מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- השוואה בין טיולוןרעות20/10/2025
שלום,
רוצה לקנות טיולון- משהו שיהיה נח לתינוק, בטיחותי ונח לאמא, ולצד זה קל משקל ומתקפל כמה שיותר קטן.. אני יודעת שהמשקל הנמוך משפיע על היציבות ולכן אשמח לדעתכם.
בשורה התחתונה הגעתי כרגע לכמה אפשרויות:
יויו
ספורט ליין סינקו או ספורט ליין וייפר.
תוכלו להסביר לי על ההבדל בין הספורט ליין ולהמליץ בינם לבין היויו? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אם קריטי גם שיעלה לטיסה
קובי סופר21/10/2025שלום רעות,
השאלה אם קריטי גם שיעלה לטיסה כי בנושא הזה, היויו היחיד שבטוח עולה לכל חברת תעופה. שאר הטיולונים בסימן שאלה.
היויו הוא גם הקל מה-3 והוא יציב, חזק ועמיד. מצד שני הוא הכי יקר, יש לו את הגגון הכי קטן, אין מעקה, מדרך רגליים זה בתוספת תשלום. אין לו שכיבה מלאה והכי קשה לשנות מצבים משכיבה לישיבה. הקיפול מסורבל ודורש כמה פעולות ומצריך 2 ידיים.
הסינקו די חדש ככה שלגבי נושא כושר שרידות ואמינות אין כרגע ידע בנושא.
יש לו גגון טוב, קיפול קל ונוח והוא די קל וקטן לאחר הקיפול.
הויפר עם הגגון הכי גדול מה-3. הכי נוח לשנות מצבים אבל הוא הכי כבד וגדול לאחר הקיפול. הקיפול קל אבל לא קל כמו בסינקו.
לסיכום: עדיף להתסות להושיב את התינוק בכל אחד מהם, לחגור, לשנות מצבים מישיבה לשכיבה ולהפך. לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדה מרגה גבוהה. לאחר מכן להוציא את התינוק. לסות לקפל לבד, להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל ולאחר כל אלו תראו מי מבינהם הכי נח לכם ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עגלות סלקלאופיר19/10/2025
שלום, נתקלתי ברשת בעגלת סלקל של אנגלס נראה חיקוי של הדונה הנשכבת. אשמח לקבל קצת יותר מידע אם יודע לך עליה או על מותגים אחרים שנותנים מענה של עגלת סלקל נשגבת כמו הדונה x
בנוסף, מה דעתך על עגלות כאלו? מומלץ? אנחנו עם ילד שני בהפרש של שנה וחצי והראשון הולך אבל לא תמיד מחפשים פתרון טוב וקל חוץ מעגלת אחים …* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לדעתי הפתרון הכי גרוע
קובי סופר19/10/2025שלום אופיר,
זה לדעתי הפתרון הכי גרוע כי זה הפתרון הכי קל ונוח להורה אבל הוא הכי גרוע לתינוק. גם שזה נשכב רוב ההורים הולכים עם המוצרים האלו בזווית היושבת. כמוכן זה אמור להיות מושב בטיחות לרכב וכרגע אני מתכוון רק לדונה, והדירוג הבטיחותי של הדונה טוב אבל יש הרבה יותר טובים. כל מוצר אחר זה מוצר מדבקה סיני כזה שלא עבר מבחן השוואתי כך שאפילו רמת בטיחות אינה ידועה ואני מעריך, שאם הדונה לא הכי טוב כאן הרמה תהיה נמוכה.
כמוכן יש סלקל בסגנון אולי זה האנג'ל שבכלל לא קיבל אישור לשימוש ככיסא בטיחות ברכב אלא רק כטיולון לכן, אם מחליטים לרכוש מוצר כזה שהוא לא דונה, לוודא שיש אישור תקינה ישראלי לשימוש ברכב וכעגלה צריך שניים שונים ולא אחד!
פתרונות נוספים הם רכישת עגלת אחים או תאומים.
רכישת מנשא חזה לתינוק והגדול בעגלה, בהמשך הקטן יהיה בעגלה והגדול יהיה על טרמפיסט שמתחבר לעגלה.
פתרון נוסף, יש חבקים שמחבים בין 2 עגלות אבל לדעתי זה לא נוח וצריך לפרק בכל כניסה לדלת או לפני קיפול אבל זה פתרון זול (ביחוד אם יש 2 עגלות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
.
קובי סופר28/12/2025.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחותי ונוח בתקציב נמוךמוריה15/10/2025
מעוניינים לקנות כסא בטיחות נוסף.
יש לנו ילדה בת שנה ו-10, ילדה בת 3.10 וילדה בת 5.5.
כרגע הגדולה מביניהן (שהיא רזה מאד - שוקלת פחות מ-20 ק"ג) יושבת בכסא של ג'ואי שמתאים עד גיל גדול ומאד נוח לה.
מעדיפה להשאיר אותה בו ולא להעביר לבוסטר, או לקנות בוסטר שמספיק נוח גם ולהירדם בו בלי שהראש נופל...
חוץ מזה יש לנו כסא sure ride של אוונפלו, שהוא מעולה מבחינתי לשתי הקטנות רק שאני לא חושבת שאפשר עדיין לקנות את הדגם הזה ויש לנו רק אחד 🙂
מחפשת כסא נוסף בסגנון - יחסית צר, בטיחותי, נוח לישיבה כולל להירדם בדרך, עדיף עם איזופיקס, בתקציב נמוך (הכסא של אוונפלו עלה לנו בערך 400₪ לדעתי).
נשמח לכיוון מה כדאי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערי כבר לא מביאים דגמים זולים ברמת בטיחות טובה
קובי סופר19/10/2025שלום מוריה,
לצערי כבר לא מביאים דגמים זולים ברמת בטיחות טובה.
באמת השורייד היה טוב וזול. היה גם את קוסקו סנרה על אותו עיקרון. כרגע לא משווקים את שניהם אבל שווה לעשות סבב טלפונים בין חנויות, אולי נשאר לאחת החנויות אחד מהם.
אם לא אז האופציות הבאות יקרות וגם מדובר במושבים רחבים יותר. או לעבור לבוסטר רצועות אז מדובר בדגמים פחות נוחים בעיקר הזולים.
לכן הייתי ממליץ לנסות לחפש את הקוסקו (טיפה יותר בטיחותי מאוונפלו) או אוונפלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות מגיל לידהנעמה11/10/2025
היי נשמח לחוות דעתך
אנחנו מתלבטים בין 3 כיסאות בטיחות:
cybex sirona t i size
joie i spin 360
chicco everone
חשובה לנו בטיחות התינוק ונוחות שלנו. פחות מעניין מקום מאחורה כי יהיה רק כיסא אחד
מה דעתך? ואם יש המלצה נוספת נשמח לשמוע. מעדיפים תקן אירופאי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ תמיד על נקספיט של צ'יקו
קובי סופר12/10/2025שלום נעמה,
אני ממליץ תמיד על נקספיט של צ'יקו. הוא בתקינה אמריקאית עם הדירוג הכי גבוה למושב בתקינה הזו. זה היה הכיסא של 2 ילדי וגם של כעת לתינוק הנוכחי רכשנו שוב את הנקספיט. לדעתי מעבר לבטיחות וכשאני אומר בטיחות אני לא מסתמך רק על נתוני המבחן אלא הלכה למעשה בחיים האמתיים, בתאונות שבהן היו מעורבים תינוקות במושב של הנקספיט התינוקות יצאו ללא פגע בעוד מבוגרים כן יצאו. הוא עד 18 ק"ג נגד הכיוון ועד 30 עם כאשר רוב האירופאים עד 13 נגד הכיוון ועד 18 עם.
יש לו את זווית השכיבה הכי טובה והכי קרובה לזו של סלקל לכן גם מבחינת נוחות, אם החלטתם לדלג על הסלקל הוא יהיה הכי נוח לתינוק ב4-6 חודשים ראשונים ונוח בפער לעומת כל הדגמים שציינת. באירופאים השכיבה לא מספיק טובה לתינוק בן יומו ומה שיקרה הראש יפול קדימה במשך הנסיעה.
מכאן זה שיקול שלכם, אם בכל זאת תחליטו על אירופאי אוכל לבדוק מי מבין ה-3 ששאלת עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכל בגובה בראורטל אביב09/10/2025
היי קובי
מחפשת בנרות כסא לתינוק בן 10 חודשים
חשוב לי:
שיתאים לגובה של בר
שיהיה מגש גדול
שיהיה מגש נוסף נשלף
האם יש דבר כזה?
אודה להמלצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי יהיה קשה למצוא
קובי סופר12/10/2025שלום אורטל,
לדעתי יהיה קשה למצוא. רוב הדגמים הם בגובה סטנדרטי בגלל התקנים. רובם מגיעים לגובה שולחן ממוצע אולי טיפה מעל.
רוב שולחנות הבר גבוהים מאוד לכן לדעתי יהיה קשה למצוא אם בכלל.
לגבי המלצה אם מוותרים על גובה שולחן בר. אני ממליץ על כיסא האוכל שלנו של בייבי בוס. הוא נמכר במחיר מצחיק ביחס לתמורה, יש לו 8 מצבי גובה, 5 מצבי שכיבה ישיבה, מגש כפול עם שליפה ביד אחת, מתקפל עם המגש (רוב הכיסאות דורשים פירוק של המגש). הוא גם גבוה מאוד אבל לא בגובה של שולחן בר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל של ספורטלייןשלומית07/10/2025
דעתך על סלקל ספורטליין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דגמי ספורטליין xlשלומית07/10/2025
האם יש הבדל משמעותי בין דגמי הxl בשנים 2023, 2024, 2025? כלומר מהרגע ששינו את הגלגלים ואת גב הטיולון? תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הבדלים בין השנתונים
קובי סופר09/10/2025שלום שלומית,
יש הבדלים בין השנתונים, לרוב אלו הבדלים קטנים.
מצד אחד יש פער במחיר בין השנתונים ואין הבדלים גדולים, מצד שני אלו עגלות שישבו זמן ממשוך במחסנים, גם כאשר הן ארוזות יש בלאי שנוצר. לכן ההמלצה שלי אם זה תינוק ראשון ומתוכננים עוד ללכת על דגמים חדשים יותר ואם זה מיועד לתינוק אחד, ללכת על הזול והישן יותר.
לגבי הסלקל של ספורטליין, אני לא יכול להמליץ עליו. מכיוון שמדובר במוצר מדבקה סיני שאין לגביו נתוני בטיחות כלומר, לא נעשה מבחן חיצוני שמפרסם תוצאות כמו שיש במושבי בטיחות אירופאים או אמריקאים רבים, אז אני לא יכול להמליץ מכיוון שאני לא יודע מה רמת בטיחותו. ניתן לרכוש סלקלים של סייבקס, מקסי קוזי, ג'ואי, נונה שגם הם יתחברו ולהם יש מבחנים השוואתיים לכן אפשר לדעת מי הכי בטיחותי בהתאם לתקציב מסויים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות - ראשוןניר01/10/2025
היי ,
אנו מחפשים כסא בטיחות לניובורן . מרוב שיש כלכך הרבה סוגים זה ממש קשה להחליט איזה.
הבנתי שלגבי הראש שבחודשיים הראשונים נצטרך להחזיק לה את הראש מכיוןן שאף כיסא לא תומך ב100 אחוז.
אנו מחפשים דגם שעומד בכל הסטנדרטים והוא 360(עדיף אירופאי אני מניח כזה שעומד בi size ומבחני ריסוק)
היינו בבייבי סטאר ושם מהללים את kinderkraft i guard 360 , אשמח גם לדעתכם עליו:)
תודה רבה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על הקינדרקראפט
קובי סופר05/10/2025שלום ניר,
אני לא ממליץ על הקינדרקראפט.
בחנויות השונות יכולים להלל מכאן ועד מחר לגבי כל מושב.
להבדיל מכל מוצר אחר שבו לכל אחד דעה אחרת, דרישה אחרת וכו'. בבטיחות יש לנו נתונים של מבחני ריסוק בלתי תלויים של גופים שונים באירופה כמו ADAC ובארה"ב למושבים אמריקאים כמו קונסיומרס ריפורט.
הדירוג של הקינדרקראפט בADAC היה 2.8 כאשר ככל שנהיה יותר קרובים ל-0 כך רמת הבטיחות גבוהה יותר. לצורך העניין זה דירוג שווה ערך ל-3 כוכבי בטיחות.
כמוכן אני לא ממליץ עליו מיל לידה כי הזווית שלו ישיבתית מידי כאשר הוא נגד הכיוון.
אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט זיפ. הוא בתקינה אמריקאית. יש לו את זווית השכיבה הכי קרובה לסלקל כך שמבחינת נוחות לדעתי הוא הטוב ביותר (אם החלטנו לוותר על סלקל).
בטיחותית הוא עם דירוג של 86 נק' (מתוך 100). זה המושב עם דירוג הבטיחות הכי גבוה מכלל המושבים האמריקאים. דירוג שווה ערך ל-5 כוכבים. הפלוס במושבים אמריקאים לעומת אירופאים הוא טווח המשקל עד 18 ק"ג נגד הכיוון (ברוב המושבים האירופאים זה רק עד 13 ק"ג). ככל שהתינוקות נגד הכיוון כך עדיף בטיחותית. בנוסף האמריקאים עד 30 ק"ג עם הכיוון בעוד רוב האירופאים עד 18 ק"ג עם הכיוון. גם כאן, ככל שהתינוקות וכבר ילדים יהיו עם הרתמות של המושב ולא חגורת הרכב כך יותר בטיחותי עבורם. החיסרון היחיד של צ'יקו שהוא לא 360 שלדעתי זה גימיק מיותר. אני גידלתי 3 ילדים על נקסטפיט ולא הרגשתי צורך לשנייה אחת שהכיסא יסתובב אליי. כמוכן לדעתי המסתובב זה מתכון לבעיות מכיוון שהמושב יותר על ציר שלא מעוגן. אני אישית מעדיף להסתמך על החגורה של הרכב או האיזופיקס ולא על ציר המושב בטיחותי ככל שיהיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת סלקל שמתחבר לעגלה או סלקל דונהקרן30/09/2025
שלום קובי,
אני מתלבטת אם לקנות סלקל שמתחבר לעגלה מסוג בובקט (בייבי בוס)
או סלקל דונה שחברה מוכרת יד 2 (בתוקף, לא עבר תאונות)
ואם אתה ממליץ על סלקל שמתחבר לעגלה,
על איזה סלקל אתה ממליץ , במחיר סביר (אצטרך גם לרכוש בנפרד מתאמים בין הסלקל לעגלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון
קובי סופר05/10/2025שלום קרן,
יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון.
1. סלקל הוא מושב בטיחות לרכב בראש ובראושנה. הסלקל של דונה קיבל דירוג סביר וסלקלים במחיר סביר רובם יהיו עם דירוג סביר או מתחת.
2. שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות, זה פוגע בדרכי הנשימה ולא בריא אורטופדית, בייחוד שהיות ארוכות וזה מה שקורה כאשר מחברים סלקל לעגלה או הולכים עם דונה. בדונה החדש יש שכיבה כך שזה משמעותית משפר את הסיפור ועדיין, לתינוקות עדיף לשהות באמבטיה ולא בסלקל.
3. בסלקל שנחבר לבייבי בוס, צריך קודם לחבר את המתאמים לשלדה, שתצא מתא המטען קודם.בדונה פשוט מורידים מהרכב, פותחים ומתחילים ללכת כלומר יותר קל. מצד שני בבייבי בוס הסלקל ישב יותר גבוה כך שיש גישה הרבה יותר טובה לתינוק, כל הלכלוך מהרחוב שמצטבר על הגלגלים לא נכנס למושב הרכב אלא לתא המטען, לכן עשו את השיקול שלכם מה חשוב לכם יותר.
סייבקס אטון בי 2 נמכר במחיר סביר ויש לו דירוג טוב והוא מתחבר על המתאמים. אם מצאתם דגמים אחרים אפשר לבדוק איתי כאן ואבדוק מה רמת הבטיחות שלהם. בכל אופן אני לא ממליץ על סלקלים סיניים ולא מותגים בינלאומיים כמו סייבקס, מקסיקוזי או ג'ואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס סקיילייןשיר30/09/2025
צריכים לרכוש בוסטר גב לבן 8
ראינו מבצע על הכסא הזה
איך הוא מבחינת בטיחות?
והאם בתקציב של 450 אפשר למצוא משהו בטיחותי יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא מדורג טוב
קובי סופר05/10/2025שלום שיר,
הוא מדורג טוב עם דירוג של 2.4 נק' בADAC. ככל שיותר קרוב ל-0 ככה רמת הבטיחות גבוהה יותר. זה דירוג שווה ערך ל-4 כוכבי בטיחות. בתקציב הזה אין דגם שקיבל דירוג גבוהה יותר, גם אלו שכן ועולים כפול או יותר, פער הניקוד לא משמעותי וגם הם עם 4 כוכבים ברף יותר בטיחותי לכן הייתי נשאר עם הדגם הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונותאפרת יעקב28/09/2025
הי קובי, אשמח להכיר יתרונות וחסרונות של העגלה ספורטליין פולד *2025*
אנחנו לאחר שימוש אינטנסיבי בסייבקס מיוס (מה שהיה בעבר דגם קפסולה- שלדת רוזגולד)ובסך הכללי די מרוצים.
כעת רצינו להתחדש בעגלה… ומתלבטים בין מגוון הסוגים..נשמח לעזרה וסדר ביתרונות- חסרונות.
לברה נוספת שחשבנו עליה- בוגבו (נשמח לשם דגם הכי מומלץ)
בספורטליין פולד אהבנו את הנראות, הגלגלים והמחיר….
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה מושלמת
קובי סופר30/09/2025שלום אפרת,
אין עגלה מושלמת, בכל עגלה ישנם יתרונות וחסרונות מול דגם אחר.
הפולד יחסית זולה, יחסית לא כבדה, הגלגלים בגודל גדול יותר מסייבקס ויש ידית מתארכת לכן היא נוחה לניוד אם כי יש נוחות ממנה, לדוגמא דגמי הסיילו למינהם אבל הם יותר כבדים. הקיפול שלה לדעתי מסורבל וטיפה יותר גדול מסייבקס.
בבוגבו יש את הבי 6 שלדעתי עדיין זמינה בישראל (בוגבו עצמם הפסיקו לייצר את הדגם). זה דגם מיושן מאוד מצד אחד, מצד שני הוכיח שהוא דגם סופר חזק ואמין. האמבטיה קטנה ולא מוצלחת לדעתי אבל מרגע שעוברים לטיולון המושב יותר מוצלח מסייבקס לדעתי, יש ידית מתארכת וגלגלים עדיפים על סייבקס לכן יכולת הניוד עדיפה על סייבקס ולדעתי גם על הפולד. היא כבדה יחסית 11 ק"ג לעומת 10 בסייבקס והפולד גם באזור ה-10.
הדרגון פליי שלהם אמור להחליף את הבי, אני חושב שמלבד האמבטיה היותר גדולה הבי עדיפה ולרוב גם טיפה יותר זולה.
בכל מקרה ההמלצה שלי לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנסות לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות מדרכה גבוהה כך תראו את הבדלי יכולת הניוד. לנסות לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוונכם (נניח בסייבקס זה לא ניתן אז צריך לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב), לאחר מכן לקפל עם המושב לכיוון הנסיעה ובסוף להרים במצב מקופל עם המושב להרגיש את הבדלי המשקל, לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה מה נכון לכם יותר.
אפשר לבדוק את בייבי בוס בובקט 3 שלנו. יש לה חיסרון גדול אחד. היא לא נמכרת בהמון חנויות. בעיקר בחנויות במגזר החרדי.
היא שילוב של כל היתרונות בעגלה אחת. קלה ושוקלת רק 8.9 ק"ג. גלגלים גדולים ומגומי מלא שמשפרים בלימת זעזועים, אמינות והנסיעה יותר שקטה. יש ידית מתארכת וכל השילוב הזה יוצר יכולת ניוד מופלאה בלי מאמץ. הקיפול קל ביד אחת, יותר קל מכל שלושת הדגמים שהזכרתי. הגגונים ענקיים, המושב יצוק מפלסטיק אבל גם מאוורר. המחיר מעל הפולד אבל פחות מסייבקס ובוגבו.
יש 5 שנים אחריות ומגוון הצבעים הכי גדול מכלל דגמי העגלות בשוק וכל היופי, יש ערכות בדים שאפשר לרכוש ולהחליף צבעים מתי שרוצים. גם כאן ממליץ לעשות את הבדיקה כפי שרשמתי ולא להסתמך רק על מה שכתבתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית אוחר צידיתרועי24/09/2025
תינוק בכסא בטיחות במושב קדמי מכוון אחורה, כאשר ישנה כרית אויר צידית כחלק מהמושב עליו יושב הכסא. לפי הוראות יצרן לא ניתן להשביתה. מסוכן? עדיף שלא תשב שם? סוזוקי סלריו אם מעניין סוג הרכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה עם כריות צד
קובי סופר25/09/2025שלום רועי,
אין בעיה עם כריות צד, היום במושבים האחוריים של הרבה רכבים יש כרית כזו גם. הבעיה היא רק בכרית הראשית כי בזמן תאונה היא תיפתח על הכסא ותסכן את התינוק כי המכה שלה עוצמתית עבור גוף של תינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר רצועות לילד בן 3.8אורטל22/09/2025
מחפשת בוסטר רצועות לרכב שני, לילד בן 3.8 שוקל 16 קג
העדיפות היא לבוסטר 5 חיבורים?
מתי אפשר לעבור לחיבור עם חגורת הרכב?
אני רוצה משהו לא יקר, איך הגרקו טרנזישן? סדר גודל 700 שח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי החוק אפשר גם עכשיו לעבור לבוסטר ללא רצועות
קובי סופר25/09/2025שלום אורטל,
לפי החוק אפשר גם עכשיו לעבור לבוסטר ללא רצועות. אני כמובן לא ממליץ, יותר בטיחותי למשוך עם הרתמות של הבוסטר.
לתקציב שרשמת הטרנזישיין הוא האופציה הטובה ביותר. אם אין שיקול של עלות אז ברייטקס גרואו ווית' יור קליקטייט או גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו (אם זמין במלאי, לרוב לא). הם המומלצים ביותר אבל עולים כמעט כפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס בובקט 3גלי18/09/2025
היי קובי,
אנחנו הולכים לבדוק את הבייבי בוס בובקט 3, מנסה למצוא עוד 2 עגלות שנוכל להשוות אליה, האם בוגבו בי 5 זו השוואה מתאימה?
דרישות-
קלה לנשיאה מקופלת במדרגות 2 קומות
מתאימה להליכה עירונית ממושכת ברגל (ללא עליות)
מתאימה לנשיאה/תלייה סבירה של משקל נוסף במקרה של סידורים, תיק החתלה וכו'
קלה לקיפול ללא עזרת אדם נוסף
כיסוי שמש רחב
נסיעה בכיוון ההורה
מאווררת
מאפשרת שכיבת בטן
שכיבה מלאה תמיכת ראש צוואר לניו בורן
קלה לניקוי
אנחנו מגבעת שמואל, איפה כדאי להגיע לראות את הבייביבוס?
בני ברק? עדיף מקום עם חניה
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוגבו בי אכן מאוד דומה ברעיון
קובי סופר25/09/2025שלום גלי,
בוגבו בי 6 (5 כבר לא רלוונטי. טכנית גם ה-6 ירדה מפס הייצור אבל לישראל עדיין מגיעים משלוחים). הדרגון פליי אמור להחליף את הבי אבל לדעת הבי מוצלחת יותר.
אני משוחד אבל לדעתי אין אף עגלה שיכולה להציע את מה שהבובקט 3 מציעה.
היא קלה 8.9 ק"ג עם טיולון הבי לדוגמא 11 ק"ג. סייבקס מיוס 10 ק"ג וזה גם בגלל שגב המושב עשוי מרשת.
וגם בשני המקרים הגלגלים קטנים לעומת הגלגלים של הבובקט שהם גדולים. כמוכן מגומי מלא. בבי כל הריפוד ניתן להסרה כמו בבוקט, בסייבקס יש חלקים שלא ניתן לכבס כמו המסגרת החיצונית של האמבטיה.
אפשר גם לבדוק את נונה שדומה לביביי בוס אבל גם כאן המשקל טיפה יותר כבד והמושב עשוי מרשת אבל הגלגלים גדולים וגומי מלא ככה שהיא מאוד דומה.
הגגונים של בייבי בוס הם הגדולים ביותר בהשוואה לעגלות שהזכרתי.
לגבי חנויות: בבני ברק יש בניו בורן או גולד בייבי, אין כלכך חנייה מסודרת, החנייה ברחוב אבל אפשר למצוא די קרוב לחנויות. היתרון שהם פתוחים גם עד 11 בלילה אז אפשר לבוא בכיף בערב שאין עומס בכביש ובחנויות.
כמוכן אפשר לבדוק את הבייבי בוס אצלנו באור יהודה בתיאום מראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום קובי! שאלה בקשר לאביזררחל17/09/2025
יש לנו טיולון של טאי טאי ועכשיו אנחנו רוצים להרכיב במקומו את האמבטיה אבל לצערנו חסר לנו המוט המייצב שלו.
יש לך מושג איך אפשר להשיג אותו? האתר של ביבה אומרים שהם לא מתעסקים עם טאי טאי (?)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם להם אין אז אין מה לעשות כלכלך
קובי סופר21/09/2025שלום רחל,
אם להם אין אז אין מה לעשות כלכך. הם היבואנים ורק להם אמורים להיות חלקים. אפשר לבדוק בחנויות אולי לאיזו חנות יש כאלו מתאמים זרוקים בצד. אפשר לבדוק גם מול חברת הגלגל תיקון וחידוש עגלות, יש להם חלפים לעגלות אז אולי בטעות גם המתאמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)