מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת שלא זזה במשקל - גיל 6 חודשיםליאת03/01/2012
שלום,
הבת שלי בעוד שבוע תהיה בת 6 חודשים.
לפני שבועיים חלתה ובאותה התקופה כמות התמ"ל שאכלה ירדה ב 25%, שה מובן מאז המחלה. עכשיו היא כבר לאט לאט חוזרת לכמויות שהיתה רגילה אליהן, אבל...
התחלתי גם בטעימות וזה מתקדם יפה ובינתיים לא פוגם בכמות התמ"ל.
כבר 3 שבועות שהיא לא זזה במשקל בכלל (שוקלת 6 ק"ג, יש לציין שנולדה 2.500 ותמיד היתה באחוזונים יחסית נמוכים).
1. חשבתי להוסיף לה דייסת שיבולת שועל או אורז לבקבוק הבוקר. האם נכון לעשות כך?
2. אם היא באזור 10:00 אוכלת פירות+תמ"ל ואז ב 13:00 ירקות+ תמ"ל, האם כדאי לשלב לה גם דייסה בכפית מתישהו? או שזה כבר משהו שאמור להחליף בשלב מאוחר יותר את הארוחה באזור הערב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שלא זזה במשקל - גיל 6 חודשים - תגובה
איילת בר04/01/2012תוסיפי לה טחינת שקדים לפירות בבוקר.
את דייסת שיבולת השועל או האורז תציעי לה בערב.
היא חוזרת לעצמה בהדרגה אחרי המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכל לבת חודשייםיעל02/01/2012
שלום..
בתי בת חודשיים ושבוע ואני משלבת לה חלב שאוב במהלך היום ותמ"ל בלילה.
כבר חודש שאנחנו על כמות ש80-90 ,בטיפת חלב אמרה לי האחות שהיא עלתה רק את המינימום וצריך להגדיל לה כמויות.. היא לא מעוניינת ותמיד נעצרת ב80 מ"ל ולפעמים גם פחות.. מה לעשות? לזרום איתה פשוט? זה מטריד אותי..
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות אוכל לבת חודשיים - תגובה
איילת בר02/01/2012שלום עמית,
ראשית חשוב שלא תלחצי מזה משום שלחץ לא יביא אותך למקום טוב.
אני מאמינה כי ביתך דורשת את הכמויות שמתאימות לה וראוי שתספקי לה את המזון כפי שהיא דורשת.אם הילדה חיונית רגועה ועולה במשקל אז נראה שאוכלת כפי שצריכה.
לעיתים האחיות בטיפת חלב קצת מלחיצות את האמהות ולכן ממליצה לך להפנות את השאלה גם לרופא של ביתך כדי שתהיה לך אינדיקציה לגבי העליה במשקל.
- האם היא מתעוררת בלילה כדי לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
יעל03/01/2012ארוחה אחרונה ב12 ובדרכ תקום בין 5-6 ..
תקין ??
נ.ב:
תודה על ההרגעה.. !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
איילת בר04/01/2012נראה תקין .
בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ גם הרופא המטפל כדי לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת דבששגית02/01/2012
שלום,
מקריאה רבה בנושא הבנתי כי אכילת דבש ע"י תנוקות בני פחות משנה אסורה בשל חיידק קטלני שיכול לגרום לשיתוק וכיוב'.
לצערי, קריאת החומר הרב העלה בי חשש רב בנושא, שרובו כנראה מיותר.
כך למשל, האם אכילת דבש ע"י ההורים ורחצת אותו כלי בספוג שבו נעשה שימוש לאחר מכן לרחצת בקבוק התינוק הינה אסורה? כי הרי חיידק יכול לעבור ככה, לא?
אציין כי ביתי בת שמונה חודשים. אבקש הבהרה עד כמה המניעה צריכה להיות מוחלטת וכמה העניין קריטי בגילה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת דבש - תגובה
איילת בר02/01/2012שלום שגית,
דבש הוא מוצר שלא נפוץ בכל מזון כמו בוטנים וסויה ולכן אין לך מה לדאוג.
בעניין רחיצת הכלי לא נראה לי בעייתי.
פשוט לא לתת דבש עד גיל שנה כמקדם הגנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי יציאות ביום לתינוק בן 9.5 ח'ענת שרון01/01/2012
בני בן 9.5 חודשים אוכל 4 ארוחות מוצקים ביום + 2 הנקות, שותה מים.
הוא אוכל כמויות יפות של 150-200 מל בכל ארוחה.
יש לו בין 5-7 יציאות ביום. יציאות מחיות רכות. לעיתים הן קצת יבשות.
התזונה שלו מורכבת מירקות, פירות, דייסה בהכנה ביתית שמורכבת מאורז מלא+אדום, תמרים ושומשום/ שקדים. הפחמימות שהוא אוכל רובן מקמח מלא, קינואה שיבולת שועל, אורז מלא, אורז לבן, קוסקוס רגיל, פסטה מלאה, בטטה, תפוח אדמה ( אבל רוב הפחמימות הינם מלאות).
האם מספר היציאות הזה הגיוני?
האם זה בגלל הפחמימות המלאות (הסיבים התזונתיים)?
או שזה משהו שכדאי לבדוק אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין..
ענת שרון01/01/2012הוא שוקל 7.5-8 קג
מקבל פרוביוטיקה לא על בסיס קבוע (אבל לפעמים פעמיים ביום בשל תפרחת חיתולים).
הוא נהנה מהאוכל.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין.. - תגובה
איילת בר02/01/2012שלום ענת,
האם מספר היציאות עלה לאחרונה?
והאם הילד נינוח או סובל מגזים וכאבי בטן?
באיזה משקל נולד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי יציאות ביום לתינוק בן 9.5 ח
ענת שרון03/01/2012הוא נולד במישקל של 2.850
לפני שבועיים הוא היה חולה קצת וירד קצת במישקל ולאחר שהבריא חזר לו התאבון והוא העלה את את כמויות האוכל. מאז אני חושבת שהמיספר עלה לכיוון ה5 יציאות
גם קודם לכן היו לו 3 יציאות ביום.
הוא מסיים לאכול וברוב המיקרים תוך מספר דקת לא ארוך במיוחד הוא עושה קקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבוי יציאות ביום לתינוק בן 9.5 ח - תגובה
איילת בר03/01/2012אם כך נראה כי עדיין מושפע מהמחלה.
ממליצה לך להפחית מוצרי חלב ולתת לו לשתות תה קמומיל בין הארוחות.
בנוסף כדאי לבדוק האם נחשף למוצרים חדשים לאחרונה. כמו פירות טרופיים.
דבר נוסף שכדאי לבדוק הוא האם הפרוביוטיקה היא על בסיס חלב. יכול להיות שמשפיע על היציאות. בכל מקרה כמות היציאות שאת מתארת לא תקינות.
במידה ומצבו לא משתפר רצוי לגשת ברופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיך שסועג'ני01/01/2012
בני בן 6 וחצי חודשים נולד עם חיך שסוע בחלק האחורי הרך בלבד.
הבעיה היא עם המוצקים,אני לא יכולה לתת לו ביצה כי הוא נחנק,אני לא יכולה לתת לו משהו שהוא לא ממש מחית מרוסקת וזה מתסכל ומבאס,השאלה האם אני זאת שעושה מזה לחץ או שבאמת יש להימנע מהביצה ודברים יבשים כמו הביצה.
אם לא תוכלי לענות לי ,לפחות תוכלי להגיד לי איפה יש דבר כזה הדרכה לחיך שסוע? כי לאף אחד אין תשובות בשבילי..
ועוד שאלה,הוא אוכל כמה כפיות מהמזון המוצק ואז מסרב..כלומר אני לא מצליחה להחליף לו ארוחה שלמה, בנוסף הוא מסרב לשתות מים ,או מיץ עגבניה מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיך שסוע - תגובה
איילת בר01/01/2012שלום ג'יני,
1. לשאלתך לגבי המוצקים - ממליצה לך לגשת לרופא ולשאול האם יכולה להיות בעיה
עם מוצקים. אני לא יכולה לענות על שאלה זו משום שלא ראיתי את הילד ואין לי
מושג לגבי מצבו. חשוב שהרופא יתן את הדעת.
2. לגבי התקדמות אכילת המוצקים ושתיית מים.
בנך עדיין צעיר והמעבר למוצקים תלוי בילד. ישנם תינוקות שעוברים לארוחות באופן
חלק ומיידי וכאלה שלוקח להם קצת יותר זמן.
עד גיל שמונה חודשים בערך תשלימי לו את מנת המוצקים עם תמ"ל או הנקה עד
שלאט לאט ידרוש יותר יותר מזון מוצק.
לגבי המים גם תמשיכי לנסות כל הזמן עד שיתרגל .
לא ממליצה לתת מיץ בבקבוק אלא רק מים.
שנה טובה עם הרבה בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהרונית01/01/2012
שלום רב ,
בתי תהיה ב"ה ב11/1/2012 בת חצי שנה ,מאז שנולדה לא קיבלה טוב תזונת תינוקות על בסיס חלב , מה שהתבטא בשיעולים והקאות , לאחר התייעות עם רופא מומחה בנושא הומלץ לעבור לתזונה שלא על בסיס חלב ובאמת מאז שעברתי לתזונה על בסיס סויה ולא על חלב הילדה מרגישה טוב , ללא הקאות וללא שיעולים .
על מנת לדעת בוודאות שהגורם הוא החלב החזרתי אותה לתקופה של כמה ימים לאוכל על בסיס חלב וההקאות והשיעולים חזרו ולכן נכון להיום היא ניזונה מתחליף חלב על בסיס סויה והילדה חזרה להרגיש טוב .
שאלתי היא כזו :
מהי המשמעות לגבי העתיד - הילדה לא תוכל לאכול חלב??? - ואילו בדיקות הייתם ממליצים לעשות על מנת להבין את המשמעויות .
שאלה נוספת : קראתי שחלב על בסיס סויה לא כ"כ בריא לתינוקות -אשמח לדעת עד כמה הוא לא בריא ומהן המשמעויות העתידיות שיכולות לנבוע כתוצאה מהזנה על בסיס סויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חצי שנה - תגובה
איילת בר02/01/2012שלום רונית,
מכוון שביתך אלרגית לחלב לא נותר אלא לתת לה תמ"ל על בסיס סויה.
ביתך כמעט בת שישה חודשים, זה הזמן להעביר אותה למזון מוצק וכך להפחית את כמויות תחליפי החלב.
ממליצה לך לחשוף אותה לפירות, ירקות, חלב אורז, חלב שקדים, חלב קוואקר.
לגבי הרגישות לחלב:
תבדקי האם יש לה רגישות ללקטוז סוכר החלב או לחלבון חלב.
אם תעמיקי בחלב פרה תגלי שגם בריאותו שנויה במחלוקת.ובכלל מוצרי חלב לא כדאי לתת עד גיל שנה.
בהמשך אם בכל זאת תרצי לתת לה מוצרי חלב תוכלי לתת לנסות מוצרי חלב עיזים או חלב פרה דל לקטוז (במידה ויש לה רגישות ללקטוז)
חשוב לציין כי ישנם מוצרים אחרים כמו אבוקדו, טחינה, חומוס, ממרחי שקדים ואגוזים ממרחי שעועית וסויה שניתן לתת במקום ממרח גבינה.וכאשר מתרגלים אליהם אין צורך לרוץ למחלקת הגבינות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דקלים בתמליולי29/12/2011
שלום. עד כמה שמןדקלים הנמצא בתמל מזיק לגוף התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דקלים בתמל - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011יולי שלום
נמצא בכמות קטנה, לא מזיק לתינוק אך אני מניחה שאם תפני לחברה בה את משתמשת יוכלו להסביר לך טוב יותר לגבי הנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהיעלה28/12/2011
בני בן 4.5 חדשים, ואוכל מטרנה שלב 1
השלב הזה הוא עד גיל 6 חדשים, אבל בטבלת הכמויות שעל האריזה מתייחסים לתינוק עם משקל מקסימלי של 8 ק"ג.
בני שוקל כבר 9
הוא לאחרונה פולט המון.
האם עלי לעבור לשלב 2 ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011יעלה שלום
לפי דעתי חכי עד גיל 1/2 שנה אך את יכולה להפנות את השאלה למוקד של מטרנה יושבות שם דיאטניות שישמחו לענות לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בררנית לאוכלבלה28/12/2011
הבת שלי בת שנה וחודש , והיא די בררנית באוכל
המעבר למוצקים עבר בהצלחה, אכלה מרק ירקות ופרות טחונים אבל.....
עכשיו היא לא מוכנה לטעום אוכל חדש רק מה שהיא מכירה
היא אוכלת תפריט די קבוע ולא מוכנה לזוז ממנו, פתאום היא לא רוצה בכלל לאכול פירות וירקות ועושה טובה שאוכלת מלפפון
יש קצת רגרסיה כי כשזה היה טחון היא אכלה יפה מאוד
בגן היא אוכלת 2 חתיכות וזהו לא יותר מדי....החלטתי להביא בקופסא עוף לגן ואת זה היא אוכלת בלי שום בעיה.
מה שהיא מסכימה לאכול: עוף, חביתה,פיצה, קוטג, לחמניה, יוגורט (וכמובן במבה, ופתי בר שאת זה אני לא מחשיבה)
אני כבר לא יודעת מה לעשות, ניסיתי את רוב סוגי המאכלים וניסיתי לתת לה שוב טחון אבל היא עקשנית, לא מוכנה לטעום דברים חדשים, רק התפריט הקבוע
היא אוכלת מטרנה בבוקר ולפני השינה בערב
ומכיוון שלא אוכלת הרבה מוצקים אני נותנת לה מטרנה גם בצהריים אבל לאחרונה דיללתי לה
האם לקחת אותה לתזונאית? האם זה שלב שיחלוף? מה שמטריד אותי שהיא לא אוכלת טוב בגן ואני כל יום צריכה לתת קופסת אוכל
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי בררנית לאוכל - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011בלה שלום
לעיתים מצב של בררנות חולף כאשר נמנעים מלעשות סיפור סביב האכילה הילדים מרגישים זאת ונהנים מתשומת הלב. בכל אופן אני ממליצה לאכול כמה שיותר איתה בחברה, יכול להגדיל את שיתוף הפעולה שלה באכילה. ציינת דיי הרבה מרכיבים שכן מוכנה לאכול נסי להשתמש בהם בצורות שונות ומגוונות, ולחלוטין ממליצה לפנות לדיאטנית שתעזור לך לארגן עבורה תפריט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים. המון המון תודהחנוכה28/12/2011
שלום רב...
אני פונה אלייך בבקשה לתמיכה וייעוץ...
בני נולד במשקל של 4 ק"ג, עד גיל 7 חודשים ינק באופן מלא ונע על אחוזון של 75%. בגיל חצי שנה ראינו כי משקלו קצת מזגזג והחלטנו להוסיף מטרנה אך לקח לו המון זמן עד שהסכים (חודשיים בערך..) בכל אופן, בשלב הזה ירד לאחוזון 50. מאז הוא נשאר קבוע על אחוזון זה (מדי פעם קצת יורד ממנו ומדי פעם טיפה עולה.
כיום, בן 2 ו3 חודשים ושוקל 13 ק"ג. גובה 91 ס"מ.
הוא ילד מתוק, חכם ונורא מפותח רגשית.
מגיל 9 חודשים עד גיל שנה וחצי היה חולה ה-מון במחלות ילדים: צינון, שלשולים ועוד... וגם עם נטיה לאסטמה.
אנחנו מאוד מלווים אם בתחום הריאות- ע"י רופא ראות מקסים, אם בענייני טיפת חלב- ע"י אחות מיוחדת במינה.
בכל אופן, אני פונה אלייך כי לצערי אני חווה את עצמי כאמא מאוד מאוד דאגנית בנושא אוכל. בני לא ילד אכלן. נהנה מאוד מלשחק על פני לשבת ולאכול.
מאוד בררן באוכל. לא אוהב להתנסות בדברים חדשים. לא אוכל בבית ירקות.
בעניין האוכל - אני דיי מחורפנת אם כי אני כל הזמן בעבודה עם עצמי על התמודדות בריאה עבורו בעניין זה
במעון מוסרים לי כי הוא אוכל אך לא בכמויות גדולות. הוא מסכים לאכול שם דברים שבבית הוא לא טועם (סלט ירקות, טחינה ועוד). אוכל ארוחה בשרית מדי יום אבל שוב, לא בכמויות.
אני מוכנה להכין לו ולשהקיע מבלי להתעצל כלל אבל לרוב אני מכינה והוא לא אוכל..או שטועם ואומר שהוא לא רוצה.
דבר נוסף שגיליתי שיש תקופות שפתאום הוא לא אוהב משהו שחודשים אהב ואכל ואז הוא לא מסכים לגעת.
כ"כ קשה לנו בחופשים ושבתות כי זה דיי מתסכל כל נושא האוכל.
כרגע החלטתי לקחת צעד אחורה בענייני אוכל.
לגבי לו"ז כשהוא חוזר מהמעון: בדר"כ פרי (אוהב תפוח, לפעמים בננה. בעבר מאוד אהב תפוז... פתאום הפסיק לגעת..)
לפעמים כשהוא חוזר ממש רעב הוא אוכל קרונפלקס\צ'יריוס עם חלב.
לאחר מכן לפעמים ממש עוגיה\ביסקוויט
ארוחת ערב- ביצה עם לחם וגבינה (לא תמיד אוכל את כל הלחם, ירקות אני תמיד חותכת אבל הוא לא אוכל), פיצה עם זעתר וירקות (כאמור, לא אוכל את הירקות), דייסת קוואר (מאוד אוהב), טוסט\פיצה (אוהב), טונה (בעבר מאוד אהב- היום לא מוכן לאכול, במעון אוכל), פתיתים עם חלב...
כיצד לעזור לו? כיצד לעזור לעצמי?
אני רוצה להיטיב איתו ואני מרגישה שאני לא מצליחה לעלות על דרך המלך בעניין הזה
יש לציין שבעלי ואני בעלי נטיה להשמנה כך שדיי מוזר שבננו רזה ככה ולכן נראה לי שמשהו לא בסדר ועוד דבר זה הבררנות והאי מוכנות לנסות ולהנות מאוכל נורמאלי
לא יודעת אם הצלחת לשרוד עד כה. ממש אודה לתובנה ולעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים. המון המון תודה - תגובה
יעל משיח ארזי29/12/2011חנוכה שלום
ממליצה לך ללכת לדיאטנית קלינית בקופת חולים על מנתת שתעזור לך בצורה מפורטת וכוללת יותר
אך בינתיים נסי להעשיר את המזון שמוכן לאכול באמצעות שמנים בריאים כמו טחינה גולמית או שקדייה בתוך דייסת הקוואקר או חביתה מעורבבת עם גבינה או פירה עם חמאה או מזולה או שמן או קציצות עם ירקות וכדומה . נסו לאכול איתו נסו לשמש דוגמא. הקפידי לתת את השתייה / המרק / הירקות בסוף הארוחה על מנת שיאכל קודם את האוכל עצמו.
כל עוד מתפתח יפה ונמצא במעקב של רופאים ואחות טיפת חלב אין סיבה לדאגה אך מציעה לך ללכת לפגישה עם דיאטנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להעיר תינוקת לצורך האכלהיפעת28/12/2011
שלום, התינוקת שלי בת 3 חודשים. נולדה 2400 גר',מקבלת סימילאק של פגים (יילדו אותה בשבוע 37 בשל המשקל הנמוך), שוקלת כרגע 4700.
החל מלפני שבועיים בערך התחילה לישון לילות שלמים 7 בערב עד 7 בבוקר. ויוצא שהיא אוכלת רק 4 ארוחות.
כששקלתי אותה ראיתי שהיא לא עלתה יפה במשקל כמו לפני שהתחילה לישון לילות שלמים. בשבוע אחד היתה לה עליה של 94 גר' למשל, לעומת 200 גר' בשבוע בשבועות הקודמים.
אני לא יודעת איך במשך היום להשלים לה את הארוחה הזאת, כי היא שבעה ופולטת.
שאלתי: האם יש צורך להעיר אותה בלילה להאכלה, או לא לקלקל לה את רצף השינה שהגיעה אליו?
תשובתכם מאוד מאוד חשובה לי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להעיר תינוקת לצורך האכלה - תגובה
יעל משיח ארזי29/12/2011יפעת שלום
היות ובתך נולדה פגה ועדיין קטנטנה מאוד ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים לגבי שאלה זו,שנת הלילה חשובה לא פחות מהזנה אך יש מצבים בהם מומלץ עדיין להעיר בלילה עד שמגיעים למשקל מסויים
התייעצי עם רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק קטןג'ני27/12/2011
שלום רב,
התינוק שלי נולד IUGR , פיצי במשקל 2.44 בשבוע 39 (שבר אחוזונים סביב שבוע 30).
בהתחלה הוא עלה במשקל יפה מאוד וסביב גיל 5 חודשים היה באחוזון ה- 25 (בחלקו התחתון). אולי כי הייתי "רודפת" אחריו עם בקבוק.
אציין שהגובה שלו 67 ס"מ, והיקף ראשו 42.
בדרך גם גילו שיש לו ריפלוקס אז התזונה שלו הפכה להיות אנפמיל א.ר.
עכשיו הוא בן 8.5 חודשים והוא שוקל 6.6 ק"ג - כלומר הוא שבר אחוזונים דרסטית כלפי מטה. הוא שוקל כך כבר איזה חודש ולא עולה במשקל - עד שהוא כבר מתחיל לאכול אז הוא מתחיל לעשות קקי אחרי כל ארוחה או הוא חוטף איזה וירוס ושוב מעבד את התיאבון.
לדעתי הוא אוכל סביר +++ (בהשוואה לילדים אחרים אצלו בגן).
הכלכלה שלו:
06:30 - תמ"ל 150-180
09:00 - ארוחת פירות (בננה/תפוח/אגס/אבוקדו - תמיד עם טחינה או ביסקוויט)
11:30-12:00 - ארוחת ירקות (ערבוב של 4-3 ירקות שונים עם אורז ועדשים אדומות)
14:30 - תמ"ל 150-180
17:30 - תמ"ל 130-150
19:30 - תמ"ל עם 2 כפות דייסה של מטרנה - 150
מצד אחד אוכל טוב, מצד שני לא עולה במשקל!!!
אני חוששת שזה יגיע לתת תזונה ויפגע לו בהתפתחות.
אני נורא נורא מודאגת שהמשקל הנמוך עוד יפגע לו בהתפתחות. האם יש לי ממה או שאני סתם היסטרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ג'ני28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק קטן - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011ג'ני שלום
אם את מודאגת בקשי מהרופא בדיקות דם והתייעצי האם מבחינה התפתחותית הכל תקין.
שנית האם התחיל לזחול לאחרונה או להגדיל את התנועתיות? לעיתים כאשר מתחילים לזחול ומגדילים את ההוצאה האנרגטית חלה עצירה בעליה במשקל אך לאחר מכן הגוף מתאים את עצמו ומתייצב.
המזון שאת נותנת לבנך ניראה מצויין את דואגת להעשיר בשמנים בריאים כמו אבוקדו /טחינה
נסי למרק להוסיף גם הודו מידי פעם את יכולה להעשיר גם בשמן זית או קנולה
במידה ואת נותנת דייסה את יכולה להעשיר גם אותה בשקדייה או טחינה גולמית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאזעםיערית27/12/2011
היי,
בתי בת חודשיים וניזונה מתמ"ל כחודש , עד לפני יומיים מסימילאק אדוונס פלוס ולאחר ימים קשים של גאזים ועצירות עברנו למטרנה אקסטרה קייר. (עדיין אין שינוי ביציאות למרות שנינוחה יותר) .
אתמול התחלתי לתת לה מעט חליטת שומר בין הארוחות ונראה כי עוזר לה..
האם זה בסדר לתת לה?
כמו כן בטיפת חלב המליצו לי להוסיף ככפית שמן צמחי לארוחת בוקר שלה כדאי לנסות?
הרופא המליץ על מיץ ענבים (תירוש)??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה קרה? למה לא עונים לי??
יערית28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאזעם - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011יערית שלום
בגיל זה הגזים נפוצים כי מערכת העיכול מתפתחת. על מנת להקל את יכולה לנסות לתת גרייפ ווטר, להאכיל באופן איטי עם הפסקות לא הייתי ממליצה על יין תירוש היות וזה סוכר ולכן מיותר. לגבי תה השומר את יכולה לנסות אך תמיד בסוף ארוחה ולא לפני כדי שלא תתמלא ולא תרצה לאכול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תמ"לשיר27/12/2011
כשאני מכינה בקבוק של 120 - מ 2כפיות של אבקה(סימילק) גובה המים מגיע ל 150 אחרי הוספת האבקה. האם הבקבוק נחשב 120 או 150? ז"א - אם היא לא אוכלת את כל הבקבוק ונשאר שם 50 - זה אומר שהיא אכלה 100 או 70??? זה חשוב לי כדי לדעת אם היא אוכלת כמו שהיא אמורה לאכול לפי הגיל שלה.
שאלה שניה - תוך כמה זמן זה סביר לסיים בקבוק? היא עושה המון עצירות ועושה הרבה הפסקות תוך כדי - ולפעמים לוקח 40 דקות להאכיל אותה בקבוק של 80......זה סביר? צריך אולי להחליף פטמה(משתמשת בפטמה 1)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תמ"ל - תגובה
יעל משיח ארזי27/12/2011טל 30 שלום
התייחסי לכמות התמ"ל על פי כמות האבקה ששמת
לגבי איטיות האכילה אם ניראה לך שתוך כדי שתיה מתוסכלת נסי להחליף פטמה אולי זקוקה לזרימה מהירה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר27/12/2011היום למשל הכנתי בקבוק של 120, עם האבקה זה היה בגובה של 150 והיא אכלה במשך מספר דקות והפסיקה. בדקתי כמה אכלה וזה היה על הקו של 120................. אבל לפי ה 150 אכלה 30...............זה לא נחשב בקבוק של 150??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בגיל צתשעה חודשים- שואלת שובחלי27/12/2011
שלום. בני בן תשעה חודשים, שומר על משקל יפה. אוכל ארוחת פירות, ארוחת צהריים ירקות + בשר+ עדשים/ אורז וארוחת ערב דייסת קוואקר או דייסת אורז עם פרי או ירק. בשאר הארוחות יונק (3 פעמים ביום ועוד פעמיים או יותר בלילה).
בשבוע שעבר התברר שהוא אלרגי לחלב- תגובה של פריחה אחרי אכילת קוטג'. שאלותיי הן:
א. האם די בהנקה או שהוא רעב, ולכן קם בלילה לאכול? האם החלב הוא עדיין טוב ומשביע?
ב. האם לנסות בחודש הבא שוב מוצרי חלב או שצריך לחכות עד גיל שנה? במה כדאי להתחיל?
ג. עד איזה גיל חלב אם הוא בעל משמעות תזונתית?
תודה, חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
חלי28/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה בגיל צתשעה חודשים- שואלת שוב - תגובה
יעל משיח ארזי30/12/2011חלי שלום
האם רופא אישר את הרגישות למוצרי חלב ? האם קורה אחרי כל מוצר חלב שאת מספקת ?
מוצרי חלב הם המקור העיקרי לסידן והם מרכיב חשוב בהתפתחות העצמות אך אם אכן יש רגישות צריך לדאוג לתחליפים כמו מוצרי סויה / טחינה / שקדייה וכדומה.
לגבי החלב שיונק בעיקרון את יכולה להמשיך להניק אך את יכולה לתת במקום גם חלב שקדים או חלב אורז ולדאוג להוסיף את מקור הסידן ממזונות אחרים
אך הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא
כמו כן את יכולה עוד לחכות עם מוצרי החלב ואם אין באמת רגישות לנסות שוב בגיל שנה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)