 מ"ל מים רתוחים צוננים
אני מכינה לו על 120 מים רק 3 כפיות < במקום ארבע >
וככה הנוזל יותר דליל אבל בטח פחות משביע..
משיטוט ברשת הבנתי שבשרות לקוחות של החברה ממליצים
על מים רתוחים קרים מהמקרר ורק אז לחמם את הבקבוק
אבל גם מים מהמקרר ניסיתי ותמיד יש תחושה גרגרית לנוזל ולא חלקה כמו מטרנה
מעבר לתהליך הארוך והמתסכל סביב ההכנה < הרתחה צינון קירור חימום >
הילד עצבני אוכל כל שלוש שעות 60-70 ובקושי ישן
השינה שלו לא רגועה והוא מתעורר כל כמה דקות בבכי
אשמח לשמוע יעוץ בנושא האינפמיל והריפלוקס
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מעיין11/01/2012לאחר מספר ימים בהם הילד הפסיק לאכול
חזרנו בעצת הרופא למטרנה + קורנפלור
הילד אוכל יותר טוב אבל עדיין סובל כאבים מיד אחרי הארוחה
הוא עצבני תוך כדי אכילה עד לארוחה הבאה
יש לו התקפי בכי חזקים שנמשכים לפעמים שעות
יש מצב שזה בכלל לא ריפלוקס וזה משהו אחר?
אולי שווה לבדוק אם הוא אלרגי לחלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריפלוקס - אנפמיל - תגובה
יעל משיח ארזי11/01/2012מעין שלום
אם את חוששת שלא מדובר ברפלוקס שווה לבדוק.
לגבי שאלתך אם אוכל בצורה טובה יותר את המטרנה עם קורנפלור העדיפי את הפורמולה הזו כמו כן נסי לשלב מידי פעם גם את האינפמיל וכך יתרגל לטעם. פעלי על פי הוראות היצרן לגבי הכנת הפורמולה. השתמשי בפטמה בה הזרימה איטית ומותאמת כמו למשל פטמת קלמה של מדלה. נסי להגביה את ראשו במיטה כאשר ישן באמצעות הכנסת מגבת מגולגת מתחת למזרון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק מציעה
שיר14/01/2012שיש פטמה שנקראת צלב או X שמיועדת לאוכל סמיך (אני מסמיכה עם קורנפלור, טזה כנראה דומה).... אולי תקני ותנסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדיאטנית יעלנעה07/01/2012
בתי בת 3.5 חו' שוקלת כמעט 6 ק"ג. החל מגיל חודש וחצי ועד לא מזמן היתה אוכלת 6 ארוחות ביום בכל ארוחה כ-120 סמ"ק חלב אם וסימילק כאשר החל מגיל חודשיים וחצי העליתי לה את המינון פעמים ביום ל-150 סמ"ק משום שראיתי שהיא רוצה עוד.
בשלושת השבועות האחרונים לפתע התחילה לרדת באופן דרסטי בכמות האוכל כאשר יש ארוחות שמסתיימות לאחר 50-60 סמ"ק בלבד ויש ארוחות של 120 (לא אוכלת כבר בכלל 150) ובכל מקרה כל פעם זמן הארוחה מתארך והופך למלחמה עם צרחות וצעקות שנמשכות מעל שעה (בדרך כלל אחרי 50 דק' אני כבר לא מנסה לתת לה למרות שלפעמים אחרי עשר דקות של בכי היא יכולה להתחיל לאכול ולגמור 80 סמק בחמש דקות אחרי שסרבה חצי שעה לאכול!).
כמובן ששללנו מחלה/חום/כאבים/גזים וכו' וזה די בולט שזה לא על רקע משהו חיצוני משום שאיך שהיא נכנסת לתנוחת הערסול שמסמנת עבורה אוכל היא מתחילה לשאוג בצרחות ולבעוט ולהזיז את הראש כך שאין מקום לטעות שהיא לא מעונינת.
בסופו של דבר היא אוכלת בערך 600-650 סמ"ק ביממה (וגם זה לאחר מלחמות קשות!) שזה ממש מעט גם באופן כללי וגם ביחס לעצמה.. אני מנהלת מעקב יומי ושבועי לגבי האוכל וגם הייתי עימה מס' פעמים אצל הרופא אך אני ממש אובדת עיצות הייתי בטוחה שמדובר בתקופה קצרה שאולי היא לא במיטבה או משהו מפריע לה אבל אני רואה שזה לא משתנה ואף מחמיר. מבחינת סוג האוכל ניסינו כבר כמה סוגים שאת חלקם לא הסכימה אפילו לטעום ובסוף נשארנו רק עם הסימיליאק.
מעבר לכמות האוכל היא מתנהגת באופן רגיל ותקין במהלך היום חיונית וחייכנית ולא נראה שסובלת ממשהו.
שאלתי היא מה את מייעצת לעשות במצב זה? איך להתנהג איתה והאם זה נורמלי או להתחיל לפנות לברור מתקדם יותר בבית חולים?
אשמח לתשובה ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדיאטנית יעל - תגובה
יעל משיח ארזי07/01/2012נעה שלום
האם לאחרונה מצוננת ? האם חל איזשהו שינוי בבית חזרה לעבודה וכדומה?
האם עולה במשקל כמו שצריך?
נסי לפתוח יותר פערים בין ההאכלות אם עכשיו אוכלת כל 3 שעות נסי לתת לה כל 4 שעות , אולי כך תהיה רעבה יותר ותשתף פעולה.
אם רופא בדק וראה כי הכל בסדר, מציעה לא להילחץ, בעוד זמן קצר ניתן להתחיל כבר להציע טעימות ואולי יעזור בגיוון המזונות והחזרת העיניין, במידה וממשיכה לסרב ויורדת במשקל תוך שבירת אחוזונים ממליצה להמשיך ברור אצל רופא הילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לחכות בין המוצקים לתמ"לליאת07/01/2012
שלום,
ביתי בת חצי שנה ומתחילה להתקדם בכמות המוצקים בכל ארוחה.
בינתיים אוכלת כ-70 גרם מרק ואני משלימה לה עם תמ״ל.
האם לחכות מעט בין המרק להשלמה?או להציע לה מיד את התמ״ל?
האם ככל שהיא עולה בכמות המרק אני צריכה לתת לה פחות השלמה או להכין את אותה כמות בבקבוק ולהציע לה כמה שתרצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן לחכות בין המוצקים לתמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי07/01/2012ליאת שלום
באופן טבעי ככל שכמויות המוצקים יגדלו ויהפכו לארוחה תזדקק לפחות השלמה ואז תוכלי להציע לה רק מים
בינתיים תני לה כמה שתרצה מתוך הבקבוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות המשך בבקשה
ליאת07/01/20121. מהי כמות שנחשבת "מנה שלמה" שאחריה כבר לא צריך תמ"ל?
2. האם לחכות מעט בין זמן סיום מנת המוצקים להשלמה שאציע לה?
המון תודה על התשובות הזריזות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 שאלות המשך בבקשה - תגובה
יעל משיח ארזי07/01/2012מנה היא פחות או יותר 150 גרם אבל זה תלוי בבנך. אין סיבה לחכות בין המוצקים לתמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן שבעה חודשיםמושי05/01/2012
1. בני בן שבעה חודשים, ובמהלך היום מקבל 2 ארוחות של מזון מוצק (ארוחה אחת היא כוס של מחית פירות עם כפית טחינה גולמית ובארוחה השנייה ירקות ועוף מבושלים וטחונים). בנוסף הוא מקבל בקבוק תמ"ל (180 מ"ל) בבוקר, הנקה לפי רצונו בנוסף לאחת הארוחות המוצקות, בקבוק דייסת שיבולת שועל על בסיס תמ"ל לפני השינה ובקבוק נוסף של תמ"ל בלילה. האם זוהי תזונה שמתאימה לגילו של בני? (יש לציין כי עלייתו במשקל תקינה).
2. באיזה גיל יש להחליף ארוחה נוספת של חלב בארוחת מזון מוצק?
3. מהי כמות הבשר והפחמימה המומלצים לתינוקות בגיל זה ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן שבעה חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי05/01/2012מריה שלום
סדר היום שאת מציגה ניראה תקין, ממליצה לגוון את העוף עם הודו היות ומכיל יותר ברזל.
את הטחינה הגולמית אפשר לגוון לפעמים עם שקדייה סתם בשביל הטעם. נהוג להחליף את ארוחת המוצקים השלישית בגיל 9 חודשים אך אם יש רצון ועינין מצד בנך את יכולה לנסות גם קודם. לגבי כמויות כ-150-190 גרם נחשבת מנה אך שוב יש להתחשב בהתקדמות האישית של התינוק וברצונו.
צריך להיות שילוב של ירקות מכל הצבעים וניתן לשלב במרק גם בטטה / תפו"א / אורז / קוואקר/ קינואה שמהווים פחמימה ומעט הודו/ עוף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשים!! עזרה בבקשה!!דיקלה05/01/2012
שלום יש לי תינוקת בת 9 חודשים שתזונתה היא:
6:30- מטרנה + כף דייסת שיבולת שועל בבקבוק 180 מ"ל
9:00- ארוחת פירות
12:00- ארוחת מרק ירקות+ עוף
15:00- מטרנה 180 מ"ל
18:00- מטרנה 180 מ"ל
20:00- מטרנה 180 מ"ל ולישון
יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. האם היא אוכלת יותר מידי תמ"ל לגילה?? האם אני צריכה להוסיף לה ארוחת נוספת?
2. באיזה בשעה?? במקום הבקבוק של 18:00?? אז תאכל רק 3 תמ"ל. 3 תמ"ל זה בסדר?
3. מה להביא לה לאכול במקום? אולי יוגורט אם כן כמה אחוזי שומן לקנות לה?? ואם תוכלי להמליץ לי מה בדיוק לתת אני אשמח
4. אני נותנת לה תוספת לתמ"ל בבוקר ורציתי לדעת האם כדי להוסיף לה גם בארוחה האחרונה או שאולי להחליף לה את התוספת לארוחה האחרונה? מה עדיף
תודה וסליחה על עומס השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 9 חודשים!! עזרה בבקשה!! - תגובה
איילת בר05/01/2012שלום דקלה,
את בהחלט יכולה לתת לה ארוחה נוספת.
אם היא כבר יושבת לבד בכסא ומסוגלת לאכול באופן עצמאי תצרפי אותה אליך לארוחת הערב.
תוכלי לתת לה ביצה מקושקשת עם עגבניה מרוסקת.
או יוגורט 3% עם מלפפון מגורר
תציעי לה לאכול מהמזון שאת אוכלת כדי שתתנסה בטעמים חדשים.
- המזון המוצק מחליף את התמ"ל. אם תדרוש עוד את יכולה לתת לה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. כמה שאלות בעניין תשובתך
דיקלה09/01/2012כן היא יושבת לבד כבר מזמן, אבל עדין לא אוכלת עצמאית (האמת שלא ניסיתי מפחיד אותי קצת)
1. אמרת שמותר לתת לה ביצים ודברי חלב?? חשבתי שמותר רק מגיל שנה.
2. אמרת שאפשר לתת לה לאכול יוגורט עם מלפפון ירוק מגורד, אם כדי לקנות את היוגורטים של הילדים או שהם סתם ממותקים ועדיף את הרגילים??
3. לגבי הדייסה לא ענית לי ואשמח לתשובה.
היא אוכלת כשקמה ב 6:00 דייסת שיבולת שועל בבקבוק האם אפשר לתת לה גם בארוחה האחרונה ב 20:00 את הדייסה?? או שלא מומלץ פעמיים ביום?? במידה ולא מומלץ האם כדי להחליף ולהביא לה את הדייסה לפני השינה??
(פשוט לאחרונה ניראה לי שלא מספיק לה רק תמ"ל בערב)
מודה מאודדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.. כמה שאלות בעניין תשובתך - תגובה
איילת בר10/01/2012שלום דיקה,
בגיל תשעה חודשים אפשר לחשוף אותה לאכילה עצמאית בכפית בהשגחה מלאה.
כך תוכל ללמוד לאכול באופן עצמאי.
לשאלתך על הביצה. הכל תלוי בגישתך.
האם החלטת לתת ביצים אחרי גיל שנה או מגיל חצי שנה.
אם עדיין לא התחלת לתת לה ביצים את יכולה לתת לה את החלמון בלבד ואת החלבון להתחיל מגיל שנה.
ממחקר למחקר ההמלצות משתנות. כרגע משרד הבריאות ממליץ לתת ביצה מגיל חצי שנה.
ממליצה לך לתת לה את החלמון (הצהוב).
לשאלתך על מוצרי חלב.
חלב ניגר אסור לתת מתחת לגיל שנה
יוגורט את יכולה לתת לה רצוי מחלב עיזים.
לגבי שאר הגבינות תלוי בגישתך אם את תתני חלב פרה או לא.
לא כדאי לתת יוגורט עם תוספת סוכר. עדיף להוסיף יוגורט למחית פירות טבעית.
אם את חוששת לגבי המלפפון את יכולה לרסק אותו במררת דקה במיוחד.
אין בעיה לתת שיבולת שועל גם בערב. ממליצה לך להכין לה דיסה קצת יותר סמיכה ולתת לה בכפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים
דיקלה17/01/2012תודה רבה על תשובתך המפורטת..
1. אני רוצה לשמוע לעצתך ולהביא לה את הצהוב של הביצה אבל באיזה צורה את מציעה לי להביא לה (אף פעם לא אכלה אוכל מוצק רק פירות ומרק טחונים לגמרי) ביצה קשה אני מפחדת שהיא עלולה להחנק, ורכה אני לא יודעת האם מותר מבחינת חיידקים
2. עדין אף פעם לא אכלה מוצרי חלב (חוץ ממטרנה כמובן) ואם את אומרת שיותר בריא יוגורט מחלב עיזים אני יחפש לאיזה חברה יש, אבל זה לא חייב להיות משהו שמיועד לתינוקות נכון?? כל חברה שרשום יוגורט עיזים זה טוב עבור גילה??
3. מה זה אומר חלב ניגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל תשעה חודשים - תגובה
איילת בר19/01/2012שלום דיקלה,
לגבי הביצה תרסקי לה אותה עם עגבניה.
לגבי מוצרי חלב לתת רק יוגורט עיזים מכל חנות שמציעה זאת.
ממליצה על נקי ללא תוספות. פירות או ירקות תוסיפי בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת כמויות החלבמרב05/01/2012
שלום,
הבן שלי בן שנה ותשעה חודשים. יש לו נטיה להעדיף את בקבוקי החלב על פני האוכל המוצק. הנטיה הזו מתחזקת בתקופות של צמיחת שיניים, מחלות, חיסון וכו'. כמה שאני מנסה להציע לו ארוחות רגילות בתקופות כאלו זה לא הולך לי. הוא מוכן רק לחלב. מה שיוצא שקשה לקיים שגרת ארוחות סטנדרטית לגיל הזה. איך מביאים אותו למצב שיאכל יותר מזון מוצק ופחות חלב? (נ.ב. השבוע הכנסתי אותו לגן עד השעה 13:00. חצי יום לא אוכל כמעט כלום שם. אנחנו באים הביתה ואז בוכה לבקבוק חלב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת כמויות החלב - תגובה
איילת בר05/01/2012שלום מירב,
בנך בגיל שאמור לאכול מוצקים כמזון עיקרי.
ממליצה לך להגביל את הבקבוק לבוקר וערב ובמהלך היום להציע לו אוכל מוצק.
כמה ימים לא יאכל טוב עד שיבין כי אין לו ברירה.
לגבי הגן - יכול להיות שלא אוכל משום שעובר תהליך הסתגלות.
במידה ואת לא צליחה להעביר אותו למוצקים ממליצה לך לפנות ליעוץ כדי לקבל הדרכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר ארוחות לבת 6 חודשים שקטנה במשקלליאת04/01/2012
שלום,
יש לי קטנטונת בת חצי שנה.
משקלה 6200 (שזה אכן קטן, למרות שנולדה מראש קטנה - 2500)
סדר הארוחות שלה היום הוא: (ארוחה כל 4 שעות בערך)
06:30 בקבוק מלא (+ דייסת 8 דגנים בתמ"ל)
10:30 מנת פירות (כולל טחינה/שקדייה)
14:30 מרק ירקות (כולל עוף/הודו)
19:00 בקבוק מלא (+דייסת אורז או שיבולת שועל)
23:00 - תוך כדי שינה - בקבוק
האם כדאי לשנות את סדר הארוחות?
האם להקטין את מרווח השעות ל-3 שעות וכך להכניס עוד ארוחה בין מרק הירקות לבקבוק של 19:00? (כדי שתאכל יותר במהלך היום ותיכנס לסדר יום שבו יש גם ארוחת ביניים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות לבת 6 חודשים שקטנה במשקל - תגובה
יעל משיח ארזי04/01/2012ליאת שלום
סה"כ הסדר ניראה תקין, כל עוד עולה בהתאם לעקומות ולא מראה סימני רעב אין צורך לשנות . ניתן להשלים בסוף ארוחת מוצקים עם תוספת של תמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקב מחלה של שבועיים היא שברה עקומות
ליאת04/01/2012תודה עלה תשובה המהירה.
עדכון קטן שאולי ישפיע על התשובה:
בחודש האחרון היא חלתה במשך שבועיים ובשבועיים האלה היא ירדה בכ25% בתמ"ל היומי (עכשיו כבר חוזרת לכמויות שהיתה רגילה), אך כתוצאה מהשבועיים האלה - היא שברה עקומות:
כדי להישאר בעקומה שלה היא היתה צריכה לשקול עכשיו כ 6500 והיא רק ~6200.
האם עליי בכל זאת לשנות משהו בסדר הארוחות?
האם לנסות להכניס עוד ארוחה בין מרק הירקות לארוחה של 19:00?
אני פשוט לא כ"כ יודעת איך לעזור לה להשמין טיפה ולחזור לעקומה שלה :)
המון תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רבותענבל04/01/2012
בני בן 6 וחצי חודשים שוקל כעת 8.135 ק"ג מזה כחודש וחצי עלה במשקלו סהכ 135 גרם
אני התחלתי לבני 2 ארוחות מוצקות בגיל 4 חודשים של פירות ומרק.
יציאותיו מונות בין 5-7 ביום והמון. בעודי מאכילה אותו הוא עושה גדולים בין אם מוצק ולפעמים נוזלית .בבדיקת צואה שנעשתה הכל תקין מבחינת וירוסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות רבות - תגובה
יעל משיח ארזי04/01/2012ענבל שלום
אם עבר בדיקה אצל רופא הילדים והכל תקין ובנוסף לא מראה סימני מצוקה אין מה לדאוג
כמו כן ניתן לעשות בדיקות דם ולבדוק אם יש ספיגה נאותה של ויטמינים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרוני04/01/2012
שלום
בני בן ארבעה וחצי חודשים. לאחרונה בנוסף לטיפות הויטמין D הוספנו לו את טיפות הברזל.
אנו נותנים לו אותם ביחד (לא מעורבב) לפני הההנקה האחרונה של הערב (טרם הלך לישון)
האם זה נכון לתת לו אותם בשעות הערב, לפני ההנקה ויחד עם ויטמין ה D ?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל - תגובה
יעל משיח ארזי04/01/2012רוני שלום
אין בעיה לתת ביחד לפני ההנקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרובותרותם04/01/2012
שלום רב
יש לי תינוקת בת חודשיים, היא פולטת אחרי כל ארוחה כמויות מאד גדולות, גם לאחר שעה שעתיים מההאכלה היא עדיין פולטת.
היא עולה יפה מאד במשקל כרגע בסביבות 5 קילו, ישנה טוב בלילה למעט המקרים שמיתעוררת בשל הפליטות.
המיטה שלה מוגבההת, אני עושה הפסקות בעת ההאכלה ומעבירה לטרמפולינה לאחר ההאכלה.
היא ניזונה מהנקה בשילוב עם סימילאק אדוונס.
רציתי לסמיך לה את הסימילק אך איני רוצה להעלות את הקלוריות בשל עליה יפה במשקל, האם יש משהוא ללא קלוריות נוספות?
קראתי על פורמולה בשם אינפאמיל AR אך קצת ניבהלתי כאשר קראתי כתבה על תינוק בן 10 ימים בארה"ב אשר נפטר מחיידק שהיה בפורמולה של חברת מדג'ונסון, האם זאת אותה הפורמולה אשר נמכרת בארץ?האם יש פורמולה של חברה אחרת?
תודה רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות מרובות - תגובה
יעל משיח ארזי04/01/2012רותם שלום
במידה והתינוקת שלך סובלת מרפלוקס (כדאי לגשת לרופא לבדוק זאת) ניתן להשתמש בפורמולה מיוחדת למצבי רפלוקס כמו אינפמיל ואין חשש אך קודן בדקי אם יש צורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)