מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות לרכב מגיל 0לי20/10/2017
שלום רב,
איני מעוניינת להתפשר בכסא בטיחות לרכב מגיל 0. הגעתי להתלבטות סופית בין דגם הצ'יקו לבין ברטייקס החדיש ביותר (אקוולנט), תוכל בבקשה לכוון אותי, מי מהם בטיחותי יותר? המון תודה מראש
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/10/2017שלום לי,
שניהם ברמת בטיחות סופר גבוהה ואני נוטה לכיוון הצ'יקו כי לדעתי וגם מניסיון אישי הוא נוח יותר לתינוקות קטנים בשל זווית השכיבה העדיפה שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי....
לי22/10/2017על המענה. אם לא קשה לך, תוכל בבקשה להגיד לי איזה דגם של ברייטקס טוב יותר האקוולנט או בוולווארד?
שוב תודה רבה,
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/10/2017שלום לי,
האקוולנט עדיין לא פורסם במבחן רשמי חשוב ולכן קשה לתת חוות דעת עליו. הבולווארד קיבל דירוג של 5 כוכבים לפני כ- 3 שנים ובמבחן האחרון של הקונסיומר ריפורטס קיבל דירוג שווה ערך ל 3 כוכבים. המרתון קיבל דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיולון חדש של ג'ואיאלרועי20/10/2017
שלום, מחפשים טיולון עבור תינוק בן 10 חודשים.
רציתי להתייעץ לגבי הטיולון החדש של ג'ואי
(נדמה לי שנקרא פקט/פקט לייט). איך הוא מבחינת משקל, קיפול ויציבות? האם יש לו שכיבה? והנוחות לילד?
בגדול אשמח לדעת האם הוא מומלץ לדעתך?
ולבסוף אם אצטרך לבחור בינו לבין טיולון אחר באותה קטגוריה..מבחינת משקל, קיפול וכו' על מה היית נוטה להמליץ לי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/10/2017שלום אלרועי,
קודם כל עדיף ללכת על הפקט, הפקט לייט קל יותר בחצי קילו אבל גם צר יותר ולדעתי שווה לסחוף חצי קילו יותר ולדעתי שהתינוק ישב ביותר נוחות. מדובר במוצר חדש השכיבה כמעט ישרה ועל פניו נראה שמדובר בטיולון מצוין שיתן תמורה למחיר.
נכון להיום בסגנון דומה ההמלצה שלי היא איזי בייבי מקסי (בובו 2). לדעתי הוא מרווח יותר, נח יותר לניוד ואמנם טיפה כבד יותר אבל כפי שהסברתי הפערים זניחים והנוחות של התינוק משתפרת בשל כך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אינגליזינה טרילוגי לבין מאמס אנד פאפס xt2אביבה20/10/2017
היי..אני מתלבטת רבות בין שתי העגלות. חשוב לציין שאני לבד כך שחשוב לי שהעגלה תתקפל בקלות והרכב שלי לא גדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/10/2017שלום אביבה,
שתיהן קלות, מתקפלות בקלות ולגודל קטן ולכן מעולות לצרכים שלך. לדעתי האינגליזנה מרווחת יותר לתינוק ואילו הXT נוחה יותר בניוד ולכן ממליץ פשוט להתנסות עם העגלות בתפעול לבד, קיפול לבד, בדיקה ברכב כי הן מתקפלות קטן אבל שונות בצורת הקיפול ולסיום להוליך כל אחת מהן בחנות עם משקל של 9 ק"ג בתוכן ולעלות ולרדת מדרכה. כל אלו יובילו אותך להגיע למסקנה מה נוח ומתאים לך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל
אביבה21/10/2017תודה רבה
הבנתי מקריאה בפורום שהסלקל של אינגליסינה טרילוגי פחות מומלץ.
אם אבחר ללכת על המאמס אנד פאפס יש סלקל מומלץ? חשוב לי שהסלקל יתחבר ישירות לעגלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/10/2017שלום אביבה,
כל הסל קלים המובילים של החברות שמתחברות על המתאם ברמת בטיחות גבוהה מאוד (סייבקס, בי סייף, מקסי קוזי או ג'ואי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מזרן למייל תינוקמור20/10/2017
היי קובי :)
לקראת הלידה שמגיעה מהר מהמתוכנן התחלנו לחפש מזרן למיטת תינוק.
קראתי קצת על מזרן הנומו אבל בעלי ממש לא התחבר אליו, לטענתו נראה מאוד לא נוח ולא "מזרני" מספיק..מה דעתך על המזרן והאם יש לך המלצה למזרן נושם אחר שקצת יותר מרופד ונותן תחושה של באמת מזרן..
כמובן שבחודשים הראשונים היא תשן איתנו בחדר במיטה מתחברת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/10/2017שלום מור,
במזרנים הנושמים מלבד הנומו יש את מולטיפלואו של בייבי טק ואימג'ן 360 של קינג קויל שנמכר בשילב, שני המזרנים האלו טיפה שונים מהנומו ופנים המזרן ממולא בחומר המאפשר מעבר אוויר וכפי שציינת יוצר תוחשה רכה ויותר מזרנית ולכן לדעתי הם יותר יענו לדרישות שלך ומבחינת יעילות הם יעילים כמו הנומו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סילברקרוס וייפר למוצי אייגומור19/10/2017
שלום קובי,
ראשית תודה על ניהול הפורום האינפורמטיבי והמענה המקצועי לכולם!
אשמח לעצתך בהתלבטות בין 2 הדגמים הנל.
החשיבות הנה בראש ובראשונה בטיחות, איכות ונוחות לתינוק (לידת חורף) ולאחר מכן גם נושא המשקל מאחר ואני פטיט ולא ניידת. מצד שני אנו גרים בבית פרטי והרכב של בעלי מרווח, לכן ההתמודדות שלי עם קיפול והרמת העגלה תהיה רק במקרה של העמסה לתא מטען בנסיעה עם חברים/מונית. לבסוף נראות העגלה גם כן חשובה לנו. אין מגבלת תקציב.
לאחר בדיקות צימצמנו את הבחירה ל2 עגלות אלו. ראשית אבקש לוודא איתך שהבנתי נכון והפרמטרים הבאים אכן קיימים בשתיהן: טיולון דו כיווני המגיע למצב שכיבה, גבוהות יחסית ועם ידית מתכווננת, איכותיות לתינוק מבחינת גודל אמבטיה סביר+, איכות בדים, ריפוד פנימי וגלגלים. מבחינת משקל הן לא מהקלות אך גם לא כבדות מדי, אלו הנתונים שקיבלתי (בתקווה שהם אכן מדויקים):
וייפר סילברקרוס - שלדה: 6.5 ק"ג
טיולון: 3.5 ק"ג
אמבטיה: 4.5 ק"ג
מוצי אייגו - שלדה: 8 קג
טיולון: 2 ק"ג
אמבטיה: 2-4 קג
במידה ואבחר במוצי אשדרג לאמבטיה ברוחב 32, לא הצלחתי לקבל מידע לגבי האמבטיה בוייפר אבל היא נראית לי סביב 29. עם זאת, יש לי חיסרון במוצי בכך שהיא יותר מסורבלת לקיפול (האם זה משמעותי בעיניך?).
יתרון של המוצי אייגו שהיא מגיעה עם סלקל סייבקס אטון q ואילו בסילברקרוס יש צורך במתאמים.
האם אכן ניתן לחבר סלקל אטון q לוייפר?
האם הסלקל הספציפי הזה עומד בתקינה החדשה I-size?
האם השימוש במתאמים מסורבל ואמור להוות גורם משמעותי בבחירה (בוודאות נרצה לקחת את הסלקל הבטיחותי ביותר ולא להסתפק בזה של סילברקרוס)?
ושאלה נוספת באשר לסלקל - את בסיס האיזופיקס מחברים לרכב העיקרי ועדיין אפשר להתנייד עם התינוק ברכב חלופי (טרמפ, מונית) עי חיבור עם חגורת בטיחות? כלומר, האם הסלקל של סייבקס שמיש בשני האופנים? וכמו כן האם במקרה כזה יש צורך ואפשרות לחיבור אטבי קליקטייט למיקסום הבטיחות.
מלבד לשאלותיי כמובן אם יש לך מה להוסיף ובאופן כללי על איזו עגלה מהשתיים אתה ממליץ יותר.
תודה מראש על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/10/2017שלום מור,
במוצי המושב נשכב למצב כמעט ישר בעוד בוייפר המושב נשכב לתנוחת עירסול ולא למצב ישר, לכל אחד מסוגי השכיבות שציינתי יש יתרונות וחסרונות. לדעתי המשקלים שקיבלת לא נכונים ואפשר להיכנס לאתרי היצרנים ולבדוק שם. לא מכיר בכזו אופציה במוצי של שדרוג האמבטיה ולכן ממליץ למדוד בחנות ולראות שאכן כך הדבר והמדידה צריכה להיות של רוחב המזרן הפנימי ולא מקצה לקצה של האמבטיה.
גם במוצי וגם בסילבר יהיה צורך בחיבור של מתאם לעגלה על מנת לחבר את הסל קל. לסילבר יש סל קל שלהם שמתחבר ללא מתאם אבל הוא ברמה נמוכה יותר מסייבקס ולכן אני פחות ממליץ.
לגבי תקן ISIZE זהו תקן שבודק שסל קל יוכל לשמש כנגד כיוון הניסעה עד 15 חודשים, לדעתי פחות רלוונטי לישראל אם כן בתקן או לא מכיוון שבישראל נמכרים מושבים רבים שמסוגלים לשבת נגד הכיוון וניתן לעבור אליהם בכל שלב ואף להתחיל אתם מראש ולוותר על סל קל. את הסל קלים ניתן לחגור גם ללא בסיס אבל ממליץ מאוד מאוד ללמוד כיצד מבצעים זאת נכון ולתרגל כמה עשרות פעמים! קרוב ל- 70% מההורים מתקינים אותם לא נכון בשימוש כזה!
אין לי ממש המלצה על איזו מהן כי אלו עגלות שאני אישית פחות מחבב ולכן המלצתי היא לשים 9 ק"ג בכל אחת מהן, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לנסות לתפעל לבד (לחבר ולפרק את האמבטיה והטיולון וגם את הסל קל עם המתאמים), לקפל לבד, להרים לבד אם מתאפשר ולבדוק ברכב ואז תקבלו החלטה מושכלת מה מתאים לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלות
מור20/10/2017תודה רבה על המענה המהיר.
המשקלים שציינתי נלקחו מתוך אתרי האינטרנט, כמו גם מידע בחנות, מה שכמובן לא מבטיח דיוק מצד המפרסם.. אבל אולי ייתכן שאלו המשקלים בדגמי 2017? לגבי האמבטיה במוצי אייגו שניתנת לשדרוג ל32 סמ - מצרפת לך תמונה של מקור המידע. אקח גם את עצתך ואמדוד מחר בחנות את המזרן הפנימי ואחזור לעדכן.
לדעתך המקצועית מה עדיף מבחינת אפשרויות השכיבה בטיולון, זמן נוסף של השכבה על הבטן ושינה נוחה בעגלה או תנוחת הערסול שמקבלים בוייפר? חשוב לי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר עבור התינוק וזקוקה לעזרתך בכך. מעריכה את תשובתך ובכל זאת, לו היית צריך לבחור מבין שתיהן הייתי שמחה לשמוע איזו מתעלה על השנייה בעיניך. ושאלה אחרונה- האם יש הבדל כלשהו בין הוייפר מודל 2016 ל2017 מלבד לעיצוב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/10/2017שלום מור,
מבדיקה שלי באתר מוצי העולמי השלדה של האייגו שוקלת 8.7 ק"ג
הטיולון שוקל 4.5 ק"ג והאמבטיה הרגילה שוקלת 3.4 ק"ג.
אכן ממליץ למדוד את המזרן כי לפעמים היצרן נותן את הרוחב מקצה לקצה. הבעיה שכל יצרן עגלות מודד אחרת ומוסר משקלים אחרת חלק מוסרים משקל שלדה ללא גלגל חלק עם וכו' ולכן אני ממליץ לא להסתמך על כלום פרט על עצמכם ואף אפשר לרכוש משקל לבשר ולבדוק פיזית בחנות את משקל העגלה.
בוייפר אין כלכך הבדל בין השנתונים.
כפי שהסברתי ההחלטה בסוף היא שלכם והמלצתי לך איך לבדוק ולקבל החלטה.
לגבי השכיבה לדעתי בגלל שהאמבטיה בוייפר קטנה יהיה חיסרון מסויים בזווית הטיולון ולכן אם הולכים על דגמים שהמאבטיות שלהם לא XXL אז לדעתי עדיף שהטיולון ישכב ישר ויהיה מותאם לעבור אליו בכל שלב גם לפני גיל חצי שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון biba mאסתי19/10/2017
היי קובי לאחרונה אני רואה הרבה פירסומים של טיולון biba m
רציתי לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אסתי29/10/2017היי קובי אשמח לשמוע מה דעתך על הטיולון biba m המחיר שלו נשמע סביר הוא נותן את התמורה לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום אסתי,
הביבה M הוא יותר עגלה לדעתי מאשר טיולון. אמנם המשקל של טיולון אבל הקיפול גדול ביחס לטיולון ממוצע. כמו כן הגלגלים קטנים ולכן אני לא מוצא בו שום יתרון. במחיר דומה אפשר לקנות ג'ואי פקט שהוא הרבה יותר טיולון מאשר הביבה. כמו כן אפשר לראותו, לחוש ולהתנסות שזה הרבה יותר בטוח מלרכוש חתול בשק. כמו כן שירות ואחריות ינתנו בנקודה הקרובה לביתך ולא תאלצו לנדוד ולחפש את הספק (אלא אם גרים קרוב למושב בצרה שם יושבת ביבה M).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אסתי31/10/2017תודה על התשובה קובי.
יש לך אולי עוד רעיונות לטיולונים קלים נוחים וקומפקטים בתווך מחיר הזה שהגב של הטיולון משנה מצבים לא בעזרת רצועה, עם גלגלים איכותיים, ריפודים נעימים, הצללה טובה וסל קניות מרווח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום אסתי,
לגבי ריפודים אגלה לך סוד, ב99% מהעגלות הבדים הם בדי פוליאסטר בגימור שונה אבל בתכלס הם לא נעימים. תרכשי מזרן עגלה קומפי קוש ופתרת את בעיית הנעימות וגם שדרגת את הנוחות.
לגבי טיולון האם משנה אם בעל 2 ידיות או ידית אחיזה שלמה?
בעלת ידית שלמה יש את הפאלי וגם את צ'יקו מינימו, הן טיפה יותר יקרות אבל לדעתי נוחות יותר בניוד וקטנות בהרבה בקיפול שזו הסיבה העיקרית לרכוש טיולון מעבר לחיסכון במשקל.
בסגנון של ביבה M יש את ג'ואי מיוז אבל כמו הביבה אני פחות ממליץ על סגנון זה כי מניסיוני רכישת טיולונים מסוג זה לרוב מובילה לרכישת עוד טיולון קומפקטי יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לגיל שנה וחצימעין19/10/2017
שלום, אשמח להמלצה לכיסא בטיחות לרכב לגיל שנה וחצי.
חשוב שיהיה משהו בטיחותי, נח לילד גם לשינה ולא מאד מאד רחב.
תודה,
ומה אתה אומר על דגם sonus charcoal sky של evenflo* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/10/2017שלום מעיין,
הסונס כסא ברמה גבוהה ואחד מהמומלצים. לא יודע עד כמה הוא נח לשינה ולכן ממליץ לרכוש צוורון של קאדל קו מויסקו שישפר משמעותית את הנוחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות לגיל שנה וחצי
מעין20/10/2017תודה רבה...
ויש לך עוד המלצות לכסאות נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/10/2017שלום מעין,
זה תלוי תקציב כי הסונס יחסית זול, אפשר בעלות טיפה יותר גבוהה ללכת על הטריומף שנחשב טוב יותר וגם נח יותר ואם רוצים את הטוב ביותר אז צ'יקו נקסטפיט לדעתי הוא המושב הטוב ביותר בשוק אך מחירו לדעתי יותר מכפול בהוואה לסונס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסאאות
מעין22/10/2017ואיך הכסאות של גרקו ביחד אליהם? מומלצים יותר?פחות?איזה דגם?
תשובה
קובי סופר22/10/2017שלום מעיין,
הגרקו מעולים בעיקר הפוארבר והמיילסטון אך שוב, הם יקרים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה- חברות שונותשלומית19/10/2017
שלום, אשמח לשמוע דעתך על עגלות שונות!
ABC design
פג פרגו
מוצי
אשמח גם לשמוע הבדלים בין דגמים השונים בכל חברה.
מה שחשוב לי שיהיה פרקטי ולא כבד מידי כדי להכניס לרכב
ובנוסף אני יחסית נמוכה ובעלי גבוה- משהו שיכול להתאים לשנינו!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/10/2017שלום שלומית,
ההבדלים הם רבים. מבחינת אי התאמה לדרישות לדעתי המוצי פחות מתאימה בעיקר בגלל משקלה היחסית כבד. היא גבוהה, נוחות הניוד יחסית טובה אבל האמבטיה והטיולון שלה מאוד צרים ביחס לפג ולאיי.בי.סי.
הפג נוחה מאוד בקיפול המשקל שלה סביר היא מצריכה לדעתי שדרוג לשלדת S, הוספת מזרן לאמבטיה והוספת מזרן קומפי קוש לטיולון כדי שבאמת תהיה טובה יותר. יש בעייה עם הגובה כי הידית לא מתכווננת, זה בעייתי בעיקר לגבוהים כי מי שגבוהה יתקל בסרן הברקס לא מעט פעמים בעת ההליכה וזה עלול קצת לעצבן. כמו כן לנמוכים זה יקשה מאוד מאוד על עליה וירידה ממדרכות בעיקר כשיהיה משקל של תינוק בתוך העגלה וזה חשוב מאוד לדעת כי בחנות ללא תינוק לא תוכלו לחוש זאת.
איי.בי.סי כמו הפג די עונה לדרישות כי המשקל די דומה לפג ולכן סביר, גודל הקיפול סביר, נוחות הקיפול טיפה מסורבלת ביחס לפג (אם הלידה בינואר והלאה יגיע דגם עם מנגנון קיפול חדש ונח), היא הנוחה ביותר לניוד בזכות קפיצים מעולים, מרווחת מאוד ומגיעה מראש עם מזרן עבה לאמבטיה ומזרן מפנק לטיולון. הגגונים שלה הם המוצלחים ביותר לאקלים שלנו.
ממליץ גם לבדוק פיזית אותן בחנויות על ידי הוספת משקל של 9 ק"ג, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לקפל, לתפעל (לחבר ולפרק לבד אמבטיה וטיולון) ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת שתשמש לאורך זמןקארין19/10/2017
קובי שלום,
לאחר שוטטות ארוכה באינטרנט והתייעצות עם אנשים, אני מרגישה יותר מבולבלת מתמיד.
אנחנו לפני לידה ראשונה (צפי בדצמבר) ומחפשים עגלה טובה. מאחר והמטרה היא שהעגלה תשמש גם בילדים הבאים אני מוכנה להשקיע את הכסף והעיקר שהעגלה תהיה הטובה ביותר.
הבנתי שהדברים החשובים הם:
נוחות לתינוק בעגלה, כמובן. בהתחשב בעובדה שזו לידת חורף חשוב גם שהאמבטיה תהיה גדולה יחסית.
נוחות הניוד של העגלה.
נוחות קיפול.
היכולת לשנות את כיוון הנסיעה.
דברים נוספים שהייתי מעדיפה הם האפשרות לשנות את גובה הידית, שהגגון יהיה די גדול ומסנן קרינה, שתהיה קלה יחסית להרמה כשהיא מקופלת וניתנת לניקוי. אלו דברים שיחסית אני מוכנה להתפשר עליהם ובלבד שהעגלה תהיה טובה, איכותית ונוחה.
קיבלתי המלצות על פג-פרגו פלוס. על פניו נראית כי היא די טובה אך אשמח לדעתך כמובן. בנוסף, ראיתי שכשקונים אותה מקבלים סלקל במתנה. השאלה היא (אם בכלל אתה ממליץ על סוג העגלה הזה) אם הסלקל הזה טוב ובטיחותי מספיק.
אם לא היית ממליץ דווקא על העגלה הנ"ל, על איזו כן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/10/2017שלום קארין,
לדעתי הפג יחסית עונה טוב לדרישות. הידית שלה לא ממש מתכווננת בגובה אלא רק משנה זווית וזה גם סוג של שינוי גובה.
הדגם המומלץ הוא בוק פלוס לא כלכך משנה הגרסא ואני ממליץ ללכת על גרסאת הבסיס. כן ממליץ גם להוסיף מזרן לאמבטיה, מזרן קומפי קוש לטיולון (יקל מאוד גם על הניקוי) ולשדרג לשלדת S על מנת שהעגלה תהיה ברמתה הגבוהה ביותר.
עוד עגלה שהייתי ממליץ לבדוק שעונה טוב לדרישות שלך היא הסלסה של איי.בי.סי דיזיין, היא שוקלת כמו הפג, נוחה יותר לניוד ועלייה וירידה ממדרכות, מרווחת ומרופדת יותר אבל פחות נוחה לקיפול אבל הגודל זהה. הגגונים שלה מסננים UV וכך גם בפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין שתי עגלותנופר18/10/2017
שלום קובי,
לאחר הרבה התלבטויות
חושבים כרגע על אחת משתי העגלות -
גואי כרום דלוקס
ארמדילו פליפ xt2
נשמח לקבל את חוות דעתך על העדיפה מבין השתיים
בהתחשב בנוחות התינוק, התניידות טובה, יציבות
וכמובן שהבדלים נוספים שרלוונטים בעינייך
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום נופר,
לדעתי יכולת הניוד ונוחות התינוק די זהים בשתיהן. אני נוטה להמליץ יותר על הXT2 בעיקר בגלל שהקיפול שלה נח וקטן יותר ולדעתי איכות הבדים והקפיצים טובים יותר.
כמובן שאני ממליץ לשים בכל אחת מהן משקל של 9 ק"ג ולטייל איתן בחנות, לנסות לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה מרגיש לכם נכון יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה לילד ראשוןקרן18/10/2017
שלום רב!
אפתח בכך שהפורום מעניין ויעיל מאוד!
ניסינו להבין דברים מהודעות קודמות אך נראה שלכל אחד צרכים אחרים ולכן אפרט את צרכינו ואשמח לייעוץ.
אני ובעלי מחפשים עגלה לילד הראשון שלנו. (תאריך משוער בדצמבר בעז"ה)
-חשוב לנו שהעגלה תהיה מרווחת לתינוק ונעימה
-היא לא חייבת להיות גבוהה מידי- שנינו בגובה ממוצע
-חשוב שתהיה קלה לתפעול (אני די שברירית בקטע הזה)
-שתי המשפחות שלנו גרות יחסית רחוק ולכן אנחנו ניידים הרבה, מחפשים עגלה שנוחה לקיפול וניוד (הרכב שלנו טויוטה קורולה, יחסית מרווח)
-כדאי שתתאים לסביבה של מדרגות
נרצה להשקיע סכום של עד 4,000 ש"ח וכדאי פחות..
אנחנו ממש לא מכירים מותגים ומנסים לגשש, חברים המליצו לנו על אינגליזינה טרילוג'י, האם מתאימה לצרכים?
נשמח לשמוע ממך שמות של עגלות ודגמים נוספים עליהם אתה ממליץ.
תודה רבה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום קרן,
הטרילוג'י די עונה לצרכים שלך אמבטיה מרווחת שזה מעולה ללידות חורף, קיפול נוח וקומפקטי וטיולון דו כיווני. יכולת הניוד די פושרת וזה החיסרון שלה לדעתי. כמו כן מומלץ לוותר על הסל קל שמתחבר עליה ולרכוש סל קל של יצרן אחר אשר יהיה טוב ובטיחותי יותר אבל לא יתחבר לשלדה.
אפשר גם לשקול את פג בוק שבגובה ממוצע, נוחה לניוד בעיקר אם משדרגים לשלדת S, הקיפול טיפה גדול אבל עדיין נכנס לכל רכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
קרן28/10/2017תודה רבה קובי!
נתקלנו בדגם נוסף שאהבנו, נשמח לשמוע את דעתך עליו.
מה אומר על עגלת מאמס אנג פאפס סולה?
נראה שהיא רחבה ויש לה גלגלים נוחים, והיא גם זולה משמעותית במחיר..
מצד שני נראה שהיא הרבה פחות נוחה לקיפול..
תודה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום קרן,
לדעתי מדובר בעגלה טובה אבל לא המלצתי גם בגלל שיש לה אמבטיה צרה מאוד (הטיולון סביר ברוחב) וגם בגלל שהיא נמוכה מאוד. סה"כ העגלה די טובה ונותנת תמורה טובה למחירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה עם טיולון שוכברויול18/10/2017
הלכתי לאיבוד אמורים לילד אותי בעוד בוע וקצת. אלד פג לייט.
לא יודעת איזה עגלה לקנות.
ממש הלכתי לאיבוד הרצון היה להוציא עד 2500 שח. אבל לא מצאתי משו.
חשוב לי שתיהיה קלה
יפה!!
שהטיולון ישכב כמו מיטה שזה אומר שכשמשכיבים את התינוק הרגליים לא יהיו גבוהות כאילו יושב על כיסא.
מודה שנדלקתי על סייבקס מיוז החדשה,אך היא מעבר לתקציב.
הראו לנו גם גרקו איבו אבל לא אהבתי תצבעים.
וראינו סייבקס אירס אבל אצלה המינוס זה הורסיה של הטיולון שלא רציתי ואין ממש צבעים.
ועכשיו ראיתי את האוייסטר אבל היא יקרה.
ואם אני עולה במחיר אז אולי בכלל מאמס אנדפאפס?
אשמח לסיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום,
קודם כל מאמאס אנד פאפאס סולה כן נכנסת בתקציב ובגרסאת הכרום לטעמי היא יפה. הייתי ממליץ להמתקד בדגם זה כי עונה כמעט לכל הדרישות עם לא לכולן לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רויטל18/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ xt - רגיל או פרימיוםאורטל17/10/2017
היי קובי
שאלתי הינה לגבי הדגם הישן (ללא הפגוש)
בחנויות המעטות שעדיין מחזיקות נמכרות 2 רמות - רגיל ופרימיום: בד רגיל עם ידית שחורה או בד ג'ינס עם ידית קאמל.
האם אתה יודע מהם ההבדלים בין הדגמים למעט צבע הידית וסוג הבד?
האם למעט המראה המעוצב יש משמעות לבד הגינס?
האם עמיד יותר? האם מדובר רק על הצלון?
ושאלה נוספת- לדברי החנות ה"רגילה" חזרה מריקול והפרימיום הגיע אחרי הריקול. האם יש סיבה להעגיף איזו מהן? האם יש עדיין סיבה לחשוש מהתקלה? (חוששת!)
האם ניתן לאמת כי העגלה אכן עברה תיקון?
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום אורטל,
אם שתיהן נקראות XT אין הבדל פרט לעיצוב כפי שציינת העור והג'ינס ובמקרים כאלו אני נוטה להמליץ על האופציה הזולה אלא אם אתם חושבים שהעיצוב שווה לכם את ההפרש.
אין מה לחשוש מהריקול היבואן טיפל בכל העגלות שקיימות בחנויות, בסך הכל הוחלף חלק במושב שהיה סיכון שיגרום לנפילת המושב, זה קרה בעולם כנראה 3 פעמים והיצרן והיבואן לא לקחו סיכון והחליפו את החלק, מה שהגיע אחרי הריקול הגיע מראש עם החלק הנכון ולכן לא כלכך משנה מה קונים ואין ממה לחשוש. לגבי אימות אפשר לפנות ליבואן מיה בייבי אך אני הייתי עד שבכל חנות שבה היה את הדגם ואני ביקרתי בה היבואן אסף את כל העגלות כולל תצוגות ובמשך חודשיים/שלושה הדגם לא נמכר עד שכל עגלה טופלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל 10 חודשיםעדן17/10/2017
שלום קובי, הבן שלי בן 10 חודשים
אנחנו מעוניינים לקנות טיולון..חשוב לי מאוד שיהיה קל, קיפול פשוט ושיתקפל לגודל קטן. כמו כן שיהיה לילד נוח במיוחד במצב הישיבה (יש לנו נסיון לא כל כך טוב עם זה)
רציתי להתייעץ לגבי מספר דגמים
בובו
מקסי (הבנתי שזה טיולון חדש, אשמח שתרחיב עליו במידה ואתה מכיר)
פאלי
S-go
סקוויז לופינג ( שנורא אהבתי...אבל הישיבה שם לא נראתה לי נוחה במיוחד )
ויויו שדווקא נראיתה לי הכי דלה והכי פחות קלה לקיפול..קצת לא הבנתי על מה ההתלהבות הגדולה
רשימה די ארוכה את חלקם מכירה יותר ואת חלקם בכלל לא.
אך עדיין צריכה קצת סדר בראש והכוונה
אשמח מאוד אם תוכל לעזור.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/10/2017שלום עדן,
נתחיל בכך שבכולם (למעט הפאלי) יש גב שרוכים ולכן יהיה קשה מאוד להגיע למצב ישיבה ישר, גם במרבית הטיולונים תמיד יש שיפוע ובעיקר באלו ללא המעקה. בפאלי אין שכיבה ישרה.
מבין כולם אני אישית הכי אהבתי את המקסי או בובו 2. הוא די נח בניוד, יש לו גגון טוב, מדרך רגליים מתכוונן ומעקה שלא בכולם יש. הקיפול מאוד נח ובתערוכת מוצרי התינוקות שהייתה בגרמניה המון יצרניות גדולות הפכו אותו לטיולון שלהן תחת שמות אחרים וזה אומר שמדובר במוצר טוב.
היויו הייתה הראשונה שהציגה סוג טיולון כזה וכפי שאת רואה עשתה מהפכה אבל עד שעשתה הייתה היחידה ולכן כולם קנו ולא משנה המחיר, כיום כשיש היצע רחב אני אישית חושב שמחיר שלה מוגזם למרות שהיא סופר איכותית ונוחה מאוד לניוד וגם היחידה שמורשית לעלייה למטוס באופן רשמי אבל אלו לדעתי לא מצדיקים את הפער (אלא אם אתם טסים על בסיס קבוע).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה. מוסיפה
עדן18/10/2017מה זה בובו 2? על זה לא שמעתי..
מה שונה בו מהבובו הראשון הרגיל? והאם לדעתך הוא נמצא בחנויות לבדיקה ורכישה?
לגבי הישיבה פשוט התנסינו בטיולון שבו הילד כל הזמן החליק עם הגוף כלפי מטה (מזכיר קצת מצב של המגן בטיחות ברכבת הרים, שהראש מוחזק והגוף מחליק קדימה.) וכמובן שהוא היה קשור אז זה יצר מצב שרואים שממש לא נוח לו בו מה גם שהוא בכה המון.. וכל פעם היה צריך ליישר אותו..ניסינו בכל מיני דרכים לפתור את הבעיה אך הבנו שפשוט בטיולון הזה זו הישיבה וזה לא מתאים לו.
יש לך עצה איך לבדוק את נושא הישיבה לעומק לפני קניית הטיולון? מפחדים לקנות שוב ושהמקרה יחזור על עצמו.
ועוד שאלה קטנה..האם אתה מכיר את הטיולון סקוויז לופינג? מה דעתך עליו?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף עוד טיולון להתייעצות.
עדן18/10/2017שמעתי על טיולון בשם קובו.
האמת שלא מכירה בכלל..ורציתי לדעת מה דעתך עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/10/2017שלום עדן,
בובו 2 זה המקסי של איזי בייבי שציינת, אני קורא לו בובו 2 כי חלק מהחנויות קוראות לו מקסי וחלק בובו 2 ולכן אני מציין את 2 השמות.
מדובר בדגם שונה מהבובו והיתרונות הם גלגלים טובים יותר שיוצרים יכולת ניוד טובה יותר, מדרך רגליים מתכוונן, קיפול נח יותר אבל טיפה גדול יותר ומשקל טיפה כבד יותר אבל מצד שני מרווחים נוחות טובה יותר לתינוק.
לגבי זווית הישיבה, כפי שציינתי זהו דבר בעייתי ברוב הטיולונים מכיוון שלמען בטיחות התינוקות עדיף שלא יהיו בזווית של 90 מעלות במוצר קל כמו טיולון. אני ממליץ להתנסות, להושיב את התינוק, לטייל בחנות קצת ואף מחוצה לה אפילו 15 עד 30 דקות ולראות אם נח. בנוסף שווה לשקול להוסיף מזרן קומפי קוש שמשפר משמעותית את הנוחות והתמיכה.
קובו זה למעשה בובו רק של יצרן איטלקי בשם קאם והיתרון שלו על הבובו זה בד טיפה טוב יותר, גגון ארוך יותר וידית אחיזה נעימה יותר. עדיין אני חושב שהבובו 2 (מקסי) מוצלח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה לאחים צמודיםפרח17/10/2017
קובי שלום,
אנחנו מחפשים עגלת אחים לתינוק חדש וילד בן שנה וקצת.
חשוב לנו מאוד המשקל של העגלה כי יש לנו כמה מדרגות שנצטרך לעלות איתה. לא חובה שיהיה אמבטיה אם יש אפשרות לשכיבה כמעט מלאה של העגלה. על איזה עגלה היית ממליץ? או שבכלל עדיף טיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/10/2017שלום פרח,
קחי בחשבון שאסור לעלות במדרגות עם עגלה וילדים בתוכה וזה תקף לכל העגלות.
במשקל קל יש את ביבה קוקו שיש לה שכיבה מלאה ותתאים מגיל לידה. יכולת הניוד יחסית טובה, הקיפול נח וקומפקטי ולכן היא לדעתי תתאים לצרכים שלך. יש עגלות מתקדמות יותר כמו בייבי מונסטרס שטיפה כבדה יותר אך נותנת יתרון אדיר ברוחב של 65 ס"מ לעומת 70 בביבה ו75+ ברוב העגלות. היתרון הוא אפשרות ניוד במעברים צרים ויש יותר מדי כאלו (שאת אפילו לא חושבת על זה). היא גם יקרה יותר אבל הרוחב נותן איכות חיים ושווה לשקול גם אותה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)