מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוסטר/ כסא למושב קדמידרור05/04/2026
אנחנו מעוניינים לקנות בוסטר/ כסא בטיחות לטובת רכב משני שאין בו כבר מקום במושב האחורי. ישמש רק לנסיעות קצרות בצול השכונה וישרת ילד בן 7. נשמח לקבלת המלצה ודגשים חשובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בוסטר משולב רצועותהדר04/04/2026
היי,
רוצים לקנות בוסטר משולב רצועות לילדה בת 5 ששוקלת 14.5 קג, גובה 103 סמ. חשוב שיהיה בכסא מנגנון נעילה, כדי לצמצם טעויות בהתקנה, וכמובן דירוג בטיחות גבוה. ברייטקס גרו וויט יו קליקטייט נראה לי חבל לקנות בשלב הזה. את הגרקו נאוטילוס סנאגלוק אני לא מוצאת במלאי. מה החלופות? איך הגרקו טריו גרו סנאגלקו?
תודה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לצערי אין חלופות אחרות
קובי סופר05/04/2026שלום הדר,
לצערי אין חלופות אחרות, כל דגם אחר יהיה גם לרדת ברמת הבטיחות וגם התקנה ללא הפטנטים כמו הקליקטייט.
מה שכן אני תמיד מזכיר, שאתם רוכשים דגם יקר להמון שנים פר יום העלות זניחה. בנוסף בעוד 3-4 שנים אפשר יהיה למכור באזור מחצית העלות אולי קצת פחות ולהחזיר חלק מההשקעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לניובורן-ילדה ראשונהרעות קזז04/04/2026
היי קובי
אשמח להמלצה על עגלות שכדאי לי לבדוק
זה היריון ראשון ואני קצת הולכת לאיבוד עם כל האופציות (וגם המחירים).
אני יחסית קטנה פיזית, וגרים כרגע בקומה שלישית בלי מעלית — אז מתכננת להשאיר את העגלה ברכב רוב הזמן.
מחפשת עגלה:
קלה יחסית אבל עדיין יציבה ונוחה לדחיפה
שתתמודדת טוב עם מדרכות ועליות (לא רק עיר חלקה)
עם אמבטיה אמיתית לניובורן
מתקפלת בקלות
שלא תתפוס את כל הבגאז׳ (כרגע רכב קטן, ומחליפים בקרוב)
ואם אפשר — לא מהיקרות ביותר
אשמח לשמוע על דגמים ספציפיים שכדאי ללכת לראות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לבדוק הכל לבד
קובי סופר05/04/2026שלום רעות,
אני ממליץ לבדוק הכל לבד.
אני רושם תמיד שלבעלי חנויות ובעיקר לרשתות השונות יש אינטרס ברוב המקרים למכור מה שנכון לכיס שלהם ולא בהכרח מה שנכון ללקוח.
לכן ההמלצה שלי תמיד לבחור דגמים שנראים שמתאימים לכם.
לאחר מכן לבקש מאנשי המכירות הדרכה כיצד לתפעל ולקבל. לומר להם תודה רבה ומכאן להיות לבד עם הדגם.
לאחר מכן לשים משקל של לפחות 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה עוד לפני ששמנו תיק ושאר דברים בעגלה). לאחר מכן לנייד את העגלה בחנות ומחוץ לחנות (אם יש דרך משובשת מעולה). לאחר מכן לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן לפרק את האמבטיה, להרכיב את מושב הטיולון, לשנות מצבים, לחגור וכו'. לאחר מכן לקפל שהמושב פונה לכיוון הנסיעה (באם לא ניתן עדיין שיהיה מורכב, לפרק, לקפל, לפתוח, להרכיב מחדש כדי להרגיש איך זה יהיה להתנהל כך ביומיום עם הדגם הספציפי). לאחר מכן להפוך, לקפל שוב, להרים במצב מקופל ען המושב (בחנויות הטריק לתת ללקוח להרים רק שלדה שהיא קלה, ביומיום זה לא יקרה רק בשלב האמבטיה, באם העגלה מתקפלת עם האמבטיה אז לקפל יחד ולבדוק את המשקל), לבדוק ברכב איך נכנס. כמובן אם בשלב כלשהו נתקעתם לקרוא להדרכה ואז שוב לעבוד לבד. בסופו של יום אנשי מכירות יעזרו לכם לתפעל בחנות אבל לאחר מכן הם לא לצידכם לכן חשוב לעשות הכל לבד.
לאחר הטיפ הזה אם בוודאות העגלה נשארת ברכב אז אולי שיקול של משקל לא רלוונטי.
מבחינת עגלות, ההמלצות שלי לעגלות זולות זה ספורטליין סיילו XL. בתקציב מעט גבוה יותר בייבי בוס בובקט 3 שלנו (לא נפוצה בהרבה חנויות אבל אני פיתחתי אותה בדיוק כדי שאם תעשו מבחן מקיף תבינו שזו העגלה הכי טובה שיש), מעל בוגבו בי 6. לא חושב שצריך לעלות עוד בתקציב כל ה-3 יתנו תמורה מעולה לכסף ועגלות יקרות יותר זה בעיקר לשלם על מותג או בלעדיות של רשת כלשהי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות למושב קדמידרור03/04/2026
ברשותינו שני רכבים, אחד גדול המכיל 3 כסאות בטיחות ואיתו אנחנו בעיקר מתנהלים ויוצאים מחוץ לעיר, ואחד קטן הרבה יותר ובו כרגע בוסטר וכסא בטיחות- המושב מאחור קטן ולא ניתן להכניס בוסטר או כסא נוסף. הרכב הקטן ישמש להסעת הילדים בתוך השכונה, מרחקים קצרים מאוד אבל כן יסעו בו שלושת הילדים בו זמנית. אנחנו מחפשים פתרון נוסף, חשבנו על כסא בטיחות או בוסטר למושב הקדמי. יודעים שזה לא אידיאלי אבל לא רואים פתרון נוסף. אשמח להמלצות על כסא מתאים או פתרון אחר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין המלצה מיוחדת על כיסא למושב קדמי
קובי סופר05/04/2026שלום דרור,
אין המלצה מיוחדת על כיסא למושב קדמי. ע"פ החוק ניתן לחגור מושבים מלפנים. אין מוצר שמספק בטיחות עדיפה או משהו יעודי לכן אלו יהיו אותן המלצות על אותם דגמים עם דירוגי בטיחות גבוהים. אם לציין לאיזה גיל זה יהיה מיועד אוכל להמליץ על דגם או שניים.
כמובן הכי חשוב לנטרל כרית אוויר.
כמוכן אם אין שיקול תקציבי אפשר לרכוש דגמים צרים שמאפשרים הכנסת 3 מושבים אבל זה יצריך רכישה של יותר ממושב אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועד לגיל 7
דרור05/04/2026מיועד לנסיעות קצרות בתוך השכונה לילד בן 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות למושב קדמי
דרור09/04/2026מיועד לילד בן 7. האם כדאי כסא בטיחות או בוסטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לניובורן כשיש וייפר בביתניה30/03/2026
היי קובי,
לקראת לידה, מתלבטים איזו עגלה עם אמבטיה לרכוש. יש בבית נונה טריב משנת 2021 שהיינו מאד מרוצים ממנה אבל הגלגלים נשחקו אז צריכים חדש. בנוסף יש לנו בבית טיולון וייפר ולכן מחפשים עגלה שתשמש עד שאפשר יהיה לעבור לוייפר. לכן לא מחפשים משהו יקר מדי אבל כן עגלה טובה שתהיה נוחה לניוד בעיר נוחה מאד לקיפול ויציבה. על מה היית ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלה
שלי31/03/2026קודם כל הייתי הולכת למוצצים לראות אם יכולים להחליף את הגלגלים של הנונה טריב. זאת עגלה מצויינת. ואם לא אז תבדקו את הנונה איקסה, גם עגלה מעולה ויחסית לא יקרה.
שתהיה לידה קלה ובידיים מלאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נשמעת כמו סוכנת של המותג
קובי סופר05/04/2026שלום שלי,
את נשמעת כמו סוכנת של המותג. לדעתי האיקסה פחות מוצלחת מהטריב בטח בכל מה שקשור לגלגלים. אז הדבר הכי נכון ממה שהמלצת לה זה לבדוק האם ניתן לחדש את הקיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עם אמבטיה בקיפול שטוחרחלה29/03/2026
ערב טוב
לאחר עגלה שליוותה אותנו עם 4 ילדים ונשחקה לגמרי, אנחנו מחפשים עגלה חדשה לילד הבא.
עד עכשיו היה לנו אוסטר זירו, והיא היתה מעולה, אבל יש 2 חסרונות שהייתי רוצה לשדרג.
א. מאוד הפריע לי שבטיולון אין אפשרות לנסוע עם הילד לכיוון ההורה.
מניחה שברוב העגלות היום יש אפשרות כזאת.
ב. ברכב שלנו אם נוסעים עם 5 ילדים נשאר בבגאז' מאוד קטן. יש גובה אבל מעט מאוד עומק.
לצורך ההשוואה האמבטיה של האוסטר לא נכנסה בבגאז'.
כדי שנוכל לקחת את כל הילדים+עגלה מבחינתי חובה שהעגלה תיכנס גם כשכל המושבים פתוחים.
שמעתי הספורט ליין יש יגלה שהאמבטיה שלה מתקפלת/נמעכת, אשמח לשמוע באיזה דגם ואם יש המלצות נוספות שעונות להגדרה.
עוד שתי נקודות שנשמח שיהיו בעגלה:
1. טיולון עם אפשרות שכיבה של 180°
2. גלגלים אחוריים גדולים, לנסיעה נוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכון להיום רק לספורטליין ובוגבו יש אמבטיה מתקפלת
קובי סופר31/03/2026שלום רחלה,
נכון להיום רק לספורטליין ובוגבו יש אמבטיה מתקפלת יחד עם השלדה. לספורטליין יש 2 דגמים. דגם זול עם מושב חד כיווני שעליו אני פחות ממליץ וגם כפי שרשמת, זה לא עונה לדרישות.
ודגם הסלייד עם מושב דו כיווני. לכן לדעתי זו האופציה שעונה הכי טוב לדרישות. יש גם אופציה יקרה בוגבו דרגון פליי גם עם אמבטיה מתקפלת אבל יקרה משמעותית. צריך לגשת לחנויות ולבדוק פיזית את שני הדגמים (לבדוק גם ברכב אם נכנס מקופל עם האמבטיה) ולהחליט מה נכון לכם.
מעבר לזה שאר האפשרויות לא עם אמבטיה מתקפלת יחד עם השלדה לכן זה אומר שצריך לשים את האמבטיה בפנים הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לניובורן כשיש טיולון וייפרני28/03/2026
היי קובי,
לקראת ילד שלישי אשמח לעזרה בבחירת עגלה. יש לי עגלת נונה טריב מ2021 ששימשה ל2 ילדים והייתי מאד מרוצה אך הגלגלים שלה נשחקו ונאלצת להחליף. בנוסף יש לי בבית טיולון וייפר מ2022. מצב מאד טוב. לקראת לידה מתלבטת איזו עגלה עדיף לקנות בהנחה שאוכל לעבור לוייפר ברגע שמתאים, לכן מחפשת עגלה טובה בטיחותית וונוחה לניוד בעיר בעיקר, עם קיפול נוח (מאד חשוב) אבל אפשר לא בסכומים הכי גבוהים כי יש לי את הוייפר בבית.
מה היית מציע לבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה מה התקציב
קובי סופר31/03/2026שלום,
השאלה מה התקציב? עד 2000 ש"ח הייתי ממליץ על ספורטליין סיילו ואם יש XL אז עדיף. סה"כ תיתן תמורה טובה לעלות.
אם אפשר לעלות לאזור ה-3000 אז הייתי ממליץ על בייבי בוס בובקט שלנו. מאוד דומה לנונה ולדעתי עדיפה עליה כי היא יותר קלה במשקל, גלגלים יותר איכותיים, מושב יותר איכותי ויש 5 שנים אחריות. אם יש תכנון לעוד ילד בהמשך אז יש כאן יתרון משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! ושאלת המשך
ני31/03/2026איפה אפשר לראות את הבייבי בוס? לא מצאתי מספיק מידע עדכני
יש חברות נוספות שכדאי לבדוק במסגרת התקציבים שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הייתי בודק משהו אחר
קובי סופר05/04/2026שלום,
לא הייתי בודק משהו אחר אלא אם מוכנים למתוח עוד את התקציב אז אפשר לבדוק בוגבו בי 6 (שהפסיקו לייצר אבל עדיין יש מלאים).
ועדיין אני חושב שהבייבי בוס שלנו תיתן תמורה הרבה יותר טובה ותעלה פחות. לגבי היכן ניתן לראות, צריך שתרשמי אזור מגורים ואוכל לכוון. העגלות שלנו לא נפוצות ברשתות מכיוון שכל רשת יבואנית או משווקת בלעדית של מותג כלשהו: שילב לדוגמא זה אינגלזינה, מוצצים זה נונה, בייבי סטאר זה אנקס ועגליס זה צ'יקו. לכן לדעתי ומניסיוני לכל רשת יש אינטרס מובהק למכור מה שנכון לכיס שלה ולא בהכרח מה שנכון ללקוח. בנוסף מכיוון שאין תחרות כל רשת יכול לדרוש סכום גבוה יותר ממה שהמוצר באמת שווה (לפחות לפי דעתי). הבייבי בוס שלנו נמכרת בעיקר במגזר החרדי, שם אין השפעה על מה שברשתות ינסו לדחוף, אין השפעה על מי שמפרסם ביותר כסף גם מוכר יותר, שם אם המוצר טוב אז אחד ממליץ לשני וככה הבייבי בוס שלנו כיום אחת העגלות אם לא העגלה הכי נמכרת במגזר החרדי. מן הסתם מה שציינתי לגבי הרשתות רלוונטי לגביי גם אני סוג של דוחף את המוצר שלי לכן אני גם תמיד רושם: לא לסמוך על אנשי מכירות, לא עליי ולא על אף אחד אחר. לגשת לחנויות, לשים משקל של תינוק בתוך כל עגלה (לפחות 12 ק"ג) ולנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, לנסות לקפל את העגלות עם המושב כלפיי ההורה (באם לא ניתן עדיין, שהמושב יהיה מורכב, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב את המושב כדי להרגיש איך זה יהיה ביומיום באמת) ולאחר מכן עם המושב כלפי חוץ. להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב, כך תקבלו החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר עם רצועות וללא רצועותדי23/03/2026
שלום, מעוניין לקנות בוסטר עם רצועות לילדה בת 3 ובוסטר ללא רצועות לילדה בת 6.
הדגמים שבהתלבטות:
ללא רצועות:
Cybex Solution B i-Fix
Chicco kidfit adapt
Joie i Trillo
עם רצועות:
Graco nautilus 65
Evenflo maestro sport
Joie Elevate R129 זול יותר, לא בטוח אם באותה הרמה
אם יש דגמים מומלצים אחרים באותה רמת המחירים של הדגמים, אשמח לשמוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא רצועות כל הדגמים מעולים
קובי סופר25/03/2026שלום,
ללא רצועות כל הדגמים מעולים. ההמלצה שלי לבדוק פיזית ברכב, להושיב את הילדה ולחגור ולראות מה הכי נוח לה ומה מסתדר עם הבוסטר השני מבחינת המרווח הפנימי.
לגבי הרצועות הנאוטילוס ברמה מעל המאסטרו. הג'ואי בתקינה אירופאית לכן קשה להשוות אבל בכל מקרה הייתי הכי ממליץ על הנאוטילוס. מעבר לבטיחות ניתן לחגור עם הרצועות שלו עד משקל 30 ק"ג בעוד השניים האחרים הם עד 18 ק"ג (מאסטרו יכול להיות עד 23 ק"ג, זה משתנה בין הדגמים ועדיין זה לא עד 30 כמו בגרקו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, לגבי נאוטילוס
שי02/04/2026הוא לא יותר כסא בטיחות מאסיבי? הוא נוח כבוסטר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא נוח מאוד
קובי סופר05/04/2026שלום,
הוא נוח מאוד, מניסיון אישי עם ילדי. אמנם דגם קודם ללא הסנאגלוק אבל המימדים די דומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות/ בוסטר צר לרכבגילה16/03/2026
הי יש לנו ב"ה תאומים בני שלוש ותינוקת בת שנתיים. עד היום הם היו שלושתם בכיסאות בטיחות צ'יקו נקסטפיט , שהתאימו ברכב כי היה לנו רכב ישן עם 3 כסאות נפרדים ומרווחים בשורה השניה.
בשעה טובה קנינו רכב חדש אך שם הכסאות הם בגודל סטנדרטי ואנחנו צריכים לקנות חדשים. את הקטנה כנראה נשאיר בינתיים בצ'יקו.
אני מחפשת כיסא בטיחות או בוסטר שיתאים לתאומים ושיהיה צר מספיק להכניס עם עוד כיסא או שניים בשורה וגם עם רצועות שאפשר לחבר במושב האמצעי שאין בו איזופיקס. אשמח להמלצות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לגשת לחנויות ולבדוק מה נכנס
קובי סופר17/03/2026שלום גילה,
צריך לגשת לחנויות ולבדוק מה נכנס. קשה לי להמליץ כי אני לא מכיר את גודל הרכבים. גרקו סלים פיט יכול להיות פתרון זה כיסא בטיחות עד 30 ק"ג ואחר כך הופך לבוסטר, הוא צר מאוד ויש סיכוי ששניים כאלו יחד עם צ'יקו יכנסו. בכל מקרה לגשת לחנויות ואחר כך ניתן לרשום כאן דגמים שהתאימו לרכב וארשום מה מהם יותר בטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר רצועות או כסא בטיחותאסף14/03/2026
היי
עומד להיוולד לנו ילד שלישי. אנחנו צריכים להעביר את הילדה הגדולה (בת 5, גובה 103 סמ ומשקל 14.1 קילו) לבוסטר רצועות. בגלל מגבלת מקום צריכים כסא צר.
יש בכלל בוסטר רצועות למשקל של 14 קילו? או רק כסא בטיחות? אנחנו צריכים המלצה בבקשה מה לקנות, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוסטר רצועות זה מ-9 ק"ג כל הדגמים
קובי סופר17/03/2026שלום אסף,
בוסטר רצועות זה מ-9 ק"ג כל הדגמים. השניים המומלצים הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. מבחינת מקום ברכב רצוי לבדוק טרם הרכישה. הם לא צרים אבל טיפה יותר צרים מכיסא בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כיסאות בטיחות 360מור23/02/2026
היי,
אשמח להמלצות בנוגע לכיסאות בטיחות 360. כרגע שמעתי המלצות על הצ'יקו פיט 360, על הג'וי, ועל המקסי קוזי. אשמח להמלצותייך מה הבחירה הטובה ביותר ומה הדגם הטוב ביותר. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה אם לא עדיף בטיחות לפני ה-360
קובי סופר24/02/2026שלום מור,
השאלה אם לא עדיף בטיחות לפני ה-360?
צ'יקו נקסטפיט זיפ מקבל את דירוג הבטיחות הכי גבוה שיש נכון להיום והוא לא 360. מהמסתובבים בייבי ג'וגר סיטי טרן מקבל את הדירוג הכי גבוה והוא מתחת לצ'יקו. לכן אם בכל זאת מסתובב אז הבייבי ג'וגר לדעתי האופציה הכי טובה. כמובן שאני ממליץ לוותר על ה-360 וללכת על צ'יקו נקסטפיט זיפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת קמפינג לכמה ילדיםיסכה18/02/2026
שלום ובי איזה כיף שיש את הפורום הזה ואתה עונה על שאלות, תודה רבה! יש לי תינוק בן שנה ושני גדולים שתופסים טרמפ על העגלה ככה שבסוף אני סוחבת גם אותם. כרגע אני משתמשת בבייבי ג'וגר אחים אבל היא נורא כבדה ומאוד לא נוחה לסחיבה. אני מחפשת עגלת קמפינ שוכלו פשוט לשבת שלושתם אבל לא מוצאת לקניה בארץ. האם KEENZ היא האיכותית וחזקה ביותר סה"כ יש פה משקל... ואם יש עוד אשמח לשמע, והיכן לרכוש, תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בארץ אין ביקוש למוצר כזה
קובי סופר22/02/2026שלום יסכה,
בארץ אין ביקוש למוצר כזה. KEENZ לדעתי היו הבודדים שהגיעו לארץ. מכיוון שנמכרו מעט אין לי מושג לענות לגבי האיכות והאמינות. מבחינת מוצר סה"כ התפעול די נוח. כמובן שזה כבד ויכולת הניוד קשה מאוד כאשר יש ילדים בפנים. בחו"ל יש מותגים יותר מוצלחים וגם יקרים. בכל אופן אם אין שירות בארץ הייתי ממליץ שלא לרכוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עגלת אחים, רצוי קמפינג
יסכה23/02/2026סליחה אני לא מצליחה להוסיף תגובה בשרשור אז ממשיכה שאלה פה...
תודה על המידע אני בכל זאת מתעקשת להבין עד הסוף כי אני מוצאת את עצמי נחסחבת עם תינוק ושני ילדים בעגלה ברחובות היישוב ומחפשת את העגלה הנוחה ביותר לכך. בינתיים נראה שעגלת ישיבה רגילה לא מכילה את שלושתם (בייבי גו'גר רגילה) ובייבי ג'וגר אחים נורא כבדה וקשה לתפעול...
חיפשתי בנרות עגלת קמפינג יד שניה בארץ ולא מצאתי, האם יש לך המלצה על אתר מוצלח להזמנה מחו"ל.?
ובין עגלות מושב רגיל איזו הכי מסיבית וגדולה שאפשר להעמיס עליה יותר מילד אחד?
תודה מראש!!
האם
שלום יסכה,
בארץ אין ביקוש למוצר כזה. KEENZ לדעתי היו הבודדים שהגיעו לארץ. מכיוון שנמכרו מעט אין לי מושג לענות לגבי האיכות והאמינות. מבחינת מוצר סה"כ התפעול די נוח. כמובן שזה כבד ויכולת הניוד קשה מאוד כאשר יש ילדים בפנים. בחו"ל יש מותגים יותר מוצלחים וגם יקרים. בכל אופן אם אין שירות בארץ הייתי ממליץ שלא לרכוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא ממליץ להושיב 3 ילדים בעגלה
קובי סופר24/02/2026שלום יסכה,
אני לא ממליץ להושיב 3 ילדים בעגלה. בטח שלא בעגלת יחיד וגם לא בעגלת תאומים/אחים. העומס יגרום לבלאי מואץ לעגלה עד שתגיע למצב של קריסה.
אני לא מכיר אתרים מחו"ל. מניח שניתן להזמין מאמזון אבל דמי המשלוח יהיו יקרים מאוד כי מדובר במשלוח ממש כבד וגדול.
ראיתי שנמכר בארץ עגלה בסגנון הKEENZ של מותג BABY TREND באזור 1300 ש"ח. זה מותג טוב בדרך כלל והמחיר ממש סביר בהשוואה לרכישה ומשלוח מחו"ל. בארה"ב יש מותג בשם VEER שלדעתי הם ברמה אחת מעל אבל מאוד יקרים מאוד עוד לפני משלוח. אז אם אין שיקול כספי אז זה הכיוון. אם יש שיקול אז לדעתי הבייבי טרנד שזמין בארץ יעשה את העבודה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
יסכה25/02/2026* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות שלישי מאחוריהודית18/02/2026
שלום קובי. יש לנו הונדה ג'אז שנת 2014 עם שני כסאאות בטיחות של גרקו סלים פיט (ילדינו בני 4.5 ובן 2.1). לקראת לידה שלישית בעז"ה צריכים כסא נוסף. מעוניינים לרכוש בוסטר גב לגדול ואת התינוק להושיב באחד מכסאות הגרקו. האם סביר שייכנס לנו בוסטר במושב האחורי בנוסף לשני הכסאות הנ"ל? ואם כן על איזה בוסטר אתה ממליץ. אם לא מה כן אפשרי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלת המשך/הבהרה
יהודית18/02/2026נשמע לי הכי הגיוני להושיב את הגדול במושב האמצעי, כך שאין חיבור איזופיקס. ולכן צריכים המלצה למושב הכי מתאים שמתחבר לרכב באופן בטיחותי מספיק. מףומה ההבדל בין בוסטר עם רצועות פנימיות ובלי ,מבחינת בטיחות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודע לומר
קובי סופר19/02/2026שלום יהודית,
אני לא יודע לומר אם ומה יכנס אני לא מכיר את גדלי הרכבים. צריך לגשת לחנות ולבדוק פיזית.
כמוכן לבן ה-4.5 הייתי ממליץ לרכוש בוסטר עם רצועות ולא בוסטר גב למרות שניתן ע"פ הגיל ואני מניח שגם הגובה והמשקל לשים בבוסטר גב, בוסטר עם רצועות יותר בטיחותי.
בכל מקרה עם 2 סלים זה משאיר מרווח טוב למושב השלישי ככה שאני מאמין שלא מעט דגמים יכנסו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
יהודית20/02/2026האם יש דגמי בוסטרים עם רצועות שאתה ממליץ עליהם מבחינת בטיחות, וגם כאלו שניתנים להתקנה במושב אמצעי (ללא איזופיקס)?
השניים הכי מומלצים הם
קובי סופר22/02/2026שלום יהודית,
השניים הכי מומלצים הם ברייטקס גוראו ווית' יו קליקטייט או גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
את שניהם ניתן להתקין במרכז מכיוון שניתן להתקינם עם חגורה.
כמובן צריך לבדוק התאמה לרכב יחד עם שאר המושבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלישי בדרך, המלצה על כיסא נוסףעומר17/02/2026
שלום, יש לנו שני ילדים בני 3 ו-5, וכרגע יש לנו ברכב (CX5) מותקנים שני כיסאות של ברייטקס EMBLEM ו-One4Life One4Life איתנו 5 שנים וה-EMBLEM 3 שנים. יש תינוק בדרך ואשמח לדעת מה אתה ממליץ. מה לקנות ועבור מי, או אולי אם יש כיסא שכדאי להחליף מבחינת בטיחות או בגלל שהם גדולים מידי.
קשה לי להמליץ
קובי סופר19/02/2026שלום עומר,
קשה לי להמליץ מכיוון שאני לא מכיר את גדלי הרכבים.
כמוכן יש כלל משחקים שאפשר לעשות כדי להתאים הכל.
לדוגמא סלקל לתינוק ולהתקין מקדימה עם ביטול כרית אוויר כמובן. ובעוד כשנה לחזור לסידור.
לבן ה-5 וגם לבן ה-3 ניתן לרכוש בוסטר עם רצועות שהם טיפה יותר צרים. וניתן לרכוש גרקו סלים פיט לתינוק כעת או אחרי שלב הסלקל בתקווה שהוא יכנס יחד עם 2 הכיסאות האחרים.
בכל מקרה צריך לגשת לחנות מקצועית כמו טוילנד שימצאו את הסידור הנכון והבטוח לרכב. אם לאחר הבדיקה יהיו דגמים שאתם מלבטים לגביהם ניתן לרשום כאן וארשום מי מהם יותר בטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות עבור גיל שנתייםמדלן הדס08/02/2026
היי קובי
התייעצנו איתך בהריון הראשון על כיסא בטיחות מגיל לידה ובעקבות ההמלצה שלך כמובן שרכשנו את הצ׳יקו נקסט פיט זיפ מקס
בע״ה עד הלידה הבאה הגדולה תהיה בת שנתיים וחשבתי שאולי עדיף להעביר את הכיסא שלה לתינוק כי זה מגיל לידה ובשבילה כיסא בטיחות שמותאם לגיל שנתיים ואילך.
מה אתה היית ממליץ על אותו כיסא שיש לה או על כיסא אחר? מבחינת דגשים שחשובים לי בראש ובראשונה זה בטיחות ושנית זה תחזוקה שיהיה קל להוריד כיסויים לכביסה
תודה רבה רבה מראש על המענה והמחשבה 🙏🏻* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ לרכוש לבת השנתיים בוסטר רצועות
קובי סופר11/02/2026שלום הדס,
אני ממליץ לרכוש לבת השנתיים בוסטר רצועות. זה מעולה לגיל וזה טיפה יותר צר מכיסא ורמת הבטיחות גבוהה כמו בצ'יקו. 2 הדגמים המובילים הם: גרקו נאוטילוס סנאגלוק גואו שלא תמיד זמין בארץ. וברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)