פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי סלקל שיתאים לעגלת אמרדילו
    רוית
    18/01/2022

שלום קובי,
    אני רוצה לקנות סלקל שיתאים לעגלת ארמדילו שיש לי מהילד הבכור, מה הם הסלקלים המומלצים (מבחינת בטיחות בעיקר) שיכולים להתחבר לעגלה? (כולל בסיס לרכב)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    19/01/2022

שלום רוית,

לדעתי או ג'ואי אייג'ם שהוא גם במחיר יחסית סביר עם בסיס.
    עדיף עליו הוא סייבקס אטון 5 שגם הרבה יותר יקר וגם קשה למצוא אז אני לא יודע אם זו אופציה. צריך לזכור שהסלקל משמש רק למספר חודשים.
    בנוסף אפשר ללכת על האטון הרגיל. בטיחותית הוא טוב אך פחות מהשניים האחרים. היתרון המרכזי הוא במחיר. כרגע נמכר סביב 600 שקלים עם בסיס!

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה מגיל לידה בתקציב נמוך
    ר
    17/01/2022

היי
    מחפשת המלצה לעגלה תינוק מגיל לידה עם אמבטיה בתקציב של עד 1500 ש"ח
    תודה!

הוספת תגובה

• שאר העגלות בתקציב לדעתי פחות מוצלחות ועדיף לעלות את התקציב

קובי סופר
    17/01/2022

שלום,

אני ממליץ על סירקל ראבנה. נמכרת ב-1000 שקלים ונותנת תמורה מעולה לכסף.
    מקבלים אמבטיה ענקית עם מזרן עבה ונושם. טיולון מרווח עם 4 מצבי שכיבה/ישיבה כולל שכיבה שטוחה. גגונים ענקיים, גלגלים טובים עם קפיצים טובים לכן יכולת הניוד מעולה.
    הקיפול נוח. גודל סביר. החיסרון שהיא טיפה כבדה כ-12 ק"ג עם הטיולון. בנוסף קיימת רק בצבע שחור. בשורה התחתונה אפשר בתקציב שלך לרכוש אותה יחד עם סלקל ולקבל תמורה שרק עגלות במחיר כפול מספקות.
    עוד עגלה שבאזור התקציב היא ג'ואי כרום. טיפה יותר בסיסית בהכל מהסירקל אבל בגלל זה יותר קלה בקילו וקצת.

שאר העגלות בתקציב לדעתי פחות מוצלחות ועדיף לעלות את התקציב. אם להישאר במסגרת, לדעתי השתיים שרשמתי נותנות את התמורה הכי טובה לכסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירקל ראבנה

שיר
    21/01/2022

הי קובי ראיתי באינטרנט את העגלה הזו שהמלצת עליה האם היא לא גדולה ומסורבלת מידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/01/2022

שלום,

כן היא כבדה מהממוצע. מצד אחד מקבלים את מקסימום הנוחות לתינוק והמרווח הפנימי אבל מצד שני המשקל טיפה כבד. מכאן זה שיקול שלכם. אני חושב שזה לא נוראי. צריך לקחת בחשבון שלא סוחבים את העגלה על הגב. אם גרים בקומת קרקע או בניין עם מעלית אז ההרמה תעשה רק לרכב. כלומר מעט מאוד פעמים במהלך היום. עד לפני 4 שנים אלו היו המשקלים הממוצעים של העגלות. מכיוון שההורים המודרניים הפכו מעט יותר עצלנים המשקלים יורדים אבל כך גם נוחות התינוק.
    בסופו של דבר זה בעיקר שיקול שלכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא אוכל לתינוקת בת 8 חודשים טרם ישיבה
    לנה
    16/01/2022

אשמח להתייעצות לגבי כסא לתינוקת בת 8 חודש וטרם התיישבה. האם כסא mom רלוונטי אחרי מה שהיה באפריל האחרון? אם לא, אשמח לקבל המלצה לכסא בטווח מחירים 400- 500 ש"ח. תודה רבה!

הוספת תגובה

• אין כרגע בעיה עם דגמי MOM

קובי סופר
    16/01/2022

שלום לנה,

לדעתי אין כרגע בעיה עם דגמי MOM. אם רוצים להיות בטוחים אז כיסא אינפנטי אניס זהה לשל מאמ. לדעתי נותן תמורה מעולה לכסף. כל הדגמים האלו הם העתק של פג פרגו אז אם רוצים את המקור והאיכותי יותר ומוכנים להשקיע. אז לדעתי הפג עדיף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריסה דגם משי פלוס
    שירן דר
    15/01/2022

היי קניתי עריסה מדגם משימפלוס. המסרון עשוי מבמבוק אבל הוא מרגיש קשיח מדי. האם זה בריא לתינוק? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עריסה דגם משי פלוס

הוספת תגובה

• מזרני במבוק בטוחים מאוד ולדעתי הכי בריאים

קובי סופר
    15/01/2022

שלום שירן,

כן, מזרני במבוק (סיבי במבוק) בטוחים מאוד. לדעתי גם הכי בריאים.
    אסור שבשנה הראשונה התינוקות ישכבו על מזרן רך מדי. ככל שיותר קשיח ככה המזרן יותר בטיחותי או, אם הוא רך אז הוא חייב להיות נושם וללא ספוג. במקרה של במבוק זה גם וגם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן למיטת תינוק (בת 8 חודשים)
    לנה
    15/01/2022

היי,
    מתלבטת בין מזרני נומו, עמינח ובייביטק. אשמח לקבל המלצה על מזרן שמתאים למיטת סגל עבור תינוקת בת 8 חודשים. הייתי שמחה שהמזרן ישמש אותה גם למיטת מעבר (המיטה נהפכת למיטת מעבר (מעקה טודלר). גודל המזרן צריך להיות 130x70
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• צריך לקחת בחשבון של כל המזרנים הנושמים

קובי סופר
    15/01/2022

שלום לנה,

לגבי מידות צריך לבדוק מול היצרנים/חנויות אם הם קיימים במידה הרצויה. המיטות הנמכרות בארץ הן במידה שונה.

לגבי המלצה. צריך לקחת בחשבון שהיתרון של כל המזרנים הנושמים שלכל שלושת המותגים יש כאלו רלוונטי רק לשנה הראשונה! ככל שהתינוק בגיל מתבגר יותר כך יורד הסיכון של מוות בעריסה לכן צריך לקחת את השיקול הזה. הסיבה שאני רושם זאת היא התכנון להישאר עם המזרן לטווח רחוק ביותר. המזרנים הדו צדדיים עם צד לטקס/ויסקו לדעתי יהיו יותר רכים ונוחים לתינוקות מעל גיל שנה וגם לילדים בגיל 3+ מול המזרנים הנושמים. לכן אם אני הייתי צריך לרכוש אז הייתי מוותר על מזרן נושם שכבר 8 חודשים מהיתרונות שלו כבר לא רלוונטיים.
    מזרנים דו צדיים יעילים כמעט באותה רמה של מזרן נושם. לדעתי הם פחות נוחים לשנה הראשונה אך כאן מדובר רק ב-4 חודשים.
    לכן הייתי ממליץ להתמקד במזרני טריפל של עמינח או בייבי טק. לנומו אין כאלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש דגם ספציפי שאתה ממליץ של עמינח או בייבי טק

לנה
    16/01/2022

יש דגם ספציפי שאתה ממליץ של עמינח או בייבי טק? תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינת יעילות שניהם יעילים ובטיחותיים באותה המידה

קובי סופר
    16/01/2022

שלום לנה,

מבחינת יעילות שניהם יעילים ובטיחותיים באותה המידה.
    ההבדל יהיה בנוחות שגם שם לא אני לא חושב שיהיו פערים מרחיקי לכת. בסופו של דבר בשני המקרים המוצרים צריכים לעמוד בדרישות מכון התקנים ולכן אין יותר מדי משחק.
    ההמלצה שלי לנסות ולבדוק פיזית את הדגמים בצד הרך שלהם ולראות מה לדעתכם יהיה הכי נוח לתינוקת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת כרית הראש ב chicco nextfit max
    שני
    14/01/2022

שלום קובי,

נולד לנו תינוק לפני כחודש. בעקבות המלצות בפורום זה קנינו כסא בטיחות chicco nextfit max.
    נראה שהראש שלו מטלטל לצדדים בנסיעות.
    האם ניתן להקטין/להתאים את כרית הראש כך שתתמוך יותר?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• cleartex לעומת zip

שני
    15/01/2022

אחרי עוד כמה חיפושים עכשיו אני מבינה שאולי רק ב zip max יש כרית נוספת לתמיכה ושאין אותה ב cleartex max האם זה נכון? (יש הפרש של 100 ש"ח בין הכיסאות בבייבי סטאר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני הדגמים מגיעים עם אותו תומך\מגן ראש וריפוד פנימי לגוף זהה

קובי סופר
    15/01/2022

שלום שני,

שני הדגמים מגיעים עם אותו תומך/מגן ראש וריפוד פנימי לגוף זהה. ההבדל היחידי הוא סוג הבד שבקלירטקס הוא יותר מתקדם עם פחות כימחקלים. לדעתי זה שווה את התוספת אבל גם לא קריטי.
    אין בעיה עם מגן הראש. מה שקורה הוא שכיסא בטיחות הוא לא סלקל. הוא יותר מרווח ופחות שוכב. זה גורם לתינוקות בחודשים הראשונים, בעיקר בגודל ממוצע או פחות לשבת בצורה פחות יציבה.
    נתחיל מזה שאין שום בעיה בטיחותית וגם לא רפואית כל עוד זו לא נסיעה ארוכה.
    הפתרון לדעתי תלוי בבעיה.
    אם רק הראש זז לצדדים אז אפשר לרכוש צווארון או תומך צוואר וזה יכול לקבע את הראש ללא תזוזה או עם מינמום תזוזה.
    לדעתי תומכי הראש 0-12 של בנבת מעולים כי יש להם מגנט שסוגר את תומך הצוואר בצורה מעולה. מעבר לכך יש תמיכה בראש שמונעת היווצרות ראש שטוח לכן באופן כללי אני ממליץ עליהם, לא רק לקיבוע ולא רק לכיסא בטיחות אלא גם בשימוש בטרמפולינה/נדנדה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון לבן שנתיים
    אורלי
    13/01/2022

היי היי,
    מחפשת טיולון קל משקל לבן שנתיים. משהו פשוט, בתקציב של עד 800 ש"ח, שמתאים לעד 20 ק"ג.
    אשמח להמלצות 🙏🏻

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיולון לבן שנתיים

הוספת תגובה

• צריך לקחת בחשבון שבטיולונים קלים יותר מנגנון שינוי המצבים

קובי סופר
    13/01/2022

שלום אורלי,

כל הטיולונים בארץ שנבדקו עד יולי שנה שעברה נבדקו עד 15 ק"ג אך בפועל רובם מתאימים עד 22 ק"ג.
    בחודשים הקרובים כל הטיולונים והעגלות יתאימו עד 22 ק"ג.

לגבי המלצות, צריך לקחת בחשבון שבטיולונים קלים יותר מנגנון שינוי המצבים יהיה עם שרוך. לדעתי מנגנון פחות נוח אך לדעתי בגיל שנתיים לא קריטי כי פחות משנים מצבים בטיולון.

אם מוצאים סילבר קרוס ווניג או איזי ווקר XS בתקציב לדעתי הם המומלצים ביותר. אם לא אז יש את ספורטליין ויינטו שזהה להם רק יותר בסיסי (בדים יותר פשוטים, ידית אחיזה ספוגית ולא מעור וכו') אבל מתחת לתקציב.
    לדעתי כל השלושה קלים, בעלי יכולת ניוד טובה, אמינים וחזקים, נוחים לקיפול וקומפקטיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ושאלה נוספת

אורלי
    13/01/2022

תודה רבה קובי!
    בדקתי עכשיו ונראה שמתוך שלוש ההמלצות הספורטליין תתאים מבחינת התקציב.
    שאלה לגבי עגלת קפרי של גו בייבי - האם מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מיושנת וגם כשיצאה המתחרות היו עדיפות

קובי סופר
    15/01/2022

שלום אורלי,

לדעתי פחות. מאוד מיושנת וגם כשיצאה המתחרות היו עדיפות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על המענה לשאלה שלי

אורלי
    15/01/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה משולבת עם קיפול קומפקטי
    לירון אטלי
    10/01/2022

אני מחםשת עגלה עם דרישות מאוד ספציפיות:
    1) שתהיה קלה לקיפול (היויו למשל ממש לא נוחה לקיפול)
    2) שהמשקל הכולל שלה לא יעלה על 7 קילו- כלומר שילדה+טיולות/אמבטיה
    3)שתתקפל קטן מאוד כמה שיותר צר יותר טוב. לצורך ההשוואה סייבקס מיילו לא מספיק צרה לבאגז שלנו
    4) שיהיה לה אמבטיה לתינוק קטן. עדיף עם טיולות שמתכונן ל 2 הכיוונים, אבל נוותר על האופציה הזאת אם אין הרבה מבחר...
    נשמח לשמוע לעצתך

הוספת תגובה

• ככל שנרד במשקלים כך יהיו המון פשרות גם בנוחות התינוק

קובי סופר
    11/01/2022

שלום לירון,

יהיה מאוד בעייתי למצוא משהו טוב!
    ככל שנרד במשקלים כך יהיו המון פשרות גם בנוחות התינוק, גם בנוחות הניוד, גם במושב דו כיווני ועוד.
    לגבי הגודל. אני צריך להבין באיזה רכב מדובר מכיוון שאם מיילו לא מתאימה אז לא נמצא הרבה אופציות ושוב נאלץ להתפשר.

עגלות בסגנון היויו עם מושב דו כיווני:
    סייבקס איזי S+ טוויסט.
    בייבי ג'וגר סיטי תור דלוקס.
    בשני המקרים לא מדובר בעגלות של 7 ק"ג אלא טיפה יותר. יש בהן לא מעט חסרונות אך לדעתי אלו האופציות הכי קרובות לדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמח לשמוע על המלצות נוספות

לירון אטלי
    15/01/2022

הרכב שברשותינו- סיטרואן C4פיקאסו עם 7 מקומות כך שכמעט לא נשאר באגז. כרגע יש לנו את העגלה מאונטיין באגי נאנו+ שנכנסת בול לפינה הזאת שברכב, אבל זו עגלת טיולון.
    עכשיו עם הצטרפות תינוק נוסף מחפשים עגלה שתעמוד עצמאית בחתיכה הקטנה שלה אנו קוראים "באגז" וגם שתהיה קלת משקל עד 7 קילו אפשר אפילו 7.5 כולל הכל...

אם יש לך עוד דגמים שאתה ממליץ, נשמח לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ לעשות בדיקה לעגלת הטייגר שלנו

קובי סופר
    15/01/2022

שלום לירון,

2 העגלות שרשמתי בהודעה הקודמת אמורות להיכנס. כמובן שצריך לבדוק. 7 מקומות עם כל המושבים פתוחים זו אכן בעיה.
    צריך לקחת בחשבון שאף עגלה לא תיכנס יחד עם האמבטיה לתא המטען...

אני ממליץ גם לעשות בדיקה לעגלת הטייגר שלנו. מניסיון שלי היא נכנסה ברכבי 7 מקומות של מאזדה ומיצובישי ולכן יש סיכוי גבוה שהיא תיכנס גם לפיקאסו. הוא מאוד שטוחה לאחר הקיפול ולדעתי יכולה להיכנס בעמידה. כמובן שצריך לבדוק.
    בטייגר המשקל טיפה פחות מ-9 ק"ג וחורג ב-2 קילו מהיעד אך תמורת המשקל תקבלו כמה דברים חשובים:
    נוחות ניוד ב2 רמות מעל העגלות שציינתי וכך מול כל עגלה ששוקלת עד 10 ק"ג. אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, גגונים ענקיים, מושב דו כיווני ויצוק מפלסטיק. יש לה סל גדול, ידית מתארכת ועוד המון פלוסים.
    אם יש בבייבי סטאר את הקוסמוס DLX אז היא מתקפלת כמו הטייגר ומציעה את אותם יתרונות והיא גם יותר צרה ב- 5 ס"מ ברוחב הגלגלים האחורי לכן עוד יותר תתאים לתא מטען קטן.

אם נתמקד במשקלים קלים נאבד את האופציה של מושב דו כיווני לכן השאלה אם זה רלוונטי? אני אישית ממליץ לא לוותר על מושב דו כיווני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין 2 עגלות, מי מומלצת יותר
    נועה
    10/01/2022

שלום וברכה
    אנחנו מתלבטים בין 2 עגלות
    האחת עגלת סיילו CIELO ספורט ליין 2020 והשניה עגלת אורבו 2 Urbo – מאמס אנד פאפס.
    חשוב לנו שהעגלה לא תהיה כבדה, אך שתהיה חזקה, ואשמח שהעגלה תהיה קלה לניקוי -בדים נשלפים וכו

ובאופן כללי איזו עגלה יותר מומלצת מבניהן?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לדעתי הסיילו עדיפה כמעט בכל היבט

קובי סופר
    10/01/2022

שלום נועה,

לדעתי הסיילו עדיפה כמעט בכל היבט!
    גם בניוד, גם בפטנט הקיפול, גם בגודל לאחר הקיפול, גם האפשרות לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם ועוד.
    מבחינת משקל האורבו קלה יותר אך רק בגרמים בודדים. מושב הטיולון של האורבו לדעתי עדיף בגלל גב יצוק מפלסטיק וזווית ישיבה יותר זקופה. עדיין לדעתי זה לא מצדיק לעבור אליה מהסיילו. האורבו עגלה מאוד מיושנת (הושקה לפני יותר מעשור).

אם רוצים לרדת במשקל (קילו וחצי עד 2 פחות מהסיילו), רוצים שליפה מלאה של 100% בדים לכביסה (גם בסיילו וגם באורבו הרוב יורד אך לא הכל). יכולת ניוד עדיפה, סל חפצים יותר גדול, מושב יצוק מפלסטיק כמו בסיילו. הייתי ממליץ לבדוק את העגלות שלנו של בייבי בוס. כרגע חסרות במלאי. יהיו שוב זמינות לקראת סוף החודש. הטייגר או הבובקט. הפלוס בעגלת שהמשקל שלהן קל בגלל שהשלדה בנויה מאלומיניום תעופתי שגם יותר קל וגם יותר חזק. זה גרם לנו לייצר עגלה קלה מבלי להתפשר על נוחות התינוק או נוחות הניוד! מבחינת חוזק. אחרי 4 שנים בשוק עם כמעט מינימום תקלות החלטנו החל מהשנה לתת 5 שנות אחריות לעגלות שלנו!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות על עגלה קלה
    אלה
    08/01/2022

היי,
    אני לפני לידה, מחפשת עגלה משולבת שתהיה קלה בגלל שאצטרך לעלות איתה מדרגות כל יום (אי אפשר להשאיר בחוץ). אנחנו צריכים ידית מתכווננת כי יש הפרש גבהים של 38 ס"מ ביני לבין בעלי. הייתי רוצה שתהיה קלה לתפעול וקיפול ביד אחת ושתעמוד אחרי הקיפול. נהיה איתה בעיקר בעיר אבל כן נרצה שתהיה יציבה ושיהיה נוח ללכת איתה גם בשטחים קצת פחות נוחים כמו מדרכות משובשות, שאפשר יהיה לשים עליה תיק ולשים דברים בסל. ראיתי כמה דגמים שהם סביב ה-6 ק"ג אבל אני לא בטוחה כמה הם מומלצים - ביבה טאיאטי, סייבקס מיילו, בייבי ג'וגר סיטי טור 2. האם כדאי לרכוש אחד מהם, או שכדי לקבל עגלה טובה אני צריכה לעלות ל-8 ק"ג? מה העגלה הכי קלה שתהיה מומלצת?

תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    המלצות על עגלה קלה

הוספת תגובה

• חל איסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק בתוכה

קובי סופר
    09/01/2022

שלום אלה,

ראשית לגבי מדרגות. חל איסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק בתוכה. מעבר לסיכון הבטיחותי הדבר גורם לבלאי סופר מואץ בעגלות עד למצב שבר בחלקים רגישים בעגלות.
    ידוע לי שבכל זאת הורים יעלו וירדו מדרגות כי זה מצב אין ברירה.
    כדי למזער נזקים ההמלצה שלי ללכת על עגלה עם גלגלים גדולים וידית מתארכת שמשתמש כמנוף בכל עליה וירידה וכך מופעל פחות לחץ וכח על השלדה.

אני פחות ממליץ על שלושת העגלות שציינת.
    על טאיטאי בגלל שהטיולון חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים בנושא יש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה+ גם בריאותיים וגם קוגניטיביים ונפשיים. אי לכך אני מראש פוסל עגלות עם מושב חד כיווני.

על מיילו וסיטי טור אני פחות ממליץ מכיוון שהגלגלים שלהן נוראה קטנים ואין ידית מתארכת. זה 1. בעייתי בכל הקשור למדרגות אם תעלו ותרדו עם עגלה פתוחה. 2. בעייתי מבחינת הגובה שלכם. בעיקר במיילו שרוצים להשכיב את המושב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, הוא חוצה משמעותית את קו ידית האחיזה וזה לא יהיה נוח לאדם גבוה ללכת איתה.

אני מציין זאת תמיד, כשנעלה במשקל נרוויח מכך 2 דברים, נוחות התינוק תעגלה וגם נוחות הניוד.
    הייתי ממליץ על הבייבי בוס בובקט שלנו. לדעתי זו העגלה המושלמת לצרכים שלכם. היא קלה 8.2 ק"ג. יש לה ידית מתארכת, גלגלים יחסית גדולים. טיולון דו כיווני. היא נוחה לניוד בזכות גלגלים מחומר PU (החומר הכי איכותי לגלגלי עגלת תינוק). היא קלה לא בגלל שחסכנו וצמצנו דברים בעגלה אלא בזכות שלדה מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק. זו כיום אחת העגלות הכי נמכרות בבני ברק ובירושלים באוכלוסייה החרדית, אני מציין זאת מכיוון שזו אוכלוסייה שלרוב גרה בבניינים ללא מעלית. מעמיסים תיק ולפעמים ילד נוסף בטרמפיסט + תיק וכו'. והעגלות שלנו כמעט ולא חוזרות לתיקונים. לכן גם השנה החלטנו שאנחנו מרחיבים את האחריות ונותנים 5 שנות אחריות לעגלות שלנו.
    כרגע יש מחסור בעגלות שלנו. בסוף ינואר יחזור המלאי.

עוד עגלה קלה ומומלצת לצרכים לדעתי היא איזי ווקר צ'ארלי, שוקלת 8 ק"ג. ביחס לבייבי בוס הגלגלים יותר קטנים ומחומר יותר פשוט לכן היא יותר עירונית. כמוכן המושב שלה יותר בסיסי.
    יש עוד דגמים רלוונטיים אבל במשקלים של אזור 9 עד 10 ק"ג. השאלה אם זה רלוונטי?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס איזי S טוויסט +
    קרן
    07/01/2022

שלום,
    הלכתי לחפש עגלה שתתאים לבגאז' הרכב(טויוטה ורסו), ראיתי שהעגלה הנ"ל נכנסת יפה ובקלות עם הטיולון לעומת הבוגבו 6(זה היה הכיוון מלכתחילה). ממה שאני קוראת כאן נראה שהחסרונות שמנית הן של דגם קודם כי אין שרוך והיא דו כיוונית ולכן רציתי לשמוע דעתך על העגלה הזו. הגלגלים האחוריים גדולים יותר בעגלה זו. בנוסף לא יצא לי לראות את האמבטיה אז אם ידוע לך, אשמח לשמוע גם על זה.

לקביעת תור
    סגירה
    סייבקס איזי S טוויסט +

הוספת תגובה

• הדגם החד כיווני ועם שרון הוא איזי S+

קובי סופר
    08/01/2022

שלום קרן,

הדגם החד כיווני ועם שרוך הוא איזי S+. זה דגם נוסף ולא דגם ישן. יותר טיולון מאשר עגלה.
    לשני הדגמים ניתן לחבר אמבטיה, די בסיסית אך גם של הבי כזו.

הגלגלים הגדולים (יחסי) אכן יצרו יכול ניוד טובה בעיר, יש לה גם קפיצים טובים אז גם בדרך טיפה משובשת הוא תתפקד בצורה סבירה.
    החסרונות שלה לדעתי הם:
    1. אין ידית טלסקופית מתארכת. זה אומר שצריך להפעיל הרבה יותר מאמץ בכל עליה של מדרגה/מדרכה גבוהה. לא יהיה נוח לתלות תיק או פריטים על הידית כי הם יפגעו בגב המושב.
    כשהמושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו זה עוד יותר בעייתי כי הוא חוצה את קו ידית האחיזה, מעבר לאי אפשרות לתלות כלום זה גם יצריך מכם ללכת במרחק מהעגלה.
    2. כאשר רוצים לקפל עם המושב הקיפול מסורבל יחסית. צריך לקפל טרם הקיפול את המושב ורק אז לקפל את העגלה. ראיתי כאלו שטיפה מסתבכים עם הטכניקה וללא ספק זה דורש תרגול ולוקח עוד זמן.
    3. הגגון יחסית קטן לאקלים בארץ כנ"ל סל החפצים.
    4. המושב לא יצוק מפלסטיק ותמיכה הגב שלו די דקיקה בגלל הצורך בקיפול המושב טרם הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי, תודה רבה על התשובה לשאלתי

קרן
    08/01/2022

ידוע לך על דגמים נוספים שהעומק שלהם עד 34 ס"מ וכוללים אמבטיה וטיולון דו כיווני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ על העגלות שלנו בייבי בוס טייגר או קוסמוס DLX

קובי סופר
    09/01/2022

שלום קרן,

אני ממליץ על העגלות שלנו בייבי בוס טייגר או קוסמוס DLX.
    העומק לאחר הקיפול הוא 30 ס"מ. יותר שטוחה מהבי אבל יותר רחבה בגלגלים 57.5 לעומת 51 ס"מ. לדעתי תיכנס בקלות לורסו. אם רוצים רוחב יותר צר יש את קוסמוס DLX שאחנו מייצרים לבייבי סטאר. כמו הטייגר היא 30 ס"מ אבל רוחב הגלגלים 52 ס"מ בגלל שהגלגלים יותר קטנים. לדעתי תיכנס יותר בקלות לורסו.

בשני המקרים מקבלים יכולת ניוד עדיפה על הסייבקס, נוחות עדיפה בכל עליה וירידה ממדרכה. מושבים יצוקים מפלסטיק (מספקים תמיכה קשיחה ועדיפה לדעתי), מרווחים יותר. גגונים יותר גדולים. אמבטיה יותר רצינית. המחירים באזורים של סייבקס עם אמבטיה.
    כרגע יש מחסור, מסוף החודש יחזור להיות מלאי.

אפשר לבדוק גם את ספורטליין סיילו, לא מצאתי מידע לגבי נפח הקיפול אבל אני מעריך שזה כמו בבייבי בוס כי המנגנון ושיטת הקיפול דומים. היא רק יותר רחבה ב2.5 ס"מ בגלגלים האחוריים.

שאר העגלות הרלוונטיות שאני ממליץ לבדוק הן בנפח מעל 35 ס"מ לכן לא רשמתי אופציות נוספות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לילד שלישי
    רותם
    07/01/2022

אשמח להמלצה לכסא בטיחות לילד שלישי - רמת בטיחות גבוהה זה הכי חשוב לנו.
    באוטו יש כבר 2 כיסאות ברייטקס קליקטייט וצ׳יקו נקסטפיט.
    בנוסף איפה להמלצתך כדאי למקם את הכיסאות? האם יש אפשרות שכולם יכנסו מאחורה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לילד שלישי

הוספת תגובה

• יהיה בעייתי ברוב הרכבים ועם הרבה מדגמי הכיסאות

קובי סופר
    08/01/2022

שלום רותם,

לגבי אם יכנסו זה תלוי גם בסוג הרכב, יהיה בעייתי ברוב הרכבים ועם הרבה מדגמי הכיסאות. רצוי ללכת על דגם צר. כאן אני צריך לדעת מה גיל הגדול/ה. מעל גיל שנתיים הייתי ממליץ לרכוש בוסטר עם רצועות שגם יותר צר, גם יותר זול וגם ברמת בטיחות גבוהה. המומלץ הוא נאוטילוס סנאגלוק ואם חסר במלאי אז טרנזישיין. שניהם מבית גרקו.
    אז מעבירים את המושב של הגדול לשלישי ואז יש סיכוי גבוהה שכל השלושה יכנסו ברוב הרכבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה גיל ניתן להשתמש בסלקל צ'יקו
    עינבל
    06/01/2022

שלום רב :) בהמלצתך קנינו סלקל של ציקו. סלקל +בסיס קייפיט 30. סלקל מצויין שהרגשנו את האיכות שלו היטב. הקטנה שלנו אוטוטו חצי שנה, שוקלת 7 ק"ג וזה מתחיל להרגיש צפוף עליה... הגיוני שבגיל כ"כ צעיר זה כבר לא מתאים ויש לעבור לכסא?? כתוב שזה מיועד עד אזור 12 קילו, אבל זה לא מרגיש לנו ככה מבחינת הנוחות שלה.... מכיר את המצב?

הוספת תגובה

• עד 6-8 חודשים ואז הוא צפוף, בעיקר בחורף

קובי סופר
    06/01/2022

שלום עינבל,

לפי ההוראות עד 12 ק"ג/שנה +-.
    בפועל מניסיון שלי, עד 6-8 חודשים ואז הוא צפוף. בעיקר בחורף עם לבוש עבה. הוא מגיע עם כרית פנימית שאפשר להוציא כבר בגיל 3 חודשים. מניסיוני הרבה לא מוציאים ואז הוא באמת צפוף מאוד. אם הוצאתם את הכרית הפנימית ועדיין צפוף ולא נוח אז האופציות הן: לבוש יותר דק (אגב זה יותר בטיחותי, כמה שפחות שכבות).
    או מעבר לכיסא בטיחות. יש רבים שיתאימו כבר כעת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

עינבל
    07/01/2022

אכן הוצאנו לא מזמן את הכרית הפנימית.. מניחה שנצליח לסחוב עוד חודש ואז כבר נצטרך לעבור לכסא. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא מומלץ הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ גם ברמת הבטיחות הגבוהה

קובי סופר
    08/01/2022

שלום עינבל,

אכן כן, זה פחות הוא יותר הממוצע. 8 חודשים. נחסוך את השאלה הבאה ;).
    הכיסאות המומלצים לדעתי הם:
    צ'יקו נקסטפיט זיפ, גם ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר וגם יצור מעבר חלק מהסלקל אליו. בגרסאת המקס ניתן לחגור את התינוקות עד גיל שנתיים +- נגד הכיוון יחסית בנוחות מבלי שהרגליים יגעו בגב מושב הרכב.
    בנוסף אליו אני ממליץ על ברייטקס קליקטייט בולווארד או מרתון אם יש תקציב נמוך יותר. פטנט הקליקטייט מאפשר להתקין בקלות את המושב שזה יתרון אם צריך להוציא את המושב מהרכב אחת ל..
    חודש פברואר הוא חודש הבטיחות במגוון רשתות וחנויות לכן ממליץ לעשות שיעורי בית ולהחליט איזה דגם רוצים, בתקווה שבעוד כחודש המחיר ירד או אפילו יצנח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על המענה לשאלה שלי

עינבל
    09/01/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טרמפיסט שמתחבר לעגלת טייגר בייבי בוס
    נעמה
    04/01/2022

שלום,

אני מעוניינת לקנות טרמפיסט שמתחבר לעגלת טייגר בייבי בוס.
    חשוב לי שזה יהיה מושב ולא רק בעמידה, ושתהיה משענת וידית/ מוט שהילד יכול להחזיק בו.

הוספת תגובה

• מה דעתך על טרמפיסט ברשת מוצצים

נעמה
    04/01/2022

ראיתי טרמפיסט ברשת מוצצים, של חברת Buggy Board
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטרמפיסטים הכי טובים הם של חברת לסקל

קובי סופר
    05/01/2022

שלום נעמה,

לדעתי הטרמפיסטים הכי טובים הם של חברת לסקל/LASCAL. לדעתי יש להם דגם עם מושב. הם יחסית יקרים אבל לדעתי הכי נוחים להתקנה והכי נוחים לניוד.
    הבאגיבורד לדעתי מסורבל מאוד להתקנה ולא יושב טוב על כל עגלה. לדעתי על הטייגר הוא ישב טוב אך אני ממליץ לבדוק זאת מראש ולטייל מספר דקות בחנות ולראות שהוא נוח לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי גרקו כסא בטיחות
    שרונה
    04/01/2022

היי
    האם הכסא של גרקו סלים פיט נחשב בטיחותי ?
    והאם יהיה קל להוציא ולהכניס מהרכב ,רוצים לקנות לרכב של הסבים אבל הם יצטרכו להוציא ולהכניס את הכסא מידי פעם ברכבים יש איזופיקס.
    הקטן בן 4 חודשים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי גרקו כסא בטיחות

הוספת תגובה

• הוא ברמת בטיחות טובה אך יש טובים ממנו

קובי סופר
    05/01/2022

שלום שרונה,

הוא ברמת בטיחות טובה אך יש טובים ממנו גם באזור טווח המחיר שלו. מצד שני יש לו יתרון של גודל לכן בהרבה מקרים הוא עדיף על דגמים אחרים.
    מבחינת נוחות התקנה עם איזופיקס הוא יחסית נוח. אני ממליץ לקבל הדרכה במקום שתרכשו בעיקר מי שיצטרך להתקין אותו.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה