מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבן לא חוסמת בכלייהגבי06/09/2017
שלום רב,
בן 41 בעקבות בדיקת אולטראסאונד בגביע תחתון הודגמה אבן לא חוסמת בגודל 7 מ"מ.
לוקח שבוע רוונטיקס האם אבן בגודל כזה תוכל לצאת ללא התערבות או ריסוק ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/09/2017שלום גבי, אבנים בכליות לרוב אינן גורמות לכאבים כל עוד אינן נושרות לשופכן ולכן טיפול ברווטינקס בשלב זה אינו חיוני.
גודל 7 מ"מ הינו גודל בינוני והסבירות לפליטנ עצמונית הינה בינונית סביב 50%. עליך להיות במעקב אורולוגי לגבי החלטה על מועד הניתוח - ניתן לעקוב בסונר ולטפל באם האבן גדלה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Protein U תוצאות בדיקהאירה05/09/2017
שלום רב,
תוצאות של בדיקת שתן Protein (U) תוצאות בדיקה
יצוא גבוהים - 50
ויש הערה - "
.בדיקת חלבון הינה כמותית למחצה"
האם יש לי בעיה כלשהי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2017שלום
המצאות חלבון בשתן עלול להופיע מעת לעת. לעיתים נדירות הדבר עלול להצביע על הפרעה בכליות. הייתי ממליץ לחזור על בדיקת השתן ותפקודי כליות בדם ובאם עדיין המצאות חלבון - מומלץ להיבדק ע"י רופא נפרולוג. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה רקטלית תקינה ו- PSA גבוהדב04/09/2017
שלום רב,
בן 69. ללא תלונות הקשורות למערכת השתן.
בשנת 2013 PSA = 2.8
בבדיקות דם שגרתיות לפני חודש PSA=5.94
בדיקה רקטלית אצל האורולוג תקינה (ללא הגדלה ו/או גושים חשודים).
נשלחתי לבצע בדיקת PSA חוזרת אחרי 3.5 שבועות והתקבל ערך PSA 5.82. ירידה קטנה.
אני אמור לחזור לאורולוג (בסוף החודש) אך עד אז מה עושים שהבדיקה הרקטלית תקינה וה- PSA יחסית גבוה?
המצב מחייב ביופסיה?
מקובל להמתין עוד X זמן ולראות אם תימשך הירידה?
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2017שלום דב
2 בדיקות עוקבות עם ערכים אלו הינם עליה גבולית ביחס לרמה שאובחנה ב- 2013. מאחר שבדיקה גופנית בודקת רק מחלה יותר מפושטת וחרף הבדיקה קיימת סבירות לממאירות. ביופסיות יכולות לאושש או לשלול אבחנה זו. חשוב גם נפח הערמונית שמוערך בסונר דרכי שתן להחלטה סופית. הייתי ממליץ שתדיין את היתרונות והחסרונות עם האורולוג שלך לפני החלטה סופית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך שריטה קלה בפיןרוני04/09/2017
שפשפתי אולי מעט בחוזקה את האיבר בשמיכה ובצינור השופכה(שתן) נפצע טיפה ויש טיפה אדום ומעט שורף שנוגעים עם פצע קטן. אני לא מודאג אך בכל זאת שואל ליתר ביטחון. לחכות כמה ימים שיעבור..אם לא עובר ללכת לרופא?או שאם לא מפריע לא לדאוג להתעלם עד שיעבור? מצורפת תמונה לא רואים בבירור, אך רואים בצינור למעלה אדום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2017שלום רוני
יש לשטוף באופן יומי במים וסבון ורק באם מזדהם או מחמיר - נדרשת בדיקת אורולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אורופלוטמריה לא תקינהת04/09/2017
ד"ר שלום רב,
אני בן 30, ללא מחלות רקע ללא בעיות. לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש כאב באשך באופן פתאומי ללא סיבה, הרופא חשב שזה דלקת ביותרת האשך וטופלתי בדוקסילין לשבועיים, מספר ימים לאחר הטיפול התחלתי להרגיש אי נעימות/צריבה/גירוד בחלק הקדמי של השופכה, פיצול שתן בעת זרם שתן חלש וירידה בקליבר ובעוצמה של השתן ובנוסף התחלתי להרגיש שריפה לאחר שפיכת זרע באותו אזור. הלכתי לאורולוגית שחשבה שיש לי דלקת בפרוסטה, קבלתי אנטיביוטיקה אופלוקסין לשבועיים וביצעתי מספר רב של בדיקות ל-STD ותרבית והכל יצא תקין ללא שום בעיה. הכאבים באשכים עברו והבעיה היחידה הייתה אי נוחות מסויימת בקצה הפין מעין צריבה/גירוד לכל אורך היום, שתן מופחת בעוצמה וכאב קל באותו אזור לאחר שפיכה. הרופאה חשבה שיש לי דלקת כרונית של הפרוסטטה ואמרה לי שאין יותר מדי מה לעשות בגילי כי היא לא רוצה לעשות בדיקה פולשנית. ביצעתי לאחרונה בדיקה אורופלומטריה פשוטה שאני מצרף את תמונתה, ממה שקראתי יש לי זרם חלש מאוד לגילי.
כיום, אין לי יותר כאבים לאחר שפיכה ואם יש זה רק לאחר שגרמתי לגירוי של השופכה לאחר שאני נוגע בפין באזור הכואב וזה גורם לאי נוחות לשעות ארוכות ולפעמים לכל אורך היום. עדיין יש לי שתן מפוצל כאשר יש לי מעט שתן לתת, אם יש לי כמות גדולה אז הפיצול כביכול נעלם, כמו כן שיש שפיכה לפעמים אני שם לב שיש פיצול גם של הזרע כאילו יש משהו שחוסם אותו (למרות זאת אשתי נכנסה להריון בתקופה הזו אז אין לי דאגה של אי פוריות), שמתי לב שלקיחה של NSAIDS כגון איבופן 400 מ"ג מאוד מאוד עוזרת להרגיע את התחושה הלא נעימה, יש לי הרגשה שנוצרה לי דלקת בשופכה או הצרות. מה דעתך? אשמח לעצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף..
ת04/09/2017שכחתי להוסיף שבדיקת US כליות ודרכי שתן הראתה שגודל הפרוסטטה מעורך כ-25-20סמ"ק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2017שלום רב
הפלומטריה הינה בסך הכל סבירה. טיפול במשככי כאבים בהחלט מומלץ לפי הצורך אם כי טיפול באיבופן צריך להילקח במידה כי עלול לגרום לפגיעה בתפקוד כלייתי.
באם פרופיל ההשתנה מפריע, בשיתוף עם האורולוגית שלך, ניתן לשקול טיפול בפרמיקסון שהינה תרופה צמחית המפחיתה תהליך דלקתי בערמונית ועשויה לשפר את זרם השתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר רפלקס כרמסטרי אשך שמאלדור04/09/2017
שלום,
אני בן 28. מזה למעלה משנה סובל מכאבים באשכים. נקבע לי US אשכים לסוף אוקטובר.
בנוסף ישנה ירידה בגודל האשכים וירידה חדה בחשק המיני ובתדירות הזקפות הספונטניות ונפח השפיכה.
אשך שמאל קטן מאשך ימין.
בימים האחרונים שמתי לב שבניגוד לאשך ימין, באשך שמאל אין כל רפלקס כרמסטרי.
יש סיבה לדאגה?
תודה רבה,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן04/09/2017שלום דור
יש צורך בבדיקה גופנית אצל אורולוג כדי לענות על שאלתך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מתחת לראש הפיןעמי02/09/2017
שלום רב
בזמן הסקס עם בת זוגתי במשחק וכשהיא התחילה לשחק בפין שלי בקתת באגרסיביות ירד דם בצורה מבהילה מחתך שנגרם מתחת לראש הפין לא היה כאב ולא הרגשתי שיש שטף דם עד שבת זוגתי הרגישה את זה על ידה
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2017שלום עמי
יש צורך להימנע מגירוי ומגע עד להחלמת החתך עם שטיפה יומית במים וסבון ומריחת משחת היקומיצין מקומית למנוע הזדהמות של האיזור. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעה
עמי03/09/2017האם זה ישפיע על קיום יחסי מין בהמשך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2017לאחר החלמת האיזור, אין מניעה מקיום יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות וריקוצלה - בדיקת דופלרשמעון30/08/2017
שלום ד"ר,
הופנתי לבדיקת דופלר לאחר תלונות על כאב באשך שמאל ושידוע שיש לי וריקוצלה מספר שנים(רמה 1)
והתוצאוות הן:
"שני האשכים בגודל ומרקם תקין
אפידידימים לא מעובים
אין עדות להיפרמיה
וריקוצלה משמאל דרגה 2 מידה קלה, זרימה קלושה, ללא היפוך. עובי הוורידים עד 2.7 מ"מ"
האם המצב שלי בעייתי? אני בן 40.. האם לדעתך צריך התערבות כירורגית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017שלום רב
באם יש ילדים, הטיפול הינו רק במשככי כאבים לפי הצורך. דרגת הואריקוצלה אצלך הינה הקלה בלבד ולכן הטיפול - שהינו טיפול ניתוחי בלבד - אינו רצוי אצלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שמעון31/08/2017אני רווק ועדיין בלי..
מאחר שזה משהו קל לחכות למצב שאנסה להביא ורק אם תהיה בעיה לטפל בזה או שצריך לטפל בזה בכל מקרה?
האם אתה צופה בעיה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן03/09/2017קיים סיכוי טוב מאד שלא תהיה כל בעיה בפוריות ולכן בשלב זה הייתי נמנע מהתערבות ניתוחית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה לא פתורה קשור למין או לאמ29/08/2017
היי אני בן 30 עוד חודש הייתה לי חברה בחודשיים האחרונים קיימנו יחסים היה פעם אחת שהייתי בתוכה ללא מיגון והיה ריח של דג סרוח חזק לאחר כחודש וחצי היה לי עקצוץ באיבר הלכתי לרופאה לאחר יומיים של עקצוץ נתנה לי אזניל וזריקה בתחת לאחר 12 יום חזרה לי הבעיה חזרתי ועשיתי בדיקות של הכל דם שתן תרבית לכל מחלות המין שקיימות הכל תקין אבל אני ממשיך לא להרגיש טוב יש לי כאבים מתחת לשק אשכים בקטנה בזמן עמידה כאבי שרירים במותניים לפעמים צד שמאל וימין אני לא רגוע לא שקט אין חשק לאכול כרגע מחכה לצילום אולטרסאונד שיגיע מחר הרופאה אומרת שהכל תקין אצלי אני פשוט בלחץ בסטרס מהחיים והכל בראש הכאבים ממשיכים לי ויש ימים שאין גם כאב חשוב לצייין לבת זוג היה לפני שנה דלקת בשתן ודלקת כליות ??? אני מאוד אשמח לתגובה לא מצליח לתפקד ביום יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017שלום רב
זיהומים העוברים בתפקוד המיני עלולים להתבטא בהפרשה מוגלתית מאיבר המין. ממצא של ריח הינו לרוב פטרת או זיהום של חיידק שנמצא במערכת העיכול ועלול לרוב אצל נשים לגרום לדלקת והטיפול שקיבלת מכסה אותו. באם הבדיקות והתרביות יצאו תקינות, עליך להגביר בשתיה. מיחושים מקומיים עלולים להימשך אפילו מספר חודשים והם דועכים בהדרגה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנושא הקודם
m30/08/2017אחרי שתן יש כמה טיפות שקופות שיצאות
ביומיים האחרונים גם נרדמות לי הידיים בשינה ???
מה הכיוון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017שלום
הירדמות הידיים בשינה אינה בהכרח קשורה ודורשת בירור מתאים. הפרשת הטיפות עלולה להימשך מספר שבועות ובם תימשך מעבר - יש צורך בבדיקה אורולוגית חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הנושא
M30/08/2017היום אני לוקח הפניה למיון לתל השומר מצידי עד מחר להיות שם העיקר שיאמרו לי מה יש לי
איזה סדר בדיקות לעשות ראשון
מחלות מין
דרכי שתן
כליות
גידולים חס ושלום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017לצערי איני בטוח שבמיון יוכלו לפתור לך את הבעיה אך שיהיה בהצלחה בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
M30/08/2017אתה מציע שאחכה לאורולוג מטעם כללית יש לי יום שני תור ? יחסוך לי זמן וכאבי ראש מבמיון
ואין מה לעשות עוד בדיקות דם שתן תרבית?
תשובות קיבלתי לפני שבועיים שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשיחתנו
m05/09/2017הייתי אצל אוראולוג המליץ לי לקחת ציפרולוקסאצין
ככל הנראה הייתה דלקת בערמונית ובעקבות הכדורים והזריקה שקיבלתי היו לי כאבים וקצת הפרשות שקופות מהפין כרגע יש קצת הפרשות וקצת כאבים פחות מבעבר השאלה שלי האם לחכות קצת זמן או לקחת כדורים ??
מפחד שייפגע בפוריות בעתיד
וגם מפחד שהכדורים יעשו לי יותר גרוע ?
אשמח לשמוע עוד דעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר בוריס פרידמן06/09/2017אם אתה מעוניין לשמוע עוד דעה, אתה מוזמן לפנות ולהיבדק. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באשך כאבים וחוסר נוחותשלמה29/08/2017
תראי יש לי מלא תסמינים שמראים בעייתיות.
יש לי כאב ב2 האשכים אבל בעיקר בשמאל ואי נוחות מתמשכת לכל היום.
הרגשה פיזית של משהו באשך שמאל מעל האשך בערך בחיבור לגוף כאילו הורידים שם מוגדלים אבל זה נקרא וריצקול והאולטרא סאונד שולל את זה.
יש גם בעיה בעת שפיכת זרע שהשפיכה לא כמו שצריך ויש כאבים באבר המין אחרי גם.
בעת השתנה הזרם הרבה פעמים יוצא כפול ולא זרם רגיל.
יש גם הרבה מקרים שלוקח כמה שניות טובות עד שיוצא שתן. במיוחד אחרי שפיכת זרע שזה מרגיש תקוע וגם כואב.
אולי שווה להעביר את הנתונים האלה לאורולוג ואולי יהיה לו רעיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017שלום שלמה
קושי בהטלת שתן לאחר שפיכה הינה תופעה נפוצה. באשר לתלונות לגבי המיחושים , נדרשת בדיקה גופנית אצל אורולוג להערכה וטיפול וכך גם לגבי תסמיני ההפרעה בהטלת השתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה באשך כאבים וחוסר נוחות, מפורט בשאלה
שלמה31/08/2017תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר בחשק מיני עייפות וחולשהיואב28/08/2017
בן 45,כמות זרע נמוכה, העדר בחשק מיני וזיקפה עייפות וחולשה.
טסטוסטרון – נמוך . Testosterone Total: 7.6
תוצאות בדיקת זרע:
Testosterone Total: 7.6
Liquefaction:normal,Viscosity:normal,pH:8,Volume:2.8,Concentration:14,Total Concentration:39.20,Percent of motile sperm: 24(Rapid:-,Moderate:+,Slow:+++),Non progressive(+/-),Vitality:39,Agglutination:None
Normal forms:1,Abnormal forms:99.
Conclusion:Oligozoopermia: slight,Astenozoopermia:+,Teratozoopermia:+
אולטרהסאונד אשכים כולל דופלר:
האשכים בגודל דומה ותקין, במרקמם תקין, ללא עדות לגושים.
נפח אשך שמאל כ: 14 סמ"ק
נפח אשך ימין כ: 14.5 סמ"ק
בראש האפידידימיס משמאל הודגם ממצא ציסטי בגודל 0.2 ס"מ.
ספרמטוצלה? אחר ?
ראש האפידידימיס מימין בגודל ומבנה תקינים.
הודגם הידרוצלה במידה קלה בשני צדדים.
זרימת הדם עורקית וורידית תקינה בשני האשכים.
ללא הדגמת וריקוצלה משני צדדים.
מהם ההמלצות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן30/08/2017שלום יואב
ההמלצה היא לשקול טיפול במשחת/זריקת טסטוסטרון לשפר את התסמינים. יש צורך בבדיקה גופנית אצל אורולוג לפני תחילת הטיפול והסבר לגבי פרופיל תופעות הלוואי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש באשך ימני בגודל 8 ממיונתן27/08/2017
שלום שמי יונתן
בן 34 נצפה גוש בגודל 8 ממבאשך ימני בוצע אולטרה סאונד ובדיקת דם לגילוי חלבון סרטני שיצא שלילי . אך אני לא מבין מה האבחנה אשמח לתשובה שולח את קובץ סיכום אישפוז
תודה
יונתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש באשך ימני בגודל 8 ממ
יונתן27/08/2017וגם אשמח לדעת את שיטות הטיפול בגוש באשך הנ"ל והאם עם גוש זה יכול להפוך לסרטני בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש באשך ימני בגודל 8 ממ
יונתן27/08/2017כמו כן מצרף את בדיקת הדם המיוחדת שבוצעה ברמב"ם
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2017שלום יונתן
ההדפסות לא ניתנות לקריאה וממילא גוש באשך מצריך בדיקה גופנית והדמיות שונות מעבר לבדיקת הדם שעברת. חשיבות גדולה למחלות רקע וניתוחים קודמים וממצא באשך הינו מספיק חשוב שתפנה לאורולוג לבדיקה גופנית, מעקב הדוק ויסביר לך את כל מה שלא הבנת. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת שלפוחיתה השתן מה האופציות?מיקי27/08/2017
שלום,
אני בת 73 סובלת מצניחה של שלפוחית השתן ממש בליטה מהנרתיק
האם חוץ הניתוח יש דרך אחרת לטפל בזה?
והאם המצב הזה הקיים לבנתיים מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2017שלום מיקי
המצב לרוב אינו מסוכן אך הוא פוגע לרוב באיכות החיים.
ישנם טיפולים שמרניים כמו שימוש בהתקן דמוי טבעת בשם פסארי שניתן ללמדך להחדירו כשאת יוצאת מהבית ומקנה לך שליטה על תפקוד יומי. במקביל באיזור חיפה מתוכנן ניסוי עם התקן חדש. תוכלי לפנות אלינו או לכל אורולוג או אורוגניקולוג לשקול את האפשרויות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באשך ימין וזרימת שתן חלשהאמיר27/08/2017
שלום,
בעקבות כאב באשך ימין וזרימת שתן חלשה, נבדקתי אצל אורולוג שאבחן דלקת בערמונית (הוא לא בדק את הערמונית עצמה, אלא רק את האשכים, שהגיבו בכאב בזמן שבדק אותם). קיבלתי ציפרודקס ל-10 ימים. בינתיים (אחרי חמישה ימים) ללא הטבה.
שאלתי:
1. אני במערכת יחסים מונוגמית עם גבר, ואנחנו מקיימים סקס אנאלי ללא קונדום (אני הנחדר). האם זו יכולה להיות הסיבה לדלקת?
2. כמו כן, אם הטיפול האנטיביוטי לא יעזור, מה צפוי להיות המשך הטיפול?
בתודה מראש,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן28/08/2017שלום אמיר,
הפרעות בהטלת השתן הינה תופעה נפוצה והיא תלויה בגיל, מחלות הרקע וטיפול תרופתי נוכחי. יחסים אנאליים לנחדר לא אמורים לגרום לזיהומים בשתן. באם לא תהיה הטבה מומלץ על ביצוע סונר דרכי שתן, בדיקה גופנית ולשקול טיפול תרופתי להרחבת ושיפור זרם השתן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפיכה, הצרות של הפיןגלעד25/08/2017
שלום
אני בן 48.
מזה כ 5 שנים זרם השתן איטי.
לפני שנתיים הממוצע היה 8 מל לשניה וזרם שיא 14 מל לשניה
ובבדיקה עדכנית לפני חצי שנה זרם השיא 10.5 מ"ל לשניה
וזרם ממוצע 6.5 מ"ל לשניה.
האורולוג בקופח אמר שאם רוצים לבדוק היטב נעשה ציסטוסקופיה אבל ויתרתי על הבדיקה.
אמר שזה יכול להיות מהצרות של הפין, יכול להיות ממוצא השלפוחית ועוד סיבות.
בעת האחרונה בזמן שפיכה אני מרגיש קצת לא נוח עם השפיכה ואחר כך במשך כמה שעות קצת כאב בפין ואי נוחות בכל האיזור.
רציתי לשאול
1. במידה ומדובר בהצרות של השופכה וקצב ההשתנה המקסימלי הוא 10.5 מל לשניה, האם זה עלול להפריע בשפיכה ולגרום אחר כך כאב?
אם לא אז מה יכולה להיות סיבה לכאב אחרי שפיכה?
2. מה יכולה להיות הסיבה להשתנה האיטית ומה הסיכון שאני לא בודק זאת כרגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן27/08/2017שלום גלעד
הפחתה בעוצמת זרם השתן הינה שינוי פיזיולוגי. המספר אינו קבוע וערך כזה או אחר בבדיקה אקראית אינו המרכיב היחיד בהחלטה טיפולית. ניתן לנסות ראשית קורס של טיפול תרופתי בתרופה דוגמת קסטראל או אומניק להעריך האם יש שיפור בזרם השתן. לרוב הסיבה לטיפול הינה תחושה סובייקטיבית של היסוס התחלתי וזרם שתן דק ומקוטע המפריע לתפקוד יומי או ממצאים בסונר דרכי שתן דוגמת שארית שתן גדולה.
מיחושים לאחר שפיכה לרוב נגרמים עקב מרכיב דלקתי או זיהומי מקומי ונדרשת הערכה של היעדר צמיחה בתרבית שתן או בדיקת נגעים שעלולים לעבור בתפקוד המיני לפי הצורך ובהתאם לממצאים לשקול טיפול אנטיביוטי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)