מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה על טרמפיסט ישיבהשאלה04/05/2025
שלום
יש לי בת שנתיים וחצי ובן ניו בורן. ארצה לאסוף את הבת מהגן עם טרמפיסט כי זה מרחק הליכה ארוך ומלא מעברי חציה. מעדיפה שתשב קשורה על כיסא ולא תלך ברגל.
יש לנו ספורטליין xl דגם 2022. נשתמש כמובן עם העגלה עם האמבטיית תינוק.
איזה טרמפיסט ישיבה מומלץ כאן?
מעדיפה אחורי ולא צידי אם מתאים לעגלה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הטרמפיסטים מתחברים
קובי סופר07/05/2025שלום,
רוב הטרמפיסטים מתחברים. מכאן ההמלצה שלי להתנסות פיזית עם הטרמפיסט על העגלה והילדה בתוכו. ככה תראו מה נוח לכם בייחוד בניוד כי טרמפיסטים פוגעים בנוחות הדחיפה.
כמוכן לראות מה נוח לה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלפים התל אביב?אבישי02/05/2025
תודה למידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה על בחירת מנשא לתינוקספיר01/05/2025
ראיתי קבוצות פייסבוק על מנשאים ״פיזיולוגיים״ שלא קיימים ברוב החנויות, חברות כמו סטוקי, love radius, טופה טופ ו-love and carry ועוד כמה.
בחנויות הגדולות של מנשאים של חברות מוכרות יותר (נונה, גרקו, בייבי ביורן וארגו-בייבי)
יש סיבה להעדיף מנשא מסוג מסויים על אחר?
לפי מה שקראתי יש עניין צורת הנשיאה ששונה בין מנשאים פיזיולוגיים ו״רגילים״ (רצועת הצמדה לגב)
אתה מכיר את התחום? יכול להמליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שלי זה רק להתנסות פיזית
קובי סופר07/05/2025שלום ספיר,
אני מכיר שיש המון סוגים. כל אחד מושך לכיוון שלו וזה מבלבל.
מניסיון אישי שלי. ההמלצה שלי זה רק להתנסות פיזית.
לשים את התינוק במנשא, לאחר קבלת הדרכה לעשות לבד הכל החגירה, הכנסה, טיולון של כמה דקות, ישיבה ובסוף הוצאה של התינוק.
ככה תראי מה נכון לכם.
בתינוק הראשון שלנו השתמש במנשא בייבי ביורן שהיה נוח לחגירה והשמת התינוק אבל בהמשך גילנו שלא נוח לתינוק (ושוב מדובר בדגם ספציפי שאני יודע שנח לרוב התינוקות). בסוף מנשא קשירה שעלה 129 היה נוח יותר לתינוק ולנו היה קשה לקשור עלינו אבל ברגע שלמדנו זה היה בקלות.
לכן זה מאוד אינדיבדואלי ואין כאן יותר טוב או פחות טוב. רק ניסוי וטעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרקו נאוטילוס סנאגלוקגור30/04/2025
היי קובי
יכול להיות שההגרקו נאוטילוס סנאגלוק כבר לא מיוצר?
ניסיתי לחפש אותו בכמה מקומות ואמרו שאין לספק וגם לא יהיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מביאים אותו באופן סדיר לארץ
קובי סופר07/05/2025שלום גור,
לא מביאים אותו באופן סדיר לארץ לכן קורה הרבה שהוא לא זמין במלאי. במקרה כזה אז אני ממליץ ללכת על ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקנת בייביסנס בעריסהיאנה30/04/2025
היי,
איך מתקינים בייביסנס בעריסת בד כמו "משי פלוס" ודומותיה? אני לא מתכננת לחבר אותה למיטה, רק לא יודעת מאיפה להעביר את הכבלים מהסנסורים ליחידת הבקרה (כמובן בתוספת משטח קשיח מתחת לסנסורים). כרגע באופציה היחידה שאני רואה היא לעשות חור בתחתית העריסה ולהעביר משם את הכבלים, אבל לא יודעת איך לעשות את זה בלי שהבד יקרע. אם יש רעיונות או פתרונות אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ ליצור קשר עם חברת בייבי סנס
קובי סופר07/05/2025שלום יאנה,
אני ממליץ ליצור קשר עם חברת בייבי סנס. אני בטוח שיוכלו לתת פתרון נכון ויעיל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גב עם רצועותשרון23/04/2025
שלום, מעוניינים לקנות לבן ה-3.5 כיסא בוסטר.
יש לנו ציקו נקסטפיט, 2 ברכב אחד ועוד אחד ברכב השני. הם משמשים את הגדול ותינוק בן שנה. וכרגע אנחנו מעוניינים בכיסא נוסף לרכב השני.
קיבלנו המלצה על צ'יקו MY FIT. נשמח לדעת מבחינת בטיחות אלו דגמים עדיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכי מומלצים הם
קובי סופר23/04/2025שלום שרון,
הכי מומלצים הם:
גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו
ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט
שניהם קיבלו את דירוג הבטיחות הגבוה יותר שווה ערך ל-5 כוכבים ברף העליון.
צ'יקו קיבל 4 כוכבים ולא ברף שמתקרב ל-5 לכן יש הבדל בטיחותי די גדול בין השניים לצ'יקו.
עדיין צ'יקו טוב מאוד וגם יהיה מעבר קל אליו כי הוא דומה לכיסא.
אם אין שיקול עלות אז השניים שרשמתי הכי מומלצים לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה מבין השניים המומלצים
שרון23/04/2025תודה
מבין השניים שהמלצת יש עדיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שניהם טובים
קובי סופר24/04/2025שלום שרון,
שניהם טובים באופן חריג, קיבלו דירוג בטיחותי די נדיר במובן הטוב כמובן.
הגרקו קיבל דירוג טיפה יותר גבוה אבל הפער זניח. לרוב הוא יותר זול לכן הנטייה שלי להמליץ עליו בגלל המחיר. אבל כל אחד מהם מעולה לא משנה מה תקנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לילד שלישימילנה20/04/2025
היי,
קודם כל תודה, התייעצנו איתך לפני כמה שנים ועזרת לנו מאוד. אני לקראת לידה נוספת בע"ה ויש לנו התלבטות לגבי הוספת כיסא ברכב לילד שלישי. כרגע יש ילד בן 5 שיושב בבוסטר רצועות גרקו טרנזישן ובת 3.5 (קטנה יחסית) שיושבת בכסא גרקו טרושילד. חשבנו להעביר את הילד הגדול לבוסטר רגיל, את הקטנה לבוסטר רצועות שיש לנו ואז התינוקת תהיה בטרושילד.
המוכר בחנות אמר לנו שיהיה מאוד קשה לחגור את הילד בבוסטר בגלל הצפיפות של הכסאות ולא נוכל להגיע לחגורה והוא ממליץ לקנות גרקו סלים פיט לילדה ואת הבן להשאיר בטרנזישן.
מבחינה בטיחותית הוא צודק?
האם יש אופציה יותר טובה לדעתך? כסא אחר שהיית ממליץ?
הוא גם אמר שסלים פיט היחיד שיכנס בהרכב כסאות הזה.. הרכב טויוטה ראב 4.
נשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה הכי תלוי בכם
קובי סופר23/04/2025שלום מילנה,
זה הכי תלוי בכם. טכנית המוכר צודק, כאשר יש 2 מושבי בטיחות ברכב ובוסטר שצריך לחגור את הילד עם חגורה, לרוב אחד הכיסאות חוסם את הגישה להקליק את החגורה. אבל זה שונה בין רכב לרכב ובהתאם לכיסאות. בנוסף אני מכיר הרבה שמראש חגרו והקליקו את החגורה ואז הילד פשוט משתחל דרכה.
הכי מומלץ זה להתנסות פיזית במצב הזה ולראות אם זה נורא או לא. במידה וכן אז אכן סלים פיט יהיה פתרון מעולה להכנסת כל ה-3 אבל גם כאן, לפני הרכישה לבדוק פיזית ברכב שהכל נכנס ונוח לכם לעבוד עם 3 כיסאות מכיוון שאז הכיסא האמצעי יהיה טיפה קשה לחגור את הילד שישב שם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגמי ברייטקס grow with youאייל20/04/2025
היי קובי
לפי המלצותייך בפורום אנחנו מתכוונים לקנות ברייטקס grow with you לילד בן 3.5
ראינו שבלי הקליקטייק הכיסא זול משמעותית- האם דרך ההתקנה זה ההבדל היחיד או שיש עוד הבדלים? (בטיחות/משקל/..)
בנוסף ראינו שיש גם דגם עם בד מנדף זיעה- האם יש באמת השפעה? (כרגע בכיסא של צ׳יקו נקסטפיט מקס והרבה פעמים מזיע בו ובנסיעות ארוכות גם מקיא)
תודה רבה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הבדל משמעותי בטיחותית
קובי סופר20/04/2025שלום אייל,
יש הבדל משמעותי בטיחותית בין הקליקטייט ללא.
הקליקטייט מאפשר התקנה יותר קלה עם אחוז קטן עד לא קיים לטעויות אנוש בהתקנה. כאשר מתקינים ללא קליקטייט מסקר שנעשה (אמנם לפני המון שנים אבל עדיין רלוונטי) מעל ל-70% מתקינים לא נכון אז גם אם רכשנו את הברייטקס שנחשב להכי בטיחותי, כאשר הוא מותקן לא נכון הוא לא שווה כלום.
לגבי בד מנדף זיעה, לדעתי בחום הישראלי כלום לא יעזור. רק לקרר את הרכב לפני נסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אייל20/04/2025היי קובי
תודה על התשובה המפורטת.
אז בעיקרון הברייטקס קליקטייט עדיף גם על הגרקו נאוטילוס סנאגלוק כי אין לו קליקטייט?
או שגם לגרקו יש מנגנון שמקטין את טעויות האנוש?
תודה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא
קובי סופר23/04/2025שלום אייל.
לא! לגרקו יש מנגנון סנאגלוק שזה רעיון דומה לקליקטייט. הדירוג הבטיחותי של הגרקו היה מעט יותר גבוה אך זה הבדל זניח.
אני ממליץ על שניהם באותה מידה. אם יש לכם ברייטקס בבית אז הנטייה שלי להמליץ על ברייטקס כי יש לכם ניסיון עם הפטנט שלהם.
אם לא אז על הזול מבינהם כאשר זה בדרך כלל הגרקו אבל יש המון פעמים שהוא לא זמין לרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בעגלת נונה של triv next לswivעדן18/04/2025
רציתי לקנות את עגלת triv next של נונה, ראייתי שיש להם עגלה חדשה swiv , קראתי שהגלגלים שלה מסתובבים 360 מעלות בלחיצת כפתור וזה נראה בתמונה שהגלגלים שלה קטנים יותר. אציין שאני מחפשת עגלה נוחה וקלה , בעיקר בעיר
אשמח לדעת מה חושבים עליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוכרים בעיקר גימיק
קובי סופר20/04/2025שלום עדן,
מוכרים בעיקר גימיק. בכל העגלות הגלגלים הקדמיים מסתובביים 360 וכך אפשר להתנייד ולתמרן בקלות (גם כאן, יש עגלות שיותר ויש שפחות לכן תמיד ממליץ להתנסות פיזית בניוד העגלות השונות עם משקל בתוכן לפחות 12 ק"ג).
בסוויב עשו שגם האחוריים מסתובבים שזה נחמד אם היה לי ככה ברכב כי אז החניות היו יותר קלות אבל כאן מדובר בעגלת תינוק. רוב הניוד הוא ישר עם פניות ימינה/שמאלה, אין לנו חניות לעשות ואני לא מוצא שום סיבה הגיונות לגרור עגלה על הצד.
כמובן שדבר כזה מגיע עם חיסרון ולדעתי (מכיוון שלא בחנתי פיזית זו כרגע רק דעתי) שנוחות הניוד שלה לא תהיה מוצלחת, ביעקר בדרך משובשת. יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כי גם אין ידית מתארכת וגם בגלל מבנה הגלגלים. לכן כמו שרשמתי. גשו, שימו 12 ק"ג בעגלה, תניידו אותה בחנות ומחוץ לחנות, תנסו לעלות מדרגה גבוהה ולרדת וכך תראו אם היא נוחה לניוד או פחות מעגלות האחרות כמו הטריב (לדעתי זה מה שיהיה) כמוכן אם יהיה בלאי בגלגלים האחוריים בניגוד לעגלות אחרות כמו הטריב, לא ניתן להוציא את הגלגל, לנקות ולגרז.
בנוסף, נונה נמכרת על ידי רשת אחת וזה לדעתי חיסרון ענק, אין תחרות הרשת יכולה לגבות איזה מחיר שהיא רוצה והתמורה לדעתי לא בהכרח מצדיקה את העלות היקרה בטריב ולדעתי בטח ובטח לא בסוויב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון איזי טוויסט סייבקסלימור18/04/2025
קובי שלום וחג שמח,
האם ידוע לך מאיזה משקל טיולון איזי טוויסט של סייבקס? הבת שלנו בת חודשיים וחצי, אבל שוקלת כמעט 6 ק"ג, וגבוהה.
לייעוצך אודה, לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא יודע צריך לבדוק בספר ההוראות
קובי סופר20/04/2025שלום לימור,
אני לא יודע, צריך לבדוק בספר ההוראות.
אני מאמין שהוא מגיל לידה אבל עדיין ממליץ לבדוק לוודא ב-100%.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסההודיה17/04/2025
היי, אשמח להמלצה עבור טרמפיסט שמתאים לעגלת סלסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על חברת לסקל
קובי סופר20/04/2025שלום הודיה,
אני ממליץ על חברת לסקל, הטרמפיסט שלהם מתחבר לכל עגלה כולל לסלסה, עדיין תמיד ממליץ לבדוק לפני קנייה שמתחבר, שנוח לכם, שנוח לילד הגדול.
יש גם טרמפיסט של בייבי סייף אפטאון דלוקס. הוא מתחבר מהצד ועם מושב ולכן אמור להיות יותר נוח לילד וגם להורה בהליכה אבל, הוא בצד והסלסלה מאוד רחבה ככה שלדעתי יהיה קשה להתנייד ככה במקומות צפופים אבל זה תלוי בכם ואופי הטיולונים. גם כאן ממליץ לבדוק פיזית ולקבל החלטה בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא מתאים לפי גילרינת15/04/2025
שלום וחג שמח,
אשמח להמלצות למנשא לא הכי יקר בהכרח אך טוב, עם דגש על בריאותי ובטיחותי, קרי שלא גורם לבעיות ירך/מפרקים.
לתינוק בן 5 חודשים
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ להתנסות
קובי סופר16/04/2025שלום רינת,
אני ממליץ להתנסות בחנויות עם מנשאים שונים ולפי זה לקבל החלטה מה מתאים ונכון לכם. כמוכן לקחת בחשבון שגיל 5 חודשים זה גיל טיפה מאוחר למנשא. בדרך כלל משך השימוש במנשאי חזה הוא עד 9-12 חודשים (יותר תלוי בהורה והיכולת שלו לשאת את המשקל מאשר במנשאים ולא משנה מה הצהרת היצרן).
בדרך כלל בייבי ביורן וואן וארגו אומני שיש כמה דגמים הם המומלצים אבל הכי נכון זה לבדוק לבד פיזית עם התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון שמתקפל קטןעדי14/04/2025
שלום קובי,
אנחנו לקראת לידה חמישית ואני מחפשת המלצה לטיולון שמתקפל קטן. יש לנו מיצובישי אאוטלנדר 7 מקומות כך שאין ככ תא מטען (השורה השלישית תופסת כמעט את כל תא המטען). השימוש שלנו בעגלה גם ככה די מועט. מחפשת המלצה לטיולון מגיל לידה. חשבתי על הטיולון של ספורט ליין. מה אתה אומר? יש טיולון נוסף מומלץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה משהו שאני פחות ממליץ עליו
קובי סופר15/04/2025שלום עדי,
אני מבין את האילוץ ועדיין, זה משהו שאני פחות ממליץ עליו.
יש מחקר גדול בנושא (וגם מחקרים שלא בנושא אבל מחזקים את המחקר) שבדק אלפי תינוקות, חלק היו בעגלה עם הפנים להורה וחלק לכיוון הנסיעה בלבד. הם בדקו מגיל לידה עד גיל שנתיים +-.
המחקר הראה בצורה חד משמעית שהתינוקות שהיו מול ההורים היו משכילים יותר, החלו לדבר בשלב מוקדם יותר, היו רגועים יותר, הקשר עם ההורה היה חזק יותר והם נרדמו טוב יותר ומהר יותר וכך גם השינה שהייתה יותר ארוכה.
היה מחקר עוד יותר גדול שהראה נתונים דומים אך הוא נגנז כי לא רצו לעשות להורים ייסורי מצפון.
לכן אני ממליץ לרכוש עגלה עם מושב דו כיווני או טיולון. הבעיה שזה משהו שנדיר למצוא. בדרך כלל רק לעגלות יש מושב דו כיווני.
אם בכל זאת הולכים על טיולון אז ראשית ההמלצה שלי לבדוק מה רשום בספר ההוראות, לא כל הטיולונים מאושרים מגיל לידה, לי אין מידע בנושא זה על הדגמים השונים אך זה מצוין בספר ההוראות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
עדי22/04/2025בסדר גמור, מבינה.
אם כך - על איזו עגלה שמתקפלת קטן אתה ממליץ (נניח בהנחה שאין מגבלת תקציב, חשוב לי גגון גדול, שתהיה מתאימה לאנשים גבוהים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לבדוק פיזית שזה נכנס
קובי סופר23/04/2025שלום עדי,
בלי קשר להמלצה שלי לעגלה, אני ממליץ לבדוק פיזית שזה נכנס לפני שרוכשים.
בכל מקרה בשלב האמבטיה לא תוכלו להכניס את העגלות עם האמבטיה לתא המטען למעט אולי הדרגון פליי של בוגבו שמתקפלת עם האמבטיה (שוב גם כאן צריך לבדוק שזה אכן נכנס מכיוון שאני לא יודע).
אני ממליץ גם לבדוק את הבייבי בוס פנתר 3 שלנו אבל היא נמכרת רק ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי והיא עגלה יחסית יקרה.
הפלוס שהיא קלה מאוד רק 6.5 ק"ג עם טיולון. קוממפקטית מאוד לאחר הקיפול (יש לי לקוחות שאפשרו להם לעלות איתה לטיסה).
הידית מתארכת ככה שהיא מתאימה לגבוהים. יש לה גלגלים קטנים ככה שיש דגמים אחרים עם גלגלים יותר גבוהים בהם הידית טיפה יותר גבוהה. אבל אז גם הקיפול יותר גדול והמשקל יותר כבד.
בפנתר כמו שרשמתי, בשלב האמבטיה אני לא בטוח שיכנס לתא המטען יחד עם השלדה.
גם בוגבו בי 6 יכולה להתאים היא שוקלת כמעט 11 ק"ג אבל הקיפול די קטן והידית די גבוהה וזו עגלה מעולה ולדעתי עדיפה בהרבה על הדרגון פליי אבל גם כאן האמבטיה לא נראה לי שתיכנס לתא המטען.
הבי ירדה מפס הייצור לפני כשנה אבל הגיע לארץ משלוח שלה לכן יש זמינות שלה אבל לא להרבה זמן.
אני חושב שהפנתר שלנו עדיפה בכל היבט וגם במחיר יותר זולה אבל ממליץ תמיד לבדוק לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ בנושא קניית טיולוןנטלי14/04/2025
שלום, אנחנו מחפשים טיולון לתינוק בן שנה,
חשוב לנו שהטיולון יהיה יציב וחזק, שיתקפל בצורה טובה, שיהיה למשקל של עד 22 קילו בערך, שהנסיעה שלו תהיה נוחה ולא יתקע בכל מדרכה קצת עקומה ושיהיה פגוש וסל אחסון.
חשבנו על הדגמים הבאים:
ספוטליין סינקו, ג׳ואי פרסל, סייבקס ביזי
מה מהם מומלץ יותר?
האם יש המלצות נוספות שיותר מתאימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ להתנסות
קובי סופר14/04/2025שלום נטלי,
בניגוד לעגלה כעת יש תינוק ולכן אני ממליץ להתנסות פיזית עם הטיולונים השונים.
להושיב את התינוק בכל דגם שנראה לכם רלוונטי, לחגור, לשנות מצבים מישיבה לשכיבה ולהפך לראות איך אתם מסתדרים כי רוב הטיולונים השינוי עם שרוך, מנגנון שינוי לא הכי נוח לכן אני ממליץ להתנסות. לאחר מכן לנייד בחנות ומחוץ לחנות אם ניתן ברחוב מעולה. לאחר מכן להוציא את התינוק, להתנסות בקיפול, להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל ולבדוק בתא המטען.
לאחר כל אלו תראו איזה דגם הכי נוח ונכון לכם.
אני חושב שמשלושת הדגמים בנושא הניוד הסייבקס עונה הכי טובה לדרישה. אפשר גם לבדוק את איי בי סי דיזיין פינג טרקינג (לא להתבלבל עם פינג 2 שיש לו גלגלים קטנים).
הבעיה שהטיולון הזה לא נפוץ בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר גב עם רצועות- מחפש המלצהאלרן09/04/2025
היי
אנחנו רוצים לעבור מכיסא בטיחות לבוסטר גב עם רצועות, מהטעם הפשוט שכיסא הבטיחות chico nextfit zip יעבור לתינוקת החדשה שתיוולד בקרוב.
מתלבט בין הבאים:
Joie elevate r129
Sportline otto
Britax grow with you clicktight
ידוע לי שהברייטקס הוא המרצדס. השאלה אם הוא שווה תוספת של עוד כמה מאות. נראה ששלושתם מתאימים לגיל 3 ועד גיל הפטור מבוסטר.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא עניין של מרצדס או לא
קובי סופר14/04/2025שלום אלרן,
זה לא עניין של מרצדס או לא. זה עניין של בטיחות. לרוב הדגמים יש דירוגים של מבחנים השוואתיים ולכן ניתן לדעת את רמת הבטיחות.
הברייטקס קיבל את הדירוג הגבוה ביותר אחרי גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק (הפער יחסית זניח) ולכן, הברייטקס וגרקו הם המומלצים ביותר בטיחותית. כל דגם אחר יהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן לדעתי לא צריך להיות שיקול של עלות כאן אבל עדיין זה לשיקול דעתכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)