פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות מגיל לידה
    דניאל
    31/10/2024

שלום קובי
    איזה כסא בטיחות מגיל לידה מומלץ? האם עדיין ציקו נקספיט במקום הראשון? איזה עוד אפשרויות שוות ערך לציקו יש?

אשמח גם לחוות דעתך על כסא בטיחות שהוא לא זול בכלל בשם kinderkraft i-guard האם הוא שווה ערך לציקו מבחינה בטיחותית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות מגיל לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדיין צ'יקו הוא המומלץ ביותר לדעתי

קובי סופר
    02/11/2024

שלום דניאל,

עדיין צ'יקו הוא המומלץ ביותר לדעתי. לצערי כיום גם אין לי אלטרנטיבה באותה רמה להמליץ עליה. עד לא מזמן היו לברייטקס 3 דגמים שהופסק הייצור שלהם. הדגם המחליף טרם נבחן ולכן איני יכול המליץ עליו.
    הבא בתור אחרי הצ'יקו הוא בייבי גו'גר סיטי טרן שקיבל דירוג מעולה אך צ'יקו עדיף עליו במעט. הסיטי טרן מסתובב לכן אם חיפשתם מושב מסתובב אז הוא עדיף על הקינדר קראפט שנגיע אליו בהמשך.
    הצ'יקו לדעתי גם הכי נוח אם רוכשים מלידה, זווית השכיבה שלו היא הטובה ביותר והכי קרובה לסלקל לכן גם אם ברייטקס היו זמינים, עדיין הנטייה שלי הייתה להמליץ על צ'יקו.

בכל מקרה ההמלצה שלי היא לרכוש מושבים בתקינה אמריקאית לכן אני פחות ממליץ על קינדר קראפט שהוא בתקינה אירופאית.
    היתרון באמריקאים הוא שהם עד משקלים יותר גבוהים.
    עד 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה, החוק דורש עד גיל שנה ובזה קידר קראפט סבבה אבל ההמלצות אומרות עד גיל שנתיים והמחמירים עד גיל 4 שנים וזה הוכח סטטיסטית, במדינות שמתקינים נגד הכיוון עד גיל 4 שנים אחוז הפציעות ומקרי המוות הם הנמוכים בעולם.
    לכן מומלץ למשוך ככל הניתן, בתקינה אירופאית ניתן עד 13 ק"ג להתקין נגד הכיוון.
    עם הכיוון אמריקאים (הרוב לא כולם) עד 30 ק"ג, אירופאים עד 18 ק"ג (אלו שמעבר פשוט הופכים לבוסטר וזה לא רלוונטי).
    החוק דורש עד גיל 3 להיות עם רצועות (גם עד 15 ק"ג חייב ששני התנאים יתקיימו). לכן עד כאן קינדר קראפט טוב, ההמלצות אומרות עד גיל 5-6 שנים אני אפילו ממליץ עד גיל 8 שנים, שוב זה יותר בטיחותי וזה מוכח בשטח לא במעבדה לכן זה נתון חשוב.

לכן אני ממליץ על מושבים אמריקאים, כרגע צ'יקו בטופ ולכן ממליץ עליו.

לא תמיד המחיר הוא פרמטר שווה ערך לבטיחות למרות שלרוב הדגמים המובילים לא הכי זולים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת 2 כסאות וסלקל במושב אחורי
    שני
    30/10/2024

בוקר טוב,

אנחנו מעוניינים להכניס במושב האחורי של הרכב 2 כסאות בטיחות וסלקל (מעדיפים סלקל על כסא בטיחות מגיל לידה). נאמר לי שזה לא אפשרי כנראה. האם אתה מכיר אפשרות בה ניתן להכניס 2 כסאות בטיחות וסלקל עם בסיס במושב אחורי גם באופן שניתן להכניס ולהוציא את הסלקל?

נשמח לדעת גם איזה סלקל לקנות לצורך זה ובנוסף נוכל להחליף גם את כסאות הבטיחות לצורך כך במידה ונצטרך.

בנוסף, האם אתה במקרה מכיר רכבים (5 מקומות) בהם ניתן בקלות להכניס 3 מאחורה באופן בטיחותי וטוב וממליץ להתמקד דווקא בהם בחיפוש רכב?

תודה רבה

הוספת תגובה

• זה מאוד קשה לתת מענה

קובי סופר
    30/10/2024

שלום שני,

זה מאוד קשה לתת מענה מכיוון שאני לא מכיר את הרכבים, המידות וכו'.
    למרות זאת אני בטוח שכל דבר אפשרי, בייחוד אם עובדים עם סלקל בהתחלה אז ניתן להתקין במושב ליד הנהג (בתנאי שמבטלים כרית אוויר).

ההמלצה שלי קודם לבדוק פיזית מה נכנס, אילו דגמים של סלקלים וכיסאות ואז אוכל לרשום מה הכי בטיחותי.

המלצה נוספת, לגשת לחנויות מתמחות כמו טוילנד בכפר סבא או לחפש בפייסבוק: אבי שפיר התקנות כיסאות ביטחות (אם אני זוכר נכון). שני אלו ידעו להתאים לכם כיסאות/סלקל וכו'.

לגבי רכבים, אם אני לא טועה ברכבי מיניואן הצרפתיים כמו רנו סניק וסיטרואן פיקסו לשעבר (אין לי מושג איך נקרא היום). יש 3 מושבים בנפרד ולא ספסל וזה מאפשר להתקין כל כיסא/סלקל בנפרד בלי בעיה של מקום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר על דגמי עגלות ביבי בוס
    יערה
    28/10/2024

היי,
    אשמח לקבל פירוט קצרצר על כל הדגמים של ביבי בוס כדי לדעת מה הכי נכון לנו לקנות:
    בובקט, טייגר, פנתר וציטה.
    (וכן אם יש הבדל מהותי בין הדגמים החדשים לישנים יותר).
    אשמח גם להמלצות לחנויות באזור ירושלים.

תודה רבה!!

הוספת תגובה

• הבדלים בין הדור החדש לקודם

קובי סופר
    28/10/2024

שלום יערה,

ראשית יש דור חדש שלאט לאט יהיה מיושם בכל הדגמים אבל נכון להיום הוא קיים בבוקט ופנתרה. צ'יטה, טייגר הם בדור הישן ואני מאמין שיש חנויות שיש להן עדיין בובקט ופנתרה מהדור הקודם.

לכן קודם כל ההבדלים בין הדור הקודם לחדש הם:
    אמבטיה" נשארה זהה אין שום שינוי.
    שלדה: חוזק הציר האחורי + שופרו הקפיצים, בדור הקודם שמנו לב שהורים לא נשמעים להוראות ויורדים מדרגות, רצים עם העגלה וכו' ולכן החלק הזה כעבור כמה שנים נחלש/נפגם/נשבר (הורים שהשתמשו לפי ההוראות לא שמענו מהם). לכן כעת גם למי שלא ישמע להוראות לא יהיו תקלות.
    ידית מתכווננת ביד אחת, זה גם יותר נוח וגם המראה יותר נקי כי אין את הפלסטיקים בצדדים. בפנתרה בלבד יש רצועה לנשיאה על הכתף במצב מקופל.
    מושב: המושב חדש לחלוטין והשתנה מהקצה לקצה. הוא גם יותר רחב, טיפה יותר ארוך, שינוי המצבים עם לחצן יותר נוח, עדיין יש 3 מצבים אבל במצב השוכב השכיבה עוד יותר שטוחה כך שהוא מגיע לזווית ממש שטוחה כמעט כמו באמבטיה. הגב עדיין יצוק מפלסטיק אך בנוי בצורת כוורת, זה גם עושה אותו יותר חזק (לא שהיו בעיות) אבל בעיקר הוא נושם. אפשר לפתוח את הבד האחורי/לנתק לגמרי לפי הצורך ואז הוא מאוורר בקיץ ובחורף סגור ואטום לרוח. מדרך הרגליים יותר מרווח ומחוזק ולכן גם יותר נוח לתינוקות.
    כל השאר נשאר זהה קיפול, תפעול, משקל ויכולת ניוד לא השתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבדלים בין הדגמים

קובי סופר
    28/10/2024

לגבי הדגמים השונים וההבדלים:

ראשית האמבטיה, הטיולון (אם מדברים על הדור הקודם), הקיפול, התפעול, צבעים וכו' הכל זהה לחלוטין!

ההבדלים הם בין השלדים בלבד.
    בשלדת הטייגר הגלגלים מאחור גדולים באינץ' אחד משאר הדגמים (ב-3 אינץ יותר מפנתרה) וגם הקפיצים שלהם מעט יותר גדולים. בנוסף השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים יכולת ניוד מעט יותר טובה, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בנוסף סל החפצים שלה יותר גדול. החלק הקדמי בשלדה מקומר בצורה שלאחר הקיפול היא יותר שטוחה מהבובקט במעט.
    בגלל הבדלי גודל הגלגלים אמבטיית וטיולון הטייגר יושבים יותר גבוה. בשל הגלגלים, הקפיצים והמבנה היא גם יותר מוקשחת ולכן יותר חזקה ׁ(שוב לא בהשוואה לדור 3).

בשלדת הבובקט רוחב השלדה צר יותר ב-5 ס"מ, זה יתרון במעברים צרים. עקב כך לאחר הקיפול היא גם צרה יותר מהטייגר. כמוכן היא שוקלת חצי ק"ג פחות מהטייגר. שוקלת 8.2 ק"ג שלדה וטיולון.

שלדת הצ'יטה היא שילוב של חלק אחורי של שלדת בובקט וחלק קדמי של שלדת טייגר.
    בכך הקיפול שלה הכי קטן מה-3 כי היא צרה כמו הבובקט ושטוחה כמו הטייגר.

פנתרה היא למעשה בובקט עם שלדה יותר דקה, גלגלים וקפיצים יותר קטנים והגלגלים מסיליקון. בכל הדגמים יש גלגלי גומי, בפנתרה יש גלגלי סיליקון, זה חומר יותר פשוט, בלאי יותר מהיר וכו'.
    מצד שני, בשל כל אלו, המשקל שלה צונח. היא אחת העגלות הכי קלות בעולם עם מושב דו כיווני והכי קלה בעולם עם מושב דו כיווני יצוק מפלסטיק. היא שוקלת רק 6.2 ק"ג עם הטיולון, זה משקל זהה ליויו ולהבדיל מקבלים הרבה יותר. בדרך כלל כדי לחסוך במשקל, יצרנים עושים מושב מרשת או שינוי מצבים בשרוך, מושב חד כיוווני, מושב יותר קטן ועוד המון קיצוצים על חשבון נוחות הניוד או התינוק. בפנתרה אין את הפשרות האלו. בפנתרה מושב דו כיווני, יצוק מפלסטיק, מדרך מתכוונן, גגונים ענקיים, מושב רחב XXL וגם ארוך XXL כמו בשאר הדגמים שלנו.
    זו עגלה עירונית נטו. כלומר, למי שגר בעיר וזה אופי הטיול שלו, עיר עם מדרכה מסודרת, קניונים וכו' היא מספיקה ותעשה את העבודה!
    רוחב השלדה שלה יותר צר מהבובקט ב-3 ס"מ לכן יש לה קיפול ממש ממש קטן. בחלק מחברות התעופה ניתן לעלות איתה לטיסה. אין התחייבות מצידנו אבל לקוחות מספרים שנתנו להם לעלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלות ספורטליין
    בתאל ענאקי
    27/10/2024

היי
    אנחנו מתלבטים לגבי ספורטליין פולד או אולטרה 4
    השם של המותג לא באמת חשוב לי אנחנו מחפשים עגלה יציבה, לא כבדה/מסורבלת ועמידה
    גם מראה טוב יהיה נחמד :)
    שני הדגמים נראים יציבים, מתאימים לנו מבחינת מימדים אבל האמבטיה של הפולד נראית צרה (וארוכה)
    האולטרה 4 קצת יותר רחבה אבל לא משמעותית...
    היתה ממליץ על אחד הדגמים מבחינת יציבות/ עמידות וגודל או שעדיף משהו אחר?
    בע"ה ילד ראשון קצת מבולבלים...

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על עגלות ספורטליין

הוספת תגובה

• לדעתי האוטלרה עדיפה

קובי סופר
    28/10/2024

שלום בתאל,

מבין השתיים לדעתי האולטרה עדיפה.
    תמיד אני ממליץ להתנסות עם העגלות פיזית על מנת להבין את ההבדלים. בחנות הכל נראה דומה, אנשי המכירות מיומנים אבל אתם לא. לכן חובה להתנסות לבד.
    לנייד את העגלות עם משקל של 12 ק"ג בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, לנסות לקפל לבד עם הטיולון, להרים במצב מקופל עם הטיולון על מנת להרגיש את המשקל.
    לבדוק ברכב כך תבינו איך יראו החיים שלכם ביומיום עם כל דגם ובהתאם לזאת תוכלו לבחור בדגם שיותר נכון לכם.
    לדעתי האולטרה יותר נוחה לניוד והרבה יותר נוחה לקיפול ופתיחה לכן אני נוטה להמליץ עליה.

אפשר גם לבדוק את העגלות בייבי בוס שלנו, מקבלים מוצר דומה לאולטרה בנוחות הקיפול, יותר נוח לניוד לדעתי והכי חשוב יותר קל גם מהפולד לכן מרוויחים מכל הכיוונים. בנוסף בעגלות שלנו יש 5 שנות אחריות לעומת שנה וגם כל הבדים יורדים לכביסה, בספורטליין הרוב יורד אך לא הכל.
    החיסרון שהעגלות שלנו נמכרות רק במגזר החרדי ולכן לא נפוצות כלכך. ברשתות כמובן שיספרו סיפורים שהן לא טובות לכן המלצתי מראש לעשות את המבחן שרשמתי ולהבין לבד מה הכי נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלת בייביבוס שמתאימה לנו
    יהל
    27/10/2024

שלום וברכה,

ככל הנראה שהחלטנו לרכוש את עגלת הבייביבוס בע"ה. כעת, אנחנו מתלבטים בין הדגמים ורוצים לבחור את הדגם שיתאים ביותר לצרכים שלנו. כמה דברים שחשובים לנו-
    1. פעמיים בשבוע אני נמצאת בעיר העתיקה ולכן צריכה עגלה יציבה לנסיעה שם.
    2. עגלה שמתאימה לנסיעה באוטובוסים בעיר, שתיכנס בקלות ותהיה יציבה
    3. יש לנו קומה אחת לרדת במדרגות.
    4. שהמשקל לא כבד מדי מדי מצד אחד, מצד שני לא לוותר על היציבות.

בנוסף לזה, אשמח לשאול ואשמח לתשובה כנה לגבי הרוחב של הטיולון וכן של האמבטיה, ממה שראיתי היא נראית די צרה והשאלה אם היא מספיק מרווחת לכל תינוק וכן גם לתינוקות רחבים או מלאים יותר, כנל לגבי הטיולון. גם לגבי זה שאין אפשרות בטיולון לרומם לגבהים שונים כך שגם לילד גבוה אולי זה פחות מתאים?

ודבר אחרון, לגבי החור בשמשה של האמבטיה, בימים גשומים יכול לחדור משם גשם לעבר התינוק לא? מה העניין בחור הזה?

אשמח למענה כן ואמיתי, תודה רבה!

הוספת תגובה

• השבתי באינסטגרם

קובי סופר
    28/10/2024

שלום יהל,

ראיתי שפנית אליי באינסטגרם ולכן כבר השבתי שם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגן מזרן לגיל שנה
    גיא
    27/10/2024

שלום
    בפורום אתה ממליץ רבות על המזרן אימג'ן והקשבנו להמלצתך.
    היום התינוקת בת שנה וחשבנו לשים מגן מזרן, אבל כמובן שהוא יבטל את כל היתרונות של המרן עצמו.
    האם בגיל הזה זה כבר פחות חשוב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מגן מזרן לגיל שנה

הוספת תגובה

• לאחר שנה אין בעיה

קובי סופר
    27/10/2024

שלום גיא,

לאחר שנה אין בעיה. כל היתרונות של מזרן נושם הם עד גיל שנה. לאחר מכן שאין יותר סכנת מוות בעריסה כל היתרונות כבר לא רלוונטיים.
    בכל מקרה גם לא חובה לרכוש לדעתי. היתרון של מזרן כמו אימג'ן שניתן לשטוף באמבטיה והוא מתייבש די מהר אבל מגן ללא ספק יחסוך התעסקות של שטיפות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין ברייטקס לגרקו
    הודיה
    23/10/2024

שלום רב,
    מתלבטים בקניית כיסא בטיחות עבור גיל לידה לילד ראשון.
    שמענו מחברים לגבי הברייטקס oneforlife ועל הבלוורד. הבנו בחנויות שהבלוורד הוא דגם ישן וממליצים במקומו על הpoplar s.
    בנוסף, המליצו לנו על הגרקו turn2me. עם זאת לא קריטי לנו הסיבוב.
    אציין כי חשוב לנו הבטיחות ויש לנו רכב קיה פיקנטו.
    נשמח להמלצתך מבין הדגמים שפירטנו.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• בטיחותית הבולווארד הכי מומלץ

קובי סופר
    23/10/2024

שלום הודיה,

בטיחותית הבולווארד הכי מומלץ. אין כאן עניין של ישן או לא. יש מבחני ריסוק ובהם או מדורג כאחד הטובים ביותר. הבעיה שהייצור שלו הופסק לכן אני בספק אם תוכלו לרכוש כזה. אם כן אז אין מה לחשוב הרבה.
    הוואן פור לייף לא קיבל דירוגים דומים לבולווארד ולכן פחות מומלץ לדעתי.
    הפופלר חדש מאוד וטרם נבחן במבחן השוואתי לכן אני לא יכול להמליץ עליו מבלי לדעת כיצד יתפקד במקרה של חס וחלילה תאונה.
    הגרקו גם לא עם דירוג כמו של הבולווארד לכן איני יכול להמליץ גם עליו.

אם אין בולווארד זמין לרכישה או מרתון אז אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט זיפ שקיבל את הדירוגים הגבוהים ביותר נכון להיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל ג'ואי i-level
    אורטל
    22/10/2024

היי קובי
    אנחנו מעוניינים לרכוש סלקל i-level נשכב של ג'ואי.
    ראיתי שמדורג טוב בתקן isize. האם אתה מכיר? ממליץ?
    בחנות נאמר שמותר לנסוע איתו כשהוא שכוב, נשמע לי קצת מוזר כי אם זה מותר למה לא לייצר את כולם יותר שוכבים? מכיר את העניין?

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל ג'ואי i-level

הוספת תגובה

• עוד כמה שאלות ברשותך

אורטל
    22/10/2024

1. יש לנו עגלה של טאי טאי שהגיעה עם מתאמים וארמדילו פליפ ישנה (לא XT) אין לנו מתאמים אבל נרכוש אם זה יעזור. יש לך מושג האם ה-ILEVEL יכול להתחבר לאחת מהן?
    2. יש ILEVEL שמגיע עם בסיס שמתאים רק לו - אני מבינה שיכול להתחבר רק באיזופיקס ולכן המשמעות שאי אפשר לחבר למושב הקדמי?
    3. לגבי ILEVEL שמגיע בנפרד - אפשר להתאים לו כל מיני בסיסים של ג'ואי - האם שווה לדעתך להשקיע על הבסיסים היקרים? אני מבינה שיש בסיסים שאפילו לא מגיעים עם אפשרות להתאים זווית. (אנחנו רגילים לקייפיט שהיה אפשר לראות שהזווית התקנה נכונה אבל בגלל המחסור בארץ מחפשים תחליף) אולי אתה יודע איך זה עובד בג'ואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ככל הידוע לי אסור שהסלקל ישכב ברכב

קובי סופר
    23/10/2024

שלום אורטל,

ככל הידוע לי אסור שהסלקל ישכב ברכב.
    אני מסתמך על כך שאלו הוראות היצרן של כל דגמי הסלקל שיצא לי לקרוא את ההוראות שלהם. לגבי הILEVEL לא יצא לי לקרוא. כמו שאני רושם לא מעט. ההמלצה שלי לא להסתמך על מה שאומרים בחנויות, לבקש את ההוראות שימוש, לפתוח ולקרוא בעיון ושם נמצאת התשובה.
    יש גם הגיון פשוט, כאשר התינוק ברכב נגד כיוון הנסיעה, גב המושב/סלקל חייב להיות גבוה מראש התינוק. במצב שכיבה חס וחלילה אפילו במקרה של בלימה חזקה, התינוק יגלוש החוצה מהסלקל דרך הרצועות.
    יש דגמים של סלקל שהצליחו בזכות פטנטים שונים להגיע למצב שיש זווית שכיבתית ועדיין הסלקל בקצהו מאבטח מעל ראש התינוק לכן אני גם לא פוסל שכך זה בג'ואי. היות ולא קראתי את ספר ההוראות אני ממליץ לבדוק זאת.

לגבי הסלקל עצמו, הוא אמור להתחבר לטאיטאי וגם לארמדילו פליפ בעזרת מתאמים. ההמלצה שלי לגשת עם המתאמים לחנות ולבדוק שהם נתפסים על הסלקל, המבנה של הILEVEL טיפה שונה ונתקלתי במתאמים שהיו אמורים להינעל ובפועל לא ננעלו טוב.

לגבי הבסיס אם אני זוכר נכון הוא מראש מגיע עם הבסיס. אם רוצים בסיס אחר צריך לבדוק שהם נבחנו יחד במבחן ריסוק. יש המון מקרים בהם בסיס של דגם א'. מתחבר לדגם ב' אך בפועל הם לא נבדקו יחד במבחן ריסוק (אפילו לא מבחן של תקינה).
    בישראל נוטים להזניח את הנושא הזה ומערבבים וזה לא תקין.
    לכן חשוב לנסות למצוא מבחן לדגם ולבסיס יחד.
    לגבי הבסיס המקורי, אכן ברוב הרכבים אין איזופיקס מקדימה מה שייחב התקנה מאחור, באופן סטטיסטי זה יותר בטיחותי לתינוק ואפשר לצרף מראה כדי לראות.

לסיום, חשוב לי להדגיש, סלקלים שוכבים יותר כבדים מסלקלים רגילים, ברוב המקרים זה תוספת של קילו וצפונה. זה משמעותי מכיוון שבסוף צריך להרים את הסלקל עם התינוק!
    ההמלצה שלי לשים משקל של 4-5 ק"ג בסלקל ולנסות להרים ולראות שזה מסתדר לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות עם חגורה
    קובי
    21/10/2024

היי
    לרכב סבא/סבתא אין איזופיקס ברכב. על איזה כסאות אתה ממליץ שאפשר לקשור רק עם חגורה? קראתי שהברייטקס בוליוורד מומלץ אבל המלאי שלו נגמר

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות עם חגורה

הוספת תגובה

• בולווארד אכן מומלץ

קובי סופר
    22/10/2024

שלום קובי,

בולווארד אכן מומלץ. יחד איתו אדבוקט ומרתון אבל שלושתם ירדו מפס הייצור של היצרן והוחלפו בדגם חדש שטרם נבחן במבחן השוואתי. אני לא יכול להמליץ על דגם שלא נבחן.
    צריך לבדוק בכל החנויות אולי יהיה ניתן להשיגם.

באם לא ניתן אז יש לגרקו גם מערכת התקנה בסגנון הקליקטייט של ברייטקס. דגם הטריו סנאגלוק שלהם קיבל את הדירוג הגבוה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לילד שני
    אסנת
    21/10/2024

שלום קובי,
    אשמח לחוות דעתך.
    היום יש לנו בשתי המכוניות צי'קו נקסטפיט זיפ פלוס לבת שנה וחצי.
    לכבוד הצטרפות של תינוק למשפחה נרצה לרכוש 2 כיסאות בטיחות נוספים (עדיפות לקראת מבצעי נובמבר).

השאלה היא האם עדיף לקנות כיסא פשוט יותר עבורה לשתי המכוניות, כדי להשאיר את התינוק עם הצ'יקו? ואם כן, איזה?
    או עדיף לרכוש כסאות בטיחות לשניהם למכונית השנייה? (שלרוב פחות בשימוש וקטנה יותר)

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לילד שני

הוספת תגובה

• לדעתי בהחלט נכון יהיה לרכוש לגדולה

קובי סופר
    22/10/2024

שלום אסנת,

לדעתי בהחלט נכון יהיה לרכוש לגדולה ולהעביר את כיסאות הצ'יקו לתינוק.
    לגדולה הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות. זה יתן 3 יתרונות:
    1. במחיר הם טיפה יותר זולים (אם משווים לדגמים המובילים בטיחותית).
    2. הם יותר צרים אם כי ממש במעט אבל זה יתרון חשוב לדעתי.
    3. הם הופכים לבוסטר בעתיד, זה יתרון קל מכיוון שאולי יעברו בהמשך לתינוק כך שהיתרון הזה לא יהיה רלוונטי. אם לא אז רכשתם מוצר שילווה את הילדה עד שלא צריך שום כיסא.

הדגמים המומלצים הם: גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו, קיבל את הדירוג הגבוה ביותר וגם זו יותר מהמומלץ השני שהוא ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
    הייתי ממליץ לנסות לחכות שבועיים שלושה למבצעי נובמבר, לדעתי יהיו עליהם הנחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נכון יהיה לקחת אותה ולראות מה נוח לה?

אסנת
    27/10/2024

תודה רבה!
    בהחלט עושה שכל.

האם נכון יהיה לקחת ולבדוק מה נוח לה יותר בחנות או שכל דגם אמור להיות בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן זה תמיד דבר טוב

קובי סופר
    27/10/2024

שלום אסנת,

אכן זה תמיד דבר טוב. בניגוד לרכישות לפני לידה ברכישות לאחר הלידה, אין כמו לבדוק פיזית עם הילדים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב טוויגי Ryan 360
    יהונתן
    20/10/2024

היי מה דעתך על הדגם הזה של טוויגי...? אני יודע שאתה נגד 360 אבל מצד שני אישתי מאוד 'ננעלה' על הגימיק, ולקחת את בגירסת 360 של צ'יקו לא בא בחשבון כי אנחנו מוגבלים בתקציב איזור 1000-800...שח..מה אתה מציע?

לקביעת תור
    סגירה
    מושב טוויגי Ryan 360

הוספת תגובה

• לפני שאני נגד אני בעד בטיחות

קובי סופר
    20/10/2024

שלום יהונתן,

לפני שאני נגד אני בעד בטיחות. אם יהיה כיסא 360 שהוא יהיה מוביל בדירוג הבטיחותי בוודאי שאמליץ עליו. נכון להיום אין כזה.
    הכי קרוב הוא בייבי ג'וגר סיטי טרן שקיבל דירוג בטיחותי שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות (ברף הנמוך כלומר נקודה או שניים פחות והוא עם 4 כוכבי בטיחות). לכן אם נעולים על ה-360 אז לפחות לרכוש את הדגם עם הדירוג הכי גבוה וזה הבייבי ג'וגר. הוא יקר מאוד אבל בהתחשב בזה שמדובר בכיסא ל-5-6 שנים לפחות (אם לא יותר) העלות בהשוואה לזמן השימוש מצחיקה לדעתי.

אם אפשר לחכות למבצעי נובמבר אולי הצ'יקו או ברייטקס מרתון ירדו קרוב לתקציב (גם אם יחרגו טיפה לדעתי שווים את האקסטרה מאמץ). הם בעלי הדירוג הכי גבוה נכון להיום.
    אם זה לא מתסדר אז לרשום לי דגמים רלוונטיים שמצאתם בתקציב ומהם אוכל להמליץ מה הכי בטיחותי.

על הטוויגי אני כלל לא ממליץ מכיוון שהוא לא נבחן במבחן השוואתי לכן אין לדעת את רמת בטיחותי. מהכרותי עם מושבים סיניים שכן נבדקו הדירוגים לא משביעי רצון כלל. זה לא אומר כלום על הטוויגי אבל מצד שני אין לדעת איך הטוויגי כי אין מבחן שמראה כיצד מתפקד בזמן תאונה במעבדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי רכישת עגלה
    דורית
    19/10/2024

שלום,הבת שלי בהריון מתקדם ומתלבטת באיזו עגלה לבחור.שאלתי האם לא נכון יותר לקנות עגלה עם אמבטיה ללא טיולון,ובניפרד יותר מאוחר את הטיולון.האמבטיה משמשת חודשים ספורים בלבד והטיולון לפחות שנתיים.וכיצד החלטה כזאת מתבטאת בעלויות.
    אבקש את דעתך,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי רכישת עגלה

הוספת תגובה

• לא קיים מוצר כזה עגלת אמבטיה ללא טיולון

קובי סופר
    20/10/2024

שלום דורית,

לא קיים מוצר כזה עגלת אמבטיה ללא טיולון.
    כאשר רוכשים עגלת אמבטיה מקבלים אותה עם מושב טיולון בכל עגלה או דגם שתרכשו.
    בכל מקרה גם לו הייתה אופציה לרכוש עגלה ללא המושב טיולון עדיין לא הייתי ממליץ לעשות כך.
    זה נכון שהאמבטיה משמשת לתקופה קצרה של מספר חודשים, במקרה שלכן בלידת חורף היא תשמש עד המקסימום להערכתי שזה חצי שנה אולי 7 חודשים.
    לאחר מכן עוברים לטיולון כאן הטיולונים של העגלות הרבה יותר טובים מטיולונים שרוכשים בהמשך.
    ראשית הם דו כיווניים. מחקרים מראים שתינוקות שהיו מול ההורה עד גיל שנה + היו משכילים יותר, החלו לדבר בשלב מוקדם יותר, היו רגועים יותר, הקשר עם ההורה היה חזק יותר ועוד המון יתרונות שהוכחו מחקרית. לכן ההמלצה שלי שהתינוק יהיה מול ההורה ככל הניתן ולפחות עד גיל שנה.
    טיולונים רגילים חד כיווניים ולא מסוגלים לתת לנו את דבר החובה הזה לדעתי.
    בנוסף מושבי העגלה לרוב מרווחים יותר, עם גגונים גדולים יותר, עם תמיכה טובה יותר ברוב המקרים ועד המון יתרונות. לכן לדעתי הטיולון מיותר ואפשר למשוך עם העגלה עד גיל 3-4 שנים. כאן הבעיה הגדולה היא בהורים. בסוף העגלות גדולות, כבדות, מסורבלות וכו' וטיולון הוא קל, קומפקטי ופרקטי. כמוכן ברוב המקרים מדובר בסיפור די זול כך שרוב רובם של ההורים ירכשו טיולון בשלב כזה או אחר לכן ההמלצה שלי, לנסות למשוך עם העגלה ככל הניתן! המלצה נוספת היא למצוא עגלה כזו שנראה שתוכלו לעבוד איתה כל הניתן כלומר לא גדולה ומסורבלת ומצד שני לא כזו שהיא פשוטה עם טיולון חד כיווני.
    מבחנית עלויות זה כבר תלוי בכם, לדעתי אפשר לרכוש עגלות נהדרות בטווח ה-3000 ש"ח +- ולא צריך ללכת לכיוון המותגים היקרים ששם משלמים בעיקר על השם ולא מקבלים תמורה כלשהי מעבר לשם בהשוואה לעגלות הזולות (זו לפחות דעתי).
    בהמשך (אם יוחלט שצריך טיולון) לרכוש טיולון עד 1000 שקלים וזה מסדר אתכם לא רק בלידה הראשונה אלא גם בלידות הבאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות שני
    שיר
    15/10/2024

היי קובי, מה שלומך?
    בהמלצתך יש לי כיסאות בטיחות לילדים צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס אייר וגרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. עכשיו רכשנו רכב נוסף ומתלבטים עבור תינוק בן 9 חודשים איזה כיסא נוסף לרכוש. אציין שהוא גבוה. מתלבטים בין המרתון לבין צ'יקו נקסטפיט זיפ (לא המקס) מה עדיף מבחינת הגיל והגובה וכמובן בטיחות מעל הכל
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות שני

הוספת תגובה

• שניהם באותה רמה

קובי סופר
    15/10/2024

שלום שיר,

שניהם באתה רמה בטיחותית. הצ'יקו קיבל דירוג מעט טוב יותר אך בפער זניח כך שאין הבדל כלל.
    להבנתי הפסיקו לייצר את המרתון כך שאם הוא זמין זה טוב, הרבה דיווחו לי שכבר לא ניתן לרכוש.
    בכל מקרה גם אם הוא לא זמין אז צ'יקו עם הדירוג הגבוה ביותר גם הדגם ללא המקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואה בין בוסטר רצועות לכיסא בטיחות
    מאיה
    15/10/2024

היי,
    אשמח לדעת מה בטיחותי יותר, והאם בכלל ניתן להשוות או שמדובר בשתי קטגוריות שונות שאינן ברות השוואה -
    בהנחה שחוגרים את הילד בחגורות הכיסא ולא בחגורות הרכב (הילד בן 3.5, אך נמוך ומאד רזה - שוקל 11.5 ק"ג) -
    כיסא הבטיחות עליו אתה הכי ממליץ - צ'יקו נקסטפיט זיפ לעומת בוסטר רצועות שעליו אתה ממליץ - גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
    הבוסטר עולה 2/3 מעלות כיסא הבטיחות.
    האם בבחינת עלות-תועלת שווה לקנות את הבוסטר - כשהיבט הבטיחות הוא השיקול המרכזי, או שעדיף לא לחסוך עליו ולקנות בכל זאת את כיסא הבטיחות

הוספת תגובה

• זה באמת לא בר השוואה

קובי סופר
    15/10/2024

שלום מאיה,

זה באמת לא בר השוואה. תאורטית יש בהנחה ויש דירוג בטיחותי לכל דגם, גם אם לצורך העניין יש לי בוסטר רצועות שקיבל דירוג גבוה וכיסא שקיבל דירוג מעט יותר נמוך או להפך. זה גם מאוד תלוי מי יושב בבוסטר, איזה משקל וגובה. עד גיל 3 עדיף שזה יהיה בכיסא בטיחות, מגיל 3 המבנה של בוסטר יותר מתאים. בטווח האמצע של גיל שנתיים עד 3 ההבדלים די זניחים ובשני המקרים הדירוג משקף מה עדיף.

לאור מה שרשמתי והגיל שציינת, בוסטר רצועות יתאים יותר אבל, יש אצלך ילד במשקל ממש נמוך לכן, הייתי גם ממליץ להושיב אותו בכל אחד מהדגמים ולראות היכן הוא יושב יותר בנוחות, באיזה מהם ההגנות צד והראש עוטפים טוב יותר את ילד.
    בהיבט הבטיחותי לאור הדירוג הדומה של שני הדגמים אני די בטוח ששניהם יעשו עבודה זהה. לטווח הרחוק הגרקו יהיה עדיף מ-2 סיבות (בלי קשר לעלות הזולה יותר).
    1. הוא יהפוך לבוסטר וייתן עוד חיסכון כספי
    2. יש לו מערכת סנאגלוג. מערכת האיזופיקס ברכב יכולה להחזיק עד משקל 29 ק"ג משקל הכיסא והילד יחד. אז בצ'יקו לדוגמא מרגע שהילד שוקל 18 ק"ג (אמנם זה רחוק נכון לכרגע), אז צריך לחגור את הכיסא עם החגורה. מערכת הסנאגלוק מאפשר התקנה עם חגורה בהרבה יותר קלות עם מינימום סיכוי לטעות אנוש בהתקנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר לבן עוד מעט שלוש
    בת חן
    13/10/2024

היי קובי! אשמח לעזרה
    הבן שלי עוד חודש בן שלוש, שוקל בערך 13 קילו ובגובה מטר.
    ראיתי שהחוק אומר שאפשר להעביר לבוסטר בגיל 3 אבל שארגון בטרם ממליץ רק בגיל חמש.
    בהתחשב בזה שהילד יחסית גבוה ועוד יגבה, קשה לי להאמין שנצליח להמשיך עוד המון זמן בכסא בטיחות (שני כסאות ברייטקס בולווארד וציקו נקסטפיק)
    אז למה הכי בטיחותי וכדאי לעבור, אופציה שתאזן בין בטרם לבין החוק?
    ושגם יהיה נוח לילד אם אפשר..

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר לבן עוד מעט שלוש

הוספת תגובה

• דרישת החוק לא רלוונטית למי שרוצה בטיחות

קובי סופר
    14/10/2024

שלום בת חן,

דרישת החוק לא רלוונטית למי שרוצה בטיחות.
    החוק אומר שמגיל שנה אפשר שהתינוק יהיה עם הפנים לכיוון הנסיעה. בטיחותית עדיף אפילו עד גיל 4 שנים אבל ההמלצה אומרת עד גיל שנתיים.
    אותו כנ"ל לבוסטר, יותר בטיחותי לילדים להיות חגורים עם רתמות הכיסא (שהן עד 30 ק"ג ברוב הדגמים) מאשר להחגר עם חגורת הרכב. אני חושב שאפילו עד גיל 8 שנים אבל כפי שרשמת, ההמלצות ממליצות לפחות עד גיל 5 שנים.
    החוק מאפשר מגיל 3 שנים ו-15 ק"ג חייב ששני התנאים יתקיימו!

לכן ההמלצה שלי היא:
    או למשוך עם הכיסאות בטיחות, להתאים את הרתמות לגובה הכתף(כמו שרשמתי, הן טובות עד 30 ק"ג כך שיש לכם עוד המון יכולת למשוך).
    או לרכוש בוסטר רצועות, הדגמים המומלצים הם ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט או גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. שניהם עד מאפשרים להיות 30 ק"ג עם הרתמות ולאחר מכן ניתן להפוך לבוסטר עד גיל 12 שנים (גם כאן, החוק בישראל מאשר מגיל 8 שנים להיות ללא בוסטר. ההמלצות הן עד 12 שנים).

בכל מקרה אין אופציה מאזנת, זה שיקול נטו שלכם אם למשוך עם רתמות ככל הניתן או לעבור לבוסטר הגבהה (עדיף עם גב) ולחגור עם החגורה (שוב רק ברגע שהילד שוקל 15 ק"ג ולא לפני).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה