מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרונפרוסיס ולידהזילפה11/05/2010
שלום,
יש לי הידרוניפרוסיס מולד ועברתי ניתוח פיאלופלסטיקה שבו הרחיבו את הצינור של הכליה השמאלית בגיל 24.
התפקוד של הכליה השתפר, אבל הכליה נשארה גדולה ויש לי מדי פעם כאבים. הפרנכימה עדין דקה וההתרוקנות עדין איטית.
כעת אני בגיל 29.
בתחילת ההריון סבלתי מלחץ דם גבוה, אבל עכשיו הוא התייצב.
אני בחודש שישי ויש לי כאבים בתדירות גבוהה יותר בכליה בצד שמאל.
אני מבינה שחוץ מאולטרסאונד ובדיקות שתן אין הרבה מה לעשות בשלב זה.
השאלה שלי היא האם אין סיכון לכליה בלידה עצמה? האם אתם ממליצים על ניתוח קיסרי ליתר בטחון שחלילה לא תווצר בעיה בגלל ההדרוניפרוסיס בלידה?
אני שוב מדגישה שההידרוניפרוסיס הוא מולד ולא קרה בגלל ההריון!
תודה.
נ.ב. לאחד הניתוח הרופאים אמרו שהכל בסדר, ואין מה לעשות יותר, אבל ההדרונפרוסיס ישאר. כלומר הכליה תשאר מורחבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2010מצב של כליה לאחר ניתוח תיקון היצרות מוצאי אגן הכליה בגיל מבוגר בד"כ דומה למה שתארת. פרנכימה של הכליה לא מסוגלת להשתפר כלומר נזק שנגרם עד הניתוח הוא בלתי הפיך ומטרטו של הניתוח למנוע נזק נוסף. הידרונפרוזיס גם לא כל כך משתפרת ונתון יחיד שמועיד על הצלחת הניתוח זאת תמונה של פינוי שתן חופשי מהכליה לפי בדיקת מיפוי. לכן אם לפי מיפוי אין עידות לחסימה אז אין כל דאגה לגבי הכליה גם בזמן ההריון וגם לאחריו. לסוג לידה - טבעית או ניתוח קיסרי אין משמעות מבחינת השפעה על הכליה ולכן נוכחות כליה כזאת לא צריך להשפיע על סוג של הלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק חריף של תעלות השתל + Lymphocelמושתל חדש11/05/2010
לרופאים שלום,
מאחר שלא מצאתי ברשת פורום העוסק בצד הכירורגי של השתלות כליה, אני פונה אליכם, בתקוה שתוכלו לעזור.
לפני שבועיים עברתי השתלת כליה מתורם נפטר בחו"ל.
תודה לאל, אני מרגיש טוב, הכליה מתפקדת היטב, נותנת שתן והקראטינין בתחום הנורמה.
בתרגום לעברית של דו"ח הניתוח הופיעו המושגים הבאים והייתי רוצה לדעת את משמעותן:
1) "נמק חריף של תעלות השתל" (איזכור אחד בלבד, ללא כל התייחסות נוספת).
2) "לימפוסל (Lymphocele) ללא משמעות אורודינאמית" שהודגם בבדיקת סונר של השתל.
3) "בתקופה בתר ניתוחית המוקדמת הופיעה פקקת של אנאסטומוזיס על רקע נורמוקואגולציה".
מבחינה קלינית אני מרגיש טוב, כאמור, מלבד נפיחות והרגשת לחץ באזור הערווה (שיפולי בטן תחתונה נמוך יותר מאיזור הניתוח.).
אודה לכם מאד אם תוכלו להאיר את עיניי בנוגע למשמעות המושגים שהזכרתי והאם אותו לחץ עשוי להיות קשור לאחת מהן או להדאיג באופן כללי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2010אני מניח שאתה נמצא במעקב נפרולוגי מלפני הניתוח והניתוח לא מבטל את המשך המעקב ורצוי שתפנה את השאלות לנפרולוג שלך כי הן קשורות לשאלה של דחית השתל והוא ידריך אותך על איזו סימנים לשים לב . בארץ אורולוגים לא כל כך מבצעים השתלות ולכן ידע יותר טאורטי ולא פרקטי ולכן אני חושב לא נכון להתחיל להסביר דברים ידועים מסיפרות בלבד. תלוי באיזור מגורך ישנם מחלקות שמרכזות תחום השתלות ורצוי שתהיה במעקב של מחלקה כזאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה +בקעמאיר11/05/2010
ב US מצאו בקע גבולי אולי זה לא הכאב שאני מרגיש ,בבדיקת זרע יש חסימה 0.8 נפח
ואגלוטינציה חיובית + זה קשור לנוגדני זרע,
בנוסף אני מרגיש כאבים וחום אדיר בורידי האשך .וריקוצלה חוזר לא נמצא.
איך ניתן לשלול דלקת בדרכי הזרע ,איזה בדיקות יש לבצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2010נוכחות זרוענים בבדיקת זרע שוללת את החסימה ולכן בעיה ביצור זרע קשורה לאשך עצמו ויכול להיות משנית לווריקוצלה בעבר.
דלקת האשך או יותרת האשך מתבטאה בנפיחות ואודם מקומית צריבה בשתן ובד"כ חום גוף גבוה זאת בעיה קשה מאד לפספס ולכן לפי תאורך לא רואה סימני דלקת.
עכשיו לגבי הכאבים - בד"כ כאבים בשק האשכים ובמפשעות לא ממקור האשכים או מערכת שתן ומין אלא זאת הקרנה שקשורה לשרירים באזור או בעיות גב.
אם לפי בדיקת אורולוג וכירורג לא נמצא הסבר לסבל שלך ממליך לפנות לאורטופד ובנתיים לטפל בכאב עצמו כדי לא לסבול סתם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיטה המועדפת להסרה ב. הערמוניתצח10/05/2010
ד"ר שלום,
ממגוון השיטות להסרה מלאה\חלקית של בלוטת הערמונית, על פניו נראה שהסרה מליאה דרך חתך בטני היא המורכבת ביותר. האם ההמלצה של האורולוג המטפל היא בהתאם לסוג הטיפול בו הוא התמחה? והאם ניתן להשיג תוצאות דומות להסרה דרך חתך בטני, באמצאים מתקדמים ובטוחים יותר
(לייזר וכד)?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצח שלום
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן10/05/2010הסרה מלאה של בלוטת הערמונית מתבצעת רק לצורך טיפול בסרטן הערמונית.
בכריתת ערמונית בגישה פתוחה ,בחתך בטני, מקלפים את האדנומה (הגידול השפיר) ומשאירים את הקופסית. זהו הניתוח השכיח ביותר בארץ ובמרבית העולם לערמוניות שפירות בגודל של מעל 80 גר'.
כריתה אנדוסקופית (TURP) הוא הניתוח השכיח בעולם לכריתת ערמונית,ומומלץ לערמוניות בגודל עד 80 גר'.
שיטות ואופציות אחרות (לייזר,"אידוי",חימום) מקובלות פחות ,והן מוצעות לרוב
במסגרת הרפואה הפרטית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא באשכיםאלון10/05/2010
שלום רב ד"ר!
אני בן 22, פראמדיק לוחם. לפני כחצי שנה גילו באופן פתאומי יתר לחץ דם (שמגיע עד לערכים של 250/170) משולב עם טאכיקרדיה יחסית ואירועי PSVT סימפטומטיים עם קיפוח המודינמי שככל הנראה קשורים לקפיצות בל"ד ולא במסלול הולכה פתולוגי (ולכן לא מבצע EPS). בוצע בירור מקיף (בדיקות דם TSH, PTH, צל"ח, אק"ג, הולטר אק"ג, אקו לב, US דופלר כליות, איסוף שתן לקטאכולמינים, 5HIAA- למעט היפוקלמיה קלה וערכי RI גבוליים בכליות ב.מ.פ).
כעת ממתין למס' בדיקות נוספות- שקיעת דם, CT אנגיו כליות, קולונוסקופיה.
כעת אבחנה ראשונית- יל"ד ראשוני אדיופטי. מטופל בביתא בלוקס, ACE Inh, CCB, משתנים. רק תחת כל אלו מושג איזון סביר של לחצי הדם.
וכעת לשאלתי:
בגיל הילדות הצעיר מאוד עברתי ניתוח אשך טמיר והרנייה.
מאז ביקורות עד לגיל 18 תקינות.
בתקופה האחרונה שמתי לב שאשך שמאל שלי נעשה קטן באופן משמעותי ובעוד אשך ימין נעשה מוגדל, במישוש מרקם אינו חלק, חלק גושי באשך. מלווה לעיתים בכאבים (אני לא קושר כאב למאמץ).
1. כמובן שאלך לבדיקה אורולגית בהקדם על מנת לוודא שלא מדובר בממצא חריג, וריקוצלה וכדו'.)
השאלה האם ישנו קשר בין ממצא חריג באשך לתהליך הגורם לאשך להיות קטן יותר?
2. האם עולם הרפואה מכיר בפתולוגיה כלשהי הקושרת קשר אנדוגני ו/או אורולגי בין הממצא החריג ובין הסיפור של יתר לחץ הדם??
לתגובתך אודה,
בברכה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלון שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן10/05/2010גש בדחיפות לרופא לבדיקה.
יתכן ויש לבצע בדחיפות סונאר לאשכים וכן סמני סרטן בדם (AFP,BHCG,LDH ).
CT עלול להיות נחוץ,בלי קשר ,כחלק מברור גוש באשך.
יתכנו הסבריםלמנגנונים פתו-פיזיולוגים שונים שגם יסבירו לח"ד ,אך בשלב זה ,-פשוט פנה לבדיקה בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשתןמיכל09/05/2010
לפני חודשיים סבלתי מכאבי בטן עליונה מעל הטבור מפושטים לא התקפיים ולא חזקים במיוחד שאינם קשורים להפרעות בעיכול ומלווים בהמטוריה קלה שבהמשך נעלמה מהעין אך נראו אריתרוציטים בבדיקת שתן בסטיק. בבדיקות התגלתה מיומה גדולה ברחם שהומלץ לנתח וב CT התגלתה אבן קטנה בשופכן. האם הדימום בשתן קשור בהכרח לאבן בשופכן שכן לא סבלתי מכאב אופייני לכליות? האם יתכן שיש קשר למיומות?
(הכאב + אריתרוציטים בשתן חזר פעם נוספת וכשחלף גם הסטיק היה תקין)בנוסף אציין שבדיקות תפקודי כליות ושתן לציטולוגיה תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשתן
פרופ' אבי שטיין10/05/2010שלום מיכל
ייתכן אמנם שאריטרוציטים בשתן נובעות מהאבן הקטנה בכליה. לעומת זאת אין וודאות לכך. רצוי להשלים הבירור עם CT עם חומר ניגודי וצילומים מאוחרים + שתן לציטולוגיה + ציסטוסקופיה
בברכה
פרופ' אבי שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת פרטים. דם בשתן
מיכל11/05/2010פרופ' שטיין ערב טוב
ראשית אני מודה לך על התשובה.
חלק מהבדיקות שהמלצת עליהן כבר ביצעתי: CT עם חומר ניגוד התגלתה רק האבן בשופכן וציינו שקיימת הפרשה תקינה משני הצדדים ושלפוחית השתן עם גבולות סדירים. וכן 3 בדיקות שתן לציטולוגיה תקינות.
האם לדעתך הכרחי בכל זאת לבצע גם ציסטוסקופיה?
האם יתכן שדם בשתן קשור למיומה ברחם?
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2010קודם כל בנוגע לאבן מומלץ מאד לבצע בדיקת ביקורת (CT ללא ח.נ.) בעוד כ-6 שב' ולוודא שהאבן נפלטה כי אחרת רצוי לטפל בה. אבן שנמצאת הרבה זמן בשופכן וגורמת אפילו לחסימה חלקית יכולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכליה ולא רצוי להגיע למצב זה.
לגבי בדיקת ציסטוסקופיה - במידה ובביקות שתן חוזרות (רצוי לבצע 3 בדיקות) אין סימני דם היא לא החרכית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת אורולוג ילדים מחיפה/קריותמירב09/05/2010
שלום רב,
רציתי לברר בבקשה אם ישנו אורולוג ילדים בחיפה/קריות
הייתי אצל אורולוג שמוכר ברשימת הרופאים ב"כללית" כאורולוג ילדים
אך הוא הפנה אותי לאורולוג מתמחה בילדים בענין היפוספדיאס
אשמח לקבל פרטים במידה וישנם
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין11/05/2010ד"ר מץ אורולוג ילדים שמבצע ניתוחי היפוספאדיאס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק אשכים בצבע אדוםמוטרד07/05/2010
שלום,
יש לי וריקוצל בדרגה 3-4 בצד שמאל בלבד. וצריך לבצע ניתוח. שמתי לב שבתקופה האחרונה שק האשכים מקבל צבע אדום (צבע העור הוא אדום), נבדקתי אצל רופא עור ולפי הבידקה לא מדובר בבעיה בעור, גם אני חושב ככה, כי כאשר אני מסתכל על העור מקרוב, אני רואה שהוא נראה מאוד טבעי ובריא, אין סימנים מיוחדים שיכולים להעיד על בעיה בעור, גם אני לא מגרד בו.
האם צבע עור אדום של שק האשכים יכול להעיד על בעיה כלשהי באשכים או כל בעיה אחרת? לציין כי התחושה באשכים היא טבעית לחלוטין, אין כאבים או סימפטמים אחרים, אני לא מרגיש שום דבר שהוא חריג, הכל בסדר, וגם התחושה הכללית בגוף היא נורמלית. האם יכול להיות שהסיבה היא הוריקוצל? (כלומר בגלל שהוריקוצל בדרגה גבוהה, ולכן הצטברות הדם והתחממות יתר של האשך גורמת לצבע אדום בעור של שק האשכים- האם בכלל יש דבר כזה?)
הערות:
אני שמתי לב שהצבע הוא אדום לפני חודשים אבל ייתכן שתופעה זו קיימת גם לפני, בתקופה האחרונה יש לי התעניינות מוגברת ולכן אני "מחפש" על בעיות כלשהן, וכתוצאה מכך שמתי לב לזה.
לציין כי לא מודבר בצבע אדום ממש, אבל יש איזושהי אדמומית על השק. כלומר ניתן לראות את הצבע האדום שהוא בולט כאשר עושים השוואה בין צבע העור של שק האשכים לבין צבע העור במקום אחר בגוף (כולל צבע המפשעה וצבע איבר המין שהוא נראה טבעיים יותר כמו שאר כל הגוף)
נבדקתי אצל רופא אורולוג, והוא אמר לי שצבע אדום לא מעיד על בעיה, הוא אמר לי תשובה זו מבלי לבדוק אותי, בנוסף לכך, אורולוג זה הוא לא אותו אורולוג שאני רוצה לבצע אצלו את הניתוח, יש לי ספק גדול בדבריו ואינני יודע מה לעשות, אני קצת מתבייש ללכת לאותו רופא שרוצה לבצע את הניתוח כי כבר הייתי אצלו יותר מפעם אחת ואפילו שיגעתי אותו.
אשמח לקבל את עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/05/2010לפי תאורך אין כל בעיה עם עור שק האשכים.
באופן טבעי לאור זה תכונות שונות מעור במקומות אחרים בגוף.
בהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
מוטרד07/05/2010שלום,
מתנצל אבל לא כל כך הבנתי את תשובתך.
לא הבנתי גם "באופן טבעי לאור זה תכונות שונות מעור במקומות אחרים בגוף"
אני לא ציינתי שיש מקומות אחרים בגוף שהם בצבע אדום, אמרתי שכאשר אני עושה השוואה בין צבע העור של שק האשכים לבין צבע העור במקום אחר הגוף כולל המפשעה ואיבר המין, אפשר לראות שיש הבדל ויש אדמומית על שק האשכים. כלומר צבע עור המפשעה ושק האשכים אינו אדום, הוא טבעי לחלוטין.
אני מודאג אם יש בעיה כלשהי באשכים עצמם ולא בעור כי בעור אני בטוח שאין בעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור
מוטרד07/05/2010שלום,
מתנצל אבל לא כל כך הבנתי את תשובתך.
לא הבנתי גם "באופן טבעי לאור זה תכונות שונות מעור במקומות אחרים בגוף"
אני לא ציינתי שיש מקומות אחרים בגוף שהם בצבע אדום, אמרתי שכאשר אני עושה השוואה בין צבע העור של שק האשכים לבין צבע העור במקום אחר הגוף כולל המפשעה ואיבר המין, אפשר לראות שיש הבדל ויש אדמומית על שק האשכים. כלומר צבע עור המפשעה ושק האשכים אינו אדום, הוא טבעי לחלוטין.
אני מודאג אם יש בעיה כלשהי באשכים עצמם ולא בעור כי בעור אני בטוח שאין בעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה +בקע משמאלמאיר07/05/2010
שלום רב
לפני כ 10 שנים ביצעתי ניתוח וריקוצלה דרגה 3 בשיטת קשירה,
לפני שבוע ,מיד יום אחרי שהייתי בסופרלנד (אין לי מושג אם זה הגורם) היו לי כאבים באשך שמאל , בוצעה בדיקת זרע וUS דופלר ,ובמפתיע מאוד התגלה בקע קטן משמאל (רשמו גבולי),ווריקוצלה קלה משמאל.
בנוסף בבדיקת זרע הפרמטר הכי חריג היה נפח קטן 0.8
אגלוטניציה -חיובית + ו מורפולוגיה 7% ,האם יש קשר בין וריקוצלה לבקע ועל הופעתם באותו צד ומיקום?
מה מעיד על נפח זרע הקטן פי 2 מהנורמה ? חסימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיר
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/05/2010קשה להניח כי יש קשר בין הניתוח שביצעת לפני 10 שנים לבין הממצא של בקע "גבולי" היום.
לא בטוח שבקע שכזה מצריך התייחסות כלשהיא.
באשר לבדיקת הזרע, קודם לקבלת החלטה כלשהיא יש צורך לחזור על הבדיקה בהפרש של חודש לפחות ולפנות עם התשובות לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה חדה, כאבים בגב וניתוח וריקוצלמוטרד06/05/2010
שלום רב,
אני בן 24 ואני אמור לעבור ניתוח וריקוצל בעוד שבועיים בערך, לפני שלושה חודשים עשיתי תנועה חדה בזרוע היד וזה גרם לכאבים בגב (בעמוד השדרה ובעצם השכם) וגם ברגל ימין. מדי פעם יש כאבים, נבדקתי אצל אורתופד ושלח אותי לאוטראסאונד כתף ימין אבל עוד לא הגיע התור שלי, אני משתמש בשק מים חמים (זה שמשתמשים בו בטיפול פיזיתרפי) וגם בוולטרן כדי לטפל בכאבים. יש שיפור מסויים . כפי שציינתי שאני אמור לעבור ניתוח וריקוצל, רציתי לדעת אם זה יכול לגרום ליזושהי בעיה במהלך הינתוח? הרופא האורתופד אמר לי שתנועה חדה כזו לא יכולה לגרום לדיסק וככל הנראה שלפי דבריו אין בעיה רצינית. אני חושב שהבעיה היא קשורה יותר לשרירים של הגב ולא לעמוד השדרה.
אני מודאג אם זה יכול להשפיע על הניתוח ויכול לגרום לבעיה במהלך הניתוח.
נא לעזור לי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום pp
ד''ר גאזי פארס06/05/2010ניתוח הוריקוצילה מתבצע בהרדמה כללית ובמפשעה השמאלית.
אתה יכול לעבור את הניתוח בשקט , הכאבים בכתף לא אמורים להשפיע לרעה על הניתוח ולא להפך.
ביום הניתוח תודיע למרדים ולמנתח שיש לך כאבים בכתף .
החלמה מהירה ובהצלחה בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב בגב וברגל ולא רק בכתף
מוטרד06/05/2010שלום רב,
תודה רבה ד"ר גאזי.
בהמשך לתגובתך:
אני ציינתי שהכאבים הם בעמוד שדרה, בעצם השכם (כתף ימין), וגם ברגל ימין (ולא רק בכתף) על הכאבים שיש בגב אני יכול להשתלט ע"י טיפול בבית ואני יכול להגיע לניתוח ללא כאבים בגב, אבל אני לא מצליח לשלוט על הכאבים ברגל. האם כאבים בגב וברגל יכול להפריע לניתוח? והאם בעיה בגב או בעמוד שדרה יכולה להפריע לניתוח? אני עדיין לא יודע מה הבעיה כי עוד לא הגיע התור שלי לבדיקה, אבל במידה ויש בעיה, האם זה יכול להפריע למהלך הניתוח?
מצפה לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב pp
ד''ר גאזי פארס06/05/2010מתנצל , אני הבנתי שיש רק כאבים בכתף. עם כאבי גב,כתף ורגל המצב משתנה.
אחרי הניתוח יהיו לך גם כאבים מהניתוח עצמו , כך אם יש לך כאבים גם בגב וגם ברגל ימין ועדיין אין אבחנה אני ממליץ לך לדחות את ניתוח הוריקוצילה עד שתחלים .
ניתוח הוריקוצילה איננו דחוף ולא יקרה כלום אם תעבור אותו בעוד 3 חודשים .
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת ה"גב" על הניתוח
מוטרד06/05/2010שלום ד"ר
תודה שוב על התגובה המהירה,
אני לא מודאג מהכאבים עצמם, זאת לא הבעיה, אני מודאג אם הבעיה שיש בגב (אם בכלל יש) יכולה להפריע לניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום pp
ד''ר גאזי פארס07/05/2010הכאבים שלך לא מפריעים לניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיבר מיןג'וני06/05/2010
היי
יש לי כאבים כשאני עושה פיפי ו גם מידי פעם בלי קשר לפיפי.
הכאבים הם בבסיס הפין ובקצה שלו בצינור.
כאב שורף ולא דקירות או משהו.
יש לפעמים הפרשות שדומות לזרע בצבע אבל בכמויות מאוד קטנות.
היום בבוקר היו קצת כאבי בטן תחתונה ועבר.
מקיים יחסי מין ולא עם מישהי קבועה.
מה יש לי?
אני יודע שצריך לעשות בדיקות ועשיתי, אבל אולי יש השערות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'וני שלום
ד''ר גאזי פארס06/05/2010יתכן ויש לך זיהום בדרכי השתן ובערמונית, ויתכן שזה קשור ליחסי מין (מדבק).
ללא בדיקה פיזיקאלית ובדיקות מעבדה לא נוכל לקבוע אבחנה וטיפול.
תפנה בבקשה בהקדם לאורולוג מטפל להשלמת הבירור והטיפול.
לא לקיים יחסי מין לפני השלמת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה באבר המיןאלכס05/05/2010
שלום לד"ר נכבד! בעלי, כבן 40, התלונן היום על אירוע פתאומי של צריבה עזה באבר המין (באזור השופכה). אציין כי האירוע לא היה קשור לנטילת שתן. בו זמנית הוא הרגיש בחילה, סחרחורת וחולשה כללית. לדבריו, כעבור מספר דקות התופעה חלפה. לא יודעת האם קיים קשר, אך בעלי סובל מסוכרת ויל"ד (מאוזן תרופתית). סימפטומטיקה מוזרה. מזה יכול להיות לדעתך? תודה מראש. אלכס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אלכס05/05/2010עוד אוסיף כי, בעלי מסר שהצליח להטיל שתן באין מפריע. אך לקראת הסוף, בקצה של פין, חש צריבה קלה (מן תחושה לא נעימה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אלכס
ד''ר גאזי פארס06/05/2010התלונות של בעלך מצביעות על גורם של גירוי בשתן או זיהוםבשתן. ממליץ על:
1- לקחת בדיקות שתן לכללית ולתרבית.
2- לבצע US כליות ודרכי שתן.
3- שתיה רבה.
4- יעוץ אורולוגי עם התוצאות.
החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר גאזי. נפעל בהתאם.
אלכס06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתשאול04/05/2010
שלום רב
אני בן 70 לפני 7 שנים עברתי ניתוח לכריתת הערמונית עקב סרטן שהתגלה בערמונית
הסרטן היה רק בערמונית ללא גרורות ולא התפשט מעבר לערמונית
בשנה האחרונה ביצעתי מספר בדיקות ל-psa
והמדדים היו-
0.09
0.11
0.15
במרווח של 4 חודשים מכל בדיקה
האם יש לכך משמעות ומה אני צריך לעשות עכשיו האם יכול להיות שהסרטן חזר למרות שהוציאו את הערמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין04/05/2010אני מבין שבשנה אחרונה רמת PSA עלתה מ-0.09 ל- 0.15. אם כל פעם הבדיקה בוצעה באותה מעבדה זה יכול לרמז הישנות מקומית ולכן ממליץ לפנות לאורולוג לבדיקה ולהתיעץ על דרכי טיפול. אפילו שמחלה חזרה ישנם טיפולים שמראפים אותה לגמרי ולכן אין מקום לדאגה מוגזמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתחיים02/05/2010
שלום רב !
לפי בקשתך עוד פרטים הולך בלילה לשרותים הרבה הרופא נתן לי כדורי קסטרל 10 מ'ג
זה עוזר לי מאוד נותן שתן פחות ובזרם חזק לא כמו לפני הכדוריפ שהייתי עושה כול פעם קצת ובזרם חלש. ומה זה אומר שארית שתן 86 ס'ק וערמונית 40 ג'ר?
בתודה מראש חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אחרי ניתוח
גל02/05/2010האם אפשר לקבל גם התייחסות רופא לענייני? אני סובל מאוד, איכות חיי נפגעה ועדיין איני רואה את האור. לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דמיטרי גולדין04/05/2010לפי הבדיקה הערמונית מוגדלת בינונית וגם ישנה שארית שתן לא משמעותית. ולכן כי מצבך מאוזן היטב עם טיפול תרופתי לא היתי משנה אותו. המשך מעקב אורולוגי שנתי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות בהטלת שתן -דחוףאני01/05/2010
שלום לצוות המערכת
אני סובלת מזה כמה שנים מבעיות בהטלת שתן ,שהלכו והדרדרו .אנסה לתאר את הסימפטומים:
כשיש לי צורך להטיל שתן ,אני עושה זאת בחלקים .ולא בבת אחת .לא שורף לי,ולא כואב לי .
אבל ,התחושה היא של צורך לאחר בערך 15 שניות שאני רוצה שוב להשתין וזה חוזר על עצמו כך במשך חצי שעה אולי יותר .וכל פעם יוצא לי שתן אבל מפעם לפעם פחות ופחות כך בערך 10 פעמים .עם תחושה של לחץ ורצון להשתין.
הבדיקות היחידות אותן נתן לי האורולוג הן :בדיקת שתן שיצאה תקינה ,ועוד בדיקה שבה אני שוכבת על הגב והוא בודק ע"י לחיצות בבטן התחתונה ואמר שהכל תקין.
אני קמה בליילה בשביל לעשות פיפי ואני נשארת כל פעם ערה שעה בגלל זה
הרופא נתן לי 2 סוגים של כדורים שלא עזרו לי .כל אחד מהם למשך חודש וסהכ חודשיים.
אני חוששת שהזנחה כזאת תיצור בעיות יותר מורכבות ,מה גם שזה מפריע לתפקד.
מה אני צריכה לעשות ,ומה לדעתכם יש לי ??????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דמיטרי גולדין04/05/2010הפרעה כשתיארת יכולה להיות משנית לצניחת רחם, לחסימת שופכה מבפנים או מבחוץ, או חולשת שריר של שלפוחית השתן. למעשה הבירור צריך לכלול בדיקה גניקולוגית, אולטראסאונד, בדיקת אורודינמיקה ובדיקות CT וציסטוסקופיה לפי הצורך. ממליץ לפנות לאורולוג שמתעסק במיוחד עם הפרעות דרכי שתן נשים ונוירולוגיות ותוכלי לקבל יעוץ וטיפול מקצועי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)