פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות לילד שני
    מור
    06/10/2024

היי קובי,
    אשמח לקבל את דעתך מבחינת בטיחות:
    מתלבטת בין רכישה של גרקו נאוטילוס סנאגלוק לבן 4 שלי ולהעביר את הברייטקס בולווארד לתינוק בן 10 חודשים שעכשיו בסלקל או לקנותאת הגרקו סלים פיט 3xl לתינוק .
    יש גם עניין של מקום. ברכב של בעלי התקנו את הסנאגלוק והבולווארד וזה עדיין צפוף לאדם שלישי לשבת שם.
    אשמח לדעתך מבחינת בטיחות ונוחות לגבי הסלים פיט.
    ובגדול אנחנו רוצים לשים את הגדול באמצע ואת הקטן בצד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לילד שני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בטיחותית הנאוטילוס עדיף

קובי סופר
    07/10/2024

שלום מור,

בטיחותית הנאוטילוס עדיף. הוא קיבל דירוג בטיחותי עדיף.
    כמוכן גם בפן הפרקטי כשתרצו שהוא יהיה בוסטר, הוא יותר בנוי כבוסטר מאשר הסלים פיט.
    מצד שני, הסלים פיט קיבל דירוג בטיחותי גבוה מאוד כך שהפשרה הבטיחותית היא קטנה. הוא בהחלט צר יותר ויאפשר יותר מרווח מאחור.
    יותר מזה אין לי איך לעזור, בסוף זו החלטה שלכם לשים את היתרונות/חסרונות שרשמתי ולהחליט מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינת בוסטר

מור
    07/10/2024

יש לנו גם 2 כסאות ברייטקס בולווארד ( שאחד משמש כעת את התינוק והשני משמש את הגדול).
    עד כמה ניתן להמשיך איתו כבוסטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הברייטקס אינו בוסטר

קובי סופר
    07/10/2024

שלום מור,

הברייטקס אינו בוסטר. הוא כיסא בטיחות עד 30 ק"ג. זה אומר שניתן להשתמש בו עד 30 ק"ג שזה גיל ממוצע של 7-8 שנים.
    הילד יהיה צריך להיות חגור עם רתמות הכיסא, זאת בניגוד לבוסטר גב שבו הילד חגור עם חגורת הרכב.
    גם אם תרכשו נאוטילוס אז ניתן לחגור עם רתמות הבוסטר או לפרקן ולחגור עם חגורת הרכב. ההמלצה היא למשוך עם רתמות הכיסא (בלווארד או אם רכשנו נאוטילוס) ככל שניתן, זה יותר בטיחותי מאשר הילד חגור עם חגורת הרכב.
    הבעיה שזה שהכיסאות מתאימים עד 30 ק"ג לא אומר שבפועל זה אפשרי. גם הילדים מגיל מסויים לא רוצים לשבת כך, גם המושב נעשה צפוף וגם החגירה עם לבוש עבה לא כלכך נוחה ואפילו לא יעילה אם חוגרים עם מעיל לדוגמא.
    לכן אין להתייחס למקסימום המשקל או הגיל הממוצע של 30 ק"ג. ברוב המקרים הילדים מסכימים עד גיל 6-7 שנים להחגר עם רתמות הכיסא/בוסטר.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מכבסים את הטיולון של בייבי בוס טייגר 2?
    חנה
    06/10/2024

שלום וברכה,

אני צריכה לכבס את הבד של הטיולון של בייבי בוס טייגר 2,
    הצלחתי להוריד את הבד מהשלדה למעט הנקודה של האבזם העגול שחוגר את הילד למושב. הוא גדול בהרבה מהלולאה ואי אפשר להוריד את הבד באותה נקודה.

אשמח אם מישהו כאן הצליח ויוכל לשתף איך עושים את זה.
    תודה!

הוספת תגובה

• האבזם יוצא מלמטה

קובי סופר
    07/10/2024

שלום חנה,

האבזם יוצא מלמטה כלומר מהכיוון ההפוך שאתם מנסים להוציא.
    בחלק התחתון של המושב (כלומר להפוך את המושב שהבד מונח כלפי מטה), יש תפס לאבזם, משחררים את התפס, דוחפים אותו טיפה בכח לכיוון חור היציאה ושולפים את האבזם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר ללא גב - יש הבדלים?
    אורטל
    06/10/2024

היי קובי
    מעוניינים לרכוש בוסטר ללא גב לילד בן 8.5 (לנסיעות קצרות)
    האם יש העדפות בתחום הזה בשוק? או שגם הפשוטים של ה-50 שח יעשו אותה העבודה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר ללא גב - יש הבדלים?

הוספת תגובה

• אין הבדלים

קובי סופר
    06/10/2024

שלום אורטל,

אין הבדלים. כולם עושים עבודה די זהה להגביה את הילד לחגורה.
    חשוב לציין שיש מדינות שאסרו שימוש במוצר הזה ומומלץ לרכוש בוסטר עם גב, גם לילד בן 8.5. זה גם מסדר את החגורה טוב יותר וגם יש הגנות צד וראש שאין לנו בבוסטר הגבהה.
    ע"פ החוק בישראל אבל את יכולה גם לרכוש בוסטר הגבהה. מכאן זה נתון לשיקולכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מומלץ לתינוק שנולד
    מיכל
    30/09/2024

היי,
    רציתי בבקשה לדעת איזה כיסא בטיחות מומלץ מגיל 0 מבחינת בטיחות ונוחות יש לנו רכב קטן יחסית ודי מתבלטים על 4EVER TRUESHIELD - GRACO
    יש מישהו יותר טוב בgraco ?או חברה אחרת?
    בעיקרון אנחנו מוגבלים בתקציב לעד 1200 אבל אשמח שתכתוב בבקשה את האופציות הטובות עד 1200
    וכן את האופציות הטובות אם יש תקציב גובה יותר
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• המומלץ ביותר לדעתי צ'יקו נקסטפיט זיפ

קובי סופר
    01/10/2024

שלום מיכל,

המומלץ ביותר לדעתי צ'יקו נקסטפיט זיפ.
    אני לא יודע אם הוא בתקציב, גם אם לא, הייתי ממליץ למתוח!
    הנקסטפיט זיפ קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר, לדעתי הוא גם הנוח ביותר לתינוק שנולד. הגרקו שציינת הוא כיסא משולב בוסטר כלומר דגם שאמור להתאים עד גיל 12 שנים, ההבדל בין תינוק שנולד לילד בן 12 שנים הוא גדול, לדעתי לא ניתן להנדס מוצר שיכול להיות נוח ויעיל לטווח גילאים כלכך גדול עם קפיצות גדילה כלכך גדולות. לכן יש פשרות בדברים מסויימים. כמוכן בטיחותית הגרקו קיבל דירוגים פחות טובים, אם כבר הולכים לכיוון של כיסא משולב בוסטר, גרקו טריו סנאגלוק קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר בקטגוריה של כיסאות משולבי בוסטר ולכן הוא עדיף על ה-4EVER אך כמו שציינתי, צ'יקו עדיין המומלץ ביותר, לו הייתי צריך לבחור זו הייתה הבחירה שלי.
    לצערנו שלושת הדגמים שקיבלו דירוג דומה לצ'יקו מסדרת קליקטייט של ברייטקס ירדו מפס הייצור ולכן, אפילו אופציה נוספת לצ'יקו אין לי להציע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה בבקשה

מיכל
    01/10/2024

מלבד מבחני הריסוק שזה אמנם הכי חשוב אבל התקציב כרגע
    יש עוד הבדל שאתה יכול להצביע עליו בין TrioGrow SnugLock Graco לבין צ׳יקו נקסט פיט זיפ?
    מה מבחינת ישיבה מגיל 0?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שציינתי הצ'יקו לדעתי גם יותר נוח

קובי סופר
    01/10/2024

שלום מיכל,

כמו שציינתי הצ'יקו לדעתי גם יותר נוח. הגרקו הוא משולב בוסטר ולכן בנוי עד גיל 12 שנים, הצ'יקו הוא עד גיל 4-5 שנים לכן לדעתי יכולת הנדסת האנוש שלו הרבה יותר קלה למהנדסים. כמובן שהם גם עשו עבודה נהדרת, יש לו זווית שכיבה הכי קרובה לזווית סלקל כך שמעבר לבטיחות לדעתי זה גם אחד המושבים הכי נוחים שיש היום. לא סתם ציינתי שלו הייתי צריך הנקסטפיט הייתה הבחירה שלי.
    זה הכיסא שהיה לילדי בעבר (אמנם במתכונת הישנה אך עדיין הוא מושלם לדעתי ולכן כיום אין לי בכלל ספק! רק אם הברייטקס היו זמינים, אז באמת היה עם מה להתלבט כי הם יותר נוחים להתקנה ולדעתי יש לזה חשיבות גדולה, לצערי אבל הם לא רלוונטיים, הדגמים החדשים 1 מהם משולב בוסטר והגרקו קיבל דירוג עדיף. השני חדש מידי וטרם נבחן במבחן השוואתי כך שאני לא יכול להמליץ עליו נכון להיום).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון מוצי או טיולון ג'ולז אייר
    גלי
    29/09/2024

היי קובי,
    אני שוקלת להחליף את הטיולון של עגלת מוצי ניו (שכבר לא מייצרים ושלי במצב ממש טוב) בטיולון חדש של גולז' אייר פלוס. הגלגלים של הטיולון מוצי הרבה יותר גדולים אז מן הסתם הוא הרבה יותר יציב, אבל הוא קצת מאסיבי בבית, התינוק קצת מחליק בתוכו למטה, והרגליים קצת יוצאות החוצה. הוא בן שנה ו-3. הג'ולז נראה יותר יציב מהטיולנים שבדקתי (בוגבו למשל), ויש לו מן מדרגה שהרגליים שלו די נוגעות בה, כמעט באופן מלא. השאלה שלי היא כמה הג'ולז יציב באמת, (יש הבדל רציני בגלגלים) והאם כשהוא יגבה זה לא יהיה קטן מדי המקום לרגליים. תודה רבה

הוספת תגובה

• אני ממליץ לבדוק פיזית

קובי סופר
    30/09/2024

שלום גלי,

אני ממליץ לבדוק פיזית.
    זה אומר לגשת לחנות עם התינוק, להושיב בג'ולז, לחגור, לנייד בחנות ומחוץ לחנות (באותה הזדמנות לבדוק איך הגגון מצל אם זה מספיק). לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. אם מתניידים עם תיק אז לתלות את התיק על הטיולון כך גם תרגישי את עניין היציבות. לאחר מכן לשנות מצבים מישיבה למצב ביניים, לשכיבה ואחר כך הפוך (זה לדעתי החיסרון הגדול של הג'ולז, זה עם רוכסנים ולדעתי זה מנגנון לא נוח, לכן ממליץ להתנסות ולקבל החלטה לבד).
    לאחר מכן לנסות לקפל לבד, להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב (אם יש עוד דברים שמתוכננים להיות בתא המטען אז לבדוק איתם). לאחר מכן לפתוח.
    כך תראו אם המוצר הזה נכון לכם או לא. זה מדד אמיתי איך יראה היומיום שלכם אם המוצר.

להשתדל לעשות הכל לבד ללא איש מכירות לצידכם. זאת כמובן לאחר שהדריכו אתכם איך לתעפל, לקפל וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לסלקל עם מתאם לעגלת בייבי בוס בובקט
    ספיר
    29/09/2024

שלום,
    מחפשת סלקל מומלץ לעגלת בייבי בוס בובקט
    בנוסף, מאיפה קונים מתאמים לעגלה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• את המתאמים ניתן לרכוש בחנויות שמוכרות את העגלות

קובי סופר
    29/09/2024

שלום ספיר,

את המתאמים ניתן לרכוש בחנויות שמוכרות את העגלות. כמוכן ניתן להזמין באתר שלנו של בייבי בוס.

לגבי הסלקלים:
    הדגם הכי מומלץ לדעתי הוא ג'ואי אייג'ם 3. הוא ברמת בטיחות מהגבוהות שיש וגם סופר נוח לתינוקות ויש לו גגון מעולה. אני ממליץ לרכוש אותו עם בסיס. המחיר שלו לא זול אך גם לא סופר יקר, בטח ביחס לרמת הבטיחות.
    עוד סלקל מומלץ הוא סייבקס אטון B2 המחיר די דומה לג'ואי ולדעתי הג'ואי עדיף כמעט בכל פרמטר כולל הבטיחות אבל לעיתים הסייבקס במבצעים ויוצא משמעותית זול יותר (תלוי בתקופה ובחנויות).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לבוסטר לגיל 5
    דנה
    20/09/2024

שלום,
    אשמח לקבל המלצה לבוסטר לבן 5 במשקל 20 ק"ג וגובה 112 ס"מ.
    וגם ללא קשר להמלצה לעיל - האם קיימים בוסטרים שניתן להטות אותם למצב שכיבה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לבוסטר לגיל 5

הוספת תגובה

• בוסטרים הם די מקובעים

קובי סופר
    22/09/2024

שלום דנה,

בוסטרים הם די מקובעים. גם אם יש הטייה של משענת הגב זה משהו מזערי.
    כעת ניתן לרכוש בוסטר גב או בוסטר גב עם רצועות מהדגמים שהם עד 30 ק"ג עם רצועות. עם רצועות יותר בטיחותי אך גם יותר יקר, גם יותר מסורבל וגם לא בטוח שהילד ישתף פעולה וגם אם כן, בעוד חצי שנה/שנה לא בטוח שירצה.
    לכן זה מאוד תלוי בכם. אם הולכים על הרצועות אז גרקו נאוטילוס גרואו סנאגלוק או ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט הם הטובים ביותר.

אם הולכים על בוסטר גב רוב הדגמים בשוק יעשו עבודה זהה.
    המומלצים הם: סייבקס סולושיין, גרקו אפיקס וצ'יקו קידפיט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ספורט ליין אולטרה 2024
    שיראל
    19/09/2024

מתבלטת על העגלת ספורט ליין אולטרה רוצה לשמוע האם ממולץ מה היתרונות ומה החסרונות
    כי היא יחיסית זולה לשאר העגלות בשוק האם זה אומר על האיכות שלה ? ועל הזמן שהיא מחזיקה ?

הוספת תגובה

• אני לא יודע לנבא כמה זמן היא תחזיק

קובי סופר
    19/09/2024

שלום שיראל,

אני לא יודע לנבא כמה זמן היא תחזיק. זה דגם חדש יחסית. אם נשווה לדגמי הסילו שהאולטרה דומה להם, הם יחסית אמינים וביחס לעלות מחזיקים יפה. עדיין צריך לזכור שספורטליין נותנים רק שנה אחריות. כל תקלה מעבר לגיל שנה עלולה לגרור חיוב ובעגלות רוב התקלות קורות לאחר השנה הראשונה, לצערנו זה כלי עבודה בשימוש קבוע ולא קל (המדרכות בארץ לא מסודרות) ובסוף עגלות נזקקות לשירות. לכן זה המינוס המרכזי שאני יכול לציין בהיבט של אמינות. עוד נקודה חשובה, האמינות גם נגזרת מאופי המשתמש! אני מכיר לא מעט מקרים של עגלות בלתי ניתנות להריסה שהורים הצליחו להרוס תוך מספר ימים. כל עוד פותחים ספר הוראות, עובדים לפי ההוראות, כל עגלה אמורה לשרוד לתקופה ארוכה, כמובן שהדגמים החזקים יותר יוכלו גם לשרוד לעשורים ואני לא מגזים. הבעיה שרוב ההורים לא קוראים את ההוראות ולא נשמעים לאזהרות ודי הורסים את המוצר בעקבות זאת.

לגבי המוצר עצמו, בסך הכל הניוד טוב, הקיפול נוח והאמבטיה והטיולון די טובים. המינוס לדעתי זה רק המשקל. ממליץ להתנסות בקיפול העגלה לבד יחד עם מושב הטיולון ואז להרים את העגלה לבד לרכב. כך תראו אם המשקל זה עניין קריטי לכם או לא.
    אפשר גם לנסות לצרף עוד דגם שניים ולעשות השוואה בין כולם של יכולת ניוד, קיפול עם המושב, הרבה, תפעול וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון סינקו או ביזי?
    רחלי
    18/09/2024

הי קובי, אשמח לעזרתך.
    לאחר קריאה בפורום פעלתי לפי ההנחיות שלך לבחירת טילון עשינו מגוון ניסוים בחנות ובחנו מגוון רחב של טיולונים
    והגיעו לגמר סינקו וסייבקס ביזי.
    אך אני לא יודעת מה לבחור מבניהם ואפרט כדי שאולי תוכל לעזור לי בבקשה.
    ביזי- מרגישה יותר חזקה והניוד יותר קל, מנגנון הרתמות ממש נוח והרצועות יושבות יותר טוב על התינוקת.
    חסרונות: מנגנון החוט מאחור מאד קשה להעלאה עם התינוקת ודורש 2 ידיים והתכופפות, ידית אחיזה מעט גבוהה.
    סינקו- קיפול יותר קל, מנגנון השכיבה מאחור ממש פשוט לתפעול ביד אחת, גגון יותר גדול, ידית אחיזה יותר נמוכה.
    חסרונות- מנגנון הרצועות לא ממש נוח להקטנה והרחבה, לא הצלחתי בחנות להקטין את הרצועות ככה שהתינוקת ישבה בצורה טובה[ היה איזה אבזם של החנות שהפריע גם] ואני חוששת שהתינוקת תדע בהמשך לצאת מהרצועות כי לא יהיו הדוקות.
    **שורה תחתונה** ההכרעה היא בין מנגנון השכיבה לבין רצועות הישיבה.
    מניסיונך במה משתמשים יותר? האם יותר חשוב שיהיה נוח להוריד ולהעלות את התינוק או שהרצועות ישבו טוב ויהיה נוח להקטין ולהגדיל?
    אודה מאד מאד לניסיונך בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון סינקו או ביזי?

הוספת תגובה

• אני נוטה להמליץ על הביזי

קובי סופר
    19/09/2024

שלום רחלי,

אני נוטה להמליץ על הביזי. הסיבות הן:
    1. הוא ותיק הרבה יותר ורף שביעות הרצון ממנו גבוה.
    הסינקו חדש ואין חוות דעת ממשתמשים.
    2. שינוי המצבים מישיבה לשכיבה די קל. פחות נוח משכיבה לישיבה. כאשר אין תינוק בפנים זה קל. ברוב המקרים מתחילים טיול בישיבה ועוברים לשכיבה ולא להפך כך שלדעתי זה חיסרון פחות משמעותי.
    ברוב הטיולונים כך משנים מצבים ובסוף כולם די מסתדרים וזו לא תלונה רצינית.

לו הסינקו היה יותר ותיק והייתי שומע חוות דעת חיוביות אולי הוא כן היה רלוונטי אך עד כה טרם שמעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת כסא בטיחות הכי קל לילדים בני שנה
    חן
    18/09/2024

אני מחפשת כסא בטיחות מגיל שנה קל משקל.

אני גרה בקיבוץ ולכן אין לי רכב צמוד, צריכה לשנע את הכסא כל פעם לרכב אחר ואני עם תאומים.
    מחפשת כסא בטיחות הכי קל שיש

הוספת תגובה

• זה לא כזה פשוט ועניין המשקל הוא הפחות בעייתי כאן

קובי סופר
    19/09/2024

שלום חן,

זה לא כזה פשוט ועניין המשקל הוא הפחות בעייתי כאן.
    לנייד כיסא מרכב לרכב מצריך פירוק מרכב אחד, סחיבה שכמו שציינתי זה החלק הפחות בעייתי כאן, התקנה מחדש שזה החלק הבעייתי. אם נתקין לא נכון ויותר מ-70% מההורים מתקינים לא נכון, כל הכיסאות לא שווים כלום גם אם הם הבטיחותיים בעולם.
    לצערי גם כרגע לא משווקים דגמים בסיסיים של אוונפלו או קוסקו שהם קלים מאוד מבחינת משקל וברמת בטיחות גבוהה. למרות זאת גם אם היו זמינים הייתי מזהיר מכיוון שההתקנה שלהם סופר קשה ומסובכת למי שאין ידע בהתקנת מושבים.

יש לדעתי 2 אפשרויות:
    1. לרכוש 4 מושבים ושבכל רכב יהיה לנו מושב קבוע, לא צריך להתעסק עם העברות, פירוקים והתקנות. החיסרון שזה מכפיל את ההוצאה ולצערי אם רוצים גם מוצר ברמת בטיחות גבוהה, ההוצאה לכל מושב תהיה גבוהה. עדיין לו אני הייתי צריך להיות במקומכם הייתי בוחר באופציה הזו.

2. לרכוש מושבים שקל לפרק ולהתקין. כל סדרת קליקטייט של ברייטקס כזו, גם גרקו עם מערכת סנאגלוק. גם כאן אלו כיסאות יקרים, ברייטקס כרגע הפסיקו לשווק את שלושת הדגמים המובילים שלהם מבחינה בטיחותית כך שרמת הבטיחות בעייתית. דגם הפופלר החדש טרם נבחן ולכן אין ידע עד כמה בטיחותי הוא. יש לו יתרון שהוא צר אז זה יתרון ענק כאשר צריך להתקין 2 יחד ובעתיד אם נצטרך 3 מושבים זה יאפשר לנו. ברייטקס מקבלים דירוגים גבוהים באופן קבוע כך שאין כאן סיכוי גבוה שנרכוש משהו נחות. אם כי לא בטוח שזה יהיה בטופ, עדיין קלות ההתקנה זה יתרון משמעותי עבורכם לכן אם הולכים על האופצה הזו, הייתי בוחר ב-2 פופלר למרות המחיר היקר של כל אחד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Kinderkraft I grow כסא בטיחות
    קובי
    17/09/2024

היי קובי

האם אתה ממליץ על קינדרקרפט איי גרו? כסא בטיחות לגיל 10חודשים ומעלה

קצת הפריע לנו שהרתמת בטיחות היא 3 נקודות ולא 5

לקביעת תור
    סגירה
    Kinderkraft I grow כסא בטיחות

הוספת תגובה

• זה 5 נק'

קובי סופר
    19/09/2024

שלום קובי,

זה 5 נק'. לא קיימים כיסאות עם 3 נק'.

בכל מקרה גם כאן זה מוצר שלא נבדק במבחן השוואתי ולכן איני יכול להמליץ עליו.
    לדעתי אם הגעת למחיר הזה הייתי מוסיף עוד קצת וקונה צ'יקו נקסטפיט זיפ. דירוג בטיחות הגבוה ביותר. במושבי בטיחות לא ממליץ לחפש הרפתקאות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה שאין גם קשירה באיזור החזה

קובי
    19/09/2024

אני חושב שקוראים לזה קשירה אירופאית כי זה תקן אירופאי

שאתה אומר מבחן השוואתי הכוונה מול כיסאות אחרים בשוק?

שהשכרנו רכב ביוון ואמרו לנו שכל הכסאות של קינדרקפט עוברים מבחנים. נתקלנו בכסא הזה באחת הרשתות בישראל והוא נראה לנו במיוחד כי הוא 360 ואנחנו מעדיפים כסא כזה לרכב סבא/סבתא אבל עדיין שיהיה ברמת בטיחות טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה תפס בית חזה זה לא קשור למספר רתמות

קובי סופר
    19/09/2024

שלום קובי,

זה תפס בית חזה זה לא קשור למספר רתמות.
    זה נדרש בתקינה אמריקאית ולא באירופאית.
    היתרון שזה תופס יותר טוב את התינוקות,בייחוד בחורף עם לבוש עבה. ההמלצה לחגור את התינוקות במינמום ביגוד כלומר ללא מעילים או חרמוניות. בסוף הרתמות צריכות להיות הדוקות על התינוק. הבעיה שלמרות ההמלצה רוב ההורים לא פועלים כך וחוגרים עם מעיל. אז תפס בית החזה משמש כהגנה נוספת שהתינוק לא יעוף דרך הרצועות במקרה של תאונה. יש סרטונים רבים ביוטיוב שמראים טוב יותר מההסבר שלי בטקסט.

לגבי מבחנים. נכון, כל מותג וקינדרקראפט זה מותג אירופאי ולא מוצר מדבקה כמו בדגמים שרשמתי. עדיין יש מבחני תקינה שכולם עוברים גם הסיניים. ויש מבחנים של גופים חיצוניים. באירופה ADAC זה המוביל. הדגם שציינת טרם נבחן במבחן ההשוואתי שלהם לכן כמו שרשמתי, איני יכול להמליץ. דגמים אחרים שכן נבחנו קיבלו דירוגים בינוניים אבל זה כבר כל דגם לגופו ולא רלוונטי מה דגם א' קיבל כאשר אנחנו רוצים את דגם ב'.
    כמו שרשמתי, צ'יקו נקסטפיט זיפ לדעתי הוא הטוב ביותר. לו אני צריך לרכוש כיום כיסא זו הבחירה שלי. הוא לא זול אבל הוא ל-4 עד 6 שנים כך שביחס לזמן שימוש המחיר הוגן, אולי גם יהיה במבצעים לחגים.
    אני לא מסתכל על כיסא סבא/סבתא או כיסא שני או שלישי. תאונה יכולה להתרחש בכל עת ובכל מקום אין לנו שליטה על זה ברוב המקרים. לכן עדיף שהילדים יהיו בכיסא ברמת בטיחות גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לסלקל כולל בסיס
    יעל
    17/09/2024

שלום,

אנחנו מחפשים סלקל חדש . בעבר היה לנו ציקו קייפיט 30 שאהבנו מאד אך פג לו התוקף ומבינים שכבר לא משווק כמעט בישראל.

נשמח להמלצה לסלקל, לא צריכים שיתחבר לעגלה אך אמור להיכנס יחד עם עוד 2 כסאות בטיחות ונשמח שיהיה עם בסיס קבוע ברכב.

ושאלה נוספת, במידה ונצליח למצוא ציקו קייפיט חדש, האם גם לבסיס הסלקל יש תוקף או שניתן להתקין את הבסיס הישן ברכב נוסף ולהעביר רק את הסלקל ביניהם?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לסלקל כולל בסיס

הוספת תגובה

• גם הבסיס פג תוקף

קובי סופר
    17/09/2024

שלום יעל,

גם הבסיס פג תוקף יחד עם הכיסא ולא מומלץ להשתמש שוב.

לגבי דגם אחר, לדעתי ג'ואי אייג'ם ברמת מחיר סבירה (הוא יהיה יותר יקר מצ'יקו עם בסיס, זה היה אחד היתרונות הגדולים של צ'יקו שהבסיס כלול, בג'ואי כמו דגמים רבים אחרים הבסיס נרכש בנפרד מהסלקל).

הג'ואי עם דירוגים גבוהים, מתחבר לכל עגלה שיש לה מתאמים למקסי קוזי, גגון מעולה, מרווח ובטיחותי וכמו שרשמתי, הוא לא זול אך עדיין המחיר יחסית סביר. ניתן גם להתקין ללא הבסיס מה שיחסוך לא מעט כסף אבל זה מוביל לטעויות רבות בהתקנה, לדעתי עדיף עם הבסיס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות I-Protec Plus
    קובי
    17/09/2024

היי
    שאלה על כסא בטיחות של ספורטליין I-Protec Plus

האם הוא מומלץ? עשו עליו מבחני ריסוק?

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות I-Protec Plus

הוספת תגובה

• ראה תשובתי לגבי בייבי סייף

קובי סופר
    17/09/2024

שלום קובי,

ראה תשובתי לגבי בייבי סייף. התשובה זהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון הכי קומפקטי
    דור שהם-גת
    17/09/2024

שלום, מתלבטת בין כמה סוגים ומינים -
    חשוב לי נסיעה חלקה, שינוי מצבים לא עם שרוך וקיפול ביד אחת
    אבל הכי משמעותי המשקל והגודל המקופל, אני מתלבטת בין:
    אינפנטי - מון או מילאנו
    מונה - רובסטו או זיפי
    טוויגי - בלטימור או ווינג גאפ
    טיק טאק מום

אשמח מאוד לעזרה לבחירה או השוואה ביניהם

הוספת תגובה

• בטיולונים אתם יכולים לעשות את ההשוואה לבד

קובי סופר
    17/09/2024

שלום דור,

בטיולונים אתם יכולים לעשות את ההשוואה לבד.
    ניתן לגשת עם התינוק לחנות, להושיב בכל דגם רלוונטי, לחגור לבד את התינוק ולנייד בחנות ומחוץ לחנות, לפתוח את הגגון למקסימום לראות איך וכמה מצל. לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, לשנות מצבים משכיבה לישיבה ולהפך. לקפל לבד, להרים במצב מקופל להרגיש את המשקל, לבדוק ברכב וכך תראו מה נכון לכם ולתינוק. בניגוד לעגלות זו הבדיקה הכי טובה, לא צריך אותי או איש מכירות או המלצות.

מה שכן, לקחת בחשבון שטיולונים עם גב מכאני ולא שרוך הם יותר כבדים מכאלו עם שרוך, המערכת הזו מוסיפה משקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, וספציפית לגבי הבדלים?

דור
    18/09/2024

יש דברים שחשוב לשים לב אליהם בהבדלים בין הדגמים הספציפיים, או מומלצים יותר או פחות? שווי מול תמורה מומלץ יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בטוח שברגע שתעשו כפי שרשמתי

קובי סופר
    19/09/2024

שלום דור,

אני בטוח שברגע שתעשו כפי שרשמתי, אתם תגלו לבד מה שווה יותר ומה פחות.
    רשמת יותר מדי דגמים מכדי שאתחיל לרשום במה כל אחד טוב ובמה פחות מול דגם אחר. זה רק יוביל לבילבול גדול שלכם.
    מניסיון שלי, מבחן המציאות יוביל אתכם בדיוק למוצר הנכון.
    לגבי תמורה כולם פחות או יותר באותו טווח מחיר ואם יש הפרשים הם לא רציניים כך שזה נטו עניין של למצוא מה נכון לכם ולתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• baby safe כסא בטיחות לרכב
    קובי
    17/09/2024

שלום
    ראיתי באתר של ברייטקס שהם מוכרים כסאות בטיחות של baby safe
    זה אותה חברה? או סתם שת"פ?
    אתה מכיר את הכסאות של baby safe? מבחינת בטיחות הם טובים?
    אשמח להבהרה

לקביעת תור
    סגירה
    baby safe כסא בטיחות לרכב

הוספת תגובה

• בייבי סייף זה מותג מקומי של היבואן

קובי סופר
    17/09/2024

שלום קובי,

בייבי סייף זה מותג מקומי של היבואן. אין קשר בין המותגים ברייטקס ובייבי סייף למעט זה שאותו מפיץ מפיץ את שניהם.
    בטיחותית אין מה להשוות. בייבי סייף אלו מוצרים סינים שאין לגביהם מבחן השוואתי וברייטקס מותג אמריקאי שיש לו גם מותג גרמני בשם רומר, עוברים מבחנים השוואתיים ולרוב כל הדגמים ברף העליון של הבטיחות.
    לכן אני לא ממליץ לרכוש מוצרי מדבקה סיניים בטח ובטח שזה קשור לבטיחות ואין מדד השוואתי להראות האם הם טובים או לא. מבדיקה שלי של המון יצרנים סיניים, רובם מעגלים פינות והרמה שלהם מאוד נמוכה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה