פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין כמה עגלות
    שלמה
    20/11/2024

היי, אנחנו בהריון ראשון, ומחפשים עגלה.
    אנחנו גרים בדירה עם מעלית. מה שחשוב לנו בעיקר זה נוחות לתינוק (שתהייה יציבה, מאוררת וכו') ועמידה.
    ראינו את הבוגבו בי 6 והספורטליין אולטרה שנראים רלוונטים. גם הדגמים האחרים של הספורטליין נראים רלוונטים, לא מאוד הבנתי מה ההבדל ביניהם.

אשמח להמלצה לעגלה (או אפילו מעגלה שלא רשמתי, אנחנו פתוחים)
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין כמה עגלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בי 6 לא קיימת

קובי סופר
    20/11/2024

שלום שלמה,

בי 6 לא קיימת עוד. בוגבו הפסיקו לייצר. ככל הידוע לי גם לא זמינה באף חנות. האופציה היא רק יד 2 לכן זה תלוי בכם.
    הספורטליין בהשוואה לבי זה סגנון אחר.
    הבי יותר צרה ברוחב השלדה, יותר קלה ולכן יותר קל להתנייד במקומות צפופים, הקיפול יותר קטן ולכן מבחינת נוחות הורה לדעתי היא עדיפה. האולטרה עם גלגלים יתר גדולים מה שיתן יתרון בדרך קשה מאוד, השאלה אם זה משהו שהוא רלוונטי לכם.
    כך גם בדגמי ספורטליין האחרים, ההבדלים הם בעיקר גודל הגלגלים, קפיצים וככל שנעלה ברמת הדגם כך נעלה במחיר ובמשקלים! האם זה נחוץ לכם? אם לא אז לדעתי חבל כי רוב ההורים שרוכשים עגלה כבדה מחליפים די מהר עקב הקושי בהרמתה, אפילו שיש מעלית עדיין צריך להרים ולהוציא מתא המטען של הרכב. לכן ההמלצה שלי תמיד לגשת לחנויות, לקפל את העגלות עם הטיולון ולהרים ולהרגיש אם המשקל ראילי לכם.

אני ממליץ לבדוק את בובקט 3 של בייבי בוס שלנו.
    היא דומה מאוד לבי ברעיון אבל עדיפה עליה בהרבה!
    גם מקבלים אמבטיה טובה ומרווחת יותר, גם גלגלים איכותיים וגדולים יותר לכן היא הרבה יותר נוחה לניוד, היא גם קלה עוד יותר מהבי ב-2 ק"ג וב-3 מהספורטליין (תלוי בדגם).
    הקיפול דומה לספורטליין כך שגם נוח לקפלה והיא גם קטנה בקיפול מול הספורטליין. אין מידע אליה אונליין מכיוון שהיא כרגע סולד אאוט ונשארו בודדות בחנויות.
    החיסרון הגדול שהיא נמכרת רק במגזר החרדי לכן צריך לגשת לחנויות שם. עד לא מזמן בי 6 הייתה מלכת המכירות במגזר החרדי וכיום הבייבי בוס החליפה אותה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

שלמה
    20/11/2024

תודה רבה על התגובה המפורטת. אנחנו גרים בעיר, אז לא אמור להיות יותר מדי חצץ או דרכים כאלה. כן יהיה מדרכות שבורות ולא ישרות במיוחד כמובן.
    אתה חושב שמבחינת התינוק לא צריך גלגלים גדולים בשביל זה? אני חושש שהעגלה תהיה מאוד משוקשקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה תלוי בעגלה ובמבנה

קובי סופר
    21/11/2024

שלום שלמה,

זה תלוי בעגלה ובמבנה.
    לדוגמא בבי 6 הגלגלים לא היו ממש קטנים, הם היו מחומר איכותי ולכל גלגל היה קפיץ די גדול ככה שהניוד איתה גם במדרכה שבורה וחצץ היה טוב. התינוקות לא הרגישו רעידות. גם בבי 5 שהגלגל היה עוד יותר קטן הכל עבד טוב (כמובן בהתאם לתנאים שציינת ולא משהו קשה יותר).

מצד שני יש עגלות עם גלגלים קטנים שלא מגובות בקפיץ טוב, המבנה לא חכם והמשקל לא קל מידי, לכן זה באמת יכול להיות בעייתי במדרכה שבורה.
    לכן אני רושם תמיד, להגיע לחנויות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה רלוונטית. לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה וככה תראו איך העגלה תתפקד מבחינת ניוד ביומיום.

בבייבי בוס בובקט שהמלצתי הגלגלים עוד יותר גדולים מהבי ומחומר איכותי יותר, כמו שרשמתי גם יורדים 2 ק"ג במשקל ולכן יכולת הניוד שלה מטורפת גם אם נצטרך להתמודד עם משהו שהוא מעבר למדרכה שבורה או חצץ. אבל גם בעיר, בייחוד בעליות היתרון של המשקל יורגש באופן ניכר לכן ממליץ מאוד לבדוק אותה. לדעתי זו העגלה המושלמת! יישמתי בה כל בקשה, טענה, חלום של נשים ששמעתי לאורך השנים הרבות שאני בתחום מוצרי התינוקות. יש בה טכנולוגיה חדשנית שמקצצת משקל מבלי לקצץ דברים בעגלה כפי שעושים כל היצרנים שרוצים להשיג עגלה קלת משקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין בייבי ביורן סופט לבליס?
    גיא
    19/11/2024

היי,

מה ההבדל בין בייבי ביורן סופט לבליס?

תודה

הוספת תגובה

• אותו מוצר בדיוק

קובי סופר
    20/11/2024

שלום גיא,

מדובר באותו מוצר בדיוק. יש הבדלים רק בעיצוב, צבע המתכת וצבעי הבדים. מבחינה טכנית אין הבדל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון שכיבה מלאה
    בתאל
    17/11/2024

היי,
    האם ידוע לך על טיולון עם שכיבה מלאה לחלוטין (180)?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון שכיבה מלאה

הוספת תגובה

• אין דבר כזה

קובי סופר
    18/11/2024

שלום בתאל,

אין דבר כזה, תמיד יהיה שיפוע, בניגוד לאמבטיה שהיא עם משטח ישר, בטיולון יש מפרקים בין הישן לגב כדי שהגב יוכל לנוע ולשנות מצבים. הדבר מוביל לכך שהשכיבה לא תהיה שטוחה. אפשר גם לשפר עם מזרן ויש דגמים שעם שכיבה שדי קרובה לכך.
    השאלה איזה טיולון מחפשים לאיזה גיל? הם חשוב לכם משקל הטיולון וגודל הקיפול?
    חשוב להבין וכך אוכל לכוון למוצר מתאים יותר מאשר סתם לרשם דגמים עם שכיבה טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עגלות בייבי בוס
    נועה
    16/11/2024

שבוע טוב קובי,
    ראיתי שרשמת שניתן להתרשם מהעגלות שלכם גם באולם התצוגה באור יהודה. אשמח לדעת היכן ממוקם והאם צריך לתאם הגעה מראש?
    וכן, אלו דגמים מוצגים שם כעת?
    תודה רבה, נועה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עגלות בייבי בוס

הוספת תגובה

• ניתן להגיע

קובי סופר
    17/11/2024

שלום נועה,

ניתן להגיע אלינו באור יהודה. אכן יש צורך בתיאום מראש.
    לצערי כאן אני לא יכול לפרסם פרטי קשר. ניתן להיכנס לאתר של בייבי בוס, יש שם את כל דרכי יצירת הקשר טלפון, מייל, ווצאפ. בכל אחת מהדרכים ניתן לתאם הגעה.

כרגע למעט הבובקט 3 שאזלה מהמלאי כל שאר הדגמים מוצגים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות ספורטליין - השוואה
    תומר
    16/11/2024

היי קובי,
    רציתי לשאול מה ההבדל בין הדגמים הבאים של ספורטליין ועל מה אתה ממליץ?
    סיילו קיו, סיילו xl וסיילו פרו כול הדגמים מ2024.

תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עגלות ספורטליין - השוואה

הוספת תגובה

• אני ממליץ להתנסות

קובי סופר
    17/11/2024

שלום תומר,

אני ממליץ להתנסות.
    באופן כללי אני ממליץ על הXL מכיוון שהיא הדגם כמעט הכי זול. כמוכן מבחינת משקל זה הדגם כמעט הכי קל. אני מוציא את הבייסיק שהוא הזול והקל ביותר מההשוואה מכיוון שיש הבדלים טכניים שה-XL והשאר עדיפים על הבייסיק.
    לכן הXL מבין שאר הדגמים הכי זול והכי קל.
    בשאר הדגמים מקבלים שדרוגים כמו גלגלים יותר גדולים, קפיצים עדיפים. כל אלו הבדלים שנותנים יתרון בניוד בדרך משובשת וגם מגביהים את העגלה שזה נחמד. מצד שני, הם גם מעלים משמעותית את משקל העגלה והקיפול טיפה יותר גדול.
    רוב ההורים לא מסתדרים עם המשקלים האלו וזה לא שהXL הוא קליל. רוב ההורים מתניידים בעיר והXK יודעת יפה לעמוד במשימה וגם בניוד שטיפה מעבר לעיר כמו פרק, חצץ. לכן לרוב המוחלט הXL מספיקה ולא צריך גלגלים וקפיצים מוגדלים.

לסיכום:
    זה תלוי בצורך הניודי שלכם. היכן גרים ומה אופי הטיולים שלכם.
    זה תלוי במחייה אם יש מעלית, קומת קרקע או שצריך לסחוב במדרגות עגלה, תלוי בתא המטען, גם אם הוא מרווח דיו עדיין, צריך להרים באוויר עגלות כבדות, לכן אם הוא לא יהיה נוח להכנסה של הדגמים הכבדים, ככה צריך להחזיק אותם יותר באוויר.

ההמלצה לאחר שתעשו את השקלול שלכם, לגשת לחנויות, לקפל את העגלות עם מושב הטיול עליהן, להרים מהרצפה לרכב ולהוריד, לקחת בחשבון שזו פעולה שתעשו מספר פעמים ביום. לפי זה תראו מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. המשך.....
    רונה
    13/11/2024

רואה שמה שהמלצת הינו מגיל לידה. אנו מחפשים לרכוש כסא לגיל שנתיים ומעלה, אולי שיהיה צר יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    תודה.. המשך.....

הוספת תגובה

• לגיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר עם רצועות

קובי סופר
    14/11/2024

שלום רונה,

לגיל שנתיים אני ממלץ על בוסטר עם רצועות.
    הדגמים המובילים בטיחותית (הם לא הכי צרים אבל גם לא ממש רחבים). הם:
    גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו, קיבל את הדירוג הגבוה ביותר.
    ברייטקס גורואו ווית' יו קליקטייט, קיבל את הדירוג השני הכי גבוהה, ההבדל לא ממש גדול בינו לגרקו אבל הגרקו לרוב יותר זול ככה שלדעתי מבין השניים הגרקו עדיף.
    כל המלצה אחרת תהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן אני מציע קודם לבדוק אם זה נכנס ומתאים לכם בגודל כי אם כן אין טעם להמליץ על משהו אחר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרקו, איך ההתקנה שלו?

רונה
    15/11/2024

מאחר והרכב של העבודה, תדירות הוצאת הכסא והרכבה מחדש תהיה גבוהה. האם ההתקנה שלו קלה , פשוטה ובטוחה כמו של הברייטקס? או שצריך להכיר היטב ולדעת כיצד להתקין בביטחה? (אופן ההתקנה זה שיקול ויתרון לבייטקס).
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתקנה די נוחה

קובי סופר
    17/11/2024

שלום רונה,

ההתקנה די נוחה, יש להם פטנט די דומה לקליקטייט של ברייטקס אם זאת, הקליקטייט זה פטנט של ברייטקס, בגרקו הפטנט שונה.
    לכן אני ממליץ לגשת לחנויות ולהתנסות עם כל אחד מהם בהתקנה לבד ואז לקבל החלטה מה נוח וקל לכם יותר.
    בשורה התחתונה מבחינה בטיחותית ההבדל זניח לטובת הגרקו. אבל אם ההתקנה של הברייטקס תהיה לכם יותר נוחה אז שווה ללכת על מה שתצליחו להתקין לבד ללא טעויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טיולון שעולה למטוס
    נוי
    12/11/2024

אשמח להמלצה לטיולון שעולה למטוס מבחינת נוחות לילד ויציבות תודה 🙏

הוספת תגובה

• טיולון שעולה למטוס זו הגדרה בעייתית

קובי סופר
    13/11/2024

שלום נוי,

טיולון שעולה למטוס זו הגדרה בעייתית. אפשר לראות בהמון חנויות אונליין וגם בחנויות הפיזיות טיולונים רבים ויאמרו לכם שהם עולים למטוס.
    בפועל, זה משתנה בין חברות התעופה השונות. ניתן לעלות למטוס עם טיולון אשר זהה למידות הטרולי שכל חברה מאשרת.
    נתקלתי בעשרות מקרים ב"טיולון שעולה למטוס" ככה היה כתוב באתר, כך נאמר בחנות שבפועל לא עלה. הטיולון לא נכנס לתא המדידה ולכן נשלח לבטן המטוס
    לכן לקחת בחשבון שיש סיכוי שתרכשו טיולון ולא יתנו לכם לעלות איתו לטיסה, זה בעייתי בעיקר בחברות הלואוקוסט. בחברות הגדולות נתקלתי אפילו במקרים הפוכים של אנשים שעלו עם עגלה מלאה למטוס...
    הטיולון היחידי שאני יודע לומר שעולה בכל חברת תעופה הוא היויו לכן אם רוצים ללכת על בטוח אז לרכוש יויו.
    הוא גם נוח לניוד, חזק ויציב. החסרונות הם במחירו היקר, אין לו שכיבה שטוחה, אין מעקה ולמרות מחירו היקר אם רוצים מדרך רגליים זה בתוספת עלות. הגגון קטן.

שאר האופציות הן בסימן שאלה לגבי נושא העלייה למטוס. הדרך הכי טובה היא לקחת מידות טרולי של החברות הבעייתיות בנושא ולפי זה לבדוק טיולונים שבמצב מקופל מתאימים למידות האלו.
    אז אפשר יהיה לרשום לי דגמים ואוכל לתת יתרונות/חסרוונת של כל דגם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב בטיחות מעל גיל שנתיים, גרקו וברייטקס
    רונה
    12/11/2024

היי, איזה דגמים מומלצים של 2 החברות שציינתי?
    ולמה הם עדיפים על אחרים :)
    תודה

הוספת תגובה

• יש מבחני ריסוק

קובי סופר
    13/11/2024

שלום רונה,

יש מבחני ריסוק של גופים חיצוניים שבודקים את יעילות הכיסאות במקרה של תאונה. לכן יש תוצאות וניתן להסיק מהן איזה כיסאות עדיפים בטיחותית.
    בברייטקס דגמי הקליקטייט מרתון, בולווארד ואדבוקט קיבלו את הדירוגים הגבוהים ביותר. לצערנו ברייטקס הפסיקו לייצר אותם ולכן קשה ואולי בלתי אפשרי לרכוש אותם לכן זה פחות רלוונטי.
    מוביל הדירוק נכון להיום הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס ולכן לדעתי הם המומלצים ביותר.
    לגרקו יש דגם טריו שהוא משולב בוסטר, אני פחות אוהב את הסגנון הזה אבל בטיחותית הוא קיבל דירג גבוהה לכן זה הדגם הכי מומלץ של גרקו לדעתי.
    עדיין בשקלול הייתי הכי ממליץ על צ'יקו. אם ניתן להשיג את אחד הברייטקס שרשמתי אז גם הם מומלצים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרון נושם-בייבטק\קינג קוייל
    גיא
    10/11/2024

היי,

האם יש באמת הבדל בין 2 המזרנים? ועל איזה ממליץ?

תודה

הוספת תגובה

• לדעתי אין הבדל גדול

קובי סופר
    10/11/2024

שלום גיא,

לדעתי אין הבדל גדול. שניהם מומלצים אז זה בעיקר לשיקול דעתכם אם שווה להוסיף על המיתוג של עמינח וכו'.
    עם זאת בשילב ניתן לרכוש עם חבר או כרטיסי מועדון שונים ולרכוש באילת ואז המחיר יורד משמעותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בסדינים מיוחדים?

גיא
    11/11/2024

תודה על המענה,

האם יש צורך בסדינים מיוחדים כמו של הנומו למשל?

לגבי המחיר, עם ההנחות והכל ההבדל הוא עדיין 500 ש"ח, אז כדאי את המולטיפלאו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא חושב שהסדין קריטי

קובי סופר
    12/11/2024

שלום גיא,

אני לא חושב שהסדין קריטי. גם סדין כותנה יש בו מעבר חופשי של אוויר כך שהסדין זו לא הבעיה. הדבר שמסכן את התינוקות זהו הספוג, לכן אני נוטה להמליץ על המזרנים הנושמים ללא ספוג.
    בכל מקרה ככל הידוע לי, הסדינים של נומו גם יתאימו למזרנים אחרים לכן אם ממש רוצים גם סדין נושם, ניתן לרכוש של נומו. ממליץ כמובן לבדוק מכיוון שהבדיקה האחרונה שאני עשיתי הייתה לפני המון שנים ואני לא יודע אם משהו השתנה.

לדעתי אם הפער כזה משמעותי כפי שציינתי אז הייתי הולך על המולטיפלואו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מושב הבטיחות צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס
    נועה
    08/11/2024

היי קובי,
    מכיוון שואין להשיג את דגמי הברייטקס קליק טייט כפי שהמלצת בעבר. האם גם את המושב של הצ'יקו נקסטפיט זיפ ניתן להתקין באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב או שזה מחייב שימוש באיזופיקס? (מכיוון שברשותנו רכב ישן ללא מנגנון האיזופיקס).
    האם התקנת הצ'יקו הינה מורכבת או קשה יותר מהתקנת מנגנון הקליק טייט כפי שיש בברייטקס?
    תודה רבה על הפורום המבורך,
    נועה

הוספת תגובה

• ניתן להתקין ללא איזופיקס

קובי סופר
    10/11/2024

שלום נועה,

את הצ'יקו ניתן להתקין ללא איזופיקס.
    עם זאת, ההתקנה לא קלה כמו בדגמי הקליקטייט של ברייטקס.
    לכן אם אין איזופיקס ברכב (שווה לבדוק מכיוון שאיזופיקס קיים בכל הרכבים משנת 2004 למעט בודדים).

אם לאחר בדיקה אין אז הייתי ממליץ ללכת על גרקו טריו סאנגלוק. אמנם זה משולב בוסטר שאני פחות אוהב אבל יש לו מערכת סנאגלוק שזה רעיון דומה לקליקטייט.
    לכן הייתי ממליץ ללכת לדגמים עם מערכות ההתקנה המקלות עם חגורה. כרגע גרקו לדעתי האופציה הטובה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

נועה
    11/11/2024

היי קובי,
    תודה רבה על המענה.
    אכן אין אצלנו איזופיקס. השאלה האם הגרקו עליו המלצת נמצא באותה קטגוריה בטיחותית כמו הבלווארד והצ'יקו? האם מבחינת מבחני הריסוק עומד באותם תנאים? אם מתקין מורשה יחבר את הצ'יקו באמצעות החגורה האם עדיין זה לא עדיף על הגרקו? חשובה לנו מאוד הבטיחות ולדעת שקנינו את המוצר הבטוח ביותר בהתחשב בזה שאין איזופיקס. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגרקו ברמת בטיחות די דומה לברייטקס וצ'יקו

קובי סופר
    11/11/2024

שלום נועה,

הגרקו ברמת בטיחות די דומה לברייטקס וצ'יקו.

בשוק קיימים 2 סוגי כיסאות בטיחות.
    כיסאות נטו או מגיל לידה או מגיל שנה עד משקלים של 18 או 30 ק"ג. הצ'יקו והברייטקס בקטגוריה הזו מ-0 עד 30 ק"ג כלומר מקסימום טווח הגיל והמשקל של הקטגוריה. בטיחותית הם מובילי הקטגוריה.

הסוג השני הם כיסאות משולבי בוסטר.
    מ-0 עד 30 ק"ג ככיסא כמו הברייטקס וצ'יקו ובהמשך או ממשקלים יותר נמוכים הם הופכים לבוסטר עד 45 ק"ג. (אני כותב על האמריקאים, האירופאים לא רלוונטיים).
    לכן תאורטית יש לי כאן מוצר שיחסוך לי כסף בהמשך.
    אני אישית פחות אוהב את הדגמים המשולבים מכיוון ש0 עד 45 ק"ג זה טווח משקל מטורף בזמן קפיצות הגובה והמשקל הכי מטורפת של תינוק, ילד ואפילו שלבי התחלה של נוער.
    לדעתי לא ניתן לייצר מוצר שיהיה מושלם לכל טווח הגיל הזה ונעשים פשרות בגודל הכיסא לדוגמא וכל מיני דברים אחרים שמשפיעים על הבטיחות והנוחות. ככה שאם ניקח סל קל אז יש סלקלים עם דירוג בטיחותי עדיף על כל המשולבים. אם ניקח כיסא כמו ברייטקס או צ'יקו אז הדירוג שלהם עדיף על המשולב ככיסא ואם נרכוש בוסטר בנפרד אז יש בוסטרים עם דירוג עדיף על המשולב. ההבדלים מזעריים אבל עדיין קיימים.
    הגרקו שהמלצתי קיבל את הדירוג הכי גבוה במשולבים, אם נשווה לברייטקס הפער בדירוג לא ממש גבוה לכן המלצתי עליו כי הפשרה על הבטיחות מזערית עד לא קיימת. לדעתי אבל תהיה פשרה קלה בנוחות בחודשים הראשונים כי הוא רחב יחסית. מגיל 4-6 חודשים זה כבר יהיה פחות ופחות קריטי.

הסיבה שאני עדיין נוטה להמליץ עליו ופחות על צ'יקו זה פטנט ההתקנה, גם אם מתקין מורשה יתקין לכם את הצ'יקו עדיין אם יבוא שלב שאתם תצטרכו להתמודד עם זה לבד, כאן היתרון הגדול של הגרקו או הקליקטייט לצורך העניין. כי גם אם צ'יקו מעט יותר בטיחותי אם ההתקנה לא נכונה אז הוא לא שווה כלום. לכן בשקלול אני חושב שהגרקו זה הכיסא הכי בטיחותי בהתאם לתנאים שרשמת.
    כמובן אם בטעות מוצאים ברייטקס מרתון, בולווארד או אדבוקט קליקטייט הם יהיה עדיפים אבל לדעתי כבר אין להשיג.
    שווה לבדוק בחנויות הקטנות ללא אתר אינטרנט, לפעמים יש להם הפתעות במחסנים. אולי אפילו מתצוגה שזה ממש לא קריטי.
    ואם לא אז כמו שרשמתי, אני הייתי הולך על גרקו. אם בכל זאת רוצים צ'יקו שזו גם אופציה מעולה, אפשר להתקין עם מתקין מורשה, לבקשה ללמוד ממנו כיצד מתקינים אפילו לשלם לו כמה גרושים שיהיה סבלני ויהיה איתכם, תתקינו מספר פעמים ותראו שאתם שולטים בהתקנה ואז צ'יקו גם אופציה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!!

נועה
    11/11/2024

היי קובי, אני כ"כ מודה לך! נתת לי את התשובה הכי מקיפה, מלאה ורצינית שראיתי מזה זמן רב. באמת ישר כוח על עבודתך המקצועית ועזרתך הרבה בתחום.
    תודה, נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על בוסטר גב
    רעות
    06/11/2024

שלום
    ילד בן 7
    כסא בטיחות ציקו נקסטפיט שאיתנו מגיל 0
    בקרוב התוקף יעבור וצריך לקנות חדש
    אשמח להמלצה על בוסטר גב עם או בלי רצועות
    חשוב לי מאוד רמת בטיחות גבוהה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על בוסטר גב

הוספת תגובה

• אפשר ללא רצועות

קובי סופר
    07/11/2024

שלום רעות,

אפשר ללא רצועות, בטיחותית עם רצועות עדיף אבל זה גם תלוי במשקל הילד. מגיל 7-8 ההבדלים בין רצועות או ללא פחות משמעותיים מאשר עד גיל 6 שנים לכן אני חושב שאפשר לרכוש בוסטר גב ללא רצועות.
    הדגמים המומלצים הם סייבקס סולושיין, גרקו אפיקס ואפשר לשקול את צ'יקו קידפיט אבל השניים האחרים שציינתי בייחוד הסייבקס עדיפים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    07/11/2024

ילד יחסית רזה ונמוך אז כן עדיף עם רצועות?
    18 קילו גובה 110 בערך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר גם ללא

קובי סופר
    07/11/2024

שלום רעות,

אפשר גם ללא רצועות. בגיל הזה זה פחות קריטי גם במשקל הנמוך יחסית.
    אפשר ללכת על הדגמים עם רצועות אם אין בעיה של תקציב. הבעיה שצריך ללכת על הדגמים היקרים שקל להתקין עם חגורת בטיחות. הדגמים עם האיזופיקס פחות יתאימו כי איזופיקס לא יודע להחזיק משקלים של מעל 29 ק"ג. בדרך כלל ילד ב-18 ק"ג ובוסטר די נוגעים במשקל של 29 ק"ג לכן בוסטרים כאלו לא רלוונטיים.
    לכן אם רוצים עם רצועות ההמלצה שלי זה רק גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
    שניהם נורא יקרים.

מכאן זה די שיקול שלכם. אם אין שיקול תקציבי והילד מוכן לשבת עם הרצועות (לא כל הילדים בגיל הזה מוכנים לשבת עם רצועות בוסטר). אז 2 הדגמים עם רצועות שרשמתי הם האופציה הכי בטיחותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רעות
    07/11/2024

תודה רבה רבה על המענה המפורט
    מעריכה מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושבי בטיחות לגיל לידה וגיל שנתיים
    דנה
    06/11/2024

היי, לפני כשנתיים רכשנו 2 מושבי בטיחות ברייטקס בולווארד
    ל 2 רכבים. כעת מתלבטים לגבי רכישת מושבים לבייבי החדש.
    להבנתי הדגם הזה כבר לא משווק.
    התייעצות, האם כדאי להעביר את הבולאוורד לבייבי שמותאם מגיל לידה ולקנות מושב חדש לפעוט גיל שנתיים? האם יש דגמים אחרים מעולים שמותאמים לגיל שנתיים?
    או להשאיר כך ולקנות דגם טוב שמותאם לגיל לידה?
    מה דעתך?
    תודה

הוספת תגובה

• לדעתי עדיף לקנות לגיל שנתיים בוסטר רצועות

קובי סופר
    07/11/2024

שלום דנה,

לדעתי עדיף לקנות לגיל שנתיים בוסטר רצועות.
    הדגמים המומלצים הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר. אחיר ברייטקס גרואו ווית' יו שקיבל דירוג מעט יותר נמוך אך עדיין, זה דירוג בטיחותי שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות לכן הנטייה שלי להמליץ לכם דווקא עליו. יש לו את מערכת הקליקטייט כמו בבולווארד לכן מכיוון שאתם מכירים את המערכת יש לזה יתרון גדול לדעתי.
    בטיחותית הוא ברמת הבולווארד, הוא מעט יותר צר שזה יתרון גדול כאשר שמים 2 מושבים מאחור. הוא הופך לבוסטר בהמשך כך שחוסך קנייה עתידית (למרות שבמקרה שלכם זה ככל הנראה יעבור לבייבי החדש).

לדעתי הפתרון עדיף מלרכוש כיסא נוסף. גם מבחינת עלות הם מעט יותר זולים מכיסאות ואין בעיה לעבוד איתם מגיל שנתיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 כיסאות בטיחות
    חנה בוהרון
    05/11/2024

שלום קובי. עד עכשיו תמיד קנינו כיסאות לפי המלצותיך המצויינות! ועל כך תודה!
    נולדה לנו כעת בת שלישית. הגדול בן 3 וחצי עם ברייטקס גרו וויז קליקטייט. האמצעי עם ברייטקס מרתון. הקטנה בסל קל של פג פרגו xl. הם לא נכנסים שלושתם מאחורה. בנתיים ביטלנו כרית אוויר מקדימה ושמנו את האמצעי עם המרתון נגד כיוון הנסיעה מקדימה. אני ממש לא אוהבת את זה. נראה לי לא בטיחותי וגם קשה לי להשתחל מאחורה בין 2 כיסאות.
    מה היית ממליץ לנו לעשות? שמעתי שיש דגם ברייטקס פופולר שהוא יותר צר, אך נראה לי חדש יותר ולא יודעת מה באמת רמת הבטיחות שלו. או שנסתדר ככה חצי שנה עד שהקטנה תגדל ותעבור למרתון ואז למה היית ממליץ להעביר את האמצעי שכבר יהיה בן שנתיים? מהמרתון לגרו ויז יו? או להמלצה למשהו צר שתוכל להמליץ לנו? או את הגדול להעביר מהגרו ויז יו למשהו צר?
    בקיצור אם יש לך רעיון נשמח ממש לשמוע.
    מה שהכי חשוב לנו לפני הכל זה רמת בטיחות...
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    3 כיסאות בטיחות

הוספת תגובה

• קשה לי להמליץ

קובי סופר
    05/11/2024

שלום חנה,

קשה לי להמליץ כי אני לא מכיר מידות רכבים. אני יכול להמליץ מה בטיחותי יותר ומה פחות.
    לכן אני ממליץ לבדוק מה נכנס לכם ברכב ולפי זה אוכל להמליץ.
    הפופלר הוא דגם חדש, טרם נבחן במבחן השוואתי לכן כרגע לא ניתן לדעתי מה רמתו הבטיחותית. הוא צר וזה היתרון הגדול וייתכן שיחד איתו השניים האחרים יהיה בסדר.
    אפשר גם לבדוק גרקו סלים פיט שהוא על אותו עיקרון של הפופלר, הוא נבחן וקיבל דירוגים טובים מאוד, לא הכי גבוהים כמו המרתון אבל בהתאם לאילוץ זה בסדר כי עדיין הדירוג מאוד גבוה ודי קרוב למרתון.
    אפשר למשוך אין בעיה שהסלקל יהיה מקדימה. החסרונות הם שזה מסתיר את המראה וסטטיסטית זה המקום הכי פחות מומלץ להיות בו במקרה של תאונת צד.

אם מושכים אז בהחלט אפשר לרכוש את גרואו ווית' יו של ברייטקס ולהעביר את המרתון וקיים סיכוי שכל השלושה יכנסו. שוב אני לא יודע לומר. עדיף לבדוק מראש ובהתאם לזה לקבל החלטות מכיוון שאם לא יכנסו אז אולי כבר עדיף לקנות את הגרקו שהמלצתי (גם צריך לבדוק אם יכנסו לא יודע בוודאות לומר שכן) או, להמתין ולחכות לדירוג של הפופלר הבעיה שאלו חברות פרטיות שבודקות ואין להן לחץ והן לא ממהרות לשום מקום, גם נכנסים לעונת החגים בארה"ב אז אין לדעת מתי נקבל תוצאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה נוחה לרחובות תל אביב:)
    שני
    03/11/2024

היי,
    מחפשת עגלה שתתאים לי לרחובות ת"א (צפיפות, שיפוצים, מדרכות גמורות) וגם שתהיה נוחה לקיפול (גרה בקומה ראשונה ללא מעלית). יש עכשיו את האופנה של הנונה טרייב שכולן קונות אבל חשוב לי לא לקנות עגלה רק כי היא באופנה אלא שתהיה פרקטית גם להמשך, לטיולון (נשכבת כמעט 180 וגם עם אופציה לישיבה) ולא רק ל-4 חודשים לתקופת האמבטיה ולפי דעתי הנונה קצת רחבה עבור זה.
    בנוסף חשובים שאר הדברים הרגילים, יציבות, מקום אחסון, היגוי נוח וכו,,
    מה היית ממליץ?

הוספת תגובה

• הנונה דווקא עונה לדרישות

קובי סופר
    03/11/2024

שלום שני,

הנונה דווקא עונה לדרישות. החיסרונות שלה הם:
    1. לדעתי יקרה ביחס לתמורה מכיוון שנמכרת רק ברשת אחת, אין תחרות ולכן דורשים כל מחיר שבא להם.
    2. המושב עשוי מרשת, אני פחות אוהב כי זה מספק פחות תמיכה לגב וגם רשת עלולה להיקרע וזהו חלק שאינו מכוסה באחריות. חיסרון גם בחורף בימים קרים.
    3. רוחב השלדה 57.5 ס"מ זה טיפה רחב ובעייתי במקומות ממש צרים.
    מלבד החסרונות שציינתי היא די נוחה לניוד (גם בדרך משובשת), המשקל שלה סביר, הקיפול נוח, סל די מרווח כך שהיא עונה מעולה לרוב המוחלט של הדרישות.

ההמלצה שלי היא לבדוק את הבייבי בוס בובקט 3 שלנו.
    החיסרון המרכזי, אנחנו מוכרים בעיקר לקהל חרדי לכן ניתן לראות אותה רק בבני ברק (או אצלנו באור יהודה), היא לא זמינה ברשתות ולכן צריך קצת להתאמץ כדי לבחון אותה.

בהשוואה לנונה, היא יותר קלה בקילו וחצי וזה יתרון גדול כאשר עולים מדרגות. רוחב השלדה 52 ס"מ, יתרון במקומות מאוד צרים. מושב יצוק מפלסטיק שלדעתי מספק תמיכה יותר טובה לגב, השכיבה גם יותר ישרה. המושב גם נפתח לאיוורור כך שהוא מספק גם את היתרון היחיד שמושב עם גב רשת מספק. להבדיל מהרשת הוא גם נסגר מהחלק האחורי כך שהוא יותר יעיל בימי חורף. הסל מרווח והניוד לדעתי עדיף על הנונה גם בגלל המשקל וגם כי הגלגלים וקפיצים אצלנו עדיפים.
    יש 5 שנים אחריות מלאה (בנונה צריך לבדוק לדעתי זה בין שנה ל- 3 שנים). כל הבדים יורדים לכביסה. בנונה יש חלקים שלא יורדים כמו המסביב של האמבטיה.
    יש הבדל בין האמבטיות, אצלנו האמבטיה יצוקה מפלסטיק, זה אטום לחלוטין לזיהום אוויר של רכבים, רוח ואבק וגם אטום הרבה יותר טוב לרעש כך שאם ישנים בטיול ברחוב יש סיכוי יותר טוב שהרעש מסביב פחות יפריע. מצד שני בנונה האמבטיה מתקפלת לאחסון ואצלנו לא. הגגונים שלנו מכסים טוב יותר בייחוד בטיולון במצב שכיבה. יש רשת איוורור גדולה יותר אצלנו שגם נפתחת/נסגרת. בנונה נשארת פתוחה בצדדים.
    ולסיום היתרון הגדול ביותר הוא במחיר. המחיר המומלץ של הבובקט הוא 3500 ש"ח. כך שגם משלמים פחות.

אופציות נוספות לדעתי פחות עדיפות הן סייבקס מיוס, משמעותית פחות נוחה לניוד מהשניים שציינתי. בוגבג דרגון פליי, לדעתי הטיולון לא מוצלח וצר מאוד, חיסרון גדול בייחוד בחורף.
    ספורטליין סיילו, לדעתי כבדות מאוד ופחות מתאימות למי שצריך לעלות מדרגות.

כמו תמיד, ממליץ לא להסתמך על הסביבה, אנשי מכירות וגם לא עליי. לעשות מבחן לעגלות לבד. לשים משקל של תינוק בכל עגלה (לפחות 12 ק"ג), לנייד בחנות ומחוץ לחנות. לעלות מדרכה גבוהה ולרדת. לקפל עם המושב פעם לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה, להרים במצב מקופל עם המושב! לפתוח. לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס בובקט 3

שני
    10/11/2024

היי, תודה על המענה!
    באיזה חנויות בבני ברק/ אור יהודה?
    אני מחפשת אותה ברשת, להבין באיזה חנות אני יכולה ללכת לבחון אותה אבל לא מוצאת שום עדות לקיומה :/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אין הרבה עדות לקיום שלה

קובי סופר
    10/11/2024

שלום שני,

כן אין הרבה עדות לקיום שלה. העגלה נמכרת בעיקר במגזר החרדי לכן קשה לקבל מידע אונליין. הם פשוט לא שם לא החנויות ולא הצרכנים (רק בודדים).
    מצד שני זה המדד שלי שזה המוצר הכי טוב! להבדיל מעגלות שמפומפמות ברשת בפרסום, המלצות (שרובן ממונות).
    במגזר החרדי יש רק דבר אחד שקובע.
    אם המוצר טוב, ימליצו עליו וזה עובר מפה לאוזן.
    לכן אנחנו מוכרים באוזרים חרדים בני ברק, ירושלים, מודיעין עלית ועוד. הכמויות מטורפת וקצב הגדילה שלנו עולה ללא השקעה בפרסום רק במוצר עצמו, משקיעים הכל בשיפור שלו, בבטיחות, באיכות והנוחות להורה ולתינוק.

בובקט 3 ניתן לראות בגולד בייבי בני ברק, צריך לקחת בחשבון ששעות הפעילות שלהם שונות מהמקובל. פתוח מ-8 בערב עד 12 בלילה. הפלוס בבני ברק שאפשר לראות לא מעט משתמשים במוצר, לשאול ולקבל את חוות דעתם. כולם עם בובקט 2 מכיוון שה-3 הגיע רק כעת. עדיין זה יהיה מדד טוב מכיוון שה-3 מגיעה עם המון שידרוגים ושיפורים.
    כמוכן ניתן לראות במרכז הלוגיסטי שלנו באור יהודה, יש לנו חדר תצוגה קטן וניתן לראות בו את כל הדגמים כולל הבובקט 3.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא לילד באוטו השני - 2 ילדים
    שילת
    03/11/2024

שלום הבן שלי הגדול בן 3.5
    הקטן בן חצי שנה. עד עכשיו היה בסלקל.
    יש לי 2 כיסאות בטיחות. סייבקס סירונה m
    וברייטקס פופלר .
    רוצה לקנות עוד כיסא לאוטו השני. שישמש את הילד הגדול. לקנות כיסא מגיל לידה או כיסא בוסטר?
    ואשמח לדעת מה כדאי מחפשת כיסא יחסית צר.. תודה רבה!

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ על בוסטר עם רצועות

קובי סופר
    03/11/2024

שלום שילת,

הייתי ממליץ על בוסטר עם רצועות לבן ה-3.5
    הם מעט יותר צרים מכיסאות רגילים (אבל לא מול הפופלר או כיסאות צרים אחרים).
    הם ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר כמו כיסאות בטיחות מובילים (אם נלך על השניים המובילים בטיחותית).
    הם פחות יקרים מהכיסאות המובילים בטיחותית והיתרון שבסוף זה גם בוסטר שילווה את הילד עד השלב בו לא צריך כלום כלומר חיסכון כספי עתידי.

המומלצים ביותר הם: גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט. הגרקו קיבל דירוג מעט יותר גבוה אך הברייטקס לא נופל ממנו עם דירוג כמעט דומה.
    כמובן שממליץ מראש לבדוק בתוך הרכב, אם הרוחב שלהם מסתדר לכם מעולה. אם לא אז האופציה היא לרכוש כיסא צר כמו הפופלר. יותר הייתי ממליץ על גרקו סלים פיט אשר גם יותר זול וגם נבחן במבחן השוואתי והדירוג שלו טוב מאוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה