פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה לחיים לא עירוניים
    אלי
    30/03/2025

הי- מחפשת עגלה לתינוק ראשון שמתאים לחיי העולם של ישוב/חווה שלא כל השבילים סלולים. כן מעוניינים באמבטיה וטיולון וגם סלקל שמתחבר . המלצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגלה לחיים לא עירוניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריך להבין את היתרונות/חסרונות

קובי סופר
    30/03/2025

שלום אלי,

צריך להבין את היתרונות/חסרונות.
    ככל שנלך על גלגלים יותר גדולים וגם קפיצים יותר גדולים ככה הניוד יהיה עדיף בדרך משובשת. יחד עם זאת, נקבל עגלות יותר גדולות, יותר כבדות ומסורבות, יותר גדולות זה חיסרון בניוד עירוני כי לרוב הן רחבות.
    לכן אני ממליץ למצוא את האיזון ולנסות למצוא מוצר שיכול לעבוד בדרך משובשת בהתאם לצורך שלכם. לפעמים יש עגלות עם גלגל בינוני שיעשו את העבודה מושלם וככה יהיה לכם מוצר יותר פרקטי.

אני ממליץ על:
    בייבי בוס טייגר 3 שלנו, היא שוקלת רק 9 ק"ג. מתקפלת ביד אחת לגודל קומפקטי ויכול להתנייד בדרך ממש קשה (יש לנו לקוחות שגרים בקנדה והם מתניידים בשלג כבד).

יש את ספורטליין פרו עם גלגלים ענקיים שגם יכולה להתנייד בדרך קשה אבל היא כבדה מאד.

אינגלזינה אפטיקה על אותו הרעיון של ספורטליין טיפה יותר קלה מכיוון שהמושב החדש שלה עשוי מרשת וזה מקזז משקל. לדעתי אבל זה מוריד מנוחות התינוקות.

סייבקס פריאם, גם כאן מושב מרשת אבל גם כאן גלגלים גודלים שיכולים לעבוד יפה בדרך משובשת. גם היא די כבדה, די מסורבלת לקיפול ודי גדולה.

בוגבו פוקס, די קלה, מאוד נוחה לניוד, אני פחות מחבב בגלל שהמושב שלה לא נשכב למצב שטוח. יש לו שכיבה בתנוחת עירסול שבה לא ניתן להשכיב על הבטן לדוגמא ויש עוד כמה חסרונות.

לסיכום. ההמלצה שלי קודם לבדוק מה יכול להנתייד טוב ולא ללכת לעגלות הגדולות אם אין צורך בכך.
    שנית, להתמקד ב-2-3 דגמים. לעשות בדיקה פיזית לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה. לנייד בחנות ומחוץ לחנות אם יש דרך משובשת דומה לאצלכם שבה ניתן לבדוק מה טוב.
    לאחר מבחן הניוד לעשות את מבחן הקיפול. לקפל שהמושב פונה לכיוונכם. בדגמים שרשמתי יש כאלו שזה לא ניתן. לכן עדיין להרכיב שהמושב לכיוונכם, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב על מנת לראת את הסירבול או שאולי לכם זה לא כזה חיסרון. לזכור שצריך ללכת שהמושב לכיוונכם עד גיל שנה + (ע"פ ההמלצות כמובן שניתן להפוך לפני לפי שיקול דעתכם. אני פחות ממליץ).
    לאחר מכן לקפל שהמושב לכיוון הנסיעה.
    להרים במצב מקופל עם המושב להרגיש את המשקל.
    לבדוק ברכב

ככה תוכלו לקבל החלטה מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר מושב - מאיזה גיל ?
    ספיר
    30/03/2025

שלום קובי!

אשמח להתייעצות לגבי כיסאות בטיחות :)
    הבן הגדול שלי - בן 5.5, שוקל 15 ק"ג. גובה 105 ס"מ בערך.
    הבת הקטנה שלי - בת 3.5 שוקלת 16 ק"ג.
    ועוד אחד בע"ה עתיד להצטרף.
    כיום שניהם יושבים בבוסטר רצועות של ברייטקס.
    השאלה שלי - באיזה גיל ניתן לעבור לבוסטר מושב? האם כדאי לקנות לתינוק החדש סלקל ולשים אותו ליד הנהג, עד שהילד הגדול יוכל לשבת בבוסטר קטן, או שעדיף להשאיר אותו בבוסטר רצועות יותר זמן? כי אני לא בטוחה ששני בוסטרים רצועות וכיסא בטיחות מגיל 0 יכנסו במושב האחורי.

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר מושב - מאיזה גיל ?

הוספת תגובה

• עדיף בוסטר גב

קובי סופר
    30/03/2025

שלום ספיר,

ראשית עדיף בוסטר גב ולא בוסטר מושב ללא גב.
    החוק מאפשר מגיל 3 שנים ומשקל 15 ק"ג לעבור לבוסטר גב. גובה 105 יכול להתאים אבל זה די גבולי. מומלץ מגובה 115-125 ס"מ. בכל מקרה ההמלצה לבדוק ברכב, לקחת בוסטר גב, לשים ברכב, לחגור את הילד ולראות שהחגורה עוברת על הכתף, חזה ומטה ולא עוברת על הצוואר של הילד.

בפועל, אני ממליץ למשוך עם הברייטקסים שיש כרגע כמה שניתן עם הרצועות, זה תמיד יותר בטיחותי. הם מאפשרים עד 30 ק"ג, בפועל אבל באזור 18-22 ק"ג זה כבר יותר מידי לילדים ואז כבר סביר לעבור לבוסטר גב ללא רצועות. בכל מקרה על בוסטר הגבהה ללא גב אני לא ממליץ. יש מדינות רבות שהמוצר יצא מהחוק.

לגבי התינוק זה או רכישת סלקל שלדעתי עדיף מכיוון שניתן להתקין סלקל מקדימה, כיסאות גם ניתן להתקין אבל הם לרוב סוגרים את כל שדה הראייה למראה הימנית לכן זה לא הכי נוח או בטיחותי. סלקל יתן לכם עוד שנה +- ואז יהיה יותר נכון להעביר לבוסטר את הגדול.
    לגבי התאמה לרכב תמיד מומלץ לבדוק הכנס של 3 מושבים בהתאם לשניים שיש ולשלישי שרוצים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל דונה

ספיר
    03/04/2025

תודה רבה על התשובה המפורטת!

ואשמח לדעת - במידה ובאמת הולכים על סלקל לשנה הראשונה, איזה סלקל נכנס במושב האחורי עם 2 כיסאות בטיחות קיימים?
    (ברכב אחד יש לי 2 ברייטקס בולוורד,
    ברכב שני יש לי גרקו סלים פיט וברייטקס grow with you)

בהתחלה חשבנו לקנות את הסלקל דונה שיקל קצת מבחינת התניידות, אבל הוא גדול, ובמידה נוסעים כל המשפחה- הוא לא נכנס במושב האחורי יחד עם הכיסאות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לבדוק פיזית

קובי סופר
    04/04/2025

שלום ספיר,

צריך לבדוק פיזית ברכב איזה סלקל יתאים. אני לא מכיר את מידות הרכבים לכן לא יכול להמליץ.
    צריך לנסות כמה דגמים ואפשר אחר כך לרשום לי מה נכנס וארשום מה מבין אלו עם הדירוג הבטיחותי הטוב ביותר.

כמוכן איני ממליץ על דונה. מעבר לרוחב גם בטיחותית יש סלקלים עם דירוג עדיף. כמוכן ניוד תינוק בסלקל לזמן ממושך זה דבר גרוע ביותר לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת טיולון בלבד
    רחלי
    25/03/2025

היי,

רציתי לשאול היכן ניתן לרכוש טיולון בלבד?
    אני מעוניינת לראות את דגם הטייגר וגם את הבובקאט.
    ממה שראיתי באינטרנט התרשמתי מאוד, אני מחפשת לא מעט זמן טיולון שיענה לי על כל הדרישות ולראשונה מצאתי.

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת טיולון בלבד

הוספת תגובה

• בהמשך ...(רכישת טיולון בלבד)

רחלי
    25/03/2025

חשוב לציין שאני מחפשת טיולון דו כיווני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך כלל זה נמכר עם אמבטיה

קובי סופר
    26/03/2025

שלום רחלי,

בדרך כלל זה נמכר עם אמבטיה. דרך החנויות ניתן לרכוש רק עם אמבטיה.
    אם רוצים רק טיולון יש לי במלאי יחידה אחת של בובקט והוא עולה 2550 ש"ח שזה יקר עבור טיולון.
    וניתן לרכוש רק דרכנו. ניתן לראות באור יהודה. רחוב הפלדה 9 רק צריך לתאם מראש דרך צור קשר באתר בייבי בוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר גב לילד בן 7
    צליל
    24/03/2025

היי קובי,
    מה שלומך?

תמיד כשאנחנו צריכים לעבור למשהו חדש בכל הנוגע לילדים אני תמיד מתייעצת איתך, אז גם הפעם.

אני מחפשת בוסטר גב מומלץ ובטיחותי לאיתמר, ראיתי את ההמלצות שלך על הגרקו אפיקס.
    יש 2 דגמים ואשמח שתסביר לי את ההבדל ביניהם, הפער במחיר שלהם לא קטן.

גרקו אפיקס ss
    גרקו אפיקס r129

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר גב לילד בן 7

הוספת תגובה

• אני דווקא רואה שההבדל הכספי לא גדול

קובי סופר
    25/03/2025

שלום צליל,

אני רואה שההבדל הכספי לא גדול. זה רק משיטוט אונליין קצר.

בכל מקרה ההבדל הוא שה-SS הוא אפיקס לשוק האמריקאי ובתקינה אמריקאית.
    הR129 הוא לשוק האירופאי ובתקינה אירופאית.

שניהם מדורגים טוב בשווקים שהם נמכרים ככה ששניהם טובים.
    אני נוטה להמליץ על האירופאי כי העיגון איזופיקס אירופאי עדיף.

בכל מקרה שניהם מעולים לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת אנקס וסלקל/ כיסא בטיחות
    שמחה
    24/03/2025

היי קובי רציתי לשאול מה דעתך על עגלת אנקס ואם אתה ממליץ באופן משמעותי על דגם אלי או פלו
    בנוסף האם ממליץ על סלקל ואיזה סלקל מומלץ
    אני מחפשת סלקל ובסיס של איזופיקס שיהיה נוח לקחת ולהחזיר וכמובן יתחבר גם לעגלה..
    חשוב לי היופי אך גם הנוחות והאיכות..

הוספת תגובה

• אני לא מכיר את האנקס ולכן לא יכול להמליץ

קובי סופר
    25/03/2025

שלום שמחה,

אני לא מכיר את האנקס ולכן לא יכול להמליץ.
    זו עגלה חדשה מאוד ולכן אין מספיק מידע אודתיה. היא נמכרת רק ברשת אחת לכן אני לא יכול לקבל מידע לגבי אמינות, עגלות שחוזרות לתיקונים וכו'.
    היא מאוד יקרה בגלל שהיא נמכרת ברשת אחת ואין תחרות.

כמו תמיד אני ממליץ לא להסתמך על דברי השכנוע של אנשי המכירות.
    לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה + תיק ופריטים בסל). לנייד את העגלה עם המשקל בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
    לאחר מכן לפרק את האמבטיה ולהרכיב את הטיולון. לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון שלכם. באם לא ניתן אז לפרק את המושב, לקפל, לפתוח, להרכיב את המושב ככה תראו איך זה להתנהל עם הקיפול ואם זה נוח לכם ככה לעבוד בשלב שהמושב פונה אליכם (אני ממליץ עד גיל שנה + ואפילו שנתיים שהתינוק יפנה לכיוון שלכם). לאחר מכן לקפל עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה.
    לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל עם המושב. לבדוק ברכב.
    לאחר מכן להרכיב את המושב הנוסף לבד, לעשות כפי שרשמתי לגבי העגלה + לנסות לשנות מצבים משכיבה לישיבה.

אני ממליץ להתנסות בעוד דגם או שניים ולעשות אותו הדבר!

אם לאחר כל אלו תמצאו שהעגלה שווה את העלות ונותנת את הערך הכספי שלה אז כן, זו עגלה מומלצת. ואם תגיעו למסקנה שלא אז לא היא לא מומלצת. בסוף זו בחירה שלכם.

לגבי יופי זה עניין של טעם. אחת ההמלצות הכי חשובות שלי כאן זה לעולם אבל לעולם לא לרכוש עגלה רק כי היא יפה! עגלה זה כלי עבודה שצריך לעבוד קשה יומיום וצריך להיות נוח לכם ולתינוק ואם זה לא אז קנינו מוצר גרוע.

לגבי סלקל, הסלקל הכי מומלץ אם רוצים לחבר לעגלות לדעתי הוא ג'ואי אייג'ם 3. יש לו דירוגי בטיחות מעולים, מחיר סביר והוא מתחבר לרוב העגלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה איכותית

Noa
    19/08/2025

לגבי עגלת ANEX, אני רואה שכעת הרבה יותר חנויות מייצגות את המותג הזה, מעניין מאוד לנסות אותה, כי המאפיינים מרשימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות מגיל לידה עד המעבר לבוסטר
    שרה מנשה
    24/03/2025

שלום,
    מחפשת לקנות כסא לתינוקות בת 3 חודשים, שימשיך איתה עד המעבר לבוסטר. מחפשת משהו בטיחותי עד 1500 שח בערך..
    ראיתי כסאות עם סיבוב 360, האם מומלץ?
    ושל איזו חברה?
    הלכתי לאיבוד בין כל האפשרויות..
    תודה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על בטיחות

קובי סופר
    25/03/2025

שלום שרה,

אני ממליץ על בטיחות ולא מסתכל על 360 וכו'.
    בטיחותית צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס קיבלו את הדירוגים הכי גבוהים שיש לכן אני ממליץ על צ'יקו.
    הדגמים שקיבלו דירוג דומה לצ'יקו של ברייטקס לא מיוצרים עוד ושאר הדגמים כבר בירידה ברמת הבטיחות לכן לדעתי צ'יקו זו האופציה הכי טובה וללא תחרות אם רוצים לרכוש את הכי בטיחותי שיש. אם רוצים 360 אז לקחת בחשבון שצריך לרכוש כיסא פחות בטיחותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אפשר לראות עגלת בובקט 3
    מיכל
    23/03/2025

שלום, אני רואה את ההמלצות שלך על בובקט 3 אבל לא רואה בשום מקום אונליין אזכור שלו, רק של בובקט 2.
    אני מפספסת משהו? איפה אפשר לרכוש? הייתי שמחה גם להתנסות פיזית (אזור ירושלים) אבל לא יודעת מי משווק. אשמח אם תוכל להפנות אותי.
    בכל מקרה, אנחנו מחפשים עגלה משולבת מגיל לידה, בעיקר חשוב שלא תהיה כבדה ונוחה לשיוט ותנועה אבל אם אפשר אמבטיה לא מידי קטנטנה וכן יציבה עם גלגלים יציבים וחזקים, לכן זאת אחת האפשרויות כרגע מבחינתנו. (זהו גם טווח המחירים פחות או יותר). אם יש לך המלצות לדגמים נוספים אשמח לשמוע.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• יש כרגע חוסר

קובי סופר
    25/03/2025

שלום מיכל,

לצערי יש כרגע חוסר לכן לא עדכנו באתר שלנו. הגיעו עד עתה 2 משלוחים ושניהם אזלו תוך פחות משבוע לכן לא ראינו לנכון לפרסם.
    משלוח הבא מגיע בעוד כשבוע והפעם תגיע כמות של פי 4 ואז נתחיל גם להעלות לאתר.
    בירושלים ניתן למצוא ב-
    רהיטי אור ברחוב שטראוס
    ניו בורן ברחוב עזרת תורה
    תינוקיו ברחוב יוסלה רוזבלט ברמות
    הום בייבי קניון שמגר.

אני לא יודע למי מהם יש כרגע זמין בתצוגה לכן ממליץ להתקשר ולברר, אם יש למישהו אז ניתן כבר כעת לגשת ולהתרשם.
    בכל מקרה משבוע הבא אני מאמין שכבר יהיה זמין אצל כל אלו.

לגבי הדגם, לא סתם זו העגלה הכי נמכרת שלנו ולדעתי בפרט בעיר ירושלים. היא מושלמת לעיר הזו. בקטע של פרקטיות היא צרה ברוחב 52 ס"מ ולכן עוברת במעברים צרים. הגלגלים גדולים יחסית ומגומי מלא ולא פלסטיק או סילקון והיא שוקלת 8 וחצי ק"ג. בשקלול כל הנתונים האלו מקבלים עגלה שהכי קל לדחוף ולנייד גם בעיר עתיקה וגם בעליות הכי קשות הבובקט תנוע בקלילות!
    האמבטיה מהארוכות שיש וברוחב סביר (יש רחבות יותר בשוק אבל תינוקות גדלים יותר באורך ופחות ברוחב). בכל מקרה מתאימה עד 9 ק"ג רוב הלקוחות שלנו היו איתה עד חצי שנה ויותר.
    מבחינת דגמים אחרים בתקציב הזה יש לנו את ספורטליין אבל אז עולים משמעותית במשקלים והם גם ביטלו ברוב הדגמים את גלגלי הגומי כדי לקזז משקל ועדיין הבובקט קלה משמעותית ועם גלגלי גומי. כמוכן הבובקט עם 5 שנות אחריות וכל הבדים 100% יורדים לכביסה. בספורטליין הרוב יורד ויש שנה אחריות.
    אני חושב שבובקט זו העגלה המושלמת ואין אף עגלה כיום לא רק בישראל אלא בעולם (גם כאלו שעולות כפליים) שנותנת מה שמקבלים בעגלת הבובקט 3.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת טיולונים לבת שנתיים
    נעה
    22/03/2025

היי,
    מעוניינת לרכוש טיולון לילדה מגיל שנתיים ומעלה.
    הדברים החשובים לי הם: נוחות לילדה, משקל הטיולון (!!) ויציבות ועמידות לאורך זמן.
    מסיבוב קצר שעשיתי ראיתי שלושה שנראו לי רלוונטיים:
    ספורטליין סינקו
    פג פרגו ולו (VOLO)
    מונה איגי (IGGY)
    מה דעתך על אלו הדגמים?
    האם יש דגמים טובים יותר שכדאי להסתכל עליהם גם כן?

הוספת תגובה

• כולם די חדשים

קובי סופר
    23/03/2025

שלום נעה,

כולם די חדשים ולכן קשה לדעת קצת יתפקדו לטווח הארוך, הכוונה שלי מבחינת אמינות. גם הפג וגם ספורטליין נמכרים כחצי שנה שלדעתי זה לא מספיק זמן.
    המונה זה דגם שנמכר רק ברשת מוצצים לכן אין לי מידע לגביו בניגוד לדגמים שנמכרים בכלל החנויות, בהם יש לי קשר עם בעלי חנויות שמספרים איך מתפקד המוצר.

לכן ההמלצה שלי להתנסות פיזית עם הדגמים, להושיב את הילדה, לחגור, לנייד בחנותו מחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, לשנות מצבים. לאחר מכן לפתוח חגירה, לנסות לקפל לבד ולהרים וכך לפחות תראו מי מבין ה-3 הכי נוח ומתאים לכם ולילדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מגיל 0 עד ..
    שרית
    22/03/2025

על איזה כיסא בטיחות מומלץ להתקין ברכב מגיל 0 ??
    בטיחותי קבוע שיגדל עם התינוק לאורך השנה .

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מגיל 0 עד ..

הוספת תגובה

• אני ממליץ על צ'יקו נקטספיט

קובי סופר
    23/03/2025

שלום שרית,

אני ממליץ על צ'יקו נקטספיט.
    אני מתעלם מעניין שיגדל יחד עם התינוק.
    הצ'יקו מתאים מגיל לידה, מכלל הכיסאות זווית השכיבה שלו המוצלחת ביותר לדעתי ועדיין, בסלקל נקבל זווית טובה יותר במעט.
    בטיחותית הוא קיבל את הדירוג הגבוה ביותר ושלושת הדגמים מתחתיו לא נמכרים עוד ככה שאין לו נכון להיום גם תחרות.
    הוא מתאים מלידה עד משקל 30 ק"ג ככה שזה עד גיל 4-6 שנים ולאחר מכן עוברים לבוסטר ומסיימים את הסיפור של המושבי בטיחות עד גיל 12 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון איכותי באזור ה1000 שח
    אמה
    20/03/2025

אנחנו מחפשים אחר טיולון , הקודם היה טיק טק של מום שנקנה בהמלצתך, ממש מהראשונים ובאמת היינו ממש מרוצים לבד מגגון לא מספיק ארוך לשמש הישראלית...
    עכשיו מחפשים טיולון חדש
    דרישות המוצר הם
    1.הורדת גב ע"י בורר מצבים ולא שרוכים למינהם
    2.גגון כמה שיותר ארוך ומצל מפני השמש בארצינו החמה וגם נפתח ונסגר בצורה חלקה ולא נתקעת
    3.מושב רחב ויציב, התינוק בן חצי שנה כבר קרוב ל10 ק"ג הוא צריך מרחב מחיה רחב
    4.רצועות חגירה קלות לפתיחה וסגירה לא כאלו שצריך להתעסק איתם יותר משניה וחצי (אני לא מחפשת תרגול יוםיומי לריפוי בעיסוק)
    5. עגלה עם גלגלים "רצים" שנוסעת טוב ולא נתקעת ולא קשה לסחיבה
    6. כמובן פגוש
    7.סל קניות עדיף גדול כמה שיותר
    8. והכי חשוב משקל נמוך שזה בעיקר הסיבה שאנחנו עוברים מטיולון של המשולבת לטיולון בלבד כי זה כבד נורא לקפל ולהכניס את הטיולון הנוכחי כל פעם לרכב

זהו נראה לי
    בגדול מה שעומד לי כרגע על הפרק זה טיולון של ג'וי פרסל
    הוא עונה על מירב הפרמטרים
    (חשבתי שטיקטק 3 תיהיה טובה אבל הגלגלים שלה פשוט נתקעים היא לא זזה חלק בכלל)
    האם יש לכם המלצות אחרות? נוספות?

הוספת תגובה

• אין טיולון שיענה על הכל לצערי

קובי סופר
    23/03/2025

שלום אמה,

אין טיולון שיענה על הכל לצערי. תמיד יהיה חסר משהו.
    בייחוד שרוב הטיולונים הם עם שרוכים לשינוי מצבים ולא לחצן זאת על מנת לחסוך במשקל.
    הג'ואי לדוגמא עונה לרוב אבל הגגון לא הכי מושלם.
    אפשר לבדוק גם את ספורטליין וייפר שדומה לג'ואי אבל הגגון שלו הכי גדול מכלל הטיולונים, מצבים עם לחצן, די נוח לניוד, חגירה רגילה יכול להיות שיהיה לך יותר נוח לעומת המגנטים במון שהם פחות מוצלחים, כיום יש מגנטים סופר קלים לשימוש אבל הם עדיין לא זמינים בטיולונים.

יש גם את אייביסי דיזיין פינג 2 אבל יש לו חיסרון שהוא לא נפוץ בחנויות אלא רק במגזר החרדי וגם חורג מהסכום.

לגבי מרחב, רוב הטיולונים די צרים.

אם גמישים לגבי גודל קיפול, אפשר לבדוק את ביבה טאיטאי. זה יותר עגלה מטיולון אבל, זה מתבטא רק בקיפול טיפה יותר גדול. במשקל הוא שוקל כמו הפרסל או הוייפר.
    בניוד הוא עדיף משמעותית על שתיהן, בגגון הוא כמו הויפר סופר מצל. במרווח הפנימי הוא מנצח בגדול, סל חפצים ענק ורצועות רגילות.
    השינוי מצבים עם שרוך ולא לחצן אבל, זה שינוי ביד אחת ככה שאני לא רואה בזה חיסרון.

בכל מקרה אלו ההמלצות שלי וכמובן ההמלצה הרגילה, להתנסות פיזית בכל דגם. להושיב את התינוק, לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לחגור ולהוציא. לקפל, להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ג'ואי כרום או פיניטי מה ההבדל?
    מילנה
    16/03/2025

האם ההבדלים בין הדגם החדש פיניטי , לכרום מצדיקים הפרש של 700 ש"ח במחיר?

הוספת תגובה

• אלו עגלות שונות

קובי סופר
    17/03/2025

שלום מילנה,

אלו עגלות שונות. הכרום יצאה לפני יותר מעשור והפינטי לפני כשנתיים. כמוכן מדובר בסגנון שונה הפינטי יותר עירונית וקומפקטית. הכרום לדעתי מעולה אך גדולה בקיפול.
    ההמצלה שלי כמו תמיד להתנסות פיזית עם המוצר. לנייד בחנות ומחוץ לחנות עם משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות. לנסות לקפל עם המושב כשהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. לנסות להרים את העגלות במצב מקופל עם המושב כדי להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב ולבסוף תוכלו לראות את ההבדלים ואם הפער מוצדק או לא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות עגלה קלה עם חיבור לסלקל
    אמאלה
    09/03/2025

היי קובי, שבוע טוב :)
    ילד 3 בדרך, והפעם אנחנו רוצים עגלה קלילה.
    הבנתי שיויו יותר מדי קלה, אז חשבנו על אחד מהדגמים הבאים:
    נונה איקסה/ טריב נקסט, מיוס 2, בוגבו בי5. (יודעת שחלקן יד 2).

מה חשוב לנו?
    - חיבור לסלקל, האם יש דגם שלא מחייב מתאם?
    - קלת משקל.
    - קיפול לא מסובך.

ואם אפשר עוד שאלה, איזה סלקל מומלץ, מאלה שמתחברים לאחת העגלות הנ"ל..?
    ולדעתך יש סיבה שסלקל עם/בלי בסיס לא יכנס ככיסא 3 במושב אחורי? (או שזה תלוי במקום שנשאר..).

המון המון תודה מראש..!!

הוספת תגובה

• צריך לקחת כמה דברים בחשבון

קובי סופר
    09/03/2025

שלום,

צריך לקחת כמה דברים בחשבון לפני שניגשים לבחור עגלה.
    אם נרצה עגלה קלה צריך להבין שכדי לייצר מוצר קל צריך לקצץ ממנו דברים. ככל שנקצץ יותר כך ירד המשקל. מה זה אומר לקצץ?
    ניתן לשים גלגלים יותר קטנים מחומר יותר פשוט, קפיצים יותר קטנים או בכלל לא. מושב ואמבטיה יותר צרים וקצרים, טיולון מרשת או בד מתוח ובתוכו לוח פרספקט, שינוי מצבים עם שרוך ולא לחצן, טיולון חד כיווני, ללא מדרך רגליים, גגון קטן, ידית לא מתכווננת, בד יותר דק ועוד.
    לכן היויו דוגמא טובה. גלגלים קטנים מאוד, שינוי מצבים עם לחצן, בדורות הקודמים הגיע ללא מדרך רגליים, גגון קטן, טיולון חד כיווני. מושב די צר וקצר לכן המשקל שלה הוא מהקלים ביותר שיש אך חשוב להבין ככל שקיצצנו דברים אמנם קיבלנו משקל קל אך בסוף זה פוגע בנוחות של התינוק במרווח הפנימי, ביכולת הניוד, בהרגשה של כל אבן או בור קטן במדרכה.
    לכן צריך לעשות את השיקול האם אני מוכן להקריב מהנוחות שלי ולטפס במשקל כי יש כמובן תמונה הפוכה, אם נרצה לשים הכל לרווחת התינוק רוחב, אורך גלגלים איכותיים וגדולים, ידית מתארכת ועוד אז נגיע למשקלים של יותר מכפולים בהשוואה ליויו. מצד שני התינוק ירוויח בגדול.
    לכן השיקול צריך להיות עד כמה מהנוחות שלנו נקריב לטובת נוחות התינוק או להפך.
    כמוכן חשוב לציין, חיבור סלקל על העגלה או בכלל ניוד בסלקל זה אחד הדברים הכי גרועים שאפשר לעשות לתינוק! בייחוד בחודשים הראשונים. זה פוגע אורטופדית בגב והצוואר ופוגע בדרכי נשימה. הפגיעה היא רק בשהייה ממושכת. אם נקפיד על שהיות של פחות משעה ביום כלומר נסיעות וזה אז לא תהיה בעייה. גם כאן לנייד בסלקל זה הכי נוח להורה לכן שוב, האם הנוחות שלי עולה על נוחות התינוק? כל הורה צריך לבחור לעצמו.

לאחר כל אלו. ההמלצה שלי לגשת לחנויות, לקפל עגלות עם הטיולון ולהרים כדי לראות אם תוכלו להסתדר עם משקלים של 8-10 ק"ג. אם כן אז יש אופציות טובות שגם התינוק יקבל מוצר טוב יותר מיויו. נונה טריב, סייבקס מיוס 3 (2 לא קיים עוד לדעתי). בוגבו בי 5 לא קיימת וה-6 גם ירדה מפס הייצור לכן בוגבו בי זה רק יד 2. צריך לקחת בחשבון שיכול להיות לזה חיסרון לטווח הרחוק מאוד כי לא יהיו חלפים בעוד כ-5 עד 10 שנים עם זאת זה ילד שלישי לכן אולי לכם זה לא חיסרון.
    בכל שלושת הדגמים האלו הטיולון דו כיווני, נוחות הניוד עדיפה על היויו, בייחוד בנונה. עם זאת גם בנונה וסייבקס כדי לקזז משקל עשו מושב שעשוי מרשת אשר לדעתי זה מספק תמיכה פחות טובה לתינוקות. על כל ה-3 מתחברים סלקלים כך שההמלצה שלי לגשת לחנויות.
    לשים משקל של 12-15 ק"ג על נונה או סייבקס (עם בוגבו זה פחות יעבוד כי אין בחנויות), לנייד בחנות ומחוץ לחנות. להתנסות בקיפול עם המושב לכיוונכם (בסייבקס לדוגמא זה לא אפשר לכן צריך בכל זאת שיהיה מולכם, לפרק, לקפל, לפתוח ולהרכיב על מנת שתראו אם זה משהו שהוא נוח או מתסכל). לאחר מכן לקפל עם המושב לכיוון הנסיעה. להרים את העגלות במצב מקופל להרגיש את המשקלים. לבדוק ברכב ואז תראו איזו עגלה מתאימה לכם יותר.

ההמלצה שלי, לבדוק את בייבי בוס בובקט 3 שלנו. גלוי נאות זו עגלה שאני פיתחתי, הרעיון שלי היה לייצר מוצר קל אבל מבלי להתפשר על כל מה שרשמתי בהתחלה, כדי להתגבר על שיטת הקיזוז מצאנו טכנולוגיות וחומרי גלם איכותיים, קלים וחזקים יותר ויצרנו מוצר ששוקל 8 וחצי ק"ג (נונה וסייבקס שוקלות 10 ק"ג + והבי 6 מעל 11 ק"ג). ולמרות שאנחנו קילו וחצי פחות, עדיין המושב שלנו מפלסטיק יצוק ולא רשת, הגגונים יותר גדולים, השכיבה יותר שטוחה, הגלגלים מגומי מ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קובי סופר
    09/03/2025

הגלגלים מגומי מלא, הקפיצים יותר גדולים, המושב יותר מרווח ברוחב ובאורך, ידית מתארכת (בסייבקס לדוגמא אין) ועוד המון יתרונות. כמוכן, משלמים הרבה פחות בהשוואה למותגים. לכן לדעתי שווה לבדוק את העגלה. יש חיסרון אחד גדול במוצר שלנו, העגלות נמכרות רק במגזר החרדי לכן צריך לעשות מאמץ כדי להגיע ולראות אבל לדעתי זה שווה.

לגבי סלקלים, אם רוצים לחבר לעגלות שציינו כאן, ג'ואי אייג'ם 3 מתחבר לכל הדגמים, הוא מקבל את הדירוגים הגבוהים ביותר מאלו שמתחברים (יש כאלו שלו עם דירוגים טיפה יותר טובים אך לא משמעותי). המחיר שלו סביר ללא בסיס אך עם בסיס המחיר מוכפל אך כך זה בכל הסלקלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

אמאלה
    10/03/2025

היי קובי, תודה על התשובה המאוד מפורטת...!!

כמובן שיויו לא באה בחשבון, וגם עניין הסלקל, לא חשבתי לרגע שיהיה שם יותר מחצי שעה לבדיקות וכו'. חלילה לא במקום האמבטיה עצמה.

עניין הבדיקות שכתבת מאוד נכון, אבל התכנון הוא לרכוש יד 2, לכן לא אצליח להגיע להשוואה כזאת.
    חידשת לי לגבי סייבקס, שאין אפשרות לקפל את העגלה כשהפנים לכיוון ההורה.
    והעניין שיש בעגלה רשת זה גם משהו שאולי לא הכי נוח לתינוק... אז נתת עוד נקודה להתלבטות.

לגבי הבובקט, לא מצאתי אונליין... רק את הדגם הקודם -2.
    יודע מה המחיר של הבובקט 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע

קובי סופר
    11/03/2025

שלום,

הבובקט 3 לא מופיעה אונליין כרגע עקב ביקוש מוגבר לכן לא מספיקים להעלות.
    המחיר המומלץ הוא 3500 ש"ח אבל כל חנות מתמחרת אחרת, יש מבצעים לקראת החגים, חבילות לידה ועוד.
    בנוסף בעוד שבוע וחצי תגיע בובקט 3 בצבע אפור בהיר אשר תימכר במחיר מוזל של 3000 ש"ח מחיר מומלץ.
    ההבדל הוא נטו בצבע ולא במוצר.

אם הולכים על מוצר יד שנייה מבין שלושת האופציות שרשמת הבגובו בי 6 לדעתי האופציה המוצלחת מבין ה-3. את הסייבקס והנונה עוד ניתן לבדוק פיזית בחנויות. את הבוגבו אפשר לבדוק פיזית מהמוכרים של היד 2.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס 360- כסא מומלץ לבני שנה ומעלה?
    נופר
    04/03/2025

היי, אני מחפשת כסא שיהיה נוח ככל האפשר לבני שנה + (אפשר מילדה ולנצח, לא משנה לי) ללא מגבלת תקציב.
    קיבלתי המלצות על הכסא 360 של ברייטקס- ותהיתי מה דעתך.

זה לרכב של הסבא והסבתא- המליצו לי על ה360 כדי שכשיהיה ילד 2, הם יוכלו לסובב בקלות את הכסא ולהסתדר עם כסא אחד.

הוספת תגובה

• הדגם שהומלץ לי- חידוד לשאלה

נופר
    04/03/2025

אחדד- המליצו לי על Britax Swivel 360° I-Size, אבל אני לחלוטין פתוחה להצעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על בטיחות לפני הכל

קובי סופר
    06/03/2025

שלום נופר,

אני ממליץ על בטיחות לפני הכל. לפני הנוחות של הסיבוב ולפני העניין של הרוחב או טווח גילאים רחב.

אם אין מגבלת תקציב הכיסא הכי בטיחותי נכון להיום הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ. לדעתי הוא גם אחד הנוחים ביותר לתינוקות. הוא לא מסתובב והוא ברוחב סביר. מתאים מלידה (אחד הבודדים שלא רק בהצהרה אלא גם בנוחות בזכות זווית שכיבה קרובה לסלקל) עד 30 ק"ג.

הברייטקס טרם נבחן במבחן השוואתי לכן איני יכול להמליץ עליו נכון להיום.
    שלושת הדגמים של ברייטקס שקיבלו דירוג דומה לצ'קו ירדו מפס הייצור לכן הם לא רלוונטיים מה שמשאיר את הצ'יקו ללא תחרות נכון להיום. כל כיסא אחר יהיה ירידה ברמת הבטיחות לכן זה שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברייטקס Grow with you CT או גרקו slimfit
    שאלהקטנה
    02/03/2025

שלום
    לאחר התייעצות פה בקבוצה רכשנו ברייטקס grow with you clicktight בנוסף לציקו נקסטפיט שיש לנו באוטו.
    הבעיה שאין מקום למבוגר לשבת באמצע וגם אם נרצה בעתיד ילד שלישי נצטרך להחליף לפחות כיסא אחד. עוד לא אספנו את הבריטקס מהחנות כך שאפשר להחליף עדיין.
    ראינו את הגרקו slimfit. מה דעתך עליו?

הכיסאות מיועדים לניו בורן ולילדה בת שנתיים ו5 חודשים ששוקלת 14.5 קילו.

אם נקנה את הגרקו סלימפיט הוא יהיה לניו בורן והבת שנתיים תשאר עם הציקו נקספיט.
    אם נרכוש את הברייטקס זה יהיה של הבת שנתיים והניו בורן ישב בציקו נקספיט

הוספת תגובה

• צריך לבדוק פיזית ברכב

קובי סופר
    02/03/2025

שלום,

אלו שאלות שקשה לי לענות עליהן. צריך לבדוק פיזית ברכב.
    אניר רק יכול לרשום שהסלים פיט מקבל דירוגים גבוהים מאוד אך הצ'יקו מקבל את הדירוג הגבוה ביותר. אז בין גרקו לצ'יקו עדיף צ'יקו.
    הברייטקס כמעט מוביל הדירוג כך שהוא מעולה לבת השנתיים. לכן אם יש אפשרות צ'יקו וברייטקס זו האופציה היותר בטיחותית.
    לגבי העתיד, ממליץ לא לחשוב על זה כרגע. דברים משתנים, ייתכן ויהיה רכב גדול יותר, ייתכן והילד הבא יגיע שבת השנתיים + תהיה כבר בת 5 ואז אפשר לרכוש לה בוסטר גב שהם ממש צרים. בכל מקרה כמו שרשמתי, תעשו בדק ברכב עם כל האופציות כולל התקנה שלהם וכולל ישיבה בין הכיסאות ותראו מה מתאים לכם לרכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש לבן לתינוק - מומלץ?
    דור
    28/02/2025

היי, אנחנו הורים טריים לתינוק (בן 4 חודשים) שמסרב לישון בלילה. קראתי כתבה באיזה בלוג שמומלץ לשים רעש לבן כדי לעזור לתינוק לישון. ממליצים? מוצר ספציפי שכדאי? איך הhatch rest שמומלץ בכתבה?

לקביעת תור
    סגירה
    רעש לבן לתינוק - מומלץ?

הוספת תגובה

• אני לדעתי פחות הכתובת

קובי סופר
    02/03/2025

שלום דור,

אני לדעתי פחות הכתובת. אני רק יכול לומר מילדיי שלא השתמשנו. ניסתי להשמיע דרך יוטיוב ולא ראיתי תועלת. מה שקרה אצלנו שגם היה ילד שלא התחבר לשינה זה שבמקרה הייתה הרצאה של יועצת שינה שעלתה 20 שקלים (עד היום אני חושב שאלו ה-20 שקלים הכי טובים ששילמתי).
    הדבר הכי חשוב שלמדנו הוא הרגלים. האכלה בשעות מסודרות, שנת צהריים 2-4, טיול בערב בשקיעה כדי שהילד יבין שלילה ותכף ישנים, האכלה, מקלחת והרדמה. בהתחלה זה היה קשה מן הסתם לא נרדם בצהרים ולא בערב אבל המשכנו להתעקש על הסדר ובסוף זה תפס (ואפילו יחסית מהר). לכן ההמלצה שלי לפחות זה הרגלים ושגרה קבועה.
    כמוכן צריך לבדוק אם התינוק עם מוצץ או שהוא גם סרבן מוצצים כי זה גם משפיע על השינה (אצלנו התינוק היה סרבן מוצצים), לכן בשילוב השגרה וכאשר מצאנו את המוצץ המתאים שהוא נתפס הכל עבד. בנוסף יש טכניקות הרדמה כמו עם מנשא קשירה וקפיצה על כדור פיזיו, את זה עשינו בלידה השנייה (כמובן הרגלנו די מהר למוצץ). כאן מהתחלה הייתה שינה די טובה כמובן יחד עם ההרגלים.

מעבר לזה אני לוקח בספק כל כתבה/בלוג. בסוף יש אפלייט שהמקשר למוצר מקבל תמלוגים. אבל אפשר לבחון עם יועצי שינה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה