מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמו חצ'קון קשיח על האשכיםש16/07/2017
שלום, יש לי על העור של שק האשכים מן שני חצ'קונים.
אני אומר חצ'קונים רק בגלל שזה נראה ככה אבל אני בטוח שלא.
הגולות קשיחות ונראה שהם שם הרבה זמן. (גיליתי לפני כחודש כאשר גילחתי את האיזור).
אני יכל לצלם אבל אני לא יודע אם לשלוח כאן תמונה של הנקודה. אם זה יעזור לכם - תגידו לי ואשלח.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2017שלום רב
ככל הנראה אלו ציסטות שאינן גורמות נזק למעט ההפרעה האסטתית. מומלצת בדיקת אורולוג לבדיקה ולהחלטה לגבי הצורך בטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי בדיקה ידנית לערמוניתינון16/07/2017
שלום , עברתי בדיקה ידנית רקטאלית לערמונית נאמר שהיא תקינה רק שמאז יש לי כאבים בפי הטבעת ומעט דימום אך זה החלק הפחות מלחיץ , מה שאותי יותר מלחיץ זה מאז הבדיקה יש לי כל היום טיפות שקופות מהפין שיוצאות לא יודע אם זה זרע או משהו אבל זה לא מפסיק לפעמים הטיפות בקצה הפין ממש יושבות וצריך לסחוט כדי שיצאו כל טיפה שאני מנגב צצה עוד אחת אחרי כמה זמן, מה ייתכן שהרופא האורולוג עשה לי נזק? מה עליי לעשות האם מתבזבז לי זרע ככה? אני עלול להיות עקר מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017שלום ינון
אחרי בדיקה גופנית עלולים להיות מיחושים למספר שבועות שחולפים בהדרגה, המופיעים לרוב כשיש מרכיב דלקתי.
הנוזל אינו זרע אלא נוזל מהערמונית שמתלווה לזרע המגיע לאשכיים ולכן אין סכנה להחמרה בפוריות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל השאלה אם נפגעה הערמונית וזו הסיבה
גדי17/07/2017השאלה אם נפגעה הערמונית וזו הסיבה לטפטוף כל 10 דק טיפה שקופה יוצאת מה אני אחיה ככה כל החיים ? יכול להיות שהאורולוג הרס לי את הערמונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2017שלום ינון
בדיקה גופנית רקטלית לא הורסת את הערמונית, ההפרשה אמורה לפחות אך לרוב אורך פרק זמן של מספר שבועות לעם הפחת ושיפור הדרגתיים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל חום גוף גבוהה לאיר השתנהיעקב15/07/2017
שלום רב. בן 63 מליפני שנה מטופל באומניק לערמונית מוגדלת,בעיית השתנה מרובה בלילות שיחסית. נירגעה עם תחילת הטיפול.
הבעיה שלי שהתחילה עוד לפני האומניק היא אחרי מתן שתן בלילה(קם עדיין פעמיים) אני מרגיש גל חום שמתרכז בעיקר בכפות הרגליים ובכל הגוף,תחושה זו נימשכת כחצי שעה ומאוד מטרידה ומפריעה להרדמות. הבעיה החמירה לאחרונה.
בעייה מוזרה שמקווה שיש לה תשובה.
אציין כמו כן שצילום הערמונית לא היראה הגדלה, אך בכל זאת האומניק עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017שלום רב
גלי החום אינן בהכרח קשורים לנושא ההשתנה. מומלץ יעוץ רופא אנדוקרינולוג באם תסמינים אלו נמשכים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיכחת היטרין- נוגדי האלפאאלמוני15/07/2017
שלום רב,
שכחתי ליטול היטרין כבר מס' ימים, האם יש לזה השלכות? איך ממשיכים ליטול מהרגע שנזכרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017שלום רב
נטילת ההיטרין נועדה לשפר את זרם השתן ולהפחית היסוס התחלתי וזרם שתן מקוטע. באם אין שינוי עם וללא טיפול, יש להתייעץ עם הרופא המפנה לגבי הצורך בהמשך. באם יש החמרה בתסמינים, תוכל לחדש את הטיפול פעם ביום - עדיף בבוקר. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בשופכן הכנסת סטנטלימור סבג14/07/2017
שלום רב, אמא שלי בת 63 עברה מספר פעמים הכנסת סנטים והוצאתם. בכל פעם שמוצאים את הסטנט הכליה מזדהמת וכמה פעמים היה זיהום ובצקת בעוד הסטנט נמצא בגוף.
כמו כן, לאמי היה נפרוסטום במשך שבעה חודשים, שהוצא לאחר ניתוח שבו שוב הוכנס סטנט.
שיטת הסטנט לא הוכיחה את עצמה ועתה אמי שוב מאושפזת בבית חולים במרכז הארץ עם סטנט , לאחר שהוצאו שניים לפני שלושה ימים והוכנס אחד אתמול.
החום לא יורד וכרגע היא מקבלת טיפול אנטיביוטי דרך הוריד ויש חשש לכליה.
ברצוני לדעת האם יש חלופה/ סטנט אחר שיכול להשאר בגוף אולי לפרק זמן ארוך יותר/ ניתוח חלופי על ידי רובוט או טיפול פרטי שיכול לסייע?
אשמח לייעוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017שלום לימור
ככל הנראה יש צורך בניקוזד הכליה אם על ידי סטנט והחלפתו פעם ב- 4-6 חודשים או עם נפרוסטום דרך הכליה. לאחר הניקוז יש צורך במיפוי כליות להעריך את מידת תפקוד הכליה ובהמשך ניתן לשקול סטנט פנימי קבוע בשם urolum שמוכנס בחלק מבתי החולים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנון פעולה של פרמיקסון ותופעות לוואי?דולב14/07/2017
שלום,
רציתי לשאול לגבי פרמיקסון (אני נוטל לאחרונה, אך לצד הטבה במתן שתן חש ירידה בחשק המיני) -
בהתחשב בשימוש בו הן כתוסף מזון לבלימת התקרחות (המנגנון היעיל ביותר, למיטב ידיעתי, הינו זה הפעיל בפרופסיה), הן בפעילות החיובית שלו בסרטן הערמונית (בדומה לדיכוי טסטוסטרון הנעשה במחלה זו), הן בהגדלה שפירה של הערמונית (אולי כהמשך להגיון המצוי בשיטת גת-גורן - הפחתת זרימת הטסטוסטרון לערמונית, כאשר שם זה נעשה ע"י צנתור ובמקרה הזה אפשר שע"י דיכוי טסטוסטרון?) והן בשל תופעת הלוואי של שדיים גבריים -
רציתי לשאול האם ייתכן ויעילות התרופה (לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט על מנגנון הפעולה) נובעת מדיכוי ייצור הטסטוסטרון וע"י כך הפחתה בגודל הערמונית (כאמור, בהמשך לתיאוריית גת-גורן)?
תודה רבה!
דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017שלום דולב, המנגנון של הטיפול בפרמיקסון אינו חד-משמעי אך משפר את זרם השתן. הטיפול הינו תסמיני ואם אתה חש שמשפר את איכות החיים - יש מקום להמשך טיפול. מאידך, באם יש החמרה נוכח תופעות הלוואי - אנא שקול עם הרופא המטפל את המשך הטיפול והאלטרנטיבות. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוראופלסמה - מתחיל רק מגברים ומועבר לנשים?אלמוני13/07/2017
שלום,
אני מעוניינת לדעת האם האוראופלסמה מתחיל אצל גברים ומובער לנשים?
ז", אם שני בני הזוג נבדקים ונמצאים נקיים.
הזמן עובר, מקיימים יחסים ובאיזשהו שלב מתגלה אוראופלסמה.
זה יכול להיע משני הצדדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/07/2017שלום רב
האורוופלזמה מועבר מאחד מבני הזוג גם מגברים וגם מנשים. יש צורך בטיפול אנטיביוטי אך יש לדעת כי לעיתים הבדיקה הינה חיובית גם לאחר חלוף הזיהום עקב זיכרון חיסוני כך שאך שני בני הזוג מקבלים טיפול ביחד - הדבר אמור להספיק. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוראופלסמה - מקור ומניעה?
אלמוני13/07/2017תודה רבה על המענה המהיר.
אם כך, איך ניתן להימנע מאוראופלסמה? אם בכלל.
ואיך ניתן לדעת ממי הוא "התחיל"/הגיע ?
יש אפשרות כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן16/07/2017המניעה היא בקיום יחסי מין מוגנים או עם פרטנר/ית קבוע/ה. והפרטנרים צריכים להיבדק. לא ניתן לדעת מה מקור ההדבקה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי שלא עובר כבר 8 חודשייםארז13/07/2017
שלום. דר בוריס זה שוב אני עם הבעיה שלא נפתרת סליחה שאני כול פעם חוזר אליך .
לאחר כול מני משחות שקיבלתי גם מאורולג וגם מרופא עור
עם סטרואידים ובלי לא עוזר כלום הגירוי ממשיך
עכשיו קיבלת מרופא עור משחה בשם דרמדן האם את מכיר כי אני מפחד כבר לשים כול מני משחות על הפין שלא יגרם יותר נזק ממה שיש לי עכשיו הגירוי שלא עובר
תודה רבה ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/07/2017שלום ארז
המשחה הינה לטיפול מקומי והיא בטוחה לשימוש. השיפור הוא הדרגתי ולא מוחלט ויש להיעזר בסבלנות לפני החלטה האם עוזר או לא. אם אין כלל הטבה, תוכל לפנות לרופא העור להערכה וטיפול נוספים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי שלא עובר כבר 8 חודשיים
ארז13/07/2017דר בוריס אני ממש מודה לך על התשובה המיידית והיחס המרגיע ממך תודה רבה ארז מדובניק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן13/07/2017סוף שבוע נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים מקבילים XATRAL + DUODARTאא11/07/2017
שלום רב,
אבא שלי בן 65, בעקבות BPH מקבל טיפול בכדור בDUODART ביום.
בחודש אפריל 2017 עבר CVA ובעת קבלה לבי"ח עבר החדרת קטטר טראומתית. במהלך האשפוז הוחל טיפול ב - XATRAL 10MG במקביל ל DUODART ומאז, שלושה חודשים לאחר האשפוז וההחלמה מהטראומה האורולוגית עדיין מטופל בשניהם?
נורמאלי? יש צורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן12/07/2017שלום רב
בתיאום עם האורולוג המטפל ניתן לחזור לטיפול הקבוע בדואודרט בלבד. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית בגודל 150 סמ"קיוסף שירום11/07/2017
שלום רב, בן 66 בריא לחלוטין לא מחלות לא דלקות לא לוקח שום כדורים, צורך כל יום דקל ננסי, גרעיני דלעת חמניות פשתן ושבולת שועל. זרימת שתן טובה, בלילה מקסימום קם פעמיים, סך הכל מתפקד בסדר. עד לפני שנה גודל הערמונית היה 108סמ"ק,אולטרה סאונד מלפני שבועיים ערמונית בגודל 152סמ"ק, psaתקין. האם גודל כזה מחייב ניתוח או אפשר להמשיך בשגרת חיי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2017שלום יוסף
באם אין תסמינים והערמונית לא מפריעה, אין בהכרח צורך בהתערבות ניתוחית. בהחלט נדרשת בדיקת ויעוץ אורולוג בכדי לשקול אפשרות להקטנת ערמונית מאחר ובגודל כזה, קיים סיכון עתידי להפרעות ואף לאצירת שתן. בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת US שלפוחית שתןת11/07/2017
שלום רב,
אני בן 37 ובמשך שנים רבות אני סובל מדחיפות במתן שתן. כמו כן, אני קם מספר רב של פעמים בלילה לתת שתן (אציין כי לא פניתי עד עתה לבדיקה ו/או טיפול).
לאחרונה החלטתי לבדוק את הנושא ורופא המשפחה הפנה אותי לבדיקת US.
בבדיקת הUS נמצאו הממצאים הבאים:
1. כליה שמאל - גודל תקין - הרחבה של גביע מקבוצה תחתונה.
2. שלפוחית השתן - קיבולת 253.
3. ערמונית - 4.4X2.8X4.6 נפח 29.7.
4. לאחר התרקנות - 45.4 סמ"ק
האם התוצאה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2017שלום רב, הבדיקה מבחינה אנטומית הינה בגדר התקין. אך באם יש תסמינים מומלץ יעוץ אורולוגי לנסות לשפר תסמינים אלו אם על ידי הפחתת משקאות קפאיניים שעלולים לגרום לתסמינים אלו או בעזרת קורס טיפול תרופתי. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ורגישות באזור כליה ימיןעינת10/07/2017
שלום, אני סובלת מכאבים ורגישות חמורה בצד ימין באזור הכליה. אולטרהסאונד כליות הציג: גודל ומבנה תקינים ללא סימני הידרונפרוזיס או אבנים זרימת דם דו״צ. כיס שתן בגודל ומבנה וצורה תקינים אך הודגם סילון רק משמאל.
ד``ר בוריס פרידמן11/07/2017שלום עינת
מאחר וסונר לא יכול להדגים פירור אבן בשופכן ימין - מומלץ על ביצוע בדיקת שתן ובדיקת סיטי פרוטוקול אבנים לשלול אפשרות זו. אם הכאבים מתגברים - נדרשת בדיקה רפואית חוזרת כולל פניה למיון. בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושש מעקרות בגלל חוסר גמירהאנונימי09/07/2017
שלום אני בן 16.5
ולפני שנתיים הייתי מאונן ושהײַתי מרגיש שהזרע עומד לצאת, עצרתי, אף פעם לא נתתי לזרע לצאת כי פחדתי להוציא זרע כי חשבתי שזה מזיק לא כלכך הבנתי בזה(הפסקתי עם זה והיום אני מאונן רגיל ויוצא לי זרע,) אבל הבעיה היא שעשיתי את זה שנתיים!!
ועכשיו רוב הפעמים אני מרגיש צריבה לאחר שתן באיזור התינור בקצה הפין ולפעמים באיזור מעל הפין איפה שהשלפוחית, ושאני מסתכל על השתן אני שם לב שיש שם נוזל שדומה לזרע! ויש לשתן ריח קצת חריף
קורה לפעמים שבכלל לא שורף לי ובמקרה שלא שורף לי גם לא יוצא הנוזל שדומה לזרע
כבר הרבה זמן שיש לי את הבעיה הזאת
,ואני מאוד מאוד בלחץ שאני עקר!!!!!!!
אני יודע שאתה תגיד לי שאני חייב ללכת לרופא
הייתי הולך לרופא,אבל אני סה"כ בן 16.5 ואין מצב שאני אומר להורים שייקחו אותי לרופא בגלל מצב כזה!
האם זה פתיר מה שיש לי?
והאם זה מסוכן שכבר הרבה זמן לא מטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/07/2017שלום רב
ההפרשה שיוצאת הינה טבעית וזבו נוזל מבלוטת הערמונית ובלוטות הזרע. בהחלט מומלץ לבצע בדיקת שתן לתרבית לשלול זיהום והדבר ניתן לביצוע אצל רופא המשפחה. דלקות בשתן הינה תופעה נפוצה ואל לך לחשוש לומר להורים שיש לך צריבה בשתן ואתה רוצה להיבדק. באם יהיה ממצאים בשתן רופא המשפחה יוכל לעזור לך ולהחליט אם יש צורך להערכה נוספת. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומה של דמם מקורו לא ברוררעות08/07/2017
שלום רב
בת 36 מי זה כחודש ימים דמם בשתן וקרישי דם גדולים וכאבים חזקים גב תחתון שום משחה או משכך כאבים לא הועיל לכאבים
בנוסף עיסוי ושמנים לכאבים ללא הועיל
באחרונה פניתי לרופא משפחה שגם ראה את הדמם בשתן כמות מוגברת וכן חלבון ליקוציטים אבל יש יותר חלבון ודם את הדמם רואים גם בלי בדיקת שתן זה גלוי תרבית שתן שלילית סונר בטן כליות דרכי שתן ללא ממצא מיוחד פרט לממצא ברחם בקוטר 3.5סמ שלפי הרופא זה לא מקור הבעיה
כעת אני עם חוסר תיאבון בחילות כאבים חזקים עד הגבלה וכמובן הדימום מבחינה גניקולוגית לא מגרד לא שורף ולא הפרשות
השאלה למי אני פונה אני סובלת מכאבים חזקים והדמם שלא מפסיק
מה לעשות תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן09/07/2017שלום רעות
באם הדימום הינו ממערכת השתן עלייך לפנות לרופא אורולוג ויש לעבור בירור הכולל בדיקת שתן מיוחדת לציטולוגיה, CT אורוגרפיה והסתכלות ישירה לכיס השתן שנקראת ציסטוסקופיה האורכת 3 דקות ואינה מכאיבה על-מנת לאפיין את המקור הגורם לדימום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בשתן לאחר קיום יחסי מיןנופר07/07/2017
שלום רב, אני בת 22 בחורה בריאה לא לוקחת תרופות קבועות וללא גלולות. לפני כ5 שנים התחילו לי דלקות בשתן כל פעם לאחר קיום יחסי המין. לפני 3 שנים אושפזתי ל8 ימים משום שהדלקת עלתה לכליות ויצרה צלקת קטנה בכליה השמאלית. מיד לאחר האישפוז התייעצתי עם אורוחוג והוא המליץ לקחת אנטיביוטיקה לאחר כל קיום יחסי מין, אני נרתעתי מהטיפול הנל משום שפחדתי לכגניס לגוף שלי כל יום אנטיביוטיקה במשך כל החיים.. (אולי לא הבנתי נכון את אופן השימוש באנטיביוטיקה וזה לא לכל החיים). מאז האישפוז היו לי כמה חודשים של שקט ואז שוב הכל חזר. כל חודשיים בערך אני עם דלקת בשתן וכל פעם מחדש אנטיביוטיקה. אני ממש מפחדת מהאורח חיים שנוצר לי. לפני חודש היה לי דלקת ועכשיו אני שוב עם דלקת. ממש חודש אחרי חודש. אני מיואשת ומתוסכלת ומאוד מפחדת כי אני לא יודעת מה לעשות מה הטיפול הנכון? אשמח לתשובה , תודה רבה מראש!!!
ד``ר בוריס פרידמן09/07/2017שלום נופר
זיהומים בשתן הינה תופעה נפוצה אצל נשים ולרוב עשויה לחלוף עם הזמן אך עד אז עלולות להיות אפיזודות נוספות. הטיפול במארקודנטין כשעה לפני יחסים עשוי להפחית את מספר הארועים וישנם עוד מספר המלצות לשינויים התנהגותיים דוגמת שתיה מוגברת, חמוציות, הרגלי יציאות, המנעות מהתאפקות ואחרים שתוכלי להתייעץ עם אורולוגי שעוסק בתחום. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)