פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב כרוני באשך ימין
    אייל
    23/08/2017

אני בן 27, סובל מתחושת חוסר נוחות וכאב גרוני באשך ימין מזה מספר שנים, כנראה בעקבות חבלה.
    בדיקת האולטרסאונד יצאה תקינה מלבד הידרוצלה קלה באשך ימין (הבעייתי ).
    האם יש משהו שניתן לעשות כדי להיפטר מהתחושה הבלתי נסבלת באשך?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב כרוני באשך ימין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/08/2017

שלום איל
    מיחושים באשך עלולים להימשך זמן ממושך לאחר חבלה ונגרמים עקב שינויים בעצבוב ובלחץ מקומי נוכח ההידרוצלה. אם המיחושים מציקים יש לטפל בטיפול במשככי כאבים ובאם אין הטבה, יש לשקול יחד עם האורולוג טיפול בהידרוצלה שעשוי לשפר את התסמינים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בשתן לאחר גנוריאה שטופלה
    דניאל
    23/08/2017

היי בן 37. בעקבות יחסי מין לא מוגנים (גיי) כנראה נדבקתי בכלמידיה/גנוריאה. התחילו לי הפרשות בהירות שראיתי רק בתחתונים וכן קצת פתח השופכה היה אדום. בחמישי האחרון - הרופא רשם טיפול של זריקה (250 מ"ג) וכן 1 ג"ר כדורים (נגד שני הדברים ביחד). וכן לקח דגימה מתוך הפין (שקצת כאבה/לא נעימה. וכן בדיקה שתן. התוצאות חזרו בינתיים ואכן חיובי לגנוריאה. בינתיים ההפרשות הפסיקו והקצה האדום נעלם...אבל כעת בזמן שפיכה (אוננות) או מתן שתן יש לי מעין צריבה קלה מאוד ולא נעימה (שלא היתה קודם). האם לחכות כמה ימים ולראות אם נעלמת (כי זה טבעי?) או שמה מדובר בסימפטום חדש ודורש התייחסות רפואית? הצלחתי להשיג תור לאורולוג ביום רביעי...ככה שמתלבט אם ללכת בכל זאת. מה דעתך? בנוסף, מתי לחזור על הבדיקה כדי לוודא שהטיפול אכן עבד? שבועיים אחרי הזריקה זה זמן סביר?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    23/08/2017

שלום דניאל
    תסמיני הצריבה עלולים להופיע סביב הזיהום ועלולים להימשך אפילו מספר שבועות. הייתי בהחלט משלים את הטיפול, מגביר בשתיה כך שיהיה כ - 2000 סמ"ק שתן ליממה. אין בהכרח צורך לחזור על הבדיקה אם השלמת טיפול מלא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פיסורה ונטילת דוקסילין
    רונן אביב
    22/08/2017

שלום, איני בטוח שאתם הכתובת ולא כירורג או פרוקטולג אבל אנסה את מזלי. לפני 12 יום עברתי ניתוח לתיקון פיסורה. הכל היה תקין והורגשה הקלה החל מהיום השלישי לאחר הניתוח.
    עקב חיידק urea plasma parvum אני ובת זוגתי מטופלים בדוקסילין.
    בערך מאז התחלת השימוש חלה החמרה. בתחילה תחושת אי נוחות וכעת זה הגיע לכאב לא נעים.
    הייתי אצל כירורג היום והוא אומר שנראה שהמקום מחלים וביום שני יש לי ביקורת בביה״ח.
    האם יש קשר בין השניים? ברשימת תופעות הלוואי מצויינת אפשרות לצריבה בפי הטבעת. האם יש מקום לדאגה?
    תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    23/08/2017

שלום רונן
    ייתכן והמיחושים קשורים לטיפול אך הייתי משלים שבוע טיפול לפחות עם שני כדורים בוקר וערב. במקביל יש צורך בהערכת המנתח שאין תופעות לוואי של אחר הניתוח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע זה מספיק?

רונן
    23/08/2017

על אף העובדה שקיבלתי את הטיפול ל-10 ימים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/08/2017

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת חלבון הינה כמותית למחצה
    ליטל
    22/08/2017

בבדיקת השתן הכללי שלי כל הפרמטרים נראו לי תקינים ( NORMAL או NEGATIVE ) מלבד הערה המופיעה בסעיף חלבון: בדיקת חלבון הינה כמותית למחצה - יכול להעיד על תחילה של הריון?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    22/08/2017

שלום ליטל
    ההערה הזו הינה רוטינית לכל מטופל - אינה נועדה לברר הריון ולפי הצורך יש צורך לעשות בדיקות יעודיות להריון. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין דופלר ואולטרסאונד
    דני
    21/08/2017

שלום,

הלכתי לרופא אורולוג בגלל כאבים באשך שמאל (ידוע שיש לי שם גם וריקוצלה) והוא נתן לי לעשות בדיקת דופלר,
    רציתי לשאול האם בבדיקת דופלר רואים הכל ואפשר להיות רגוע?
    מה ההבדל בין אולטרסאונד לדופלר...?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/08/2017

שלום דני
    אולטרסאונד אשכיים הינה בדיקה רגישה לשלול תהליכים באשך דוגמת תהליכים גידוליים. דופלר הינו חלק מבדיקת אולטרסאונד של האשכיים ובה מפעילים גלאי תנועה של זרימת הדם המוסיף מידע לגבי פרופיל זרימת הדם באשך ובאיברים הסמוכים לו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר יחסי מין
    נ
    20/08/2017

שלום, אתמול בערב קיימתי יחסי מין ובמהלך הגמירה הופעל על הפין שלי לחץ. הרגשתי דקירה פנימית ולאחר שנוזל הזרע נפלט החל לצאת דם מפתח הפין. כשעה לאחר מכן, בעת השתנה נפלט דם בהתחלה וחשתי צריבה. היום בבוקר יצא מעט דם בשתן וכעת אין דימום כלל, אך קיים כתם כהה על הפין. אינני חש כאב עז אלא אי נוחות קלה והזקפה מרגישה לי תקינה. אני מניח שאם היה מדובר בקרע חמור הייתי חש כאב עז בהרבה. האם עליי להיות מודאג ולפנות לבדיקה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דימום לאחר יחסי מין

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/08/2017

שלום רב
    בדיקה גופנית תמיד כדאית להערכת מצב הבסיס. באם תהיה החמרה בנפיחות או בשטף הדם, חיוני לבצע בדיקה והערכה דחופה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבר בן 26 הרחבת אגן כליה מימין 12 מ"מ
    עדי
    20/08/2017

שלום,
    לבעלי גילו שיש לו הרחבת אגן כליה מימין והוא אושפז שבוע שעבר היו לו אבנים בכליות.
    האם המצב הזה מסוכן?
    הרופא אורולוג שהיינו אצלו אמר שהוא לא יודע למה הקריאטנין שלו גבוה בדם ולמה יש את ההרחבה. בדיקת אולטראונד לא העלתה שיש לו שם אבנים נוספות.

תודה,
    עדי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/08/2017

שלום עדי
    הרחבת אגן כליה עלולה להיות תופעה מולדת עקב היצרות בחיבור בין אגן הכליה לכיס השתן וכן תופעה נרכשת בין השאר עקב מחלת אבנים.
    יש צורך לאחר פינוי ושליפת האבנים בתיאום עם האורולוג המטפל על הערכה חוזרת כולל בדיקת מיפוי כליות להערכת דרגת הרחבת האגן ותפקוד יחסי של הכליה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים (כנראה) מפרוסטטה רגישה
    רון
    18/08/2017

שלום,

אני בן 35 ואובחנתי ע"י אורולוג עם פרוסטטה רגישה. עשיתי בדיקת אולטרה סאונד ו psa שיצאה תקינה. היתה לי תקופה עם כאבים איומים שהקרינו לכל האיזור ולאחר כשבועים של נטילת cipro הכאבים יחסית חלפו. לאחר תקופה קצרה הכאבים חזרו והרופא משפחה שלי כעס שהאורולוג לא נתן את הcipro לתקופה של לפחות חודש, כי כך נהוג הוא אמר. נסיתי לקחת שוב cipro ומשום מה התרופה החלה לעשות לי בחילה (כמה פעמים, עם האוכל) ופשוט וויתרתי..הרופא משפחה החליף לי ל Ofloxacin 200 פעמיים ביום. רציתי לדעת במצבי הנוכחי מה ההמלצה לגבי המינון ואורך הטיפול, והאם יש המלצה על טיפול אחר שיכול לתרום (למעט חוסם אלפא). מציין שהכאבים כבר היו לי בעבר וחזרו. נורא מייאש..

תודה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/08/2017

שלום רון
    אין המלצה גורפת לגבי משך הטיפול. לציין כי טיפול אנטיביוטי נועד לדכא חיידיקים ולא לטפל בכאבים מאחר והכאבים עלולים להיוותר בצורה כזו או אחרת גם מספר חודשים לאחר העלמות החיידיקים. ניתן להיעזר בתכשיר אנטי-דלקתי דוגמת פרמיקסון. תוכל להתייעץ עם האורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה דר בוריס אך קבלתי תשובה שיש איקולי בשתן האם לוותר על אורולוג?
    ר
    16/08/2017

אותי הפליא הכאבים האיומים ברגליים שלא היו אף פעם בזמן דלקת בשתן
    גץכעת שהתברר דלקת בשתן יש צורך באורולוג?

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/08/2017

שלום ר
    באם קיימת דלקת בשתן נדרשת בדיקה וביקור אצל אורולוג להערכה והסבר לגבי דרכי מניעה של זיהומים בשתן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר זיקפה באוננות ובפורנו

אני בן 29 ויש לי תסמונת אספרגר ( אוטיזם בתפקוד גבוה, הפרעת תקשורת ), לוקח ביום תרופות פסיכיאטריות : 40 מיל' רסיטל, 3 מיל' ריספונד ו- 100 מיל' רידזין. את הרידזין התחלתי ליטול לפני כ- 8 חודשים. יש לי זיקפה פעם בשבועיים ונראה לי שהאיבר בזיקפה התקצר לי ממה שהיה פעם. כמעט ואין לי זיקפה באוננות או בפורנו וגם אם יש אז איבר המין שלי לא ממש קשה. בסקס האחרון שלי, שהתרחש לפני כחצי שנה ואומנם שהיה עם נערת ליווי האיבר נפל אבל אחרי 10 דקות ( זה לא נורא, נכון? הסקסולוג שלי אמר שכל עוד האיבר לא נופל אחרי פחות מ - 4 דקות אז זו לא בעיה , זה נכון ? ), ובאחד ממעשי הסקס שלפני כן ( ולפני שהתחלתי ליטול רידזין )לקח לי קצת זמן להגיע לזיקפה ( גם כן אצל נערת ליווי ) . האם הרידזין פגע לי ביכולת שלי לייצר זיקפה, ובעצם גם הרסיטל והריספונד " אשמים " במצב ? או שבכלל יש גורמים אחרים שהפריעו לי לזיקפה כמו הקירבה שלי לגיל 30 או תנודות לעלייה במשקל הגוף ( למרות שלפעמים גם יש תנודות לירידה במשקל הגוף שלי ). הפסיכיאטר שלי בינתיים אמר לי להמשיך עם כל הכדורים ובאותו המינון והפעם הבאה שהוא רוצה שניפגש שוב לבדיקות תהייה בעוד כחודשיים בלבד. אולי בכלל אין לי בעיה של זיקפה כי לא בדקתי את השפעת המצב החדש של התרופות על איך שאני מתפקד כשאני בסקס עם אישה ובעצם אין לי בעייה בזיקפה ?! מה אני אמור לעשות כדי למנוע בושה בסקס עתידי עם בחורה של היעדר זיקפה אפשרי? בינתיים הסקסולוג שלי אמר לי שאסור לי ליטול שום תרופה לייצור זיקפה ואפילו לא תחליפים טבעיים ללא מרשם רופא כי אני לא יודע איך זה מסתדר עם הכדורים הפסיכיאטריים שאני לוקח, ( אם אני עושה זאת , זה יכול לפגוע מאוד בגופי עד כדי מוות, לא ? ). מה לעשות ? . יש לציין שלפני ששינו לי את סוג ומינון התרופות הייתה לי אפילו את הבעיה ההפוכה - זיקפה הרבה פעמים, גם בפורנו שהעלה לי את הגירוי וגם במקומות ציבוריים. אני ממש חושש שלא תהייה לי יותר זיקפה עד יום מותי, וזה מאוד מתסכל אותי. האם יש מקרים ברפואה שויאגרה לא הצליחה לגרום ליצירת זיקפה ואז ממש חייבים לעבור ניתוח בשביל שתהייה זיקפה? שמעתי על משאבה שמחברים לאיבר כדי שתזרים לתוכו את הדם וזה מלחיץ מאוד !

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/08/2017

שלום גיל
    הפרעה בתפקוד המיני וקושי להגיע לזקפה הינה תופעה נפוצה אצל גברים ולא בהכרח מנבאת סיכון להפרעה ופגיעה עתידית. חשוב לציין כי קיימים מרכיבים פיסיולוגיים ופסיכולוגיים ובגילך לרוב התסמינים הינם בעיקר פסיכולוגיים. חשוד לדעת שחרדה גורמת להפרעה משמעותית ופעילויות קבועות ויזומות להפחתת חרדה דוגמת יוגה או פילטיס עשויים לשפר את הזקפה. גם פעילות גופנית אירובית 3 פעמים בשבוע למשך שעה דוגמת ריצה, רכיבה על אופניים עשויה לשפר תפקוד מיני. התרופות שאתה נוטל עלולות לפגוע בתפקוד ולכן מומלץ המשך מעקב של הסקסולוג והרופא המטפל ולשקול הפחתה בכמות או מינון הכדורים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן וחיידק שלא עובר
    מיכל
    16/08/2017

שלום,
    אני בת 26 בריאה.
    מחודש מאי אני סובלת מדלקת בשתן וחיידק שלא עובר.
    בפעם הראשונה היו לי סימנים של צריבה וריח וידעתי שזאת דלקת ב100 %
    מאז אין לי כ"כ תסמינים רק מידי פעם ריח וטיפה כאב. (אם לא הייתי חוזרת על הבדיקות שתן לא הייתי חושבת שיש לי דלקת).
    הבעיה שלקחתי הרבה סוגי אנטיביוטיקה וכל פעם שאני עושה בדיקת שתן מתגלה חיידק חדש וזה לא עובר ואני לא רוצה להמשיך לקחת ככ הרבה תרופות.
    מפחדת שלא אמצא טיפול לנושא.
    בנוסף, יש לי כאבים בצד שמאל בבטן למטה וזאת הדאגה העיקרית שלי, עשיתי אולטרסאונד כליות ושלפוחית שתן והכל יצא תקין.

הנה פירוט על האנטיביוטיקות שלקחתי והחיידקים שנמצאו:

בתאריך 8.5 לקחתי monurol שגרמה לי לפטרייה ושלשולים.

לאחר מכן בבדיקת שתן מצאו Escherichia coli
    ולקחתי:
    ובתאריך 17.5 לקחתי ciprodex 500mg

בדיקת שתן 2 שוב מצאו Escherichia coli ולקחתי:
    בתאריך 11.6 לקחתי dalacin 100mg ovules
    clothree tab 200 mg
    dermacombin

בדיקת שתן 3:
    בתאריך 2.7 macrodantin 100mg

בדיקת שתן 4:
    Enterococcus faecalis (group D
    100,000 CFU/ml-גדול מ
    בזיהומים בדרכי השתן ידוע כי
    Ampicillin/Amoxicillin-רגיש ל
    ולקחתי:
    בתאריך 26.7 qugmentin 875mg
    clothree tab 200mg
    flucahhol 150 mg

בדיקת שתן שנעשתה לפני שבוע ואלו התוצאות: ( 2 סוגי חיידקים )
    Escherichia coli
    100,000 CFU/ml-גדול מ
    תוצאות בדיקת האנטיביוגרם
    מצביעות על מנגנון עמידות מסוג
    .ESBL
    Klebsiella pneumoniae
    100,000 CFU/ml-גדול מ

אני כבר מיואשת ! הבנתי שהחיידק עמיד לאנטיביוטיקה והאורולוג הפנה אותי למומחה לזיהומים בינתיים לא לוקחת עוד אנטיביוטיקה.
    אציין שזה התחיל מאז תחילת קיום יחסים עם הבן זוג החדש שלי, האם יש קשר?
    האם יש טיפול לזה? האם השרשרת חיידקים שקיימת אצלי מסוכנת?

בנוסף האורולוג הביא לי טיפול של HIPREX עם ויטמין C למשך חודש.

אשמח לעזרה, (לאן לפנות... מה לעשות)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן וחיידק שלא עובר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/08/2017

שלום מיכל
    זיהומים חוזרים בשתן הינה תופעה נפוצה שלרוב בשלב מסויים חולפים אך עד אז עלולים להיות מספר ארועים נוספים. כתלות ביעוץ רופא זיהומים מומלץ טיפול רק באם תסמינים של חום וצריבה בשתן ולא בהכרח רק על סמך צמיחה חיובית בשתן. בהמשך מומלץ טיפול מניעתי רק לפני יחסים על מנת לנסות להקטין את תדירות הזיהומים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור השלפוחית בטן מרכזית תחתונה
    ר
    16/08/2017

שלום
    בת 48 מזה שבוע וחצי כאבי בטן תחתונה כמו פצע מרגיש לי עשרות פעמים הולכת להטיל שתן מרגיש שיש לי מלא וזה רק כמה טפות כל האזור מרגישחולה ופצוע יש לי קושי ללכת ולעמוד לציין שתן לתרבית תקין מה זה יכול להיות?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/08/2017

שלום רב
    ייתכן ויש או היה מעבר של חול/אבן שגורם לתסמינים. הגבירי בשתיה ומומלץ ביצוע סונר דרכי שתן ולאחריו בדיקת רופא אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה דר בוריס הייתה אי הבנה יש איקולי בשתן לוותר על אורולוג?

ר
    16/08/2017

מה שהטריד אותי כאבי רגליים איומים שאף פעם לא ליוואצלי דלקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/08/2017

שלום
    כאבי רגליים לא נגרמים לרוב עקב דלקת בשתן ודורשים בירור נפרד. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן שלא מגיבה לאנטביוטיקה
    קארין
    15/08/2017

שלום,

יש לי דלקת בשתן כבר 4 חודשים שלא עוברת. הייתי אצל רופא משפחה, וגם אצל אורולוג, כבר לקחתי 5 סוגי אנטיביוטיקה ועשיתי 8 תרביות/בדיקות שתן. בנוסף עשיתי אולטרסאונד דרכי השתן וכליות שיצא תקין. מלבד הפעם הראשונה שאז היו צריבות +כאב, ותכיפות מתן שתן שעברו עם האנטיביוטיקה, מאז הדלקת קיימת אך ללא כאב/צריבות, אבל כן קיימת תכיפות למתן שתן ולפעמים לחץ בגב התחתון. אני לא רוצה להמשיך לנסות את כל סוגי האנטיביוטיקה, בכל זאת זה לא סוכריות...מיואשת....

אלה הממצאים :
    Escherichia coli
    100,000 CFU/ml-גדול מ
    Enterococcus faecalis (group D
    100,000 CFU/ml-גדול מ

אשמח לעזרה :(

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/08/2017

שלום קארין
    זיהומים בדרכי השתן הינה תופעה נפוצה. לרוב נדרש טיפול משולב של הגברה בשתיה, טיפול בחמוציות וטיפול מניעתי של אנטיביוטיקה או תכשיר אנטי-ספטי יומי או רק שעה לפני יחסים אם יש, אך זאת לאחר טיפול אנטיביוטי בן שבוע המכוון לפי רגישות החיידק. קיימות עוד המלצות לשינוי התנהגותי ולכן חיוני בדיקה ויעוץ אצל אורולוג העוסק באורולוגית נשים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקפה כואבת וממושכת בשינה
    מור
    15/08/2017

אני סובל מזקפה כואבת וקשה בזמן השינה כבר יותר משנתיים והיא מתרחשת כמעט כל לילה ובמשך רוב הלילה ואין לי אפשרות לעצור אותה כשאני בשכיבה במיטה אלא רק כשאני קם על הרגליים ומחכה כמה דקות.
    הדבר הזה מפריע לי מאוד ואני משוכנע שיש לו השפעה שלילית על השינה שלי ועל התפקוד שלי לאחר מכן במהלך היום.
    אני לא נוטל כלל תרופות ובן 35.
    מה עליי לעשות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    זקפה כואבת וממושכת בשינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/08/2017

שלום מור
    זקפות כואבות עלולות להיות תוצאה של מספר הפרעות כולל הפרעות המטולוגיות (במערכת הדם והקרישה). נדרשת בדיקה רפואית אצל אורולוג ובהמשך ניתן לתת טיפול במשככי כאבים או לחילופין טיפול להפחתת הזקפה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיפות בשתן וצריבה בנרתיק
    דניאלי
    14/08/2017

בארבעה חודשים אחרונים צריבה בנרתיק די קבועה וצמרמורת חד פעמי תרבית שתן שלילית בדיקת שתן תקינה פרט לליקוציטים 50 וחלבון בשתן 10.

בשל פיברו מיאלגיה התחלתי טיפול בצמחי מרפא .בתוכם עלי שן הארי שמסתבר שהוא חומר משתן ברמה גבוהה.

לקחתי את הטיפול חמישה ימים  ומאז יומיים הייתה לי דחיפות בשתן ברמה של שש פעמים בשעה.ביומיים האחרונים פחת אבל עדיין דחיפות קבועה צריבה וכאב קל.

האם זה יכול להיות בגלל המשתן?חשש לסרטן השלפוחית?

חרדה וסובלת 

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/08/2017

שלום דניאלי
    תכיפות בשתן עלולה להיות ממקור זיהומי אך לא בהכרח. ראשית באם היו יחסים לא בטוחים, יש לבצע בדיקת שתן ייעודית שנקראת שתן ל- STD וטיפול בהתאם לממצאים. לעיתים גם משקאות קפאיניים (קפה, תה, קולה, רדבול לסוגיו) גורמים לתסמונת שלפוחית רגיזה. מומלץ בכל מקרה על ביצוע סונר דרכי שתן ולאחר מכן בדיקה ויעוץ אצל אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה