מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת עגלה- בוגבו בי 5, אורבו 2, סייבקס מיוסנטע20/08/2019
היי,
מדובר בילד ראשון- אנחנו מתלבטים בין הבוגבי בי 5, מאמס אנד פאפס אורבו 2 לבין הסייבקס מיוס. בינתיים ראינו רק את הבוגבו והרגיש לנו שהיא טיפה נמוכה. השאלה אם זה באמת מפריע.
בנוגע לגגון הבנתי שאין חלון הצצה לתינוק ושאין לתינוק ידית אחיזה בטיולון. האם זה דברים נחוצים?
בנוסף, יש לי רכב קטן (פיקנטו).
אשמח לעזרה בבחירת העגלה ואילו דגשים חשובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2019שלום נטע,
לגבי הגובה, כל ה-3 נמוכות.
החסרונות הם בהכנסת התינוק לעגלה וכנ"ל בהוצאה. כמוכן לא נוח כשרוצים לחתל בעגלה. חסרונות נוספים שלא מרגישים אבל הם לא פחות גדולים: התינוק יושב נמוך יותר ולכן בגובה פליטות מזהמים של רכבים, שדה הראיה מוגבל, עוברי אורח פחות רואים את העגלה למרות שבמחשבה שנייה גם ככה הראש שלהם בטלפון אז הם לא רואים כלום נקודה.
לגבי החלון הצצה, זה גם לא קיים במיוס. באמבטיה יש לזה יתרון שאפשר להשכיב תינוק על הבטן ואז לפתוח את החלון, זה יגרום לתינוק להרים את הראש מעלה בעזרת הידיים ובכך לחזק חגורת כתפיים וצוואר שזה גם הכנה מעולה לזחילת גחון וגם מונע היווצרות ראש שטוח. בטיולון זה נחמד אבל הטיולונים דו כיווניים כך שזה לא קריטי. יש יתרון אבל אם מדובר בחלון שהוא רשת איוורור, אז אם רוצים לשים וילון שיכסה מהשמש, רשת האיוורור תעשה סירקולצית אוויר, באם אין כזו רצוי שלא לשים וילון.
לגבי פגוש, לדעתי פחות קריטי, בהמון טיולונים אין מעקה.
בהשוואה למיוס ולאורבו, הבי נוחה יותר בניוד, יש ידית טלסקופית (גם באורבו יש אך הגלגלים לא יעלים לדעתי וכנ"ל למערכת הקפיצים) ולכן היא נוחה יותר לעליה וירידה ממדרכות, לדעתי גם יותר נוחה לקיפול וניתן לקפל עם הטיולון כשהוא פונה אליכם, במיוס וגם באורובו ניתן רק שהטיולון פונה לכיוון הנסיעה, כמוכן האורבו גודלה משתיהן בקיפול. האמבטיות גם של המיוס ואורבו מרווחות יותר, נוחות יותר לשליפה והלבשה וניתן לשאת אותן יחד עם תינוק, עם הבי זה אתגר שלא הייתי ממליץ עליו. למיוס ולאורבו גגון נפרד לטיולון ובבי זה משותף לאמבטיה ולטיולון כך שלדעתי הוא לא יעיל לאמבטיה ובקושי לטיולון.
לבי ולאורבו גב יצוק מפלסטיק, במיוס זה מרשת, לכן לדעתי התמיכה בבי או באורבו עדיפה מה גם שהבלאי במושב רשתי גבוה ולדעתי לא מכוסה באחריות.
אמורה לצאת מיוס 2 בנובמבר שתגיע עם אמבטיה משופרת עם רשתות איוורור.
לבי יש מזרן נושם באמבטיה.
הייתי גם ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שדומה לבי רק שלדעתי נוחה יותר לניוד, מגיעה עם אמבטיה כמו באורבו עם רשת איוורור ומזרן נושם כמו בבי. טיולון עם גב פלסטיק גם מרווח עם גגון גדול ורשת איוורור + מעקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה- בוגבו בי 5, אורבו 2, סייבקס מיוס
נטע21/08/2019היי קובי, תודה על המענה.
אני עתידה ללדת באמצע אוקטובר אז נראה לי לחכות לנובמבר (בהנחה שבטוח יש עיכובים וחוסרים) קצת סיכון.. או שאפשר להסתדר חודש בלי עגלה ורק עם הדונה?
בנוסף, לא ממש הבנתי את התייחסות לגגון של הבי- שהוא משותף בין האמבטיה לטיולון? מה זה אומר?.
בינתיים ירדתי מהאורבו, ההתבלטות נשארה בין הבי לבין המיוס. ובכל זאת? יש העדפה בינהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה- בוגבו בי 5, אורבו 2, סייבקס מיוס
נטע21/08/2019בנוסף, מה הם החסרונות של הטייגר אם זה בסדר לשאול? (יודעת שאתה המצאת את העגלה) והיכן ניתן למצוא אותה בירושלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2019שלום נטע,
לגבי החוסר במלאי, ממליץ לעקוב. אגב אפשר כבר לרכוש את המיוס 2 בזהב במאדרלנד בנמל אבל המחיר לדעתי מוגזם 5500 ש"ח! לא רואה סיבה למה חוץ מזה שרק הם מוכרים. ממליץ גם לחכות לאמצע ספטמבר אז:
א. נדע זמן יותר מדויק למיוס 2, יש סיכוי שתקדים.
ב. נדע על עוד עגלות ודגמים חדשים שעתידים להגיע לארץ לשנת 2020.
לגבי הגגון. אכן הגגון של האמבטיה בגמר השימוש באמבטיה עובר לטיולון, לדעתי באמבטיה הוא אינו מצל מספיק וגם בטיולון בשכיבה הוא לא הכי מצל.
בין הבי למיוס, לדעתי הבי יותר נוחה לניוד, יותר נוחה לעליה וירידה ממדרכות, ניתנת לקיפול עם הטיולון גם כשהוא פונה אליכם, במיוס רק לכיוון הנסיעה. המושב יצוק מפלסטיק ובמיוס הוא רשתי, לדעתי בבי התמיכה טובה יותר וגם רשת לדעתי סובלת מבלאי מהיר יותר וגם לדעתי אינה מכוסה באחריות.
למיוס יש אמבטיה יותר מרווחת אשר ניתנת לנסיעה, במיוס 2 גם רשת איוורור והצצה לתינוק.
הגישה לסל טובה יותר, היא קלה יותר, נעמדת לאחר הקיפול.
לגבי שימוש בדונה, אני באופן כללי פחות ממליץ על זה, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות. כמוכן יש סלקלים ברמת בטיחות גבוהה יותר מהדונה, אין להם גלגלים כמו לדונה אך הם מתחברים גם לבי וגם למיוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת עגלה- בוגבו בי 5, אורבו 2, סייבקס מיוס
נטע22/08/2019תודה קובי,
האם הסלקל שמגיע עם המיוס יותר טוב מהדונה?
בנוסף, שמעתי שהאמבטיה של המיוס 2 יותר קטנה משל המיוס 1, ידוע לך מידות? אם היא קטנה כמו של הבוגבו בי 5 ?
כמו כן האמבטיה של הבי אכן קטנה, השאלה כמה קטנה.. יכול להיות מצב שתינוק לא נכנס בה עד גיל חמישה חודשים? או שהכוונה היא שהיא פחות מרווחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2019שלום נטע,
גם למיוס וגם לבי ניתן לחבר סלקלים של סייבקס.
יש את הדגם הבסיסי שאפילו הוא מדורג טוב יותר מדונה ויש את אטון 5 שנחשב לרמה הכי גבוהה מבחינה בטיחותית.
לגבי האמבטיה, היא יותר מרופדת ולכן נראה או מרגיש שהיא יותר קטנה אך הפער לא משמעותי. היא רחבה מהבי בכ-2 ס"מ וארוכה ב-5 ס"מ.
ברוב המקרים שראיתי/הכרתי האמבטיה של הבי שימשה עד כ-5 חודשים בקיץ ועד 3-4 חודשים בחורף. כמובן שזה מאוד אינדיבידואלי מתינוק לתינוק וגם ללבוש העבה בחורף מן הסתם יש השפעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות אמבטיה+טיולוןהילה20/08/2019
שלום קובי,
אשמח לעצתך מתלבטים כרגע בין עגלת אינגליזינה אפטיקה לבין אייבייסי דיזיין סלסה?
נשמח לשמוע מה אתה חושב על כל אחת מהן ומי מהן עדיפה לדעתך?
חשוב לנו שתהיה עגלה יציבה, הוחה לנסיעה, גבוהה יחסית, עם אמבטיה רחבה. מבחינת משקל פחות אכפת לנו, מבחינת גודל קיפול זה כן משמעותי מעט, על אף ששתיהן לא מהקטנות... תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/08/2019שלום הילה,
סה"כ שתיהן מצוינות לדרישות. נוחות לניוד, גבוהות (הסלסה מעט יותר באמבטיה ועוד יותר בטיולון). שתיהן עם האמבטיות הכי מרווחות בשוק. הסלסה קלה יותר בערך בקילו וחצי. מבחינת גודל קיפול, האפטיקה יותר צרה במעט אבל הסלסה יותר שטוחה כך שההמלצה שלי פשוט לקפל כל אחת ולבדוק פיזית ברכב!
מבחינת יתרונות/חסרונות
הסלסה מציעה קפיצים הרבה יותר טובים, לדעתי גם יותר נוח לתינוק, בעיקר ככל שהדרך משובשת וגם יותר נוח לעלות ולרדת מדרכות (בסה"כ לדעתי, יותר נוחה בניוד כאשר יש משקל של תינוק בעגלה). הגגונים בסלסה יותר גדולים ובעיקר בטיולון שם גם הגגון של הסלסה לדעתי יותר מוצלח. הסל בסלסה גדול יותר.
אם רוצים לחבר סלקל לעגלה על הסלסה מתחברים הסלקלים המובלים בעולם מבחינה בטיחותית ולאינגלזינה רק שלהם.
האמבטיה ניתנת לקיפול בגמר השימוש ולכן תופסת פחות מקום, היא גם קלה משמעותית מזו של האינגלזינה.
האינגלזינה טיפה יותר נוחה בקיפול, בעיקר אם רוצים לקפל ביד אחת.
רוחב הגלגלים יותר צר ולכן יותר קל להתנייד במעברים צרים.
לאמבטיה יש אפשרות לשנות מצבים. יש 4 מצבים לטיולון לעומת 3 בסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לגבי הסלסה
הילה20/08/2019בסלסה הכי מומלץ זה הדגם של 2019? במה הוא שונה מהדגמים הקודמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2019שלום הילה,
לדעתי כן. ב-2019 הטיולון מגיע לשכיבה מלאה, לפני כן זה היה בתנוחת עירסול. שינוי המצבים ביד אחת לפני זה ב-2 ידיים, המושב יותר רחב ועם גגון יותר גדול. האמבטיה קלה יותר בקילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לנסיעה לחו״ל- בירורדלית20/08/2019
היי אבי,
אנו טסים לחו״ל עם הבייבי שלנו בפעם הראשונה - הוא בן 8 חודשים. מתלבטים אם לקחת את עגלת הבוגבו בי 5 שלנו איתנו או לקנות טיולון.
1. האם יש סכנה שהבוגבו בי יהרס ע״י צוות הסבלים של המטוס?
2. האם הבוגבו בי 5 מספיק קלה ונוחה לעיר אירופאית (ברלין)?
3. אם כן כדאי לקחת את הבוגבו בי, האם חשוב לקנות את תיק הנסיעות שנמכר בכ- 500 ש״ח?
4. אולי עדיף כבר לקנות טיולון לא מדי יקר כמו: בובו, מיק בייבי, מיטו?
תודה מראש על העזרה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי קובי 😁
דלית20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/08/2019שלום דלית,
1. תמיד יש סכנה אבל לי אישית יצא לטוס פעמיים עם עגלה לחו"ל (במקרה לברלין), פעם אחת עם בי ולא קרה כלום לעגלה.
2. בפעם הקודמת שהייתי בברלין זה היה עם הבי, עשתה את העבודה היטב ברוב המקרים פרט לאוזרים של עיר עתיקה שם היה קשה איתה אבל גם את זה עברה עם יותר מאמץ מצידנו. גם סחבה יפה את הקניות )
3. אני לא בעד אבל זה שומר על העגלה, לשיקולכם.
4. בעיר כמו ברלין הבי נוחה משמעותית בניוד ולכן אני בחרתי בה בפעם הקודמת שטסנו ובטייגר לפעם האחרונה.
אני חושב שעם יויו גם יהיה יותר קשה להתנייד, גם פחות נוח לילדים (בעיקר בשינה) כי אנחנו יותר זמן בחוץ עם העגלה וגם יותר נוח עם הקניות.
אנחנו התניידו רק בתחבורה ציבורית, צריך לקחת בחשבון שתמיד יש מעליות לרכבות אבל קורה שהן לא מתפקדות אז צריך לעלות ברגל עם העגלה, במקרה הזה ליויו יש יתרון. לנו לא הפריע אבל הילדים גדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! 🙏🏻
דלית20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות סייבקסגל19/08/2019
היי קובי,
אשמח לשמוע את דעתך על כיסא בטיחות מגיל 0 של סייבקס סירונה m לעומת הציקו נקסטפיט מקס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/08/2019שלום גל,
טרם פורסם לגביו מבחן השוואתי. הדגם האירופאי קיבל דירוג של 4 כוכבים מתוך 5.
מדובר בכיסא מרשים אך לא הייתי ממליץ עליו על פני הצ'יקו. בטח שלא על פני המקס שיש לו יתרון משמעותי אם רוצים לחגור תינוק מעבר לגיל שנה כנגד הכיוון (יותר מומלץ כי הרבה יותר בטיחותי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על עגלה וסלקלולרי19/08/2019
שלום,
אני עתידה ללדת בסוף דצמבר, ילד ראשון. רציתי להתייעץ על עגלה שניתן לחבר אליה גם את הסלקל (חשוב שיהיה בעל דירוג גבוה במבחני ריסוק). מאחר וזהו ילד ראשון אני רוצה שיהיו עמידים ואיכותיים וישמשו אותי גם לילדים הבאים.
חשוב לי נוחות השימוש בעגלה גם עבורי וגם עבור הילד, שתהיה מרווחת יחסית ועם בולם זעזועים טוב וגלגלים יציבים, לא נמוכה מידי בשביל שיהיה אפשר גם להחליף בתוכה טיטול במידת הצורך מבלי לשבור את הגב. לגביי המישקל אני מבינה שבגלל ההעדפות שלי היא בטח תהיה יחסית כבדה..אבל אשמח אם תוכל להתייחס לנושא הזה גם וגם לאופן הקיפול (מתקפלת בנוחות ביד אחת או מסורבלת וכו')
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/08/2019שלום ולרי,
לדרישות שלך הכי הייתי ממליץ על איי.בי.סי דיזיין סלסה.
מבין הגבוהות היא הכי קלה וטיפה כבדה מהממוצע, לא באופן חריג.
מצד שני הרווח הוא גובה, לא רק באמבטיה אלא גם בטיולון, בדגמי 2019 הטיולון מגיע לשכיבה ישרה לכן החלפת טיטול בה זה אחד הדברים היותר קלים שיש. היא מרווחת, לדעתי יש לה את בולמי הזעזועים הכי טובים שיש לעגלה בכלל, היא חזקה ואמינה ובהחלט יכולה לשרת הרבה ילדים. הקיפול אמנם ב-2 ידיים אבל מאוד פשוט לביצוע, כולל יחד עם הטיולון. בכל אופן דעתי שקיפול ביד אחת מעורך יתר על המידה מכיוון שכדי להרים לרכב עגלה ברוב המקרים נזדקק ל-2 ידיים. יש לה סל חפצים עצום אשר מתקפל למקרה שיהיו ילדים עם הפרש גילאים קצר, אז אפשר יהיה לחבר טרמפיסט כאשר האח שעומד או יושב על הטרמפיסט לא מפריע להורה בהליכה (מה שקורה בכל העגלות האחרות). הבדים שלה לא רק עמידים ואיכותיים הם מסנני קרינה ולא מכילים כימקלים.
אם משקלה כבד אז תאלצו להתפשר על דברים כמו גובה, בולמי זעזועים, גודל פנימי וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ולרי20/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת עגלה לילד בן עשרה חודשיםאלי19/08/2019
קיבלנו מיני סיטי עם אמבטיה דהלוקס. בשלב האמבטיה זה עבד נהדר. מאז הטיולון הוא לא אוהב להיכנס אליה. לקחנו מחברים לחודש עגלת מוטסי איגו וזה עולם אחר עבורו- הוא נכנס אליה בכיף, נרדם בה. היום בן עשרה חודשים ורוצים לקנות עגלה/טיולון שישמש אותנו. מוכנים גם להשקיע. הכי חשוב לנו נוחות שלו שישב בה בכיף. אבל חייבת להיות יחסית צרה (המעלית בבניין שלנו מאוד קטנה). מבחינת משקל המוטסי שוברת לי את הגב ומעדיפה כן לרדת מעט במשקל (היא שוקלת 13.5 קילו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלה או טיולון
אלי19/08/2019כתבתי אבל לא הדגשתי שבשלב הזה גם לא מבינים אם בכלל יש יתרון בעגלה על טיולון ואולי עדיף טיולון טוב. וגם שחוץ מנוחות של ישיבה הוא מאוד רגיש לשמש בעיניים וצריך הצלה מצוינת
תשובה
קובי סופר19/08/2019שלום אלי,
ראשית שאלה חשובה, האם במוצי הטיולון פונה אליכם או לכיוון הנסיעה?
ובלי קשר למוצי יש גב יצוק מפלסטיק שאין בג'וגר, מדרך רגליים מתכוונן שאין בג'וגר, שינוי מצבים עם לחצן שאין בג'וגר, כל אלו משפיעים על נוחות התינוק.
לטיולון יש יתרון גדול של משקל קל ובמקרה שלכם זה יהיה כחצי ואף יכול שפחות ממשקל המוצי. כמוכן קיפול יותר קטן ולכן די ברור שתצטרכו טיולון בשלב מסויים יתכן ועכשיו או יותר מאוחר.
אם התשובה לשאלתי שהתינוק מולכם כרגע אז ההמלצה שלי להישאר עם המוצי עוד לפחות 4 חודשים כי זה הרבה יותר נכון לתינוק ולהתפתחותו. גם אז ההמלצה שלי לעשות עוד חודש של רוטציה שפעם יפנה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה להרגיל.
אם התשובה לשאלה שהתינוק פונה לכיוון הנסיעה אז אין בעיה כבר לרכוש טיולון כעת.
הכי דומה למוצי בשינוי המצבים וגב יחסית קשיח כולל גגון גדול הוא הספורטליין וייפר. יחסית לטיולון הוא כבד אבל יחסית למוצי זה חצי מהמשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה החלפת עגלה
אלי22/08/2019תודה רבה על התשובה.
הטיולון פנה אלינו עד לפני חודש בערך ומאז פונה לרחוב.
את המוצי נאלצנו להחזיר לחברים ולכן להישאר איתה זו לא אופציה.
כן יכולים לקנות עגלה אחרת ולא יודעים אם בשלב הזה עדיף עגלה או טיולון.
לגבי המלצתך- האם זה הטיולון עם הנוחות המירבית לתינוק לדעתך? נתתי את המוצי כדוגמא כי דרכה הבנתי שהוא לא "לא אוהב" עגלות, אלא פשוט לא נח לו בעגלה שלו. אם יש עגלות/טיולונים אחרים שאתה ממליץ עליהם מבחינת נוחות מירבית לתינוק זה גם מצוין.
עוד שאלה- ראיתי שלטיולון שהמלצת עליו יש גלגלים קטנים- הוא נח לנסיעה? יש טיולונים עם גלגלים שדומים יותר לעגלות ונוחים לנסיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/08/2019שלום אלי,
אני יותר נוטה להמליץ על טיולון. אם תרכשו עגלה סביר שתרכשו אחר כך עוד טיולון (זה בעיקר תלוי בכם). כמוכן אם רכשתם טיולון כעת כשיגיע תינוק נוסף סביר שהעגלות שימכרו בעתיד יהיו יותר מתקדמות.
חשוב לציין שלדעתי הטיולונים לא נוחים כמו עגלות. הוייפר יחסית לטיולון מרווחת אבל לא כמו עגלה. הפלוס שלו זה משקל יחסית קל וקיפול קומפקטי (הכל ביחס לעגלה).
הגלגלים יחסית גדולים לטיולון אבל קטנים ביחס לעגלה.
אפשר ללכת גם על ביבה טאיטאי שיש לה גלגלים גדולים, הוא יותר מרווחת אבל גם יותר כבדה מטיולון ממוצע וגם יותר גדולה בקיפול אבל קלה וקטנה ביחס לעגלות אז זה איפשהו באמצע. לדעתי חצי מהרוכשים שלה ישתמשו בה עד הסוף וחצי נוסף יקנו עוד טיולון.
לדעתי לתינוק היה נוח יותר במוצי גם כי הוא ראה אתכם. לתינוקות לא נוח פסיכולוגית לשבת בעגלה שפונה לכיוון הנסיעה, הם עדיין צריכים את הקשר עם ההורה. כמוכן למוצי יש גם יצוק מפלסטיק שמספק תמיכה טובה יותר לתינוק. בג'וגר שינוי המצבים עם שרוך מה שגורם למושב לזוז בנסיעה ובמוצי לא. למוצי יש מדרך רגליים מתכוונן ובדים טובים יותר, כל אלו לדעתי גרמו לכך שלתינוק יהיה יותר נוח. ככל שהם גדלים אפשר לצמצם חלק מהיתרונות שציינתי.
בכל אופן, כל דגם שלא תרצו לרכוש, היתרון הכי גדול בטיולון זו האופציה להושיב בהם את התינוק לבדיקה. ההמלצה שלי תמיד להושיב אפילו רבע שעה, לטייל בחנות ומחוצה לה ולראות את תגובת התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות על עגלהשירה19/08/2019
שלום קובי,
מחפשת המלצה לעגלה כולל הכל (אמבטיה, טיולון..) שתהיה איכותית ותחזיק גם לילדים הבאים.
צריכה עגלה שמתאימה לגבוהות ושאפשר לקפל אותה בקלות ותיכנס בבגאז' של יונדאי i10 ויהיה אפשר להעלות אותה במדרגות צרות.
שמעתי בעיקר על הבוגבו בי5 והסייבקס מיוס ואשמח לשמוע אם אתה ממליץ על אחת מהן או על משהו אחר.
בנוסף, האם כדאי לקנות סלקל או כיסא בטיחות? ושל איזו חברה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/08/2019שלום שירה,
ראשית חשוב לציין שעגלות גבוהות לרוב כבדות וגדולות בקיפול לכן לא תהיה עגלה שתענה היטב לדרישות, בייחוד של הגובה.
הבי או המיוס הן מבין העגלות הנמוכות ביותר שיש.
מיוס כרגע יצאה מליין היצרן והוחלפה במיוס 2 שתגיע רק באזור נובמבר לארץ. אם אין בעיית זמן הייתי מוותר על המיוס ומחכה ל2 אם יש אז הייתי מוותר על המיוס.
לגבי בי, מעבר לנמוכה גם האמבטיה צרה ומסורבלת לתפעול, לדעתי יש טובות ממנה.
בסגנון שלהן הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שיותר גבוה וגם יותר קלה (לפחות מהבי). יש גם את ספורטליין סיילו אך בה רק האמבטיה גבוהה והטיולון יחסית נמוך.
לגבי סלקל או כיסא, תלוי בכם. היתרון הגדול של הסלקל הוא היכולת לנייד תינוק מהרכב לעגלה/נשיאה מבלי להוציא מהסלקל, להתעסק עם רצועות וחגירות שזה יתרון כפול כאשר התינוק רדום בסלקל.
היתרון הגדול של כיסא הוא חיסכון כספי של הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת בבה קאראור19/08/2019
ידוע לי כבר שהיא יותר כבדה ומסורבלת משאר העגלות , אך יודעת שגם מרווחת מחזיקה לשנים קדימה ומאוד בטיחותית מעוניינת לשמוע חוות דעת על העגלה בבה קאר ואם יש דגם ספציפי שעדיף.
( התכנון לקנות אותה ללא הגלגלים הגדולים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/08/2019שלום אור,
מאוד בטיחותית אפשר לומר על כל העגלות. כולן עוברות את אותם מבחני בטיחות.
לגבי חסרונות, אכן יש לה חיסרון גדול במשקל ויש לקחת בחשבון שגם בקיפול יחד עם הטיולון היא יחסית גדולה ויש רכבים שהיא לא תיכנס בהם. יכולת הניוד שלה לדעתי בינונית ומכיוון שאין לה ידית טלסקופית טיפה קשה לעלות ולרדת מדרכות.
בדרך כלל נמכרת עם סלקל, הסלקל של בבה קאר ברמת בטיחות טובה אך יש טובים ממנו, הוא כבד ולדעתי כבר אין אפשרות לרכוש לו בסיס. בגרסאות הזולות הגגון של האמבטיה הוא גם הגגון של הטיולון ולכן לא הכי מתלבש יפה, בשתי הגרסאות הגגון לא גדול מספיק לדעתי. הרצועות בטיולון מסורבלים לחגירת התינוק.
היתרונות הם בדים איכותיים, אמבטיה מרווחת עם אפשרות לשנות מצבים. הטיולון מרווח מהממוצע, עם 4 מצבי שכיבה/ישיבה, לאחר הקיפול נשארת עומדת. לטעמי לפחות, אחת העגלות היותר יפות שיש (לדעתי האישית לא יתרון אבל יש נשים שזה היתרון היחיד שהן מחפשות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אם אפשר
אור21/08/2019תודה רבה על המענה .
אשמח לדעת על הבוגבו פוקס גם חוות דעת מאוד מתלבטת בינה לבין הבבה קאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/08/2019שלום אור,
הפוקס יותר קלה משמעותית ולדעתי גם יותר נוחה בניוד.
אבל לדעתי פחות טובה, הטיולון לא מגיע לשכיבה ישרה. הקיפול מאוד מסורבל ועדיף לקפל בלי טיולון. האמבטיה והטיולון חולקים מסגרת זהה כלומר, לא ניתן להחליף בינהם מתי שרוצים בניגוד לרוב העגלות. הכוונה שאם סיימנו עם האמבטיה ועברנו לטיולון בבבה קאר, פתאום נרצה לחזור להשתמש ליום אחד באמבטיה אז לא תהיה בעיה, בבוגבו לוקח כ-20 דקות להחליף את הריפודים על אותה המסגרת.
אם כבר הכיוון לפוקס הייתי ממליץ לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין. גם יותר קלה מבבה קאר אבל יותר כבדה מהפוקס. עם טיולון בעל שכיבה מלאה, אמבטיה וטיולון מרווחים עם גגונים ענקיים. מתקפלת עם הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתינוק ראשון- בירוררונה18/08/2019
תינוק ראשון חשוב בטיחות ונוחות. האם צריך עדלה עם אמבטיה האם אמבטיה זה רק ל 3 חודשים הראשונעם? האם עגלה שנשכבת ל 175/180 זה במקומום אמבטיה הלידה בתחילת חורף. אמרו לקמות משהו עם אמבטיה וסל קל ובהמשך להשקיע בטיולןן מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/08/2019שלום רונה,
האמבטיה מתאימה בין 3 ל 6 חודשים, תלוי בגודלה. בלידות חורף כן יש לה יתרון וכל המטרה למשוך איתה 6 חודשים.
אני אישית לא הייתי מוותר על האמבטיה, זה יותר אטום, יותר נוח לתינוק ואפשר לישון בתוכה גם לילה שלם.
כל הרעיון בטיולון של אחרי העגלה שהם זולים, קלים ופשוטים וכל הרעיון שאין צורך להשקיע. כן הייתי משקיע בעגלה טובה עם טיולון דו כיווני, מה שטיולונים לבד לא מציעים כיום.
סלקל זה דבר שאפשר לחסוך ולהתחיל מראש עם כיסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה אבל אז מאבדים את האפשרות לחבר לעגלה, לדעתי לא אסון גדול מכיוון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות - ילד ראשוןירון15/08/2019
שלום, אני מעוניין לרכוש כסא בטיחות, כזה שמתאים מגיל לידה ועד משקל כמה שיותר גדול. נתקלתי בכסא every stage של evenflow. האם יש חסרון בסוג כזה של כסא, לעומת כסא בטיחות פשוט יותר ואז מעבר לבוסטרים וכו?
איך הדגם הנ"ל? מחיר 1500-1600 האם יש משהו טובה באותה הרמה וזול יותר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה ש GRACO 4EVER נותן פייט
ירון15/08/2019באיכותו וגם במחיר, בשילוב נמכר ב1100 באופן מפתיע. זול יותר מהאחרים
מה דעתך?
ד"א - האם שני הכסאות מתאימים לניתוק מדי פעם במידת הצורך? (באוונפלו - נראה די פשוט בעזרת הטכנולוגיה שלהם של הקליק טייט)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/08/2019שלום ירון,
האוונפלו מאוד חדש בארץ ויחסית גם בארה"ב ולכן נכון לעכשיו אין נתונים השוואתיים לגביו.
הגרקו מצד שני דורג כמומלץ ביותר ככיסא משולב בוסטר.
הגרקו מאוד נוח להתקנה עם איזופיקס ופחות עם חגורה. עד משקל 18 ק"ג של התינוק זה עם איזופיקס ולאחר מכן עם חגורה. מניסיוני ברוב המקרים לא מושכים מעבר ל-18 ק"ג עם רצועות הכיסא למרות שכך מומלץ. לדוגמא: במקרים רבים הכיסא עובר לתינוק נוסף שהגיע למשפחה.
בכל מקרה שיטת הקליק טייט יותר נוחה. לגבי מחיר הגרקו, יש תחרות רצינית בשוק לגביו ולכן המחיר צנח, בניגוד לאוונפלו שעדיין חדש.
אני אישית פחות ממליץ על כיסאות משולבים בוסטר, לרוב כיסאות לא משולבים מקבלים דירוגים גבוהים יותר. צ'יקו נקסטפיט ודגמי ברייטקס קליק טייט לדוגמא מדורגים טוב יותר מגרקו.
לדעתי הרוב המוחלט לא השתמש בכיסא גם כבוסטר (ראה דוגמתי קודם). בוסטרים שרוכשים בנפרד צרים יותר ותופסים פחות מקום ברכב ולכן הרוב (גם כאלו שרכשו כיסא משולב בוסטר) קונים אותם בגיל מאוחר יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך
ירון18/08/2019תודה רבה על הפירוט, נרד כנראה באמת מנושא הכסא המשולב.
ראיתי המלצות רבות על הנקסטפיט של צ'יקו. על איזה דגם (ברייטקס) היית ממליץ בנוסף לזה שיהיה ניתן לבחון?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לנקסטפיט
ירון18/08/2019ראיתי כי יצא דגם חדש, נקסטפיט ספורט שמתאים רק ממשקל 5.5 ק"ג, לא מלידה.
יש איזשהו יתרון בו שכדאי לשקול שימוש של סל קל לזמן קצר? (מניח שלא)..
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/08/2019שלום ירון,
לגבי הספורט, אין שום יתרון.
לגבי נקסטפיט ההמלצה שלי לגרסאות הזיפ או זיפ מקס (במקס אפשר לחגור בנוחות את התינוק עד גיל שנתיים נגד הכיווון).
הברייטקסים המומלצים הם בולווארד או מרתון, זה כיסא זהה שבבולווארד מקבלים הגנות ראש טובות יותר, במבחני הריסוק הפער בינהם לא גבוהה לכן זה שיקול שלכם אם לשלם את ההפרש בינהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !! :)
ירון18/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה יד 2- מאמס אנד פאפסשני15/08/2019
שלום,
כהמשך לשאלה עבור עגלה יד 2. האם היית ממליץ לקנות עגלה של מאמס אנד פאפס אורבו 2 שהייתה בשימוש במשך שנה- שנה וחצי. (באזור של 1200 שקל)
או שעדיף כבר עגלה פחות יקרה יד ראשונה?
ובכללי, מה אתה חושב על יד 2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2019שלום שני,
אני אישית לא ממליץ על האורבו גם כעגלה חדשה. לדעתי דגם הסולה 2 שלהם הרבה יותר מוצלח. העגלות חולקות אמבטיה וטיולון זהים והשוני הוא בשלדה, בסולה הגלגלים יותר גדולים ולכן היא נוחה יותר לניוד ולדעתי עם פחות בלאי בגלגלים. מה שמצחיק שסולה חדשה עולה באזור 1600 ש"ח ולכן בוודאי שאמליץ יותר על סולה חדשה מאשר על אורבו יד 2.
לגבי יד 2, קשה לי לתת חוות דעת, לפעמים יש מציאות של עגלות שהיו בשימוש פעמים ספורות ונמכרות בכמחצית מערכן. נכון להיום שיש המון מבצעים הפערים לרוב לא מצדיקים יד 2. בנוסף לדעתי כל עגלה יד 2 שתקנו, הייתי ממליץ לשלוח לחברת הגלגל שיעשו חידוש עגלה מלא וזו הוצא של 200-300 ש"ח שלדעתי שווה הכל כי הם גם עושים בדיקת בטיחות, ועוברים על כל חלקי העגלה לניקיון ואם צריך להחליף או לסדר משהו הם עושים זאת. אז לקחת בחשבון עוד עלות (שאני לא הייתי חוסך בה).
מה שכן איני ממליץ בכלל על רכישת מושבי בטיחות יד 2. מוצר שעבר תאונה אינו בטוח לשימוש עוד, לכן אנו לא יודעים אם המוצר שאנו קונים עבר תאונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולה- עגלת מאמס אנד פאפס
שני15/08/2019מדוע אז המחיר של סולה נמוך כל כך?
מה החסרונות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/08/2019שלום שני,
היא בסיסית! אין בה יותר מדי ולעיתים זה מספיק ובדיוק מה שצריך.
באורבו משלמים נטו על עיצוב ובדים יותר יוקרתיים, כפי שציינתי לא רק שלא מקבלים מוצר יותר טוב, לדעתי המוצר פחות טוב.
בסולה הגלגלים הם מסוג של פלסטיק, ללא קפיצים רכים, האמבטיה יחסית קטנה, אין ידית טלסקופית, הקיפול טיפה גדול, הסל קטן אבל היא עדיין נוחה לניוד, לא כבדה, לאחר קיפול נכנסת בקלות לרוב הרכבים, הטיולון דו כיווני עם מצב שכיבה ישר, הגגון יחסית מצל והתפעול מאוד נוח. למי שלא מחפש יותר מדי בעגלה הסולה נותנת תמורה מעולה לכסף.
עוד דבר שצריך להבין בעולם המוצרים בכלל לא רק מוצרי תינוקות.
היצרנים משקעים הון עתק בפיתוח מוצר ורוצים לכסות את ההשקעה, לכן שמוצר מושק הוא יקר "יחסית". הסולה לדוגמא עלתה לפני כעשור שהושקה 3500 ש"ח. היום שהיצרן כבר מזמן החזיר את ההשקעה המחיר לאט לאט צנח. זה נכון לגבי כמעט כל מוצר, בעיקר כשלאורך הזמן מגיעים מתחרים זולים או טובים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדים פג פרגו - בוק מודולוטל15/08/2019
שלום,
לפני 4 שנים רכשתי עגלת פג פרגו בוק פלוס עם שילדה S וטיולון פופאפ. הבדים של כל הפריטים (טיולון, סלקל, אמבטיה ותיק) מורכבים משילוב של בד ובד דמוי עור.
לאחר השימוש בעגלה לפני 4 שנים איפסנו אותה (כל חלק היה בשימוש של כחצי שנה, מלבד הסלקל שהיה בשימוש של שנה, והתיק שלא היה בשימוש כלל). לפני פחות משנה, עם הולדת תינוק נוסף, הוצאנו את העגלה והתחלנו להשתמש בה שוב. בד דמוי העור בכל הפריטים (גם באלו שלא היו בשימוש - תיק לעגלה) החל להתפורר באופן טבעי, מה שמוביל להמון מצבים שבהם אני מוצא את התינוק עם פירורים לבנים סביב הפה של הבד.
התקשרתי לשירות הלקוחות של פופיק, מתוך ידיעה שהאחריות על העגלה כבר פגה, ושסביר להניח שאצטרך לרכוש בדים חדשים אם בכלל ניתן. הם התנערו מאחריות בכלל, וביקשתי לדעת כמה יעלה לי סט חדש של בדים לעגלה, ונעניתי כי זה יעלה לפחות מחיר של חצי מהערכה. בשלב זה אמרתי לנציג שזה לא בסדר שאין שום לקיחת אחריות, כי לא מדובר בשימוש לא תקין, אלא בד לא איכותי, וזה לא בעייה של אסתטיקה אלא בטיחות, והייתי מצפה שיבואו לקראתי עם הנחה לאור המצב. החל מרגע זה, הנציג החל לצעוק עלי, ולומר לי בזלזול "מה קרה? ארבע שנים העגלה הייתה טובה, פתאום לא נראה לך". נדהמתי מהיחס המחפיר, ופשוט לא הייתי מסוגל להמשיך לדבר עם אותו נציג שהמשיך בקו הדיבור הנ"ל וניתקתי.
פניתי לחנות שדרכה רכשתי את החבילה, ובעל החנות ניסה אף הוא לדבר עם החברה בכדי לקבל הצעת מחיר על הבדים. עד רגע זה אין ברשותי הצעת מחיר קונקרטית (ללא קשר להנחה), וכרגע אני נמצא עם ערכה של עגלה מאוד יקרה, שהיא מסוכנת מבחינה בטיחותית, ואין לי מושג מה לעשות.
השקענו כסף רב בערכה הזו ובחברה הזו מתוך מחשבה של עגלה לכל הילדים, ולכן גם שמרנו עליה מאוד. (ולראייה הבד התפורר גם בתיק של העגלה שלא היה בשימוש).
שאלתי,
מה ניתן לעשות במצב כזה? חשבתי להזמין את הבדים מחו"ל אבל לא הצלחתי.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2019שלום טל,
ראשית, חשוב לציין שעל בדים אין אחריות גם מיום השימוש הראשון. שנית אני שמח שאת מבינה שיש עלות ולכן לא ברור לי למה חברת פופיק בוחרת להתנהג כפי שהיא מתנהגת. גם אני כיובאן שפונים אליי בבקשה לברר עלות בדים, אני קודם בודק מול היצרן ורק שיש ברשותי עלויות אני אומר ללקוח את המחירים והאופציות (לפעמים עלות המשלוח יותר יקרה מהבד, אז לפחות אצלי יש אפשרות לחסוך זאת ולקבל את הבד במשלוח הבא של העגלות רק צריך לחכות יותר זמן). היה ומתאים ללקוח ממשיכים ואם לא, אז אין לי כלכך מה לעשות. בוודאי שמראש לא אזרוק שהבדים זה חצי עגלה למרות שלרוב זה נכון אם צריך ממש את כל הבדים כולל גגון, מעקה וכו'. יחד עם זאת לפעמים היצרן מוכן לספוג עלות בכדי ששמו לא יפגע.
מניסיוני, תפנו ישירות לפג פרגו באיטליה, אני בטוח שבאתר שלהם יש טלפון או פרטי יצירת קשר. מניסיוני כשהלקוח פונה אליהם הם פונים ליבואן מיד כדי שייתן מענה כמו שצריך. יהיה קשה להזמין בדים מחו"ל לכן, לדעתי זה הפתרון הכי יעיל שאני יכול להציע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל18/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עד 2000 ש"ח - תינוק ראשון.רונן14/08/2019
שלום :)
בע"ה ילד/ה ראשון/ה. מחפשים עגלה בתקציב של עד 2000 ש"ח. אין דרישות מיוחדות, חוץ מאשר הדברים סטנדרטיים.
מתקפלת עם הטיולון, נוחה להתניידות (לא כבדה מדי + קיפול לא גדול מדי ויכנס לתא מטען של קיה פורטה לדוגמא), עיקר השימוש אם לא כולו יהיה עירוני (מדרכה רגילה, לא עפר וכו).
יצא לי לקורא לא מעט בימים האחרונים. אמנם פיזית עוד לא ראינו עגלות, אך נראה שההתלבטות כרגע בין:
סירקל ראבנה, סולה 2,ג'ואי כרום דלוקס.
אשמח לדעתך מה היית ממליץ יותר, כמוכן אולי ישנן הצעות טובות יותר אחרות שלא ציינתי?
נ.ב - פי'צר נחמד שלא ראיתי אם קיים בסירקל/סולה - תאי הצצה מלמעלה בטיולון ופתחי אוורור (כמו שיש בהרבה עגלות, נפתח ע"י ריצ'רצ).
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/08/2019שלום רונן,
בתקציב של עד 2000 בהחלט שלושת המומלצות לדעתי הן הראבנה, ג'ואי או סולה. אפשר גם להוסיף את ספורטליין סיילו, היא בסגנון טיפה שונה שמציע יותר נוחות להורה אבל לדעתי בהשוואה לשלושת הדגמים האחרים פחות לתינוק.
הסולה היא הקלה מהשלוש, לדעתי נוחה יותר לניוד מהכרום ודי זהה לראבנה, לראבנה יהיה יתרון בדרך יותר משובשת בזכות הקפיצים העדיפים והגלגלים היותר גדולים.
בקיפול כולן יחסית זהות, הראבנה במעט יותר גדולה משתיים האחרות. הראבנה מציעה את האמבטיה הכי גדולה עם המזרן הכי טוב כמו גם את הגגונים הכי גדולים כנ"ל בטיולון, יחד עם זאת היא היחידה שלא מציעה רשת (בסולה יש) או חלון הצצה (בג'ואי יש).
סל החפצים של הסולה הוא הקטן מה-3
הג'ואי היא היחידה עם ידית טלסקופית, זה אומר שעליה ומדרכה יהיו קלים יותר, הראבנה מחפה על כך בזכות הקפיצים והסולה תהיה הקשה יותר מה-3.
הראבנה היחידה שמציעה 4 מצבי שכיבה, בכרום וסולה יש רק 3. אם יש כרום DLX אז לה יש 5 מצבים.
על כולן מתחברים אותם הסלקלים.
ההמלצה שלי לגשת לחנות, לשים משקל של 9 ק"ג ולטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לאחר מכן לתפעל (להחליף אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים בטיולון וכו'), לקפל לבד, עדיף עם הטיולון, לבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונן15/08/2019תודה רבה:)
האם את סירקל אפשר למצוא בב"ש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - איכות בדים\עור
רונן15/08/2019אם אינני טועה, רק בסולה ישנם מספר ריפודים מעור (הידית והחלק של הרגליים) אם אינני טועה.
יצא לי לראות מספר פוסטים, שלאחר מספר שנים(שהפריט אוחסן ונפתח) העור מתחיל להתפורר ולפעמים אין חלופות כ"כ
יש משוה שניתן לעשות כדי להמנע מזה?
באילו מבין העגלות הללו יש רכיבי עור ובאילו איזורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/08/2019שלום רונן,
גם בסולה וגם בסירקל יש ידית דמוית עור ומעקה דמוי עור.
בג'ואי הידית היא מסוג של פלסטיק (פחות נעימה למגע לדעתי ובעיקר בקיץ אך עם פחות בלאי).
אני תמיד ממליץ לרכוש סיטי גריפס (כיסוי לידית האחיזה של העגלה) וכיסוי לפגוש, זה שומר על הידיות מבלאי ולדעתי גם יותר נעים למגע וגם כיסוי המעקה שומר שהתינוק לא ינשך את הציפוי כי גם כשהוא חדש ולתינוק כבר יש שיניים הם מסוגלים להוציא חתיכות. לרוב בעגלות הזולות העור הוא רק בידית ובמעקה לא בבדי העגלה.
לגבי ראבנה, לצערי כרגע ניתן לראות רק במרכז בכלבו סימה (בב"ש חנות קטנה ולכן אין) או מקס בייבי פ"ת. בצפון במיי בייבי ירכא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רונן15/08/2019כל בו סימה סניף קטן ?
עוד אל יצא לי להיום שם פיזית, אבל ראיתי עכשיו באתר שהם עברו לחנות חדשה "סניף ענק" כתוב באתר שלהם. מחר נהיה שם נבדוק.
תוכל לצרף קישורים על אילו כיסויים מדובר?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולה - הפסקת ייצור
רונן15/08/2019שאלה נוספת, שוחחתי עם מספר חנויות ברחבי הרשת לגבי הדגם הנ"ל בשביל לברר צבעים נוספים מעבר לשחור-רוזגולד(שמופיעים בחלק מהאתרים).
במספר חנויות נאמר לי כי כמעט ואין כבר מלאי של העגלה הזו, בגלל שהפסיקו לייצר אותה בעולם. האם שמעת על כך? יש סיבה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/08/2019שלום רונן,
לא ממש קטן אבל עמוס מאוד בעיקר בעגלות ולכן כרגע קשה להכניס דגמים אחרים.
אין לי דרך לפרסם כיסויים. אפשר להיכנס לאתר של בייבי בוס וללחוץ על הלוגו הורוד עם הסמיילי של צ'ופי ולראות.
אני לא מכיר שיצור הסולה הופסק, היא עדיין נמכרת באנגליה ובאתר מאמאס אנד פאפאס כך שלדעתי זה לא נכון. כן נכון שהיבואן כרגע מביא פחות ממנה בעקבות הצלחת הארמדילו פליפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם נוסף?
רונן16/08/2019ראשית תודה רבה על התשובות, מעריכים מאוד!
נעדכן שהיום היינו בחנויות בעיר ובחנו את הסולה 2/כרום דלוקס/סיילו. מבין כולן, אהבנו דווקא את הסיילו. יש בה הכי פחות חסרונות לטעמינו, ומה שהיה הכי נחמד זה הקיפול הנח והקומפקטי. מה שכן, זכור לי שאמרת שתמיכת הגב פחות איכותית בגלל שזו לא מקשת פלסטיק. בחנות אמרו שזה לא מפריע אלב אם נרצה אפשר להוסיף ריפודית שתפתור את זה-האם זה באמת משנה?
נ. ב - אנחנו חושבים למתוח את התקציב יותר ואולי ללכת על הארמדילו xt3 - מה דעתך עליה בהשוואה לאלו שנידונו לפני כן.
על פניו לפי הנתונים וסרטונים שראינו נראת מעולה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/08/2019שלום רונן,
לדעתי יש בזה חיסרון וזה לא קשור לריפודית. במצב הסופי של המושב הוא לא מגיע לזווית ישיבה ישרה כמו ברוב העגלות.
לגבי הארמדילו, היא דומה לסיילו ביתרונות, לדעתי יותר נוחה לניוד וגם המושב עם גב יצוק פלסטיק. הבדים איכותיים יותר, יש חלון הצצה לטיולון ורשת איוורור לאמבטיה. החיסרון הגדול שלה הוא המשקל, היא כבדה מהסיילו בכמעט 2 ק"ג.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה- נלך ננסה אותה, היא הפייבוריטית כרגע :)
רונן18/08/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונן20/08/2019היינו בשילב וניסינו את ה ארמדילו, אני אהבתי.
אבל לידה עמדה האנגלזינה אפטיקה - נראית הרבה יותר מרווחת בטיולון ובאמבטיה. אשתי ממש אהבה.
מה שאני לא אהבתי שנראה שהגגון של הטיולון ממש לא יציב. כמו כן המשקל שלה הרבה יותר גדול. בשיטוט בפורום ראיתי שאתה ממליץ גם לבדוק את הסלסה 2019 /בייבי בוס. נראה שכל הדגמים האלה דורשים כבר עלייה יותר גדולה של תקציב, לאזור ה3 אלף.
מה דעתך? אנחנו כבר נהיינו מבולבלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/08/2019שלום רונן,
אין מה לעשות, הבילבול מובן מהסיבה הפשוטה שאין עגלה מושלמת. לכל עגלה חיסרון או יתרון על פני עגלה אחרת.
ההמלצה שלי ללרכז את היתרונות הכי חשובים לכם ומשם להתקדם.
לדוגמא הסלסה או אפטיקה מול הטייגר או הפליפ אלו שני עולמות שונים לחלוטין.
הסלסה והאפטיקה מרווחות יותר עם גלגלים יותר גדולים ולכן יציעו יכולת ניוד עדיפה, בעיקר ככל שהדרך תהיה משובשת, גם נוחות עדיפה לתינוק, בעיקר עם לבוש עבה. מצד שני הן כבדות יותר (למרות שהארמדילו נחשבת כבדה אבל בהשוואה לטייגר יש פער גדול מאוד), הן גם גדולות יותר לאחר הקיפול וטיפה מסורבלות יותר לקיפול וגם בתפעול.
לכן צריך לשים על כף המאזניים אם מוכנים להתפשר על הנוחות שלכם עבור נוחות התינוק ולהפך.
לדעתי אבל גם אם תבחרו את הנוחות שלכם לדוגמא, בטייגר או בארמדילו אין יותר מדי פשרות בנוחות התינוק ובסלסה או אפטיקה אין יותר מדי פשרות בנוחות ההורה.
לאחר שתמקדו אותי לאיזה כיוון אוכל לתת השוואות בין סלסה לאפטיקה (למרות שאם תרד מטה עניתי על ההבדלים בינהן להילה) או מול טייגר וארמדילו.
לגבי התקציב, אין ספק אבל שעולים בתקציב מקבלים מוצר איכותי יותר לדעתי. כמוכן אני מציין מחירי מחירון, זה אומר שבחנויות או עם מיקוח או במבצעים/חבילות וכו' סביר שלא תשלמו את מחיר המחירון אבל עדיין תעברו את ה-2000 בכמה מאות שקלים.
ציינת שאתם מב"ש אז אני יכול לעדכן שבכלבו סימה ביום ה' יקבלו את הטייגר לתצוגה, אז תוכלו לראותה וגם את הסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל אפטיקה-חוות דעתמור14/08/2019
היי קובי,
אשמח לחוות דעתך על הסלקל של אינגליזינה מדגם אפטיקה. מאוד מתחבטים לגביו כי מצד אחד שומעים שדגמים אחרים שלהם לא מוצלחים ומצד שני רוצים להנות מהניידות של המוצר (היחידי שמתחבר לעגלה שלהם).
תודה רבה,
מור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/08/2019שלום מור,
לאפטיקה מתחבר דגם קאב, דגם חדש, טרם יש לגביו מידע בטיחותי ולכן אני לא יכול להמליץ. אין לא בסיס איזופיקס ולכן לדעתי הוא פחות מומלץ. ההתקנה ברכב מסורבלת ולא מתקדמת כמו דגמים של יצרנים אחרים וזה לבד עלול להוביל לטעויות אנוש בהתקנה ולכן גם אילו היה הכי בטיחותי שיש, כאשר ההתקנה מסורבלת לדעתי זה מוריד מרמת המוצר.
הייתי ממליץ לוותר על החיבור לעגלה שגם ככה לא הדבר הכי בריא לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לנסיעה זורמתח14/08/2019
מחפשים טיולון לילדה בת 2+, הכי חשוב לנו שהנסיעה תהיה חלקה
ושההרגשה תהיה קלה - גלגלים זורמים וכו'
תקציב גמיש, כמובן שעדיף יותר בזול אבל עד נניח יויו ב 1600* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לציין כמה אפשרויות שחשבנו עליהן
ח14/08/2019בייבי גוגר סיטי תור - האם עונה על הדרישות וכו'
biba m jagger plus
וכמה הם פחות מהיויו, האם שווה את הפער הענק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/08/2019שלום,
אם חשובה יכולת ניוד אז כן היויו מצדיקה את פער המחיר. לדעתי הטיולונים הזולים לא מגיעים לרמת נוחות הניוד של היויו. היחיד שכן מגיע ולדעתי טיפה יותר טוב זה מקלארן אטום אבל המחיר יחסית זהה ליויו. בייבי ג'וגר, בחו"ל יצא הדגם מליין היצרן והוחלף בסיטי טור 2, זה מעיד על משהו לדעתי.
לגבי ביבה, לדעתי נראה חיקוי זול ליויו אך לא בחנתי אישית, מניסיוני ולדעתי, בדרך כלל דגמים כאלו כמו יויה ומיק בייבי הם לא ברמה של יויו אלא רק נראים כמוהה. גם אתם לא תוכלו לבדוק את הביבה ! זה לבד לדעתי סיבה מספיק טובה לבדוק דגמים אחרים.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)