מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך שאלה לתשובה שנתתשיר לב31/07/2017
שלום רב
תודה על תשובתך . מה שרציתי להגיד שלא היה לי חום גבוה.
ולקחתי גם טיפול מניעתי , תקופה ארוכה , ומס ימים לאחר מכן שוב חוזרת הדלקת.
שאלתי האם בדיקת הצטסקופיה תוכל לתת מענה לבעיה.
תודה רבה מראש שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן31/07/2017שלום שיר
הציסטוסקופיה נועדה לשלול ממצאים אנטומיים חריגים בכיס השתן. הבירור מומלץ במצבים בהם קיימת דלקת עקשנית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשתן כרוני-ואיבוד הכרהשיר לב31/07/2017
בוקר טוב
אני בת 62 מס' שנים עם בעיה של דלקות בשתן, כל סוגי האנטיביוטיקה , כולל בוריד, מס' ימים לאחר מכן חוזרת הדלקת.
הפסקתי על דעת עצמי לקחת אנטיביוטיקה כי הבנתי שזה מיותר.
במגביל ניסיתי לעשות בדיקת צטסקופיה שפעמיים לא עמדתי בה מעוצמת הכאב. ואף רופא לא רצה לעשות לי הבדיקה בהרדמה.
לפני מס ימים קמתי בבוקר והרגשתי שאני לא בטוב, והחלטתי להכנס להתקלח ולהתרענן. לא זוכרת שהתעלפתי, פשוט דקות ארוכות לאחר מכן התעוררתי על הרצפה שכולי כואבת, ונלקחתי לבי"ח . ולאחר המון בדיקות הרופא אמר שאיבדתי הכרה כנראה מהדלקת בשתן. שאלתי היא האם יתכן שמאבדים הכרה מדלקת בשתן? בבקשה התיחסותך. תודה מראש וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן31/07/2017שלום רב
איבוד הכרה עלול לקרות מסיבות רבות כולל ירידת לחץ דם וחום גבוה עם צמרמורות שעלולות לקרות מכל זיהום כולל זיהום בדרכי השתן.
בהחלט נדרשת תרבית שתן חוזרת וטיפול אנטיביוטי באם קיימת צמיחה ובהמשך לשקול טיפול מניעתי למשך מספר חודשים. יעוץ אורולוגי חוזר נדרש לאחר השחרור מבית החולים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי הסיבה לשפיכה חלשהצחי30/07/2017
שלום אני חווה שפיכה חלשה זה תקופה עם הנאה פחותה מימה נובע הסיבה הזאת והאם אורולוג מטפל במיקרה כזה ואיך תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/07/2017שלום צחי
שפיכה חלשה עלולה להיגרם ממכלול סיבות. חיוני מפגשך עם אורולוג על-מנת שיבדוק אותך וכן לדעת את גילך, מחלות הרקע, סוג ומינון התרופות שאתה מקבל והאם ביצעת ניתוחים. חיוני לדעת האם הליבידו (תשוקה לקיום יחסים) קיים ושמור. בהתאם לממצאים ניתן לשלוח לבדיקות רלוונטיות ולהתאים את הטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור טיפולי חדשני בערמונית מוגדלת באסף הרופאחשוב28/07/2017
פרוצדורה חדשה : צנתור טיפולי חדשני בערמונית מוגדלת באסף הרופא
אנא בבקשה מה דעתכם? אני מאד רוצה לעשות את הפרוצדורה. לפי מה שכתוב באתר אני יכול להתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/07/2017שלום
תוכל לפנות אליהם, חשוב לשמוע על המהלך הטיפולי, סיבוכים ותופעות לוואי אפשריות ועלויות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת, שארית 200אני28/07/2017
הערמונית גדלה מ 60 ל 66 , שארית 200.
האם אפשר לבקש ניתוח ללא ניסיון קודם עם טיפול תרופתי?
אני מעדיף לפתור את הבעיה בגלל גילי - 71 עד שאני בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/07/2017שלום רב,
צריך לדעת שלאחר הניתוח ישנה גדילה מחדש של רקמת הערמונית ולכן הניתוח לרוב מחזיק בין 5-7 שנים ולאחריו עלולה הרקמה לצמוח מחדש ויש צורך בניתוח חוזר. כמו-כן לניתוח ישנן תופעות לוואי בלתי הפיכות שיש לדעת אותן כמו שפיכה אחורית ולכן הייתי ממליץ ראשית לנסות טיפול תרופתי כדי אולי לחסוך מחזורי ניתוח. יעוץ אורולוגי חיוני אצלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעויות של רופאי משפחהסיימון24/07/2017
הגעתי לרופא המשפחה בתלונות על שורף בפיפי נתן לי לעשות בדיקה לשתן מחלות מין וכללי ותרבית ואז לשתות אופלודקס והתחלתי לשתות אחרי 5 ימים הגיע התוצאה של כלמידיה ונתן דקסלין , הבעיה שבזמן האופלדוקס שהוא לא מטפל בכלמידיה והוא מחליש את מערכת החיסון נוצר "חלון הזדמנויות" לכלמידיה לנצל זאת ולהגיע ליותר האשך... זו טעות נפוצה של רופאי משפחה עדיף כבר לא לטפל בכלל עד שיגיעו התוצאות מאשר להחליש תגוף עם אנטיביוטיקה אחרת ולתת לכלמידיה להשתלט על איברים אחרים
מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן25/07/2017שלום סיימון
טיפול אמפירי מייד לאחר מתן בדיקות שתן הינו נפוץ על-מנת לנסות להפחית ולשפר תסמינים במשך הימים עד לקבלת תשובת תרבית סופית. באם יש צורך מוסיפים או מחליפים טיפול. הייתי ממליץ לך להשלים את הקורס הטיפולי בדוקסילין והמשך קיום יחסי מוגנים להימנע מהדבקה חוזרת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות אחרונות של שתן מעט דביקדני23/07/2017
שלום,
מדיי פעם אני מבחין שהטיפות שתן האחרונות מעט דביקות
מה יכולה להיות התופעה?
חוץ מזה הכל תקין.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/07/2017שלום דני
לעיתים הדבר נובע משתן מרוכז. הייתי מציע להגביר בשתיית נוזלים ובאם המשך התופעה - יש לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ופניה לאורולוג באם ממצאים חריגים בבדיקה. שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות זרע למטופל כלמידיהיקיר21/07/2017
שלום
אני מטופל בכלמידיה , יש לי ירידה רצינית בכמות השפיכה במהלך סקס... ממה זה נובע פתאום? מהכלמידיה או מהאנטיביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן23/07/2017שלום רב
ישנם מספר גורמים לכך כולל השפעות של התרופה. לרוב זהו ממצא חולף. הגבר בשתיה ובאם המשך התסמינים מומלצת פניה לבדיקה אורולוגית. שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת גת גורן לטיפול בארמונית מוגדלתסרגיי19/07/2017
פניתי למרפאה של דר יגאל גת לגבי טיפול בארמונית מוגדלתץ מכיוון שאני באי ספיקת כליות ומטופל בדיאליזה הוא המליץ שמיקרו כירורג יכול לעשות את אוטו הטיפולץ רק אני לא יודע למי לפנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן20/07/2017שלום רב
השיטה עדיין לא הוכחה בספרות ולכן אינה מבוצעת בבתי החולים הציבוריים. עליך להיבדק על ידי אורולוג לגבי צורך בהתערבות ניתוחית באופן כללי ולגבי הסוגים השונים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היווצרות פיגמנטציה לאחר בריתאלכס18/07/2017
שלום רב!
בצעתי ברית לפני כחודשיים ושמתי לב שהתפתחה post inflammatory hyperpigmentation בעור שעל יד הצלקת. האם זה יעבור עם הזמן? האם יש מה לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
תהליך ריפוי פצע נמשך מספר חודשים אבל פיגמנטציה עלולה להישאר. באם הדבר מפריע לך קוסמטית - תוכל להיבדק אצל רופא עור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא מדאיג בבדיקות דםרונית18/07/2017
שלום,
יש לי חבר מספר חודשים והחלטנו לקיים יחסי מין בלי קונדום ולשם כך עשינו בדיקות דם.
אצלו מופיע urea.parvum-pcr detected
מה זה אומר? האם זה מדבק? האם אני צריכה לחשוש? האם נוכל לקיים יחסי מין בלי קונדום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בחלק ניכר מהמקרים הדבר מעיד על זיכרון חיסוני של הדבקה בעבר ולא בהכרח מחלה פעילה. על-מנת לשלול מחלה פעילה, מומלץ לו ליטול טיפול אנטיביוטי דוגמת אזיטרומיצין או דוקסילין דרך הרופא המטפל באם לא נטל זאת לאחרונה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זיטו יכולה לגרום לדום לב והפרעות לב?בנימין17/07/2017
???
האנטיביוטיקות הינן בטוחות והפרעות לב לאנשים בריאים אינן תופעה שכיחה. באם יש לך ספקות, תוכלי להיבדק ע"י קרדיולוג ולהתייעץ איתו. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוצלה באשך בגיל מבוגראסף17/07/2017
אני בן 60 אחרי תלונות על כאבים באשך שמאל במשך כחודש הופנתי לאולטרסאונד אשכים שם גילו שיש וריקוצלה באשך שמאל בדרגה גבוהה.
נושא הפוריות לא רלבנטי עבורי והכאבים בשלה זה נסבלים.
האם הכאבים יחמירו והאם במצבי חשוב לעבור ניתוח לתיקון הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אין משמעות לואריקוצלה באם נושא הפוריות לא רלוונטי.
הכאבים לרוב דועכים בהדרגה ללא טיפול ולאחר הניתוח - הכאבים עלולים להימשך. מומלץ טיפול במשככי כאבים והערכה חוזרת באם תופיע החמרה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלדוקס וזטו האם ניתן לקחת יחד?עמי17/07/2017
שלום האם אופלדוקס פעמיים ביום סהכ 10 ימים וזטו פעמיים ביום סהכ 6 ימים , ניתן לקחת ביחד את שניהם? והאם שניהם מטפלים בדלקת בשופכה ובערמונית?
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2017שלום רב
מאחר ושתי האנטיביוטיקות הינן ממשפחות שונות - אין מניעה מטיפול משולב אך לרוב זהו טיפול עודף וניתן להסתפק בטיפול באנטיביוטיקה אחת כתלות בתשובות הצמיחה בשתן בתרביות השונות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי הערמונית באוננות אשמח לתשובהחסוי 2117/07/2017
שלום אני סובל מדלקת כרונית בערמונית ומטופל בפרמיקסון בלי קשר בזמן אוננות הכנסתי אצבע לפי הטבעת ועשיתי עיסוי בערמונית שהוצאתי את האצבע יצא לי ג'לי שקוף זה הפרשות תקינות של הערמונית?
זה הפרשות של הדלקת ? שעוטפת את הערמונית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן17/07/2017שלום - הפרשה שקופה מהשופכה הינה לרוב הפרשה של נוזל ערמונית. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)