מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין 2 כסאות משולבי בוסטר לבת שנתייםטל ש24/06/2019
היי קובי
מתלבטת בין שתי כסאות בטיחות שמשולבים בוסטר לבת שנתיים.
כיסא בטיחות גרקו נאוטילוס 80 עלית - Nautilus 80 Elite garco או
כיסא בטיחות צ'יקו מיי פיט - chicco myfit?
שניהם כיסאות בטיחות שהופכים לבוסטר שמתאים עד גיל 10 ומומלצים רק לשם החלטה מחפשת חוות דעת אמיתית עליהם (ישמש לילדה בת שנתיים כי הציקו נקסטפיט עובר לקטן)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/06/2019שלום טל,
הצ'יקו חדש מאוד והגרקו ותיק מאוד. לגבי הצ'יקו אין מבחן השוואתי פומבי נכון להיום ולכן אין חוות דעת בטיחותית. אין ספק שהוא נוח ומתקדם לעומת הנאוטילוס הותיק.
הנאוטליוס נחשב לאחד הטובים ביותר בטיחותית. לדעתי הצ'יקו טוב יותר בהכל אבל כל עוד לא ידועה רמתו הבטיחותית קצת קשה להמליץ עליו למרות שאם הייתי צריך לבחור זו הייתה בחירתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הגרקו
טל ש26/06/2019קראתי ביקורות באתר שלהם שהדגם של נטוליוס 80 עלית מוצלח אך קשה להדק את החגורות שלו. האפ כך הדבר? נוטה אליו כי אין לי מספיק מידע בטיחותי על הציקו מיי פיט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
טל ש27/06/2019גם קראתי שבגרקו נאוטיליוס הרצועות קצרות מהגרקו פור אבר ושאר החברות... האם גם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/06/2019שלום טל,
זה נכון, המנגנון לא הכי ידידותי אך גם לא נוראי. כמוכן אפשר לרכוש מחנויות עם מתקין מורשה, כל עוד לא מוציאים ומבעבירים מרכב לרכב זה לא חיסרון גדול לדעתי.
אגב, זה בדיוק מה ששינו בנאוטילוס החדש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת שלא הייתי ברורה
טל ש27/06/2019התכוונתי לרצוות הידוק הילד בכסא ולא להתקנה של הכסא ברכב.
מטריד אותי שאסתבך כל פעם שניכנס לרכב בהידוק ושהרצוות עצמן קצרות. חשוב לציין שאני קונה מבייבי סטאר משלוח שאמור להגיע להם השבוע וזה הנאוטילוס 80 עלית של השנה לדבריהם. לא בטוחה שזה הדגם החדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/06/2019שלום טל,
לגבי הידוק הרצועות, דווקא זה די בסדר ונח בגרקו.
הכוונה שלי בנאוטילוס החדש לא לעלית. כוונתי הייתי לדגם ה-SnugLock של הנאוטילוס. לגביו איני יודע לומר מתי יהיה בישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון שני- בירורשני24/06/2019
הי, מחפשת המלצה לטיולון שני. יש לנו אויסטר 2 שיחסית כבדה. צריכה בעיקר ליציאות קצרות ברכב טיולון קל. עדיף תקציב באיזור של 500 שח בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום שני,
בתקציב הזה ההמלצה שלי היא לצ'יקו לייטוואי. אם לא אוהבים את הסגנון שלו של טיולון 2 ידיות אז ההמלצה שלי לאינפנטי מגנום.
בחריגה מתקציב ההמלצות שלי הן לבייבי מונסטרס קוקי או מאמ נאו, שניהם באזור ה- 600 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק בן שלושה חודשיםדרור24/06/2019
שלום קובי, אנחנו מחפשים מזרן לתינוק בן שלושה חודשים. לא יודעים כל כך מאיפה להתחיל לחפש ועל זה דגשים צריך לשים לב בחיפוש. מעוניינים במזרן שיחזיק ויתאים לכמה שיותר זמן. אשמח לטיפים והמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום דרור,
מזרן נושם הוא מזרן ללא ספוג, כאלו יש בשוק שלושה:
מולטיפלואו של בייבי טק, אימג'ן של עמינח (נמכר רק בשילב) ונומו.
לדעתי המולטיפלואו והאימג'ן נוחים יותר לתינוקות כי הם רכים יותר ולכן אני נוטה יותר להמליץ עליהם. אמור להיות לשניהם אורח חיים גבוהה מאוד לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לתינוק בן שלושה חודשים
דרור29/06/2019איך מזרן בייבי םנד של עמינח? קראתי כתבה שממליצה על מזרן רשת. האם המזרנים שרשמת הם מזרני רשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/06/2019שלום דרור,
אכן כן, כל הדגמים שרשמתי נושמים, זו גם ההמלצה שלי, מזרן נושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לתינוק בן שלושה חודשים
דרור30/06/2019יש דגם מסוים של נומו שעליו אתה ממליץ?
תשובה
קובי סופר30/06/2019שלום דרור,
לנומו יש רק דגם אחד. כפי שציינתי הוא מומלץ מאוד כי הוא באמת מזרן נושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לבוסטר מומלץ - בירורנטלו24/06/2019
היי קובי שבוע טוב,
מחפשת המלצה לבוסטר מומלץ ואיכותי. הילד בן 3 שוקל כ 13 ק"ג.
יש לנו כרגע ברכב כסא תינוק של צ'יקו נקסטפיט אך הילד מתלונן לאחרונה שלא נוח לו. מאיזה משקל ניתן לעבור לבוסטר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום נטלי,
כרגע ניתן לעבור רק לבוסטר עם רצועות, בוסטר ללא רצעות / בוסטר גב אינו מתאים למשקל 13 ק"ג אלא רק ממשקל 15 ק"ג וגם אז לדעתי לא מומלץ. לכן ההמלצה שלי זה או להישאר עם הנקסטפיט או לרכוש בוסטר עם רצועות, לגבי זה אם רלוונטי אז רשמי תקציב ויש לקחת בחשבון שהמומלצים לא זולים ועולים כמעט כמו כיסא בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגם של פג פרגו יותר ממולץ elite או popup?מור23/06/2019
הי קובי
החלטנו ללכת על פג פרגו ונשמח לעזרתך:
האם עדיף דגם elite או popup?
כמו כן ראיתי שאתה ממליץ על שלדת s אך מהתנסות בחנות הרגשנו דווקא שהשלשה הרגילה עם הידית הקעורה יותר נוחה לנו...
המון תודה מראש על המענה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום מור,
אני נוטה לפופאפ יותר, לעלית אין ערך מוסף לדעתי שמצדיק את תוספת המחיר, בפופאפ לפחות מקבלים אמבטיה קלה יותר בקילו שגם מתקפלת לאחסון בגמר השימוש.
הייתי ממליץ לכם לשים משקל של 9 ק"ג בעגלה, לעלות ולרדת מדרכה ולהרגיש את ההבדל בין השלדה הרגילה לS.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה! המשך
מור23/06/2019הי קובי
תוכל להסביר מה הכוונה?
מהסברים שקיבלנו ההבדלים בין השלדה הרגילה לשלדת ה S הם:
בשילדת ה S ידית אחיזה דמוי עור
הגלגלים איכותיים ומחורצים
נעילת הגלגלים הקדמיים ממצב 360 למצב ישר מתבצעת בלחיצת כפתור, בדגם הרגיל צריף להתכופף לכל גלגל בנפרד.
בשלדת ה S השלד ננעל אוטומטית לאחר הקיפול בעוד ברגיל יש לשחרר ידית לפני הנעילה, בכלל בשלד ה S הקיפול והשחרור נעים וקל יותר
לא הסבירו לנו על יתרונות לגבי התנועה איתה עם משקל עליה, תוכל להבהיר למה התכוונת בבקשה?
שוב המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום מור,
ידית עור מקבלים בשני השלדים.
בS מקבלים צמיג גומי כמו של אופניים רק ללא אוויר, זה יוצר יכולת ניוד חלק יותר, פניות נעשות בקלות, בלימת זעזועים טובה יותר ונסיעה שקטה יותר. כמוכן הבלאי נמוך יותר.
שני השדלים ננעלים אותו הדבר, עניין הנעילה היה נכון לשלדים הישנים מאוד של פג.
לגבי נעילת גלגלים קדמיים, אף אחד לא באמת נועל אותם כך שאני לא רואה חיסרון.
ב-S יש ידית טלסקופית מתארכת שיוצרת מנוף ולכן עליה וירידה ממדרכות נעשית בקלות יותר.
כמו שהסברתי, תעשו את הנסיונות בעצמכם, בחנויות יש אינטרס למכור דברים מסוימים, דגמים ישנים וכו'.
שימו משקל של 9 ק"ג שזה משקל תינוק בן 7 עד 10 חודשים. תטיילו בחנות עם כל שלד, תעלו ותרדו מדרגה ואת ההבדלים תרגישו לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים מומלצת - התייעצותרות23/06/2019
שלום קובי
אנחנו עם תינוקת בת שנה וחצי ותינוק בן 3 חודשים
רצינו להתייעץ לגבי בחירת עגלת אחים טובה ונוחה (הן לילדים והן להורים) שנכנסת לרכב סטנדרטי ומתאימה עד כמה שניתן לתנאי שטח (גרים במושב)
בשיטוט באינטרנט ראינו את הקונקט אך הגלגלים שלה נראים מאוד עדינים ולא מתאימים (וגם המחיר מאוד יקר - האם שווה את ההשקעה?)
וראינו גם את הביבה קוקו אך לא הצלחנו לגבש דעה.
מאוד מתקשים להחליט ולעזרתך נודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום רות,
ראשית לא רשמת תקציב כך שקשה לענות.
לגבי הקונקט אני פחות ממליץ. לדעתי עגלה לא פרקטית כי היא מצריכה פירוק של 2 העגלות כל פעם שרוצים להיכנס בדלת וזה מסורבל ולא פרקטי. כמוכן הקיפול יחד גדול.
הקוקו סה"כ טובה לדרישות שלכם. הייתי ממליץ גם על בייבי מונסטרס אך היא יקרה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הגבלה של תקציב
רות23/06/2019ראיתי שהבייבי מונסטרס צרה יותר מהקוקו אבל לא הצלחתי למצוא מה בדיוק ההבדל ברוחב המושב..האם הבייבי מונסטרס צרה באופן משמעותי ? האם יהיה נוח לתינוקת שמנמונת?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום רות,
זה באזור 2 סנטימטר למושב ברוחב כל מושב, הייתי פשוט מושבי אותן בעגלה ורואה, אפילו עם לבוש עבה כמו מעיל שיתן מדד גם לעוד שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טייגר- בירוריהונתן23/06/2019
שלום קובי,
רכשתי את העגלה בייבי בוס טייגר. יש לי אותה חודשיים ואני בינתיים מאד מרוצה.
רציתי לשאול האם מתוכנן בהמשך לייצר מתאמים לסל קל של סייבקס? ממה שבדקתי זה לא מתאים בגלל בליטה שיש באזור החיבור. משהו שמאד קל לתקן.
שאלה נוספת - האם מתוכננת בקרוב גרסה חדשה של הבייבי בוס עם שיפורים כלשהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום יהונתן,
כרגע לא. המתאם הקיים לצערי מתאים לכל הסלקלים דומי סייבקס פרט לסייבקס. מנסים למצוא פתרון פרקטי. כרגע הבעיה שאפשר לייצר מתאם שיתאים אבל אז זה יצריך כל פעם פירוק של מתאמי האמבטיה (לא הכי פרקטי).
גם לא מתוכננת גירסא משופרת, לדעתי אנחנו ברמה הכי גובהה, השיפור שכן הייתי רוצה לעשות הוא קיפול העגלה יחד עם הפגוש, כרגע מנסים לפתח פגוש חדש אבל לזה יקח זמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יויו vs איזי ווקר xsתמר23/06/2019
קובי שלום
מתלבטים בין שתי העגלות האלו (יויו או איזי ווקר xs), לבת תשעה חודשים, כעגלה שניה למצבים ספציפיים בהם אני נזקקת לעגלה קומפקטית וקלה.
היויו מאוד מומלצת ע"י אימהות רבות, ובמקביל לא הצלחתי למצא חוות דעת של משתמשים לגבי ה xs אך היא נראית לי ראויה לבדיקה.
1. האם ההבדל בזווית השכיבה משמעותי מאוד בגיל הזה?
2. האם ישנם הבדלים משמעותיים בגודל הגגון?
3. האם ישנם הבדלים נוספים כמו רוחב, זווית הושבה כדו'?
* לגבי החיסרון של תמיכה ארוכה לרגלים, וכן משענת לידיים, הבנתי שכיום ניתן לרכוש חלק לרגלים כתוספת..
בנוסף על השאלות הללו, ובהנחה שהמחיר אינו מהווה פרמטר, האם היית יכול להמליץ יותר או פחות על אחת משתי העגלות?
תודה רבה על הסיוע והקדשת הזמן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום תמר,
1. לא קריטי בגיל הזה.
2. לא, בשניהם הגגון סביר
3. גם לא הבדלים קריטיים
אכן ניתן לרכוש מעריך רגליים מקורי של יויו. פגוש מקורי אין.
היויו יותר קל, יותר נוח בניוד ולכן אם אין בעיית מחיר אני נוטה להמליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה!
תמר23/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי כסאות בטיחות לילדיםאני23/06/2019
תאומים בני 1.5 וילד ב 3.5 (מאוד גבוה...).
בן ה 3.5 עדיין נדחס בצ'יקו נקספיט. מחפשת לו כסא שישמש עד להודעה החדשה. בעיקרון אין משמעות למחיר - אשמח להמלצותייך. בבית יש בוסטר גרקו אפיקס - אין לו רצועות פנימיות כמובן, השאלה כמה זה עוד רלוונטי - גובה 110 (אולי כבר יותר), משקל 16 קג.
התאומים - מה מומלץ להם היום? אני יכולה כמובן להעביר לאחד מהם את הנקספיט של הגדול, אבל אם יש משהו מומלץ יותר - נקנה לשניהם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרקו ארגוס
אני23/06/2019יש מצב שנסע לאילת עוד 3 חודשים וחשבתי לקנות שם את הכסאות לילדים וליהנות ממחיר מוזל יותר. מצד שני, יש מצב שאני יכולה לרכוש עכשיו את הארגוס ב 800 שח.
אז השאלה מה כדאי - לחכות לאילת ולקנות בוטסר שתמליץ עליו, או לרכוש עכשיו את הארגוס. אני פשוט זוכרת שהמלצת עליו בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום,
כרגע יש הנחות מטורפות בכל החנויות, לפעמים יותר מ-20% הנחה כך שלא בטוח שזה ימשך בעוד מספר חודשים ולכן לדעתי משתלם לקנות כיום.
הארגוס מצוין ומומלץ רק לוודא שכל הכיסאות נכנסים ברכב (אלא אם זה 7 מקומות אז אין בעיה).
הנקסטפיט מומלץ, שוב אם אין בעית מקום ברכב ממליץ לרכוש עוד אחד ולהעביר את הקיים לאחד מהתאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל...
אני24/06/2019בוקר טוב!
אין בעיה של מקומות, אכן רכב 7 מקומות. בכל מקרה בן ה 3.5 יושב בשורה השלישית והגדולה (כבר בלי כסא) יושבת עם התאומים. יש לנו ורסו, כל 3 המקומות בשורה השנייה הם מושבים בפני עצמם.
חוזרת רגע לכסאות - הארגוס עדיף על הצ'יקו החדש? ועל שאר הדגמים בשוק?
לגבי הנקספיט - איתו בכל מקרה נחכה כי הם עדיין נכנסים בסלקל שנוח לי כל עוד אפשר - מרימה אותם הרבה פעמים בסלקלים מהרכב למעון/לבית. אז לקראת הנסיעה אני בטח אשאל שוב רק לוודא שאין משהו חדש בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בעוד משהו...
אני24/06/2019עניין הרצועות הפנימיות בבוסטר. אני רואה שבין הדגמים השונים, קיים גם הבדל של עד איזה גובה/משקל אפשר להשתמש ברצועות הפנימיות. אני שואלת כיוון שבאמת מדובר בילד מאוד גבוה (עם אבא מאוד גבוה), והייתי שמחה להשתמש ברצועות הפנימיות כמה שיותר - מבחינת הגובה כמובן.
אז שואלת שוב גם מבחינת פרמטר הגובה על איזה כסא אתה ממליץ. אני רואה שהארגוס הוא עד גובה 132 ברצועות הפנימיות, ואם אני לא טועה ראיתי גם כסא עד 136 (כולה 4 סמ, אבל במקרה שלו זה באמת קריטי).
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזכרתי בעוד משהו...
אני24/06/2019עניין הרצועות הפנימיות בבוסטר. אני רואה שבין הדגמים השונים, קיים גם הבדל של עד איזה גובה/משקל אפשר להשתמש ברצועות הפנימיות. אני שואלת כיוון שבאמת מדובר בילד מאוד גבוה (עם אבא מאוד גבוה), והייתי שמחה להשתמש ברצועות הפנימיות כמה שיותר - מבחינת הגובה כמובן.
אז שואלת שוב גם מבחינת פרמטר הגובה על איזה כסא אתה ממליץ. אני רואה שהארגוס הוא עד גובה 132 ברצועות הפנימיות, ואם אני לא טועה ראיתי גם כסא עד 136 (כולה 4 סמ, אבל במקרה שלו זה באמת קריטי).
וגם - הבוסטר כפי שרשמתי בשורה השלישית - אין איזופיקס. אז גם חשוב שהכסא יהיה מספיק בטיחותי בחגירה עם חגורת הבטיחות בלבד. או לחילופין - אני זוכרת שהנקספיט בטיחותי מספיק גם בחגירה עם חגורת הבטיחות? אז אולי נשים את אחד הקטנים מאחורה אם יש כסא שהוא מצויין אבל עדיף באיזופיקס. עשיתי קצת סלט...
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/06/2019שלום,
לגבי בוסטר, אכן יש דגמים עד משקלים גבוהים 30 ק"ג עם הרצועות וכאלו שעד משקלים נמוכים יותר וזה כמובן גם משפיע על הגובה. יחד עם זאת הרוב לא ימשכו עד הקצה של הגובה או המשקל כי ניתן לעבור הרבה לפני לשימוש ללא רצועות כאשר ההמלצה למשוך עד כמה שניתן. מניסיוני זה הרבה פחות מהמקסימום שהיצרן מאשר. יחד עם זאת כן ממליץ על הדגמים של עד 30 ק"ג כאשר גם הארגוס וגם הצ'יקו החדש כאלו.
הצ'יקו החדש טרם נבחן במבחן פומבי ולכן קצת קשה להמליץ עליו (למרות שאני אישית כן הייתי בוחר בו אבל זו דעתי האישית).
הארגוס נחשב לטוב ביותר של גרקו, בקרוב יצא דגם נאוטילוס חדש אשר טוב ממנו אך אין צפי מתי ישווק בארץ, בארה"ב כבר משווק.
לגבי חגירה עם חגורה, דווקא הנקסטפיט אמנם בטוח אבל מסורבל בחגירה, שני הבוסטרים שציינו ובמיוחד הנאוטילוס החדש סופר נוחים להתקנה עם חגורה ולכן עדיף לחגור מי מהם ולא את הנקסטפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע סדר...
אני25/06/2019אם אני מדרגת את הארגוס, נאוטילוס החדש והצ'יקו החדש, אז:
נאוטילוס
ציקו
ארגוס?
כי אם כן אולי שווה לי לחכות עוד קצת בשביל שאולי יהיה יותר מידע על הציקו ואולי הנאוטילוס יגיע?
ולגבי הנקספיט - אם הוא ככ מסובך לחגירה אז חמה כדאי לתאומים? מסובך לחגירה הכוונה של הילד או של הכסא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/06/2019שלום,
בדירוג אז נאוטילוס חדש, ארגוס, נאוטילוס נוכחי ולגבי הצ'יקו כפי שציינתי אין נתונים נכון להיום.
הנקסטפיט מהדור הראשון יחסית מסורבל לחגירה עם חגורה, כל הנקסטפיטים החדשים מסדרת IX (כנ"ל למייפיט) הרבה יותר נוחים להתקנה עם חגורה בגלל מנגנון חדש. הכוונה לחגירת הכיסא עם חגורת בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי הכסא לתאומים
אני08/07/2019אז יש לנו נקספיט אחד של בן ה 3.5 שיעבור לתאומים. השאלה אם לקנות עוד נקספיט או שיש המלצה לכסא אחר? ואם כדאי להחליף את הנקספיט או שאפשר להישאר איתו?
אין תקציב, אבל כמובן שאם יש משהו טוב וזול - נשמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי כל הכסאות
אני08/07/2019לגבי הבוסטר של הגדול והכסאות בטיחות לתאומים - יש לי איזופיקס רק בחלק מהמושבים. אז חשוב שיהיו כסאות שגם אם החגורת בטיחות עדיין בטיחותיים... או לחילופין - מה עדיף עם האיזופיקס ומה אפשר עם החגורת בטיחות.
וגם - המיי פיט החדש נמכר עכשיו ב 900 שח - כדאי? לא הדגם המתקדם יותר שהבנתי שהחגירה שלו יותר טובה... אבל שוב - אין כוונות להעביר את הכסא מרכב לרכב. חוגרים לפי ההוראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/07/2019שלום,
המייפט טוב ולדעתי נוח להתקין גם את הדגם הזול.
גם את דגמי הצ'יקו החדשים נוח להתקין עם חגורה, הדגם הקיים שלכם פחות נוח ולכן אותו הייתי ממליץ להתקין עם האיזופיקס. לגבי השאר זה לא משנה מה שנוח ומסתדר לכם ברכב. כמוכן אפשר לרכוש בחנות עם מתקין מורשה שיתקין לכם הכל ברכב אם גם ככה כלום לא יוצא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/07/2019שלום,
הנקסטפיט מעולה כך שלא צריך לקנות כיסא במקומו. לרכישה גם הייתי ממליץ על נקסטפיט גם היום אם התקציב מאפשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות מגיל לידהמרים23/06/2019
שלום וברכה,
אנחנו רוצים לקנות כסא בטיחות שמתאים מגיל לידה (יש לנו סלקל ישן שצריך כבר להחליף. רצינו דווקא כסא בטיחות כי התינוק בוכה הרבה בנסיעות ואולי כסא יקל עליו. אין לנו צורך להעביר לעגלה כך שהיתרון הזה של הסלקל לא רלוונטי לנו).
הרכב צר יחסית (טויוטה קורולה 2004), ויש שלושה ילדים מאחורה (בבוסטר ובכיסא תינוק), כך שהכסא לא יכול להיות רחב מידי.
נשמח להמלצה לכסא מתאים, במחיר סביר ולא יקר מידי, וכמובן בטיחותי ואיכותי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום מרים,
לדעתי הכיסא הכי מומלץ לכם הוא גרקו סלים פיט. הוא בטיחותי, צר, איכותי ונוח. מחירו טיפה מעל 1000 ש"ח שזה לדעתי מחיר סביר ביחס לתמורה שמקבלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטר 2 ובייבי בוס טייגררותם21/06/2019
היי קובי,
מתלבטים מאוד בין שתיהן.
הבנתי שבטייגר יש רק 3 מצבים בטיולון, האם באויסטר יש יותר?
מבחינת משקל האויסטר כבדה יותר והקיפול שלה עם הטיולון גדול יותר, מלבד זאת אתה מכיר עוד חסרונות שלה?
מבחינת גודל האמבטיה והמשקל המקסימלי- יש הבדל? אשמח לדעת גם מבחינת הטיולון.
מתכננים לקנות סלקל שיתחבר לעגלה, יש הבדל משמעותי בבטיחות הסלקלים שמתחברים לכל עגלה?
האויסטר עולה סביבות 5000 עם הכל (חוץ מבסיס לרכב), מה מחיר הטייגר? והיכן ניתן להתרשם באזור המרכז?
האם האויסטר 3 מחפה על החסרונות של ה-2?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום רותם,
באויסטר יש 4 מצבים לעומת 3 בטייגר אבל, זווית השכיבה בטיולון של הטייגר ישרה יותר.
האוסיטר כבדה משמעותית מהטייגר, הפרש של כ- 2.5 ק"ג.
האויסטר גדולה משמעותית בקיפול יחד עם טיולון, בחלק גדול מהרכבים היא לא תיכנס אלא רק בפירוק הטיולון טרם הקיפול. הטייגר תיכנס ברוב המוחלט של הרכבים. כמוכן את הטייגר ניתן לקפל עם הטיולון גם כשהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה, את האויסטר ניתן לקפל רק כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה.
מתחברים אותם סלקלים על שתי העגלות למעט שבאויסטר גם מתחברים סלקלים של סייבקס.
הטייגר נמכרת סביב ה- 3000 ש"ח ללא סלקל. תלוי איזה סלקל מוסיפים, ההמלצה שלי לג'ואי איי ג'ם שעולה סביב ה- 700 ש"ח.
האויסטר 3 בהחלט מפצה על כל חסרונות ה-2 הקיפול קטן יותר, המושב שוכב יותר, יחד עם זאת היא כבדה יותר בכ-קילו ועדיין הקיפול יחסית גדול (אבל בניגוד ל-2 תיכנס לרוב המוחלט של הרכבים).
את הטייגר מוכרים בבייבי לאב, מורד גיליס, תינוקות זה אנחנו ב"ב, מקס בייבי פ"ת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל ומשקל אמבטיה וטיולון
רותם23/06/2019היי קובי, תודה רבה!
לגבי גודל ומשקל מקסימלי של האמבטיה והטיוליון עבור שניהם יש יתרונות וחסרונות שאתה מכיר?
תודה שוב ושבוע טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/06/2019שלום רותם,
שניהם זהים מבחינה זו.
ההמלצה שלי לגשת ולבדוק כל אחת, לשים בתוכן משקל של 9 ק"ג לפחות, לטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לאחר מכן לנסות לתפעל לבד (לחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים בטיולון וכו') ולסיום, לקפל יחד עם הטיולון כל אחת מהן.
לאחר מכן תוכלו לקבל החלטה מושכלת מה נכון או מתאים לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת טיולון לגן ולנסיעה לחו"לאורי21/06/2019
שלום,
אנחנו מחפשים טיולון פשוט יחסית וטוב לילד
כזה שאפשר לסוע איתו לחו"ל ולהשאיר בגן
שמענו על היויה- האם זה טיולון טוב לילד?
נשמח להכוונה ולהצעות נוספות אם יש.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת טיולון לגן ולנסיעה לחו"ל
אורי21/06/2019הכוונה היא לעלות את הטיולים איתנו לת"א הנוסעים
תשובה
קובי סופר21/06/2019שלום אורי,
היויה לא נמכר בישראל וטוב שכך לדעתי. רמתו מאוד נמוכה. כמוכן רכישה שלו מחו"ל תוביל לרכישת מוצר ללא אחריות וללא אישור מכון התקנים.
הכי דומה ליויה זה טיולון מיק בייבי שגם ניתן לעלות איתו לטיסות, הוא נמכר סביב 800 ש"ח. יש עוד מגוון דגמים שמתקפלים לעליה למטוס אך מחירם גבוהה יותר. כמוכן ישנם כאלו שבחברות תעופה מסוימות יורשו לעליה וחברות שלא ירשו. לכן המיק בייבי יורשה בכל חברה ועוד מגוון דגמים אך תלוי מהו התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת טיולון לגן ולנסיעה לחו"ל
אורי21/06/2019בהנחה שאין הגבלת תקציב על איזה דגמים תמליץ? (שוב, במטרה לעלות איתו לטיסה)
תשובה
קובי סופר21/06/2019שלום אורי,
יש 3 דגמים מלבד המיק בייבי שמורשים בכל החברות (ככל שידוע לי). כולם ברמת פרימיום.
בייבי זן יויו +
מקלארן אטום
ארגו
יש גם בייבי ג'וגר סיטי תור 2 אבל כרגע לא נמכר בארץ
מה-3 הארגו הכי זול ומגיע עם המושב הכי תומך לדעתי.
המקלארן והיויו יותר נוחים לניוד לדעתי (לדעתי המקלארן טיפה יותר) ולכל הש-3 יש מדרך רגליים מתכוונן אך ביויו צריך לרכוש אותו בתוספת תשלום.
ממליץ למצוא מקום שיש בו את כל השלוש, להושיב את התינוק, לטייל טיפה עם כל אחד, לראות מה נוח לו, מה נוח לכם בניוד, לאחר מכן לנסות לתפעל ולשנות מצבים ולסיום לנסות לקפל לבד כל אחד מהם ואז לקבל החלטה מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא ביטחות לרכב- התייעצותרינת21/06/2019
שלום,
מאוד מתלבטים בין הברייטקס, 3 הגנות ראש לצ'יקו zip. מה ההבדל המשמעותי בין הדגמים? על מה היית ממליץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/06/2019שלום רינת,
לא הבנתי איזה דגם של ברייטקס, בכל מקרה, כל הדגמים מסדרת קליק טייט של ברייטקס ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר וכך גם הצ'יקו, לכן לדעתי ההמלצה ללכת על מה שנוח יותר לתינוק. ממליץ להושיב בחנות ולראות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות ילדה שניהנועה21/06/2019
היי קובי,
יש לי התלבטות רצינית כבר תקופה בין כמה עגלות. חשוב לי מאוד: שכיבה מלאה, דו כיוונית, גגון גדול ובעל כיסוי משמעותי, בולמי זעזועים טובים. יחד עם זאת מחפשת בכל זאת עגלה שהמשקל שלה בחלק התחתון של הסקאלה ושנוח לקפל אותה. תכננתי להוציא בין 2000-3000 ש"ח.
מתבלטת בין הסירקל רבאנה, סיילו xl, בייביבוס טייגר וסלסה 2019 (שרק אם יהיה פער משמעותי לטובתה אלך עליה בגלל המחיר).
דבר נוסף, לעגלה יחובר טרמפיסט אז הייתי כן רוצה שתהיה נוחה במידה מסוימת לילדה הגדולה שתרכב עליו.
אשמח לתובנות שלך בעניין.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/06/2019שלום נועה,
ראשית, הסלסה והסירקל הן לא בחלק התחתון של המשקל, הן יותר לכיוון האמצע +. שנית יש כיום סלסה 2019 (עם השכיבה המלאה) במבצע 3000 ש"ח כך שהיא בסקאלת המחיר.
מבחינת גגונים, קפיצים, נוחות ניוד וחיבור טרמפיסט הסלסה מנצחת לדעתי. מצד שני היא והסירקל הכבדות מה-4 וגדולות בכ- 30% לאחר הקיפול מהסיילו או הטייגר.
הסיילו והטייגר יותר קלות וקומפקטיות, הטייגר קלה יותר בכ- קילו וטיפה יותר קטנה לאחר הקיפול. כמוכן לדעתי הטייגר יותר נוחה לניוד והגגונים שלה טיפה יותר גדולים + יש לה רשתות איוורור ולכן, אני חושב שהיא עונה טוב יותר לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על עגלת תינוקהילה20/06/2019
שלום קובי,
מחפשת עגלה קלילה,נוחה וקומפקטית (אוטו קטן) ועם זאת יציבה ומרווחת. גרה בעיר אז אין בעיה עם גלגלים קטנים. צריכה עגלה שתתאים לעלייה וירידה במדרגות בלי יותר מידי מאמץ.
תקציב עד 3000 שקלים לאמבטיה+טיולון
חשבתי על הדגמים cielo של ספורטליין או balios s של סייבקס.
אשמח לשמוע את דעתך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/06/2019שלום הילה,
עגלות קטנות בדרך כלל אינן מרווחות. הבליוס לדעתי פחות עונה לדרישות כי הקיפול שלה יחסית גדול. היא גם לא קלילה.
הסיילו עונה טוב יותר לדרישות שלך במשקל, גודל קיפול וכו'.
הייתי ממליץ לבדוק גם את בייבי בוס טייגר שיותר קלה מהסיילו, טיפה יותר מרווחת בטיולון, נוחה יותר לעליה וירידה ממדרכות וקומפקטית ביותר. היא גם נכנסת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)