פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערמונית מוגדלת
    חיים
    21/06/2010

אני אמור לעבור ניתוח עקב ערמונית מוגדלת,בשיטת TURP .ולפי מה שנאמר כורתים חלק מהערמונית.
    1) מה תפקיד הערמונית ,ואם כורתים חלק ממנה האם היא מפסיקה לתפקד כלל.
    2) אחרי כמה זמן חוזרים לפעילות רגילה .
    3)אחרי כמה זמן מותר לקיים יחסי מין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערמונית מוגדלת

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

לגבר צעיר הפרשות של בלוטת ערמונית הן חלק של נוזל זרע אשר מאפשר הסרדות זרעונים בתהליך הפריה. אם לא מתכנן להביא ילד אחרי ניתוח כריתת הערמונית אז הכריתה לא אמורה להשפיע עליך. מה שיותר חשוב שאחרי הניתוח שפיכת זרע החוצה נעלמת ובמקום זה זרע נפלט לתוך כיחס השתן וזה לא נחשב כי סיבוך אלא מהלך תקין לאחר הניתוח.
    2-3 שב' אחרי ניתוח TURP סובלים מתכיפות רבה בהטלת שתן וזה מגביל מאד פעילות נורמאלית וגם בתקופה זאת אסור לבצע פעילות פיזית ולקיים יחסי מין כי זה יכול לגרום לדימום משמעותי בשתן. בגדול צריך לקחת בחשבון תקופה כי חודש של פעילות מוגבלת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשכיים נעלמים
    בחור
    18/06/2010

שלום
    אני בן 25 ,נולדתי עם בעיית אשכים נעלמים כך שעברתי ניתוח (כשהיתי ילד ) והם הורידו לי אשך שמאל, ואת אשך ימין הם השאירו(אבל הוא לא היה במצב כל כך טוב) עד עכשיו ולמרות כל הבדיקות אולטרסאונד MRI לא נמצאה רקמת אשך(אשך ימין שהיה אמורלהיות קיים) בכל הגוף שלי, כלומר עכשיו אין לי אשכים בכלל, וגם כן יש לי מיקרופינס. רציתי לשאול אותם אם קיים פתרון לבעיה זו אם זה מבחינת המראה החיצוני של איברי המין ?(הגדלת איבר המין , שתילת אשכים מלאכותיים,,,) ואם זה מבחינה בריאותית? נפשית?, אולי שאוכל להביא ילדים בהמשך?
    ואיך מצבי הזה יכול להשפיע על מצבי הכללי, כך שהאם יכולות להפתפתח אצלי מחלות מסויימות, האם מצבי זה גורם להשמנת יתר??
    בבקשה תנו לי כמה שיותר הסברים ומידע על מקרים כאלה
    אגב אני מטופל ב TESTOVERON DEPOT בזריקה חודשית,
    ועד לפני 3 שנים היתי במעקב ב מחלקת אנדו ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים,אבל ב 3 שניים האחרונות לא היו לי ביקורים אצלם, וגם כבר שנה אני לא מקבל את זריקת ה TESTOVERON

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשכיים נעלמים

הוספת תגובה

• לא עניתם לי !!!

בחור
    19/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לבחור

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    20/06/2010

שלום
    זה שאתה הפסקת מעקב אנדוקרינולוג לא טוב, וכמובן הפסקת נטילת תוספות טסטוסטרון גם לא לטובתך- העדר רמת טסטוסטרון הדרושה מביאה להשמנת יתר ומראה נשי יותר.
    תגיע למרפאה אנדוקרינית (הפעם של מבוגרים) ותתחיל לקבל טיפול.
    היום יש כבר זריקה ל 3 חודשים, אומנם טרם נכנסה לסל התרופות.
    ניתן גם לטפל בבעיה האסטטית-ניתוחים להשתלת אשכים מלאכותיים, ניתוחי תיקון של מראה של אבר מינך.
    אני סבור שנלקחה ספירת זרע בעבר ואת התשובה לגבי פוריות שלך כבר קיבלת...
    אתה צריך להיות במעקב גם אצל אורולוג בגלל אשכים טמירים, ולבצע גם בדיקת מרקרים של האשכים ובדיקות אולטראסאונד
    לגבי בעיות נפשיות יש לפנות למומחים לתחום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך אשכיים נעלמים

בחור
    20/06/2010

קודם כל תודה רבה, אני אקבל בעצתך ואחזור לקבל את זריקת הטסטסטרון , אבל שאלתי לגבי שתילת אשכים מלאכותיים, כך שהיתי אצל אורולוג בבילנסון, והוא אמר שאין כזה דבר לא שתילת אשכים ולא הגדלת הפיו!!!
    אני יכול לפנות אליך בבית חולים הכרמל(דווכא שזה קרוב אלי, אני סטודנט בטכניון,)וכך אהיה במעקב אצל אנדוקרינלוג בבילנסון ומעקב אורולוגי אצלך בבית חולים הכרמל??אני מאוד מעוניין אם אפשר??
    ולגבי הזריקה שציינתה אני שמעתי עליהא לפני אבל גם שמעתי שהיא מאוד יקרה משהוא כמו 800 ש"ח
    וקשה לי מבחינה כלכלית לשלם כל שלושה חודשיים 800 ש"ח , אז אני אמשיך בזריקת הטסטסטרון,(שאולי תהיה פחות יעילה)
    תודה מראש
    בחור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבלבלתי!!!

בחור
    20/06/2010

אני מצטער , חשבתי שאתה עובד בבית חולים הכרמל, כי כל שאר הרופאים בפורום עובדים שם
    אז אני חוזר על אותה בקשה שאפנה אליך אפילו ב פוריה ולא בכרמל, ואם לא אתה יכול להמליץ על אורולוג שכן מסוגל לבצע את שתילת האשכים ותיקון הפין?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאווד!!!!

בחור
    20/06/2010

אחת ההמלצות שלך היתה לבצע בדיקת מרקרים של האשכים, ואז חיפשתי באינטרנט והבנתי שזו היא בדיקה , לגילוי סרטן
    האם באמת יכול להתפתח אצלי סרטן אשכיים, אבל איו לי אשכיים, האשך שמאל הורידו לי בניתוח כשהיתי ילד, והשני שהשאירו הוא נעלם, ועשיתי כמה פעמים אולטראסונד ו MRI אבל לא מצאו אותו הוא נעלם!!! אחד ההסברים שאמר האנדוקרינולג שהיתי אצלו במעקב שיכול להיות שהוא התפרק ויצא מהגוף
    האם באמת אני חייב לבצע את הבדיקה הזאת? מהיא בדיוק הבדיקה הזאת?? ואיך מבצעים אותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי!!!!

בחור
    20/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם לי!!!!

בחור
    21/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עוד מחכה לתשובה שלכם !!!

בחור
    21/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

בנוגע לשאלתך לגבי השלת אשכיים והגדלת הפין- ניתן להשתיל אשך תותב שזה למעשה כדור סיליקון - מבחינה אסטטית שק האשכים יקבל את הנפח אך מבחינה תפקודית זה לא יעזור. טכניקות כירורגיות להגדלת הפין עדיין לא מסיגות תוצאה טובה ורוב מטופלים שעברו ניתוחים כאלו התאחזבו ולכן לא ממליץ על זה.
    לגבי האם אתה נמצה בקבוצה עם סיכון יתר להתפתחות מחלת סרטן האשכים - כן. כדי להקטין הסיכון וגילוי מאוחר של המחלה יש להצמד לאחד מאוולוגים שעובדים בק"ח למעקב פעם ב-6-12 חודשים ומעקב קודם כל כולל בדיקה גופנית וסונר. לבדיקת MRI תפקיד משני במעקב זה.
    לגי רצונך להיות במעקב בב"ח כרמל או פוריה- רוב רופאי המחלה מקבלים מטופלים במרפאות של ק"ח כללית כמו לין, עכו ובמרפ. עצמיות- אתה יכול להרשם לכל אחד דרך זימון תורים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות ועוד שאלה!

בחור
    22/06/2010

המון תודות
    מבחינה תפקודית אני מבין ששתילת אשכיים לא תעזור, אבל רציתי את ההשתלה כך לפחות בשביל המראה החיצוני של שק האשכיים ,
    אני מאוד מאוכזב מכך שלא קיימת אפשרות להגדלת הפין,, זה הכי שמעניין ומטריד אותי בכל מהלך חיי,, אבל מה לעשות אני אחכה אולי מישהוא ימצא טיפול חדש בהמשך
    לגבי סרטן האשכיים, אם אכן שמו סרטן אשכיים ואני אין לי אשכיים איך יכול שתתפתח אצלי מחלה כזאת, אני מאוד מבקש שתסבירו לי , זה מאוד מטריד אותי אני לא יכול להאמין שאני חלילה אסבול גם מסרטן לא חסר לי טיפולים ובדיקות!!! בבקשה תסבירו לי
    אני אבקש שיםנו אותי ב ק"ח, אליכם ( ק"ח כללית ) אולי יותר עדיף שנפגש פנים אל פנים ושתבדקו אותי

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    22/06/2010

למרות שאין לך אשכיים מתפקדים אך נשארת שארית רקמת האשך והיא יכולה להפוח לסרטנית. זה לא בהכרח אך לגברים אם אשך תמיר אפילו בעבר סיכון לזה מוגבר ולכן הם צריכים להיות במעקב עד גיל 40 לפחות.
    לגבי המעקב רק תרשם דרך זימון תורים טלפוני לאחד מהרופאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

בחור
    23/06/2010

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות מאוווווד חשובה תענו בהקדם

בחורר
    24/08/2010

שלום לכם , אני לא אסביר את בעיתי מחדש כי הכל רשום למעלה , את האמת אני עדייין יש לי תקווה למצוא פתרון כלשהוא לחלק מהבעיות הרפואיות שנולדתי איתם, ובמקרה מצאתי את המאמר הזה , לא יודע הרגשתי שיכול להוביל למשהוא טוב, אבל ואם כן ויש אפשרות לטוס לשם אני לא אוכל לעשות את זה לבד , אני צריך הרבה יעוץ והדרכה,
    אני מאוד מקווה שתעזרו לי ותענו לי בהקדם האפשרי , אם בכלל מה שרשום נכון אפשרי , ואם בכלל אני אוכל לטוס לשם ולבבצע את הניתוח שם כמה זה יעלה אם בכלל
    אגב אני עדיין לא במעקב אורולוגי אלא רק במעקב אנדוקרינולוגי,

אז מאוד אשמח אם אהיה מטופל במחלקה אורולוגית בב"ח הכרמל , כי אני בינתיים מתגורר בחיפה

תודה מראש

מחכה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    24/08/2010

מה שניתן לעשות במסגרת הפורום כבר נאמר, נשאר רק להרשם לביקור במרפאה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    25/08/2010

לגבי טכניכה ניתוחית זאת תתיעץ עם כירורג פלסקאי כי הם מבצעים ניתוחים מסוג זה ולא אורולוגים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בפין אחרי כריתת ערמונית
    בת של
    15/06/2010

אבי, בן 83, ב2008 התגלה סרטן ערמונית גליסון 4-5 . בוצעה כריתה של הערמונית , הוא קיבל 42 הקרנות ובנוסף במשך השנתיים האחרונות זריקות הורמונליות זולודקס , אחת לשלושה חודשים שגורמות לגלי חום נוראיים בעיקר לקראת סוף כל רבעון. נשארה לו זריקה אחת בעוד חודשיים. הPSA שלו ירד ל-0 כבר כמה חודשים. הבעייה העיקרית שמאז הניתוח הפין כאילו נבלע אחורנית ועל מנת להשתין הוא נאלץ להצמיד לגופו בקבוק ולרוקן אותו אחר כך לשירותים. המשמעות היא נשיאת הבקבוק הזה לכל מקום . אי אפשר לזוז מהבית בלעדיו. הרופא אמר לו שזה בגלל רקמת השומן בשיפולי הבטן והוא צריך לרדת הרבה במשקל. אבא שלי אוכל כמויות קטנות מאד של אוכל (הוא סובל גם מקרוהן) ולא יכול לבזבז הרבה אנרגיה כי יש לו מפרק ברך ללא רקמת סחוס וכל תנועה גורמת לו כאבי תופת. האם יש איזשהו פתרון לבעייה הזו? אבי נורא מדוכא בגללה ואני מאד חרדה לו. האם יש איזה פתרון אפשרי? היש טעם לדעתך לפנות לפלסטיקאי?

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    15/06/2010

כדי לענות על שאלתך צריך לראות מבנה גוף של אביך אבל אני מניח שאורולוג שמטפל בו איבחן את הבעיה. כשמדובר בכרית שומן באזור בטן תחתונה עם מעבר למפשעות שגורמת לפין שקועה ישנם מספר אפשרויות טיפול- שינוי צורת השתנה- השתנה בישיבה (נשים מסתדרות ללא פין), משיכת הפין ולחץ על אזור מעליו בו זמננית ואפשרות אחרונה שאיבת שומן ע"י כירורג פלסטי. לפי דעתי אופציות ראשונות יותר מתאימות לגבר מבוגר לעומת ניתוח פלסטי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבלת על שק האשכים
    שימעון
    15/06/2010

שלום,
    לפני כשבועיים הייתי בסיטואציה מינית עם מישהי שהיתה לה בעבר קונדילומה והגידול הוסר (אני מודע לזה שזה לא אומר שזה לא מדבק)
    לא שכבתי איתה אבל הנוזלים הווגינאלים ניספגו במכנס שלי ולא לבשתי בגד תחתון מתחת למכנס כך
    שנוצר מגע בין הנוזלים לעור של אבר המין.
    ולפני יומיים הופיעה לי על שק האשכים בצד הימני בליטה קטנה(בקוטר מילימטר בערך)
    שנראית כמו יבלת שנוצרת על הרגל כשהנעל משפשפת אותה, משהו כמו בועה קטנה עם נוזל בפנים.
    היא לא כואבת, ולא מגרדת.
    יש לציין שהייתי בסטרס קיצוני (שלא היה קשור לנושא הנ"ל) בסוף השבוע שבו התופעה הזאת החלה
    רציתי לדעת מה זה יכול להיות, והאם יש לי סיבה לדאוג.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    יבלת על שק האשכים

הוספת תגובה

• שלום שמעון

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    15/06/2010

קרוב לודאי שהממצא שאתה מתאר אינו קשור ליבלות הקונדילומה.
    למען הסר כל ספק מומלץ להבדק ע"י רופא עור או אורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:) אבל גם רציתי לשאול...

שימעון
    15/06/2010

למה עשוי כן להיות דבר כזה קשור.....פשוט לקבוע תור לאורולוג לוקח שנים :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    15/06/2010

סביר להניח שמדובר בבלוטת זיעה שנסתמה. הממצא לא דורש טיפול במידה ולא מזדהם.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שימעון
    15/06/2010

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תשובה
    דני
    14/06/2010

סליחה, אבל לא קיבלתי תשובה על שאלתי מי 11.6 לגבי ציסטות.
    תודה זאב.

לקביעת תור
    סגירה
    אין תשובה

הוספת תגובה

• לגבי\ זאב

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    14/06/2010

ראה תשובה לשאלתך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנורקסיה וניתוח אנדאורולוגיה
    שרית
    14/06/2010

שלום שלחתי הודעה לפני כמה זמן עכשיו מישהי שעובדת בהפרעות אכילה בתל השומר אמרה לי לישאול את הרופא על זה
    כי אני בתת משקל מאוד נמוך אני רוצה לדעת עם החסימה בכיליה נובעת מזה שאני אנורקסית
    ואני עם נפרוסטום בגלל הכיליה ואני צריכה לעשות ניתוח אנדאורולוגיה ואז יוציאו לי את הצינור
    עכשיו הפסיכולוגית שלי אמרה לי לשאול עם זה לא מסוכן לעשות אתצ זה בהרדמה כי אני בתת משקל מאוד מאוד מסוכן תודה מראש שרית

הוספת תגובה

• לשרית שלום,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    14/06/2010

בספק רב האם הבעיה הכלייתית שלך נובעת מהאנורקסיה.
    מאידך יתכן מאוד כי את זקוקה להערכה רב תחומית לפני התערבות ניתוחית שתכלול בין הייתר גם את האורולוג, פסיכולוג , דיאטאנית ועוד.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות הגבר
    גלית
    13/06/2010

שלום,

לבעלי יש ספירת זרע מאוד נמוכה, רופא נשים שלח אותו לכמה בדיקות, עשינו אולטראסאונד אשכים שיצא טוב וגם בדיקות דם שיצאו טובות
    מה הסיבות שיכולות להביא לספירה נמוכה
    האם יש עוד בדיקות שהוא צריך לעבור
    האם יש אורולוג שמתמחה בפוריות הגבר בהדסה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פוריות הגבר

הוספת תגובה

• לחן

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    14/06/2010

שלום חן
    לגבי מרפאת פוריות בהדסה- באתר הרשמי של בית החולים הדסה יש לך גם מרפאת פוריות
    לגבי הסיבות:
    הבעיות יכולות להיות הורמונליות, גנטיות, תנעי תעסוקה והרגלים, אופי של אורח החיים, וגם ווריקוצלה (הרחבת ורידי האשך). יש לפנות לאורולוג למרפאת פוריות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות הגבר

פרופ' אבי שטיין
    14/06/2010

שלום חן

ספירת זרע נמוכה יכולה לנבוע משורה רבה של סיבות הן דלקתיות הן מכניות והן הורמונליות.

צריך לעשות בירור מלא.
    לצערי אינני מכיר את המערכת בירושלים והיכן ניתן לבצע

בברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבטן
    משה
    11/06/2010

מזה שלוש שנים יש לי כאבים בבטן תחתונה מצד שמאל כשעתיים לאחר שאני שותה וזה מחייב אותי להתפנות , גם כאשר כמות הנוזלים קטנה יחסית .
    פניתי לאורולוג ועשיתי בדיקות דם ואולטרה סאונד ,והכל נמצא תקין . יחד עם זאת אני ממשיך לסבול מזה .
    האורולוג שבדק אותי אמר שאולי מדובר בקרע נימי בשלפוחית ושלא ניתן לאבחן את זה .
    רציתי לדעת מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבטן

הוספת תגובה

• שלום משה

15/06/2010

אני סבור שרצוי ונכון לפנות לאורולוג נוסף לביצוע בירור חוזר ואולי רחב יותר בנסיון לאתר את מקור הכאבים ומצית פתרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות.
    דני
    11/06/2010

שלום רב.
    אתמול עברתי אולטרא-סאונד אשכים. מצותת את התוצאה.
    בראש האפידידימיס הימני הודגמה ציסטה בגודל 2.0*6.0 ס"מ.
    בראש האפידידימיס השמאלי הודגמו ציסטות בקוטר עד 1.1ס"מ.
    באשך ימני נצפה הרחבת הטובוליס בRETE TESTIS
    באשך שמאלי הודגם ממצא ציסטי פריפרי בקוטר כ-0,5ס"מ.
    בסקרוטוס הימני נצפה וריקולציה יחסית קטן.
    אין עדות להידרוצלה.

מומלץ להשלים בירור ע"י דופלר צבע אשכים.

יש לי תור לאורולוג רק בעוד 10ימים ואני מאוד דואג שחלילה הדגלה סרטן\
    בבקשה תסבירו לי במה מדובר ומה מצפה לי.
    תודה מראש .

גבי

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות.

הוספת תגובה

• לגבי שלום,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    14/06/2010

מבלי לראות את הבדיקה אני יכול לציין שתאור הממצאים בסונאר האשכים אינו מתאים לתאור של סרטן.
    את הממצאים הנ"ל יהיה ניתן קרוב לודאי להסיר באופן ניתוחי.
    אתה יכול להתעזר בסבלנות עד לגישה עם האורולוג שלך והוא כבר ימסור לך הסבר והצעות לטיפול.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי פמיד
    אורית
    11/06/2010

לרופאים האורולוגים שלום!
    שמי אורית, אני בת 50. במשך 25 שנה אני סובלת מיצירת אבני כליה, בשתי כליותי.
    אני סובלת מסידן גבוה בשתן, כלומר סידן אוקסלט.
    לאחרונה הופנתי על-ידי רופאת המשפחה, לרופאה אינדוקרינית, הרופאה האינדוקרינית
    יעצה לי לצרוך כל יום חצי כדור פמיד, כדי להוריד את לחץ דמי, ממנו אני סובלת כ-20 שנה,
    ולהורדת הסידן בשתן.
    לפני כחודש התחלתי לצרוך את כדורי הפמיד, מה שגורם לי לכאבים בכליות.
    אני שותה המון ורצה כל הזמן לשירותים, שאלתי היא: האם כדורי הפמיד הם שגורמים
    לי את הסבל הנ"ל. האם להמשיך לצרוך אותם, או להפסיק?
    אודה על תשובת אחד מכם
    רופאים יקרים
    יום טוב
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי פמיד

הוספת תגובה

• שלום אורית

15/06/2010

כדור הפוסיד הוא כדור משתן שיכול לגרום להשתנת יתר.
    לצורך טיפול ביל"ד + טיפול בהיפרקלציאוריה יתכן ויש מקום לשקול החלפת הטיפול לדיזותיאזיד.
    באשר להפרעות במתן השתן ממליץ לפנות לבירור אורולוגי ראשוני כדי לשלול גורם אחר להפרעות שאת מציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    ט
    09/06/2010

מה גורם ללחץ כשרוצים לעשות פיפי ואחרי זה יש לפעמים קצת הרגשה של

הקלה באיזור המותן השמאלי והשלפוחית ובנוסף יש פיפי גם בלילה שזה משהו

שלא היה אף פעם ? הבדיקות דם+פיפי בסדר כמה זה נורמלי לעשות את

זה ביום ואיך יודעים שזה לא סרטן והאם לשתות קפאין פעמיים ביום גורם

להנ"ל ?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• שלום ט

ד''ר יואל מץ
    09/06/2010

אני מבין מהפניה שלך שאתה ( או את) סובל מהפרעות בלתי ספציפיות בהטלת השתן . בדיקת שתן תקינה היא סימן מעודד אבל יש לא מעט הפרעות למרות בדיקה כזו תקינה. יש צורך בבדיקה מעמיקה יותר ואולי צילומים שונים על מנת להגיע למסקנה ממה אתא סובל ואיך לטפל . לכן ממליץ לפנות לאורולוג במסגרת הביטוח שלך להמשיך את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PSA
    בני
    09/06/2010

בן 42, בבדיקת PSA שיגרתית התקבלה תוצאה של 3.7, ראיתי שיש מקומות שמצויין שערך תקין הוא 2.5 ויש מקומות שזה עד 4, מה משמעות הערך שקיבלתי והאם יש להמשיך לבדיקת אורולוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת PSA

הוספת תגובה

• שלום בני

09/06/2010

הערך אותו ציינת גבוה לגילך.
    יש לחזור על הבדיקה ולפנות לאורולוג עם התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורולוגיה
    שרית
    08/06/2010

שלום לך אני רוצה לדעת בבקשה מה זה ניתוח אנדרולוגיה ואם מסוכן לעשות ניתוח כזה
    ומה ההשלכולת של הניתוח הזה.
    אני עכשיו עם ניפרוסטום עד הניתוח הבא בחודש 7 ואם פותחים את הבטן ואם ישאר
    לי צלקת בבקשה תעזור לי אין לי מושג מה זה הניתוח הזה ואני ממש אבל ממש מפחדת
    תודה מראש שרית

לקביעת תור
    סגירה
    אורולוגיה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/06/2010

אני מצטער אבל כנראה כתבת שם הניתוח לא נכון כי אנדרולוגיה זה תת תחום של אורולוגיה שמטפל בבעיות גברים ולא בכליות.
    אשמח לענות לשאלתך רק תבררי שם נכון של הנתוח.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורולוגיה

שרית
    09/06/2010

שם הניתוח הוא אנדואורולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורולוגיה

שרית
    09/06/2010

שלום לך ערב טוב שלחתי לך הודעה בקשר לניתוח אנדואורולוגיה ואם מסוכן לעשות ניתוח כזה ומה ההשלכות של הניתוח הזה אני עכשיו עם ניפרוסטום עד הניתוח בחודש 7 ואם פותחים את בטן ואם ישאר לי צלקת של זה בבקשה ממך תעזור לי כי לי אין שמץ של מושג ואני ממש אבל ממש מפחדת מזה והרופא לא רוצה להסביר לי על זה שום דבר {הרופא של קופת חולים} בגלל זה אני פונה אליך בבקשה תעזור לי.
    והאם אנורקסיה קשורה לחסימת הכליה.
    והרופאים בבית חולים במחלקת אורולוגיה אמרו לי שהחסימה זה או גידול או גוש ושאני שאלתי אותם אם זה יכול להיות אבנים בכליות הם אמרו לי שלא זה לא הבנים בכליות תודב מראש שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרית שלום

ד''ר גאזי פארס
    10/06/2010

אינדואורולוגיה היא פעולה ניתוחית בה מחדירים מכשיר דק דרך פתח השופכה אל תוך מערכת השתן. בעזרת מכשיר זה אפשר לבדוק לטפל בחלק מהמחלות בדרכי השתן כמו למשל באבנים ולפתוח חסימה.
    בניתוח אין חתך חיצוני , ואחרי הפעולה לא נשארים צלקות.
    הפעולה מתבצעת בהרדמה.
    החלמה מהירה.
    ד"ר פארס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בזקפה לאחר שימוש בתרופות
    בן 25
    08/06/2010

שלום רב,
    מתנצל מראש על אורך ההודעה, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי. תודה על הסבלנות.
    אני בן 24 שנים, ואני סובל מתסמונת המעי הרגיז מזה 3 שנים, רופא הגסטרו נתן לי שתי תרופות: מודאל (חומר פעיל: סולפיריד) ונירבקסל. אני השתמשתי בתרופת מודאל במשך שנתיים במינון לא קבוע ליום אבל בממוצע 100 מ"ג ליום. בנרבקסל השתמשתי למשך שנתיים וחצי, גם כן במינון לא קבוע, בממוצע 2-2.5 טבליות ביום. בכל מקרה לא עברתי על המינון שהומלץ ע"י הרופא. אני הפסקתי תרופות אלו ואני גם לא משתמש עכשיו בתרופות אחרות. רופא המשפחה יודע על כך שהפסקתי תרופות אלו.
    לפני 8 חודשים בערך ראיתי באינטרנט שתרופת מודאל גורמת לאין אונות אצל גברים. אני מאוד מאוד מודאג מאז שידעתי שתרופה זו גורמת לאין אונות, ואני גם מרגיש שבאמת יש לי חוסר זיקפה או זיקפה לא מלאה. לפעמים הפגיעה חמורה מאוד ולפעמים פחות חמורה, ולכן יכול להיות שגם הגורם הנפשי משחק תפקיד, כי אני לא נמצא במצב רוח כל כך טוב ואני יודע את זה.
    הערה: אני לא פעיל מינית, ולכן אני לא יכול לקבוע אם בכלל יש בעיה בזיקפה אני פניתי לאורולוג, והוא נתן לי לעשות שתי בדיקות: בדיקת הורמונים ובדיקת זיקפה לילית באמצעות המכשיר rigi-scan
    אני הפסקתי תרופת מודאל לפני שנה, ונירבקסל לפני 9 חודשים.
    בדיקת ההרמונים בוצעה בחודש פברואר 2010) כלומר לאחר 8 חודשים מהפסקת השימוש במודאל והיא תקינה.

אני מצרף כאן את תוצאת הבדיקה, בצד ימין יש את טווח הערכים התקין
    Progesterone (ng/ml) 0.64 0-1.2
    LH (IU/L) 5.6 1.5-9.3
    FSH (IU/L) 4.3 1.4-18.1
    Prolactin (ng/ml) 8.09 2.1-17.7
    Testosterone-total (ng/ml) 5.04 2.41-8.27
    Tsh (uIU/ml) 3.3 0.4-4.2
    לפעמים בזמן אוננות יש נפילה של הזיקפה או זיקפה חלשה, אבל ככל הנראה יש שני אפקטים שפועלים באותו כיוון וגורמים לכך, הראשון שזה התרופה והשני זה הגורם הפסיכולוגי, אני כל כך בטוח שיש השפעה של הגורם הפסיכולגי על הזקפה, אבל אני לא יודע אם יש השפעה של התרופה על הזיקפה ואם כן אז מה מידת ההשפעה, ואת זה אני מעוניין לשלול או להוכיח. לגבי זיקפות בוקר, אין ממש הרבה, לפעמים כן יש והן בדרגות עוצמה שונות, לפעמים היו זיקפות בבוקר חזקות אבל אין לי מושג ואינני מצליח לקבוע אם דרגת העוצמה היא 100%, כלומר זיקפה תקינה לחלוטין כמו אצל אדם צעיר ובריא.
    אני לא טוען שהגעתי למצב של "אין אונות" אלא אני טוען שיש פגיעה מסויימת בזיקפה.
    לפעמים יש זיקפה חזקה בזמן אוננות. אבל אני לא יודע עד כמה היא חזקה, כלומר אני לא יודע אם היא מקבלת ציון 100% או קצת פחות (80%-90%

האם תרופות אלו יכולות לגרום לנזק כרוני בזקפה? תוך התייחסות גם לכמות שאני נטלתי.
    עזרתך מאוד חשובה לי, הבעיה הזאת מאוד מפריעה לי. אני אשמח לקבל כל עזרה או עיצה או תשובה, בנוגע לשאלות ולבעיה שהצגתי.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• הערות2330

בן 25
    08/06/2010

הערות:
    עוד לא ביצעתי את הבדיקה השנייה באמצעות המכשיר, כי אין ממש זיקפות בבוקר, וגם הבדיקה קשה לביצוע ולכן אינני יודע מה לעשות.
    השאלה שלי גם מתייחסת להשפעת שתי התרופות מודאל ונירבקסל ולא רק מודאל, אבל אני ראיתי באינטרנט שרק מודאל גורמת לאימפוטנציה.
    הכמות שנטלתי מתרופת מודאל היא בערך 80 גרם במשך שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דמיטרי גולדין
    09/06/2010

תרופות שציינת בד"כ לא גורמות להפרעת זיקפה ובוודאי לא לאחר מספר חושדים לאחר הפסקת הטיפול ולכן סביר להניח שבעיתך נובעת מהתרגשות יתר או משהו פסיכולוגי. כי כרגע אתה לא מקיים היחסים אין צורך בשום טיפול. כשתגיע לשלב של יחסים תוכל לקחת כדור וויאגרה או כדומה בפעמים הראשונות כדי לאבטיח זיקפה מלאה ולעקוב את הפחד וההתרגשות, ובהמשך תקיים היחסים ללא עזרה תרופתית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת שתן ביום אצל ילדה בת 5
    שירה
    07/06/2010

במהלך היום בורח לילדה בת 5 שתן , ובלילה מתעוררת כאשר חשה צורך . בדיקות מעבדה תקינות . מדידת כמויות השתן הראתה כמויות קטנות , יחסית . לא בוצע US דרכי שתן . האם טיפול ב-נוביטרופן (שני רבעי כדור ליום) עשויה לפתור את הבעיה , או שמא ישנן דרכים נוספות ?

הוספת תגובה

• בריחת שתן ביום אצל ילדה בת 5

פרופ' אבי שטיין
    07/06/2010

שלום שירה

אם בדיקות המעבדה תקינות, אין חשש כנראה לפגיעה בתפקודי כליות.
    US דרכי שתן היא בדיקה לא פולשנית וממליץ לבצעה
    האם מדובר בדחיפות? כלומר, האם הילדה מרגישה ביום שצריכה להטיל שתן ולא מספיקה להדיע לשירותים או מאבדת שתן בלי להרגיש. אם מדובר בתרחיש הראשון, נוביטרופן יכול לעזור. צריך ראשית לקיים יומן השתנה מדויק

בברכה

פרופ' אבי שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה