פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התייעצות בנוגע לכיסא בטיחות / בוסטר
    מאיה
    17/09/2024

היי,
    אשמח לשמוע את דעתך על כיסא בטיחות צ’יקו וואן פיט קלירטקס – Chicco OneFit ClearTex.
    אני מבינה שהוא מתאים מגיל לידה ובהמשך משמש גם כבוסטר?
    ואיך הוא בהשוואה לגרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוג (אני יודעת שהוא המומלץ ביותר לדעתך ומתאים רק מגיל שנה).

צריכים כיסא לרכב של סבא וסבתא שמסיעים ברמה יומיומית. יש אצלם כרגע ברייטקס בולווארד וצריכים כיסא נוסף, ואנחנו מסתכלים לטווח הארוך.
    יש 4 נכדים (מגיל 5 חודשים ועד 3.5).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדובר בשני סגנונות שונים

קובי סופר
    17/09/2024

שלום מאיה,

מדובר בשני סגנונות שונים למרות שעל פניו הם עושים את אותה משימה, מחליפים כיסא בטיחות וגם הופכים לבוסטר.
    אבל למרות שהרעיון דומה זה 2 דברים שונים.
    האחר צ'יקו הוא כיסא בטיחות שיודע להפוך לבוסטר והשני גרקו הוא בוסטר שהוסיפו לו רצועות כך שיכול לשמש סוג של כיסא.
    הכיסאות כמו הצ'יקו לדעתי פחות מוצלחים, גם כי הם גדולים ומסורבלים וכל זה גם פוגע ברמת הבטיחות שלהם, גם בפועל מעט מאוד הורים אם בכלל הופכים את זה לבוסטר כי בפועל זה לא פרקטי או נוח. לכן אני פחות ממליץ. עדיף עוד כיסא נטו כמו בולווארד (שנכון להיום לא מיוצר עוד, לכן המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ) ובהמשך לרכוש בוסטר גב טוב. בסך הכללי זה יהיה יותר פרקטי, יותר בטיחותי ולדעתי גם אולי נשלם פחות.
    או לרכוש בוסטר רצועות כמו הגרקו שציינת, בגלל המבנה הקליל שלהם הם יותר פרקטיים ויושבים יותר טוב ברכב ולכן רמת הבטיחות שלהם מאוד גבוהה. דבר חשוב לקחת בחשבון, למרות שרשום שזה מגיל שנה, זה רק טכנית, בפועל מניסיון זה לא נוח לתינוקות. ההמלצה שלי לפחות מגיל שנה ו-8 חודשים שהילדים גדולים ויציבים ולא לפני (אולי שנה וחצי אם הילדים באחוזון גבוה).
    בכל מקרה המעבר מכיסא לבוסטר לא מידי לכן כרגע אין בעיה בטווחי הגילאים שציינת, כולם יכולים להחגר עם רתמות הכיסאות כי הם עד 30 ק"ג. בהמשך זה יהיה טיפה יותר בעייתי לכן לדעתי עדיף ללכת על כיסא לחוד ובוסטר לחוד.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא ר=או בוסטר לסבים וחו"ל
    יניב
    17/09/2024

היי קובי
    רציתי לקבל המלצות לשני כסאות בטיחות / בוסטר לילד בן 3:
    1. לרכב של סבא/סבתא (שימוש מועט)
    2.לטיסה לחו"ל (קפריסין) אם אפשר זול וקטן שיהיה נוח לנשיאה
    תודה רבה על כל העזרה שלך והפורום הזה
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    כסא ר=או בוסטר לסבים וחו"ל

הוספת תגובה

• קשה לי להמליץ

קובי סופר
    17/09/2024

שלום יניב,

קשה לי להמליץ כי אני מכוון בטיחות ולמקסימום.
    מגיל 3 בתנאי שהילד שוקל 15 ק"ג ניתן לעבור לבוסטר גב מבחינה חוקית. אני בעד למשוך עם רצועות ככל שניתן אפילו עד גיל 6-7 שנים, בין אם בכיסא בטיחות או בוסטר רצועות. לכן אם נרצה ללכת על מקסימום בטיחות אז מדובר בבוסטר רצועות שעולים מעל ל-1000 ש"ח כך שזול זה לא, גם לא קטן ונוח לנשיאה.

לכן מבחינה פרקטית עדיף ללכת על בוסטר גב כמו גרקו ג'וניור או אפיקס היותר בטיחותי. גם סייבקס סולושיין מעולה אם זמין.

מבחינה בטיחותית אני פחות ממליץ, השניים הכי מומלצים הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

יניב
    17/09/2024

היי קובי תודה רבה על הפירוט
    בנוגע לטיסה לחו"ל מה היית עושה עם ילד בן 3 בנסיעות במונית שם (קפריסין)?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב זה בעייתי

קובי סופר
    19/09/2024

שלום יניב,

שוב זה בעייתי. מצד אחד אתה צריך פרקטיות ואתה יכול להנות ממנה עם בוסטר גב ללא רצועות.
    מצד שני, עדיף עם רתמות אם אנחנו רוצים בטיחות ופרקטי זה לא.
    לכן זה תלוי בכם מאוד.
    אני אישית הייתי בוחר בבטיחות ומתמודד גם עם העלות, גם עם הסחיבה כי בוסטר רצועות הרבה יותר כבד, גם עם ההתקנה וגם עם החגירה.

אבל די ברור לי למה הבחירה של בוסטר גב הרבה יותר הגיונית.
    בייחוד אם יש נסיעות רבות ותצטרכו לסחוב את הבוסטר על היד או על העגלה יחד איתכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות - תקנים אמריקאים
    מימי
    16/09/2024

היי קובי. יש לי תינוקת בת 8 חודשים, כרגע יושבת סלקל I-Gemm Joie בגלל מגון בעיות ואי נוחות עם הסל קל אנחנו נאלצים לוותר עליו ולקנות כבר עכשיו כיסא בטיחות.
    1. בספר רכב של האוטו רשום" שניתן להתקין מושב רק אם הוא נושא אישור לדרישות התקנות האירופיות , האם זה אומר שכיסאות כמו ברייטס אין לי אפשרות להתקין באוטו ?

הוספת תגובה

• לא משנה

קובי סופר
    17/09/2024

שלום מימי,

לא משנה מה שרשום בספר ההוראות. זה תרגום של הספר האירופאי. בסופו של דבר גם באירופה וגם בארה"ב החגורות ברכבים זהות במבנה והמיקומים וכך גם עיגוני האיזופיקס לכן ניתן גם להשתמש במושב אמריקאי ברכב אירופאי או להפך.

בברייטקס זה על אחת כמה מכיוון שההתקנה שלהם עם חגורה אשר זהה בכל העולם עשרות שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרמפיסט לעגלת אמבטיה, עבור ילדה בת 4
    ניצן
    11/09/2024

אשמח להמלצה על טרמפיסט לילדה בת 4, במשקל 15 ק"ג. הטרמפיסט יתחבר לעגלה עם אמבטיה של אחותה החדשה וישמש הליכות של כ-15 דקות בקרבת הבית. תודה רבה!

הוספת תגובה

• רוב הטרמפיסטים בעייתיים עם אמבטיה

קובי סופר
    12/09/2024

שלום ניצן,

רוב הטרמפיסטים בעייתיים עם אמבטיה. כמוכן תלוי איזו עגלה יש לכם כי זה גם משפיע.
    הטרמפיסט היחיד בשוק שלדעתי יעבוד מעולה עם האמבטיה הוא של בייבי סייף Cozy 4 Uptown Side Rider
    הוא מתחבר לצד העגלה כך שלא מפריע לאמבטיה

אם יש אפשרות, אני ממליץ לגשת לחנות, לחבר ולבדוק גם שנוח לכם להתנייד, גם שנוח לילדה. צריך לקחת בחשבון, בגלל שהוא מתחבר מהצד הוא מרחיב את רוחב העגלה. לא תמיד זה נוח, שוב זה גם תלוי איזו עגלה יש לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל - ציקו קייפיט 30 חסר
    אורטל
    09/09/2024

היי קובי,
    אשמח לעזרתך.
    אני מחפשת סלקל לילד שלישי - בתקווה שיתחבר לאחת העגלות שיש לי או לחילופין להשתמש בדונה.
    יש לי עגלת מאמס אנדפאפס ארמדילו פליפ שרכשתי ב-2017 ובזמנו הזמנתי מחו"ל מתאמים עבור לסלקל ציקו קייפיט 30. הסלקל הזה לצערי כבר לא קיים היום בארץ.. ולא מצאתי תחליף שלו - ידוע לך משהו בעניין?
    בנוסף יש לי טיולון של טאיטאי גם מאותה שנה - שהגיע בזמנו עם מתאם לסייבקס אבל הסלקלים של סייבקס בזמנו לא היו בדירוג בטיחותי מספק או שהיו עם 3 נקודות עגינה בלבד ולא הרגיש לי מספיק טוב. ייתכן שהיום יש סייבקס טוב (בתקווה שעדיין יתאים..)
    מה אתה יכול להמליץ בהינתן האילוצים?
    ראיתי המלצה שכתבת בפורום ביוני האחרון אך לצערי נראה שכל הדגמים שציינת חסרים בארץ משום מה או נמכרים ללא בסיס כך שזה לא רלוונטי לנו..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל - ציקו קייפיט 30 חסר

הוספת תגובה

• אין סלקל דומה לקייפיט

קובי סופר
    10/09/2024

שלום אורטל,

אין סלקל דומה לקייפיט. אם יש דרך, אפשר כמובן לרכוש מארה"ב.
    לצערי למרות שמדובר בסלקל הטוב בעולם לדעתי (וגם בטיחותית במשך שנים מוביל הדירוג בארה"ב. כיום במקום השני אך עדיין עם דירוג יוצא דופן). בנוסף המחיר שלו ממש מעולה יחד עם בסיס אבל בארץ כשל כישלון די מוחלט. הסיבה: הוא לא מתחבר לאף עגלה וגם אם כן, צריך לעשות שמיניות כדי להשיג מתאם.

סייבקס בתקינה אירופאית לכן הם עם 3 רתמות, לדעתי בחלק מהדגמים עברו ל-5. ההמלצה מיוני לא השתנתה. הבעיה שכיום הפריט שנקרא כבר לא כלכך מבוקש. הדונה לקחה המון מכירות מצד אחד, מהצד האחר מחצית מההורים מתחילים ישר עם כיסא בטיחות לכן הפריט סלקל לא כלכלך כלכלי ליבואנים השונים.

אני ממליץ לאגד רשימה של דגמים רלוונטיים לכם ולפי זה אתן המלצה מה הבטיחותי מבין כולם.
    אני אם הייתי צריך לבחור מבין כל מה שנמכר בארץ ויכול להתחבר לביבה, הייתי בוחר בג'ואי אייג'ם 3 עם בסיס. הוא קצת יקר אבל לדעתי גם מבחינת נוחות וגם בטיחות הוא הואפציה הטובה ביותר. ועדיין המחיר סביר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה עגלות מומלצות לצמודים
    נועה
    09/09/2024

שלום,
    איך היית מציע להתנהל מבחינת עגלות בצמודים? כשהגדולה תהיה בת שנה וחצי.
    כרגע יש לנו עגלה משולבת פג פרגו ויוצ'ה אני מרוצה ממנה בגדול אבל תופסת את כל הבגז', עם צמודים עדיף עגלת תאומים אולי? אמבטיה לתינוק וטיולון סופר קומפקטי לגדול יותר? איך מומלץ להתנהל ואשמח גם להמלצות פרקטיות על עגלה / עגלות שיכולות לשרת את הסיטואציה הזו תודה רבה

נועה

הוספת תגובה

• זה מאוד תלוי בכם

קובי סופר
    10/09/2024

שלום נועה,

זה מאוד תלוי בכם. בשוק יש מלא פתרונות.
    ניתן ללכת עם מנשא עם התינוק ובטיולון עם הגדולה עד שלב מסויים. לאחר מכן התינוק יעבור לעגלה/טיולון והגדולה לטרמפיסט שמתחבר לעגלה/טיולון. כלכלית זה הפתרון הכי טוב ולחלק גם בפן הפרקטי.

כמובן שאפשר לרכוש עגלות אחים יעודיות (אין הרבה כאלו בשוק). מושב אחד עם שכיבה טובה והשני בזווית ישיבתית. הקיפול מעט גדול מעגלת יחיד וגם המשקל מעט יותר כבד.

והפתרון שהרוב עושים, רוכשים עגלת תאומים. כאן שני הילדים מקבלים מושב טוב וזהה (אמנם מעט צר מעגלת יחיד). המשקלים של עגלות תאומים סבירים ויש כאלו ששוקלות אף פחות מהפג. הקיפול מעט גדול מעגלה יחד אך לא בהרבה.
    הפלוס כאן שמרגע שהגדולה עצמאית, אפשר למכור את העגלה ולהחזיר חלק גדול מההשקעה. יש ביקוש גדול יחסית לעגלות תאומים יד שניה, זאת מכיוון שהרוב יודעים שהשימושים בהם יחסית קצרים כך שאפשר לקבל עגלה כמעט חדשה במחיר נמוך.

לגבי המלצות, בתאומים אני ממליץ על עגלות צרות כדי שיהיה קל להתנייד. אני נוטה להמליץ על ולקו בייבי סלים טווין, אנחנו מייבאים את הדגם, לדעתי עגלת התאומים הכי טובה ופרקטית שיש. עדיין לא נפוצה בהמון חנויות והמחיר לא הכי זול, מבין העגלות הצרות אבל המחיר סביר.
    אפשר ללכת על ביבה קוקו שעולה כ-700 שקלים פחות, עגלה דומה אך רוחב השלדה רחב ב-5 ס"מ. זה גם משפיע על גודל הקיפול וגם יש מעברים שהרוחב הזה לא עובר בהם.

לגבי עגלות אחים, אין הרבה בשוק, לדעתי כיום זה רק ג'ואי ואני פחות מחבב את הדגם והסגנון אך ביחס לתאומים, הג'ואי זול משמעותית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת פולד ספורטליין
    מעין
    09/09/2024

שלום,
    רציתי לשאול איך דגם פולד של ספורט ליין?
    חשבתי עליו בגלל הקיפול הנח והקומפקטי שלו .
    אנחנו מתניידים בעיקר בתוך עיר בדרכים רגילות אז לא מחפשים גלגלים גדולים.
    אבל בכל זאת אשמח לשמוע אם יש לו איזהשהם חסרונות משמעותיים.

אם לא זה, חשבנו על הדגם סיילו 24 שנמכר עכשיו בהנחה משמעותית...
    אשמח לשמוע על הדגמים, תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת פולד ספורטליין

הוספת תגובה

• אני פחות מחבב את הפולד

קובי סופר
    09/09/2024

שלום מעין,

אני פחות מחבב את הפולד. לדעתי הסיילו בייסיק או הדגמים בגרסאות הגימור היותר גבוהות עדיפים. החיסרון שכל דגמי הסיילו יותר כבדים מהפולד ורוחב השלדה רחב יותר (מצד שני הן יותר מרווחות לתינוק).
    הפולד לדעתי פחות נוחה לניוד, משמעותית פחות נוחה לקיפול ופתיחה ולפי מה שאני רואה בחנויות, דגמי הסיילו מראים אמינות עדיפה יותר.
    לכן אם הפרש המשקל ורוחב הגלגלים לא קריטי לכם, הייתי ממליץ על הסיילו.

אם רוצים משהו בסגנון הפולד (אפילו יותר קלה ועם רוחב שלדה יותר צר), עם מנגנון קיפול דומה לסיילו + רוחב דומה לסיילו, הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. החסרונות שהיא יותר יקרה מהפולד או הבייסיק. היא פחות נפוצה בחנויות מכיוון שהיא נמכרת בעיקר במגזר החרדי שם לדעתי כיום זו העגלה הכי נמכרת. צריך גם לקחת בחשבון שמקבלים 5 שנות אחריות מלאות (לעומת שנה בספורטליין) + כל הבדים יורדים בכביסה (בספורטליין לא הכל יורד).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיילו בייסיק

מעין
    11/09/2024

תודה רבה
    כשאתה אומר גירסאות ברמת גימור טובה יותר אתה מתכוון מבחינה חיצונית?או אכותית?
    מה שראיתי שאין בביסייק זה את הפתחי איוורור באמבטיה עצמה.
    ולא הצלחתי להבין אם גם בדגם הזה המשענת של הטיולון יכולה להתארך...
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לבדוק פיזית

קובי סופר
    11/09/2024

שלום מעין,

אני תמיד ממליץ לבדוק פיזית.
    כך תראו אם ההבדלים בין הבייסיק לאחרות משמעותיים לכם.
    צריך לזכור שיש בייסיק בתחתית ויש עד סיילו Q מספר גרסאות שונות. ככל שעולים בגרסא מקבלים דברים נוספים כמו גלגלים יותר איכותיים, יותר גדולים, קפיצים יותר גדולים, פתחי איוורור ואם אני לא טועה גב מתכוונן יש רק בגרסאות היקרות יותר.
    מה שכן, ככל שנעלה בגרסא כך גם נשלם יותר אבל מה שיותר בעייתי זה שהמשקל יעלה בצורה משמעותית. לכן אני אישית ממליץ ללכת על גרסאת הXL. גם מקבלים גלגלים יותר איכותיים מהבייסיק וגם פתחי אוורור ועדין נשארים על משקל סביר.
    אבל עדיין. ממליץ לבדוק פיזית. אולי תראו שבגרסאות היקרות יש דברים שחשובים לכם ואתם יכולים להתמודד עם המשקל והמחיר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות - עגלה ראשונה
    אבי
    08/09/2024

קובי שלום ,
    אנחנו לפני קנייה של עגלה ראשונה וצריכים הכוונה . זקוקים לעגלה קלה בגלל ריבוי מדרגות בבית . כמו כן חשוב שתהיה קלה לתפעול ולקיפול בגלל הגובה של אשתי . מהתנסויות בחנויות הנונה טריב נראית כמי שהכי מתאימה לנו . האם יש המלצות על עגלות אחרות לשימושים שלנו ?

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות - עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו

קובי סופר
    09/09/2024

שלום אבי,

הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו.
    הטריב סה"כ עונה טוב לדרישות אך לדעתי יקרה מכיוון שאין תחרות.
    הבייבי בוס שלנו גם תעלה משמעותית פחות ולדעתי גם תקבלו מוצר יותר טוב.

יש לנו 2 דגמים שיכולים להתאים לדעתי.
    דגם בובקט דומה מאוד לטריב ברעיון, גלגלי גומי איכותיים, משקל קל כאשר הבובקט שלנו שוקלת כמעט 2 ק"ג פחות מהטריב וזה מאוד משמעותי לדעתי. מעבר למשקל זה יוצר יכולת ניוד עדיפה, המושב אצלנו יצוק מפלסטיק ולא מרשת, לדעתי זה גם מספק תמיכה עדיפה, גם עדיף בחורף. הגגונים אצלנו יותר גדולים ויש 5 שנות אחריות. לכן אני חושב שבסך הכלל תקבלו יותר ותשלמו פחות ולדעתי אין מושלם מזה.
    יש לנו גם דגם פנתר שזהה לבובקט רק שוקל 2 ק"ג פחות מה שהופך אותה לאחת העגלות הקלות בעולם והקלה בעולם עם גב יצוק מפלסטיק וידית מתארכת (בעגלות קלות אחרות אין ידית מתארכת, אין גב מפלסטיק או שהמושב חד כיווני).
    להבדיל מהבובקט הגלגלים יותר קטנים לכן זה מאוד תלוי בכם. אם הניוד עירוני היא תעשה את העבודה. אם צריך מעבר אז עדיף את הבובקט.

בכל מקרה אני תמיד ממליץ לא להאמין לאף אחד כולל לי. בסוף לכולם יש אינטרס למכור מה שטוב לנו לכיס כך שאולי אני לא אמין ומן הסתם כך בחנויות השונות!
    לכן הדבר היחיד שכן אני ממליץ לאמץ:
    זה להתנסות בהן לבד ואולי להוסיף עוד דגם להשוואה.
    צריך לעשות מבחן פשוט:
    לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן להתנסות בתפעול לחבר ולפרק אמבטיה, לחבר טיולון פעם עם הפנים אליכם, לנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לצידכם (באם לא ניתן כי חלק מהעגלות לא מתקפלות עם המושב פונה לכיוון ההורה, עדיין להרכיב את המושב, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב מחדש על מנת להבין את הסרבול ואם תוכלו לחיות איתו בשלום כי עד גיל שנה + אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה ע"פ מחקרים יש לכך יתרונות רבים). לאחר מכן לקפל עם המושב פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב, להכניס ולהוציא כדי להבין את עניין המשקל, רבים חושבים שזה רק להרים לאוטו ולכן המשקל לא עניין משמעותי ורבים קונים טיולון בשלב מוקדם מידי כקשה להם עניין ההכנסה לרכב.
    אני ממליץ להוסיף עוד עגלה שניים להשוואה כך יהיה לכם מדד.
    לאחר הבדיקה הזו תוכלו להחליט איזו עגלה נכונה לכם.
    המבחן נותן מדד מלא איך יראה היומיום שלכם עם העגלה וכאשר עושים לפי המבחן ולא עם עגלה ריקה בחנות ממוזגת, אז מקבלים תמונה אמיתית וכך ההחלטה יותר קלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת כיסא בטיחות לילדה בת שנתיים
    תאיר
    08/09/2024

היי מחפשת כיסא בטיחות לבת שלי בת שנתיים.
    עד עכשיו היתה בדונה.
    בעיקרון אין לי צורך בכיסא מגיל לידה כי יש לי את הדונה.
    שמעתי המלצות על גרקו אך לא מצליחה לבחור דגם..(חשבתי אולי כיסא שמתכוונן לכמה מצבים כדי שיהיה נח לשינה, או שאולי היא תתרגל לשינה בישיבה..)

הוספת תגובה

• יש 2 אפשרויות

קובי סופר
    08/09/2024

שלום תאיר,

יש 2 אפשרויות.
    1. או לרכוש כיסא בטיחות או כיסא בטיחות שגם הופך לבוסטר (לדעתי גימיק מיותר).
    2. לרכוש בוסטר עם רצועות (בניגוד לכיסא שהופך לבוסטר כאן מדובר במוצר שבאמת תשמשו בו כבוסטר. בכיסא שהופך לבוסטר הרוב לא הופכים מכיוון שזה בומבסטי ולא פרקטי).

אני נוטה להמליץ על האופציה השנייה. מכיוון שלדעתי כיסא ישמש ל-3 עד 4 שנים במקרה הטוב. בוסטר רצועות ישמש עד גיל 12 אפילו. בוסטר רצועות גם יותר זול וגם יותר צר במעט מכיסא. עתידית אם יהיה עוד ילד זה יתרון.
    הדגמים הכי מומלצים הם גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוג
    או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
    שניהם עם דירוג בטיחותי מצוין, הגרקו עם דירוג טיפה טוב יותר אך לא משמעותי. לרוב הוא יותר זול כך שהנטייה שלי להמליץ עליו.

אם תבחרו באופציה הראשונה אז הכיסא המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ או אם תרצו כיסא שהופך לבוסטר, גרקו טריו הוא המומלץ ביותר בסגמנט הזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי הקודמת, מחפשת דגם קצת יותר זול

תאיר
    10/09/2024

תודה רבה!
    ומה לגבי גרקו טרנזישן? מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במחיר = ירידה ברמת הבטיחות

קובי סופר
    10/09/2024

שלום תאיר,

ירידה במחיר = ירידה ברמת הבטיחות.
    הטרנזישיין קיבל דירוג טוב אבל לא ברמה של 2 הדגמים שציינתי. מהזולים דעתי שהוא האופציה הטובה ביותר אבל אם ניתן לרכוש את אחד מהשניים האחרים זה יהיה עדיף. אולי לקראת אוקטובר והחגים הם יהיו במבצעים ומחירם ירד אז אולי שווה מעט להמתין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מכירת כיסא בטיחות בולווארד
    אור
    08/09/2024

היי קובי, מה שלומך? חיפשתי לרכוש כיסא מסוג ברייטקס בולווארד והבנתי שהפסיקו לייצר אותו כי יש דגם חדש - פופלר. הדגם לא עבר עדיין מבחני ריסוק חיצוניים ולכן אין סיכוי שארכוש את התחליף הזה. אשמח לקבל המלצה לכיסא בטיחות אחר הכי בטיחותי ועם תוצאות טובות במבחני ריסוק. תודה רבה!

הוספת תגובה

• אכן לצערי ברייטקס הפסיקו את היצור

קובי סופר
    08/09/2024

שלום אור,

אכן לצערי ברייטקס הפסיקו את היצור של הבולווארד וגם מרתון ואדבוקט קליקטייט. דיברתי עם מנהל המכירות שלהם. ייתכן והם הבינו שעשו טעות ואולי יחזרו לייצר אבל נכון לכרגע זה לא רלוונטי. נכון לגבי הפופלר, טרם נבחן במבחן השוואתי וגם הוואן לייף לא קיבל דירוג ברמת הבולווארד.
    לאור כל אלו ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס. הם קיבלו את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר (אפילו במזעריות מעל ברייטקס). לדעתי זה גם הכיסא הכי נוח שיש בייחוד אם רוכשים לניו בורן.
    לו הייתי צריך לרכוש זו הייתה הבחירה שלי וייתכן שגם אם ברייטקס עדיין היה אופציה עדיין, הייתי בוחר בצ'יקו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה בסגנון sportline fold עם טיולון בעל זווית חדה יותר
    מיכל
    08/09/2024

היי קובי
    אנחנו לקראת תינוקת ראשונה בינואר הקרוב ובחיפושי עגלה
    בדקנו את דגם פולד של ספורט ליין ואהבנו הרבה דברים - גודל הסל, גובה ומשקל העגלה ( אני נמוכה וקטנה וגרים בבניין ללא מעלית), פתחי ההצצה באמבטיה, יציבות ובסהכ אנחנו לרוב נמצאים בעיר לכן אין לנו בעיה עם הגלגלים הצרים. אבל הבנו שהטיולון הוא בעל זווית ישיבה יחסית קהה ושזה יכול להיות בעייתי בהמשך כי הילד יחליק או פשוט לא יהיה לו נוח בטיולון. האם יש עגלה שדומה ביתרונות שלה לדגם פולד של ספורט ליין אבל עם טיולון בעל ישיבה יותר זקופה? אם היא בטווח המחירים של הספורט ליין אז בכלל טוב
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אפשר לבדוק את הבייבי בוס שלנו

קובי סופר
    08/09/2024

שלום מיכל,

אפשר לבדוק את הבייבי בוס שלנו.
    יש לנו מספר דגמים. לדעתי הדגם שהכי דומה לפולד הוא הבובקט.
    מבחינת יתרונות:
    הבובקט עוד יותר קלה מהפולד ב1.2 ק"ג. הגלגלים בבובקט יותר איכותיים וגדולים ולכן יכולת הניוד שלה עדיפה. המושב מגיע לישיבה זקופה. גגון הטיולון שלנו מעט גדול יותר ויש לו יותר פתחי איוורור. מצד שני באמבטיה יש לנו רק פתח איוורור אחד ענקי בגגון ולא כמה בחלק התחתון של האמבטיה. הסיבה היא שאצלנו האמבטיה יצוקה מפלסטיק. כיום יש זיהום אוויר רב, בייחוד מפיח הרכבים וזה פחות או יותר בגובה האמבטיה ולכן החלטנו לעשות אמבטיה אטומה בחלק התחתון. כמוכן שיש פתח בחלק של הגגון כאשר משכיבים תינוק על הבטן זה מעודד אותם להרים את הראש החוצה וכך הם מחזקים חגורת כתפיים, צוואר ומכינים עצמם לשלב הזחילה. האמבטיה של הפולד מתקפלת לאחסון, שלנו לא.
    הקיפול של הבובקט לדעתי הרבה יותר קל לביצוע עם הטיולון לשני הכיוונים וגם ללא. הבובקט יותר צרה ברוחב הגלגלים. בבובקט כל הבדים יורדים לכביסה ובפולד רק חלק.
    בבובקט יש 5 שנים אחריות לעומת שנה בספורטליין.
    החיסרון המרכזי של הבובקט הוא שהיא נמכרת בעיקר במגזר החרדי ולא נפוצה בהרבה חנויות.

אופציות נוספות יהיו יקרות יותר. בתווך מחיר הספורטליין לדעת בבובקט מקבלים הכי הרבה תמורה לכסף גם אם אני משווה אותה לעגלות שעולות כפול, בבובקט יש יתרונות רבים שאין בעגלות יקרות ממנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ציקו מיסה או אינגליזינה אלקטרה
    הודיה
    05/09/2024

שלום,
    אני מתלבטת בין שני העגלות מי המומלצת מביניהם? אציין שאני גרה בעיר, מתניידת הרבה עם הרכב ומעל הכל מחפשת את נוחות ובטיחות התינוק.
    וכן מתלבטת האם לקנות סלקל או כיסא בטיחות והאם בכלל פשוט לקנות דונה שתשמש אותי כסלקל וליציאות קצרות כמו מכולת וכדומה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ממליץ להתנסות בהן לבד

קובי סופר
    07/09/2024

שלום הודיה,

ממליץ להתנסות בהן לבד.
    לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן להתנסות בתפעול לחבר ולפרק אמבטיה, לחבר טיולון פעם עם הפנים אליכם, לנסות לקפל לבד ללא איש מכירות לצידכם (באם לא ניתן כי חלק מהעגלות לא מתקפלות עם המושב פונה לכיוון ההורה, עדיין להרכיב את המושב, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב מחדש על מנת להבין את הסרבול ואם תוכלו לחיות איתו בשלום כי עד גיל שנה + אני ממליץ שהתינוק יהיה מול ההורה ע"פ מחקרים יש לכך יתרונות רבים). לאחר מכן לקפל עם המושב פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב, להכניס ולהוציא כדי להבין את עניין המשקל, רבים חושבים שזה רק להרים לאוטו ולכן המשקל לא עניין משמעותי ורבים קונים טיולון בשלב מוקדם מידי כקשה להם עניין ההכנסה לרכב.
    אני ממליץ להוסיף עוד עגלה שניים להשוואה כך יהיה לכם מדד.
    לאחר הבדיקה הזו תוכלו להחליט איזו עגלה נכונה לכם.

בשני הדגמים אני פחות מחבב את יכולת הניוד, מבנה הידית בצ'יקו לא תוכנן טוב לדעתי ובאינגלזינה הידית כלל לא מתכווננת שזה לדעתי חיסרון גדול. בכל מקרה תעשו את הבדיקה, תקחו עד דגם שניים אחרים להשוואה וכך יהיה לכם מדד מה נכון לכם.

לגבי סלקל, על דונה אני לא ממליץ. בטיחותית יש סלקלים עדיפים. מבחינת נוחות לדעתי אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות לתינוק זה לנייד בסלקל המון זמן. הסלקל נועד לנסיעות ברכב ואולי רק לנייד מהרכב לבית ולא מעבר. שהייה ארוכה עלולה לפגוע בבריאות התינוק. כעת הושק דונה X שלו יש שכיבה, זה דבר הרבה יותר בריא לתינוק אבל גם כאן, לדעתי עדיף לתינוק להיות באמבטיה שטוחה ומרווחת מאשר בסלקל צפוף, על הגב ולא בזווית ישרה לחלוטין.
    כמוכן הX טרם נבחן במבחן השוואתי לכן איני יכול להמליץ עליו.
    לסיום הX כבד יחסית אז צריך לקחת זאת בחשבון מכיוון שצריך להרים יחד עם משקל של תינוק.

הייתי ממליץ יותר על סלקל רגיל או, אם לא קריטי הניוד מהרכב בסלקל אז על כיסא, צ'יקו נקסטפיט זיפ לדעתי הכי נוח ובטיחותית הוא בעל דירוג הבטיחות הגבוה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות

הודיה
    11/09/2024

תודה על התגובה!
    יש עדיפות בין הנקסטפיט זיפ לזיפ מקס?
    חשבתי גם ללכת אולי על הבייבי ג'וגר city turn, ראיתי שכתבת שהוא גם מאד בטיחותי וחשוב לי קלות ההוצאה מהאוטו.
    מה אתה אומר על i spin safe של ג'ואי? ראיתי שכתוב שהוא קיבל ציונים מאד גבוהים של התקן השוודי.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מה שרשמת אלו עניינים שתלויים בכם

קובי סופר
    12/09/2024

שלום הודיה,

כל מה שרשמת אלו עניינים שתלויים בכם.
    בין דגמי הצ'יקו אין הבדל בטיחותי. המקס פשוט מגיע עם אזור רגליים ארוך יותר. הסיבה, ההמלצה לחגור נגד הכיוון ככל הניתן. עד גיל שנתיים ואם אפשר למשוך עד גיל 4 שנים מה טוב. הבעיה שבגיל שנה/שנה+ תלוי בקצב הגדילה, רגלי התינוקות נוגעות בגב מושב הרכב וככל שהם גדלים הרגליים מתקפלות וזה לא הכי נוח להם, בייחוד בנסיעה ארוכה.
    לכן במקס האריכו את אזור הרגליים כך שניתן למשוך יותר זמן נגד הכיוון ונוחות התינוקות פחות תיפגע.
    לכן זה תלוי בכם אם תרצו למשוך כמה שיותר נגד הכיוון, אז המקס עדיף.

הבייבי ג'וגר קיבל דירוגים מעולים אך צ'יקו עדיף עליו בטיחותית לכן גם כאן, תלוי בכם אם אתם מעדיפים את הנוחות שלכם ולרדת מעט ברמת הבטיחות? או ללכת על מקסימום בטיחות ולרדת בנוחות שלכם.

לגבי ג'ואי, אני תמיד יעדיף מושבים בתקינה אמריקאית. אני רושם לא מעט שהתקינה האמריקאית לא רלוונטית! יש גופים חיצוניים שעושים בדיקות מחמירות, יש דרישות של חברות ביטוח. ככל שיהיו בעיות לחברה מסוימת כך ישלמו דמי ביטוח גבוהים יותר ומדובר במליוני דולרים, בארה"ב תובעים על כל שטות ולכן החברות מראש עושות דברים שהם הרבה מעבר לדרישות התקינה רק כדי למנוע מראש בעיות. בסיכומו של דבר מבחנים עושים במעבדה סגורה, במהירות יחסית נמוכה ובזווית פגיעה אחת או שניים לכל היותר. זה בסופו של דבר נותן מדד טוב אך במציאות יש הרבה גורמים ומשתנים.
    ראיתי לא מעט תאונות עם צ'יקו שבהן התינוקות יצאו ללא שריטה בעוד הבוגרים פונו לבתי חולים כך שגם במבחן המציאות אני יודע שצ'יקו מעולה. גם ברייטקס אך שלושת הדגמים שלהם ירדו מפס הייצור. הדגמים החדשים חלק טרם נבחנו ואחד שנבחן לא קיבל דירוג דומה לדגמים שירדו מפס הייצור.
    לכן אני הייתי בוחר בצ'יקו. כמו שרשמתי זה מאוד תלוי בכם בסופו של דבר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

הודיה
    12/09/2024

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי כיסא בטיחות
    נטע
    05/09/2024

היי,
    מתלבטת בנוגע לכמה כיסאות בטיחות ומתקשה להחליט אם לקנות תקן אמריקאי או אירופאי I-SIZE. אשמח לייעוץ, תודה!
    אלו הכיסאות:
    Britax SWIVEL 360
    Britax POPLAR
    Chicco NextFit Zip Max
    Fit360 ClearTex Chicco
    Joie I Spin 360

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי כיסא בטיחות

הוספת תגובה

• אני אישית בעד תקן אמריקאי

קובי סופר
    07/09/2024

שלום נטע,

אני אישית בעד תקן אמריקאי. הסיבות המרכזויות הן כי התקן פחות רלוונטי, יש גופים פרטיים שעושים בדיקות הרבה יותר מחמירות ממכוני התקנים. כמוכן בארה"ב תביעות הן דבר מאוד נפוץ ולבטח מוצר כמו כיסא זה סיפור סופר יקר (והחברות מחוייבות לביטוחים סופר יקרים
    ), במקרה ויש בעיה בכיסא אז עלות הביטוח תגדל. לאור אלו היצרנים שמוכרים בארה"ב לא מקלים ראש. אין שם אף כיסא מדבקה סיני כפי שיש באירופה. לכן אם הייתי צריך אני לרכוש זה היה הצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס שהוא קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר בארה"ב. יחד איתו יש 3 דגמי ברייטקס אך לצערי כרגע ברייטקס הפסיקו את הייצור שלהם נכון להיום.
    הפופלר טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן אני לא יכול להמליץ עליו.
    כל כיסאות ה-360 מקבלים דירוגים פחות טובים מאלו שלא מסתובבים לכן אני הייתי מוותר על הגימיק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון אינפנטי CITY GO
    מיכל
    03/09/2024

שלום רב,
    ראיתי טיולון חדש של אינפנטי בשם CITY GO ואני שוקלת לרכוש אותו עבור התינוק שלי (9ח) לצורך נסיעה לחו"ל. מה דעתך עליו בהשוואה לטיולונים קומפקטיים אחרים בשוק? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון אינפנטי CITY GO

הוספת תגובה

• הוא יחסית חדש

קובי סופר
    07/09/2024

שלום מיכל,

הוא יחסית חדש ולכן קשה לתת מידע לגבי שרידות ואמינות.
    ממה שראיתי לדעתי יש אלטרנטיבות יותר מוצלחות בשוק.
    הבעיה שהן יותר יקרות או הקיפול יותר גדול.
    ביחס למחיר האינפנטי נראה לי סביר, הוא יחסית צר ויכולת הניוד די בינונית.
    לדעתי בטווח המחיר ספורטליין וייפר עדיף עליו אבל הוא כבד יותר וגדול יותר בקיפול.
    מעליהם במחיר יש את סייבקס ביזי שהוא גם מעט יותר כבד ומעט יותר גדול בקיפול (אבל יותר מרווח לתינוק וגם הרבה יותר נוח לניוד, לדעתי גם יהיה הרבה יותר עמיד ואמין לאורך זמן).

בכל מקרה לגבי טיסה, לא בכל חברה יאפשרו לכם לעלות עם כל טיולון. ההמלצה שלי לבדוק את מידות הטרולי המאושרות של חברת התעופה איתה אתם טסים. לאחר מכן לבדוק את הטיולונים הרלוונטיים במצב מקופל אם הגודל גדול ממידות הטרולי המאושרות אז קיים סיכוי גדול שלא תוכלו לעלות עם הטיולון למטוס אבל זה לא כזה נורא, מוסרים בעליה למטוס וזה נשלח לבטן המטוס וברוב המקרים מקבלים מיד בירידה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקלף לנו השילדה בייביבוס
    מירי
    03/09/2024

יש לנו עדלת בייביבוס בובוקט היא מעולה ממש,
    אבל השלד שלה התקלף מה אפשר לעשות עם זה?

הוספת תגובה

• אפשר לצבוע

קובי סופר
    07/09/2024

שלום מירי,

אם יש לכם שלדה שחורה אז אפשר לצבוע.
    יש 2 דרכים:
    1. הקלה, לרכוש ספריי צבע שחור בכל טמבוריה או מקס סטוק ולרסס.
    2. יותר יעיל אבל יותר עבודה, לרכוש טוש שחור בלתי מחיק ולעבור על כל השריטות. זה לדעתי גם יותר יפה וגם מחזיק יותר זמן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה