פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת שתן STD PCR
    אא
    22/06/2017

שלום,
    אני בן 32.
    במסגרת בדיקות כלליות ביקשתי מרופא המשפחה גם בדיקות לשלילת STD.
    בתוצאות בדיקת STD PCR (מצ"ב), אני מבין שכל התשובות שליליות. יחד עם זאת אני לא מבין את ההערה שצורפה לדו"ח המעבדה. אשמח להסבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן STD PCR

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/06/2017

ההערה הינה כללית ולא רלוונטית לגביך.
    היא לאלו שיצאה תשובה חיובית בחיידק זה שיכולה להישאר חיובית גם לאחר טיפול ולהעיד על חשיפה בעבר.
    ממליץ על המשך יחסי מין מוגנים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות וצריבה באיזור השתן
    קובי
    22/06/2017

שלום דר אני בן 35 נשוי ...יש לי למשך שבוע קצת צריבה ותכיפות יותר גבוהה לשתן עשיתי תרבית שתן ולא נמצא שום חיידק והספירה יצאה בסדר...לפני שנה בערך עשיתי בדיקה למחלות מין והכל יצא בסדר ובזמן האחרון לא עשיתי סקס אחר חוץ מאשתי שגם נבדקה איתי והכל יצא לה בסדר ....מה יכולה להיות הסיבה לצריבה וכיצד ניתן לאבחן ?תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/06/2017

שלום קובי
    צריבה בשתן יכולה להיות מעת לעת מסיבות שונות כולל דלקת, מעבר פירורי אבנים, שתן מרוכז וגם לאחר שפיכה. באם התרבית תקינה, הייתי ממליץ להגביר בשתיה וטיפול סימפטומתי במשככי כאבים או בסדורל לפי הצורך. באם התסמינים נמשכים לאחר כשבועיים - נדרשת בדיקת אורולוג חוזרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות וצריבה באיזור השתן..

קובי
    25/06/2017

תודה רבה דר .. זה שבוע כבר שיש לי את ההרגשה הזאת ועשיתי פעם שנייה בדיקות שתן ויצא שוב תקין... האם אתה ממליץ בשלב זה לעשות עוד בדיקה כלשהי דם או משהו אחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/06/2017

שלום קובי
    אין צורך בבדיקות נוספות. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בקצה הפין שחוזרת
    דני
    22/06/2017

שלום
    לפני כשנתיים היו לי עקצוצים בקצה הפין ותחושת צריבה ולא רק במתן שתן .עשיתי את כל הבדיקות כפול שתיים מכל בדיקה והכל יצא תקין.לאחר מספר חודשים זה עבר לבד והיתה שנה ללא שום בעיה.
    לאחר שנה שוב זה חזר ושוב פעם עשיתי את כל הבדיקות כפול שתיים שכללה; בדיקת שתן ,תרבית,std,זרימת שתן ואת הבדיקה שבחיים שלי יותר לא אעשה והיא הבדיקה הפולשנית.
    כמו כן שהגעתי לבדיקה הפולשנית הכל היה בסדר (שוב חלף מעצמו)אבל הרופא החליט שנעשה אז עשיתי.
    כמו כן התוצאות היו תקינות .
    לאחר שוב תקופה של כמה חודשים ללא בעיה מאז הבדיקה לאחרונה אני חש שוב שכאילו יש לי משהו "תקוע" בקצה הפין ושמתי לב שבזמן שאני מתכופף אני ממש מרגיש.
    צריבה קלה מאוד באופן מתמיד ודווקא שאני נוטל שתן אין צריבה.
    אני ממש מתוסכל
    מה יכולה להיות הבעיה???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בקצה הפין שחוזרת

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    22/06/2017

שלום דני
    הדבר נובע לעיתים מעצבוב מוגבר בקצה הפין שלעיתים עובר עירור לפרק זמן ובמקביל לעיתים שולח תחושות מקרינות לאיזורים סמוכים. הדבר לא דורש טיפול וכפי שבא, זה גם חולף. אם הרגישות מאד קשה - ניתן לתת טיפול סימפטומתי בדמות משככי כאבים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודל שק אשכים למה זה קורה
    אנונימי
    19/06/2017

שלום יש לי שק אשכים די גדול
    לא כואב ולא כלום
    השאלה היא אם הסיבה יכולה להיות כי אני מגרד אותם הרבה

לקביעת תור
    סגירה
    גודל שק אשכים למה זה קורה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/06/2017

גרד עלול לגרום לדימום או אודם מקומי אבל לא להגדלת שק האשכיים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליית PSA בזמן דלקת בשתן
    קצת מודאג
    19/06/2017

שלום,
    אבא שלי בן 70 במעקב מזה שנתיים עקב BPH. PSA יציב זה שנתיים על ערך סביב 12-12.5 ובדיקות רקטליות תקינות. לפני שנה ביצע MRI ערמונית, ללא ממצא פתולוגי. לפני שבועיים וחצי בדיקת PSA שוב ערך 12.2 יציב בטון לדברי האורולוג. לפני שבוע העלה חום ל 38.5 מעלות, אושפז 4 ימים בבי"ח, אובחנה דלקת חריפה בדרכי השתן עם צמיחת חיידקים גרם שליליים בתרביות ומדדי דלקת CRP מוחשים במידה גבוהה מאוד ספירה נמוכה וכו. טופל באנטיביוטיקה דרך הוריד+עוד שבוע טיפול בבית. התחיל טיפול בדואדרט במקום אומניק עקב הסיכון לדלקות חוזרות עקב ה BPH (לפני שבוע).

חזר אתמול על בדיקות דם ספירה וכימיה לפי הנחיית המחלקה הפנימית, שיפור פלאים, בדיקות תקינות. חזר על תרבית שתן בינתיים ללא צמיחה, שתן כללית ללא ממצא. אבל מה - הייתה במחשב הפניה ישנה כפולה של PSA, לכן לקחו לו גם PSA ויצא ערך של 14.6, כלומר עליה ב2 תוך שבועיים.

קראתי הרבה באינטרנט וגם הלכתי אתמול לאורולוג של אבא שאמר שעליה חריפה כזאת בהחלט תתכן לאחר urinary tract infection חריפה, ושעליה של 2 היא אפילו קטנה ויכולה להיות גם עליה גבוהה הרבה יותר לדבריו. אמר שאין מה לדאוג ושהכל בסדר.

רציתי רק לקבל קרוס צ'ק מכם שירגיע אותי סופית, שאכן דלקת חיידקית חריפה בדרכי השתן יכולה להעלות את ה PSA.

תודה

אדון "קצת מודאג" :)

לקביעת תור
    סגירה
    עליית PSA בזמן דלקת בשתן

הוספת תגובה

• הכוונה

קצת מודאג
    19/06/2017

בללא ממצא פתולוגי ב MRI היא כמובן ממצאים שמתאימים ל BPH, וללא מוקדים חשודים לתהליך ניאופלסטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי קבע שזו דלקת בשתן?

אורולוג חובב
    20/06/2017

שלום

המצאות חיידקים בשתן וחום מתאימה גם לדלקת אקוטית של הערמונית עצמה, בעיקר אם היא כבר מוגדלת, זה יותר מעלה חשד לדלקת. בזמן דלקת הגיוני ש PSA יעלה. הטיפול בדלקת ערמונית זהה לדלקת בשתן רק לתקופה ארוכה יותר. לאחר חודש טיפול ה PSA אמור לחזור לנורמה של החולה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופאים במחלקה ואשמח להתייחסותו של ד"ר פרידמן

קצת מודאג
    20/06/2017

הרופאים במחלקה קבעו שמדובר ב urinary tract infection, ובכל מקרה כרגע אבא כבר בלי תסמינים ועם תרבית ושתן כללית תקינים.

אשמח להתייחסותו של ד"ר פרידמן לשאלתי המקורית באם Urinary tract infection אכן כפי שאמר האורולוג של אבא יכולה להעלות את ה PSA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעקרון UTI יכול לעלות PSA

אורולוג חובב
    20/06/2017

אם כי בדרך כלל לא בצורה חדה מאד. בבכלל UTI כשלעצמו יכול לגרור דלקת בערמונית. אגב אם אם חלילה ומדובר בסרטן ערמונית, בגיל 70 אין לזה השפעה על תוחלת החיים, אלא אם כן אתה מצפה מאביך לחיות מעבר ל 100.. הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/06/2017

שלום רב
    דלקת במערכת השתן משנה ערכים שונים בגוף כולל עלולה להעלות PSA ולא נהוג לקחת בדיקה זו סביב ועד כחודשיים לאחר מחלת חום. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריתרוציטים 10 לפי בדיקת שתן סטיק על סדורל
    חיה
    18/06/2017

שלום

אחרי שהרגשתי מעט צריבה בשתן, לקחתי סדורל שהיה לי. ביצעתי בדיקת שתן כללית ותרבית בקופת חולים (במעבדה) והתוצאות תקינות. למחרת הצריבה חזרה, ובוצעה שוב בדיקת שתן אצל האחות, הפעם בדיקה מיידית סטיק. שם הכל תקין מלבד אריטוציטים 10. רופא המשפחה אמר שזה לא נראה כמו דלקת כי בדיקת השתן תקינה לחלוטין. גבי הממצא בסטיק למחרת, הוא אמר שסטיק לאחר סדורל יכול לתת תוצאה שגיאה כי הוא מבוסס על גילוי צבע ולא ספירה מקרוסקופית. האם זה נשמע הגיוני? האם יש לחזור על בדיקת שתן? קראתי שד בשתן יכול להגיע מסרטן ואני מודאגת (הצריבה שהייתה פחתה משמעותית ללא טיפול).

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/06/2017

שלום חיה
    הייתי חוזר על שתן לכללית (ולא סטיק) בעוד כשבועיים ובאם עדיין דם בשתן , הייתי ממליץ על סונר דרכי שתן ובדיקת אורולוג לשלול ממצאים.
    כתלות בגיל, הופעת דם בשתן עלולה להופיע לאחר תום המחזורים וקיים טיפול מקומי לשיפור ממצא זה עליו תוכלי לשוחח עם האורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, רק אחדד את השאלה

חיה
    19/06/2017

לאחר הופעת הצריבה לקחתי סדורל ואז בוצעה בדיקת שתן כללית רגילה. שם התוצאות תקינות ללא דם בשתן. יום למחרת כאשר אני עדיין על סדורל ללא שיפור בצריבה, בוצעה בדיקת סטיק ושם נמצאו 10 כדוריות דם אדומות. מאז הצריבה נעלמה. רופא המשפחה אמר שבדיקת סטיק תחת סדורל יכולה לתת תוצאות שגויות ושאין צורך לחזור על הבדיקה כי יום לפני היא הייתה תקינה. השאלה שלי האם זה נכון שבדיקת סטיק תחת סדורן יכולה לתת תוצאות שגויות לדם בשתן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/06/2017

בדיקת הסטיק באופן כללי אינה רגישה כמו בדיקה לכללית ולכן יש להסתמך על תוצאת בדיקת שתן לכללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה באיזור קצה הפין
    יעקב חיים
    17/06/2017

שלום,
    אני בן 16.5,ופעם בגיל 14 הייתי מאונן הרבה אבל לא מגיע למצב שופכה(הייתי עוצר שהרגשתי שהשופכה הייתה יוצאת,ולא הייתי מגיע למצב שופכה) (אני לא אפרט למה עשיתי את השטות הזאת)
    בכל אופן,מאז שהייתי עושה את זה התחילה לי צריבה לאחר שתן, באיזור קצה הפין
    רוב הפעמים אחרי שאני משתין אני מרגיש צריבה לכמה דקות(קורה לפעמים שאני לא מרגיש)
    וגם קורה לא רק אחרי שתן,למשל אני קופץ פתאום אני מרגיש את הצריבה הזאת לשנייה והיא נעלמת. כבר שנתיים שאני סובל מהדבר הזה
    וגם אחרי שאני משתין אני רואה באסלה שיש קצף ואחרי כמה שניות הקצף הופך להיות חומר קצת לבן כזה(מזכיר קצת זרע)
    ורציתי לשאול,האם יש סיכוי לעקרות???????????
    האם יש לי זיהום? או משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    שריפה באיזור קצה הפין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/06/2017

שלום יעקב חיים
    באם לא היו יחסי מין מלאים לא בטוחים, הסיכון לזיהום נמוך ביותר. באם היו - ניתן לעשות בדיקת שתן לתרבית ובדיקת שתן בשם STD לשלול זיהום. גם אין לך צורך לחשוש כי הדבר לא מצביע על עקרות כלל ועיקר. המשך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לייעוץ כללי כדורי ציפרודקס
    דן
    17/06/2017

שלום,

אני בן 29. מטופל כבר שבועיים בציפרודקס 500 (סה"כ 1 גרם ליום) לפרוסטטיטיס כרונית ותוכניתו של האורולוג הינה ל-4 חודשי טיפול. עם תחילת הטיפול שמתי לב שבכל פעם בה אני נוטל כדור ציפרו מתחילה אצלי נזלת שקופה למשך שעתיים-שלוש.

בימים האחרונים התחילו אצלי נזלת שקופה ומימית ללא הפסקה לאורך כל היום והלילה, כמו גם כאבי גרון חזקים, שיעולים עיקשים ומכאיבים מאד וכאבים בחך. כרגע אין חום, לבד מהרגשה כללית גרועה.

אני לא ישן עם מזגן ומשתדל מאד לשמור על בריאות תקינה. אני לא מצליח להבין האם אני מקורר או שמא זה שייך לציפרו - ישנן אינספור נורות אזהרה ותופעות לוואי אפשריות בעלון התרופה ואני כמובן לא שש להפסיק את הטיפול מחשש להסתגלות הפתגונים שככל הנראה יש לי בערמונית (לא נעשה תרבית, בדיקת השתן והזרע עקרות והערמונית בגודל תקין) - אני מעיד זאת לאור ההקלה הגדולה בסימפטומים מס' ימים לאחר תחילת הטיפול (לא מדובר באפקט פלצבו, שכן טיפולים אחרים כאומניק וכולי לא צלחו בכלל).

האורולוג לא זמין להתייעצות טלפונית לצערי.

אשמח לדעת האם עליי לשקול הפסקת האנטיביוטיקה או לאו?

תודה,
    דן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/06/2017

שלום דן
    איני חושב שהתסמינים שציינת נובעים חד-משמעית מהטיפול האנטיביוטי. באם התסמינים נסבלים - הייתי שוקל להמשיך טיפול עד קביעת ביקורת אצל הרופא המטפל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית גבר צעיר, ירידת משקל
    גלעד
    15/06/2017

שלום
    בן 47.
    לאבא שלי אובחן סרטן ערמונית לפני 8 שנים בגיל 65 וטופל.

לפני 5 שנים נבדקתי על ידי אורולוג בדיקת ערמונית והבדיקה היתה תקינה.
    מאז בדקתי PSA כל שנה התוצאה יציבה כ PSA= 2.3 .

רציתי לשאול.
    אני סובל כחצי שנה מירידת משקל לא מוסברת למרות שאוכל כרגיל.
    ירדתי 5 קילו ממשקל 60.
    אמור לעבור קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה בקרוב. בהמשך CT בטן.
    US בטן עליונה לפני חודש תקין.
    בדיקות דם תקינות. רוצים לשלול קרוהן, סרטן מעי וכו'.

רציתי לשאול האם יכול להיות שחלילה יש לי סרטן ערמונית
    למרות PSA יציב על 2.3 או שזה לא סביר ולא יכול להיות סרטן ערמונית עם PSA יציב 2.3 והוא חייב יהיה לעלות?

מאוד חשוב לי להבין את הנקודה.

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2017

שלום גלעד
    הסיכון לסרטן ערמונית עם ערכי PSA כמתואר קיימים אך נמוכים. מומלצת בדיקת ערמונית אצל אורולוג ובאם הבדיקה אינה חשודה , הייתי משלים את הבירור הגסטרואנטרולוגי להערכת גורמים לירידה במשקל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• FREE PSA

גלעד
    15/06/2017

תודה רבה
    מרוב בדיקות בשל הירידת משקל קולנוסוקפיה וכו'
    ועקב פיסורה בפי הטבעת מרוב עצירות
    אני לא מעוניין עכשיו בבדיקת ערמונית.

אם אעשה גם בדיקת FREE PSA
    האם זה יעזור בשביל לשלול סרטן ערמונית?
    או שזה לא יוסיף הרבה מעבר לנתון של PSA=2.3
    יציב בגיל 46
    כאמור ירידת משקל לא מוסברת

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/06/2017

לבדיקה אין ערך רב כשערכי PSA נמוכים ובכל מקרה היא אינה באה במקום הבדיקה הגופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בורידים כתוצאה מאוננות?
    ליאור
    15/06/2017

האם יש מצב שורידים יתנפחו בפין כתוצאה מאוננות ממושכת, ולא יחזרו למצבם הקודם? יש אצלי מספר ורידים חדשים שבולטים כבר כמה שבועות לאחר אוננות של מספר שעות ברצף. אחד הוא וריד כחול ארוך בעל מספר שלוחות קטנות לצדדים, והשני חסר צבע ועבה יותר, ויוצא בזווית של-45 מעלות מהוריד המרכזי שבאמצע הפין.
    האם יכול להיות שאלו ורידים חדשים שהופיעו כתוצאה מאוננות חזקה מדי? למה הם עדיין בולטים אחרי יותר משבועיים והאם יש סיכון שהם ישארו ככה לתמיד?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2017

שלום ליאור
    ורידים בפין נמצאים שם מהלידה ועם הזמן הם יכולים לעבור שינויים לכאן ולכאן מבחינת נפחם, צבעם וצורתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ליאור
    15/06/2017

תודה על התשובה. האם הגיוני שורידים כאלו יופיעו אחרי אוננות חד-פעמית של כמה שעות ברצף? הם מעולם לא הופיעו קודם, ונראים מאד לא אסתטי. הם ירדו חלקית בנפח, אבל עדיין רואים אותם אחרי שבועיים גם כשהפין רפוי.

שאלתי העיקרית, אם לא אגע בפין במשך מספר שבועות נוספים, האם הורידים יכולים לחזור למצבם הקודם ולהיעלם (מבחינה אסתטית)?

תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2017

יכולה להיות הפחתה בתמונת הורידים אך בסבירות נמוכה כי ייעלמו לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא בבדיקת אולטראסאונד פרינאלי רקטלי
    עדי
    14/06/2017

שלום,
    מה פירוש הממצא באולטראסאונד פרינאלי-רקטלי
    Bladder: Ar strain descent of the BNJ 3.6 cm?והאם זה יכול להסביר הפרעות במתן שתן (שארית שתן,תכיפות,כאבים באזור)?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    15/06/2017

שלום עדי
    קשה ממשפט אחד להשיג ממצאים.
    יש צורך בבדיקה גופנית כולל בדיקה רקטללית, לראות את בדיקות במעבדה שלך ולהקיף מאילו תסמינים אתה סובל ומדוע בוצעה בדיקה זו. ממליץ לגשת לרופא המטפל והוא כבר יפנה אותך לתחום המקצועי הדרוש. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מורכבת מאד. נואש וזקוק לייעוץ אורולוגי
    דן
    13/06/2017

לדר שלום

אני בן 45 במשקל תקין. ללא מחלות אורגניות ידועות. מאז גיל 19 סובל מ IBS. כמו כן סובל מחרדות קשות הקשורות בהיפוכונדריה קיצונית.

לפני שנה וחצי הופיעו בנוסף להפרעות מערכת עיכול תחתונה, הפרעות קשות (באופן פתאומי) גם מערכת עיכול עליונה, שכללה גאזים מרובים, כאב בקיבה, צרבות. רופא המשפחה שלי מכיר את הבעיות היטב, הוא א התרגש ואמר שזה ככל הנראה עוד החמרה של ה IBS. אחרי שהסמפטומים נמשכו יותר מחודש, הוא שלח אותי לבדיקות מקיפות כמו US, דם, ועד לגסטרוסקופיה בהרדמה. לא נמצא שום ממצא פתלוגי. אובחנתי רשמית כסובל מדספפסיה תפקודית בנוסף ל IBS.

באופן מדהים, מרגע ההבחנה והידיעה שלא מדובר בסרטן גסטרו, כל הסימפטומים החריפים נעלמו בתוך יום אחד כלא היו ולא חזרו עד היום.

עכשיו לבעיה האורולוגית. מעולם לא הייתה לי בעיה אורולוגית משמעותית, לרבות דלקות שתן. בעיה ותיקה (כ 7 שנים) היא מעט טפטוף לאחר גמר מתן שתן. אני פשוט צריך לנער היטב. זה התחיל בגיל 38 לערך והרופא אמר שה חסר משמעות.

במוצאי שבת שעברה, באופן פתאומי הרגשתי אי נוחות בבטן תחתונה שקשורה במערכת השתן, וצורך תכוף במתן שתן כל כמה דקות. לאחר סיום מתן השתן הייתה תחושה של עקצוץ קל למשך מס דקות. המצב החמיר לאורך כל הלילה. בבוקר למחרת הלכתי לאותו רופא המשפחה. הוא חשד בדלקת בדרכי השתן ורשם לי סדורלן ואופלודקס וביצע בדיקת שתן.

עד היום ללא שיפור, אני לא מצליח להרדם בלילה בגלל תחושה נוראית של לחץ ודחף לתת שתן כל כמה דקות. בנתיים תוצאות בדיקת הזתן הגיעו והן תקינות לחלוטין (תרבית שלילית, משקל סגולי 1.017 כל שאר ממצאים רשום NEG).

מהיום בבוקר תחושת אי הנוחות בבטן תחתונה התערבבה עם תחושת אי נוכות של מערכת עיכול תחתונה. ז"א אני בקושי מצליח להבדיל בין שתי התחושות והן מתקיימות בו זמנית (דחף עז לתת שתן תכוף ויציאות תכופות).

חזרתי לרופא המשפחה והוא סירב בשלב זה לשלוח לבירור אורולוגי, בטענה שבדיקות פולשניות רק יחמירו את החרדה והספטומים. הוא משוכנע שמדובר שוב בסיפטומים פסיכוסומאטיים. אבל בנתיים אני סובל מאד.

האם סימטומים כאלו יכולים להיות בעקבות חרדה על משקל החמרה או הרחבה של IBS לשלפוחית? האם הגיוני שזה מחלה יותר רצינית כמו גידול בערמונית יופיע באופן פתאומי בצורה כזאת? האם עליי להתעקש על בירור אצל אורולוג, US וכו'? לכל הפחות בדיקת DRE? יש לציין שאין בעיות תפקוד מיני, אם כי לא יצא לי לבדוק זאת בשלושת הימים הנוראים. כמו כן, תקיפות במתן השתן היא בעיקר בלילה או לפני שינה ביום. אם אני מעסיק את עצמי עם אינטראקציה עם בני משפחה או חברים, התכיפות הקיצונית מתמתנת משמעותית (לכל היותר אני מרגיש צורך לתת שתן כרגיל ולא לחץ וכאב ותחושה שעדיין יש עוד שתן דקה לאחר השתנה).

אני מנסה לשכנע את עצמי שהרופא צודק, ונמנע מללכת לרופא אחר, כי זה יפגע באמון בינינו ואין לי כוח להסביר את כל ההיסטוריה שלי לרופא חדש שלא מכיר אותי.

הודה לך מאד אם תוכל להתייחס ברצינות ובעיה ולתת המלצה, בתקווה שאולי היא תעזור לי להשפיע על רופא המשפחה לקבל החלטה נכונה (הרופא המשפחה אומר שעם בדיקות שתן תקינות, צבע שתן תקין, ללא חסימה, והופעת סימפטומים באופן פתאומי כמו בפעם הקודמת של הדיספפסיה, מרמזת של בעיה פסיכולוגית ולא פתלוגית, אבל עדיין החשש שלי הוא גדול מאד).

תודה מראש.

דן

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2017

שלום דן
    התסמינים יכולים להתאים לדלקת שעלולים להימשך גם מספר שבועות לאחר טיפול אנטיביוטי אך דועכים בהדרגה. אני בהחלט סבור שבדיקות לא פולשניות דוגמת בדיקת שתן לכללית ותרבית וכן אולטרסאונד דרכי שתן כולל מדידת שארית חיוניים במצבך ועם תשובות אלו עליך לפנות לאורולוג ליעוץ מכוון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. רק שאלה נוספת.

דן
    14/06/2017

הבוקר לאחר נתילת הכדור החמישי של האנטיביוטיקה (אופלודקס) אני בהחלט מרגיש שיפור. תחושת העקצוץ לאחר השתנה נעלמה לחלוטין ותכיפות במתן השתן ירדה מאחד ל 20 דקות לאחת לשעה ואף יותר. גם הלחץ באזור בטן תחתונה כמעט ולא מורגש. מקווה שמגמת השיפור תמשיך.

קראתי קצת על דלקות ערמונית. נכון הם יותר שכיחות בגיל שלי 40 עד 50. אבל לפי מה שהבנתי אם מדובר בדלקת אקוטית אז ההיתי אמור לפתח תסמינים מערכתיים קשים יותר של חום וצמרמורות. את זה לא היה לי.

כמו כן בוצעו שתי בדיקות שתן לכללית\תרבית. שתיהן תקינות לחלוטין (שליליות לכל סוג של תאים). גם צבע השתן נראה תקין (שקוף עד צהוב בהיר). אם הדלקת מגיבה לאופלודקס אז מן הסתם היא חיידקית ולא כרונית. האם זה הגיוני לפתח דלקת אקוטית ללא חום? הטיפול האנטיביוטי (OFLODEX) ניתן לי ל 7 ימים כי רופא המשפחה חשב בהתחלה שזו דלקת דרכי שתן. השאלה אם אכן זו דלקת בערמונית, האם יש להאריך את הטיפול באופלודקס ל 30 יום?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2017

שלום דן
    לגבי משך הטיפול כדאי שתתיעץ עם הרופא המטפל. לא הייתי נוטל בשלב זה טיפול למעלה משבועיים ומעריך את המשך השיפור בתסמינים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים קלים במבנה פין
    תמיר
    13/06/2017

בן 62. בתקופה האחרונה שינוי במבנה הפין שכולל התקצרות, והרגשה כמו שבר ועקמומיות קלה.
    אציין שאני מקבל אבודרט יותר משנתיים, וקסטראל כחמש שנים. תקופה מסוימת לקחתי סיאליס יומי במינון נמוך מאד.
    האם יתכן ששינויים אלו נובעים מהתרופות?
    הערמונית מוגדלת אבל אין לי בעית השתנה. בעבר הרחוק היו דלקות עם חום שטופלו באנטיביוטיקות לוריד באישפוזים.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים קלים במבנה פין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2017

שלום תמיר
    ייתכן וללא קשר לטיפול שאתה מקבל, אתה סובל ממחלת פיירוני שהיא עקמת של הפין. ההתקצרות יכולה לנבוע משינוי במבנה העור בבסיס הפין. בדיקה אורולוגית חיונית להערכת ממצאים אלו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בפין

תמיר
    13/06/2017

קראתי שאין טיפול לפיירוני, ולכן אין תועלת באיבחון.
    נאמר לי שכל זמן שיש אפשרות לחדירה לא כדאי לעשות כלום. מבין גם שהאיבחון קשה. ואפשרי רק בזמן זיקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בפין

תמיר
    13/06/2017

קראתי שאין טיפול לפיירוני, ולכן אין תועלת באיבחון.
    נאמר לי שכל זמן שיש אפשרות לחדירה לא כדאי לעשות כלום. מבין גם שהאיבחון קשה. ואפשרי רק בזמן זיקפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2017

שלום רב, קיים טיפול יעיל לפיירוני והוא טיפול ניתוחי. בהחלט כדאי לדחות אותו רק למצבים בהם לא מתאפשרת חדירה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט אחרי ניתוח הידרוצל
    תומר
    12/06/2017

שלום
    עברתי ניתוח הידרוצל לפני כמה שנים
    ומאז אני לא יכול לעשות ספורט כי אני מרגיש אי נוחות עם הפין
    אני יודע שזה נשמע דפוק והזוי
    הניתוח בוצע דרך חתך באשך ימין
    אבל כמה שנים מאז הניתוח אני פשוט בדיכאון, אני סובל מאי נוחות עד היום ואני לא יכול להמשיך לחיות ככה!
    אני מרגיש כאילו הפין לא מסתדר עם האשכים בגלל שהאשך טיפה עדיין גדול
    אני ממש ממש סובל ואשמח לעזרה
    כי אני לא יודע איך אני אמשיך עוד לחיות ככה
    ממש חייב עזרה!!

תודה רבה וסליחה על החפירה!

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט אחרי ניתוח הידרוצל

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2017

שלום תומר
    ייתכן ועדיין קיימת שארית הידרוצלה או הידרוצלה חוזר. הייתי ממליץ לך לעשות אולטרסאונד אשכיים ולפנות איתו לבדיקת אורולוג. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מנואלי לערמונית מוגדלת
    אריה
    11/06/2017

האם עיסוי לערמונית ע"י פיזיותרפיסטית של ריצפת האגן יעיל להקלת ושיפור תסמיני ערמונית מוגדלת?
    (במהלך הטיפול מתנקז נוזל שלא נראה ולא מרגיש כמו זרע).
    האם יתכן שהטיפול אכן עוזר לפרוסטטיטיס. ומונע דלקות.

אודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2017

שלום אריה
    עיסוי ערמונית לא הוכח מדעית ולכן אינו מומלץ בספרות ובקרב האורולוגים אך יש אנשים שתיארו הקלה בעיקרי בתסמיני פרוסטיטיס. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי ערמונית

אריה
    11/06/2017

נאמר לי שנוזל הערמונית במקרים רבים לא מתפנה. וכל כן הטיפול מקל.
    האם הטיפול לא מזיק?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/06/2017

שלום רב
    כל עוד אין חום, הטיפול לא ידוע כמזיק אך גם לא בהכרח מועיל ולכן אין המלצה עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה