פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בייבי בוס טייגר 2 ומידע לגבי אחריות
    נופר
    02/10/2021

היי שבוע טוב, ראיתי את הטייגר 2 וממש התרשמתי לטובה. רציתי לדעת בנוגע לאחריות ותיקונים מה המדיניות ומי נותני השירות במקרה הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האחריות היא אחריות מלאה לשנתיים

קובי סופר
    03/10/2021

שלום נופר,

באופן כללי האחריות היא אחריות מלאה לשנתיים. לאחר שנתיים שירות יינתן ללא עלות כאשר רק על חלקי חילוף יתכן ויהיה חיוב. בדרך כלל אנחנו לא מחייבים. רק אם אין ברירה ומדובר בחלק שעלה לנו כסף אז החיוב יהיה כמו העלות שלנו.

המדיניות היא או להשאיר את המוצר עם יש תקלה בחנות ממנה הוא נרכש, אנחנו אוספים, מסדרים ומחזירים הכי מהר שאפשר.
    או מגיעים אלינו ואנחנו מסדרים במקום.

באופן כללי אני חושב שהשירות שלנו הוא ברמה הכי גבוהה ומהירה שיש.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tiger 2 לעומת twist + 2
    אלה
    02/10/2021

היי קובי,
    מה ההבדלים בין baby boss tiger 2 לבין cybex eezy s twist +2?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    tiger 2 לעומת twist + 2

הוספת תגובה

• המלצה על טייגר מבחינת טיולון ואמבטיה

קובי סופר
    03/10/2021

שלום אלה,

מבחינת אמבטיה, בטייגר היא יצוקה מפלסטיק ולכן לדעתי מגנה יותר ממכות וגם אטומה יותר לרוח, אבק וזיהום אוויר. כמוכן אין לה ברזלים מתחת ומצידי מזרן האמבטיה. מצד שני זו של הסייבקס מתקפלת בגמר השימוש. לאמבטיה של הטייגר גגון יותר גדול. רשת האיוורור באמבטית הטייגר יותר גדולה.

מבחינת טיולון, גם כאן לטייגר גגון יותר גדול ומצל עם רשת איוורור ענקית. המושב של הטייגר יותר מרווח וארוך, המושב בטייגר יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה עדיפה וגם יותר נוח מבחינת שליפה וכביסה. כמוכן מגיע לזווית ישיבה יותר זקופה. שינוי המצבים עם לחצן, בטוויסט זה עם שרוך, פחות נוח לשנות מצב משכיבה לישיבה כאשר התינוק בעגלה במנגנון שרוך (ממליץ לשים 12 ק"ג בתוך המושב, להשכיב ולנסות לשנות לישיבה כדי להבין את הכוונה). מצד שני אפשר לעצור עם השרוך בכל מצב לעומת 3 מצבים בטייגר. בטייגר כדי שהתינוק יפנה אליכם צריך לנתק את המושב ולהרכיב מחדש. בסייבקס רק לסובב עם לחצן, בכל מקרה, בשני המקרים צריך לעשות זאת ללא התינוק בעגלה. את 2 העגלות ניתן לקפל יחד עם הטיולון שהוא פונה לשני הכיוונים.

שלדה, בטייגר גלגלים יותר גדולים ואיכותיים ובנוסף ידית טלסקופית מתארכת לכן הניוד בטייגר לדעתי הרבה יותר קליל ונוח, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בטייגר הרבה יותר קל ונוח לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
    הסל בטייגר יותר גדול.
    בסייבקס כאשר המושב פונה כלפי חוץ ורוצים להשכיב את המושב, הוא חוצה את קו ידית האחיזה בגלל שאין ידית מתארכת. זה אומר שזה יהיה פחות נוח להורה כי המושב יהיה קרוב לרגלי ההורה ופחות נוח לתלות תיק או כל דבר על הידית כי זה יפגע במושב.
    הסייבקס יותר קטנה לאחר הקיפול ויותר קלה ב- 2.8 ק"ג.
    הקיפול נוח בשתיהן וביד אחת, כל אחת בדרך אחרת אבל בשתיהן לדעתי זה נוח ופרקטי באותה מידה.
    מבחינה עיצובית לטייגר יש מבחר הרבה יותר גדול של צבעים + האופציה לרכוש ערכות צבע בעתיד לשנות את צבע העגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום כיסא בטיחות ברכב
    מני
    02/10/2021

היי קובי,
    הבנתי שבמושב האחורי הכי טוב למקם את כסא הבטיחות באמצע (אם האיזפיקס מאפשר / יש חגורה מלאה)
    אבל איך זה לעומת מושב הנוסע מקדימה? (כמובן עם ביטול כרית האוויר)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מיקום כיסא בטיחות ברכב

הוספת תגובה

• הסטטיסטיקה אומרת שהמקום הכי בטוח ברכב הוא מושב הנהג

קובי סופר
    03/10/2021

שלום מני,

ראשית יש סטטיסטיקה של חברות הביטוח בעולם.
    הסטטיסטיקה אומרת שהמקום הכי בטוח ברכב הוא מושב הנהג. אחר כך הנוסע מאחוריו, אמצע, נוסע מאחורה הנוסע ליד הנהג ולאחר מכן הנוסע ליד הנהג.

לכן המקום הכי פחות בטוח ברכב לפי הסטטיסטיקה זה המושב ליד הנהג.
    היתרון של חגירה באמצע הוא המיקום שהכי מוגן מפני תאונות צד.
    מצד שני בהתקנה מאחורי המושבים, המושבים הקדמיים מספקים סוג נוסף של הגנה בעצירת תזוזת כיסא הבטיחות קדימה.
    כמוכן הרבה לקוחות מספרים לי שהכי נוח להם במושב האחורי מאחורה הנוסע ליד הנהג מ-2 סיבות. 1. בחניה/עצירה לצד מדרכה זה הצד הקרוב למדרכה ולכן נוח ופחות מסוכן להוציא משם תינוק. 2. יותר נוח לראות במראה את התינוק.

לכן אין נקודה מושלמת להתקנה ברכב. צריך לקחת את כל השיקולים ולהחליט מה אתם מעדיפים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס איזי טוויסט 2 פלוס
    עידן
    01/10/2021

שלום,
    אני מתלבטת אם לרכוש את הטיולון סייבקס איזי טוויסט 2 פלוס. אהבתי שהצלון שלו גדול אבל הוא נראה צר ומתלבטת אם יתאים בהמשך כשהילד יהיה בן שנתיים

לקביעת תור
    סגירה
    סייבקס איזי טוויסט 2 פלוס

הוספת תגובה

• לא תהיה בעיה כי רוב הטיולונים יותר צרים מעגלות

קובי סופר
    01/10/2021

שלום עידן,

קשה לי לומר. לא נמכרו הרבה יחידות מהדור הראשון או השני (המושב די זהה בשניהם).
    תנסו להושיב עם לבוש עבה + מעיל זה יכול לתת איזושהי פרספקטיבה לגבי ילד גדול/רחב יותר. בגדול אני חושב שלא צריכה להיות בעיה כי רוב הטיולונים יותר צרים מעגלות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות one4life והאם לקנות בוסטר בנפרד
    בני
    01/10/2021

היי קובי,
    האם יש יתרון בכך שכיסא הבטיחות Britax one4life יכול לשמש גם כבוסטר עד משקל של 54 ק"ג או שלמשל עדיף את Chicco NextFit Zip Air Max ולקנות בנפרד בוסטר?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אין טעם לשלם יותר בשביל הגימיק לדעתי

קובי סופר
    01/10/2021

שלום בני,

לדעתי לא ואפילו חיסרון. הדגמים הלא משולבים מקבלים דירוג טוב יותר. כמוכן לדעתי יותר פרקטי לרכוש בוסטר מבחינת גודל אם יש 2 או 3 מושבים מאחור. בסופו של יום ראיתי מאות מקרים של הורים שרכשו מוצר משולב ובסוף קנו בוסטר לכן בכל מקרה קונים בוסטר.
    אין טעם לשלם יותר בשביל הגימיק לדעתי.

לדעתי צ'יקו עדיף וגם דגמי ברייטקס קליקטייט כמו הבולווארד או מרתון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד כמה משמעותי ההבדל במקום

בני
    02/10/2021

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת

1. קראתי פה שאתה נוטה יותר לכיוון הצ'יקו כי יש לו זווית שכיבה שדומה יותר לסלקל (או להוסיף ספוג מגביה לאחרים), אבל אומרים שצריך להגביל את זמן השהייה בסלקל, האם זה לא בגלל הזווית?

2. עד כמה משמעותי ההבדל במקום לרגליים בין ה max לקליקטייט? (אשמח שתתייחס גם לדגם advocate)

שוב, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיל לידה מתאים ועדיף הצ'יקו בגלל הזווית

קובי סופר
    03/10/2021

שלום בני,

1. נכון, לגיל לידה אני חושב שהזווית בצ'יקו עדיפה ויותר נוחה.
    גם אם נוסיף ספוג מגביה לברייטקס. נכון, הזווית לא נוחה בכל מקרה וגם לא בריאה. לכן ההמלצה שלא תהיה שהייה ארוכה, ההמלצה זהה לסלקל. בסלקל האזהרה קיימת הרבה יותר חזק מהסיבה הפשוטה שהסלקל גם נייד בניגוד לכיסא ולכן, הרבה הורים ממשיכים מהרכב לטיול בחוץ יחד עם הסלקל מה שלא יקרה עם כיסא.

2. אני לא זוכר מידות מדויקת זה בערך 20% יותר ארוך.
    צ'יקו טוענים ובצדק שההבדל הגדול יהיה מגיל שנה/שנה+ עד גיל שנתיים לכן אם המטרה שהתינוק יהיה נגד הכיוון עד גיל שנתיים (זו גם ההמלצה אך לא חובה), יש למקס יתרון.

האדבוקט/מרתון/בולווארד די זהים מבחינת מימדים והרבה דברים פשוט ככל שעולים בדגם מקבלים יותר הגנות מסביב אך הגודל, המוצר והבסיס זהים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת עגלה מגיל לידה
    חמדה
    01/10/2021

היי,
    מחפשים לקנות בשעה טובה עגלה ראשונה מגיל לידה.
    האמת שאנחנו קצת אבודים.. היינו בהמון חנויות.
    אציין מה חשוב לנו:
    1. שתהיה עגלה חזקה, אנחנו לא גרים בעיר ולא תמיד הדרך סלולה.
    2. שתהיה כמה שיותר קלה לסחיבה כשמקופלת (שאוכל להרים לבד ללא עזרה מבעלי. גם במדרגות).
    3. לא אשקר שגם העיצוב חשוב לי.
    4. שתחזיק להרבה ילדים.

מה שראינו-
    Nuna - מאוד התלהבנו מבחינת הכל. אבל לא בטוחים שמספיק יציבה ובאמת תחזיק לכמה ילדים.
    2Oyster - נראית טובה אבל לא מכירים
    ספורט ליין - לא אהבנו
    אינגליזינה - מאוד מאוד כבדה
    סייבקס - לא נראית יציבה וחזקה לתינוק

נשמח מאוד להכוונה והמלצה
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת עגלה מגיל לידה

הוספת תגובה

• רוב העגלות בנויות להחזיק שניים שלושה ילדים

קובי סופר
    01/10/2021

שלום חמודה,

לגבי להחזיק. בסופו של יום זה גם תלוי איך שומרים ומטפלים בעגלה. רוב העגלות בנויות להחזיק לשניים שלושה ילדים.
    כמוכן חשוב לי תמיד לציין, כדי לעשות מוצר קל וקומפקטי צריך לצמצם דברים, בדרך כלל זה אמבטיה וטיולון קטנים יותר וגלגלים קטנים יותר. לכן ככל שנעשה מוצר נוח ופרקטי להורה כך נוחות הניוד והתינוק תרד ולהפך.

לגבי העגלות:
    נונה, לדעתי מתומחרת יקר ביחס לתמורה בגלל שהיא בלעדית לרשת מוצצים. אני פחות אוהב עגלות עם מושב מרשת.

אויסטר 2, כבדה וגדולה. תלוי בכם כי היא יותר נוחה לניוד (יחד עם האינגלזינה) ביחס לדגמים שרשמת. טיפה יותר מרווחת לכן זה להקריב את הנוחות שלכם עבור נוחות ניוד ונוחות התינוק.

אינגליזנה אפטיקה אותו כנ"ל שרשמתי לאויסטר.

לגבי מה שלא אהבת אין טעם שארחיב.

לגבי המלצות. ממליץ על עגלת הטייגר שלנו (בייבי בוס) לדעתי מושלמת לדרישות. קלה, קומפקטית. כמעט ואין פשרות בנוחות הניוד כי יש לה צמיגים איכותיים יותר (כמו בנונה רק יותר גדולים), מושב מרווח מפסלטיק ולא רשת. כנ"ל אמבטיה שרק בטיפה יותר צרה מהאפטיקה. אצלנו כדי לצמצם משקל העגלה בנויה מאלומיניום תעופתי שגם יותר חזק וגם יותר קל. כמובן שגם יותר יקר אבל העגלה שלנו זולה משמעותית מהנונה לדוגמא ונותנת יותר. לגבי עיצוב זה עניין של טעם. הפלוס אצלנו שיש מלא צבעים לגגונים וגם ניתן לרכוש ולהחליף צבעים כל הזמן ככה שאפשר לקחת עגלה ורודה לבת ובעתיד לרכוש ערכה בצבע לבנים או נטרלי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לכיסא אוכל לתינוק
    איילה
    01/10/2021

אקדים בהמלצה לקוראי ההודעות שלפני 8 חודשים קניתי עגלה של בייביבוס ואני מאוד מרוצה! מומלץ בחום!

אשמח להמלצה לכיסא אוכל לתינוק.
    עד 200 ש"ח, מגש נשלף (עדיף מגש כפול שהחלק הנשלף דק יותר) וקל לניקוי, בטיחותי, עם רגליות (שלא צריך להצמיד אותו לכיסא אחר).
    אגב ראיתי כיסאות שהופכים לבוסטר, מה היתרונות וחסרונות? האם מומלץ?
    ושאלה אחרונה, כרגע יש לי סלקל ג'וי, התינוקת בת 8 חודשים ונראה שמתחיל להיות לה צפוף. מה השלב הבא לאחר הסלקל? ואשמח להמלצה לדגם בטיחותי, חשוב לי שיהיה נוח לתינוקת, שיהיה לראש מקום להישען בזמן שינה (כרגע בסלקל של ג'וי כשהיא נרדמת הראש שלה נשמט למטה, ד"א אם יש לזה פתרון להגביה את החלק התחתון או משהו אשמח לדעת), ועדיף זול.

תודה רבה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לכיסא אוכל לתינוק

הוספת תגובה

• כיסא משולב שהופך לבוסטר עדיף לוותר

קובי סופר
    01/10/2021

שלום איילה,

תודה רבה על הפרגון לגבי העגלה :)

לגבי כיסא משולב שהופך לבוסטר, לדעתי עדיף לוותר. בשני המקרים לא מקבלים תוצאה טובה ולכן עדיף לפצל.
    לגבי כסא ההמלצה שלי זה בייבי מישל האני או אינפנטי פסטו שניהם חורגים מתקציב אך לא בהרבה ולדעתי שווים את ההפרש לעומת מה שיש בתקציב.
    כמוכן ראיתי שיש כיסא אוכל שנקרא כסא אוכל כוכבים באתר מיי בייבי, הוא עולה 199 ודומה לשני הדגמים שהמלצתי. לא ראיתי פיזית או בחנתי אבל אם נשארים בתקציב אז הייתי ממליץ עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אשמח לתשובה גם לשאלה השניה בבקשה

איילה
    03/10/2021

ושאלה אחרונה, כרגע יש לי סלקל ג'וי, התינוקת בת 8 חודשים ונראה שמתחיל להיות לה צפוף. מה השלב הבא לאחר הסלקל? ואשמח להמלצה לדגם בטיחותי, חשוב לי שיהיה נוח לתינוקת, שיהיה לראש מקום להישען בזמן שינה (כרגע בסלקל של ג'וי כשהיא נרדמת הראש שלה נשמט למטה, ד"א אם יש לזה פתרון להגביה את החלק התחתון או משהו אשמח לדעת), ועדיף זול.
    תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכי אני ממליץ על צ'יקו נקספיט כי יש לו את הזווית הכי נוחה

קובי סופר
    03/10/2021

שלום איילה,

לגבי הסלקל, למרות הצהרות היצרנים הם מאוד צפופים ולא נוחים בגיל 6-8 חודשים ולכן זה אומר שצריך לעבור לכיסא.

עד שנה (מומלץ עד שנתיים) הם צריכים להיות נגד הכיוון ולכן צריך לרכוש כיסא שניתן להתקינו נגד כיוון הנסיעה.
    חשוב לציין שזוויות הכיסאות עוד פחות נוחות מהסלקל מבחינת הראש שנוטה מטה. מומלץ לרכוש צווארון.
    לגבי המלצה, לא ממליץ לרכוש מוצר זול, מדובר במוצר שישרת לפחות ל-4 שנים ויש קשר בין עלות לרמת הבטיחות ולכן שווה להתאמץ. אם נחלק את העלות לימי שימוש אז גם כיסא שעולה 2000 ש"ח העלות פר יום זולה.

הכי אני ממליץ על צ'יקו נקספיט כי יש לו את הזווית הכי נוחה ובטיחותית הוא אחד הטובים בעולם.
    אם נלך על עלות נמוכה ובטיחות אז אפשר לבדוק את גרקו מיי סייז.
    הכי זול ובטוח זה קוסקו סנרה אבל הוא פחות מרופד ונוח לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לכבס את הטיולון של סיילו ספורטליין?ומזרון לעגלת בבה קאר
    אני
    01/10/2021

אף פעם לא הצלחתי להבין איך להסיר את הבד שלו. זה נראה שאפשר עקרונית אבל משהו מסתבך לי
    יש לי אותה כבר כמעט 3 שנים..הדגם הסטנדרטי שלהם הראשון - ובא לי ממש שתראה נקיה יותר..

יש דרך? הסבר איך לעשות את זה?

ועוד שאלה- מאיפה אני יכולה להשיג מזרון לעגלת אמבטיה היפ הופ של בבה קאר? דגם ישן קצת אבל בכל זאת..לא חייב דווקא שלה..העיקר משהו שיתאים בערך בגודל כי היא רחבה יחסית.
    ואם אפשר הרי זול שיש..

תודה רבה

הוספת תגובה

• דרך והסבר להוריד צריך לפנות ליבואן

קובי סופר
    01/10/2021

שלום,

לגבי דרך/הסבר להוריד, צריך לפנות ליבואן. עד כמה שידוע לי הרוב יורד (לא הכל).

לגבי בבה קאר, או לפנות ליבואן דמיר ולרכוש מקורי. או לרכוש אוניברסלי, לדעתי קיימים כאלו שיתאימו או לפחות יתאימו כמעט בגודל. לגבי מחירים צריך לבדוק אני פחות מכיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה ראשונה עבור בת ראשונה
    מורן
    30/09/2021

מתלבטת בבחירת עגלה -בת ראשונה :)
    חשוב לי מאוד שתהיה קלה ונוחה לקיפול ועם זאת-יציבה מספיק ונוחה (לטיולים עירוניים בעיקר)
    הציעו לי ואהבתי:
    איזי ווקר -צ'ארלי
    סייבקס - מליו
    אשמח ליתרונות וחסרונות בדגמים שטרם חשבתי עליהם וכמובן פתוחה להצעות נוספות.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לדעתי הצ'ארלי עדיפה כי יש לה ידית מתארכת

קובי סופר
    01/10/2021

שלום מורן,

מהשניים לדעתי הצ'ארלי עדיפה כי יש לה ידית מתארכת. זה מקל מאוד בירידה ממדרכות גבוהות וכשמשכיבים את מושב הטיולון (כאשר התינוק עם הפנים כלפי חוץ), המיילו המושב חוצה את קו הידית, פחות נוח להורה להתנייד כך (לדעתי) ובעייתי עם תיק.
    בניוד שתיהן לא מתעלות לרמה גבוהה ומתאימות בעיקר לעיר. ככה שזה תואם לדרישות.
    המיילו יותר קלה במשקל בכמעט 2 ק"ג. בצ'ארלי המושב עם תמיכה קשיחה ולא מרשת, לדעתי זה עדיף כמוכן לרשת יכול להיות בלאי שאינו מכוסה באחריות.

ממליץ לבדוק גם את העגלות שלנו של בייבי בוס. הניוד שלהן עדיף בהרבה לדעתי בזכות גלגלים יותר גדולים ומחומר יותר איכותי, זה אומר שאם יש טיול יותר מאתגר או מדרכה משובשת התינוק פחות ירגיש רעידות ואתם פחות תתאמצו בדחיפה ותמרון העגלה. המושב יצוק מפלסטיק מה שמספק תמיכה עדיפה וזווית ישיבה זקופה יותר. הגגונים יותר גדולים. יש מבחר צבעים גדול יותר. המשוב שלנו טיפה יותר מרווח ובעיקר ארוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מומלצת לגיל שנה
    שלומית גבע
    30/09/2021

יש לנו את ABC design salsa 4 והיא נהדרת אבל הפכה לכבדה לבת השנה. בנוסף, יש לנו את ריטו, אופניים נהדרים ונרצה להחליף את העגלה בטיולון קליל. אלו בעיקרון הדרישות שחשבתי עליהן:
    1. ישיבה מלאה (עדיפות ללא שרוך אלא עם קפיץ פלסטיק).
    2. שכיבה, לא חייבת להיות מלאה.
    3. ידית אחת (ניווט ביד אחת).
    4. סל גדול ונוח.
    5. מקום להנחת הרגליים (רגליים לא באוויר).
    6. מוט קדמי, מה שסוגר עליה כשהיא יושבת.
    7. קיפול נוח, קל וקטן (ביחס לעגלה שיש לנו).
    8. קלה.
    9. מחיר נורמלי. אין תקציב אבל לא נרצה להוציא 2000 ש"ח על טיולון.
    תודה 🙏

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה מומלצת לגיל שנה

הוספת תגובה

• חשיבות לניוד ושתהיה עגלה רחבה

שלומית גבע
    30/09/2021

מוסיפה שהכי חשוב לי כמובן זה הניוד ושתהיה רחבה (בת שנה, גבוהה מאוד ושוקלת כ11 קילו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב הטיולונים עם מנגנון שרוך לשינוי מצבים

קובי סופר
    01/10/2021

שלום שלומית,

רוב הטיולונים עם מנגנון שרוך לשינוי מצבים.
    השניים הכי מומלצים עם לחצן לדעתי הם:
    אינפנטי מון או ספורטליין וייפר.
    הוייפר לדעתי נוחה יותר לניוד, עם סל גדול יותר וגגון יותר גדול. מצד שני הקיפול טיפה יותר גדול.
    מבחינת משקל שניהם טיפה כבדים מהממוצע בגלל מנגנון הלחצן. בכל מקרה הם כמעט חצי מהסלסה לאחר הקיפול וכמעט 5 ק"ג פחות ככה שבשני המקרים זה שינוי משמעותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה לגבי עגלת מאמ ורכישתה

שלומית גבע
    02/10/2021

מה דעתך על עגלת מאמ? ראיתי שהיא די גבוהה בהשוואה לשאר (110 סמ). שנינו גבוהים כך שזה חשוב.
    מבחינת השוואה בין מאמא לבין שני הטיולונים שהמלצת, איזה עדיף? מדוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המאמ זהה לאינפנטי מון והם מומלצים

קובי סופר
    03/10/2021

שלום שלומית,

המאמ זהה לאיפנטי מון. לדעתי המון עדיף בכל מה שקשור לשירות ואחריות ולכן המלצתי עליו. ממליץ לבדוק אותם אחד ליד השני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש המלצות על עגלת מימה זוגי

שלומית גבע
    05/10/2021

ראיתי כעת פרסומת לגבי עגלת מימה זוגי. יש עליה המלצות? שווה להגיע לבדוק או שלא עומדת ברשימת הדרישות (הארוכה מאוד)שלי..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המאמ/אינפנטי לדעתי נותנות יותר ועולות פחות

קובי סופר
    05/10/2021

שלום שלומית,

לדעתי המימה יקרה בלי הצדקה, לדעתי משלמים על העיצוב והמותג בעיקר. המאמ/אינפנטי לדעתי נותנות יותר ועולות פחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלה

שלומית גבע
    07/10/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון המילטון או איזי ווקר
    אושר
    29/09/2021

היי יש לנו תינוקת בת 5 חודשים, כבר לא ככ נכנסת באמבטיה ואנו רוצים לקנות לה טיולון.
    מתלבטים בין המילטון לבין איזי ווקר דגם ג׳קי משילב.
    חשוב לנו שיהיה לתינוקת ונח ושאפשר יהיה לטייל איתה בפארק- שם הדרך לעיתים לא ככ סלולה.
    נשמח מאוד לעזרה. תודה רבה

הוספת תגובה

• בין המילטון לג'קי, הג'קי יותר קל

קובי סופר
    30/09/2021

שלום אושר,

אני ממליץ לקחת 2 דברים בחשבון:
    1. לפי מספר מחקרים בנושא או לא בנושא (אבל מחזקים את המחקרים שבנושא) מומלץ שהתינוק יפנה לכיוון ההורה עד גיל שנה+. לכן אני פחות ממליץ לרכוש טיולון או לפחות לרכוש טיולון דו כיווני. הבעיה שאין רבים כאלו בשוק נכון להיום. כמוכן ניתן לרכוש עגלות דו כיווניות ללא אמבטיה אבל זה לרכוש יותר עגלה ולא טיולון.

2. מטרת הטיולונים היא קלילות ופרקטיות. כדי להגיע לאלו היצרנים מקצצים כמעט בכל מה שאפשר וזה בעיקר בגלגלים קטנים ומאוד פשוטים, קפיצים קטנים או בכלל לא וכו'. כל אלו משפיעים על הניוד שבמקרה הטוב יהיה בינוני בדרך רגילה.
    צריך גלגלים גדולים לדרך לא סלולה אבל שוב, חוזרים כמו בסעיף אחד ליותר עגלה מאשר טיולון.

בין המילטון לג'קי, הג'קי יותר קל בגלל שמנגנון שינוי המצבים שלו עם שרוך. בדרך כלל מדובר במנגנון מסורבל אך בג'קי הוא די נוח לתפעול לכן זה ווין ווין כי גם נוח לשנות מצבים וגם מרוויחים משקל קל יותר. זה אומר לדחוף פחות משקל ולכן הניוד בג'קי יהיה טיפה יותר נוח. בשני המקרים כמו שרשמתי, במקרה הטוב הניוד יהיה בינוני בדרך עירונית.
    בנוסף אם מחליטים בכל זאת ללכת על אחד מהם. אני ממליץ לגשת עם התינוק (אפילו עם מעיל שתבדקו מראש צפיפות בחורף או גיל מבוגר). לטייל עם הטיולונים והתינוק בהם בחנות ומחוצה לה. לתפעל שינוי מצבים. לקפל ולהחליט מה נכון לכם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המילטון או איזי ווקר מה מומלץ יותר

אןשר
    01/10/2021

תודה רבה קובי.
    כרגע אנו עם I go של מוצי. קיבלנו ממשפחה. לצערי חגורות הבטיחות הטיולון שלה חסרות ולכן נאלצים לקנות משהו אחר- באמבטיה כבר לא ככ נכנסת.
    האם יש לך עגלה אחרת להמליץ בה הטיולון הוא דו כיווני?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי עגלה עם טיולון דו כיווני

קובי סופר
    01/10/2021

שלום אושר,

לגבי מוצי, תפנו למאדרלנד בנמל, הם היבואן, אולי אפשר לרכוש סט רצועות אני די בטוח שניתן. כמוכן אם לא הצלחתם, תחפשו בפייסבוק הגלגל תיקון וחידוש עגלות. יש להם לא מעט חלקי חילוף לעגלות גם למוצי אז אולי אפשר לרכוש דרכם.

לגבי עגלה עם טיולון דו כיווני. רשמתי שזה בעיקר לרכוש עגלה ללא אמבטיה ואין יותר מדי אופציות. כמוכן אלו אופציות יקרות.
    בנוסף צריך לקחת בחשבון שזה עגלה ולא טיולון כלומר, סבירות גובהה שבהמשך תרכשו טיולון סטייל המילטון/ווקר.
    בקרוב (שלושה שבועות) צריך להגיע לנו טיולון של בייבי בוס דו כיווני שיעלה סביב 1500 ש"ח. ראיתי שגם סייבקס מוכרים את המיילו ב-2500 ש"ח (שאני פחות ממליץ אך כמו שרשמתי אין הרבה אופציות).
    בוגבו בי יקרה ושאר האופציות זה לרכוש עם אמבטיה ולאפסן עד התינוק הבא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת סירקל ראבנה 4

אושר
    01/10/2021

קובי קודם כל תודה רבה רבה על כל התגובות המפורטות.
    שאלה אחרונה. עגלת סירקל ראבנה 4 היא עם טיולון דו כיווני. האם היא מומלצת? יציבה? נוחה לתינוק? היא במחיר ממש טוב, השאלה אם היא מומלצת ואיכותית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החברות הגרמניות הותיקות שמות בראש ובראשונה

קובי סופר
    03/10/2021

שלום אושר,

גילוי נאות. החברה שלי משווקת את הדגם.
    באופן כללי אני חושב שמדובר בתמורה מעולה לכסף.
    התינוק מקבל את אחת האמבטיות הכי מרווחות שיש בשוק עם אחד המזרנים הכי איכותיים שיש.
    אותו הדבר עם הטיולון, מרווח בהרבה מהמקובל וכך גם באורך. גם באמבטיה וגם בטיולון הגגונים ענקיים. הגלגלים והקפיצים טובים לכן הניוד טוב ונוח, לא שיא השלמות כי הגלגלים פשוטים ואין ידית טלסקופית מתארכת, כמוכן היא לא קלה ולכן צריך להפעיל יותר מאמץ בדחיפה.
    עוד צריך לקחת בחשבון שהיא יחסית כבדה (כמו המוצי) וגדולה לאחר הקיפול. לדעתי כל מי שיקנה אותה ירכוש טיולון בשלב מאוחר יותר.
    בשורה התחתונה החברות הגרמניות הותיקות שמות בראש ובראשונה את נוחות התינוק וזה גם בעגלות הבסיסיות שלהם כמו הסירקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת בסיס לסלקל מסוג דונה
    קובי סופר
    28/09/2021

שלום,
    אני מעוניין לרכוש בסיס לסלקל של חברת דונה.
    בארץ מוכרים רק האיזופיקס.
    אני מעוניין בסוג האמריקאי latch base.
    האם יעשו לי בעיות בעת המשלוח לארץ?
    האם נדרש אישור ממכון התקנים?
    הבנתי שהתקו האמריקאי יותר מחמיר מהתקן האירופאי והישראלי.
    אשמח לקבל תשובה לפני שאני מזמין את המוצר מחול.

הוספת תגובה

• צריך לקחת בחשבון שהסלקל הנמכר בארה"ב שונה ממה שנמכר בישראל

קובי סופר
    29/09/2021

שלום,

בגדול צריך לקחת בחשבון שהסלקל הנמכר בארה"ב שונה ממה שנמכר בישראל מבחינת תקינה. התקינה האמריקאית שונה מהאירופאית. בישראל נמכר סלקל בתקינה אירופאית.
    לכן טכנית, הסלקל שיש לכם לא נבחן יחד עם הבסיס האמריקאי.
    לאור זאת אני פחות ממליץ. טכנית הסלקל שלכם אמור להתחבר לבסיס האמריקאי. לא אמורה להיות בעיה עם מכון תקנים/מכס וכו' שכן זה יבוא אישי.
    לדעתי דווקא בהתקנת איזופיקס, הפטנט האירופאי מוצלח מהלאטצ' האמריקאי ויש פחות סיכוי לטעויות אנוש בהתקנה איזופיקס אירופאי ביחס לאמריקאי. אז טכנית, אני חושב שהבסיס האירופאי עדיף. ברוב מוצרי הבטיחות אני חושב שהמוצרים האמריקאים עדיפים אבל דווקא בכל הקשור לאיזופיקס, הפטנט האירופאי עדיף לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת בסיס לסלקל מסוג דונה

קובי סופר
    29/09/2021

תודה רבה על התשובה.
    המטרה שלי לרכוש את הבסיס שציינתי, בגגל שאני רוצה לחבר את הסלקל בכסא הקידמי.
    והבסיס עם האיזופיקס מגביל אותי לקשירה רק במושב האחורי.
    הרי ללא הבסיס אין שום מניעה לקשור את הסלקל מקדימה.
    עניין רכישת הבסיס לפי הדגם האמריקאי, זה לנוחות נטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לקחת בחשבון שהסלקל והבסיס לא נבחנו יחד

קובי סופר
    29/09/2021

שלום,

עכשיו יותר ברור. עדיין לקחת בחשבון שהסלקל והבסיס לא נבחנו יחד. מכאן זה שיקול שלכם.
    בנוסף, אם מתקינים במושב הקדמי, חשוב לזכור לנתק כרית אוויר של הנוסע במושב הקדמי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסיס לסלקל מסוג דונה וחששות

קובי סופר
    29/09/2021

תודה רבה על המענה המהיר
    ברור שננתק את הכרית האויר.
    והתינוק יהחה בניגוד לכיוון הנסיעה כפי שמקובל.
    פשוט נאמר לי שמכון התקנים הישראלי עושה בעיות במכס עבור מוצרי בטיחות שמגיעים מחול.
    ורציתי לוודא סאת לפני שאני רוכש.
    אני חושש שהכסף יזרק לפח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות לברר מראש עם חברת השילוח

קובי סופר
    29/09/2021

שלום,

נכון, יכול לעשות בעיה, זה משרד התחבורה ולא מכון התקנים.
    יחד עם זאת ביבוא אישי מניסיוני הם לא עושים בעיות. רק ביבוא מסחרי.
    אפשר לנסות לברר מראש עם חברת השילוח שאיתה זה ישלח.

אולי אפשר לברר דרך: simpleparenting היצרן של דונה הם חברה ישראלית. אולי הם יוכלו לעזור באיזושהי דרך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לילד בן 2.10
    נוגה
    28/09/2021

אשמח להמלצה על כיסא בטיחות שבעתיד יהפוך לבוסטר עבור ילד בן 2.8.

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לילד בן 2.10

הוספת תגובה

• במחיר זול יותר יש להם את דגם הטרנזישיין

קובי סופר
    29/09/2021

שלום נוגה,

אם אין שאלה של תקציב אז הכי מומלץ לדעתי הוא גרקו נאוטילוס סנאגלוק. בטיחותית הוא הכי טוב לדעתי וגם בנוחות ובעיקר בנוחות ההתקנה.
    במחיר זול יותר יש להם את דגם הטרנזישיין שגם הוא מוצלח אך פחות נוח להתקנה ברכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא יותר מומלץ מהציקו מיי פיט

נוגה
    29/09/2021

הוא יותר מומלץ מהציקו מיי פיט? אשמח להבין מה ההבדלים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצ'יקו מעולה, לדעתי אחד הכי נוחים ונעימים לילדים

קובי סופר
    29/09/2021

שלום נוגה,

בטיחותית הוא מדורג גבוה יותר. הוא זול יותר והיתרון הגדול זה הסנאגלוק שמצמצם עד מונע טעויות אנוש בהתקנה עם חגורה.
    ממשקל 29 ק"ג משקל הבוסטר והילד חייבים להתקין עם חגורה.
    לכן לדעתי זה יתרון ענק.

הצ'יקו מעולה, לדעתי אחד הכי נוחים ונעימים לילדים. לקחת בחשבון שהוא טיפה רחב לעומת רוב הבוסטרים. זה חיסרון אם צריך להתקין 2 או 3 מושבים מאחור.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורטליין סיאלו xl או pl
    רועי
    26/09/2021

היי,
    מתלבט בין שני דגמים של עגלת ספורט ליין מדגם סיאלו 2021.
    הדילמה היא בין XL לבין PL.
    אלו החסרונות העיקריים שראיתי בין שני הדגמים ורציתי לדעת מנסיונכן האם זה נכון או מורגש.
    PL:
    1. האם זה נכון שהניקל מתקלף?
    2. הפתח איוורור בגגון מכוסה עם בד ללא ריצ׳רץ׳ (כמו שיש ב XL), האם לא נכנס משם רוח?

XL:
    1. לחצני כיוונון (פתיחה וסגירה) של הגגון באמבטיה הם פנימיים (צריך ללחוץ עם הבוהנות) ולא נוחים לעומת PL שהלחצנים חיצוניים ומאוד נוחים, עד כמה זה מורגש?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספורטליין סיאלו xl או pl

הוספת תגובה

• אני ממליץ להקפיד לפתוח את הפתח התחתון רק במקומות סגורים

קובי סופר
    27/09/2021

שלום רועי,

טכנית מדובר כמעט במוצר זהה. בPL הוסיפו מסגרות מתכת מסביב לאמבטיה וגגון הטיולון, בעיקר ליופי. מעבר לכך אין בהם שום תועלת. אם כבר להפך. הן מוסיפות משקל לעגלה, מתחממות בקיץ ולגבי קילוף, אני לא חושב שזה יקרה. מעולם לא ראיתי ניקל מתקלף. זה כן יכול להישרט וכאן זה בעיקר תלוי בכם ובאיך שתשמרו על העגלה.

לגבי פתח האוורור, עדיף רוכסן אבל גם ללא זה לא אמור להיות קריטי כל-כך. מה שכן, אני ממליץ להקפיד לפתוח את הפתח התחתון רק במקומות סגורים או במקומות מרוחקים מכבישים, לדעתי כשזה פתוח במקום שיש בו רכבים זה עלול להיות בעייתי עם הפליטות של הרכבים.

לגבי לחצנים, זה בסוף עניין של הרגל. לא חושב שזה יורגש או יהיה קריטי ככל שתשתמשו במוצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מומלצת מגיל לידה לתינוק .
    יעל
    26/09/2021

שלום!
    אשמח אם תוכל להגיד לי איזה עגלה מומלצת מבין העגלות האלו.
    מאמס אנד פאפס ארמדילו
    מאמס אנד פאפס אורבו 2
    ספורטליין סיילו xl
    רוצה לציין שחשוב לי עגלה חזקה שמתניידת בקלות וגם לא קטנה/ צרה מידי כי התינוקות שלנו גדולים. תודה!

הוספת תגובה

• ראשית אין מומלץ. תמיד צריך לעשות את הבדיקה לבד

קובי סופר
    26/09/2021

שלום יעל,

ראשית אין מומלץ. תמיד צריך לעשות את הבדיקה לבד.
    לנייד את העגלות עם משקל של 12 ק"ג לפחות, לתפעל לבד, לקפל לבד וכו'. ככה תוכלו למצוא מה נכון לכם יותר.

בגדול האורבו מיושנת וגם הכי פחות נוחה לניוד ולכן לדעתי פחות מומלצת.

בין סיילו לארמדילו: בארמדילו מקבלים נסיעה טיפה יותר טובה בזכות צמיג טיפה יותר איכותי. כמוכן מושב הטיולון יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה טובה יותר לתינוק וזווית הישיבה זקופה יותר. בנוסף המושב שלה יותר ארוך. בנוסף יותר נוח לשלוף את הבדים לכביסה. בסיילו הגב מבד ובתוך הבד יש לוח פרספקט.

מצד שני הסיילו יותר קלה ב1.3 ק"ג, זה יכול להיות משמעותי לחלק גדול מההורים. הקיפול בסיילו לדעתי יותר נוח.

הייתי גם ממליץ לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו. הן גם יותר קלות מהסיילו בקילו וחצי, גם הניוד איתן לדעתי יותר נוח בזכות המשקל הקל יותר וצמיגים גם יותר איכותיים מהארמדילו. גם המושב יצוק מפלסטיק כמו בארמדילו. הטיולון אחד המרווחים ביותר וגם אחד הארוכים ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורטת שלך

יעל
    26/09/2021

לגבי הביבי בוס. הם באמת נראים איכותיים וטובים אך יקרים בהרבה מהספורטליין והמאמס אנד פאפס..
    האם האיכות של ספורטליין ירודה מזו של המאמס אנד פאפס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי בייבי בוס ומחירים. הפערים לא גדולים.

קובי סופר
    26/09/2021

שלום יעל,

לגבי בייבי בוס ומחירים. הפערים לא גדולים. כמוכן שווה לבדוק בכמה חנויות כי יש מבצעים/הנחות בטח בימים הקרובים כל עוד אנחנו בחג.

לגבי ספורטליין/ארמדילו. רשמתי את ההבדלים שהם לדעתי במושב יותר איכותי וגלגלים/צמיגים יותר איכותיים אבל זה בא על חשבון משקל כבד יותר. באמבטיה אין יותר מדי הבדלים. לדעתי הגגון והמזרן בספורטליין יותר מוצלחים אבל, מה שישרת רוב הזמן זה הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה