פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון איכותי באזור ה1000 שח
    אמה
    20/03/2025

אנחנו מחפשים אחר טיולון , הקודם היה טיק טק של מום שנקנה בהמלצתך, ממש מהראשונים ובאמת היינו ממש מרוצים לבד מגגון לא מספיק ארוך לשמש הישראלית...
    עכשיו מחפשים טיולון חדש
    דרישות המוצר הם
    1.הורדת גב ע"י בורר מצבים ולא שרוכים למינהם
    2.גגון כמה שיותר ארוך ומצל מפני השמש בארצינו החמה וגם נפתח ונסגר בצורה חלקה ולא נתקעת
    3.מושב רחב ויציב, התינוק בן חצי שנה כבר קרוב ל10 ק"ג הוא צריך מרחב מחיה רחב
    4.רצועות חגירה קלות לפתיחה וסגירה לא כאלו שצריך להתעסק איתם יותר משניה וחצי (אני לא מחפשת תרגול יוםיומי לריפוי בעיסוק)
    5. עגלה עם גלגלים "רצים" שנוסעת טוב ולא נתקעת ולא קשה לסחיבה
    6. כמובן פגוש
    7.סל קניות עדיף גדול כמה שיותר
    8. והכי חשוב משקל נמוך שזה בעיקר הסיבה שאנחנו עוברים מטיולון של המשולבת לטיולון בלבד כי זה כבד נורא לקפל ולהכניס את הטיולון הנוכחי כל פעם לרכב

זהו נראה לי
    בגדול מה שעומד לי כרגע על הפרק זה טיולון של ג'וי פרסל
    הוא עונה על מירב הפרמטרים
    (חשבתי שטיקטק 3 תיהיה טובה אבל הגלגלים שלה פשוט נתקעים היא לא זזה חלק בכלל)
    האם יש לכם המלצות אחרות? נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין טיולון שיענה על הכל לצערי

קובי סופר
    23/03/2025

שלום אמה,

אין טיולון שיענה על הכל לצערי. תמיד יהיה חסר משהו.
    בייחוד שרוב הטיולונים הם עם שרוכים לשינוי מצבים ולא לחצן זאת על מנת לחסוך במשקל.
    הג'ואי לדוגמא עונה לרוב אבל הגגון לא הכי מושלם.
    אפשר לבדוק גם את ספורטליין וייפר שדומה לג'ואי אבל הגגון שלו הכי גדול מכלל הטיולונים, מצבים עם לחצן, די נוח לניוד, חגירה רגילה יכול להיות שיהיה לך יותר נוח לעומת המגנטים במון שהם פחות מוצלחים, כיום יש מגנטים סופר קלים לשימוש אבל הם עדיין לא זמינים בטיולונים.

יש גם את אייביסי דיזיין פינג 2 אבל יש לו חיסרון שהוא לא נפוץ בחנויות אלא רק במגזר החרדי וגם חורג מהסכום.

לגבי מרחב, רוב הטיולונים די צרים.

אם גמישים לגבי גודל קיפול, אפשר לבדוק את ביבה טאיטאי. זה יותר עגלה מטיולון אבל, זה מתבטא רק בקיפול טיפה יותר גדול. במשקל הוא שוקל כמו הפרסל או הוייפר.
    בניוד הוא עדיף משמעותית על שתיהן, בגגון הוא כמו הויפר סופר מצל. במרווח הפנימי הוא מנצח בגדול, סל חפצים ענק ורצועות רגילות.
    השינוי מצבים עם שרוך ולא לחצן אבל, זה שינוי ביד אחת ככה שאני לא רואה בזה חיסרון.

בכל מקרה אלו ההמלצות שלי וכמובן ההמלצה הרגילה, להתנסות פיזית בכל דגם. להושיב את התינוק, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לחגור ולהוציא. לקפל, להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ג'ואי כרום או פיניטי מה ההבדל?
    מילנה
    16/03/2025

האם ההבדלים בין הדגם החדש פיניטי , לכרום מצדיקים הפרש של 700 ש"ח במחיר?

הוספת תגובה

• אלו עגלות שונות

קובי סופר
    17/03/2025

שלום מילנה,

אלו עגלות שונות. הכרום יצאה לפני יותר מעשור והפינטי לפני כשנתיים. כמוכן מדובר בסגנון שונה הפינטי יותר עירונית וקומפקטית. הכרום לדעתי מעולה אך גדולה בקיפול.
    ההמצלה שלי כמו תמיד להתנסות פיזית עם המוצר. לנייד בחנות ומחוץ לחנות עם משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות. לנסות לקפל עם המושב כשהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים את העגלות במצב מקופל עם המושב כדי להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב ולבסוף תוכלו לראות את ההבדלים ואם הפער מוצדק או לא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות עגלה קלה עם חיבור לסלקל
    אמאלה
    09/03/2025

היי קובי, שבוע טוב :)
    ילד 3 בדרך, והפעם אנחנו רוצים עגלה קלילה.
    הבנתי שיויו יותר מדי קלה, אז חשבנו על אחד מהדגמים הבאים:
    נונה איקסה/ טריב נקסט, מיוס 2, בוגבו בי5. (יודעת שחלקן יד 2).

מה חשוב לנו?
    - חיבור לסלקל, האם יש דגם שלא מחייב מתאם?
    - קלת משקל.
    - קיפול לא מסובך.

ואם אפשר עוד שאלה, איזה סלקל מומלץ, מאלה שמתחברים לאחת העגלות הנ"ל..?
    ולדעתך יש סיבה שסלקל עם/בלי בסיס לא יכנס ככיסא 3 במושב אחורי? (או שזה תלוי במקום שנשאר..).

המון המון תודה מראש..!!

הוספת תגובה

• צריך לקחת כמה דברים בחשבון

קובי סופר
    09/03/2025

שלום,

צריך לקחת כמה דברים בחשבון לפני שניגשים לבחור עגלה.
    אם נרצה עגלה קלה צריך להבין שכדי לייצר מוצר קל צריך לקצץ ממנו דברים. ככל שנקצץ יותר כך ירד המשקל. מה זה אומר לקצץ?
    ניתן לשים גלגלים יותר קטנים מחומר יותר פשוט, קפיצים יותר קטנים או בכלל לא. מושב ואמבטיה יותר צרים וקצרים, טיולון מרשת או בד מתוח ובתוכו לוח פרספקט, שינוי מצבים עם שרוך ולא לחצן, טיולון חד כיווני, ללא מדרך רגליים, גגון קטן, ידית לא מתכווננת, בד יותר דק ועוד.
    לכן היויו דוגמא טובה. גלגלים קטנים מאוד, שינוי מצבים עם לחצן, בדורות הקודמים הגיע ללא מדרך רגליים, גגון קטן, טיולון חד כיווני. מושב די צר וקצר לכן המשקל שלה הוא מהקלים ביותר שיש אך חשוב להבין ככל שקיצצנו דברים אמנם קיבלנו משקל קל אך בסוף זה פוגע בנוחות של התינוק במרווח הפנימי, ביכולת הניוד, בהרגשה של כל אבן או בור קטן במדרכה.
    לכן צריך לעשות את השיקול האם אני מוכן להקריב מהנוחות שלי ולטפס במשקל כי יש כמובן תמונה הפוכה, אם נרצה לשים הכל לרווחת התינוק רוחב, אורך גלגלים איכותיים וגדולים, ידית מתארכת ועוד אז נגיע למשקלים של יותר מכפולים בהשוואה ליויו. מצד שני התינוק ירוויח בגדול.
    לכן השיקול צריך להיות עד כמה מהנוחות שלנו נקריב לטובת נוחות התינוק או להפך.
    כמוכן חשוב לציין, חיבור סלקל על העגלה או בכלל ניוד בסלקל זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות לתינוק! בייחוד בחודשים הראשונים. זה פוגע אורטופדית בגב והצוואר ופוגע בדרכי נשימה. הפגיעה היא רק בשהייה ממושכת. אם נקפיד על שהיות של פחות משעה ביום כלומר נסיעות וזה אז לא תהיה בעייה. גם כאן לנייד בסלקל זה הכי נוח להורה לכן שוב, האם הנוחות שלי עולה על נוחות התינוק? כל הורה צריך לבחור לעצמו.

לאחר כל אלו. ההמלצה שלי לגשת לחנויות, לקפל עגלות עם הטיולון ולהרים כדי לראות אם תוכלו להסתדר עם משקלים של 8-10 ק"ג. אם כן אז יש אופציות טובות שגם התינוק יקבל מוצר טוב יותר מיויו. נונה טריב, סייבקס מיוס 3 (2 לא קיים עוד לדעתי). בוגבו בי 5 לא קיימת וה-6 גם ירדה מפס הייצור לכן בוגבו בי זה רק יד 2. צריך לקחת בחשבון שיכול להיות לזה חיסרון לטווח הרחוק מאוד כי לא יהיו חלפים בעוד כ-5 עד 10 שנים עם זאת זה ילד שלישי לכן אולי לכם זה לא חיסרון.
    בכל שלושת הדגמים האלו הטיולון דו כיווני, נוחות הניוד עדיפה על היויו, בייחוד בנונה. עם זאת גם בנונה וסייבקס כדי לקזז משקל עשו מושב שעשוי מרשת אשר לדעתי זה מספק תמיכה פחות טובה לתינוקות. על כל ה-3 מתחברים סלקלים כך שההמלצה שלי לגשת לחנויות.
    לשים משקל של 12-15 ק"ג על נונה או סייבקס (עם בוגבו זה פחות יעבוד כי אין בחנויות), לנייד בחנות ומחוץ לחנות. להתנסות בקיפול עם המושב לכיוונכם (בסייבקס לדוגמא זה לא אפשר לכן צריך בכל זאת שיהיה מולכם, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב על מנת שתראו אם זה משהו שהוא נוח או מתסכל). לאחר מכן לקפל עם המושב לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב ואז תראו איזו עגלה מתאימה לכם יותר.

ההמלצה שלי, לבדוק את בייבי בוס בובקט 3 שלנו. גלוי נאות זו עגלה שאני פיתחתי, הרעיון שלי היה לייצר מוצר קל אבל מבלי להתפשר על כל מה שרשמתי בהתחלה, כדי להתגבר על שיטת הקיזוז מצאנו טכנולוגיות וחומרי גלם איכותיים, קלים וחזקים יותר ויצרנו מוצר ששוקל 8 וחצי ק"ג (נונה וסייבקס שוקלות 10 ק"ג + והבי 6 מעל 11 ק"ג). ולמרות שאנחנו קילו וחצי פחות, עדיין המושב שלנו מפלסטיק יצוק ולא רשת, הגגונים יותר גדולים, השכיבה יותר שטוחה, הגלגלים מגומי מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קובי סופר
    09/03/2025

הגלגלים מגומי מלא, הקפיצים יותר גדולים, המושב יותר מרווח ברוחב ובאורך, ידית מתארכת (בסייבקס לדוגמא אין) ועוד המון יתרונות. כמוכן, משלמים הרבה פחות בהשוואה למותגים. לכן לדעתי שווה לבדוק את העגלה. יש חיסרון אחד גדול במוצר שלנו, העגלות נמכרות רק במגזר החרדי לכן צריך לעשות מאמץ כדי להגיע ולראות אבל לדעתי זה שווה.

לגבי סלקלים, אם רוצים לחבר לעגלות שציינו כאן, ג'ואי אייג'ם 3 מתחבר לכל הדגמים, הוא מקבל את הדירוגים הגבוהים ביותר מאלו שמתחברים (יש כאלו שלו עם דירוגים טיפה יותר טובים אך לא משמעותי). המחיר שלו סביר ללא בסיס אך עם בסיס המחיר מוכפל אך כך זה בכל הסלקלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

אמאלה
    10/03/2025

היי קובי, תודה על התשובה המאוד מפורטת...!!

כמובן שיויו לא באה בחשבון, וגם עניין הסלקל, לא חשבתי לרגע שיהיה שם יותר מחצי שעה לבדיקות וכו'. חלילה לא במקום האמבטיה עצמה.

עניין הבדיקות שכתבת מאוד נכון, אבל התכנון הוא לרכוש יד 2, לכן לא אצליח להגיע להשוואה כזאת.
    חידשת לי לגבי סייבקס, שאין אפשרות לקפל את העגלה כשהפנים לכיוון ההורה.
    והעניין שיש בעגלה רשת זה גם משהו שאולי לא הכי נוח לתינוק... אז נתת עוד נקודה להתלבטות.

לגבי הבובקט, לא מצאתי אונליין... רק את הדגם הקודם -2.
    יודע מה המחיר של הבובקט 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע

קובי סופר
    11/03/2025

שלום,

הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע עקב ביקוש מוגבר לכן לא מספיקים להעלות.
    המחיר המומלץ הוא 3500 ש"ח אבל כל חנות מתמחרת אחרת, יש מבצעים לקראת החגים, חבילות לידה ועוד.
    בנוסף בעוד שבוע וחצי תגיע בובקט 3 בצבע אפור בהיר אשר תימכר במחיר מוזל של 3000 ש"ח מחיר מומלץ.
    ההבדל הוא נטו בצבע ולא במוצר.

אם הולכים על מוצר יד שנייה מבין שלושת האופציות שרשמת הבגובו בי 6 לדעתי האופציה המוצלחת מבין ה-3. את הסייבקס והנונה עוד ניתן לבדוק פיזית בחנויות. את הבוגבו אפשר לבדוק פיזית מהמוכרים של היד 2.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס 360- כסא מומלץ לבני שנה ומעלה?
    נופר
    04/03/2025

היי, אני מחפשת כסא שיהיה נוח ככל האפשר לבני שנה + (אפשר מילדה ולנצח, לא משנה לי) ללא מגבלת תקציב.
    קיבלתי המלצות על הכסא 360 של ברייטקס- ותהיתי מה דעתך.

זה לרכב של הסבא והסבתא- המליצו לי על ה360 כדי שכשיהיה ילד 2, הם יוכלו לסובב בקלות את הכסא ולהסתדר עם כסא אחד.

הוספת תגובה

• הדגם שהומלץ לי- חידוד לשאלה

נופר
    04/03/2025

אחדד- המליצו לי על Britax Swivel 360° I-Size, אבל אני לחלוטין פתוחה להצעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על בטיחות לפני הכל

קובי סופר
    06/03/2025

שלום נופר,

אני ממליץ על בטיחות לפני הכל. לפני הנוחות של הסיבוב ולפני העניין של הרוחב או טווח גילאים רחב.

אם אין מגבלת תקציב הכיסא הכי בטיחותי נכון להיום הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ. לדעתי הוא גם אחד הנוחים ביותר לתינוקות. הוא לא מסתובב והוא ברוחב סביר. מתאים מלידה (אחד הבודדים שלא רק בהצהרה אלא גם בנוחות בזכות זווית שכיבה קרובה לסלקל) עד 30 ק"ג.

הברייטקס טרם נבחן במבחן השוואתי לכן איני יכול להמליץ עליו נכון להיום.
    שלושת הדגמים של ברייטקס שקיבלו דירוג דומה לצ'קו ירדו מפס הייצור לכן הם לא רלוונטיים מה שמשאיר את הצ'יקו ללא תחרות נכון להיום. כל כיסא אחר יהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן זה שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס Grow with you CT או גרקו slimfit
    שאלהקטנה
    02/03/2025

שלום
    לאחר התייעצות פה בקבוצה רכשנו ברייטקס grow with you clicktight בנוסף לציקו נקסטפיט שיש לנו באוטו.
    הבעיה שאין מקום למבוגר לשבת באמצע וגם אם נרצה בעתיד ילד שלישי נצטרך להחליף לפחות כיסא אחד. עוד לא אספנו את הבריטקס מהחנות כך שאפשר להחליף עדיין.
    ראינו את הגרקו slimfit. מה דעתך עליו?

הכיסאות מיועדים לניו בורן ולילדה בת שנתיים ו5 חודשים ששוקלת 14.5 קילו.

אם נקנה את הגרקו סלימפיט הוא יהיה לניו בורן והבת שנתיים תשאר עם הציקו נקספיט.
    אם נרכוש את הברייטקס זה יהיה של הבת שנתיים והניו בורן ישב בציקו נקספיט

הוספת תגובה

• צריך לבדוק פיזית ברכב

קובי סופר
    02/03/2025

שלום,

אלו שאלות שקשה לי לענות עליהן. צריך לבדוק פיזית ברכב.
    אניר רק יכול לרשום שהסלים פיט מקבל דירוגים גבוהים מאוד אך הצ'יקו מקבל את הדירוג הגבוה ביותר. אז בין גרקו לצ'יקו עדיף צ'יקו.
    הברייטקס כמעט מוביל הדירוג כך שהוא מעולה לבת השנתיים. לכן אם יש אפשרות צ'יקו וברייטקס זו האופציה היותר בטיחותית.
    לגבי העתיד, ממליץ לא לחשוב על זה כרגע. דברים משתנים, ייתכן ויהיה רכב גדול יותר, ייתכן והילד הבא יגיע שבת השנתיים + תהיה כבר בת 5 ואז אפשר לרכוש לה בוסטר גב שהם ממש צרים. בכל מקרה כמו שרשמתי, תעשו בדק ברכב עם כל האופציות כולל התקנה שלהם וכולל ישיבה בין הכיסאות ותראו מה מתאים לכם לרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש לבן לתינוק - מומלץ?
    דור
    28/02/2025

היי, אנחנו הורים טריים לתינוק (בן 4 חודשים) שמסרב לישון בלילה. קראתי כתבה באיזה בלוג שמומלץ לשים רעש לבן כדי לעזור לתינוק לישון. ממליצים? מוצר ספציפי שכדאי? איך הhatch rest שמומלץ בכתבה?

לקביעת תור
    סגירה
    רעש לבן לתינוק - מומלץ?

הוספת תגובה

• אני לדעתי פחות הכתובת

קובי סופר
    02/03/2025

שלום דור,

אני לדעתי פחות הכתובת. אני רק יכול לומר מילדיי שלא השתמשנו. ניסתי להשמיע דרך יוטיוב ולא ראיתי תועלת. מה שקרה אצלנו שגם היה ילד שלא התחבר לשינה זה שבמקרה הייתה הרצאה של יועצת שינה שעלתה 20 שקלים (עד היום אני חושב שאלו ה-20 שקלים הכי טובים ששילמתי).
    הדבר הכי חשוב שלמדנו הוא הרגלים. האכלה בשעות מסודרות, שנת צהריים 2-4, טיול בערב בשקיעה כדי שהילד יבין שלילה ותכף ישנים, האכלה, מקלחת והרדמה. בהתחלה זה היה קשה מן הסתם לא נרדם בצהרים ולא בערב אבל המשכנו להתעקש על הסדר ובסוף זה תפס (ואפילו יחסית מהר). לכן ההמלצה שלי לפחות זה הרגלים ושגרה קבועה.
    כמוכן צריך לבדוק אם התינוק עם מוצץ או שהוא גם סרבן מוצצים כי זה גם משפיע על השינה (אצלנו התינוק היה סרבן מוצצים), לכן בשילוב השגרה וכאשר מצאנו את המוצץ המתאים שהוא נתפס הכל עבד. בנוסף יש טכניקות הרדמה כמו עם מנשא קשירה וקפיצה על כדור פיזיו, את זה עשינו בלידה השנייה (כמובן הרגלנו די מהר למוצץ). כאן מהתחלה הייתה שינה די טובה כמובן יחד עם ההרגלים.

מעבר לזה אני לוקח בספק כל כתבה/בלוג. בסוף יש אפלייט שהמקשר למוצר מקבל תמלוגים. אבל אפשר לבחון עם יועצי שינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתך על עגלת נונה איקסה?
    שושי
    27/02/2025

מה דעתך על נונה איקסה?
    הצרכים שלי הם עגלה שתכנס לתא מטען צפוף (ילד חמישי) קלה -מגורים בקומה שלישית בלי מעלית שתהיה נוחה לתינוק גם לשכבה בעגלה בשימוש בבית כי יש בבית 2 קומות או כשהולכים להתארח אני אוהבת שיש לילד את הפינה שלו
    תודה
    אהבתי בדגם ההוא שהאמבטיה מתקפלת באיחסון

לקביעת תור
    סגירה
    דעתך על עגלת נונה איקסה?

הוספת תגובה

• אני פחות ממליץ

קובי סופר
    02/03/2025

שלום שושי,

אני מבין את הצורך אך אני פחות ממליץ.
    צריך להבין שכדי להגיע למשקלים קלים צריך לקצץ דברים במוצר.
    בנונה זה הגלגלים שהם נורא קטנים. המושב טיפה יותר צר ממושב ממוצע, הגב מרשת, הידית לא מתכווננת לגובה.
    אני תמיד ממליץ להתנסות פיזית עם המוצר, לשים משקל של 12-15 ק"ג ולנייד בחנות ומחוץ לחנות. הניוד שלה לדעתי לא הכי נוח בדרך משובשת והיא מותאמת בעיקר למדרכה חלקה או רגילה בלי יותר מידי בליטות או שברים בדרך ובשיראל אין הרבה מקומות כאלו.
    אם עולים טיפה במשקל אפשר לרכוש בייבי בוס פנתר. שוקלת 6 וחצי ק"ג. מקבלים מושב יותר מרווח (רחב וארוך), גב יצוק מפלסטיק ולא רשת, ידית מתארכת, יכולת ניוד יותר טובה וקיפול די דומה. החיסרון היחידי שהיא נמכרת רק ברשת גולד בייבי שזו רשת למגזר החרדי.
    אם יש יכולת לעשות את המאמץ ולבדוק אותה לדעתי זה ישתלם. גם כאן ממליץ לעשות את מבחן הניוד כפי שרשמתי לגבי הנונה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי לראות את הבייבי בוס

שושי
    05/03/2025

הלכתי לראות כמו שהמלצת וממשממש התרשמתי מהבייבי בוס רואים שפותחה אחרי הבנה של כל הבאגים בעגלות האחרות. המוכרת בחנות המליצה יותר על הבובקט למה? לא הבנתי מספיק את ההבדלים בין הדגמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדלים בין הבובקט לפנתר

קובי סופר
    06/03/2025

שלום שושי,

יש לנו כיום 4 דגמים.
    פנתר, בובקט, צ'יטה וטייגר.
    צ'יטה כרגע נמכר דור 2 בעוד בשאר הדגמים נמכר דור 3 שעבר המון שיפורים לכן אני ממליץ ללכת על הדגמים האחרים.
    הטייגר הוא דגם שמיועד למי שצריך להתנייד בדרך ממש קשה כמו מושב, חול, שלג וכו' לכן היא הגדולה והכבדה ביותר ולדעתי לא מתאימה לצורך.

ההבדלים בין הבובקט לפנתר הם:
    נתחיל מהדומה, האמבטיה, הטיולון, הקיפול והתפעול זהים לחלוטין.
    יש רק 2 הבדלים בשלדה: בפנתר הגלגלים יותר קטנים ומסיליקון והשלדה יותר דקה. הבובקט עם גלגלי גומי לכן הבובקט כבדה יותר ב-2 ק"ג אך יכולת הניוד שלה עדיפה בדרך משובשת. על מדרכה רגילה וקניון לא יורגש הבדל. לכן זה תלוי בכם עניין המשקל. אני אישית יותר אוהב את הבובקט ותמיד בעד יכולת ניוד עדיפה מכיוון ש-99% מהזמן דוחפים את העגלה ובניוד הבובקט יותר קלה. עניין המשקל בא לידי ביטוי רק בהרמה לרכב או אם צריך לעלות מדרגות. עדיין הבובקט שוקלת 8 וחצי ק"ג כאשר רוב העגלות שוקלות 10-13 ק"ג כך שהיא קלה מאוד.
    מכאן זה בעיקר שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על עריסה חשמלית?
    פרלה
    26/02/2025

האם זה שווה את זה והאם לא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    מה דעתך על עריסה חשמלית?

הוספת תגובה

• לא זה לא מסוכן בתנאי

קובי סופר
    27/02/2025

שלום פרלה,

לא זה לא מסוכן בתנאי כמובן שהמוצר נבדק ואושר ע"י מכון התקנים. צריך לוודא את שם היצרן ושם הדגם, לאחר מכן ניתן לפנות למכון התקנים ולברר איזה תקן המוצר קיבל, יש לשים לב, יבואנים יכולים להעביר תקן את המוצר כעריסה כלומר ללא השקע החשמלי ואז לקבל אישור ובפועל לשווק עם שנאי לכן חשוב לברר מול מכון התקנים את עניין החשמל!
    אם המוצר אושר כולל השנאי החשמלי אין חשש, יש מלא נדנדות בארץ ובעולם עם שנאי זהה שעושות כמעט את אותה הפעולה והכל תקין אבל שוב, הכל בתנאי שהמוצר נבדק בשלמותו הכל כולל הכל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי כסא בטיחות שני
    אני
    26/02/2025

היי קובי,
    הבת שלנו בת שנה. בהתחלה לפי המלצה שלך קנינו סלקל ולא כסא בטיחות ועכשיו רוצים להעביר אותה לכסא בטיחות.
    היא גבוהה והגובה שלה 75 סמ. משקל בערך 8 קילו. אציין שהסלקל שהיה לנו. סייבקס אטון. לא היה נוח לה בכלל.היא בכללי לא אוהבת להיות חגורה ולשבת הרבה זמן.
    בכל אופן, אני יודעת שאתה ממליץ על ציקו אבל ראינו את הכסא בחנות והוא ממש ענק. בסוף בחרנו את הכסא של גרקו טרושילד. איך הוא לדעתך? האם הוא נחשב נוח ובטיחותי?
    בנוסף, מה אתה ממליץ כסא בטיחות נוסף, שלא יקר, אנחנו
    מחפשים כסא נוסף שיהיה בטיחותי ונוח, שנוכל לשים באוטו נוסף, כך שניקח אותו ברכב אחר לא נצטרך להעביר את הכסא מרכב לרכב. מה אתה ממליץ? ומה לדעתך על הדגמים המסתובבים? שיותר נוח להכניס את הילד.

הוספת תגובה

• מבחינת נוחות אפשר לבדוק בחנות

קובי סופר
    26/02/2025

שלום,

מבחינת נוחות אפשר לבדוק בחנות, להושיב את הילדה, לחגור ולראות מה נוח לה.
    מבחינת בטיחות ההמלצה היא צ'יקו מכיוון שהוא עם הדירוג הכי גבוה כך שאם רוצים בטיחות זו התשובה. הגרקו טרושילד לא קטן ממנו. הגרקו גם מקבל דירוג גבוה מאוד אך לא כמו צ'יקו. בנוסף הוא משולב עם בוסטר משהו שאני פחות מחבב אבל עדיין, בטיחותית הוא מעולה אז רק צריך לבדוק אם נח לילדה.

לגבי כיסא שני, כאן תלוי התקציב מאוד. יש את קוסקו סנרה נקסט שהוא זול מאוד וברמת בטיחות גבוהה. הוא לא מציע נוחות אבל לנסיעות קצרות הוא בהחלט פתרון נהדר.

לגבי מסתובבים, יש נתונים של מבחנים ונכון להיום אין מסתובבים ברמת הבטיחות הגבוה ביותר. יש את בייבי ג'וגר סיטי טרן שהוא עם הדירוג הגבוה ביותר לכיסא מסתובב. הוא לא מסתובב 360 אבל כן מסתובב לכיוון הדלת שזה מספיק. הוא יקר מאוד ודי גדול. הוא ברמת בטיחות של כמעט 5 כוכבים. 4 ברף הגבוה כך שאם רוצים מסתובב אני ממליץ עליו כל השאר או שטרם נבחנו או שהם עם דירוג נמוך יותר. כמוכן יש דגמים אירופאים אבל אני אישית פחות מחבב מושבים אירופאים מה גם שהם יקרים עוד יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הטייגר בהשוואה לעגלה הזו?
    ג`קי
    16/02/2025

איך הטייגר בהשוואה לעגלה הזו?
    https://www.alibaba.com/product-detail/detail_1600859647331.html

הן נראות זהות

הוספת תגובה

• בחרת להטריל אותי

קובי סופר
    17/02/2025

שלום בחור חביב שמטריל אותי בכל מקום,
    שיהיה לך בהצלחה. ברור לי שאתה טרול שמנסה לפגוע לי בפרנסה. קח בחשבון שהגלגל מסתובב ואתה תקבל את המגיע לך!
    אני בתמימותי עוד עונה לך ברצינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על סלקל מגיל לידה
    שאלה
    14/02/2025

שלום
    קנינו ציקו נקסטפיט אבל הראש של הניו בורן לא יושב בצורה טובה. אין תמיכה ואין כרית לניו בורן שתומכת בראש ואנחנו מפחדים להוסיף כרית לא שייכת כי יכול לפגוע בבטיחות של הכיסא לכן מתעניינים ברכישת סלקל לשלב הראשוני.
    אשמח להמלצה של סלקל בטיחותי ויהיה נחמד אם מתחבר לעגלת ספורטליין xl סיילו (אבל לא חובה).
    גם רצוי בתקציב לא בשמיים..אבל קודם כל הבטיחות.
    תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על סלקל מגיל לידה

הוספת תגובה

• ג'ואי אייג'ם עונה הכי טוב לדרישות

קובי סופר
    16/02/2025

שלום,

ג'ואי אייג'ם 3 עונה הכי טוב לדרישות. הוא מתחבר לספורטליין, מחירו סביר (לא זול ואם נוסיף בסיס אז הוא כבר יקר אבל כל סל קל עם בסיס יגיע למחיר דומה).
    הכיסא של צ'יקו מגיע לזווית הכי קרובה לזו של סלקל ועדיין זה לא זווית של סלקל. ניתן להוסיף תומך פנימי לא מקורי רק רצוי כזה שעבר מבחן ריסוק כמו של מותג BENBAT. זה לא פוגע ברמת הבטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360?
    אדווה
    13/02/2025

איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360?
    קראנו שהג'וי מקבל ציוני בטיחות הכי גבוהים בעולם
    וגם ההארבור של ג'וי מקבל ציונים גבוהים יותר ממה שראיתי.

הוספת תגובה

• השאלה לא מובנת

קובי סופר
    13/02/2025

שלום אדווה,

השאלה לא מובנת. מי זה הוא?
    איזה כיסא איזה דגם?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עגלת אחים מומלצת
    אילה אמונה
    12/02/2025

יש לי תינוק בן שלושה חודשים ופעוט בן שנתיים
    הפעוט עדיין צריך עגלה (לא הסתדרתי עם טרמפיסט, יש לי אינגליזינה אלקטה) מחפשת המלצה לעגלת אחים טובה ולא כבדה. ראיתי את איזי טווין, מאונטן באגי.
    יש לי סיטי סלקט אבל מרוב שהיא כבדה ומסיבית לא משתמשת בה כמעט

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עגלת אחים מומלצת

הוספת תגובה

• עגלות כפולות הן כבדות

קובי סופר
    13/02/2025

שלום אילה,

עגלות כפולות הן כבדות, בכל זאת זה סוג של ללכת עם כמעט 2 עגלות.
    מאונטיין באגי כבר לא רלוונטי המותג לא משווק בארץ.
    איזי טווין 4 זה הדגם הכי קל של מותג בייבי מונסטרס.
    אני ממליץ לבדוק את ולקו בייבי סלים טווין שהיא בסגנון של ה-2 שציינת אבל הולקו יותר קלה מהן במשקל ועדיין ברוחב דומה.
    כמוכן בולקו יותר קל לשנות מצבים משכיבה לישיבה ולהפך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על כיסא בטיחות
    איילת
    11/02/2025

הי מחפשת כיסא בטיחות מלידה שיאפשר מנח בדומה לסלקל. אשמח לשמוע ממך מה דעתך לגבי ה joie spin 360 או הgarco turn to me. גם בעניין הבטיחות והאם יש דגם אחר של ברייטקס או סייבקס שאתה ממליץ עליו יותר.תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על כיסא בטיחות

הוספת תגובה

• הכיסא המומלץ ביותר הוא ציקו נקסטפיט

קובי סופר
    13/02/2025

שלום איילת,

הכיסא המומלץ ביותר הוא ציקו נקסטפיט. הוא קיבל את דירוגי הבטיחות הגבוהים ביותר, יש לו גם את זווית השכיבה הטובה ביותר והכי קרובה לסלקל לכן הבחירה כאן היא קלה.
    כל השאר זה לרדת ברמת הבטיחות וגם בנוחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360 או i-spin safe?

אדווה
    13/02/2025

איך הוא בהשוואה ל-joie i-spin 360? או ה-safe?
    קראנו שהג'וי מקבל ציוני בטיחות הכי גבוהים בעולם
    וגם ההארבור של ג'וי מקבל ציונים גבוהים יותר ממה שראיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הייתי בוחר בצ'יקו.

קובי סופר
    16/02/2025

שלום אדווה,

אני הייתי בוחר בצ'יקו.
    אין כזה דבר ציוני הבטיחות הגבוהים בעולם. גם לא ניתן לקבוע מי המוביל מכיוון שיש תקנים שונים בכל יבשת ואפילו דרישות מסוימות במדינות מסוימות.
    בישראל ניתן למכור מושבים בתקינה אמריקאית או אירופאית.
    הצ'יקו קיבל את הדירוג הגבוה ביותר בארה"ב ואילו הג'ואי באירופה.
    מדובר ב-2 דרישות שונות וכל הורה צריך לעשות את ההחלטה שלו מה עדיף. אני אישית בחרתי צ'יקו לילדים שלי בלי לחשוב פעמיים ולכן זו המלצתי.
    התקינה האמריקאית יש שיאמרו פחות מחמירה אבל להבדיל מאירופה בארה"ב יש דרישות חברות ביטוח קשוחות, תביעות זה ספורט לאומי ויש מבדקים חיצוניים הרבה יותר מחמירים מכל תקינה לכן היצרנים בכלל לא נצמדים לענייני התקינה אלא עושים הרבה מעבר. כמוכן מושב אמריקאי מתאים עד 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה כאן גם הג'ואי (הוא חריג מכיוון שגם הוא מאפשר התקנה נגד הכיוון עד משקל גבוה זה ביגוד לרוב המושבים בתקינה האירופאית). בשני המקרים זה אומר שניתן למשוך נגד הכיוון עד גיל שנתיים ויותר. אבל עם הכיוון הצ'יקו מתאים עד משקל 30 ק"ג בעוד ג'ואי רק עד 18 ק"ג. לכן עם צ'יקו ניתן למשוך עד גיל 5-6 שנים מה שיותר בטוח עבור התינוק בהשוואה לבוסטר.
    כמוכן לאמריקאים יש תפס בית חזה, זה שומר טוב יותר על התינוק בייחוד בחורף עם לבוש עבה. באמריקאים החגירה יותר קלה, מקליקים כל רתמה בנפרד בעוד שבאירופאים צריך להצליב 2 רתמות ואז לסגור, מספיק שהילד באי נוחות, זז או בועט וצריך כל פעם להתחיל מחדש את החגירה. מצד שני בפתיחה באירופאי הפתיחה יותר מהירה.
    לסיום, זווית השכיבה בצ'יקו הרבה יותר טובה ונוחה לכן בחודשים הראשונים לתינוקות יהיה הרבה יותר נוח בצ'יקו.
    כמו שרשמתי, מעל לעשור אני ממליץ על צ'יקו, גם במבחן החיים בתאונות במהירויות הרבה יותר גבוהות מכל מבחן ריסוק, בתאונות שעקבתי אחריהן ובהן הילדים היו עם צ'יקו, הם יצאו ללא שריטה בעוד המבוגרים יצאו עם פגיעות.
    לכן גם היום צ'יקו זו הבחירה שלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקן אירופאי ובפרט שבדי נחשבים טובים יותר

ג`קי
    16/02/2025

אני לא מסכים איתך וכן הייתי ממליץ לה ולכל מי שקורא להעדיף תקן אירופאי (המבחנים הגרמניים) ובפרט תקן שבדי.

התקן האמריקאי לא מחמיר מספיק.
    וכל הדמגוגיה על ביטוחים לא עוזרת, כשבפועל המבחנים עצמם פחות מחמירים (ואת זה קל לבדוק כי יש מפרט בדיקות)

לגבי כיסא שמכסה טווח משקלים גדול יותר - זה אפילו יותר גרוע לדעתי.
    זה בגדר - תפסת מרובה, לא תפסת.
    כי במקום שהכיסא יהיה מותאם לגודל התינוק, נדרשים מתאמים וכל מני טריקים כדי שהוא יהיה בטוח.

עדיף במקרה הזה לקנות מוצר יעודי לגודל קטן (0 עד 18 קילו) ולאחר מכן לעבור לכיסא בטוח יותר לגודל גדול יותר.
    ברור שיש לזה השלכות כלכליות, אבל מבחינת בטיחות בלבד צריך להגיד שהתאמה לגודל היא כן אספקט לקחת בחשבון

הבחירה שלי היא דווקא ה-i-spin safe כי מדובר בכיסא עם תו התקן השבדי וציון הבטיחות הגבוה ביותר שאי פעם נבדק במבחנים השבדיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אכנס לוויכוח עם בעל אינטרס

קובי סופר
    17/02/2025

שלום,

לא אכנס לויכוח עם בעל אינטרס.
    כפי שרשמתי, אני עם צ'יקו לילדי גם לילד שנולד עכשיו רכשתי צ'יקו.
    מכאן שכל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון לילדיו.
    מבחני ריסוק זה רק מדד. זה לא משנה מי עושה ומה עושה ומי מחמיר יותר או מי פחות. בסוף זה נעשה במהירות מסוימת בזווית מסוימת כאשר בחיים האמיתיים תאונות מתרחשות במהירויות הרבה יותר גבוהות בזוויות פגיעה מרובות שבמבחני ריסוק לא ניתן לכסות, יש גם פגיעות כפולות ומשולשות ככה שבאמת החיים האמיתיים זה לא מעבדה של מכון ריסוק כזה או אחר. לכן אני עוקב אחרי תאונות עם מושבי בטיחות בארץ ובעולם כאשר צ'יקו וברייטקס שבדקתי שרדו דברים שאף מבחן שבדי לא היה קרוב לבדוק. הג'ואי חדש מידי וטרם נתקלתי בתאונה שנעשתה איתו. כמו שאני מציין תמיד כי אני הגון ולא בעל אינטרס, אחוז מקרי המוות והפציעות הנמוך בעולם הוא בשבדיה אבל זה רק בגלל דרישות החוק לחגור ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 4 שנים.
    כמו תמיד חובה לציין שלא משנה איזה כיסא נרכוש גו'אי, צ'יקו או שוקי בזוקי שקיבלו דירוג מושלם, אם לא נתקין נכון זה לא שווה כלום.
    כן צריך להזכיר שאם רכשנו כיסא סופר בטיחותי אבל הרכב ישן או עם דירוג בטיחותי נמוך, קיים סיכוי שהכיסא לא יעזור. לכן יש שלל דברים שצריך לקחת בחשבון מעבר למבחן כזה או אחר.

לגבי המשקלים, לא צריך מתאמים ולא כלום. חוגרים רגיל עד כמה שהילד מאפשר, עם הילדים הגדולים שלי משכנו עד גיל 6-7 שנים ולאחר מכן עברנו לבוסטר. כן אפשר לרכוש כיסא אירופאי ואחר כך בוסטר רצועות של מותג אמריקאי כמו גרקו וברייטקס שיתאימו עד 30 ק"ג. תהיה הוצאה כספית גדולה יותר אבל זה פתרון למי שרוצה אירופאי. אבל כן הוכח שילד בן 3-4-5 שנים שהיה חגור בכיסא לעומת ילד בבוסטר היה בטוח יותר ושוב אני מדבר בחיים האמיתיים ולא במבחן מעבדה סגורה במהירות נמוכה.

לסיום, כמו שרשמתי, צ'יקו יותר נוח בחודשים הראשונים, הכי קרוב לזווית של סלקל וגם אז, יש מקרים שזה לא מספיק ולא נוח לכן על אחת כמה כאשר כיסאות אחרים בזווית ישיבתית יותר.

לסיכום כי לא אגיב יותר, זו הדעה שלי, זו הבחירה שלי, לו היו דגמי ברייטקס מרתון, בולווארד, אדבוקט קליקטייט אז ייתכן והייתי בוחר בהם בגלל קלות ההתקנה שלהם (למרות שאצלי זה לא רלוונטי אני יודע להתקין כל מושב אבל להורה בלי ניסיון יש להם יתרון אדיר על אחרים).

בסוף אני מציין את כל העובדות בתקווה שלא פיספסתי כלום. גם בעגלות שכביכול אני בעל אינטרס למותג שאני פיתחתי ומשווק, בסוף התשובה שלי זהה לכולם. אני רק נותן את המידע והעובדות, בסוף אני ממליץ תמיד שהצרכן יעשה את כל הבדיקות ויקח החלטה לבד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 כסאות מאחורה - גרקו טרנזישן או סלים פיט
    הדר
    10/02/2025

שלום קובי, יש לי רכב יונדאי I25 ואני צריכה להכניס מאחורה 3 כסאות בטיחות. כיום יש לי גרקו נאוטילוס סנאגלוק וציקו נקסטפיט אבל ביחד איתם לא נכנס סלקל/כסא בטיחות נוסף.
    גילאים 3, שנה ו-7 ותינוק קטן.
    לתינוק החדש יהיה דונה בחצי שנה הראשונה ואני מתלבטת אם לגדולים לקנות גרקו סלים פיט 3X או גרקו טרנזישן מבחינת מבחני ריסוק ורוחב. אשמח לדעתך המקצועית, תודה רבה!

הוספת תגובה

• מבחינת גודל מה יכנס קשה לי לענות

קובי סופר
    11/02/2025

שלום הדר,

מבחינת גודל מה יכנס קשה לי לענות כי אני לא מכיר את גדלי הרכבים.

פתרון 1: להשאיר את הקיים, לשים את הדונה במושב ליד הנהג ולבטל כרית אוויר, ככה יש לנו פתרון לכמה חודשים. אחד ההורים יצופף מאחור.

פתרון 2: לגשת לחנויות מקצועיות כמו טוילנד בכפר סבא, לבדוק מה נכנס והם גם ידעו לתת המלצה מהבטוח ביותר עד הפחות בטוח. אם ניגשים לחנות אחרת אז אפשר לרשום דגמים רלוונטים ולחזור ולשאול שוב על הדגמים ואז אוכל לרשום מה הבטיחותי יותר ומה הפחות.

כיסאות מסוג הסלים פיט של גרקו הם באמת רעיון כי הם הונדסו כך ששלושה כיסאות יכנסו. מהכיסאות הצרים דירוג הבטיחות של הסלים מאוד גבוה, לא הכי גובה אבל עדיין ברמה גבוהה מאוד כך שזה מעולה.
    הטרנזישיין לא יתאים לתינוק וגם לשנה ושבע לא יהיה נוח בחודשים הקרובים עד גיל שנתיים לכן זה פתרון פחות טוב.
    אפשר כמובן לרכוש לגיל 3 + 2 סלים אם נכנס או בכלל לבדוק 2 סלים עם הנאוטילוס אולי זה גם יכנס. שוב זה משהו שאני פחות יכול לעזור ורק בדיקה פיזית בחנויות תיתן את התשובות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה