מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות לגיל שנהנועה25/09/2021
מחפשת כיסא בטיחות לרכב של הסבא והסבתא, מדובר בנסיעות לא ארוכות לכן מעדיפה לקנות כיסא לא יקר אך בטיחותי. ברכב שלנו אנחנו משתמשים בצ'יקו נקסטפיט ומרוצים מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכי זול ובטיחותי זה קוסקו סנרה
קובי סופר26/09/2021שלום נועה,
הכי זול ובטיחותי זה קוסקו סנרה. מדורג כמה שנים טובות ב-10 הכיסאות הכי מומלצים לרכישה בארה"ב עם דירוגי בטיחות גבוהים.
הוא די בסיסי, בטח ביחס לצ'יקו כלומר, לדעתי פחות נוח לתינוקות אבל לסבא/סבתא ונסיעות קצרות נראה לי שלא צריך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון היהיה נוח לתינוקת, קל לקיפול ולא כבדנועה25/09/2021
מחפשת טיולון לתינוקת בת שנה.
חשוב לי שהטיולון יהיה נוח לתינוקת, קל לקיפול ולא כבד.
עד כה השתמשנו בסייבקס מיוס 2 ובטיולון הרגשנו שלא היה יציב כל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגדול רוב הטיולונים יתנו לך הרגשה כמו בסייבקס
קובי סופר26/09/2021שלום נועה,
להבא עדיף לרכז את השאלות בפוסט אחד. תודה.
בגדול רוב הטיולונים יתנו לך הרגשה כמו בסייבקס. כדי לחסוך במשקל רוב היצרנים מקצצים בדברים בעגלה/טיולון.
בדרך כלל זה גדול הגלגלים, עובי השלדה, רוחב/אורך/רשת במושב וכו'. כל אלו משפיעים על נוחות הניוד, יציבות ונוחות התינוק.
לכן גם בטיולונים העיקרון די דומה ויש לקחת זאת בחשבון.
היתרון הגדול ברכישת טיולון (בהשוואה לעגלה) הוא שיש לנו תינוק ולכן אפשר להתנסות בהם יחד עם התינוק טרם הרכישה.
בגדול לא רשמת תקציב אז ללא הגבלת תקציב אפשר לבדוק את יויו שיחסית נוח לניוד, אין שכיבה מלאה. בנוסף מעבר למחירו היקר לדעתי יש אביזרים משלימים הכרחיים כמו מדרך רגליים שהם בתוספת תשלום.
מקלארן אטום, דומה ליויו. עלה 1000 ש"ח ברשת בייבי סטאר, אני לא יודע אם הוא זמין אבל שווה בדיקה. מגיע רק בשחור.
איזיווקר XS או סילבר קרוס ווינג, אותו מוצר. לרכוש מה שזול יותר.
הניוד סביר, משקל קל. יחסית נוח לתינוקות.
לאיזי ווקר יש טיולון חדש בשם ג'קי. שווה בדיקה אבל הוא חדש ולכן קשה לי לתת חוות דעת כי אין מספיק מידע. על פניו נראה מוצר טוב. גם לסילבר קרוס יש דגם זהה וזול יותר אבל באיזי ווקר יותר נוח לשנות מצבים.
אפשר גם לבדוק את ספורטליין וייפר ואינפנטי מון. בשני הדגמים שינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך. מנגנון יותר נוח אבל גם מוסיף משקל לטיולון ולכן הן כבדים יותר.
ממליץ לקחת את התינוק, לשים בכל טיולון. לטייל כמה דקות בחנות ומחוצה לה. לתפעל את שינוי המצבים עם התינוק. לקפל, להרים ולקבל החלטה מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אפה בייבי לבין אינגליזינהבת אל24/09/2021
היי!
היינו בחנות בשילב..הגענו מאוד סגורים על אינגליזינה ואז ראינו את העגלה של אפה בייבי..מה מומלץ יותר? האם האפה בייבי שווה את הפרשי המחירים? תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/09/2021שלום בת אל,
איזה דגם של אינגליזנה? יש להם 2.
בגדול רק אומר, באינגלזינה מקבלים מוצר איטלקי שמיוצר ברובו באיטליה.
רוחב שלדה צר יותר שזה יתרון במעברים צרים, מעלויות, מקומות צפופים.
שנית, אני לא אוהב את המושב טיול של אפפה בייבי. כיום רוב המושבים נשכבים למצב שטוח גם האינגלזינה. באפפה בייבי המושב נשכב למצב עוברי כלומר, לא ישר, יש שקע בין גב התינוק לישבן, זה אומר שלא ניתן להשכיב על הבטן בטיולון. יש הורים רבים שהתינוקות שלהם לא הסתדרו עם הזווית הזו. לכן רוב החברות בעולם שהיו עם מושב כזה עברו למושב שטוח או עשו דגמים חדשים/נוספים עם מושב שטוח.
שלישית, אני חושב שהמחיר של אפפה בייבי מוגזם. יש לנו עגלה מאוד דומה של איי.בי.סי דיזיין סלסה שאנחנו משווקים בישראל.
היא די אחות תאומה לאפפה בייבי והיא עולה כמעט חצי. בנוסף באיי.בי.סי שינו את המושב לפני שנתיים שישכב למצב שטוח ככה שלדעתי מקבלים גם מוצר יותר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה לילד ראשון בהיכן לרכושטל23/09/2021
מתלבטת בין עגלה ספורט ליין פרו לבין סייבוק מאיו 2 אשמח לעזרה .
ואם למישהו יש ניסיום ברכישת הדברים באילת? האם שווה לעשות חבילת לידה ואז מקבלים את אותה הנחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/09/2021שלום טל,
לגבי העגלות. הן כלכך שונות אחת מהשנייה ככה שצריך להחליט מה רוצים!
הספורטליין הרבה יותר כבדה! יותר מ-3 ק"ג וזה משמעותי ומורגש!
מצד שני הניוד שלה יותר נוח בגלל גלגלים יותר גדולים ואיכותיים. המושב עם מסגרת פלסטיק לדעתי מספק תמיכה יותר טובה. הקיפול של הספורטליין יותר גדול.
לדעתי צריך לבדוק פיזית כל אחת.
בנוסף ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שלנו. היא נותנת בדיוק מה שהספורטליין פרו נותנת ואפילו מושב שכולו יצוק מפלסטיק ולא רק מסגר. ועם כל הפלוסים האלו היא שוקלת כמו מיוס בזכות שלדה שעושיה מאלומיניום תעופתי שגם יותר חזק.
לגבי מחירים, חבילות, אילת. זה משתנה מחנות לחנות. לא נראה שניתן לרכוש ריהוט באילת רק עגלה ומוצרים נלווים.
הרבה חנויות שלא באילת נותנות הנחות גבוהות ולפעמים נסיעה לאילת מיותרת. כמובן שכל מקרה לגופו וצריך לבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק leclarc מבית morherlandנירית22/09/2021
מעוניינת לרכוש עגלת תינוק leclarc מבית motherland ואשמח לתגובות מאנשים שרכשו את העגלה, אודות נוחות, איכות ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/09/2021שלום נירית,
לא תוכלי לקבל תגובות מרוכשים מדובר בעגלה או יותר נכון טיולון עם אמבטיה חדש בישראל. גם בעולם המותג קיים בערך שנתיים.
באופן כללי אני לא ממליץ על טיולונים עם אמבטיה מהמון סיבות.
בסופו של יום כשבאים לרכוש עגלה הורים רבים שוכחים את ההמשך, באים לרכוש עגלת תינוק וכדאי לשים דגש על המילה תינוק. לדעתי טיולונים עם אמבטיה כמו לקלארק או יויו שמים דגש על ההורה ופחות על התינוק.
הסיבה העיקרית שאני לא ממליץ על המוצר זה מחקרים. יש מחקר גדול שבדק ומצא שתינוקות שהיו מול ההורה שלהם עד גיל שנה פלוס היו יותר משכילים, רגועים, עם חיבור חזק יותר להורה. בטיולון לקלארק התינוק מול ההורה רק בשלב האמבטיה ולאחר מכן הטיולון פונה לכיוון הנסיעה. כמוכן גם מניסיון אישי, תינוקות רבים בגיל 7 חודשים עד שנה+ חווים דבר שנקרא חרדת נטישה, ברגע שהם לא רואים את ההורה הם נכנסים ללחץ שמלווה בבכי, זה בדיוק טווח הגילאים שעוברים לטיולון ואם זה קורה זה בעייתי כי שוב, לא ניתן להפנות את התינוק כלפיכם.
כמוכן יש לקחת בחשבון שהטיולון מאושר לשימוש רק מגיל חצי שנה, זה אומר שחייבים למשוך עם האמבטיה עד גיל חצי שנה. ממה שאני מכיר ביויו ומניח שגם כאן יהיה אותו הדבר, זה פשוט לא קורה, באוזר 4 חודשים האמבטיה כבר צפופה בעיקר בלידות חורף עם ביגוד עבה. זה אומר או להעביר את התינוק לטיולון בניגוד להוראות היצרן ומכון התקנים לפני גיל חצי שנה. או למשוך עם אמבטיה צפופה, או להשתמש בסלקל שאינו בריאותי או לא להשתמש בטיולון וללכת עם מנשא.
מבחינת ניוד, כמו כל טיולון הגלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד לדעתי במקרה הטוב בינונית והטיולון בעיקר יתאים לעיר/קניון. אם צריך אקסטרה כמו פארק, חול, חצץ וכו' הטיולון יהיה פחות ידידותי. בסוף זה גורם להפעיל יותר מאמץ בדחיפה במהלך טיולון לעומת מוצר עם גלגלים יותר גדולים. אז אמנם הקיפול קל אבל אנחנו יותר זמן דוחפים את העגלה/טיולון מאשר מקפלים.
בנוסף אין ידית טלסקופית ולכן כל עליה וירידה ממדרכה יצריכו מאמץ רב יותר מעגלות שיש בהן ידית טלסקופית.
מימדים, כמו שציינתי יש למוצר מימדי טיולון, כדי להגיע למשקל קל וקיפול קומפקטי מקצצים. מקצצים בעיקר בדברים הקשורים לנוחות התינוק ולכן הטיולונים צרים יותר, קצרים יותר וכמו שציינתי עם גלגלים קטנים יותר וכך גם הקפיצים.
לסיכום: מוכרים כאן בעיקר גימיק ולדעתי גם במחיר מופקע. לדוגמא הדגם שנמכר ב5090 בישראל, מחירו באתר היצרן באירופה 2430 ש"ח לאותו מוצר! נראה שקצת הגזימו.
גם כטיולון, 2400 ש"ח כאשר יש טיולון של אינפנטי מון באזור 800 ש"ח שעושה כמעט הכל אותו דבר, נראה לי יקר.
יש מוצרים שחושבים על התינוק יותר ואני ממליץ להתמקד בהם. טיולון אפשר תמיד לרכוש בגיל מבוגר יותר וגם, כמו שציינתי אפשר למצוא דגמים טובים עד 1000 ש"ח.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תינוק, התלבטות..ליאור21/09/2021
שלום וברכה, אשמח לדעת איזו עגלה עדיפה. מתלבטת בין sola 2 לsport line xl. את הסולה מצאתי בין 1590 ל1790 ואת הxl 2020 מצאתי ב1990. אך האם עדיף אף להצפין במחיר ולקנות 2021? למרות שאין הבדל משמעותי להבנתי. או שעדיף את הsola מבית מאמס אנד פאפס שאף זולה יותר??
אשמח ממש לחוות דעת והמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/09/2021שלום ליאור,
הסולה מאוד מיושנת. יצאה ב-2009 ועברה שדרוג קל לאחר כשנתיים.
היא די בסיסית שלפעמים זה טוב.
בגדול, המושב טיול שלה עדיף על של הסיילו גם בגלל שהוא יצוק מפלסטיק. גם בגלל שזווית הישיבה יותר זקופה וגם הוא יותר ארוך. אחד השינויים בסיילו 2021 שהאריכו במעט את המושב, לכן השיפור הזה דווקא כן משמעותי ומצדיק ללכת על החדשה.
מצד שני, הסיילו יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות. הקיפול יותר נוח, יותר קומפקטי ובגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים בעוד שבסולה הוא חשוף. כמוכן היא נשארת ביד בעוד הסולה נופלת לריצפה. גם בפתיחה, את הסולה צריך להניח מהרכב על הרצפה ואז לפתוח. את הסיילו ניתן לפתוח באוויר מבלי להתכופף.
האמבטיה בסיילו יותר גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לילד שלישי וטיולוןנטע21/09/2021
היי קובי,
נעזרתי בך בעבר ואשמח גם הפעם לעזרה בשתי התלבטויות.
יש לנו ב"ה 3 ילדים בגילאי 6 שנים, 4 שנים ו4 חודשים.
הילדות בנות 4 ו6 יושבות בכסאות גרקו נאוטילוס בהמלצתך.
הקטן 4 חודשים כרגע בסלקל סייבקס אטון.
כל הילדים גבוהים, עברו מהסלקל לפני גיל שנה כי הראש הציץ מהסלקל...
אני מעוניינת לקנות לו להמשך כסא בטיחות במבצעים הקרובים.
תכונות רצויות:
1. עד 1000 שח
2. בטיחותי ועבר מבחני ריסוק
3. נוח לתינוק (היה לנו קוסקו סנרה נקסט ואני לא בטוחה שהיה נוח)
4. יכול להיחגר גם עם חגורת הרכב במקרה ואין איזופיקס
5. צר, יכול להיכנס ברכב ממושב האחורי עם נאוטילוס אחד ומבוגר (האם אפשרי בכלל?)
בנוסף,
יש לי עגלת גואי כרום בהמלצתך. העגלה די כבדה לי, בעיקר בירידה במדרגות, מעוניינת בטיולון שיהיה קל יותר
תכונות רצויות:
1. עגלה עם גלגלים גדולים לירידה נוחה במדרגות
2. תא מטען נגיש ובגודל בינוני
3. עגלה יציבה
4. נוחה לנסיעה ומתאימה למדרכות שבורות
5. קיפול קטן יחסית (כרגע שייכנס לרכב קיה פיקנטו ובהמשך מתכננים לקנות חדש...)
חשבתי על סיטי מיני 4 גלגלים, האם לדעתך היא יכולה להתאים?
תודה רבה רבה!
נטע
תשובה
קובי סופר22/09/2021שלום נטע,
לגבי כיסא. כל כיסא שיש לו איזופיקס יכול גם להחגר עם חגורה. הבעיה שזה לא תמיד ידידותי למשתמש לכן, ובעיקר בגלל זה הומצא האיזופיקס. בנאוטילוס יש פטנט סנאגלוק שגורם להתקנה עם חגורה להיות פשוטה וזו אחת הסיבות המרכזיות שאני ממליץ עליו. הבעיה שהוא לא מתאים למעבר לאחר סלקל.
לתקציב אני הכי ממליץ על גרקו סייז פור מי, בטיחותי, נוח לתינוק, נוח להתקנה עם איזופיקס. פחות נוח עם חגורה. אם רוצים צר ממנו אז הסלים פיט שלהם יכול להיות אופציה טובה וסביר שכל ה-3 יכנסו אבל הסייז פור מי יותר בטיחותי. גם הסלים פיט פחות נוח להתקנה עם חגורה.
יש להם דגם חדש שנקרא טריו שחורג מהתקציב אך לא בהרבה, הטריו מגיע עם פטנט סנאגלוק כמו בנאוטילוס כך שאם הוא מתאים בגודל (כי הוא טיפה רחב) ומתאפשר תקציבית, לדעתי זו האופציה הכי טובה.
לגבי טיולון. לרוב הטיולונים גלגלים קטנים וגם אין ידית מתארכת כמו שיש בכרום לכן, סביר שברובם יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות. הג'וגר לדעתי לא תהיה נוחה בקטע הזה כי אין לה ידית מתארכת. כמוכן הקיפול טיפה גדול כמעט כמו של הכרום.
הייתי ממליץ לבדוק את ביבה טאיטאי, היא לא יותר טובה מהג'וגר בעליה וירידה ממדרכות אבל יותר נוחה לניוד, הקיפול שלה יותר חכם כי הבד מכונס כלפי פנים ולא כלפי חוץ.
או ללכת על משהו יותר טיולון כמו ספורטליין וייפר שיהיה יותר קל וקומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נטע22/09/2021שלום קובי,
תודה רבה על התשובה המפורטת!
הסנאגלוק באמת מאוד נוח, נראה לי שנלך על האופציה הזו.
רק לוודא, האם מדובר בכסא הזה:
TRIOGROW SNUGLOCK 3IN1
תודה רבה,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/09/2021שלום נטע,
אכן. מדיוניות היבואן היא מחיר אחיד בחנויות. לכן באונליין ברוב האתרים המחיר יהיה זהה או עם הפרשים קלים ולכן, אני ממליץ לנסות להתמקח על המחיר אם מגיעים לחנות פיזית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטע23/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו: בוק פלוס פופ אפ לעומת veloceדקלה21/09/2021
מה ההבדלים בין הדגמים? האם שתיהן מגיעות עם כיסוי רגליים? ואפשרות לאמבטיה כעריסה מתנדנדת? אני לא מצליחה לקבל אינפורמציה ברורה בהבדלים בין הדגמים.
אודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/09/2021שלום דקלה,
הולוצ'ה דגם מאוד חדש גם בעולם ולא מזמן הגיעה לארץ.
לצערי דגמי הפג פחות נפוצים בחנויות ולכן טרם יצא לי לבחון פיזית. בדרך כלל אני בוחן בחו"ל בתערוכות אך לנוכח המצב רק שמזדמן לי להיתקל בדגם בחנות בארץ.
באופן כללי מהתרשמות מתמונות וסרטונים.
הפלוס בולוצ'ה לדעתי יהיה ביכולת הניוד, אחד המינוסים בבוק שאין קפיצים טובים לגלגלים ובולוצ'ה נראה שכן.
מבחינת תפעול נראה שיהיה יותר קל לחבר אמבטיה וטיולון.
מבחינת קיפול לדעתי הבוק הרבה הרבה יותר נוחה לקיפול. לולוצ'ה שמו מנגנון קיפול שמזכיר לי דגם של פג פרגו מלפני 20 שנים! גם אז הוא לא היה הכי ידידותי. כן אבל אפשר לתרגל ומי שיתמקצע יוכל לקפל בקלות וביד אחת!
לסיכום: ממליץ פשוט לשים משקל של תינוק (12 ק"ג) בכל אחת, לטייל בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לתפעל את העגלות, להחליף בין החלקים, לשנות מצבים וכו'. להתנסות בקיפול, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה נכון ונוח לכם יותר.
מבחינת נוחות התינוק הן די זהות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור מכון התקנים
דקלה21/09/2021תודה על התשובה!
האם יש סיבה שהיצרן PEG PEREGO לא מצויים באישור מכון התקנים? איך אפשר לבדוק את זה אולי אני לא מחפשת נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/09/2021שלום דקלה,
זה דגם חדש, האתר של מכון התקנים לא מתעדכן לעיתים קרובות.
הדרכים הכי טובות לבדוק הן:
1. להתקשר למכון התקנים ולברר מולם.
2. לפנות ליבואן פופיק, אולי הם ישלחו לך את האישור (למרות שבדרך כלל יבואנים מעדיפים לא לשלוח מהמון סיבות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס - התלבטות בין דגמיםHodaya429020/09/2021
היי,
מתלבטים בין טייגר לבין קוסמוס.
לפני שמחליטים סופית, הבנו שבקרוב עומד לצאת דגם חדש של המותג קל יותר ושיתקפל לגודל אפילו קטן יותר.
אשמח לקבל מעט פרטים על הדגם החדש ולדעת מתי בערך ניתן יהיה לנסות/לרכוש אותו ואיפה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/09/2021שלום הודיה,
ענינו בפרטי. לטובת כלל הקוראים: במקרה הכי אופטימי, לפחות חצי שנה עד שהדגם החדש יהיה זמין לרכישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמון בהצלחה!
Hodaya429021/09/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לגיל שנה וארבעדניאלה19/09/2021
אודה להמלצה לטיולון המתקפל (ונפתח) בקלות - מיועד להשארה בשטח הגן.
ילד בן שנה ו4.
חשוב ניוד טוב, מנח ישיבה הכי קרוב לזקוף (אם אפשר לא בשרוך), יציבה וידית נוחה.
יש דבר כזה?
גבולות גזרה - 1000 שקל
תודה רבה! חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/09/2021שלום דניאלה,
לדעתי ספורטליין וייפר עונה טוב לדרישות. גם מתחת לתקציב.
ממליץ לבדוק פיזית בחנות עם הילד. אם נוח לו, להתנייד בחנות ומחוצה לה יחד איתו. לנסות לקפל ולתפעל. אם זה מתאים אז מעולה. אם לא אנסה לכוון לדגמים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהTwigy Baltimore - מכיר?
דניאלה22/09/2021תודה ענקית קובי על ההכוונה!!
מודה שפחות חיבבתי את הספורטליין וייפר... מחיפוש בפורום ראיתי המלצות על אינפינטי מון (אולם מנגנון המגנט מרתיע אותי).
האם מוכר לך Twigy Baltimore, ובמידה וכן- הוא כלל מנח של ישיבה הקרובה לזקופה? או אולי, איזי ווקר מיילי?
אם לא, יש טיולונים אחרים עם ישיבה הקרובה ככל שיותר לזקופה?
בתודה מראש כמובן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/09/2021שלום דניאלה,
הבלטימור דומה ברעיון למון. לדעתי הוא פחות טוב או איכותי. דווקא מנגון המגנט במון מאוד חכם. אצלי בחברה בדיוק דנים באופציה עם להוסיף את המנגנון לעגלות שלנו.
איזי ווקר מיילי הוא דגם חדש ונראה לי על הנייר וממה ששיחקתי כדגם טוב. שינוי המצבים עם רצועה אבל זה מנגון חכם לדעתי ככה שזה נוח כמעט כמו לחצן. לגבי הזווית, קשה למדוד בעין כל טיולון אבל רובם מגיעים לזווית מאוד קרובה לזקופה. אפשר לשפר עם מזרן עבה. כמובן שהכי טוב לבדוק פיזית בחנות, להושיב את התינוק כמה דקות ולראות.
לגבי עוד המלצות. חוץ מהדגמים שציינו, אפשר לבדוק את סילבר קרוס ווינג/איזי ווקר XS שזה די אותו טיולון. שינוי המצבים עם שרוך.
מקלארן אטום אם בנמצא (לרוב חסר) וב-1000 ש"ח כמו שנמכר לאחרונה בבייבי סטאר גם שווה בדיקה, גם בו שינוי המצבים עם שרוך. אם לא איכפת מגודל קיפול אפשר לבדוק את הדגמים הישנים של מלקארן טכנו או קווסט שמעולים מבחינת נוחות התינוק אבל פחות נוחים להורה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ספורט ליין xl ומה ההבדל בין דגמי 2020 ל2021יהודה19/09/2021
היי, רציתי לדעת מה ההבדלים בין עגלת הספורטליין xl דגם 2020 לדגם 2021.
תודה רבה ושבוע מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המושב טיפה יותר ארוך לאחר שהיו תלונות
קובי סופר19/09/2021שלום יהודה,
טכנית המוצר זהה, נעשו שינויים בעיקר באמבטיה עם מזרן יותר עבה ורשת איוורור נוספת באזור ראש התינוק.
המושב טיפה יותר ארוך לאחר שהיו מעט תלונות שהוא קצר מדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן לרכוש בייבי בוס בירושליםדוד19/09/2021
שלום רב,
רציתי לשאול היכן ניתן לרכוש את הבייבי בוס טייגר בירושלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לרכוש ברהיטי אור ברחוב שטראוס
קובי סופר19/09/2021שלום דוד,
בירושלים ניתן לראות ולרכוש ברהיטי אור, רחוב שטראוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דוד19/09/2021תודה רבה על המענה המהיר, רציתי לדעת האם יש טרמפיסט מסויים שהיית ממליץ שיתאים לעגלת הבייבי בוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/09/2021שלום דוד,
בגלל המבנה שלה כל הטרמפיסטים האוניברסליים בשוק יתחברו. אני אישית הכי אוהב את הטרמפיסטים של חברת לסקאל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטויות לגבי רכישת עגלה ראשונהעדן18/09/2021
היי,
אשמח לשמוע את דעתך לגבי התלבטות לאיזה עגלה לקנות,
זה הריון ראשון ותכלס יש זמן עד שנקנה עגלה אבל רוצה לדעת מה הכיוון שנלך עליו
הכי חשוב לנו שהעגלה תענה על הדרישות הבאות:
1. שתיהיה נוחה לטיולי טבע (אנחנו אוהבים לטייל בטבע בארץ ובחול) אבל כמובן שתתאים גם לעירוני לטיולי פארקים וכאלה
2. קלה לקיפול
3.תשמש אותנו גם בעתיד (לילדים הבאים)
4. מתלבטים אם בכלל לרשום את הסעיף הזה אבל השאיפה שלא תשקול יותר מ10 קילו
5. שאיפה שלא תעלה יותר מ4000 אלף
אחרי שקראתי על כמה עגלות אשמח שתגיד אם הם באמת עולות על הדרישות
1. אינגליזינה אפטיקה
2.בייבי בוס טייגר 2
3. פג פרגו
4. מאמא אנד פאפס ארמדילו/סטארדה
5. אפה בייבי
6.גרקו איבו
לגבי סייבקס ובוגבו הורדנו מהפרק לא התחברתי ככ .. מרגיש שסתם יקרות הייתה עוד עגלה שלא מצאתי הרבה חווד עליה Joie versatrax
אשמח לדעת באמת איזה עגלה לדעתך לפי הדרישות תתאים 🙏* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה מושלמת שיכולה להכיל הכל אבל
קובי סופר18/09/2021שלום עדן,
אין עגלה מושלמת שיכולה להכיל הכל אבל אפשר להתמקד על כמה שבפשרות קלות שלכם די יתאימו.
לדעתי רוב העגלות שרשמת כאופציות טובות לדרישות.
1. אפטיקה, נוחה לניוד, מרווחת אבל גם כבדה וגדולה לאחר הקיפול. חורגת די משמעותי מ-10 ק"ג.
2. הטייגר לדעתי מושלמת לדרישות, גם במשקל פחות מ-9 ק"ג. גם בניוד בעיר ובדרך משובשת בזכות גלגלים וקפיצים איכותיים. אמבטיה וטיולון קשיחים מפלסטיק וגם במחיר, הרבה מתחת ל-4000. בהשוואה לאפטיקה היתרון המרכזי באפטיקה הוא מרווח פנימי לתינוק, באמבטיה יש רוחב של 3 ס"מ יותר ובטיולון באזור ה-2 ס"מ. הגלגלים באפטיקה יותר גדולים אבל בניוד זה לא יורגש כי ההבדל הגדול במשקל יוצר לטייגר יכולת ניוד יותר טובה כי צריך לדחוף פחות משקל.
3. הפג דומה לאינגלזינה אם לוקחים אותה עם שלדת S.
שוב, גם בה וגם באינגליזנה מרוויחים מרווח פנימי עצום לתינוק אבל זה על חשבון הנוחות שלכם (משקל כבד יותר וגודל קיפול גדול יותר). גם הפג וגם האינגלזינה שוקלות מעל 12 ק"ג.
4. הארמדילו כבדה כמעט כמו הפג והאינגלזינה ולא מציעה את מרווח הפנים שלהן ולא את יכולת הניוד שלהן. רק מחיר עדיף עליהן. הסטראדה יותר קלה בקילו אבל עם גלגלים מעט יותר קטנים ועולה באזורים של פג ואינגלזינה. לדעתי הטייגר עדיפה עליה כמעט בכל היבט.
5. אפפה בייבי אני פחות ממליץ מכמה סיבות. א. היא כבדה גם יותר מאינגליזנה (לא בהרבה). ב. רוחב הגלגלים שלה עצום וזה חיסרון גדול במקומות צפופים וצרים. ג. הטיולון לא נשכב למצב שטוח. עגלת הסלסה של איי.בי.סי מציעה מוצר זהה אבל יותר שלם וגם יותר זול עם טיולון בעל שכיבה מלאה, רוחב גלגלים צר יותר (עדיין רחב משמעותית מכל העגלות הראשונות). אם מוכנים להתמודד עם המשקל והקיפול הסלסה היא אחת העגלות הכי מרווחות שיש ואחת הכי נוחות לניוד בכל דרך בזכות מערכת קפיצים ייחודית.
6. איבו מיושנת, כבדה ופשוטה. מומלצת רק לבעלי תקציב נמוך מאוד ולא ברמה של שאר העגלות המוזכרות.
גם הג'ואי, אותו כנ"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון ג'ואי פאקט או צ'יקו מינימומיה17/09/2021
תינוק בן 4 חודשים, כרגע יש לי בייבי ג'וגר מיני סיטי. לא נוח ומסורבל לטעמי.
מתלבטת בין השניים שרשמתי למעלה. את האיזיווקר XS לא במצא כרגע בחנויות שילב שחיפשתי.
מחפשת משהו במחיר סביר וקל משקל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם הצ'יקו וגם הפקט מיושנים וגם
קובי סופר18/09/2021שלום מיה,
גם הצ'יקו וגם הפקט מיושנים וגם כשהיו חדשים היו סבירים ולא מעבר.
במחיר סביר אפשר לבדוק את סילבר קרוס ווינג שזהה לאיזי ווקר XS. ספורטליין וייפר טיפה כבד אבל יותר מרווח ועם גגונים ענקיים.
אינפנטי מון, קיפול נוח וקטן. גם בו וגם בוייפר שינוי המצבים עם לחצן, לדעתי מנגנון יותר נוח לתפעול אבל גם מוסיף משקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עגלה סייבקס/ בייבי ג'וגר/ אינגליזינהעדי17/09/2021
אנחנו רוצים לקנות עגלה ללידה.
חשוב לי שתצליח לנסוע בתנאי שטח (לא מטורפים, אבל דרכים משובשות)
שתהיה קלה פיזית וקלה לקיפול.
ועוד דבר, חשוב לי שהאמבטיה תהיה קשיחה. אוטוטו חורף ואני מחפשת הגנה לתינוק.
מה לבחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העגלה שהכי תתאים לדרישות היא בייבי בוס טייגר
קובי סופר18/09/2021שלום עדי,
מתוך ה-3 רק לאינגלזינה יש אמבטיה קשיחה. יש להם 2 דגמים טרילוג'י שיותר קלה ופרקטית אבל פחות נוחה לניוד גם בדרך רגילה. אפטיקה שהרבה יותר נוחה לניוד אבל גם יותר כבדה וגדולה לאחר הקיפול.
הסייבקס גם תהיה פחות נוחה לניוד ועל הג'וגר אני פחות ממליץ כי הטיולון שלה חד כיווני.
לדעתי העגלה שהכי תתאים לדרישות שלכם היא העגלה שלנו:
בייבי בוס טייגר. היא פותחה בדיוק לשם כך.
משקל קל פחות מ-9 ק"ג. אמבטיה קשיחה, גלגלים יחסית גדולים מחומר PU (הצמיג הכי איכותי שאפשר לשים בעגלת תינוק), קפיצים לכל הגלגלים ולכן היא נוסעת מעולה גם בדרך משובשת. הקיפול נוח וקומפקטי (מזכיר את של הבייבי ג'וגר). הטיולון דו כיווני וגם הגגונים גדולים כדי שגם תתאים לקיץ הישראלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)