מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- הרחבת גגון עגלת טייגר 2מאי09/08/2021
שלום.
אני מעוניינת לרכוש את הטייגר 2
בחנות שראיתי לגגון הטיולון היה רוכסן בולט שחור גם שהריפוד בצבע אפור משו שפחות אהבתי.
בדקתי באתר ראיתי כי אין רוכסן בולט בצבע שונה (אולי לא קיים?). האם אולי בתצוגה היה מרכב של טייגר 1 ולכן יש רוכסן או שהתמונה באתר פחות מדוייקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/08/2021שלום מאי,
פנית אלינו בוואצאפ וענינו באופן ישיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על השירות המהיר והיעיל
מאי10/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין צ'יקו נקסטפיט אייר וזיפ מקסרין08/08/2021
שלום
אשמח לדעת את ההבדלים בין צי׳קו נקסטפיט זיפ אייר ונקסטפיט זיפ מקס. לא כל כך מובן לי מה עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
במקס יש מרווח רגליים ארוך יותר
קובי סופר09/08/2021שלום רין,
בטיחותית אותו מוצר. במקס יש מרווח רגליים ארוך יותר ב-25%.
הרעיון: מומלץ בעולם שהתינוקות יהיה נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים (אם אפשר עד גיל 4 עדיף). הבעיה: מרווח הרגליים קצר ובאזור גיל שנה או שנה+ הרגליים של התינוקת נתקלים בגב מושב הרכב ולא נוח להם.
במקס, עודף המרווח מאפשר שהתינוקות יהיו נגד הכיוון יותר זמן, עד גיל שנתיים או יותר.
אז האם ללכת על המקס?
תלוי בכם! החוק בארץ דורש שהתינוקות יהיו נגד הכיוון עד גיל שנה.
אם אתם רוצים בטיחות אז מומלץ עד גיל שנתיים. רוב התינוקות לא אוהבים לשבת נגד הכיוון אבל זה גם עניין של הרגל.
אצלי ישבו נגד הכיוון עם נקסטפיט עד שנה וחצי, הסיבה הייתה עניין הרגליים ולכן אם היה לי את המקס בזמנו (לצערי לא היה קיים), היינו מושכים עד שנתיים בלי בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפור פיט, הבד לא נושם אך עדיף
רון09/08/2021יצא אחד חדש! פור פיט, ראיתי שהבד בו לא נושם לצערי. אבל אולי עדיף אותו? הרי הוא החדש ביותר והמחיר זהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפורפיט הוא משולב בוסטר, פחות ממליץ על דגם זה
קובי סופר09/08/2021שלום רין,
הפורפיט הוא משולב בוסטר, אני פחות ממליץ על דגמים משולבים. זה לא בדיוק כמו הנקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו בטיחותי פחות טוב בו
רון09/08/2021יש משהו בטיחותי פחות טוב בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/08/2021שלום רון,
בדרך כלל מושבים נטו מקבלים דירוג טוב יותר ממשולבים.
לדעתי אין הגיון במוצר שמתאים לתינוק בן יומו וילד בן 12.
בטיחותית הוא טוב אך לדעתי הוא מיותר.
בדרך כלל הרוב המוחלט שקונה את המשולבים קונה עוד בוסטר בהמשך לכן, גם משלמים יותר, גם לא עונה למטרה שלשמה נרכש וגם יש עדיפים עליו בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלרן - שאלה בקשר לפעוט בן שלושה חדשיםלילו08/08/2021
שלום,
קיבלנו את עגלת מקלרן אטום ורצינו לדעת אם בננו בן השלושה חדשים (6.5 קילו) יכול להשתמש בה במצב טיולון (לא אמבטיה) או שמא הוא קטן מדי? תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא צריכה להיות בעיה אם אושרה
קובי סופר08/08/2021שלום לילו,
צריך לבדוק בהוראות השימוש מאיזה גיל היא אושרה. רוב הטיולונים מאושרים רק מגיל חצי שנה. יש לא מעט כאלו שמאושרים גם מגיל לידה. אני לא יודע לומר איך זה במקלארן אבל מעריך שזה מלידה ולכן לא צריכה להיות בעיה אם אושרה מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המענה המהיר
לילו08/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לעגלה סייבקס מה מתאים?שירה08/08/2021
בוקר טוב,
האם יש המלצה לטרמפיסט שמתאים לעגלת סייבקס מיוס?
איך יודעים מה תואם? והאם מתחבר גם כשהאמבטיה פתוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דגמי לאסקל הם הטובים ביותר
קובי סופר08/08/2021שלום שירה,
אני מניח שרוב האוניברסליים יתאימו.
צריך לבדוק בחנויות. לדעתי דגמי לאסקל הם הטובים ביותר.
אם אמבטיה זה לא הכי נוח. כמוכן בסייבקס בגלל שאין ידית מתארכת זה אומר שהטרמפיסט יהיה מעבר לידית, זה אומר שתצטרכו ללכת כאשר אתם רחוקים יותר מהידית. לא הכי נוח. לכן אני ממליץ להתנסות טרם הרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בוגבו בי 6 לסייבקס מיוס 2שי07/08/2021
אנחנו ממש לפני רכישת עגלה ואנחנו מתלבטים מאוד בין הסייבקס לבוגבו.
דיי נסגרנו על הסייבקס אבל ראינו הרבה תגובות לא טובות על שירות לקוחות וכו.
אציין שקראנו את זה בקבוצת פייסבוק של סייבקס מה שלא נותן מענה על הבוגבו(לא מצאנו תלונות על בוגבו).
אודה לעזרתך בהתלבטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבי יותר אמינה בזכות ידית טלסקופית
קובי סופר07/08/2021שלום שי,
לגבי שירות לקוחות. אני לא הכתובת. צריך לשאול משתמשים, גם כאן עלתה לא מזמן תלונה על השירות של סייבקס.
לדעתי לאורך זמן הבי יותר אמינה בזכות ידית טלסקופית (בסייבקס הידית קבועה עם תזוזה מעגלית). זה גורם לעליה וירידה ממדרכות ומדרגות להיעשות בקלות, ללא הפעלת מאמץ רב (שגם שוחק את העגלה). כמוכן גלגלים יותר גדולים וקפיצים יותר גדולים גם משמרים את העגלה לאורך זמן.
מניסיוני גם בוגבו לא חפים מבעיות שירות והרבה פעמים שמעתי שרצו לחייב על חלקים שונים בעגלה. גם אותי אישית חייבו על חלק כשעוד הייתי בעל חנות ולא ייבאתי עגלות. כעבור כמה שנים שיש לי טכנאי והראתי לו את החלק התקול הוא סידר תוך כמה דקות. ככשאלתי את הסוכן שהיה לי בבוגבו הוא הסביר לי שזו מדיניות היצרן, תקלה = החלפת חלק שלפעמים גוררת חיוב.
לדעתי במסגרת זמן האחריות הם לא יחייבו על החלפת חלקים.
לאחר האחריות אם יחייבו העלות של החלקים לא זולה.
בכל מקרה לעניין הטכני, לדעתי האמבטיה של המיוס עדיפה, יותר מרווחת ואטומה. בטיולון אני חושב שלבי יש יתרון. גב יצוק מפלסטיק לדעתי מספק תמיכה טובה יותר לתינוק. גם אמין יותר כי רשת יכולה לקבל בלאי עם הזמן ובדים אינם מכוסים באחריות.
בקיפול ניתן לקפל את הבי עם המושב לשני הכיוונים, במיוס רק לכיוון הנסיעה. על השלדה הסברתי למה אני חושב שהבי עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין בייבי בוס 1/2שירה06/08/2021
היי,
אנחנו לקראת לידה שנייה, בהיריון הראשון קנינו את העגלה בייבי בוס טייגר 1 בעקבות ההמלצות, היינו מרוצים בסה״כ אבל היו כמה חסרונות שבלטו בזמן השימוש. אשמח להבין מה ההבדלים בין הגרסה הראשונה לחדשה :) תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההבדלים העיקריים הם לא מעט
קובי סופר07/08/2021שלום שירה,
יש לא מעט הבדלים. העיקריים:
גגונים גדולים יותר באמבטיה וטיולון.
כיסי אחסון באמבטיה.
מושב טיולון חדש שניתן לקפל יחד עם הפגוש. לדעתי יותר נוח גם לשליפה וגם הרכבה.
עיצובית: המושב מכוסה בבד. סל רשת בגוון בדי העגלה, עור מתופר בידיות, כל הברגים/ניטים/קפיצים מושחרים למראה נקי יותר.
טיפה יותר נוח לשלוף את בדי האמבטיה לכביסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מספיק פתחים לרצועות של הטיולון
שירה07/08/2021תודה על המענה!
אחד הדברים שהכי הפריעו לי היו שאחרי המעבר לטיולון (סביב גיל 4 חודשים, האמבטיה אמנם ארוכה אבל צרה ופשוט לא היה לו נוח יותר שם…), פשוט לא היו מספיק פתחים לרצועות של הטיולון כדי שהם יתאימו לתינוק. למרות שהוא אחוזון ממש ממוצע בגובה, הפתח הכי נמוך של הרצועות בכתפיים הגיע ממש גבוה בגוף שלו (לאזור הראש/צוואר, הרבה מעל הכתפיים עצמן) וזה היה נראה מאוד לא נוח עבורו. ואצל עגלות של אנשים אחרים ראיתי שיש יותר אופציות לכיוונון הרצועות…* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש דרך להדק את הרצועות שישבו ולא יפלו
קובי סופר08/08/2021שלום שירה,
גם אצלנו יש דרך להדק את הרצועות שישבו ולא יפלו. גם אם הרצועה מעל הכתף.
אפשר לפנות אליי דרך הוואצאפ, נכנסים לאתר של ביייבי בוס דרך הנייד ואז אפשר לשלוח הודעת וואצאפ. זה מגיע ישירות אליי.
אז אשלח סרטון. לצערי אני לא יכול לפרסם כאן מספר טלפון או מייל.
אצלנו יש 3 פתחי גובה לרצועות. ברוב העגלות אין בכלל פתחי גובה ויש רק משחק של הידוק הרצועות. אצלנו יש גם וגם.
לגבי האמבטיה, יש מרווחות ממנה. אצלנו הרוחב 32. הכי רחבות בשוק הן 35. הלוואי ויכולנו לעשות אמבטיה יותר מרווחת אבל אז זה אומר עגלה יותר גדולה וכבדה. עגלות אחרות בסגמנט שלנו מציעות אמבטיה ברוחב 30 ס"מ ומטה. לכן האמבטיה שלנו היא המרווחת ביותר בסגמנט.
רוב הלקוחות שאני בקשר איתם היו עד חצי שנה. בשימוש בחורף עם לבוש עבה אני מניח שיכול להיות שגם בארבעה חודשים יעבירו. בסוף זה אינדיבידואלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיולון לגיל שנה פלוסנטלי06/08/2021
היי קובי,
אשמח לשמוע את דעתך לגבי הטיולונים הבאים,
חשוב לי שהטיולון יהיה יציב, שיהיה לילד נוח, קיפול קל, טיולון קל משקל ואם אפשר שיהיה בגודל שאפשר להעלות למטוס זה בונוס נחמד..
1. סילבר קרוס ווינג/ ווינג 2- האם מתאימים גם מעל 15 קג? איזה מהם עדיף?
2. סילבר קרוס קליק
3. סילבר קרוס ג'ט המשופר 2020
4. סיטי תור 2
אם יש לך המלצה לטיולון אחר אשמח גם לשמוע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הטיולונים מתאימים עד 15 ק"ג
קובי סופר07/08/2021שלום נטלי,
כל הטיולונים מתאימים עד 15 ק"ג. בפועל גם מעבר אבל מאושרים עד 15.
1. הווינג מאוד מוצלח. הייתי ממליץ על ה-1 שגם יותר זול, גם יותר קל וגם ותיק יותר וכל מי שיצא לי לשאול אמר שהוא שהוא מרוצה מאוד.
2. הקליק דגם חדש, טיפה יותר קטן לאחר הקיפול. לדעתי הווינג מעט עדיף גם בשל הותק ולדעתי מעט יותר נוח בניוד.
3. הג'ט לדעתי לא מוצלח.
4. הסיטי תור 2 גם מעולה לדרישות. הקיפול שלו קטן ובודאות יאושר בכל או לפחות ברוב חברות התעופה. לגבי הסילברים למעט הג'ט אני חושב שהשניים האחרים יאושרו כמעט בכל חברה. צריך לקחת מידות ולבדוק. אני לא חושב שתהיה בעיה עם אף אחד מהם.
לדעתי כל ה-4 מעולים. אם מקלארן אטום עוד במבצע בבייבי סטאר (היה 999 ש"ח) אז שווה גם לבדוק אותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת נוחות ניוד ויציבות מה עדיף
נטלי08/08/2021תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
לצערי ניסיתי למצוא את המקלארן האטום וכבר לא ניתן להשיגו.
לפי מה שקראתי, הקליק והסיטי תור 2 רשומים כמאושרים עד 22 ק"ג והווינג רק עד 15 ק"ג שזה קצת מבאס לגבי הווינג.
לדעתך, מבחינת נוחות ניוד ויציבות איזה מבניהם עדיף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נתוני המשקל לא רלוונטים, מתאימים עד 22 ק"ג
קובי סופר08/08/2021שלום נטלי,
נתוני המשקל לא רלוונטיים. בפועל רוב אם לא כל העגלות והטיולונים מתאימים עד 22 ק"ג.
כך הכל מאושר על פי התקינה האירופאית, אם אני לא טועה כשנתיים.
בישראל עדיין לא אימצו את התקינה האירופאית. החלו לאמץ מחודש מאי ואז גם בישראל כל העגלות/טיולונים יהיו מאושרים עד 22 ק"ג, לכן ההבדל בין העגלות זה זמן הבדיקה. אלו שנבדקו לפני עד 15 ק"ג ואלו שאחרי עד 22 ק"ג ובפועל, כולן עד 22 ק"ג.
לדעתי אף טיולון לא מתעלה בנוחות הניוד בגלל גודל הגלגלים. ממליץ לגשת לחנויות. לשים את התינוק, לטייל כמה דק עם כל אחד מהטיולונים, בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה ואז לראות מה נוח לכם יותר.
אם תלכו על הקליק אז ממליץ לבדוק את איזי ווקר ג'קי שזהה לקליק, טיפה יותר יקר אבל שינוי המצבים בו לדעתי מעט יותר נוח. גם דגם הXS שלהם מקביל לווינג וכאן אם הווינג זה הכיוון אני ממליץ לרכוש את הזול מבין השניים כי הם די זהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי מאוד
נטלי08/08/2021עזרת לי מאוד תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לקנות את העגלה ישירות מהיבואןשני06/08/2021
היי
רציתי להבין מה ההבדל בין קוסמוס DLX שנמכרת עכשיו בביבי סטאר לעומת הבייבי בוס ? זה בעיקרון אותה עגלה רק ששינתם לך את השם?
והאם ניתן לקנות את העגלה ישירות ממכם היבואן? האם זה מעט יותר זול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההבדלים בין דגמי עגלות בייבי בוס
קובי סופר07/08/2021שלום שני,
לגבי הקוסמוס היא שילוב של 2 הדגמים שלנו. אני מדביק כאן טקסט שכתבתי על ההבדלים בין הדגמים שלנו + קוסמוס:
ההבדלים בין דגמי עגלות בייבי בוס.
נתחיל מהדומה: אמבטיה, טיולון, קיפול, תפעול זהים לחלוטין בכל הדגמים.
ההבדלים בשלדים בלבד.
בשלדת הטייגר הגלגלים מאחור גדולים באינץ' וגם הקפיצים שלהם מעט יותר גדולים. בנוסף השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים יכולת ניוד מעט יותר טובה, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בנוסף סל החפצים שלה יותר גדול. החלק הקדמי בשלדה מקומר בצורה שלאחר הקיפול היא יותר שטוחה מהבובקט במעט.
בשלדת הבובקט רוחב השלדה צר יותר ב-5 ס"מ, זה יתרון במעברים צרים. עקב כך לאחר הקיפול היא גם צרה יותר מהטייגר. כמוכן היא שוקלת חצי ק"ג פחות מהטייגר.
שלדת הקוסמוס DLX היא שילוב של חלק אחורי של שלדת בובקט וחלק קדמי של שלדת טייגר.
בכך הקיפול שלה הכי קטן מה-3 כי היא צרה כמו הבובקט ושטוחה כמו הטייגר.
בניגוד לטייגר/בובקט היא קיימת או בשחור או אפור ולא ניתן לשלב צבעים.
מבחינת משקלים:
הטייגר שולקת 8.8 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הבובקט שקלת: 8.3 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הקוסמוס שוקלת: 8.6 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
לגבי רכישה דרכנו. ניתן להזמין דרך האתר שלנו. האתר שלנו מתומחר לפי המחיר המומלץ לצרכן ולא פחות מכך, כלומר אם בחנויות יש מבצעים או הנחות של חבילות לידה, לרוב עדיף דרכן. יש באתר שלנו 2 צבעים שהם במבצע בדגם הטייגר כאשר ההבדל זה נטו בצבעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי מושב בטיחות משניאלה05/08/2021
הי קובי,
רציתי לשאול לדעתך לגבי מושב בטיחות של בייבי סייף דגם lyb-836 בתור מושב בטיחות לרכב של הסבים. האם מספיק בטוח? לא מצאתי שום מידע בנושא.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/08/2021שלום אלה,
מדובר במושב סיני ולכן אין מידע בנושא, אני אישית לא ממליץ על מושבים כאלו בשל כך.
לרכב סבא/סבתא אני ממליץ תמיד על קוסקו סנרה. זול, ברמת בטיחות כמעט הכי גבוהה שיש, יחסית נוח להתקנה עם איזופיקס. לא הכי נוח ומפנק לתינוק אך לנסיעות קצרות הוא בהחלט מספיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
אלה05/08/2021לא הצלחתי למצוא את הקוסקו במלאי בשום מקום... יש המלצה לעוד מושבים בטווח מחירים דומה כמושב משני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי הג'ואי טילט?
אלה05/08/2021כמובן מעדיפה מושב שאין צורך ברכישה נפרדת של איזופיקס להתקנה. תודה!
תשובה
קובי סופר06/08/2021שלום אלה,
הג'ואי טילט גם לדעתי מאוד בסיסי. עדיף ללכת על דגמי אוונפלו (סונס, טריומף). ניתן להזמין דרך האתר של היבואן. מדי פעם יש מבצעים ככה שהמחיר יורד ממש.
לגבי קוסקו, עד כמה שידוע לי זה נמכר רק ברשת בייבי סטאר.
כיום האיזופיקס (אם קיים לכיסא) הוא בילטאין בכיסא ולא צריך לרכוש שום דבר נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושתי שאלות אחרונות-
אלה06/08/2021מה לגבי מושב קונטיניום של סייפטי פירסט?
והאם סלקל של פרימו וגיו של פג מספיק בטוח לשימוש ללא איזופיקס?
תודה וסופש נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטוח רק עד 13 ק"ג ונהיה צפוף גם לפני
קובי סופר07/08/2021שלום אלה,
לגבי הסייפטי, הוא טוב אך לדעתי אוונפלו סימפוני/טריומף/סונס עדיפים. אם מוצאים סנרה אז גם. אם מתאמצים כלכלית או מוצאים גרקו סייז פור מי זו לדעתי האופציה הכי טובה גם בטיחותית וגם מבחינת נוחות.
לגבי הפג. הוא בטוח אבל רק עד 13 ק"ג ובפועל נהיה צפוף גם לפני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בכסא לרכב של הסבים
אלה07/08/2021בגלל שמדובר בכסא לרכב של הסבים וכנראה יהיה בשימוש לעיתים מאוד רחוקות מעדיפה משהו יותר פשוט אם זה לא בא על חשבון הבטיחות. בינתיים אני בכיוון של הסונס שיש עליו מבצעים מעולים עכשיו.
אחלה כיסא, יותר נוח מהסנרה
לדעתי אחלה כיסא. גם מעט יותר נוח מהסנרה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה בין הסונס לבין הגרקו, הבדל
אלה07/08/2021אגיע להחלטה בין הסונס לבין הגרקו. הבדל פי 2 במחיר אבל מפחדת ךהתפשר על בטיחות. סליחה על הטרחה.
אין פשרה בבטיחות, הגרקו יותר נוח
אין פשרה בבטיחות. לדעתי הגרקו יותר נוח. בנוסף טווח השימוש שלו ארוך יותר שזה גם יתרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקף של 6 שנים מהקניה יספיק
אלה07/08/2021מאמינה שתוקף של 6 שנים מהקניה של האוונפלו יספיק די והותר. אם רמת הבטיחות זהה המושב הזה אמור לעשות את העבודה. שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלת אופן של bentlyקובי04/08/2021
קובי שלום,
בעבר עזרת לנו המון עם בחירת סל קל ועגלה.
ראיתי את תלת אופן של bently שנראה לי נחמד.
החיסרון שלו שהוא לא מתקפל.
אשמח לקבל דעתך על תלת אופן של bently.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלות - מה היתרונות ומה החסרונות
קובי סופר05/08/2021שלום קובי,
אכן יש לו 2 חסרונות:
1. לא מתקפל
2. גדול וכבד
מצד שני אני תמיד רושם גם לגבי עגלות שגדול וכבד נותן יתרונות אחרים כמו: מושב מרווח יותר, גגון מעט יותר גדול, גלגלים יותר גדולים ואיכותיים ולכן הניוד איתו מעט יותר נוח, בעיקר בדרך משובשת.
מכאן אתם צריכים להחליט אם היתרונות האלו שווים מבחינתכם את החסרונות.
כמוכן הוא מאוד יקר. גם כאן, בעיקר שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
קובי05/08/2021מה תלת אופנים שאתה יכול להמליץ עליהם?
תשובה
קובי סופר05/08/2021שלום קובי,
אני חושב שדגמי סמארטרייק הם הכי מוצלחים שיש בזכות הפטנט של הניוד. בכל התלתי אופן כדי לפנות ימינה/שמלאה צריך להתנייד כמו ברכב עם הגה. בסמארטרייק זה כמו בעגלה, פשוט לזוז לאן שצריך מבלי לסובב כלום. דגמי הSTR שלהם מתקפלים ונוחים לתפעות, לדעתי הSTR5 מספיקים ולא צריך את כל השכוליים של ה-7.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר מומלץ לילד גדולקרן04/08/2021
ילד בן 6.5 גובה 124 משקל כ 30 קילו
יש לנו גרקו נאוטילוס שרשום שהוא עד 36 קילו .
חשבתי להעביר את הכיסא לאחותו בת ה 5 ולקנות לו בוסטר עד 50 קילו עם איזופיקס.
איזה בוסטר מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לרכוש כל בוסטר גב
קובי סופר05/08/2021שלום קרן,
ניתן לרכוש כל בוסטר גב, עם אוזיפיקס לא יתן שום דבר.
האיזופיקס יכול להחזיק רק עד 30 ק"ג לכן אין לו שום תועלת בטיחותית.
מבחינת דגמים יש לסייבקס בוסטר גב מעולה ויחסית לא יקר. גם צ'יק קידפיט וגרקו אפיקס SS או אפילו הרגיל מעולים.
טכנית כולם מגיעים גם עם איזופיקס אך כמו שרשמתי אין בזה צורך. פשוט שמים את הבוסטר במושב, הילד יושב ואז חוגרים אותו עם חגורת הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי בוקר טובלינוי לוי04/08/2021
איזה כיף שיש אותך להתייעץ זו לא פעם ראשונה ואני מודה על זה.
רציתי לשאול אותך.
אני עם ילד בן שנה ו7 ועוד ילד בן 4חודשים
יש לנו בבית עגלת הרטן שהיא הראשונה שקנינו ולצערי חוץ מהבית אני לא יכולה לצאת איתה כי יש לנו המון מדרגות ביציאה והיא כל כך כבדה שרי אפשר לעלות איתה.
יש לנו גם טיולון של צ'יקו שסך הכל סבבה אבל עכשיו הרצועות נפרמו מהשמש אז אני מחפשת משהו אחר והפעם הולכת ליד2.
רציתי להתייעץ מה כדאי לי.
מחפשת שתהיה קלילה מבחינת כל המדרגות שאני צריכה לעבור כל יום. שתהיה נוחה וטובה לילדים שכיבה מלאה כמה שאפשר..
יש לי אופציה של בוגבו בי 3 במצב טוב מאוד בסביבות 400 שח
או גו בייבי ויולה אמבטיה וטיולון ב200 שקלים
או מקלרן במצב מעולה בסביבות 350 שקל.
על מה היית ממליץ? ראיתי שרשמת בפורום שהגו בייבי רחבה והיא באמת נראת קצת יותר בומבסטית מהמקלרן והבוגבו
מקלרן ידוע לי שהיא מעולה וגם הבוגבו
נראה לי שהמקלרן יותר טיולון לגיל גדול?
בקיצור אשמח לחוות דעתך כי אני מתכונת היום לבדוק את אופציות ולקנות אחת מהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך.
לינוי לוי04/08/2021כמובן חשוב לי שתהיה קלה אבל מאסיבית. ראיתי שבבוגבו הגלגלים קצת קטנים זה לא מעיד על חוסר יציבות או משהו כזה? יש הגבלה למשקל הילד של העגלה?
. .. אשמח לעצתך בקיצורסליחה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/08/2021שלום לינוי,
לגבי הגו בייבי, זה די במימדי ההרטן ובמשקל אולי במעט יותר קל, לכן אני לא חושב שזה פתרון.
הבי 3 לדעתי אופציה מעולה, גם כי יש טיולון דו כיווני, הגלגלים של הבי איכותיים וכך גם הקפיצים ואלו מפצים על גודלם הקטן.
לדעתי הבי 3 או 5 יותר נוחות לניוד מהבי6 החדשה שהגלגלים שלה הוגדלו. לכן זה אומר שהגודל לא מעיד על נוחות הניוד.
יש לבי גם ידית טלסקופית זה מקל בעליה וירידה ממדרכות/מדרגות כי היא משמשת מנוף. כמוכן בהשוואה למקלארן יש לבי ידית שלמה לעומת 2, יותר נוח לנייד אותה ביד אחת אם היד השנייה תפוסה (נותנים יד לילד הגדול, בודקים משהו בנייד וכו').
המלקארן מעולות, מרווחות, מתאימות מלידה אך הטיולון חד כיווני. הן די דומות לצ'יקו רק שהניוד במקלארן נוח יותר.
לדעתי הבי היא האופציה הטובה ביותר. כמוכן עתידית אפשר יהיה לרכוש לה רק אמבטיה אם יהיה עוד תינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה קובי
לינוי לוי04/08/2021תודהלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי .
לינוי לוי04/08/2021שלום קניתי את הבוגבו 3 היא באמת במצב מעולה ויפה ונראית נוחה וקלילה אני מרוצה מאוד בנתיים רק יש לי שאלה אליך עד איזה משקל זה מתאים?
עגלות וטיולונים עד 15 ק"ג
קובי סופר05/08/2021שלום לינוי,
על פי התקן בישראל כל העגלות/טיולונים עד 15 ק"ג. רק לקראת סוף השנה יאומץ התקן האירופאי במלואו ויאושרו עגלות עד 22 ק"ג כמו באירופה. אם אני לא טועה בזמנו הבי 3 אושרה עד 18 ק"ג באירופה.
בכל אופן, גם אדם מבוגר יכול לשבת בבי והיא תיסע. יש לי חבר שחזר מחו"ל לפני כמה שנים והעמיס מזוודות במשקל 100 ק"ג על העגלה והתנייד איתה קרוב לשעתיים כך. לטענתו נסעה חלק.
כך שלא הייתי מייחס חשיבות לנתון של 15 ק"ג. פשוט לעבוד איתה עד שאין צורך בה.
אם תרצו, יש חברה בשם הגלגל חידוש וניקוי עגלות (יש להם דף בפייסבוק), ניתן לפנות אליהם שיחדשו את העגלה כולל ניקיון ושיפור המוצר ותיקון תקלות. השירות לא הכי זול אבל לדעתי שווה, ראיתי כמה עגלות בי לאחר השירות וזה הכי קרוב שיש ללהוציא עגלה חדשה מאריזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל סייבקס- ראששירה04/08/2021
היי,
יש לי סלקל סייבקס xl, ראש התינוקת (3 קילו) ממש נשמט בנסיעה קדימה.
יש פתרון לזה? האם יש דרך לשנות שיפוע אולי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2021שלום שירה,
אין דרך לשנות את השיפוע בצורה משמעותית. זה רק להתקין ללא הבסיס, אז יהיה שיפור.
אפשר גם לבדוק, יש ספוג מגביהה לכיסא בטיחות, אם יש לכם בסיס חגורה ולא איזופיקס, יכול להיות שזה גם ייתן פתרון ושיפור.
בנוסף, יש צווארונים של בנבת שיש להם כרית ראש עם חור (למניעת ראש שטוח) וכריות צוואר, זה גם יכול לעזור.
זה נקרא (תומך ראש לכיסא בטיחות או סלקל חיות 0-12)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין מספר עגלותתמר03/08/2021
אנחנו בדרך לילד שלישי בע"ה, ואני מתכננת לקנות עגלה משולבת עם אמבטיה.
העגלה הקודמת לצערי במצב לא מדהים, כבר אחרי 2 ילדים. הייתי רוצה משהו חזק ואיכותי ואני מוכנה לשלם על זה אם זה יחזיק לעוד 2-3 ילדים במצב נאה. מתכננים משפחה גדולה בע"ה.
אנחנו מחפשים עגלה גדולה ונוחה לילד, אך חשוב לי קיפול קל (גם אם גדול). נידות טובה. שלא תתהפך מהר ותהיה יציבה. סל בתחתית גדול, חזק ועם גישה נוחה. טיולון שכיבה כמה שיותר מלאה עדיף 180, רחב, דו צדדי. עם עדיפות לקיפול לשני הצדדים אבל לא חובה. כן חשובה לי נראות, אבל זה באמת הקריטריון הכי פחות חשוב. לא משנה לי כל כך עניין של סלקל כיוון ובין כה אני מעדיפה שכמה שפחות יהיה בסלקל ואם נצטרך נקנה נפרד לאוטו. יש לי כסא של גרקו מגיל לידה שנשכב ממש לניובורן ואין לי חשיבות לחיבור הסלקל לעגלה.
כרגע חושבת על פג פרגו. ראיתי שיש דגם חדש ולוצ'ה. מה דעתך עליו? עדיף את הבוק? אם כן למה? ראיתי שהוא טיפה קל יותר והקיפול מאוד נוח. מצד שני בטח אין עדיין מידע כמה יחזיק וכמה איכותי.. או שהיית סומך על החברה?
עוד 2 עגלות שאני מתכננת לבדוק זה סלסה של אייביסי דיזיין שלכם, ואנגליזינה אפטיקה. מה היית ממליץ? מה דעתך האישית ולמה?
תודה רבה קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2021שלום תמר,
העגלות שרשמת מאוד יציבות וחזקות כך שפחות יש חשש מבחינת יציבות. עדיין חובה לציין שכל תיק כבד יכול לפגוע ביציבות העגלה.
לגבי הפג, לדעתי הבוק עדיפה על הולוצ'ה החדשה.
טרם בדקתי את הולוצ'ה אך דווקא לדעתי, הקיפול שלה יהיה מאוד מסורבל לרוב האנשים. קצת מצחיק אותי שפג עשו מנגנון קיפול כמו שהיה לעגלות שלהן בתחילת שנות ה-2000.
בנושא הזה הבוק הרבה יותר קלה לקיפול. על פג אפשר לסמוך מכיוון שזו חברה ותיקה, התוצרת איטלקית ובדרך כלל אין להם דגמים לא מוצלחים בנושא אמינות.
האפטיקה דומה מאוד לפג בוק, טיפה יותר כבדה, הטיולון ובמיוחד הגגונים של הבוק יותר מוצלחים לדעתי. יחד עם זאת שתיהן מעולות.
לגבי הסלסה, היא כבר סגנון אחר משתיהן. היא יותר כבדה מהפג ובמעט גם מהאפטיקה. היא יותר רחבה. הסל שלה ענקי (גם בפג ואינגלזינה הסלים גדולים). היא יותר נוחה לניוד לדעתי מבין ה-3, הבלימת זעזועים שלה היא הטובה ביותר שיש ופער רציני לדעתי מפג או אינגגליזנה. זה = נוחות לתינוק, בעיקר ככל שהדרך משובשת. מצד שני היא הכי מסורבלת בתפעול, הכי גדולה בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות - גיל לידהמעיין סרור03/08/2021
שלום רב , אשמח לקבל המלצה על חברה לקניית כיסא בטיחות ברכב מגיל לידה. באזור הסכום 1500 עד 2500 שקלים
וגם המלצה על עגלה טובה ובטיחותית וקלה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/08/2021שלום מעיין,
לגבי כיסא, אני ממליץ על ברייטקס בולווארד קליקטייט או צ'יקו נקסטפיט זיפ או זיפ מקס.
שניהם בתקציב, שניהם הטופ מבחינה בטיחותית.
לדעתי לצ'יקו יש יתרון בזווית שכיבה עדיפה ולכן לדעתי הוא יותר נוח לתינוקות כאשר הוא מותקן נגד הכיוון.
הברייטקס יותר קל להתקנה, אם מתוכנן להעביר מרכב לרכב או שתוציאו מהרכב לעיתים קרובות, יש לו יתרון משמעותי בנושא.
נוחות/קלות ההתקנה = בטיחות מכיוון שכיסא שמותקן לא נכון לא שווה כלום. אפשר לשפר לו את הזווית עם מוצר שנקרא ספוג מגביה לכיסא בטיחות. עדיין לדעתי הצ'יקו יהיה יותר נוח.
לגבי העגלה, צריך יותר פרטים כמו תקציב, דרישות וכו'.
לדעתי העגלות הכי טובות כיום הן הבייבי בוס שלנו.
הן השילוב המשולם בעגלה שסופר נוחה להורה (משקל קל, קיפול קל ביד אחת וקומפקטי), נוחות ניוד וכל אלו מבלי להתפשר על נוחות התינוק. המחיר שלהם הגיוני ורחוק ממחירי עגלות מותג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)