פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי סוג עריסה
    מושקי
    06/02/2025

שלום, אני צריכה לרכוש עריסה ומתלבטת בין מה שהולך היום- עריסה נצמדת נועה של חברת ספורט ליין. עם רשת. לבין עריסה יותר אותנטית- מעץ של טוויגי. מה היתרונות והחסרונות של כל עריסה? האם העריסת נועה אכן מומלצת? בטיחותית? האם היא יכולה לשמש מעבר לשלושה חודשים? עד שישה חודשים? למה חשוב לשים לב בקניית עריסה. וכל מידע שיעזור לי להחליט. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי סוג עריסה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי בטיחות אין מה לדאוג

קובי סופר
    09/02/2025

שלום מושקי,

לגבי בטיחות אין מה לבדוק, רק לוודא שלכל דגם שתרצו לרכוש יש אישור מכון התקנים.
    לגבי זמן, לבדוק בכל דגם עד איזה גיל המוצר מאושר. לרוב זה עד 3 חודשים, אם כך הדבר אז אין מה לחשוב על להשתמש מעבר לכך.
    מעבר לזה אין משהו שאני יכול לרשום ולרכוש בהתאם למה שנראה לכם הכי נכון, מבחינת נוחות, מקום בבית וכו'.

אני באופן כללי ממליץ על מיטת מטר באם יש מקום ואם אין צורך לנייד בבית בין חדרים. הגובה של המזרן גבוה יותר והמיטות האלו יכולות לשרת עד גיל שנה +. המינוס שהן לא נצמדות כמו העריסות המודרניות אז אם צריך להוציא את התינוק אליכם צריך מלמעלה. עשרות ואולי מאות שנים הסתדרו כך אבל הדור של היום קצת יותר מפונק אז גם כאן זה שיקול שלכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבלטות בין צ'יקו מיסה / אינגליזינה אלקטה / נונה טריב / בוגבו בי6
    דנה ס
    06/02/2025

היי קובי, אנחנו עומדים להיות הורים בפעם הראשונה וממש מבולבלים מהנושא העגלות. נראה שיש מספר מותגים בשוק, ולכל אחד מחיר שונה.
    מחפשים משהו שיהיה נעים לתינוק, ויחד עם זאת קומפקטי מספיק בשביל להכנס לi20 שלנו. שתתאים למדרגות תל אביב ועם סל נשיאה מספק.
    כרגע יש לנו יותר מדי דגמים, מתלבטים בין צ'יקו מיסה לבין אינגליזינה אלקטה, לבין נונה טריב נקסט או בוגבו בי6/דרגונפליי, נשמח לעצה

הוספת תגובה

• זה רק לבדוק פיזית

קובי סופר
    09/02/2025

שלום דנה,

זה רק לבדוק פיזית. אני יכול לרשום כאן הודעה שתימשך לעוד 20 הודעות המשך כי יש גבול לכמה טקסט אפשר לרשום, את רק תתבלבלי יותר ממה שעכשיו. בסוף לכל עגלה יש יתרון מול חיסרון בהשוואה לעגלה אחרת ולהפך. לכן צריך להתאים את המוצר לצרכים שלכם, למצוא את זו שעם החסרונות שלה תוכלו לחיות בשלום.

ההמלצה שלי תמיד לגשת לחנויות, לצערי אין חנות אחת שמציגה הכל לכן צריך לגשת למספר חנויות וזה קצת חיסרון.
    לקחת כל דגם בנפרד. לקבל הדרכה מלאה איך לתפעל ולקפל, לומר תודה רבה לאנשי המכירות ומכאן לבד לבד ללא עזרה (אלא אם נתקעתם וצריך רענון אבל לא שאיש המכירות יעשה עבורכם).
    לשים משקל של 12-15 ק"ג זה משקל של תינוק בן שנה + תיק ודברים בסל.
    לנייד כל דגם בחנות ומחוץ לחנות בתקווה שיש מדרכה וזה לא קניון. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כך תראו מי הכי נוחה לניוד.
    לאחר מכן לפרק אמבטיה, לחבר טיולון שיפנה לכיוונכם, לאחר מכן לקפל את העגלה עם הטיולון, באם לא ניתן, אז לפרק את הטיולון, לקפל ולאחר מכן לפתוח ולהרכיב את הטיולון כך תראו איך זה יהיה לקפל עגלה שהטיולון שלה לא מתקפל יחד איתה כאשר הוא פונה לכיוונכם.
    לאחר מכן להפוך את הטיולון, לקפל עם המושב.
    לאחר מכן להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל יחד עם הטיולון כי ככה תרימו לרכב רוב הזמן.
    לאחר מכן לבדוק ברכב איך נכנס.

לאחר כל אלו תראו מי מכל הדגמים הכי נכונה לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא גרקו לגיל שנתיים
    כיסאגרקו
    31/01/2025

היי איזה כיסאות של גרקו לגיל שנתיים הכי מומלצים?
    הכיסא של ה grow snuglock nuatilus לא קיים בארץ.
    מה אחרים שמומלץ בבקשה?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא גרקו לגיל שנתיים

הוספת תגובה

• ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט

קובי סופר
    02/02/2025

שלום,

ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט קיבל דירוג די דומה לגרקו. הוא כן זמין אבל יקר ביחס לגרקו.
    ההמלצה שלי לנסות לחפש גרקו אם לא אז לברר מול היבואן במבינו קינג מתי יהיה זמין. אם אין בנמצא ואין בקרוב אז ההמלצה היא הברייטקס מכיוון שכל דגם אחר יהיה ירידה ברמת הבטיחות כנ"ל דגמים אחרים של גרקו (אלא אם נלך על כיסא בטיחות משולב בוסטר, זה מוצר יותר גדול ובומבסטי ברכב ופחות נוח כבוסטר בעתיד כמוכן לרוב יותר יקר מבוסטר רצועות של גרקו, לא בהכרח מול ברייטקס).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה. שאלת המשך

שש
    06/02/2025

קודם כל תודה רבה על המענה שלך.
    אשמח לדעת מה דעתך על הgraco trigrow שהוא מגיל לידה עד משקל 45. מדובר על ילדה שתהיה בת שנתיים ו5 חודשים..
    לא עדיף כיסא כזה אם ה graco snuglock naultius לא במלאי?

ראיתי במבחני ריסוק CR שזה בציון 83.

למה בעצם כדאי לי בוסטר רצועות משולב על כיסא שמתאים מגיל לידה עד משקל 45?

אני פשוט הולכת לאיבוד באיזה סוג כדאי
    .האם לקנות עוד כיסא מגיל לידה או שללכת על הברייטקס grow with you clicktight שהמלצת. כי נראה שבדכ כיסא כזה קונים בגיל יותר גדול משנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להבדיל בין המוצרים

קובי סופר
    09/02/2025

שלום,

צריך להבדיל בין המוצרים. בטיחותית 2 האופציות טובות.
    פרקטית צריך להבין שהטריו הוא כיסא בטיחות שיכול להפוך לבוסטר אבל בפועל, זה כיסא בטיחות ובתור בוסטר זה לא פרקטי, לא נוח וב-99% מהמקרים שאני מכיר מהורים שרכשו מוצר מסוג זה, אף אחד לא באמת הפך את זה לבוסטר והשתמש כבוסטר. לכן צריך להסתכל עליו ככיסא עד גיל 4-6 שנים ולאחר מכן תרכשו בוסטר.
    אני אישית פחות מחבב מוצרים מסוג זה מכיוון שהם אמורים להיות מגיל 0 עד גיל 12 שנים, טווח גילאים בו הילדים בקצב גדילה מטורף. לדעתי לא ניתן לייצר מוצר שיכול לכסות באופן מושלם את כל טווח הגילאים ולכן אני תמיד ממליץ לרכוש כיסא רגיל (או אפילו קודם סלקל), אחר כך או בוסטר רצועות או בוסטר רגיל (בהתאם לכמה משכנו עם הכיסא).
    הנאוטילוס או הגרואו ווית' יו הם בוסטרים עם רצועות לכן כאשר נפרק את הרצועות נקבל בוסטר פרקטי. הם יותר פשוטים מהכיסאות, פחות שוכבים אך מעל גיל שנתיים לא צריך יותר מהם. לרוב הם זולים יותר, תופסים פחות מקום וכמו שרשמתי, הרוב ממשיכים איתם כבוסטר.
    הם מאושרים מגיל שנה אבל אני ממליץ מגיל שנה ו-8 חודשים. היות והילדה מעל שנתיים אין כל בעיה להשתמש בהם.

מכאן זה שיקול שלכם מה לרכוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנעת אותי. תודה רבה על העזרה

שש
    10/02/2025

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה לגבי הבובקט 3
    אילה
    27/01/2025

שלום אני רוצה לרכוש את הבובקט 3 ואני מחפשת חנויות גדולות שמוכרות אותה כדי לנצל הנחה של כרטיס חבר, כל החנויות הקטנות לא מקבלות חבר, האם אתם משווקים אותה גם לרשתות גדולות, כמו עגליס או מוצצים או בייבי סטאר ?

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לתשובה לגבי הבובקט 3

הוספת תגובה

• אנחנו לא מוכרים לרשתות

קובי סופר
    28/01/2025

שלום אילה,

אנחנו לא מוכרים לרשתות.
    לצערי הרשתות קוראות מה נרשם כאן ולכן לא אוכל לפרט מדוע.

האופציות שלך הן:
    או לרכוש ללא החבר ולנצל למוצרים אחרים כמו כיסא בטיחות.
    או לרכוש עגלה של חברה אחרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציקו myfit - התייעצות
    שש
    26/01/2025

שלום
    מה דעתך על כיסא צ'יקו my fit.
    לילדה בת שנתיים וחודשיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ציקו myfit - התייעצות

הוספת תגובה

• יש דגמים עדיפים

קובי סופר
    26/01/2025

שלום,

זהו בוסטר מעולה אבל יש דגמים עדיפים. עדיפים הכוונה שרמת בטיחותם גבוהה יותר ולכן הייתי ממליץ עליהם ולא על הצ'יקו.

הדגם המוביל הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו. אחריו ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט. קיבל דירוג מעט יותר נמוך מהגרקו אבל שניהם עם דירוג בטיחותי מטורף. שווה ערך ל-5 כוכבי בטיחות לעומת הצ'יקו שבאזור ה-4, זה לא רע אבל כאשר יש בשוק 2 דגמים עדיפים, בייחוד ורמת המחיר דומה אז ברור שאמליץ עליהם ולא על צ'יקו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

שש
    31/01/2025

לגבי הגרקו נאוטילוס סנאגלוקס גרו
    נראה שאין להשיג בארץ.. יודע איזה דגם של גרקו הוא שם דומה אבל אולי גרסה חדשה יותר?
    לגבי הברייטקס - הושבנו את הבת שלי נראה שלא כל כך נוח לה לעומת בציקו. אז נרצה לנסות לחפש את הגרקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי היבוא לא סדיר

קובי סופר
    02/02/2025

שלום,

לצערי היבוא לא סדיר, המצב נוצר גם עקב ביקוש גבוה בארה"ב לכן הנטייה לשלוח מלאים לשוק הגדול של המותג.
    מצד שני בישראל הביקוש נמוך, בוסטר רצועות זה לא מוצר פופלארי וגם כאשר יש צורך הרוב בוחרים בדגמים זולים.

אפשר לחפש את היבואן במבינו קינג ולברר מולם אם יש מקום אשר בו המוצר זמין או לחלופין מתי יהיה משלוח נוסף.

לגבי הנוחות, האמת שהיתרון המרכזי של צ'יקו זה נוחות, לדעתי הוא נוח יותר מהגרקו והברייטקס. הכיסא שלהם נקסטפיט קיבל את הדירוג הגבוה ביותר והוא לדעתי גם הנוח ביותר לכן קל לי מאוד להמליץ עליו בלב שלם.
    המייפיט לצערנו לא שם. הדירוג שלו בקונסיומר ריפורטס הוא 70 נק' שזה שווה ערך ל-4 כוכבי בטיחות ברף הנמוך כלומר, מאוד קרוב ל-3 כוכבים. לעומת זאת ברייטקס עם 83 וגרקו עם 86 שאלו דירוגים חריגים בקטע הטוב. לכן צריך לשים על כף המאזניים את הנוחות מול הבטיחות ולהחליט מה ההעדפה.
    בסוף ככל שהם גדלים כך ההבדלים מתחילים להעלם לכן אני נוטה להמליץ על ברייטקס על פני צ'יקו במידה והגרקו לא זמין או לא יהיה זמין בקרוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר רצועות של גרקו
    תמיר
    26/01/2025

הי קובי, אני לפני רכישה של בוסטר רצועות לילד בן 4 וראיתי דגם חדש של גרקו בשם אנרג'י. האם הוא מומלץ בטווח המחירים שלו? איך הוא לעומת גרקו טרנזישן?

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר רצועות של גרקו

הוספת תגובה

• זהו בוסטר בגרסא אירופאית

קובי סופר
    26/01/2025

שלום תמיר,

לגרקו יש דגמים שמיועדים לשוק האירופאי. זהו בוסטר בגרסא אירופאית. אני פחות ממליץ. הוא מיועד למשקלים יותר נמוכים ולדעתי הדגמים המיועדים לארה"ב הרבה יותר איכותיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין הבובקט לטייגר
    אילה
    18/01/2025

שלום אני מתלבטת בין הבובקט 3 לטייגר, מה יותר עדיף ומה יותר עמיד, והאם גודל האמבטיה שלהם זהה?
    ראיתי שהדם אחד מרימים את הידית עם קליפים בצדדים ובשנייה ממרכז הידית אם בטייגר ובובקט 3 זה אותו דבר?

הוספת תגובה

• אין הבדלים גדולים

קובי סופר
    19/01/2025

שלום אילה,

אין הבדלים גדולים בין 2 הדגמים. ברוב הדברים הן זהות לחלוטין.
    אמבטיה, טיולון, קיפול, תפעול זהים לחלוטין.
    אתם ראיתם טייגר 2, טייגר 3 טרם נמכרת, תחל להימכר בימים הקרובים. אז כיוונון הידית יהיה כמו בבובקט 3 ביד אחת ממרכז הידית.

ההבדלים היחדים בין הדגמים הם בשלדה:
    בטייגר מקבלים גלגלים יותר גדולים באינץ אחד וגם הקפיצים יותר גדולים, זה גורם לעגלה להיות מעט יותר גבוהה. בנוסף השלדה יותר מעובה וסל החפצים יותר גדול. בגלל העיבוי, הגלגלים והקפיצים אפשר להתנייד עם הטייגר בדרכים הכי קשות שיש, אבנים, שלג עבה, חול ים ועוד.
    מצד שני, הבובקט יותר קלה ב-2 ק"ג ורוחב השלדה צר ב-5 ס"מ ולכן במקומות יותר צפופים קל להתנייד איתה בסופרמרקט, חנויות עם מעברים צרים לדוגמא. תופסת גם טיפה פחות מקום במצב מקופל.
    למרות כל אלו עדיין היא מתנייד בצורה מופלאה גם בדרך משובשת חצץ, עיר עתיקה, מדרכה שבורה ועוד. לכם אם אין צורך להתנייד בדרכים סופר קשות לרוב הבובקט מתאימה.
    מבחינת אמינות שתיהן מראות אמינות מדהימה, ברור שהטייגר מעט עדיפה בהיבט הזה אבל יש 5 שנות אחריות לשתיהן ואחוז התקלות בבובקט 2 וטייגר 2 הוא מהנמוכים שיש ובדור 3 כל השינויים שעשינו מעבר לשיפור המוצר, נוחות ההורה והתינוק היו כדי למנוע גם את המעט תקלות שהיו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר מומלץ לגיל 3.5
    הילה
    18/01/2025

שלום
    הבן שלנו בן 3.5 ואני בהריון.
    רוצים להעביר אותו לבוסטר.
    האם בגיל הזה כבר אפשר בוסטר בלי רצועות ?
    ואיזה בוסטר בלי רצועות מומלץ מבחינה בטיחותית,הוא שוקל מעל 15 קג.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר מומלץ לגיל 3.5

הוספת תגובה

• בהתאם לגיל והמשקל ניתן לעבור

קובי סופר
    18/01/2025

שלום הילה,

בהתאם לגיל והמשקל ניתן לעבור. החוק דורש מינימום גיל 3 שנים ומינימום 15 ק"ג משקל הילד, חייב ושני התנאים יתקיימו ואצלכם הם קיימים.
    ההמלצה שלי, עדיין להיות עם רצועות בין אם להמשיך עם הכיסא או לרכוש בוסטר רצועות. זה בטיחותי יותר באופן משמעותי.
    אם בכל זאת הולכים על בוסטר ללא רצועות, הדגמים המומלצים לדעתי הם: סייבקס סולשיין או גרקו אפיקס, שניהם עם דירוגים גבוהים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לכיסא בטיחות
    גלית
    17/01/2025

שלום קובי
    יש לי בת ואני עתידה ללדת כשהיא תהיה בת שנתיים וחודשיים בעזרת ה'.
    כרגע היא משתמשת בכיסא PROTECT של ספורט ליין (מסתובב 360 מעלות). כשרכשנו אותו בזמנו לא עשיתי בירורים כמו עכשיו, האם הוא נחשב בטיחותי?
    כרגע אנחנו מתלבטים מה האפשרות הכי טובה אם אנחנו רוצים לקנות כיסא בטיחות מומלץ ושעדיין יהיה מקום למבוגר לשבת בין שתי כיסאות הבטיחות.
    האם להשאיר את הפרוטקט לתינוק ולקנות בוסטר רצועות לגדולה?
    האם להשאיר את הגדולה בפרוטקט ולרכוש כיסא בטיחות צר לתינוק?
    ואילו דגמים מומלצים בכל אחד מהמקרים?

מבולבלת.
    אבל כפי שאמרתי מה שחשוב לנו זה:
    א. בטיחות.
    ב. שיהיה מקום למבוגר.

המון המון תודה!!!

הוספת תגובה

• לגבי מקום זה משהו שאפשר לבדוק רק פיזית

קובי סופר
    18/01/2025

שלום גלית,

לגבי מקום זה משהו שאפשר לבדוק רק פיזית כלומר, להתקין 2 כיסאות/בוסטר או כל דגם רלוונטי ולבדוק.

לגבי המלצה, לבת שנתיים וחצי בהחלט ניתן לרכוש בוסטר רצועות, זו קניה יותר טובה מכיסא לגיל הזה מכמה סיבות:
    1. לרוב זולים יותר מכיסא
    2. מעט יותר צרים (לא בפער משמועתי ויש כיסאות אפילו יותר צרים).
    3. משמש כבוסטר לכן חוסך בעתיד.

הדגמים המומלצים בטיחותית הם:
    גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו (קיבל את הדירוג הגבוה ביותר)
    2. ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטיט, קיבל דירוג גבוה כמעט כמו הגרקו. לרוב יותר יקר מהגרקו לכן אני נוטה להמליץ על הגרקו מבין השניים.

לגבי הספורטליין, מדובר במושב סיני שלא עבר מבחנים השוואתיים לכן איני יכול להמליץ על מוצר כזה. כמוכן, המבחנים מלמדים שכיסאות מסתובבים לא מצליחים לקבל דירוגים גבוהים כמו כיסאות קבועים לכן אני נוטה שלא להמליץ על כיסאות מסתובבים נכון להיום.
    היות והכיסא כבר קיים וכיסא חדש תהיה הוצאה די רצינית, מכאן זה בעיקר השיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

גלית
    20/01/2025

היי קובי
    1. האם ניתן לחבר את הדגמים שציינת של בוסטר הרצועות למושב הרכב האמצעי עם חגורה? (ואז מימין יהיה כיסא בטיחות מעוגן באיזופיקס, באמצע בוסטר הרצועות ויישאר מקום למבוגר משמאל.)
    2. מה הדגם המומלץ לכיסא בטיחות מגיל לידה, במקרה ונחליט להחליף את הספורט ליין?

ושוב תודה רבה :)
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכיסא המוביל כיום הוא צ'יקו נקסטפיט

קובי סופר
    20/01/2025

שלום גלית,

1. ניתן לחבר בוסטר רצועות עם החגורה, בייחוד הדגמים שהמלצתי. לגבי מושב אמצעי, באופן כללי כן. ברכבים מהעשור וחצי האחרון יש חגורת מותן וכתף כמו בצדדים לכן אין בעיה. מה שכן, יש רכבים שיש באמצע מעין גבעה/בליטה, דבר כזה מוריד מרמת הבטיחות של הכיסא. רצוי שכל הכיסא יהיה 100% על מושב הרכב ושלא יהיו חלקים שיהיו באוויר. לכן אם כך הדבר ויש אפשרות לחגור בצדדים אז עדיף.

2. הכיסא המוביל כיום הוא צ'יקו נקסטפיט. יש חודש בטיחות לדעתי בחלק מהרשתות ולכן ניתן לרכוש אותו במחיר טיפה יותר זול מאשר ברגיל. בייחוד אם יש כרטיסי מועדון כמו חבר ואם רוכשים באילת אז בכלל מגיעים למחירים ממש מצחיקים ביחס לרמת הבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופניים עם גלגלי עזר
    חן
    15/01/2025

היי קובי,
    אשמח לדעת אם יש לך המלצה לדגם/חברה של אופניים עם גלגלי עזר לגיל 4.
    ודבר נוסף - האם יש נוסחה מסוימת לבחירת גודל האופניים (מתבטא בגודל הגלגלים באינץ') לפי גובה הילד?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אופניים עם גלגלי עזר

הוספת תגובה

• האמת שזה פחות התחום שלי

קובי סופר
    18/01/2025

שלום חן,

האמת שזה פחות התחום שלי. ממה שאני זוכר מילדי, פשוט הלכנו למדוד איתם. כן יש עניין של אינץ' ביחס לגובה אבל במדידה אפשר למצוא את הדגם המתאים. ממליץ על כאלו עם מוט דחיפה או כאלו שיהיה ניתן לחבר מקל של מטאטא (בדרך כלל כאלו עם פס מתכת מאחור). זה גם עוזר לילד בפידול בהתחלה, מאוד קשה להם. גם עוזר בהמשך שמפרקים את הגלגלים ומתחילים ללמד אותם לרכב ללא גלגלי עזר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה ספורטליין מחפש סלקל מתאים
    דודו
    15/01/2025

שלום יש לי עגלה של ספורטליין , שמגיע אם מתאמי מקסי קוזי אני חושב לא בטוח.
    איזה סלקל מומלץ לשיתאים לעגלה ספורטלין ?
    איך נחשב הסלקל אינפיניטי?
    בכל רכב ניתן להתקין בסיס איזופיקס?

הוספת תגובה

• יש מגוון סלקלים שמתחברים כולל אינפנטי

קובי סופר
    18/01/2025

שלום דודו,

יש מגוון סלקלים שמתחברים כולל אינפנטי.
    כמוכן רובם מתחברים ללא בסיס, אז ניתן להתקין בכל רכב. לכולם אפשר לצרף בסיס. רוב הבסיסים הם בסיסי איזופיקס, אז צריך שהרכב יהיה משנת 2004 ומעלה ואז כל בסיס יוכל להתחבר לרכב.

הסלקל הכי מומלץ לדעתי הוא ג'ואי אייג'ם 3 מחירו סביר, מתחבר לספורטליין ורמת הבטיחות מהגבוהות ביותר שיש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• JOIE I-Spin XL
    עובדיה
    14/01/2025

מבקש לקבל חוות דעת על הכיסא הנ"ל והאם הוא לא מכיל כימקלים כמעקב בעירה
    ןמה דעתך בכלל , ואם יש המלצה לכיסא נוסף?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    JOIE I-Spin XL

הוספת תגובה

• אני לא יודע לענות לגבי כימיקלים

קובי סופר
    15/01/2025

שלום עובדיה,

אני לא יודע לענות לגבי כימיקלים. אלו לא בדיקות שנעשות.
    לגבי המלצות, תמיד אמליץ על מושבים עם תקינה אמריקאית ותמיד אמליץ לוותר על התענוג של המסתובב. בסוף רוכשים מושב בטיחות ובטיחות זה הפרמטר החשוב ביותר. נכון להיום כסאות לא מסתובבים מקבלים דירוגים גבוהים יותר ולכן אני נוטה לבחור בבטיחות על פני הנוחות שלי.
    הדגם המוביל בטיחותית בתקינה האמריקאית הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה העגלה המומלצת כיום, והשוואה בין בייבי בוס בובקט 2 לסייבקס מיוס 3
    אילת
    12/01/2025

אני מבינה שאין עגלה מומלצת של בוגבו כרגע, בי 6 הייתה המומלצת אבל היא כבר לא ניתנת להשגה.
    אשמח לדעת מה העגלה המומלצת כיום, וכן מה המעלות והחסרונות של עגלות בייבי בוס בובקט (שהבד שלה נראה לי לא מאוד איכותי) ושל סייבקס מיוס 3 (שלא כ"כ אהבתי את העיצוב שלה)

הוספת תגובה

• אני ממליץ לבדוק

קובי סופר
    12/01/2025

שלום אילת,

אני ממליץ לבדוק פיזית. בתור המשווק של בייבי בוס אני משוחד וברור שאכתוב שהעגלה שלנו היא הטובה ביותר.
    גם בחנויות כל חנות תמשוך למוצר שיותר טוב לכיס שלה ולא בהכרח למוצר הכי טוב לכם.
    לכן ההמלצה שלי תמיד:
    לגשת לחנויות, לשים משקל של תינוק בכל עגלה 12 עד 15 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה + עוד מוצרים בסל).
    לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לאחר מכן לקפל את העגלה עם המושב לכיוונכם. במיוס זה לא אפשרי לכן עדיין שיהיה מורכב, לפרק אותו, לקפל, לאחר מכן לפתוח ולהרכיב על מנת להרגיש איך זה יראה לעבוד ככה עם הקיפול עד גיל שנה +. לחלק זה סיוט ולחלק לא קריטי. לאחר מכן לקפל עם המושב לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב. כך תראו איזו עגלה נכונה לכם יותר.
    כמוכן יש כיום בובקט 3 אשר הרבה יותר מתקדמת.
    לגבי הבדים, הבדים בייבי בוס הם האיכותיים ביותר שיש. זה נקרא בד 600D (גם בסייבקס ובוגובו בדרך כלל אלו הבדים), בעגלות יותר זולות משתמשים בבדי 300D
    כמוכן הבדים שלנו נגד מים, מסנני UV וללא כימיקלים.

אני בטוח שלאחר הבדיקה בלי שאני אגיד כלום תבינו שהבייבי בוס עדיפה על הסייבקס בכל פרמטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה חנויות מוכרות את בובקט 3?

אילת אבן דנאן
    12/01/2025

אשמח לרשימה של חנויות שמוכרות את בובקט 3,
    וכן איך אני יכולה לדעת את סוג הבד? רשום עליו באיזשהו מקום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בובקט 3 תהיה זמינה בעוד שבועיים

קובי סופר
    13/01/2025

שלום אילת,

בובקט 3 תהיה זמינה בעוד שבועיים. המשלוח הראשון כולו כבר סולד אאוט. המשלוח השני מגיע עוד שבוע/שבועיים. רובו כבר מכור מראש לכן ברגע שיהיה זמין, אם רלוונטי מומלץ להזדרז.
    היא נמכרת במגזר החרדי בעיקר. אם תצייני אזור מגורים אוכל לרשום רשימת חנויות באזורכם.

לגבי הבדים. בכל העגלות זה פוליאסטר, זו דרישת התקן. כמו שציינתי בפוליאסטר יש דרגות 300D, 600D וכן הלאה. ככל שעולים בדרגה רמת הצפיפות והעובי עולים. זה לא רשום בשום מקום, באף דגם ובאף עגלה. ה-600 הכי אידאלי כי הוא לא עבה מידי ולא דק. לא מוסיף משקל בצורה משמעותית ולא חם מידי בקיץ. לכן זה מה שרוב היצרנים המובילים עושים. המוצרים הסינים הזולים הם עם 300D.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית כיסא בטיחות לבת שנתיים
    התייעצות
    11/01/2025

שלום
    ביתי תהיה בת שנתיים ו5 חודשים כשיוולד לה אח קטן בעזרת השם.
    כרגע יושבת על ציקו נקסטפיט מקס נגד כיוון הנסיעה.
    היא יחסית גבוהה באחוזונים. ובמשקל היא ממוצעת. עד איזה גיל אתה מעריך בערך שיהיה אפשר להשתמש בכיסא עבורה?

אנחנו נצטרך לקנות עוד כיסא בטיחות ומתלבטים בעוד כיסא תינוק לתינוק החדש בעזרת השם (כמו הציקו נקסטפיט מקס או אחר)

או לקנות כיסא לילדים גדולים יותר שמגיל שנתיים אבל אז זה מכריח אותנו להושיב אותה עם כיוון הנסיעה.

מה אתה ממליץ לנו לעשות? כמובן שהבטיחות מעל הכל. אבל אם הציקו נקסטפיט גם ככה לא יתאים בקרוב לבת שלנו אולי עדיף לנו כיסא שהוא מתאים לגיל שנתיים

הוספת תגובה

• יש 2 אפשרויות

קובי סופר
    12/01/2025

שלום,

יש 2 אפשרויות.

1. באמת לרכוש עוד צ'יקו, זה המושב הבטיחותי ביותר שיש והילדה בת השנתיים יכולה להמשיך עם שלה עד גיל 5-6 שנים.

2. האופציה היותר זולה ויותר פרקטית, להעביר את הצ'יקו לתינוק. לגדולה לרכוש בוסטר עם רצועות. 2 הדגמים המובילים הם: ברייטקס גרואו ווית' יו קליק טייט או גרקו נאוטילוס סנאגלוק גרואו.
    שניהם לרוב זולים מהצ'יקו, מעט יותר צרים כך שישאיר יותר מקום למי שישב ליד. רמת הבטיחות זהה לצ'יקו אך הם רק עם הכיוון ואין להם יותר מדי הטייה לשכיבה, לגיל שנתיים + זה לא חיסרון לדעתי.
    בהמשך הם גם הופכים לבוסטר כך שחוסכים רכישת בוסטר בהמשך. זה יתרון שלא בהכרח יתרון כי ייתכן ותעבירו לתינוק אבל עדיין, סוג של ערך מוסף אם יבוא לידי ביטוי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל אלפא i ,של שילב
    דוד
    10/01/2025

אשמח לחוות דעת ומה רמת הבטיחות של סלקל של שילב דגם אלפא i.

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל אלפא i ,של שילב

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    12/01/2025

שלום דוד,

אני פחות ממליץ. זהו מוצר מדבקה סיני שלא עבר מבחנים השוואתיים לכן אנו לא יודעים את רמת בטיחותי. אני לא ממליץ לרכוש מוצר שאנחנו לא יודעים את רמתו הבטיחותית מול סלקלים מתחרים שכן ידועה הרמה שלהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דירוג בטיחות סלקל

דוד
    12/01/2025

יש אתר לדירוג בטיחות של סלקל?
    או איזה דגמים יש לא יקרים אם ציון טוב בבטיחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מגוון אתרים

קובי סופר
    13/01/2025

שלום דוד,

יש מגוון אתרים. ADAC מראה לאירופאים. רובו ללא עלות.
    קונסיומר ריפורטס מראה לאמריקאים אבל הוא בתשלום.

בשני המקרים נבדים רק מותגים מובלים כמו סייבקס, ג'ואי, מקסי קוזי, צ'יקו ועוד.
    לא נבדקים מוצרי מדבקה סיניים לכן מראש אני פוסל אותם.
    כמו שרשמתי, במחיר סביר וברמת הבטיחות הכי גבוהה זה ג'ואי.
    גם הסייבקס טוב אבל פחות מהג'ואי ולרוב יותר זול. אולו האופציות במחיר סביר וברמת בטיחות גבוהה. כל אופציה אחרת זה אול לרדת ברמת הבטיחות או ללכת על משהו שאין נתון של רמת בטיחות.

בברכה,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה