מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלייה אקוטופיתמירי05/02/2010
הכלייה השמלית שלי אקוטופית באגן והשנייה במקומה האנטומי. השאלה שלי : האם אני צריכה להיות במעקב אצל אורולוג.
הערה : הדבר התגלה במקרה שעשיתי CT עמוד שדרה ויש לציין שהייה לי פעמיים בצקות ברגליים האם זה קשור לכליהה אקוטופית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי09/02/2010אין צורך במעקב אורולוגי, במידה ולא הודגמה הפרעה אורומכאנית בניקוז מהכליה האקטופית (הכוונה היא לגודש של מערכת המאספת בכליה זו).
לגבי בצקות ברגליים: יש להשלים בירור אצל רופא המטפל.
יתכן וכדי לעיין בצילומי CT שנית ולבדוק האם קיים לחץ של כליה האקטופית על ורידי הכסל (אגן).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בשפיכהאבנר04/02/2010
שלום,
יש לי בעיה של חוסר בזרע (כמות מזערית ולפעמים אין כלום) וזה מאז שאני זוכר את עצמי
אני מתבייש ללכת לרופא וקשה לי להציג את זה בפניו.
לא יודע אם זה קשור אבל יש לי בעיות כליות מגיל קטן וכליה אחת שלי מתפקדת פחות טוב מהשניה.
רציתי לדעת אם יש איזה מזון /תרופה להגברת הזרע .
תודה אשמח לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבנר
ד''ר גאזי פארס04/02/2010אין מזון או תרופה שמגבירה את כמות הזרע.
יתכן והסיבה לבעיה שלך היא חסימה או חוסר התפתחות בצינור הזרע ויש צורך בבירור .
תפנה לאורולוג ותסביר לו את הבעיה, זה חשוב !.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקז בכליותלי04/02/2010
אבי אדם מבוגר הסובל מסרטן הפרוסטטה והרחבה שלה.
מבדיקה שערך מסתבר שהפרוסטטה מורחבת פגעה בתיפקוד הכליות (אחת נפגעה לחלוטין והשניה עוד מתפקדת במידה מסוימת).
המלצת הרופאים היא החדרת נקז לכלייה.
שאלתי:
האם הטיפול הפיך? קרי, האם במידה וימצא טיפול אלטרנטיבי יש אפשרות להוציא את הנקז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לי
ד''ר גאזי פארס04/02/2010הכנסת הנקז לכליה במקרה של סרטן הערמונית וחסימה של השופכנים הוא טיפול נחוץ ומציל חיים.
בהחלט המצב יכול להיות הפיך .
לאחר טיפול בסרטן הערמונית רקמת הסרטן מתכווצת וזה יכול להביא לפתיחת צינור השופכן וניקוז טבעי של השתן לכיס השתן , במקרה כזה יהיה אפשר להוציא את הנפרוסטום.
ההחלטה על הוצאת הנפרוסטום היא בידי האורולוג המטפל לאחר ביצוע צילומים שמוכיחים את המעבר החופשי של השתן.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה חיצונית בשופכהשוש02/02/2010
לאחר דלקת בשלפוחית השתן ובשופכה נשארה צריבה חיצונית קבועה מסביב לשופכה. לאחר שימוש במשחות אנטיביוטיות ואנטי פטריות (שניתנו ע"י רופא) שלא עזרו, ניסיתי להרגיע באלוורה, דבר שהיטיב את המצב אך לא חיסל לגמרי את התופעה. האם יש צורך להבדק אצל רופא ואיזה? או לחילופין האם יש משחה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין03/02/2010רצוי לבדות שתן כללית ותרבית שתן. במידה ואין פריחה סביב פתח השופכה ותרבית שתן עקרה אין סימני דם בבדיקת שתן כללית אין צורך בבירור או טיפול נוסף, הצריבה אמורה לחלוף לבד עם הזמן. במקרה שישנם ממצאים הללו יש צורך בבירור אורולוגי (דם בשתן, צמיחת חיידק) או רופא עור (פריחה) .
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה לאחורפלוני01/02/2010
שלום רציתי לברר שתי שאלות
הראשונה :
-----------------
שמעתי שבעיית שפיכה לאחור של הזרע
נגרמת עקב כך שצוואר השלפוחית נשאר פתוח
בעת מתן זרע
השאלה שלי בקשר לצוואר השלפוחית האם הוא אותו סוגר
שאחראי שמאפשר לנו להתאפק בעת מתן שתן
או שהסוגר , וצוואר השלפוחית הם שני איברים שונים
השניה
----------
האם ישנו סיכון כל שהוא בהתאפקות רבה ממתן שתן
האם הדבר עלול לגרום לנזק של שפיכה לאחור
של הזרע לתוך כיס השתן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפלוני שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן02/02/2010קיימם 2 סוגרים, רצוני ולא רצוני.
זה שבצוואר השלפוחית איננו רצוני והוא זה ש"נפגע" בעת כריתת ערמונית רגילה ואף לעיתים על ידי נטיל תרופה לטיפול בהגדלת ערמונית שפירה במובן שהוא איננו מהווה יותר מחסום אחורי בפני הזרע בעת הפליטה. הפגיעה בתפקודו איננה מלאה משום שתפקיד נוסף שלו שהוא שליטה \מניעת איבוד שתן בעת השינה, ממשיך להתקיים.
הסוגר הרצוני נמצא נמוך \ רחוק יותר , ברצפת האגן ואינו קשור לפליטת זרע אחורית.
אין סכנה לנושא הזרע מהתאפקות ממתן שתן אולם זו כעקרון איננה מומלצת.
קיימים מצבי קיצון בהם (לרוב אצל נשים שאינן מוכנות למשל להטיל שתן מחוץ לביתן ) התאפקות ממושכת, למשך רוב שעות היום , עלולה לבסוף לפגוע בתפקוד השלפחית התקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחצבי01/02/2010
לצוות הרפואי שלום רב
בחודש אוג' האחרון עברתי ניתוח להסרה חלקית של הפרוסטטה בגין מספר פעמים של עצירת שתן
בהמלצתו של ד"ר קונטנינובסקי הנכבד. מאז אין לי לא ולא לילה אני כל הזמן הולך להשתין .
בדיקות דם שעשיתי יצאו תקינות בדיקת שתן לציטולוגיה יצאה תקינה.
הכל בסדר ואני לא יכול לעמוד בזה אין לי לא יום ולא לילה אני כל הזמן בשרותים ולא מתרוקנן
פעמים שלוש בשעה זה רגיל. מרוב יציאה לשתן גם כואב ליבקצה עבר המין.
העצבים שלי כבר מרותים מאוד מאוד. והמצב שלי נראה בלי תיקווה.
ובכל זאת אני שואל. מה לעשות? כי זה לא יכול להמשך כך. לא יכול להיות שלאחר ניתוח חצי שנה
והמצב קשה יותר מקודם.
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצבי שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן01/02/2010ברורים מדבריך התסכול וצורך בעזרה -אם כך אתה חש לאחר ניתוח שהיה לכאורה אמור לפתור את הבעיית הטלת השתן אצלך.
רצוי שתעבור ברור שיכלול: בדיקת שתן לכללית ותרבית , שתן לציטולוגיה, בדיקת זרם השתן (Uro-flow-metry) ,בדיקת אולטראסאונד של דרכי השתן (הכולל את הכליות, מידת ומראה הערמונית , ותאור השלפוחית לפני ולאחר ההתרוקנות). הבדיקות הללו יאפשרו לאורולוג מטפל לבדוק מהו הכוון שבו יש להמשיך לטפל.
בנוסף יש לשקול ביצוע בדיקה אורודינאמית שתפקידה לברר האם אתה סובל עדיין מבעיה "חסימתית"( של התרוקנות) או שמא מדובר בבעית "אגירה" ( של שלפוחית עצבנית).
בהתאם לתוצאות הבדיקה ניתן יהיה להמליץ לך על אופן הטיפול הרלוונטי.
אנא פנה בהקדם לאורולוג שלך לביצוע הנ"ל.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן .רונן01/02/2010
שלום רב!
אני בן 23 , חליתי בוירוס לפני שבועיים: שלשולים והקאות מרובות.נסעתי למיון באותו היום -הייתה לי התייבשות. ערכו לי מס' בדיקות:
ובבדיקת השתן גילו שיש בשתן חלבון, אצטון ואריתרוציטים 2+.
10 ימים-לאחר הוירוס עשיתי בדיקת שתן חוזרת-ההרגשה הכללית טובה ואין שום סימנים לדלקת בשתן או כאבים כלשהם.
בבדיקת השתן נמצאו רק אריתרוציטים 10.(ללא חלבון ואצטון)
אני מאוד מודאג מהתוצאות.
אני מעוניין לדעת ממה זה יכול לנבוע? ומה עליי לעשות בנידון.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונן שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן01/02/2010הופעת כדוריות דםאדומות בשתן איננה בהכרח עדות ל" משהו נוראי" ולעיתים אפילו יכולה להיות תולדה של פעילות ספורטיבית מאומצת.
אין להסיק מן הנאמר לעיל שיש להקלראש בממצא הזה ואולם במקרה שאתה מתאר ( ארוע של מחלה ויראלית) הדבר בהחלט צפוי ולא חריג ולפיכך גם לא צריך להדאיג.
אני ממליץ לך לחזור על בדיקת השתן לכללית בעוד 4 שבועות נוספים ובמידה והיא שוב לא תקינה - לפנות לאורולוג להמשך ברור מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתינוק יש כושי לעשות פיפיאולגה31/01/2010
שלום
תינוק שלי בן 5 חודשים ו אחרי ברית גילו שיש לו חור קטן מאוד והוא מטעמץ שעושה פיפי ולפעמים בוכה.חור טיפה פתחו בלי ניתוח אבל הוא כול הזמן נסתם.אני פותחתעם קטטר.אמרו שבגיל 6 חודשים צריך לעשות ניתוח בהרדמה כללית.אני מפחדת לעשות הרדמה מאוד.שאלתי את רופא האם אחרי ניתוח חור לא יסתום הוא אמר אי אפשר לדעת.אז למה לעשות ניתוח?מה יכול להיות שחור נסתם?והאם הרדמה מסוכנת לתינוק?אני דואגת ומפחדת מאוד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתינוק יש קושי לעשות פיפי
פרופ' אבי שטיין01/02/2010שלום אולגה
אין כל בעיה לעשות ניתוח לפתיחת החור. ההרדמה קצרה מאד. זה לא נראה לי הגיוני לפתוח עם קטטר כפי שאת עושה
בהצלחה בניתוחון
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכליותשי29/01/2010
שלום רב
אני בן 56 וסובל מספר שנים מערמונית מעט מוגדלת. בבדיקת us מ2003 התגלתה ציסטה בכליה ימנית בגודל של 1.9 ס"מ. במאי 2007 בבדיקת us ציסטה בכליה ימנית באורך של 2.1 ס"מ ובשמאלית ציסטה בגודל של 2.9 ס"מ. באפריל 2008 ציסטה בשתי הכליות בגודל של עד 3 ס"מ.
us מאתמול ציסטות קורטיקאליות בשתי הכליות עד גודל של 3.5 ס"מ. שתי הכליות בגודל תקין.פרנכימה שמורה, ללא הרחבת מערכת מאספת ללא אבנים.
שאלתי היא למרות שציסטות אלה לכאורה לא מסוכנות רואים כאן בברור שהן גדלות במשך השנים.
האם זה מצריך ברור נוסף? האם זה מסוכן בזה שהן גדלות במשך השנים? אני חושש שבמשך השנים הבאות הן עלולות לצמוח כיפליים.
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב שי
ד''ר גאזי פארס29/01/2010ציסטות פשוטות בכליות בגיל שלך הן ממצא שכיח ולא מסוכן גם אם הן גודלות.אין צורך במעקב אחריהן.
מנתחים ציסטות בכליות אם הן גודלות מאוד וגורמות לכאבים או לאי נוחות במותן.הניתוח במקרה כזה הוא בגלל הכאבים ולא בגלל שזה מסוכן.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור פארס
שי29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהליאת28/01/2010
שלום,
כבר חודשיים אני סובלת משריפות בנרטיק חריפות . היה לי חיידק ECOLI בשתן שטופל באנטיביאוטיקה ללא שום שיפור.
עשיתי תרבית שתן אחרי הטיפול יצא שלילי , עשיתי תרבית נרטיק הבדיקה יצאה שלילית . ניסיתי טיפול נגד פיטריה שלא עזר בכלל ... אני עדיין מרגישה שריפות כל היום ומאוד סובלת , איזה בדיקות אני יכולה לעשות או טיפול בשביל להפסיק את השריפה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר גאזי פארס29/01/2010שריפות בנרתיק לרוב קשורות בבעיה גיניקולוגית במיוחד אם הצריבה לא קשורה להשתנה.
להשלמת הבירור מציע:
1- לחזור על שתן לכללית ולתרבית (מאמצע הזרם).
2- לקחת שתן לציטולוגיה.
3- לבצע US כליות ודרכי שתן.
4- בדיקת רופא נשים.
5- בדיקת אורולוג.
לאחר מכן ובהתאם לתוצאות יקבע הטיפול.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאורולוג שאלה דחופהדולב27/01/2010
אני בן 22 ושאני שוחה. שאני נמצא בבריכה בורח לי האשך לכיוון המפסאה מה גום לכך ?
ומה ניתן לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
דולב27/01/2010יש השפע של קור בבריכה ואז יש את התזוזה לכיון התעלות.ואני מחזיר את זה למקום. הבעיה למה זה זז כתוצאה מהכיווץ או שמשהו לא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דולב
ד''ר יואל מץ28/01/2010התמונה שאתה מתאר יכולהה להיות במצבים המוכרים כ"אשכים ניידים". כתגובה לגירוים שונים כמו מאמצים פיזיים, קור מקומי,נגיעה באשך ועוד , האשך הנייד נמשך כלפי המפשעה בהשפעת השרירים העוטפים אותו. אם האשך חוזר למקומו בשק אין כל סכנה. בכל מקום אני ממליץ לפנות לבדיקה של אורולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןדני20/01/2010
לפני 14 חודשים התגלה אצלי סרטן שלפוחית השתן. בוצע TURBT ונקרתו מספר רב של גידולים. פתלוגיה-TA LOW GRADE.
עברתי 6 טיפולי BCG שהסתיימו לפני 11 חודשים. לפני חודש בציסטוסטופיה התגלו 4 גידולים קטנים שנקרתו בניתוח נוסף. פתלוגיה-TA LOW GRADE. הרופא בבית החולים אמר לחזור בעוד 3 חודשים לביצוע ציסטוסטופיה.
שאלתי: האם צריך לעשות איזה טיפול נוסף או לא.
תודה גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גבי
ד''ר יואל מץ20/01/2010לפי סיפור המחלה אתה סובל משאתות שטחיות של אפיתל המעבר בעלות דרגת התמינות נמוכה . עברת כריתות יעילות של השאתות וטיפול נוסף העשוי להקטין את שעור החזרות של השאת. מדובר בשאתות מולטיפוקאליות היכולות להופיע בכל מקום בדרכי השתן לכן חשוב לברר גם את דרכי השתן העליונות על ידי ביצוע CT מתאים עם הזרקת חומר ניגודי. יתכן שעברת כבר בירור זה.. בקשר לממצאים האחרונים בציסטוסקופיה לדעתי אין כעת צורך בטיפול נוסף. מספיק מעקב ציסטוסקופי בעוד 3 חודשים. אם גם אז יופיעו שאתות חוזרות יש מקום לטיפול נוסף בהתאם לממצאים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן
דני21/01/2010ד"ר מץ. מאוד מודה לך על תשובה המהירה.. רציתי לשאול. פעם בכמה זמן צריך לעשות בדיקת C.T.
עשיתי אותה לפני שנה..
חודה גבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גבי
ד''ר יואל מץ21/01/2010אין כלל נוקשה . הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה כל 2-3 שנים. כמובן שיש לשקול בדיקה זו יחד עם האורולוג המטפל בהתאם לממצאים קלינים כמו דימום , כאבים במותן או ציטולוגיה חיובית כשמקור התאים לא ברור .
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גבי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום29/01/2010יש לפנות לייעוץ אורולוגי הן בשאלה של ביצוע CT חוזר וכן לדעתי יש מקום לשקול ביצוע שטיפות לכיס השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TURP בהשוואה ל-TUVPיקוב18/01/2010
שלום רב לצוות האורולוגים,
האורולוג שלי קבע שעלי לעבור ניתוח "סגור" של הערמונית TURP . הוא מציע את עצמו ומכנה את שיטת האידוי המתפרסמת על ידי האורולוג אחר כשיווק מוצלח של אותה שיטה TURP . כלומר , הוא טוען שגם בשיטת TURP רגילה והמקובלת מתבצע אידוי עם כדורית .
ביקרתי גם אצל אורולוג המשלב את שתי השיטות הסגורות: הרוב עם כדורית אידוי TUVP והסיום עם לולאה חשמלית turp, כך שלוקח גם חומר לביופסיה.
אני מתלבט מאד. יש לי מספר שאלות :
1. האם באמת בשיטה רגילה TURP מבצעים אידוי ?
אם כן , אז זה באצם אותו דבר .
2. אם לא , מה הבעד והנגד לכל אחד מהם?
תודה רבה על התשובה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין19/01/2010טיפול כירורגי בערמונית מוגדלת שמקובל כסטנדרט זהב הוא TURP וכל שיטות אחרות משוים איתו מבחינת יעילות וסיבוכים. שיטת TUVP היא אלטרנטיבה מקובלת ובמקום לכרות את הרקמה מאדים אותה. בשיטה זאת קצב הורדת רקמה פחות מהיר והשיטה מתאימה לערמוניות קטנות יחסית. אין הוכחות ליתורון של שיטת אידוי לעומת TURP. חלק ממנתחים בסוף ניתוח TURP מבצעים המוסטאזה (צריבת כלי דם מדממים) עם כדור שמיועד לאידוי וע"י כך מנסים לשלב יתרונות של שתי השיטות- כריתה יותר יעילה והמוסטאזה יותר קפדנית אשר מאפשרת הוצאת קטטר מוקדם לאחר הניתוח. אני חושב שבידיים מיומנות שיטת TURP נותנת תוצאות טובות מאוד ולטווח ארוך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים במתן שתןאני18/01/2010
שלום רב
ביומיים האחרונים יש לי כאבים איומים שהתחילו בבטן תחתונה ואמצעית ונוספו גם לגב תחתון פנימי
כאשר אני נותנת שתן אני מרגישה בכאב חד המודגש בעיקר בגב הפנימי התחתון, כשעשיתי בבוקר בדיקת שתן( עדיין מחכה לתוצאות) ראיתי במבחנה השקופה מין גרגרי חול קטנים ולבנים.
האם יש סיכוי שהדבר מעיד על בעיה בכליות? מה שבטוח אני ממש סובלת מכאבים חזקים מאוד.
איזה בדיקה הייתם מציעים לי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין19/01/2010קודם כל יש לפנות לבדיקה רפואית שתכלות גם בדיקות שתן. במידה ויש חשר לזיהום תצתרכי טיפול אנטיביוטי לאחר שליחת דגימת שתן לתרבית ואם ישנו חשד למחלת אבנים תצתכי לעבור בדיקת CT. בהתאם לתוצאות יקבע המשך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון עקמתחסוי17/01/2010
הייתי אצל אורולוג בנוגע לתיקון עקמת באיבר-המין.
האורולוג טען שהניתוח טוב מאוד והמנותחים מרוצים. שאלתי אותו בנוגע לחזרת הקמת, מכיוון ואני קורא פה בפורומים עדויות רבות של מנותחים שהעקמת חזרה אצלם. האורולוג טען שאם עושים את זה כמו שצריך אין חזרה של העקמת.
איך אני בוחר את מקום הניתוח כדי שהתוצאה תהיה אופטימלית ללא חזרת העקמת? אילו פרטים לברר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין19/01/2010תוויה לניתוח תיקון עקמת הפין היא הפרעה לחדירה ביחסי מין. זה נכון שסיכון לעקמת חוזרת נמוך. תבחר מנתח שמתמחה מתחום הפרעות זיקפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)