מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין שני דגמי ברייטקסשלומי02/08/2021
היי קובי, ראה תמונה של שני דגמים של ברייטקס GROW WITH YOU, האם יש הבדל משמעותי בבטיחות ביניהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/08/2021שלום שלומי,
כן יש הבדל אחד משמעותי וזה הCLICKTIGHT.
מדובר בפטנט של ברייטקס להתקנה קלה יותר עם כמעט 0% סיכוי שהמוצר יותקן לא נכון. ממחקר גדול שנעשה בעבר, כמעט 70% מההורים מתקינים לא נכון את מושב הבטיחות.
הפטנט פותר זאת.
עכשיו אם אתם מתכננים להוציא את המושב, להעביר בין רכבים וכו', יש כאן יתרון משמעותי לדגם היקר.
צריך גם לקחת בחשבון שגם אם מתוכנן שהוא ישב קבוע (כי אז אפשר ללכת על הזול ולבקש שיתקינו לכם), יש מקרים בלתי צפויים שצריך לנתק.
הייתי ממליץ ללכת על גרקו נאוטילוס סנאגלוק. הוא עולה באוזר המחיר של הדגם הזול של ברייטקס, הסנאגלוק הוא פטנט דומה לקליקטייט. כמוכן הגרקו מקבל דירוג בטיחותי מקסימלי ולכן לדעתי עדיף על הברייטקסים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבוד גגון בוגבו בי 6הי!01/08/2021
איך אפשר לנקות את הגון של העגלה של בוגבו בי 6? בצבע צהוב?
רוב הכתמים יצאו לי עם אבקת כביסה, אבל התלכלך לי ממנגל, מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום,
אני ממליץ או לפנות ליבואן או לקרוא את הוראות היצרן.
כמוכן אולי שווה ללכת לניקוי יבש, מניסיוני רובם מבינים בבדים ויודעים להסיר כמעט אם לא את כל סוגי הכתמים מבלי לפגוע באיכות הבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל לידה לרכב משניתמר01/08/2021
היי, יש לנו רכב שעושים בו יחסית מעט ונסיעות קצרות של כ-רבע שעה 20 דק' כל פעם לכן צריכים כסא בטיחות יחסית זול מגיל לידה אך עדיין בטיחותי. יש ברשותינו cosco משנת 2017 וagado משנת 2016, האם נחשבים בטיחותיים? האם עדיין בתוקף... מדובר בתינוק במשקל יחסית גדול וזה אמור לשמש עוד כנגד הכיוון לפחות עד גיל שנה. האם רלוונטי? במידה ולא יש המלצות לכסא זול שעונה על הצרכים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום תמר,
הקוסקו מאוד בטיחותי ואחד המושבים הכי מומלצים לדעתי ככיסא שני. לדעתי הוא מאוד בסיסי אבל שוב, לכיסא שני זה בהחלט מספיק. התוקף אמור להיות מוטבע על המושב. אם לא אז התוקף ל-6 שנים כלומר הקוסקו טוב לעוד כשנתיים. אם אני לא טועה הקוסקו מתאים עד 13 ק"ג נגד כיוון הנסיעה. צריך לבדוק. יש מדבר על הכיסא שמסמנת את המשקל המקסימלי נגד הכיוון.
האגדו לדעתי לא ברמה גבוה אבל אין נתוני מבחנים ולכן אי אפשר לדעת ורק בשל כך אני לא יכול להמליץ עליו.
אם רוכשים חדש, עדיין לדעתי קוסקו יהיה הקניה הכי טובה לתקציב נמוך. האופציות הבאות כבר יקרות בכמה מאות שקלים.
מבניהן הייתי ממליץ על גרקו סייז פור מי. אולי יהיה אפשר לתפוס עליו מבצעים בחודש הבא, תקופת החגים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בובקט2 באילת עם חברליה01/08/2021
היי קובי,
רציתי לדעת האם יש אפשרות לרכוש את העגלה שלכם באילת? וכן, אם אפשר להשתמש בקנייה בכרטיס חבר?
גם רציתי לדעת אם יש מקום בבאר שבע שמוכר אותן?
יום מקסים.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום ליה,
באילת אין את עגלות בייבי בוס. כן ניתן לרכוש את קוסמוס DLX בבייבי סטאר, דגם שיצרנו עבורם תחת המותג שלהם.
בבאר שבע ניתן לראות/לרכוש בייבי בוס טייגר בכוכב נולד.
את הבובקט ניתן לראות/רכוש בסוויט בייבי נתיבות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבובקט2 באילת עם חבר
ליה אסרף01/08/2021תודה על התגובה המהירה.
נורא התבלבלתי מכל הסוגים.
אפשר איזה שהוא הסבר על המפרט וההבדל ביניהם?
ומה לגבי כרטיס חבר? יש אפשרות להשתמש בו לקניית עגלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום ליה,
מבחינת חבר, צריך לבדוק מול החנויות, אני לא יודע לומר כי לכל חנות יש הסדר שונה. לדוגמא, בתינוקות זה אנחנו ב"ב שמשווק את העגלות שלנו הבעלים אמר לי שיש 5%.
ההבדלים בין דגמי עגלות בייבי בוס.
נתחיל מהדומה: אמבטיה, טיולון, קיפול, תפעול זהים לחלוטין בכל הדגמים.
ההבדלים בשלדים בלבד.
בשלדת הטייגר הגלגלים מאחור גדולים באינץ' וגם הקפיצים שלהם מעט יותר גדולים. בנוסף השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים יכולת ניוד מעט יותר טובה, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בנוסף סל החפצים שלה יותר גדול. החלק הקדמי בשלדה מקומר בצורה שלאחר הקיפול היא יותר שטוחה מהבובקט במעט.
בשלדת הבובקט רוחב השלדה צר יותר ב-5 ס"מ, זה יתרון במעברים צרים. עקב כך לאחר הקיפול היא גם צרה יותר מהטייגר. כמוכן היא שוקלת חצי ק"ג פחות מהטייגר.
שלדת הקוסמוס DLX היא שילוב של חלק אחורי של שלדת בובקט וחלק קדמי של שלדת טייגר.
בכך הקיפול שלה הכי קטן מה-3 כי היא צרה כמו הבובקט ושטוחה כמו הטייגר.
בניגוד לטייגר/בובקט היא קיימת או בשחור או אפור ולא ניתן לשלב צבעים.
מבחינת משקלים:
הטייגר שולקת 8.8 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הבובקט שקלת: 8.3 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הקוסמוס שוקלת: 8.6 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בוגבו בי 5 לספורט ליין סיילו xlאלי31/07/2021
היי,
אנחנו מתלבטים בין 2 העגלות את שתיהן אהבתי מבחינת נראות, מה שכרגע גורם לי להתלבט הוא ההבדל המהותי בין השניים (הבוגבו בי 5 כפול 2 במחיר כמעט)
אנחנו גרים בעיר קומה 1 ללא מעלית ורוצים לקנות עגלה שתשרת אותנו למספר ילדים ולכן אם הבוגבו יותר נשמרת מהספורט ליין נהיה מוכנים להשקיע את המחיר
נשמח לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום אלי,
האם הכוונה לבי 6? בי 5 כבר לא מיוצרת, עדיין נמכרת בהרבה חנויות אבל המחיר די קרוב לזה של הסיילו ולא כפול.
בכל אופן לדעתי גם הבי 5 וגם הבי 6 מעט יותר איכותיות מהסיילו. לדעתי גם יותר פרקטיות אם אין מעלית. האם זה מצדיק את הפער, קשה לומר, לדעתי לא מעט מההפרש זה תשלום על המותג. יש דברים שבהם לדעתי הסיילו עדיפה כמו באמבטיה לדוגמא. ברגע שתרשום לי אם זו בי 6 או 5 אוכל לציין הבדלים ואז תחליטו אתם אם יש הצדקה להפרש מבחינתכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוגבו בי
אלי05/08/2021היי קובי
תודה על המענה
נשמח לשמוע על ההבדלים גם בין בי 5 וגם 6 לעומת הסיילו
אנחנו מתלבטים בין שלושתם ונשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/08/2021שלום אלי,
בבי 6 נעשו הרבה שיפורים כמו אמבטיה שנשלפת יותר בקלות (ב-5 היה ממש מסורבל), בנוסף היא הוגבהה, יש רשתות איוורור לגגונים וגם באמבטיה. יש פגוש, העגלה נעמדת לאחר הקיפול.
הגלגלים הוגדלו לניוד טוב יותר בדרך משובשת. לדעתי ומבדיקה שלי של כמה עגלות בי 6 בחנות, על רצפה חלקה, הבי 5 נוסעת יותר נעים וחלק.
הסיילו יותר בסיסית. מצד אחד יש לה אמבטיה יותר טובה ומרווחת. מצד שני הטיולון שזה החלק שישמש לאורך זמן, לדעתי פשוט יותר. גם זווית הישיבה לא זקופה כמו בבי.
רוחב הגלגלים שלה רחב יותר, במקומות צרים וצפופים יהיה יותר נעים לעבור עם הבי.
הגלגלים יותר גדולים בגרסאות הXL והלאה. בעיר ומשטח חלק אין ממש הבדל, אפילו הבי 5 לדעתי יותר נעימה לניוד בגלל חומר יותר איכותי בגלגלים וקפיצים עדיפים. בדרך משובשת יהיה לסיילו יתרון. כמובן יש את עניין המחיר.
הסיילו לא יכולה לעמוד לאחר הקיפול ואין לה נעילה. לדעתי לא חיסרון בגלל ששיטת הקיפול מאפשרת מיד לאחר הקיפול להניח ברכב, מצד שני זה יתרון ענק בפתיחה. ברגע שמוציאים מהרכב ואוחזים בידית האחיזה העגלה נפתחת באויר. בבי צריך לפתוח בכח בדחיפה של הרגל לכן, הקיפול נוח בשתיהן אבל הפתיחה הרבה יותר קלה בסיילו.
הייתי ממליץ לבדוק גם את העגלות שלנו של בייבי בוס. לדעתי נהנים מכל היתרונות של העגלות שציינתי בעגלה אחת. יש לנו גלגלים מהחומר של הבי וגם קפיצים די דומים. הגודל שלהם כמעט כמו בסיילו, האמבטיה בגודל של הסיילו, הטיולון כמו של הבי, המשקל קל יותר מהבי או הסיילו. הגגונים יותר גדולים. המחיר די באזורים של הסיילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס לא מתקפלתאולשנסקי דמיטרי28/07/2021
שלום העגלה שלנו נקנתה לפני כשנה וחצי מעגליס הרצליה. היום העגלה לא מתקפלת ונשארת פתוחה. האם יש פתרון לזה? האם אפשר לגשת איתה לא שהו לסדר את הדבר?
תשובה
קובי סופר29/07/2021שלום דימטרי,
שלחת לנו מייל ועניתי לך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס grow with you/ צ'יקו myfitאמילי28/07/2021
היי קובי, אודה לעזרתך.
הילדה בת ה 3 (גובה מטר, משקל 14 ק"ג) יושבת עד היום בכיסא של ברייטקס דגם הבלווארד.
בעוד כחודש תצטרף תינוקת למשפחה והכיסא יועבר אליה.
כעת אנחנו מבינים שעלינו לקנות כיסא בטיחות משולב בוסטר עם רצועות. מתלבטים בין הברייטקס grow with you לבין הצ'יקו myfit. השיקול הכספי לא רלוונטי, ההתלבטות היא נטו מטעמי בטיחות עבורה.אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/07/2021שלום אמילי,
בטיחותית גרקו נאוטילוס סנאגלוק עדיף על שניהם וגם זול מהם. מבינהם שניהם ברמה גבוה, לדעתי הצ'יקו יותר נוח ולכן אני חושב שהוא עדיף ביחס לברייטקס אבל כל אחד מהם יהיה בחירה טובה גם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון וייפר רועד מעט בנסיעהאורטל28/07/2021
הי כולם. רכשתי אתמול טיולון וייפר של ספורט ליין, חדש מהאריזה..מסתבר שהטיולון רועד מעט בנסיעה כשהתינוק עליו. האם זה כך אצל כולם? צריכה לדעת אם זו בעיה ספציפית אצלנו.. אשמח לשמוע ממי שיש לה את הטיולון הנ"ל. תודה!!
רוב העגלות עם גלגלים קטנים רועדות
קובי סופר28/07/2021שלום אורטל,
רוב העגלות והטיולונים, במיוחד כשיש גלגלים קטנים רועדים. חלק יותר וחלק פחות. כמובן שאם יש רעידות זה צריך להיות ברמה נמוכה מאוד. כמוכן יש לשים לב שאין איזשהו שקע באחד הגלגלים. לפעמים באריזה נוצרת לחיצה על אחד הגלגלים דבר שגורם לרעידות יותר גדולות.
אם הכל תקין, מניסיוני לאורך זמן השימוש כאשר הגלגלים משתפשפים הרעידות פוחתות.
אפשר גם לפנות ליבואן EGST ולברר איתם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיולון עדיף?מיכל27/07/2021
היי קובי, אשמח לדעת על איזה טיולון אתה ממליץ
איזי ווקר מיילי, איזי ווקר xs או מקסי קוזי לארה.
בגדול יש לי שובר לשילב, אם ידוע לך על טיולון מומלץ יותר משילב אז גם טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/07/2021שלום מיכל,
אני אוהב את האיזי ווקר XS, לדעתי טיולון מעולה וכבר ותיק ככה שגם ידוע שהוא טוב לאורך זמן. המיילי יחסית חדש וקשה לי לתת חוות דעת. יש להם גם את הג'קי החדש של איזי ווקר שנראה לי מעולה. הוא גם חדש אבל נראה מעולה.
הלארה לדעתי פחות מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס טייגרספיר מדר27/07/2021
בס"ד
שלום, אשמח להתרשם באופן פיזי מהעגלה. היכן יש חנות הכי קרובה לאשקלון שיש לה את הדגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/07/2021שלום ספיר,
הטייגר נמכרת באשדוד בחנות בשם שלבים. נתיבות בחנויות בשם סוויט בייבי או כוכב נולד.
מלבדם יש בבייבי סטאר (שיש להם סניף באזור אשקלון) דגם אחר שעשינו עבורם שדומה לטייגר ונקרא קוסמוס DLX.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות או בוסטר ילד שניקובי27/07/2021
היי
אנחנו מתרחבים בשעה טובה,
קנינו לילד הראשון כסא בטיחות גרקו פוראבר.
עכשיו אנחנו מתלבטים אם לקנות כסא פוראבר לתינוק או לחלופין לקנות בוסטר/כסא חדש לילד הראשון ולהעביר את הפוראבר לתינוק.
(הילד הראשון יהיה בגיל של שנה וארבע חודשים ב"ה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/07/2021שלום קובי,
בדרך כלל ההמלצה שלי לרכוש בוסטר רצועות אבל, לדעתי התינוק הגדול שלכם עדיין קטן מדי בשביל לעבור לאחד כזה (טכנית הם מתאימים משנה, בפועל לדעתי הם מתאימים מגיל שנה ושמונה חודשים לפחות).
לכן אני ממליץ לרכוש עוד כיסא בטיחות. זה יכול להיות עוד פוראבר, רק לקחת בחשבון ש-2 פוראבר ברכב מסיימים את הסיפור של המושב האחורי, אדם בוגר לדעתי לא יוכל לשבת לידם, עתידית אם יהיה עוד תינוק, לדעתי לא יהיה אפשרי להכניס 2 פוראבר ועד כיסא/סלקל/בוסטר.
לכן שווה לשקול רכישת כיסא צר יותר.
האופציה הכי כלכלית ופרקטית לדעתי, לנסות להשאיל סלקל ממשפחה/מכרים (כל מי שיש לו תינוק מעל גיל שנה והיה לו סלקל, הסלקל שוכב ללא תפקיד). ככה תמשכו עם הסלקל והפוראבר 4 חודשים, לאחר מכן תרכשו בוסטר רצועות, ההמלצה שלי גרקו נאוטילוס סנאגלוק (אם הוא יהיה במבצע בחגים לדוגמא, אפילו כבר לרכוש מראש). ככה עתידית תוכלו לחבר 3 מושבים מאחור במקרה הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות בוסטר השאלת סלקל
קובי טובי27/07/2021תודה רבה:)
אין לנו כ"כ ממי להשאיל סל קל..
זה פחות בטיחותי לשים ילד בן שנה ו4 חודשים בגרקו נאוטילוס סנאגלוק?
ראינו גם את הדגם גרקו פוראבר slimfit, הוא גם יתפוס את כל המושב, או שאיתו כן יהיה מקום לכסא שלישי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/07/2021שלום קובי,
זה לא עניין של בטיחות אלא עניין של נוחות. בוסטר רצועות כולל הנאוטילוס הם בזווית ישיבה, לתינוקות לא נוח לשבת בזווית הזו הרבה זמן. מניסיון גם בגיל שנה וחצי הרבה דיווחו לי שזה לא נוח לתינוקות שלהם אבל מגיל שנה ו-8 חודשים לא שמעתי תלונות.
הסלים פיט מעולה כדי לאפשר מקום למושב שלישי אבל בטיחותית, הנאוטילוס או הפוראבר עדיפים עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עגלה וסלקל/כסא בטיחותרותם26/07/2021
שלום,
אנחנו צריכים לקנות עגלה וסלקל/כסא בטיחות.
התקציב שלנו עד 4,000 ש"ח.
אנחנו גרים באזור כפרי (יש הרבה שבילי עפר). חשוב לנו שהעגלה תכנס בקלות לאוטו, תהיה קלה יחסית (גרים קומה שנייה בלי מעלית), שיהיה קל לנקות אותה, ושיהיה קל לחגור בה.
מה ההמלצות? והאם עדיף לקנות עגלה בנפרד וכיסא לאוטו בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת עגלה וסלקל/כסא בטיחות- המשך
רותם26/07/2021וכמובן שצריך שהעגלה תהיה נוחה לתינוק ובטיחותית.
לא איכפת לנו ממותגים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משקל עגלה גדול ככל שהניוד טוב יותר
קובי סופר27/07/2021שלום רותם,
בדרך כלל, ככל שנרצה עגלה בעלת יכולת ניוד טובה יותר (גלגלים יותר גדולים, קפיצים יותר רציניים), כך יעלה משקלה וכך יתפחו מידותיה (שזה גם קיפול יותר גדול). לכן יהיה צורך להתפשר על משהו.
אני ממליץ על עגלת בייבי בוס טייגר שלנו, לדעתי העגלה הכי מושלמת לצרכים שלכם. היא קלה מאוד, אחת העגלות הכי קלות שיש עם טיולון דו כיווני (8.8 ק"ג). יש לה גלגלים גדולים ביחס לעגלות מקבילות בסגמנט (מהחומר הכי איכותי שיש), הקיפול קל, ביד אחת והיא אחת העגלות הכי קומפקטיות לאחר הקיפול. קל מאוד לחגור בטיולון.
כל הבדים יורדים לכביסה (הכל כולל הכל שזה לא קיים ברוב העגלות).
מבחינת עלות היא באזור ה-3000 ש"ח.
מכאן אפשר או לעלות ברמת יכולת הניוד אבל אז לעלות משמעותית במשקלים (לאזורים של 11 ק"ג). בנוסף הקיפולים יהיו יותר גדולים, השאלה אם זה בכלל רלוונטי, הפער ביכולת הניוד לדעתי זניח כי יש גם יתרון לדחוף עגלה קלה יותר.
או לרדת במשקלים אבל אז יכולת הניוד לדעתי לא תתאים לכם (גלגלים יותר קטנים, מחומר בסיסי ולרוב ללא קפיצים או קפיצים קטנים מאוד).
עוד עגלות דומות לבייבי בוס ברעיון הן ארמדילו פליפ XT שגם יותר זולה, החיסרון המרכזי בה זה המשקל (11 וחצי ק"ג).
סיילו XL, לדעתי פחות נוחה לניוד, לא כל הבדים יורדים לכביסה, שוקלת 10.3 ק"ג. היא יותר זולה.
לגבי סלקל או כיסא, תלוי בכם.
היתרון בסלקל, ניתן לנייד יחד עם התינוק מהרכב (ידנית או לחבר לעגלה). זה אומר שאם התינוק נרדם בנסיעה, מבלי להעירו, אנחנו מניידים אותו עד למיטה או ליציאה זריזה מהרכב.
חשוב לדעת ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות מכל מיני סיבות.
מצד שני כיסא בטיחות. היתרון המרכזי זה חיסכון כספי גדול של אי רכישת הסלקל.
בכל מקרה אם קונים כיסא אז בכלל לא צריך לקשר לעגלה.
אם קונים סלקל, אז כאן תצטרכו להחליט אם תרצו שהוא יתחבר לעגלה.
לאחר שתחליטו מה אתם מעדיפים, אז אוכל להמליץ על דגמים שיתאימו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאילו חנויות אפשר למצוא את העגלות?
רותם27/07/2021תודה רבה
כמה שאלות:
באילו חנויות אפשר למצוא את העגלה של הבייבי בוס אם אני מעוניינת לבחון אותה?
נראה לי שאנחנו נוטים לרכישת כיסא בטיחות ולא זקוקים לסל קל. השאלה היא עד לאיזה גיל מתאים כיסא בטיחות מגיל לידה?
אם בכל זאת נרצה סלקל אין לנו צורך שיתחבר לעגלה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/07/2021שלום רותם,
לגבי העגלה, תלוי מאיזה אזור אתם, ככה יהיה יותר קל לי להפנות לחנות קרובה אליכם.
לגבי הכיסא, זה מתחלק לשניים. יש כיסאות שהם עד גילאי 4-8 שנים. יש כיסאות משולבים בוסטר שהם עד למעשה שלא צריך בוסטר 8-12 שנים.
ההמלצה שלי לרכוש כיסא נטו ולא משולב, אני לא מאמין במוצרים שהם הכל באחד, בטיחותית גם הלא משולבים מקבלים דירוגי בטיחות יותר גבוהים.
ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט (גם מנסיון אישי), לדעתי הוא הכי נוח לתינוקות והכי קרוב לסלקל בזווית. בטיחותית הוא נחשב לאחד הטובים בעולם.
מלבדו יש את ברייטקס קליקטייט, סדרה של דגמים כאשר לדעתי הבולווארד הוא הטוב ביותר. אני נוטה יותר לצ'יקו מכיוון שהזווית שכיבה שלו יותר טובה וזה משמעותי אם מדלגים על הסלקל. אם לא זה כבר סיפור אחר כי אז הייתי נוטה לברייטקס בשל קלות ההתקנה שלו.
אם הולכים על סלקל ומוותרים על החיבור לעגלה, כאן אין לי בכלל ספק שצ'יקו קייפיט הוא הטוב ביותר שיש. המחיר שלו סביר וכולל בסיס במחירו, בטיחותית הוא אחד הטובים בעולם ככה שזה כמעט הסלקל המושלם. לו היה מתחבר לעגלות אז ללא ספק זה היה הסלקל המושלם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עוברים להתגורר במשגב מירושלים
רותם27/07/2021אנחנו גרים כרגע בירושלים ועוברים למשגב.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/07/2021שלום רותם,
בירושלים ניתן לראות את העגלה ברהיטי אור.
בצפון זה או חיפה או טבריה, צפת, עפולה.
בחיפה וצפת: סופר בייבי, נראה לי הכי קרוב למשגב.
יש כמובן הרבה משווקים שיושבים במרכז.
אם יוצא להגיע למרכז ממליץ לבדוק במקס בייבי (אור יהודה או פתח תקווה) או תינוקות זה אנחנו מול קניון איילון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם01/08/2021מה ההבדלים בעצם בין הבייבי בוס טייגר לבין קוסמוס DLX וכן מה ההבדל בין הבייביס בוס טייגר הראשונה לשנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום רותם,
מבחינת הבדלים טייגר 1 מול 2. יש הבדלים רבים. בעיקר בטיולון שניתן לקפלו עם הפגוש כאשר לפני היה צריך לנתקו. בכל מקרה אין טייגר 1 כבר קרוב לשנתיים כך שלדעתי זה פחות רלוונטי.
ההבדלים בין דגמי עגלות בייבי בוס.
נתחיל מהדומה: אמבטיה, טיולון, קיפול, תפעול זהים לחלוטין בכל הדגמים.
ההבדלים בשלדים בלבד.
בשלדת הטייגר הגלגלים מאחור גדולים באינץ' וגם הקפיצים שלהם מעט יותר גדולים. בנוסף השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים יכולת ניוד מעט יותר טובה, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בנוסף סל החפצים שלה יותר גדול. החלק הקדמי בשלדה מקומר בצורה שלאחר הקיפול היא יותר שטוחה מהבובקט במעט.
בשלדת הבובקט רוחב השלדה צר יותר ב-5 ס"מ, זה יתרון במעברים צרים. עקב כך לאחר הקיפול היא גם צרה יותר מהטייגר. כמוכן היא שוקלת חצי ק"ג פחות מהטייגר.
מבחינת משקלים:
הטייגר שולקת 8.8 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הבובקט שקלת: 8.3 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם01/08/2021השאלה שלי הייתה על הקוסמוס DLX - אשמח אם תוכל לחוות דעתך גם עליה בבקשה
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום רותם,
סליחה לא הדבקתי את המשך התשובה:
שלדת הקוסמוס DLX היא שילוב של חלק אחורי של שלדת בובקט וחלק קדמי של שלדת טייגר.
בכך הקיפול שלה הכי קטן מה-3 כי היא צרה כמו הבובקט ושטוחה כמו הטייגר.
בניגוד לטייגר/בובקט היא קיימת או בשחור או אפור ולא ניתן לשלב צבעים
הקוסמוס שוקלת 8.6 ק"ג לשלדה וטיולון (כולל גלגלים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת במפריידר קונקט שלושה ילדיםמעיין שמי25/07/2021
אנחנו עם שלושה ילדים צמודים בני 3.5, שנתיים וחצי שנה. מחפשים עגלת אחים טובה ויציבה, אבל בגלל שגם הטיולון הבודד שלנו כבר שובק חיים חשבתי על משהו בסגנון של הבמפריידר קונקט שיכול לשמש גם בתור עגלת אחים וגם בתור טיולון בודד. ישמש אותנו בעיקר לטיולים (לא בשטח) בחוץ לשני הקטנים וכשהגדול מתעייף. האם העגלה מומלצת? או שאולי יש לך המלצה אחרת שיכולה לענות על הצרכים שלנו?
תשובה
קובי סופר26/07/2021שלום מעיין,
כטיולון בודד מדובר בטיולון טוב, לדעתי מתומחר יקר ממה שצריך, הכל בגלל הגימיק של המגנטים.
יש לזה יתרון כי באמת אפשר גם לרכוש 3 יחידות ולחבר אפילו 3 טיולונים.
יחד עם זאת צריך להבין מראש את החיסרון.
חיבור של 2 (שלא נדבר על 3) טיולונים יוצר עגלת תאומים רחבה מאוד, יותר מאשר עגלה כפולה ייעודית. זה אומר, בכל פתח, בכל מפתן דלת, בכל מקום צפוף, בכל כניסה למעלית ועוד, צריך להפריד בין הטיולונים.
ההפרדה דורשת להתכופף לגלגלים הקדמיים להוציא מתאם ואז מנתקים טיולון אחד מהשני. ממליץ להתנסות בחיבור ופירוק בחנות. לדעתי לא הכי פשוט, בטח שצריך לחזור כמה פעמים בכל טיול. בכל זאת שווה להתנסות, אם תראו שזה סבבה לכם ולא קשה אז המוצר סה"כ יענה טוב לדרישות.
אם לא, צריך ללכת על עגלה כפולה עם טרמפיסט לגדול.
אולי עגלת יחיד לקטן וטרמפיסט והגדולים יחליפו ביניהם. אולי לחזק את הקניה הזו עם מנשא (זה ייתן פתרון לחצי שנה, הגדול בטרמפיסט, בן השנתיים בעגלה/טיולון והתינוק במנשא).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על עגלת אחיםמוריה25/07/2021
שלום קובי
רציתי לשאול על עגלת אחים שמתאימה מגיל לידה טובה ולא יקרה (עד 1000)
מה אתה ממליץ על העגלות הבאות:
1. עגלת תאומים טווין פיקס - Charcoal Twigy טוויגי
2. עגלת תאומים ואחים קומפקט Duo Compact - אפור DENIM אינפנטי
או אם יש לך המלצות על עגלה אחרת
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/07/2021שלום מוריה,
נראה לי שעניתי לך, בבקשה אם יש תוספת לשאלה, לשאול באותו השרשור. אם לא עניתי לך אז בכל זאת התשובה רלוונטית גם לך:
יחסית למחיר היא בסדר. יש גם עגלת תאומים/אחים של UNO באותו המחיר, לדעתי אופציה עדיפה.
אם אפשר למתוח קצת את התקציב אז לדעתי ביבה קוקו עדיפה על שתיהן. אם אפשר למתוח את התקציב לאזור של 1600 אז NIU תאומים עדיפה על כולן לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזופיקס- לסלקל או לכסא?עינבל24/07/2021
שלום קובי, מנסה לראות אם הבנתי נכון.
אם אני קונה איזופיקס לרכב- זה יכול להתאים לי גם לשלב של הסלקל ובהמשך גם לשלב של כסא הבטיחות? או שלכל שלב יש בסיס איזופיקס אחר? והאם גם לכל חברה יש התאמות משלה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/07/2021שלום עינבל,
אני חושש שלא כל-כך הבנתי את השאלה.
אם כוונתך לבסיס איזופיקס שמתאים לסלקל אז הוא יתאים רק לסלקל. ברוב כיסאות הבטיחות האיזופיקס מובנה בכיסא עצמו.
יש מותגים שיש להם בסיס לסלקל שאחר כך יכול להתאים לכיסא של אותו המותג. לדעתי גימיק ואפילו גרוע. זה יגביל אתכם לכיסא ספציפי בעתיד ולא ברמת הכי טובה שיש.
כמו שאני ממליץ תמיד כמעט בכל מוצר. קנו מה שנכון לכם לשלב שאתם צריכים, לשלב אחר כך תרכשו מה שצריך בהתאם.
אף פעם לא לרכוש מוצר מתוך שיקול עתידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם בסיס האיזופיקס מתאים גם לשלב של הסלקל
עי נבל25/07/2021תהיתי אם בסיס האיזופיקס לדג' של ברייטקס מתאים גם לשלב של הסלקל וגם בהמשך לכסא, או שכל שלב זו התאמה ובסיס אחר. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מומלץ לרכוש את הכיסא
קובי סופר25/07/2021שלום ענבל,
יתכן וכן, אני צריך לבדוק אבל כמו שרשמתי, גם אם יש עבורו כיסא, לא הייתי ממליץ לרכוש את הכיסא. יש דגמים ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר והם בפני עצמם, כלומר ללא בסיס או צורך בבסיס.
לדעתי גם, בסיס הוא מוצר שמוריד מרמת הבטיחות, בסלקל זה פחות בעייתי כמו עם כיסא ששוקל הרבה יותר מסלקל, בסופו של יום במקרה שיש תאונה, כל מה שמחזיק את הסלקל או הכיסא הם התפסים של הבסיס ולא חגורה או איזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. נראה לי שהחלטנו על הצ'יקו
עינבל25/07/2021לאור המלצותיך הרבות. באתרים השונים אני רואה שמציעים את הצ'יקו קייפיט 30. העניין הוא שראיתי שכתוב שהוא זכה מקום ראשון לשנת 2018 בדירוג בטיחותי. איך יודעים מה הדירוג שלו כיום? ומה עלי לבקש לראות בחנות- לדוג' תוקף ושנת ייצור, זה לגיטימי? איפה אני מוצאת את זה על הסלקל? המון תודה על הכל, מעריכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי באיזה אתר שהדגם שמובא לארץ
עינבל25/07/2021עומד בתקן האמריקאי ולא האירופאי, זה משנה משהו?
בחיי שזה מדע טילים נהיה רק בשביל לקנות סלקל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/07/2021שלום עינבל,
יש גופים חיצוניים שעושים את הבדיקות. בדרך כלל חברות פרטיות כמו קונסיומר ריפורטס. לאחר מכן המידע נגיש באתר שלהם למנויים שלהם. אם המוצר נבחן ב-2018 והסטנדרט הבטיחותי לא השתנה מאז (לא השתנה) אז הרי שהבדיקה רלוונטית גם להיום.
לדעתי התקן האמריקאי לא רלוונטי פה מכיוון שרוב היצרנים שמייצרים לארה"ב מייצרים מוצר הרבה מעבר לדרישות. זה בגלל שהם יותר חשופים לתביעות, בדיקות פרטיות (כמו קונסיומר ריפורטס), תשלומי עתק לחברות ביטוח ועוד.
בעבר היה קייפיט בתקינה אירופאית ולדעתי זה היה מוצר עלוב ביחס לאחיו האמריקאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)