פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• סלקל אינגלזינה בעגלה- בירור
    טל
    17/07/2019

בקריאה בפורום ראיתי שאחד מהחסרונות של עגלות האינגלזינה, הוא העובדה שרק סלקל של אינגלזינה מתאים עבור העגלה (והוא פחות מומלץ).
    האם הכוונה לסלקל שקונים בנפרד? אם גם ככה לא התכוונתי לקנות ולהשתמש בסלקל, אני מניח שהחיסרון הזה לא רלוונטי עבורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    17/07/2019

שלום טל,

אכן כן, אם לא רוכשים את הסלקל של אינגליזנה ה"חיסרון" לא רלוונטי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיק טק או וייפר
    גל
    16/07/2019

היי,
    רציתי לדעת על מה תמליץ יותר טיק טק פלוס של מאמ או וייפר של ספורטליין ומדוע?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיק טק או וייפר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/07/2019

שלום גל,

זה יותר תלוי בדרישות שלכם.
    הוייפר לדעתי יותר נוחה בניוד, הסל גדול יותר, הגגון גדול יותר ומצד שני הטיקטק יותר קלה במשקל, יותר נוחה בקיפול (לא באופן משמעותי אבל הוייפר יותר נוחה לפתיחה), הטיקטק יותר קטנה ברוב חברות התעופה יהיה אפשר לעלות איתה לטיסה.

לכן לדעתי אם לא קריטי נושא המשקל וגודל הקיפול הוייפר לדעתי עדיפה אבל כפי שציינתי פחות פרקטית כטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיק טק או וייפר

גל
    17/07/2019

היי קובי
    תודה רבה על התשובה !
    האם אתה יודע להגיד לי את ההבדל במדויק של המשקלים כי בכל אתר רשום משקל אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/07/2019

שלום גל,

אין לי נתון מדויק, צריך לבדוק על משקל. לצערי לא יצא בזמן הקרוב להיות בחנות שיש בה משקל. אנסה לבדוק על האריזות ולהשיב בהקדם, בדרך כלל מצוין על האריזה המשקל האמיתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיק טק או וייפר

גל
    18/07/2019

תודה על המענה
    על הקרטון של הטיק טק רשום 6.8 ובכל האתרים הוא רשום 6.3
    האם זה הגיוני? או שעל גבי הקרטון זה מחושב כולל הקרטון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/07/2019

שלום גל,

אם רשום N.W על הקרטן זה אומר משקל נטו למוצר ללא אריזה.
    אם רשום G.W על הקרטון זה אומר משקל ברוטו למוצר כולל משקל האריזה.
    להערכתי המשקל יותר קרוב ל-7 ק"ג מאשר ל-6 ק"ג.
    לצערי לא יצא להסתובב בחנויות שמוכרות את שניהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיק טק או וייפר

גל
    21/07/2019

תודנ על כל העזרה
    הלכתי לחנות ובדקתי את שתיהן
    ובסוף הלכתי על הטיק טיק מאמ בגלל המשקל והקומפקטיות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן ישיבה בכיסא בטיחות
    ליז
    16/07/2019

היי,

ידוע לך כמה זמן ניתן להושיב ילד בן 5 וחצי חודשים בכיסא בטיחות?

לקביעת תור
    סגירה
    זמן ישיבה בכיסא בטיחות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/07/2019

שלום ליז,

ההמלצה היא עד 30 דק' ברצף ועד 45 דק' בסה"כ ליממה.
    לדעתי ככל שהם גדלים מגיל חצי שנה משך הזמן יכול להתארך ומגיל שנה כבר אפשר גם נסיעות של כמה שעות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות לילד שני
    שיראל
    15/07/2019

היי!
    ב"ה נולדת אחות קטנה לילד בן שנתיים.
    יש לנו ברכב צ'יקו נקסטפיט שקנינו בסוף 2017. בסך הכל מרוצים ממנו.
    מחפשים כיסא בטיחות נוסף, שיהיה בדרגת בטיחות גבוהה ככל האפשר ועם זאת שלא יתפוס יותר מידי מקום ברכב.
    אמורים לקנות בקרוב טויוטה קורולה או יונדאי i25, בינתיים מתניידים ברכב של ההורים( קורולה)

ראינו צ' יקו נקסטפיט ix זיפ. אני אוהבת בו את זה שהאריכו את הרצועות.
    ראינו גם נונה, שלא מוכר לי אך המחיר יותר משתלם מהצ'יקו, למרות שהבד לא נושם.
    בחנות אחרת ראינו סייפטי 1st שהוא כיסא משולב( למרות שלא כ"כ התחברתי)

תוכל להמליץ על כיסא טוב ובטיחותי, גם לא מבין הדגמים הנ"ל? המחיר לא משנה

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות לילד שני

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/07/2019

שלום שיראל,

אני הייתי שוקל ללכת על צ'יקו מייפיט לבן השנתיים, תופס פחות מקום ברכב וישמש את הגדול עד גיל 10 שנים כבסוטר.
    לתינוק הייתי מעביר את הנקסטפיט הקיים.
    כמובן שזה גם יתן חיסכון כספי קטן ולדעתי זה הרבה יותר פרקטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך (:

שיראל
    17/07/2019

וואלה, לא חשבתי על לקנות לגדול... רעיון מעולה!
    הבנתי שבכללי כיסאות משולבים לא כל כך מומלצים. המייפיט לא בקטגוריה הזו? (בגלל שהוא לא מגיל לידה?)

האם זה הכיסא בטיחות המשולב עם בוסטר הבטיחותי ביותר שקיים או שיש עוד כיסא שאתה ממליץ עליו? (המחיר כרגע לא משנה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/07/2019

שלום שיראל,

יש כיסאות שמפרקים להם חלקים ואט אט הופכים בוסטר
    ויש בוסטר שהוסיפו לו רצועות, סוג שונה של מוצר ולרוב יותר בטוח מכיסא שהופך לבוסטר. המייפיט בקטגוריה של בוסטר שהוסיפו לו רצועות. לדעתי מלבדו גרקו נאוטילוס גם מומלץ, מה שכן יש כבר דור חדש ומתקדם שלו בארה"ב ועדיין לא בישראל ולכן הצ'יקו לדעתי יותר מתקדם וחדשני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה רבה

שיראל
    17/07/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון דו כיווני- - בירור
    מסודי ביטון
    15/07/2019

היי, אני אשמח לעזרה בטיולון דו כיווני. הילדה שלי בת 5 חודשים. עד עכשיו השתמשתי בעגלת אינגלזינה עם אמבטיה מושלמת בעיניי לתינוקות. אני רוצה לעבור למשהו קליל יותר אבל עדיין שתהיה דו כיוונית, נוחה ויחסית מרווחות, עם שכיבה מלאה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון דו כיווני- - בירור

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום מסודי,

לדעתי קצת בעייתי מכיוון שהדו כיווניות בדרך כלל הן עגלות שמגיעות עם אמבטיה, גם כאלו שלו בדרך כלל כבדות ובאזורים של 9 ק"ג ומעלה, הקיפול גדול וכמעט כפול משל טיולון, לכן גם אם נמצא דגם שעונה לדרישות, עדיין להערכתי קיים סיכוי גדול שתקנו טיולון.

הכי קומפקטית מאלו שנמכרות רק כטיולון היא בייבי ג'וגר סיטי טור דלוקס. לדעתי הניוד לא נוח והיא לא קלילה (באזור 10 ק"ג לשלדה + טיולון).
    דגם הסולה יכול להיות רלוונטי במחיר, לקחת בחשבון שהקיפול גדול יחסית וגם כאן המשקל כ- 10 ק"ג.

בי 5 גם אופציה טובה אך יקרה יחסית. היא שוקלת קצת פחות מ- 10 ק"ג לשלדה + טיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לתינוק בן שנה
    מונא
    15/07/2019

שלום רב,
    אני מחפשת כסא בטיחות שיתאים לתינוק בן שנה ומעלה. כסא בטיחות נוח ביותר (כי יש לנו פעמיים בשבוע נסיעות ארוכות), בעל אפשרות שכיבה, וגם הזזה ימינה ושמאלה (לדוגמא להפנות את הכסא אלי במידה ואני יושבת לידו), בטיחותי ביותר.
    לגבי מחיר, אין שמץ של מושג כמה כסא בטיחות אמור לעלות, לכן אפשר לקבל מספר אופציות בעלי מחירים שונים אבל הדגש יהיה על הקריטריונים הראשונים ולא על המחיר.

דבר אחרון, האם יש כסא בטיחות שיענה על כל הדרישות וגם יתאים לתינוקות מגיל הלידה (לתינוקות הבאים בעתיד בעזרת השם?).

תודה רבה מראש,
    ימונא

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לתינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום מונא,

ראשית כיסא מסתובב אסור שיפנה אלייך בזמן נסיעה! זה נועד או לסובב בקלות למצב של פנים לכיוון הנסיעה או נגד או, כדי שיסובבו לכיוון הדלת בהכנסת התינוק להכנסה קלה ונוחה יותר.
    בניגוד להרבה דברים בכיסאות בטיחות למחיר יש השפעה לנוחות ולבטיחות.
    באזור של 800-900 ש"ח ההמלצות שלי הן לגרקו סייז פור מי (או מיי סייז בשמו החדש) או גרקו סלים פיט, שניהם מעולים ונוחים וברמת בטיחות גבוהה, מתאימים מלידה ומגיעים לזווית שכיבה טובה.

עד 1400 ההמלצה שלי לצ'יקו נקסטפיט שלדעתי הכי נוח לתינוקות בעיקר מגיל לידה.

באזור 1600 ההמלצה שלי היא לגרקו ריקליין אנד רייד, דגם חדש של היצרן שמציע יתרון ענק על כל הכיסאות האמריקאים המתחרים, ניתן לשנות לו מצבי שכיבה/ישיבה גם כשהוא חגור, בשאר הדגמים האמריקאים, גם אלו שרשמתי, כדי לשנות זווית שכיבה צריך לפרק את כל הכיסא מהאוטו, כלומר לא ניתן לעשות זאת תוך כדי נסיעה.
    מלבד הגרקו הפטנט קיים גם בכיסאות אירופאים אך הם עד משקלים נמוכים יותר ולדעתי פחות מתאימים מלידה. אני אישית ממליץ רק על כיסאות מתקן אמריקאי כמו כל אלו שרשמתי.

רכישה בסכומים זולים יותר לדעתי תוביל לרמת נוחות פחות טובה משמעותית מהכיסאות שרשמתי, מדובר או בכיסאות שבדרך כלל קונים ככיסא שני או כיסאות ברמת בטיחות נמוכה לפי דעתי (תלוי בדגם הוא היצרן אך לדעתי אין טעם לסקור אף אחד מהם כי הם לא לדרישות שלך).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי גוגר סיטי טור לאקס
    דורית
    14/07/2019

היי קובי, הייתי שמחה לשמוע את דעתך על הסיטי טור לאקס. לא ממש מוצאת חוות דעת על העגלה ושוקלת לקנות - נראית נוחה, טיולון נראה מרווח יותר מהסייבקס מיוס (שגם חשבתי עליה) ובעיקרון אני יודעת שבייבי גוגר נחשב לטוב, וכמובן שהמחיר גם אטרקטיבי. אני מחפשת לקנות עגלה שאוכל למשוך כמה שיותר כי אין לי כוונה לקנות גם טיולון אחכ..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי גוגר סיטי טור לאקס

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום דורית,

בחו"ל חוות הדעת לגביה חלוקות. התלונות המרכזיות הן על ברקס קשה לתפעול ונוחות הניוד. כמוכן חשוב לציין שהקיפול שלה יחסית נוח אך הפתיחה לא ידידותית.
    בנוסף חשוב לציין שאמנם מכל העגלות הקומפקטיות בסגנון, הסיטי תור אמנם מתקפלת הכי קטן ולמימדי טיולון אבל, היא יחסית כבדה ושוקלת כ- קילו וחצי יותר מהסייבקס לדוגמא.
    כפי שציינתי יכולת הניוד שלה בינונית ומטה לדעתי, מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכות כאשר יש תינוק בעגלה (ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג ולעלות מדרגה כדי להבין).
    לדעתי מדובר במוצר בינוני ולא קרוב לפרקטיות שהסיטי מיני מציעה (נוחות קיפול, נוחות פתיחה, נוחות ניוד וכו'). מצד שני היא כבר מיושנת וחד כיוונית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

דורית
    15/07/2019

תודה כל המענה המהיר.
    על איזו עגלה כן היית ממליץ אז- שוב אציין שאני לא מעוניינת להחליף בשלב מאוחר יותר לטיולון אלא לקנות עגלה שתשמש אותי כמו שצריך.. אציין כי אין לי בעיית מקום באוטו אבל אשמח למשהו קל שאוכל לקפל ולהכניס לרכב בקלות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום דורית,

לגבי המשקל, הרבה פעמים היצרנים לא מפרסמים נתון נכון, הם מפרסימים לדוגמא משקל ללא גלגלים. כשמרימים את שתיהן יחד עם טיולון מרגישים הבדל. בדקתי כל אחת על משקל והנתון המדויק שקיבלתי הוא: מיוס 8.6 ק"ג, סיטי טור 9.1 ק"ג כלומר פער של כחצי קילו ולא קילו וחצי כמו שרשמתי.
    אולי בגלל המבנה היותר דחוס הטור מרגישה טיפה כבדה ממה שהיא באמת.

לגבי עגלות, מניסיוני, כמעט בכל עגלה קיים סיכוי שתקני עוד טיולון, הטיולונים שוקלים באוזר 5-6 ק"ג (פער משמעותי), יותר קטנים בקיפול למרות שזה פחות קורץ לך כרגע אך אולי בעתיד תרגישו שכן (כי זה מה שקורה בהרבה מקרים). בנוסף במבצעים לפעמים המחירים של הטיולונים מצחיקים אז ההורים רוכשים גם שיהיה וגם לשמר את העגלה לילד הבא!
    לכן בדרך כלל ככלל, אני לא ממליץ להתמקד ברעיון שהמוצר ישמש לאורך כל הדרך. תתמקדו במה שנראה לכם הכי נוח לתינוק שלכם ולדרישות שלכם.

לגבי המלצות חוץ ממיוס וסיטי טור, הייתי מוסיף את בוגבו בי למרות שהיא כבדה מה- 3 (בבדיקה שלי כ- 10 ק"ג), לדעתי היא יותר נוחה מהן בניוד ולעליה וירידה ממדרכות. לדעתי לא תרגישו את הפער במשקל ולי היא מרגישה יותר נוחה בהרמה לרכב מאשר הטור דלוקס או המיוס.
    אופציה נוספת היא בייבי בוס טייגר, שוקלת כמו המיוס, נוחה לניוד כמו הבי ואף יותר בדרך משובשת, טיפה יותר גודלה לאחר הקיפול אך לא באופן משמעותי כלל. מצד שני היא הכי מרווחת לתינוק ויש לה את הגגון הכי גדול בטיולון עם רשת איוורור רצינית.
    לדעתי ברכישת כל אחת מה- 4 אין צורך ממשי בטיולון ואפשר בהחלט למשוך עד שאין צורך בעגלה אבל, כפי שציינתי, זה כבר תלוי בהורה.

וכמו שאני רושם תמיד, תתמדקו וצמצמו ל-2-3 עגלות. שימו משקל של 9-12 ק"ג (משקל ממוצע של תינוק בגיל שנה), תטיילו בחנות עם כל עגלה, צאו מהחנות, תעלו ותרדו מדרכה כך תרגישו את נוחות הניוד היומיומית. נסו לתפעל כל עגלה, לחבר אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים ולבסוף לקפל ולהרים לרכב. כמו שרשמתי קודם לפעמים הנתונים היבשים לא רלוונטיים. בהרבה מקרים עגלה ששוקלת 12 ק"ג תהיה יותר נוחה לדחיפה ולעליה וירידה ממדרכות מאשר עגלה ששוקלת 8 ק"ג וזה יורגש גם בעליות. אני אומר תמיד שדוחפים את העגלה 99% מהזמן ומקפלים ומרימים לאוטו 1% מהזמן (אלא אם יש לעלות קומות ברגל עם העגלה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי טור לאקס

דורית
    15/07/2019

אגב לגבי משקל העגלה - בדקתי ושוקלת בדיוק כמו המיוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו מכיר עגלת פלי Pali Connection עם אמבטיה מתקפלת?
    אהוד
    14/07/2019

היא באמת שווה? היא יציבה ונוחה? החזיקה לכם יותר מילד אחד?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום אהוד,

מדובר בעגלה חדשה ולכן לא תוכל לקבל חוות דעת לגבי אורך החיים של המוצר. אני אישית פחות ממליץ על העגלה כאשר הסיבות הן:
    1. הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים שהוכיחו זאת, רצוי שהתינוקות יהיו מול ההורים עד גיל שנה +, בדגם זה מגמר השימוש באמבטיה התינוק פונה לכיוון הנסיעה.
    2. שינוי המצבים מתבצע בעזרת שרוך, מנגנון מאוד לא נוח עם בלאי מהיר יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריטקס בולווארד? צ'יקו נקספיט ?IX
    לירון
    14/07/2019

היי קובי,
    אנחנו מתלבטים בין בריטקס בולווארד לצ'יקו נקספיט IX זיפ, לילד בן 1.9.
    השאלות שלי הן:
    1. שני הכיסאות נראים די גדולים, ובשלב ראשון נשתמש בהם נגד כיוון הנסיעה. האם הם גדולים מדי ליונדאי i20? שניהם יחייבו אותנו להזיז את מושב הנוסע הקדמי קדימה עד הסוף? הכוונה היא להתקין את הכיסא במושב האחורי מימין, באמצעות חגורת הבטיחות.
    2. מה ההבדל בין צ'יקו נקספיט IX לבין צ’יקו נקסטפיט זיפ מקס?
    תודה,
    לירון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/07/2019

שלום לירון,

1. אכן הכיסאות גדולים, כן יהיה צורך בהזזת הכיסא הקדמי, אני לא בטוח שעד הקצה אבל קרוב לכך. לדעתי בצ'יקו טיפה פחות בגלל זווית השכיבה שלו.
    מצד שני אם הכוונה להתקין אם חגורה, בברייטקס ההתקנה יותר קלה (אם הולכים על הצ'יקו ואם לא מתכוונים לפרק והרכיב מהרכב, התקינו אם מתקין מורשה כך היתרון של הברייטקס לא רלוונטי).
    2. המקס מציע מרווח רגליים גדול בכ- 25% מהנקסטיפ הרגיל או כמעט כל כיסא, זה רלוונטי במיוחד למי שרוצה להתקין את הכיסא כנגד הכיוון גם בגילאים שקרובים לשנתיים, בשאר הכיסאות הרגליים של התינוק יגעו בגב המושב האחורי (בגיל ממוצע של שנה ושלושה חודשים) והישיבה נגד הכיוון לא תהיה נוחה. בגלל שהמון הורים (בעיקר בארה"ב) מעדיפים ובצדק שהתינוקות יהיו נגד הכיוון עד גיל שנתיים, בצ'יקו יצרו את הדגם הזה שפותר המון בעיות וחוסר רצון של תינוקות לשבת נגד הכיוון כאשר אחת מהסיבות היא אי הנוחות של התינוקות ברגליים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת סירקל רבאנה- המלצה
    רויטל
    14/07/2019

היי קובי, אשמח לעזרתך, אני מחפשת עגלה שמתאימה גם לדרכים משובשות, לא כבדה מדי (עד 11 ק״ג) ובתקציב בסביבות 2000 ש״ח.
    מהמלצות קודמות שלך מתלבטת לגבי 3 דגמים:
    1. ג׳ואי כרום/דלוקס- מה בדיוק ההבדלים ביניהם, האם ייתכן שהכרום שוקלת 9.7 ק״ג לעומת הדלוקס ששוקלת כמעט 12 ק״ג. מבלבל כי בכל מקום כתוב משקל שונה.
    2. סולה 2
    3. סירקל רבאנה- לא נתקלתי בהרבה מידע עליה, כמו הקיפול שלה, האם נח ומה מידותיה לאחר קיפול? האם תנוחת השכיבה היא מלאה או בעירסול? האם אתה עדיין ממליץ עליה ביחס לאחרות שציינתי?

בנוסף שוקלת עוד 2 עגלות נוספות בתקציב גבוה יותר, תוהה עד כמה שווה לעלות את התקציב ועד כמה יותר מוצלחות ובמה:
    1. פג פרגו- פופ אפ- עד כמה מתאימה לדרכים משובשות?
    2. אויסטר 2- הבנתי שהקיפול שלה מסורבל וגדול, תוהה אם בכל זאת שווה להתפשר על כך (תתאים לרכב שלנו) אם מבחינת יציבות, תעמוד טוב יותר בדרכים משובשות?

תודה,
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת סירקל רבאנה- המלצה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/07/2019

שלום רויטל,

1. הדלוקס מציעה גלגלים טובים יותר ומערכת קפיצים כך שהיא הרבה יותר מתאימה לך, היא אכן נושקת ל- 12 ק"ג והדגם הרגיל קל יותר בכ- קילו ובאזור ה- 11 ק"ג.

2. אופציה טובה, יש לקחת בחשבון שהקפיצים שלה סופר קשים לכן תלוי כמה הדרך משובשת.

3. הראבנה מציעה טיולון עם שכיבה שטוחה. הקפיצים שלה טובים יותר משל הסולה ושל הכרום ומהשלוש היא גם היחידה עם קפיצים בגלגלים הקדמיים. לדעתי לדרך משובשת היא עדיפה, היא שוקלת כמעט כמו הכרום דלוקס לכן יש לקחת בחשבון את נושא המשקל. בקיפול היא די זהה לסולה והכרום.

לגבי ה-2 האחרות, האויסטר 2 לדעתי מיושנת, מאוד מסורבלת וענקית בקיפול יחד עם הטיולון, נמכרת כבר האויסטר 3 ששופרה בדיוק בנושא הקיפול. לדעתי האויסטר 2 גם לא תיתן עדיפות לשלושת העגלות שציינת. האויסטר 3 יקרה מאוד וגם יותר כבדה.
    לגבי הפג, גם היא לא משולמת לדרכים משובשות והניוד די זהה לשלושת העגלות שציינת, בשדרוג לשלדת S יהיה שיפור קל בניוד בדרך ישרה, גם בפג הקפיצים מאוד קשיחים ולכן ככל שהדרך תהיה משובשת כך נוחות הניוד תרד לדעתי.

דווקא אם מטפסים בתקציב, באזור ה- 3000 ש"ח אפשר לרכוש את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שהיא כבר שיפור משמועתי בניוד בדרך משובשת, הקיפול קומפקטי (כמו הסולה) ומתאים לכל רכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלסה 4

רויטל
    14/07/2019

היי קובי,
    תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. לגבי עגלת הבלסה תקן אותי אם אני טועה אבל מצב השכיבה שלה הוא עם רגליים מקופלות?! פחות מתחברת לזה. יש לך המלצה על עגלה אחרת בתקציב של 2000-3000 ש״ח, שנחשבת לדי יציבה בדרכים משובשות, נוחה לקיפול, לא כבדה מדי, יחסית גבוהה וזווית שכיבה מלאה (ולא בעירסול)?
    ברור לי שאין עדלה שיש בה הכח אבל גם אחת שעונה על רוב הקריטריונים שציינתי תהיה מבורכת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/07/2019

שלום רויטל,

החל מדגמי 2019 יש לסלסה מושב חדש, גם יותר מרווח, גם עם שכיבה מלאה (שטוחה), גם עם גגון גדול יותר וגם שינוי המצבים ביד אחת במקום 2 ידיים. מחירה בדרך כלל 3600 ש"ח, כרגע יש מבצע לאמבטיה + טיולון ב- 2990 ש"ח, לדעתי אף עגלה בשוק לא מספקת את התמורה למחיר כמו הסלסה.
    היא עונה לגבי רוב הדרישות, רק לגבי המשקל אתם צריכים לבדוק, היא טיפה מעל 11 ק"ג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארמדילו xy

רויטל
    16/07/2019

היי קובי, תודה רבה על התשובות המהירות,
    אחרי שבחנתי חלק מהעגלות, גיליתי את הסולה 2 כרום (הבנתי שמתקפלת קומפקטי יותר מסולה 2 הרגילה) ואת הארמדילו xt. אודה לך אם תוכל להביע דעתך עליהם מבחינת דרכים משובשות וקיפול שלהם לרכב (קומפקטיות). ומה ההבדל בין ה-Xt השונים בארמדילו?
    תודה ענקית🙏

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/07/2019

שלום רויטל,

כל הסולות לדורותיהן סולה 1, 2, כרום או רוז גולד, כולן מתקפלות לאותו הגודל בדיוק.
    לגבי ארמדילו, מומלץ לקנות את הXT3, לא סתם היא החליפה את ה-2 נעשו שיפורים שפתרו דברים לא מוצלחים ב-2 ובעיקר נושא הניוד השתפר. החיסרון הגדול שהמשקל קפץ!

בינה לסולה, לדעתי הניוד די זהה בעיר, עם הפליפ יהיה יותר נוח לעלות ולרדת מדרכות. בדרך משובשת לדעתי לפליפ יתרון בגלל קפיצים עדיפים. הסולה קלה יותר בערך בקילו.
    הXT יותר נוחה לקיפול לדעתי ומתקפלת ביד אחת. היא יותר קטנה לאחר הקיפול מהסולה בכ- 30%.
    לסיכום אני חושב שהפליפ יותר מתקדמת, חבל לדעתי שהמשקל כלכך גבוה מבלי לתת ערך מוסף של מושב ואמבטיה מרווחים או גבוהים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גלגלים לעגלת ציקו אורבן 2016
    איילת
    13/07/2019

הגלגלים של העגלה שניים גדולים ושניים קטנים יותר,
    רוצה להחליף אותם כי הם לא נוחים לי.
    אשמח לדעת היכן ניתן להחליף אותם לגלגלים אחרים מוקצפים עם מעצור.
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/07/2019

שלום איילת,

לא ניתן להחליף סוג גלגלים אלא רק לאותם גלגלים. החלפה לסוג אחר עלולה לפגוע ביציבות ובטיחות העגלה.
    ניתן לפנות ליבואן "דוורון" לפרטים נוספים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים לגבי עגלה לילד ראשון
    הורה מתחיל
    13/07/2019

מחפשים לקנות עגלה לילד ראשון שצפוי להיוולד בתחילת ספטמבר. הנתונים הם:
    1) לא אכפת לנו כלל מהעיצוב ומבחינתנו נוחות התינוק במקום הראשון
    2) יש רכב, תא מטען גדול
    3) בחצי שנה הראשונה אנחנו גרים בקומה ראשונה ללא מעלית (2 גרמי מדרגות) ואח"כ עוברים למעלית
    4) אין בעיה עקרונית של תקציב, כל עוד זה בגדר הסביר (נניח עד 4,000)

חשבנו על אינגלזינה טרילוג'י - ואז ראינו שקיים דגם חדש יותר (אפטיקה) שאמור להיות נוח יותר לתינוק מבחינת כל המדדים, אבל מפחדים קצת מהמשקל שלה לחצי שנה הראשונה.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/07/2019

שלום,

חשוב לזכור שבשלב האמבטיה (חצי שנה הראשונה) יש לנתק את האמבטיה מהשלדה ואז לקפל, לכן תצטרכו לשאת 2 חלקים, המשקל יתחלק ויהיה לכם יותר נוח לשאת. כמובן שאז מי שלבד יצטרך לעלות פעמיים (פעם אחת עם התינוק ופעם שנייה עם העגלה). כמוכן שווה לשקול להשאיר את העגלה ברכב ולעלות עם מנשא או עם הסלקל.

האפטיקה מציעה נוחות עדיפה לתינוק בהשוואה לטרילוג'י לדעתי, היא מרווחת יותר בטיולון (האמבטיות זהות) ומציעה מושב יצוק ולכן לדעתי התמיכה טובה יותר (בטרילוג'י היא חלקית). הגלגלים יותר גדולים ולכן יכולת הניוד עדיפה וכך גם בלימת הזעזועים דבר שמקנה נוחות נוספת לתינוק. היא כבדה וזה החיסרון הרציני שלה ולכן זה תלוי בכם. הסלקל שמתחבר לעגלות אינגלזינה לדעתי פחות מומלץ.
    הייתי גם ממליץ לבדוק את הסלסלה של איי.בי.סי שגם מציעה נוחות מעולה לתינוקות (במרווח הפנים ובתמיכה בטיולון). לדעתי בהשוואה לאפטיקה היא נוחה יותר בניוד ובלימת הזעזועים והגגונים שלה טובים יותר. כמוכן מתחברים אליה סלקלים טובים יותר משל אינגלזינה.
    במשקל הן די זהות, הקיפול של הסלסה מצריך 2 ידיים לעומת יד אחת באפטיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לשאול על עגלת בוגבו בי 5 לבין עגלת איגל של איזי ביבי
    אפרת
    12/07/2019

ראיתי את העגלת איגל שזה חיקוי של הבי ונראה לי שהיא יותר בטיחותית גם כי יותר פנימית- הילד פחות נמצא מחוץ לעגלה נמצא וגם יש לה מעקה לבי אין מעקה והבנתי שלא יציבה בירידה במדרגות התלבטות שלי על חוזק הגלגלים לבטיחות הילד

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2019

שלום אפרת,

האיגל מאוד לא נוחה לניוד בגלל גלגלים קטנים, כמוכן המושב שלה לא מציע גב קשיח יצוק מפלסטיק כמו בבי.
    אם אהבת את האיגל אני ממליץ לך לבדוק את בייבי בוס טייגר, לה יש גלגלים יותר גדולים ואיכותיים (לדעתי אפילו יותר משל הבי), מושב עם גב יצוק מפלסטיק, גגונים יותר גדולים גם מהבי וגם מהאיגל, כמו לאיגל יש לה מעקה ולכן לדעתי היא עדיפה על השתיים האחרות כי המשלבת את היתרונות של כל אחת מהן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי ג'וגר סיטי סלקט
    אורי
    11/07/2019

היי קובי.
    קיבלנו עגלת אחים סיטי מיני סלקט ללא אמבטיה.
    מחיפוש באינטרנט טיפה התבלבלו, מציעים אמבטיה ללא מסגרת, מה זה אומר?
    האמבטיה לא מתלבשת בקלות על המתאמים של העגלה עצמה?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי ג'וגר סיטי סלקט

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2019

שלום אורי,

מציעים לכם בד לאמבטיה, כלומר ניתן לפרק את בד הטיולון מהמסגרת שלו ובמקומו לחבר את בד האמבטיה למסגרת.
    תוכל לרשום ביוטיוב:
    How to Assemble the Baby Jogger City Select Bassinet - Baby Mode Australi

יש סרטון הדגמה וכך תוכל להבין טוב יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2019

שלום אורי,

אם רוכשים את הבדים, יש לכם טיולון, את בד הטיולון צריך לפרק ממסגרתו, על אותה מסגרת מלבישים את בדי האמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות מגיל לידה- בירור
    ניצן
    11/07/2019

היי קובי,
    אשמח אם תוכל להגיד את דעתך על אינגליזינה טרילוגי לעומת סייבקס אייריס ומיוס, מבחינת יציבות / חווית התינוק / קיפול או כל פרמטר שנראה לך ראוי לציון :)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלות מגיל לידה- בירור

הוספת תגובה

• עוד כמה דברים...

ניצן
    12/07/2019

ועוד כמה דברים....
    מה שאהבתי יותר בטרילוגי זה את האמבטיה והריפוד בב ובטיולון, נראה לי יותר מוקפד ושיותר חשבו שם על התינוק - אני לא בטוחה כמה בפועל זה נכון.
    מבחינת הניוד - (אולי צריך לצייו שאני גרה באיזור עם הרבה עליות וירידות) הגלגלים האחוריים שלה יותר גדולים משל המיוס מצד שני היא יותר כבדה ככה שלבלגים יש יותר מה לסחוב

הסתכלתי גם על הבוגבו בי - לא ככ ראיתי את האיכות המובטחת - אני מפספסת משהו?

ועל הפג בוק פלוס - שאהבתי מאוד, אבל מבחינה בטיחותית אני מפחדת שבעליות ובירידות היא תסחב אותי ולא להפך :)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/07/2019

שלום ניצן,

אני פחות ממליץ על האייריס, בעיקר בגלל שלטיולון אין זווית שכיבה ישרה.

הטרילוג'י מיוצרת באיטליה ולכן שמת לב לאיכות ובעיקר לאיכות הבדים. יחד עם זאת בכל אמבטיה ניתן לשים סדין אמבטיה 100% כותנה או מבמבוק ולטיולון להוסיף מזרן/ריפודית אשר מציעים בדים יותר איכותיים ונעימים (זאת בגלל שהעגלות צריכות לעמוד בתקנים מסוימים ולכן אינן יכולות להיות עם 100% כותנה). הטרילוג'י מציעה אמבטיה גדולה ומרווחת יותר וכך גם הטיולון. הסל אינו נגיש ולדעתי יכולת הניוד שלה פחות טובה משל המיוס, זאת בגלל מבנה השלדה (ולא שלמיוס יש איכות ניוד מדהימה לדעתי). זה יתבטא בעיקר בפניות ימינה/שמאלה פחות בהליכה ישרה וגם יורגש בעליה וירידה ממדרכה (כך גם במיוס).
    לטיולון יש תמיכת גב קשיחה חלקית, במיוס אין (הגב עשוי מרשת כמו כיסא משרדי). המיוס קלה יותר, טיפה יותר קומפקטית ולדעתי ברוב הרכבים יותר נוחה להכנסה. למיוס מתחבר סלקל סייבקס אשר משמעותית יותר בטיחותי משל אינגלזינה.

לגבי הבוק, היא נוחה יותר לניוד מהמיוס והטרילוג'י באופן משמעותי, בעיקר עם שלדת S והיא ממש לא תסחוב אותך. היא כן כבדה יותר מהשתיים האחרות ויותר גודלה בקיפול. המושב מציע תמיכה קשיחה מלאה.

לגבי בי, מסכים חלקית, לדעתי היא מאוד איכותית (האמבטיה פחות), המושב מציע כמו בפג תמיכה קשיחה מלאה. אני כן מסכים שמשלמים לא מעט על המותג. בניוד היא טובה מהמיוס ולכן בינה למיוס אני ממליץ יותר עליה

ממליץ גם לבדוק את בייבי בוס טייגר, לדעתי עונה היטב להרבה מהדרישות, משקל קל, קיפול קטן, מושב כמו של פג עם תמיכה קשיחה, נוחות ניוד שלדעתי טובה מכל העגלות שציינו בזכות משקל קל (כמו של המיוס).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Cyber iris m air

ניצן
    14/07/2019

תודה על התשובה המפורטת

לפי הפרסומים לiris m air יש זווית שכיבה של 165 - לא נחשב זווית שכיבה או שהפירסומים מטעים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/07/2019

שלום ניצן,

זו אכן זווית השכיבה של הגב אך בדגם הזה המושב (אזור הישבן) מוטה כלפי מעלה, לכן זו לא זווית שטוחה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה