מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות אולטרסאונד כליות ודרכי שתןתמי409/10/2017
בן 6, לאחר ניתוח היפוספדיאס וניתוח מיאטוטומי.
כליה שמאלית 9 ס"מ, כליה ימנית 8 ס"מ, פרנכימה ואקוגניות שמורים.
ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים.
שלפוחית השתן עם דופן סדיר ללא ממצא בתוכה.
לא הודגמו אורטרים דיסטליים.
לאחר התרוקנות שארית השתן כ4 סמ"ק. קטנה.
סיכום:
כליות גדולות בהשוואה לבדיקה קודמת (הבדיקה נערכה בגיל חודש).
השאלות דלי:
1. מה זה לא הודגמו אורטרים דיסטליים?
2. האם יש משהו לא תקין או עם צורך במעקב בתוצאות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/10/2017שלום
בסונר לא הודגמו ממצאים חריגים. מבחינה טכנית לא תמיד ניתן להדגים אורטרים באולטרסאונד.
בהחלט מומלץ מעקב אורולוג ילדים עקב סיכון להישנות ההיפוספדיאס. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן לאחר זקפהדני07/10/2017
בחודש האחרון, 4 מקרים של דם גלוי בשתן ללא כאבים לאחר זקפה. הדם נעלם לאחר מספר שעות, כאשר מיד לאחר זקפה מופיע דם אדום ובמהלך השעות שלאחר מכן צבעו הופך לחום עד שנעלם. אורולוג חשש מזיהום וטופלתי בציפרוקסין במשך עשרה ימים, אך דם הופיע גם לאחר מכן לאחר זקפה. כעת יש המלצה ל-CTU. אני בן כ-30, לא מעשן. זו פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה הזו. מה יכולה להיות הסיבה? האם עדיף MRU במקום CTU?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/10/2017שלום דני
הסיבה לביצוע ההדמיה הינה לשלול תהליכים (אבנים, גידולים)בעיקר בכליות ובשופכנים. הסבירות הינה נמוכה אך יש לשלול נוכח הארועים החוזרים. ניתן לבצע או CTU או MRU שלכל אחת ישנן יתרונות וחסרונות. בהמשך יש להתייעץ עם האורולוג גם ךגבי הסתכלות ישירה לכיס השתן (ציסטוסקופיה). בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוקלציפיקציות - היסתיידויות בבדיקת אולטרסאונדבחור07/10/2017
שלום דר
אני בחור בן 22 ונאמר לי בבדיקת אולטרסאונד אשכים שיש לי מיקרוקלציפיקציות - היסתיידויות
והבנתי שפעם היתה דיעה שזה יכול לגרום חלילה לסרטן אך כיום הדיעה הזואת נשללה מן הרפואה ומצאו שזה חסר משמעות ולא פוגע בבריאות או בפוריות זה נכון?
אפשר להסיר דאגה ?
לא ענית לי על השאלה הזואת ודיפדפתי בהודעות קודמות כפי שביקשת ולא ראיתי תשובה
אשמח למענה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/10/2017שלום
במחקרים עדכניים לא נמצא כי יש סיכון מוגבר לממאירות במטופלים עם הסתיידויות לעומת האוכלוסיה הכללית ואין הוכחה לפגיעה בפוריות. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש תת עורי מעל איבר המין (הפין)ערן06/10/2017
שלום רב אובחנתי בגוש תת עורי , רופא נתן לי אנטיביוטיקה לפני חודשיים וזה לא עוזר . ועכשיו נתנו לי משחה אנטיביוטית "גריטרים"
שלחו אותי לעשות ואולטרסאונד אך לצערי אין תור קרוב .
הגוש עצמו כואב שנוגעים בו , הוא כמו אבן , בגודל 5.5 ס"מ בהשערה של הרופא . והוא ממש מעל איבר המין בסמוך מאוד לפין . באיזור שלפוחית השתן .
לידע כללי גילחתי באיזור שבועיים בערך לפני ששמתי לב לגוש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ערן
ד``ר בוריס פרידמן09/10/2017על פניו הנגע נשמע כמו ממצא דלקתי אך כמובן שיש צורך למששו ולהעריכו בסונר. באם המשך כאבים והממצא בקוטר שתיארת, תמיד ניתן לפנות למיון ובהתאם לממצאים הם שוקלים לעיתים לביצוע הסונר במיון. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת וקשר למצב נפשישי05/10/2017
שלום .
האם מצב נפשי של לחץ חרדה ודיכאון מתמשכים יכולים להיות אחד הגורמים לערמונית מוגדלת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום שי
לא הוכח הקשר בין סטרס לגודל האובייקטיבי של בלוטת הערמונית אך בהחלט סטרס עלול להשפיע על תכיפות השתן ותפקוד מיני. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם אורולוגיהאבי05/10/2017
אני בן 35 קיבלתי הפניה לבדיקת דם לבירור אורולגי,בבדיקה יצא התוצאה:
פרולאקטין-97 מתוך 375 בטבלה
טסטוסטרון טוטאל-11.9 מתוך 28.7
SHBD-32.4 מתוך57
טסטוסטרון חופשי-0.239
אשמח לחוות דעת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום אבי
התוצאות בסה"כ סבירות אך חיוני להבין מה התלונות והתסמינים ומדוע בוצעו הבדיקות הללו. בדיקה גופנית ע"י אורולוג הינה חיונית גם כן. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של הסתיידות ופגיעה בפוריותגיל03/10/2017
שלום דר
אני בחור בן 22 ונאמר לי בבדיקת אולטרסאונד אשכים שיש לי מיקרוקלציפיקציות - היסתיידויות
והבנתי שפעם היתה דיעה שזה יכול לגרום חלילה לסרטן אך כיום הדיעה הזואת נשללה מן הרפואה ומצאו שזה חסר משמעות ולא פוגע בבריאות או בפוריות זה נכון?
אפשר להסיר דאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום גיל
הסיכון לממאירות בקרב מטופלים עם הסתיידויות הינו זהה ליחסם באוכלוסיה ולכן תןכל להסיר דאגה מליבך. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטטה בנפח גבולי כ-30 סמ"קעמיר03/10/2017
עברתי לפני 3 חודשים בדיקות אולטרה סאונד לאחר שמתחתי שרירים בחדר כושר. אני אז חשדתי שמדובר באבנים בדרכי השתן ולכן התעקשתי על הבדיקה. בתוצאות נכתב לי שהכל תקין אבל: "פרוסטטה בנפח גבולי כ-30 סמ"ק, כיס שתן במילוי חלקי".
אני בן 44.
חיפשתי באינטרנט וקראתי שגודל טבעי הוא 30-40 סמ"ק וזה תלוי גיל.
כלומר נראה שזה תקין לגמרי.
אז למה בדוח האולטרה סאונד נכתב " גודל גבולי"?!! למה לא נכתב תקין. אולי הכוונה שהגודל קרוב לגבול התחתון? אולי פרוסטטה מתוחה ומכווצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
עמיר03/10/2017ד"ר בוריס תודה לך מכל הלב
נכנסתי עשיתי חיפוש והבנתי מתגובתך לשאלת גבר בן 43 שגודל תקין הוא 30-35 . ובתגובה אחרת אמרת שלגבר מעל גיל 50 הגודל התקין הוא 30..
סליחה אבל האם מזה אפשר להבין שעם הגיל הנפח יורד?! נראה לי הפוך, וברור שיש כאן משהו שאני לא מבין אותו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום עמיר
הנפח נקבע על סמך מדידה והערכה של מבצע הסונר ולכן הנפח אינו תורה מסיני. בהערכה גסה נפח הערמונית הינו סביב 30-35 סמ"ק אך מה שחשוב להחלטה טיפולית אינו נפח הערמונית אלא התסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דלקת ערמונית כרונית?דני02/10/2017
שלום ד"ר
אני בן 33
לפני כשנה התחילו כאבים בתחתית האשכים קיבלתי שבועיים אופלודקס ולאחר מכן שבוע ציפרודקס עקב חשש לדלקת יותרת אשך
,בעקבות האנטיביוטיקה הכאבים פחתו משמעותית ואז חזרו ועברו גם לכלי הדם בצדדים .
לאחר 3 חודשים הכאב פחת משמעותית והבעיה נדדה (עדיין כאבים באשכים מידי פעם) והתמקמה ,עד היום ,בעיקר בשלפוחית השתן ומתבטאת בצורך מוגבר להשתין, טפטוף מוגבר לאחר השתנה, וגם כ15 דקות לאחר השתנה טפטוף נוסף, לעיתים כאב חזק לאחר סקס לא מוגן שעובר אחרי 20 דקות,
ועיקר הבעיה בהתעוררות משינה בלילה שנובעים גם מכאבים בבטן תחתונה וגם צורך להשתין .
עשיתי בדיקות דם ,שתן +תרבית, זרע +תרבית , CT בטן ואגן ,מחלות מין:
הכל יצא תקין למעט בUS מצאו וריקוצל בינוני משמאל ובקע מפשעתי קטן משמאל (שאושר עי 2 כירורגים)
האורולוג אמר שאין לו מה לעשות ופניתי לאורולוג אחר שאמר שזה נשמע פרוסטטיטיס כרוני ושבכלל לא היה צריך לעשות סי-טי
ונתן לי 10 ימים אופלודקס, פרמיקסון לחודש ואומניק אוקאס לחודש
רציתי בבקשה לשאול:
1. האם לפי דעתך צריך עוד בדיקות והאם הטיפול נשמע סביר?
2. האם תופעות הלוואי של האומניק אוקאס (שפיכה ירודה ואחורית ובעיות בחשק\זקפה וכו') הפיכות והן מפסיקות ברגע שמפסיקים ליטול ?
3. האם האומניק אוקאס הכרחי לצורך טיפול בבעיה ? אני יכול לוותר כרגע ואולי לקחת בהמשך במידה והמצב לא ישתפר ?
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום דני
1. הטיפול נשמע סביר והייתי נמנע בשלב זה מבדיקות נוספות
2. ברוב המקרים תופעות הלוואי חולפות הדרגתית לאחר הפסקת האומניק
3. האומניק נועד לשפר את זרם השתן ולהפחית את תסמיני ההיסוסו ההתחלתי והטפטוף הסופי. ניתן להפסיק טיפול זה ולראות את התגובה ולהחזיר באם אתה חש סובייקטיבית החמרה ניכרת בתסמינים אלו. הייתי ממשיך טיפול בפרמיקסון פעמיים ביום למשך 3 חודשים. תסמיני הפרוסטטיטיס הכרונית עלולים לשוב מעת לעת לסירוגין והטיפול הוא סימפטומתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המפורטת ,לא מובן מאליו!!
דני10/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/10/2017תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרוקלציפיקציות - היסתיידויות בבדיקת אולטרסאונד אשכיםסרגיי02/10/2017
שלום דר
אפשר להסיר דאגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום רב
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימים באץ טיפולים חדשים לערמונית מוגדלת?עיקי02/10/2017
אהלן,
האם קיים בארץ טיפול
(בנוסף לגת גורן שמטפלים בווריד אחר) Prostate artery embolisation?
UroLift®?
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/10/2017שלום עיקי
קיימים טיפולים שונים ומגוונים שרובם מסתכמים בסוגי אנרגיות שונות, סוגי תומכנים (סטנטים) וכדומה. לציין כי לא הוכחה יעילות של שיטה אחת על פני רעותה והחשיבות בהחלטה הטיפולית הינה בהתאם לתסמינים והקושי בהטלת שתן. חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש מומחה לבעיות שלפוחית השתן, השופכה והכליהתבל יורם01/10/2017
עבור בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן02/10/2017שלום מר תבל
היכן הבן גר? מאיזה קופ"ח?
ניתן תמיד לברר דרך מספר הטלפון של הקופה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת אולטרסאונד כליות ודאכי שתןסמי29/09/2017
עברץי בדיקת אולטרסאונד לגבי כליות ודרכי שטן יש משהו שכדי לדאוג ממנו?
ד``ר בוריס פרידמן01/10/2017שלום רב
סיבת הסונר היתה כאבי אשכיים כך שמלבד נפח שתן יחסית קטן בזמן ההתרוקנות לא היו ממצאים חריגים. מומלץ המשך בירור אצל האורולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליים לאחר נטילת אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת בשתןאפרת27/09/2017
בת ארבעים מטופלת באנטיביוטיקה עקב חיידק בשתן , כאב במותן היה לי ועדיין יש לי אך לכאבי המותן נוספו כאבים ברגליים מאז לקיחת האנטיביויקה , עכשיו אני התחלתי לקחת גם ברזל עקב המוגלובין 7.5 , שאלתי היא האם הכאבים ברגליים נובעים מהאנטיביוטיקה או מהברזל או שהדלקת הסתבכה ?
ד``ר בוריס פרידמן28/09/2017שלום אפרת
קשה לומר מה מהקודמים אם בכלל הוא הגורם לכאבים או השילוב ביניהם. לרוב תסמינים מופיעים בפתאוומיות ודועכים לאט על פני שבועות. אם גם לאחר הטיפול עדיין תחושי את הכאבים, יש לשקול עם רופא המשפחה בירור לכאבים הללו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם התייעצותאבי27/09/2017
הייתי אצל אורולוג שהפנה אותי לבצע בדיקת דם לטסטוסטרון חופשי וטסטוסטרון טוטאל ופרוקטולין כיוון שאני סובל מעייפות וחוסר חשק והתפקוד של האבר לא כמו שהיה..
בבדיקה התוצאה:
טסטוסטרון חופשי11.9 מתוך 28 בסקאלה שלהם
פרוקטלין 97 מתוך 375..
האם לדעתך צריך לקבל טיפול למצב כזה והאם המצב הנוכחי נגרם מיזה שאני לוקח רבע כדור ציפרלקס ביום..(כרגע אין באפשרותי לרדת מהרבע כדור הזה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן27/09/2017שלום אבי
ערך הפרולקטין תקין וערך הטסטוסטרון אצלך גבולי.
לציפרלקס עלולות להיות תופעות לוואי. תוכל להתייעץ עם הרופא שרשם לך את הצורך בהמשך ציפרלקס ובמקביל תוכל להתייעץ עם האורולוג לגבי טיפול תחליפי בטסטוסטרון לאחר הסבר על יתרונות וחסרונות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)