מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת אמפריידר קונקט.סיגי19/09/2019
היי קובי, ברצוני לשאול על עגלת אמפריידר קומפקט, מאחר ויהיו לנו תאומים בעזרת השם, אפשר לחבר 2 עגלות יחד, וגם להשתמש באחת. ואם תוכל להמליץ על סל קל שמתאים לעגלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/09/2019שלום סיני,
הכוונה לבאמפריידר.
אני פחות ממליץ על עגלה מתחברת. לדעתי זה גימיק שיוצר תחושה של חיים קלים אך לדעתי זה בדיוק ההפך. כאשר העגלות מחוברות הן מגיעות לרוחב של כמעט מטר! פתחי הדלתות הכי מרווחים מגיעים ל-80 כאשר יש המון מקומות שגם מתחת ל-70 ס"מ. זה אומר שבכל מפתן דלת תצטרכו להפריד בין העגלות (הכוונה כאשר הורה אחד מטייל עם התאומים) ולחבר חזרה לאחר המעבר (ושוב זה יקרה בכל דלת, פתח, מעבר צר).
הגימיק של העגלה שזה מגנטים ומתחבר בשניה ומתנתק בשניה אך לא כך הדבר, יש מתאם/נועל מפלסטיק שצריך להלביש באזור הגלגלים הקדמיים, לכן כל פעם מחדש צריך להתכופך לפרק ואחר כך לחבר. ללא הנועל הזה העגלה לא בטוחה לשימוש.
לגבי סלקלים מומלצים לעגלות, לדעתי ג'ואי איי ג'ם מעולים ולא יקרים. אני הייתי ממליץ לשקול חיסכון ולדלג על הסלקל ולרכוש מראש כיסאות בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סיגי23/09/2019תודה קובי, אם ככה אשמח להמלצה על עגלות תאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לבן שנתייםאני18/09/2019
היי קובי!
אשמח להמלצה לכסא בטיחות עבור ילד בן שנתיים. אין תקציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/09/2019שלום,
ההמלצה שלי לבוסטר רצועות כך שישרת עד שאין צורך בכיסא.
השניים הכי מומלצים לדעתי הם צ'יקו מייפיט וגרקו נאוטילוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותמלכה17/09/2019
מחפשת עגלה לילד ראשון
צריכה עגלה שנוחה לתינוק, אמבטיה גבוהה וגדולה כמה שאפשר, טיולון דו כיווני ושנכנס בבגאז של רכב קטן. משקל פחות קריטי אבל עדיף שלא יהיה מאוד כבד. ידיות מתכווננות לבעל גבוה.
מתלבטת בין אויסטר 3 לסלסה 2019
מה דעתך לגבי שני הדגמים שכתבתי וכמו כן האם יש עגלות נוספות שיכולות להתאים? הרושם שלי מהסלסה שצריך לקפל בנפרד את הטיולון והבסיס כדי שייכנס לרכב קטן
עוד עגלות שראיתי זה סייבקס בליוס, סילבר קרוס פיוניר אבל אני לא בטוחה שעונים על הקריטריונים..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/09/2019שלום מלכה,
גם הסלסה וגם האויסטר 3 די עונות לרוב המוחלט של הקריטריונים.
הסלסה מתקפלת עם הטיולון כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, ברוב המוחלט של הרכבים (כולל קטנים) היא נכנסת יחד עם הטיולון. כמובן שאני תמיד ממליץ לבדוק.
הסלסה משמעותית יותר זולה. האמבטיה והטיולון שלה יותר מרווחים והגגונים יותר גדולים + יש רשת איוורור/חלון הצצה בגגון הטיולון. הסלסה טיפה יותר גבוהה באמבטיה ויותר גבוהה בטיולון. לדעתי הקפיצים בסלסה עדיפים. גם סל החפצים של הסלסה גדול יותר.
האויסטר מתקפלת יותר קטן עם הטיולון. ניתן לקפלה גם שהטיולון פונה לכיוון ההורה (בסלסה צריך לפרק או לקפל שהטיולון פונה לכיוון הנסיעה).
לגבי שאר העגלות שציינת, לדעתי הפיוניר פחות מומלצת כי הטיולון שלה לא נשכב למצב שטוח. הבליוס לדעתי יותר מסורבלת לקיפול ואני פחות אוהב שהטיולון כשהוא פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו חוצה את קו ידית האחיזה של ההורה, לדעתי זה פחות נוח להורה, פחות נוח אם רוצים לחבר טרמפיסט ולא מאפשר תליית תיק עגלה.
אין בשוק הישראלי הרבה עגלות בסגנון מכיוון שהשוק בישראל דורש בעיקר נוחות להורה בניגוד לאירופה וגם בארה"ב שם הדרישה היא לנוחות התינוק ונוחות הניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מלכה20/09/2019תודה על התשובה המפורטת
שכחתי לציין שאנחנו גרים באזור עם הרבה בנייה אז רציתי לשאול אם העגלות האלה (סלסה ואויסטר 3) מתאימות לנסיעה יותר ב״שטח״
וגם חוץ מעניין המחיר האם אחת מהן נחשבת טובה יותר? לאילו קריטריונים הן לא מתאימות ממה שחיפשתי? והאם הסלסה היא של חברה טובה כי על האויסטר ראיתי המלצות אבל לא שמיתי על החברה השנייה...
דבר נוסף האם אינגליזינה אפטיקה יכולה להתאים לדרישות?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/09/2019שלום מלכה,
אכן כן, הן מאוד יתאימו, זה עיקר היתרון שלהן.
שתיהן מעולות כך שההמלצה שלי לעשות השוואה בינהן. לטייל איתן בחנות עם משקל של 9 עד 12 ק"ג, לטייל מחוץ לחנות ולעלות ולרדת מדרגה. לתפעל (לפרק אמבטיה וטיולון ולחבר). לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב. כך יהיה יותר קל לקבל החלטה.
דווקא הסלסה יותר ותיקה ולדעתי מוכרת בארץ בטח שבאירופה שם זו אחת העגלות הכי נמכרות. לגבי המחיר. הסלסה נפוצה ביותר חנויות ואילו האויסטר רק ברשת אחת ולכן על הסלסה יש תחרות ולכן המחיר זול יותר.
גם האפטיקה יכולה להתאים אך לדעתי היא פחות נוחה בניוד מה-2 האחרות והקפיצים פחות יעילים מהן. היא גם יותר כבדה מהן ולא ניתן לחבר סלקלים מלבד סלקל של אינגליזנה (שלדעתי פחות טוב מהסלקלים שמתחברים לאויסטר או לסלסה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בים סיטי תור לאקס לאיזי ווקר צ'רלימיכל17/09/2019
שלום קובי :)
לאחר שכבר החלטתי על הסיטי תור לאקס יצא לאחרונה האיזיווקר צ'רלי שראיתי שכבר נתת לגבי העגלה הזו כמה התייחסויות.
אני מאוד מתלבטת בין השתיים ורואה נקודות לחיוב לכאן ולכאן.
2 העגלות עונות על הצרכים שלנו והרצונות שלנו מבחינת משקל קל וטיולון דו כיווני. בעלי חושש מעט מהסרבול בקיםול ובהחלפת החלקים השונים באיזי ווקר (בין העריסה לסלקל למושב מבחינת השימוש במתאמים).
כמו-כן, יש מעט חשש מעצם העובדה שהיא כל כך חדשה בשוק ואין ממש ביקורות עליה.
כבר ביקרנו כמה פעמים בחנויות וניסינו את 2 העגלות.
היינו שמחים לשמוע את חוות דעתך על 2 העגלות זו מול זו.
תודה רבה מראש :) התשובות שלך מאוד תורמות לתהליך החשיבה והבחירה.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/09/2019שלום מיכל,
אכן הווקר מאוד חדשה, היא טיפה יותר קלה במשקל, לדעתי יותר נוחה לקיפול ובעיקר לפתיחה מהג'וגר. גם הברקס יותר נוח בה.
לדעתי לא קריטי עניין ההחלפה והמתאם, המתאם מיועד לאמבטיה ומורכב באופן חד פעמי בהרכבה ויורד בפעם אחת כשעוברים לטיולון. לווקר יש ידית טלסקופית ולכן כאשר יש משקל של תינוק בעגלה יותר נוחה לעלות ולרדת מדרכות גבוהות.
הג'וגר טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול, המושב יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי תומך טוב יותר וזוויות השכיבה או הישיבה יותר מלאות.
לדעתי שתיהן לא הכי מצטיינות בניוד בגלל גלגלים קטנים אבל לדעתי מבין השניים הצ'ארלי יותר ידידותית ונוחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
Nיכל18/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשונית בין עגלותיעל16/09/2019
שלום!
עושה סקירה ראשונית לעגלות. אשמח לשמוע בבקשה את חוות דעתך על העגלות הנ"ל:
אשמח שתציין אם ניתן לקפל את העגלה עם הטיולון, את גודל העגלה (גרים בבית קטן) ומידת יציבות העגלה. תודה רבה!
Mamas&paps ארמידלו xt3
ספורט ליין סליו
Cybex BALIOS S
Silver cross wayfarer
ABC design סלסה 2019
Urbini ryse פרימיום
Aya baby טורנדו
Muv reis* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2019שלום יעל,
אם נתחיל להיכנס לנתונים סטטיסטיים של כל עגלה זה יגמר ביותר כאב ראש מאשר כיוון מסוים.
ההמלצות שלי קודם כל הן:
לצמצם ל-2-3 עגלות או לפחות להבין איזה סגנון עגלה אנחנו רוצים.
כדי להגיע לזה צריך להבין שככל שהעגלה יותר גדולה כך בדרך כלל נוחות התינוק עדיפה, לרוב הגלגלים גדולים יותר ואז זה אומר שגם נוחות הניוד עדיפה (והורים לא מודעים זה משפיע מאוד על נוחות התינוק). מצד שני העגלה גדולה ורחבה, כבדה מעגלות אחרות וגדולה יותר בקיפול.
לכן צריך לקחת בחשבון ולהחליט מה חשוב ומה פחות כי אין עגלה שתכיל את כל הדרישות. בסופו של יום לדעתי, ככל שנוחות התינוק תעלה כך נוחות ההורה תרד ולהפך.
לדוגמא הסיילו מאוד שונה משאר העגלות שציינת, זו עגלה עירונית וקומפקטית ולכן קלה ופרקטית להורה אבל פחות נוחה לניוד ולדעתי פחות נוחה לתינוק בהשוואה לסלסה או בליוס לדוגמא. לכן ברגע שתכווני אותי לכיוון הסיילו לדוגמא אוכל לתת המלצות למוצרים דומים ולפרט יתרונות/חסרונות ולספק מידות ומשקלים אם צריך. הסיילו לדוגמא והארמדילו די דומות ולכן אם זה הכיוון אוכל לתת מידע של יתרונות/חסרונות אחת מול השנייה.
בעגלות הסילבר קרוס, MUV ואורביני יש טיולון שנכשב לתנוחת עירסול בעוד שאר העגלות נשכבות למצב שטוח בטיולון. אתם צריכים להחליט מה אתם מעדיפים, זה לבד יצמצם כחצי מהרשימה. אני נוטה להמליץ על מושב עם שכיבה ישרה לדוגמא.
אני לא יודע אם יצא לכם לראות ולחוש פיזית את העגלות. אם לא רצוי לראות, להתנסות בתפעול, בקיפול, בניוד (כדי באמת לקבל תמונה של איך יהיה להתנייד עם העגלה מומלץ לשים משקל של 9-12 ק"ג בעגלה, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה). כמובן לבדוק ברכב לאחר הקיפול. למעט האורביני כל העגלות מתקפלות יחד עם הטיולון. חלקן יודעות להתקפל עם הטיולון גם שהוא פונה לכיוון ההורה וחלקן רק שהוא פונה לכיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סלקליםולרי16/09/2019
קובי שלום,
לפניי מספר שבועות התייעצתי איתך בקשר לעגלה וכעת אני מתלבטת בין שני דגמי סלקלים.
ייעצתה לי לקחת את איי.בי.סי דיזיין סלסה, ראינו אותה ואנחנו מאוד מרוצים מהממלצה תודה רבה!
לגביי הסלקלים אני מתלבטת בין הג'ואי איי ג'ם לבין סייבקס אטון קיו.
ראיתי שלשניהם יש דירוג של 5 כוכבים במבחני ריסוק, בנוסף אולי יש עוד סלקלים מומלצים שמתחברים לעגלה או סלקלים חדשים יותר שלא ניתקלתי בהם עדיין.
בנוסף רציתי לשאול גם על הבסיס לסלקל, הבנתי שהכי כדאי לשים את הסלקל במושב האמצעי ברכב אבל ששם אין חעבור איזופיקס. מה עדיף מבחינה בטיחותית לשים את הסלקל באמצע או בצד ולחבר באיזופיקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2019שלום ולרי,
לגבי הסלקלים, אכן שניהם עם 5 כוכבים כאשר חשוב לציין שלג'ואי ירד כוכב אחד בשימוש עם בסיס! לסייבקס לא!
אז ללא בסיס שניהם מעולים, עם בסיס הסייבקס עדיף. כן הייתי ממליץ לבדוק את אטון 5 שזהה בטיחותית לQ רק פחות מעוצב אבל זול יותר.
לגבי הבסיס, אכן האמצע הוא המקום הבטוח ברכב, אפשר גם בצד של הנהג, שם סטטיסטית בטוח כמעט כמו באמצע (הרוב המוחלט של תאונות צד הן בצד של הנוסע ומאחוריו). החיסרון שכיסא הנהג יצטרך להיות קדימה ולרוב הנהגים לא הכי נוח בתנוחה הזו. אין בעיה להתקין את הבסיסים של סייבקס גם עם חגורת בטיחות (אפילו יש בסיס רק לחגורה שגם זול יותר), זה לא מוריד מרמת בטיחות ההתקנה ויש שיגידו שזה גם בטיחותי יותר מאיזופיקס (כי איזופיקס יכול להחזיק עד משקל כולל של 30 ק"ג וחגורת בטיחות מחזיקה גם מבוגרים מעל 100 ק"ג).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בכיסאות צ'יקוטל16/09/2019
קובי שלום,
אני מתלבטת בין שני כיסאות צ'יקו-
Next fit zip
Next fit zip max
רציתי לדעת איזה כיסא מומלץ יותר מבין השניים בהתחשב בין היתר בנוחות לתינוק ובטיחות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2019שלום טל,
בטיחותית מדובר במושבים זהים. למקס יש רק הבדל אחד שיכול להוות יתרון לרבים.
החלק שבו אמורות להיות מונחות רגלי התינוק ארוך יותר בכ-25% מאשר רוב כיסאות הבטיחות כולל הזיפ.
מהו היתרון בזה?
החוק קובע שהתינוקות צריכים להיות עד גיל שנה כנגד כיוון הנסיעה ובזה יעמדו כל הכיסאות. ההמלצות מדברות על כך שצריך עד גיל שנתיים (בשבדיה החוק דורש עד גיל 4 שנים! שם גם אחוז הפציעות ומקרי המוות בתאונות שמעורב בהן תינוק עם כיסא בטיחות הוא הנמוך בעולם!). בכל הכיסאות הרגילים רגלי התינוק כבר בגיל שנה וחודשיים בממוצע יגעו בגב המושב של הרכב וככל שהתינוקות יגדלו, הרגליים יתקפלו ובעצם לתינוק יהיה לא נוח, יהיה בכי והדבר הראשון שההורים יעשו זה להפוך את הכיסא עם הפנים לכיוון הנסיעה הרבה לפני גיל שניים.
לכן רכישת המקס בעיקר נתונה לשיקול דעתכם אם אתם תרצו לחגור את התינוק עד גיל שנתיים (או יותר) כנגד כיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין בוגבו לאויסטרתמר15/09/2019
היי קובי
אנחנו גרים במושב ומתלבטים בין בוגבו פוקס לאויסטר 3, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/09/2019שלום תמר,
שתיהן יתמודדו היטב עם דרך משובשת לדעתי.
הפוקס יותר קלה במשקל בכמעט 2 ק"ג.
האויסטר מציעה טיולון עם שכיבה מלאה, ניתן לקפל יחד עם הטיולון (בפוקס רצוי להפריד), לאויסטר יש אמבטיה וטיולון לחוד. בפוקס האמבטיה והטיולון חולקים מסגרת משותפת שזה אומר שלא ניתן לעשות רוטציה בינהם בקלות.
הייתי גם ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שדומה להן רק זולה משמעותית, יותר גבוהה, עם קפיצים עדיפים וסל חפצים גדול יותר. היא שוקלת כמו האויסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך:-)
תמר16/09/2019היי קובי ,
תודה על התשובה המהירה והמפורטת, איך סייבקס בליוס בהשוואה לבוגבו והאויסטר? היא גם יותר זולה מהל מעט ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/09/2019שלום תמר,
אני אישית פחות אוהב את הבליוס. כן חשוב לציין שהיא עולה פחות ממחצית מהעגלות שציינת!
מבחינת ניוד היא כן תתאים לצורך שלכם שזה יתרון חשוב כי היום רוב העגלות הולכות לכיוון עירוני ואין בנמצא הרבה עגלות עם יכולות ניוד טובות או מעל לממוצע.
2 הדברים שלי מפריעים הם: 1. מנגנון הקיפול המיושן והמסורבל.
2. הטיולון. כאשר אתם מרכיבים אותו לכיוון הנסיעה ומשכיבים חלק גדול מגב המושב חוצה את קו ידית האחיזה, זה גם לא נוח למי שדוחף את העגלה, גם לא יהיה נוח לחבר טרמפיסט לאח נוסף וגם לא יאפשר לתלות תיק על ידית העגלה.
שמתי לב שבחנויות שמספרים על החיסרון שאני רושם המוכרנים מרכיבים את הטיולון עם הפנים להורה ומשכיבים כדי להראות שהכל תקין!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה!
תמר16/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל 0 - התלבטות בין 2 (Britax vs Chicco)מאיה13/09/2019
היי,
אשמח לעזרה בהתלבטות בין 2 כסאות בטיחות מגיל אפס.
Britax BOULEVARD CLICK & TIGHT
Chicco NextFit Zip Air Max
שניהם קיבלו ציונים מעולה מבחני הריסוק ועל שניהם יש ביקורות טובות.
אשמח לעזרה בהתלבטות, אלה אם כן יש לך משהו אחר טוב להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/09/2019שלום מאיה,
שניהם מעולים כפי שציינת ולכן בחירה של מי מהם תהיה טובה.
מגיל לידה אני נוטה יותר לכיוון הצ'יקו שלדעתי נוח יותר לתינוקות כאשר המושב נגד כיוון הנסיעה, בעיקר בגלל זווית שכיבה עדיפה לדעתי.
אין לי המלצות נוספות מדובר ב-2 המובילים בתחום נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המזרון בבייבי בוס טייגרנעה12/09/2019
היי קובי,
קנינו בייבי בוס טייגר. אנחנו עם העגלה (ובעצם גם עם התינוקת...) כבר שבוע, יצא לנו כבר קצת להסתובב ובגדול אנחנו מרוצים.
שמתי לב שנוצר שקע במזרון של האמבטיה במקום בו מונח הראש של התינוקת. זה תקין?
כמה זמן ממליצים היצרנים\המפתחים להשכיב תינוקות רכים באמבטיה של הבייבי בוס? (לצורך העניין- שעה\שעתיים, לא "עד איזה גיל")
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2019שלום נעה,
בגדול האמבטיה כמו עריסה ולכן אפשר גם להשכיב כמה שעות.
לגבי השקע, האם השקע נשאר גם לאחר 20-30 דקות שהתינוק לא באמבטיה? אם כן זה לא תקין וצריך להחליף מזרן.
תוכלי לפנות אליי בדף הפייסבוק בייבי בוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוקת בת שנהנעמה12/09/2019
הי קובי,
אשמח להמלצה על טיולון קל משקל, בעל קיפול קומפקטי, עבור תינוקת בת שנה (ובשאיפה כמובן שישמש אותנו לאורך זמן).
ראיתי כמה שמות שחזרו כאן בפורום:
איזי ווקר XS
mom tik tak
איזי בייבי מקסי
אשמח אם תוכל לומר בקצרה מה היתרונות והחסרונות של כל אחד, וגם להמליץ על דגמים נוספים אם יש כאלה לדעתך.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2019שלום נעמה,
לדעתי המקסי כבר לא משווק.
לגבי איזי ווקר, טיולון קל, קומפקטי וטוב.
המאמ יותר כבד וטיפה יותר גדול לאחר הקיפול (עדיין קומפקטי מאוד), יותר מרווח ויותר קל לקיפול. כמוכן שינוי המצבים במאמ זה עם לחצן ולא שרוך, זה מה שמוסיף משקל אבל זה מנגנון הרבה יותר נוח לתפעול ולדעתי יותר אמין.
יש גם את וייפר של ספורטליין שמומלץ, יותר כבד מהמאמ ויותר גדול לאחר הקיפול (עדיין קומפקטי), המצבים כמו במאמ והיתרון שלו שהוא מרווח מאוד, סל גדול, גגון הכי גדול מהטיולונים בסגנון והוא אחד הנוחים לניוד.
אם התקציב מאפשר אז מקלארן אטום או ארגו מטרו הם ברמה הכי גבוהה שיש (אמנם גב עם שרוך אבל איכות ההרכבה והחומרים ברמה מעל כל הדגמים שהוזכרו)
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון לתינוקת בת שנה
נעמה26/09/2019תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נעמה26/09/2019מה לגבי טיולון אינפנטי מגנום? מה דעתך עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/09/2019שלום נעמה,
לדעתי טיולון מצוין לתקציב של עד 500-550 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות גיל שנתייםרינה12/09/2019
שלום קובי,
אנחנו רוצים לקנות כסא בטיחות לילד בן כמעט שנתיים, כמובן שיספיק גם להמשך במידת האפשר.
מה הכי מומלץ? ומה איזור המחיר שזה אמור לעלות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2019שלום רינה,
לגיל שנתיים ההמלצה שלי היא לבוסטר רצועות. גם כי המוצר ישמש לתקופת זמן ארוכה יותר (בעצם עד גמר הצורך לשימוש בהתקן בטיחותי לרכב) וגם, בגלל שהם צרים יותר אם יש צורך בהכנסת 2 או 3 מושבי בטיחות לרכב זה יקל על חייכם.
השניים הכי מומלצים לדעתי הם צ'יקו מייפיט או גרקו נאוטילוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות גיל שנתיים
רינה12/09/2019תודה רבה,
קצר יקר לי,
יש כסאות יותר זולים שעדיין מתאימים למה שאני מחפשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/09/2019שלום רינה,
יהיה לי יותר קל לעזור אם אדע מה התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון לטיולון של בייבי בוסאורלי12/09/2019
היי קובי,
על איזה מזרון אתה ממליץ כתוספת לטיולון של בייבי בוס טייגר? כמו כן, היכן ניתן למצוא כיסוי לידית האחיזה של העגלה על מנת לשמור עליה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/09/2019שלום אורלי,
כל מזרן או ריפודית יתאימו לטייגר. לדעתי המזרן הכי טוב זה הקומפי קוש. לגבי כיסוי יש מוצר שנקרא סיטי גריפס, את צריכה סיטי גריפס ארוך. גם המזרן וגם הסיטי גריפס נמכרים בשילב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהדר, תודה!
אורלי13/09/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג׳ואי- הבדל בדגמיםמתלבטת- ג׳ואי11/09/2019
היי קובי,
אני מנסה להבין מה ההבדל בין דגמי הג׳ואי כרום- רגיל, פרימיום וdlx. בכל מקום אני רואה מפרט שונה..
ובנוסף- מה המלצתך? ג׳ואי כרום (ואיזה מהדגמים בבקשה) / סולה של מאמס אנד פאפס / אינגלזינה טרילוגי? אני קטנה ומחפשת משהו שיהיה כמה שיותר קל ואלו היו נראות לנו הכי.
תשובה
קובי סופר11/09/2019שלום,
בDLX מקבלים גלגלים אחוריים יותר איכותיים וגדולים, גגון טיולון מעט יותר גדול אבל העגלה גם כבדה יותר וגדולה יותר לאחר הקיפול, לכן לדרישות שלך הייתי ממליץ יותר על דגם הבסיס.
הסולה דומה לו מבחינת משקלים וגדול.
הטרילוג'י הכי קטנה לאחר הקיפול והכי קלה אבל לדעתי פחות נוחה לניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולונים לתינוקאיתן11/09/2019
שלום
מעוניינים לקנות טיולון מתקפל (בשל באגז קטן) וקל, עם שכיבה מלאה.
האפשרויות הן ספורטליין וייפר, silvercross jet, מימה ג'אגי פלוס.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/09/2019שלום איתן,
ג'אגי הוא ממותג ביבה M ולא מימה. הספורטליין הכי גדול בקיפול וגם הכי כבד. אבל לדעתי הכי מרווח לתינוק והיחיד שהמצבים שלו משתנים עם לחצן, לדעתי מנגנון יעיל ונוח יותר וגם אמין יותר. הוא גם הנוח ביותר לניוד.
אם המשקל והגודל לא מהווים בעיה אז אני נוטה להמליץ עליו. כמוכן יש לו גם את הגגון הכי גדול מה-3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)