מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי עגלה ראשונהלילך22/12/2017
היי קובי ,
מחפשים עגלה שתהיה מצד אחד קלה אך יציבה (קומה 4 ללא מעלית) , גבוהה יחסית כדי שגם בעלי יוכל להשתמש בה בנוחות , ועם קיפול נוח. הכי חשוב - תקציב עממי :)
מתלבטים כרגע בין ה zee של valco baby לטאי טאי של ביבה, כאשר להבנתי היתרון של הטאי טאי הוא גם שהיא שוקלת קילו וחצי פחות וגם אין צורך באמבטיה מגיל לידה.
אשמח לדעתך בעניין , ואם תוכל להמליץ על עגלה אחרת רלוונטית באותו סדר גודל של מחיר - אשמח לשמוע.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/12/2017שלום לילך,
הן די דומות ביתרונות ובחסרונות אבל לדעתי הטאי טאי עדיפה בגלל המשקל וגם בדים טובים יותר. יש לשתיהן חיסרון משמעותי שהטיולון דו כיווני. יחד עם זאת עגלה עם טיולון דו כיווני תהיה כבדה ומסורבלת יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
לילך22/12/2017תודה!
מה לגבי איבו של גרקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/12/2017שלום לילך,
לדעתי עדיפה מבחינת הטיולון הדו כיווני. יש לקחת בחשבון שהיא גדולה יותר בקיפול וכבדה באופן משמעותי מהטאי טאי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרה בענין מזרן אימגיןמיטל22/12/2017
שלום!!
בתי בת השבועיים ישנה על מזרן אימג׳ין של שילב שרכשנו בהמלצתך.
רציתי לדעת האם למזרן הנ״ל יש שני צדדים צד רך וצד קשיח או שמא למזרן הזה יש רק צד אחד שעליו הילד אמור לישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/12/2017שלום מיטל,
יש רק צד אחד, אין צורך בצד קשיח שלרוב לא נח לתינוקות כי יש מעבר חופשי של אוויר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשון- התלבטות בין עגלת אוקארו של מאמס אנד פאפס למוצי.V.K21/12/2017
היי,
אני מתלבטת בין 2 עגלות שאהבתי: אוקארו של מאמס אנד פאפס ומוצי איבו (אפשר גם אייגו).
יש לנו רכב קטן לכן חשוב שיהיו קטנות בקיפול אך יחד עם זאת אני לא רוצה להתפשר על הנוחות של התינוק ושתיהן נראות מפנקות.
הבעיה שהן די כבדות ואני מתלבטת אם זה יהיה קשה ביומיום להסתדר איתן. אנחנו גרים בקומה 2 בלי מעלית כך שיש לציין שהעגלה תשאר רוב הזמן ברכב.
אודה לחוות דעתך ויתרונות/חסרונות עיקריים בשתיהן.
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/12/2017שלום,
לדעתי מדובר ב-2 עגלות שלא מצדיקות רכישה. כפי שציינת הן כבדות ולדעתי הן פחות נוחות לתינוק מעגלות אחרות במשקלן. מדובר בעגלות עם אמבטיה יחסית צרה וגם הטיולון לא מהמרווחים שיש ומעגלה כבדה הייתי מצפה לקבל ערך מוסף של נוחות לתינוק בדמות אמבטיה גדולה (ואפילו ענקית) וטיולון מרווח וגם ארוך ולא כך הדבר. האוקרו מתקפלת קטן יותר ולכן מבין השתיים עדיפה. יחד עם זאת אפשר לרכוש את הארמדילו פליפ XT2 של מאמאס אנד פאפאס שנותנת לך בדיוק את אותו הטיולון והאמבטיה של האוקרו רק על שלדה קלה בהרבה וגם קומפקטית יותר ועדיין אין נוחות מירבית לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאוקארו/מוצי
VK22/12/2017תודה על התגובה. אני באמת אהבתי בהתחלה את הארמדילו XT2 שאמרת אבל הבנתי שהיתה שם בעיה ועשו recall כך שהיא פחות מומלצת.
בכללי מה ההמלצה שלך לעגלה בתקציב של אזור 4000 שח, קלה, נוחה לקיפול, פרקטית, נוחה לתינוק ולא גבוהה במיוחד.
שוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/12/2017שלום,
הריקול נעשה לדור הראשון של הארמדילו ואין קשר בינו לדור החדש של הארמדילו ולכן אין ממה לחשוש, כמו כן האוקרו מבוססת על הדור השני של הארמדילו ולכן אם יהיה ריקול לאחד מהם סביר שיהיה לשני אך הסיכוי קלוש לדעתי. אלו סתם הפחדות של מוכרנים שמעדיפים למכור את המוצר ש"תקוע" להם במחסנים ולא את המוצר עם הביקוש והפחות ריווחי.
אין המלצות אחרות אלא אם מותחים את התקציב ואז הבי יכולה להיות אופציה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-סלסה4 החדשה
VK24/12/2017שוב תודה על המענה!!
מה לגבי הסלסה4? הבנתי שיצא הדגם החדש של 2018 ושהיא גם מתקפלת לגודל קטן יחסית ולא כבדה ויחד עם זאת יותר רחבה ונוחה מהארמדילו. אשמח לשמוע דעתך עליה וחסרונות אם יש.
יש אפשרות לחרוג מהתקציב שציינתי אם זה שווה את זה.
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/12/2017שלום,
דווקא לתקציב היא נכנסת. בהחלט היא נוחה יותר לתינוק לפי דעתי. האמבטיה XXL עם מזרן עבה, הטיולון די מרווח והגגונים מצוינים לאקלים בארץ. הקיפול סביר (עדיין גדול יותר מהארמדילו בכ- 20% ולכן רצוי לבדוק ברכב. נוחות הניוד ברמה מעל הארמדילו וכך גם הקפיצים שמקנים גם אורך חיים גבוהה יותר נוחות לתינוק ונוחות בעליה וירידה ממדרכות. היא שןקלת 2 וחצי קילו פחות מהמוצי או האוקרו ולכן עדיפה עליהן לדעתי.
עדיף דגם 2018 כי מנגנון הקיפול נח יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מזרן למיטת מטרחייה20/12/2017
הי קובי אשמח להמלצה על מזרנים למיטת מטר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום חייה,
אין יותר מדי אופציות ולכן מהקיים מזרן דו צדדי של ליטף יהיה מומלץ.
אפשר גם לרכוש מזרן נושם מולטיפלואו של בייבי טק בהזמנה ישירה מהם ע"פ המידות. לדעתי האופציה הכי טובה אך גם הכי יקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעגלת פג פרגומוריה20/12/2017
קובי שלום,
רכשנו עגלת פג בוק פלוס ג'יאו (דגם בסיסי) 2018.
רציתי לדעת האם אתה ממליץ על מזרן מיוחד לאמבטיה, בהתחשב בעובדה שהיא תשמש כעריסה בחודשים הראשונים.
בחנויות ראיתי מזרנים נושמים אך אני לא בטוחה כמה זה טוב בחודשים הראשונים.
אשמח לעצתך
תודה רבה
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום מוריה,
אין טוב ופחות טוב מדובר במזרנים די דומים לעריסה (בעיקר הנושמים) ולכן לדעתי הם דווקא מומלצים כי הם ברמה של מזרן תקני בעוד רוב המזרנים שנמכרים הם ללא תו תקן (גם הרשתיים לא אבל כפי שהסברתי הם מיוצרים בחברות עם תקן ובאותה שיטה, דרך ומרכיבים רק במידה שונה).
כמו כן יש גם מזרן מקורי לאמבטיה.
לטיולון יהיה יותר קל כי לדעתי הקומפי קוש הוא רמה אחת מעל לכל מה שנמכר והוא כן בעל אישור מכון התקנים בניגוד לרוב או לכל הקיים בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לאמבטיה של פג
מוריה21/12/2017תודה רבה על המענה,
אם הבנתי נכון- לפי דעתך החשיבות היא לתו תקן ולמזרן נושם?
האם יש הבדל בין 'מזרן נושם' ל'מזרן נושם קשיח'?
בכל חנות מוכרים משהו אחר.
תודה
מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/12/2017שלום מוריה,
אין כזה דבר מזרן נושם לאמבטיה של עגלה. יש מזרנים רשתיים אבל זה לא מזרן נושם. לדעתי גם אין מזרן לאמבטיה עם תו תקן אבל יש יצרנים שמייצרים מזרנים לעריסת תינוק עם תקן ועל אותו הבסיס מייצרים לעגלה ולכן הייתי ממליץ לרכוש מיצרן כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוק בן חודשהדר20/12/2017
שלום,
קיבלתי במתנה את המנשא בייבי ביורן אוריג'ינל. לא מצאתי הרבה המלצות עליו באינטרנט, האם מומלץ לגיל הזה?
אני מחפשת מנשא גם לטיולים בחוץ, אבל בעיקר שאוכל לשים את התינוק עליי ולעשות ארגונים בבית וללמוד.. הוא נרגע רק עליי ואני מחפשת פתרון כזה שיוכל לפנות לי את שתי הידיים...
האם עדיף בכלל מנשא בד במקרה הזה?
קצת מבובלבת בנושא הזה, אשמח לעזרה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום הדר,
זהו הדגם הבסיסי ולדעתי עדיף לשדרג לדגם הONE שבריא יותר לתנוחת התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת go baby דגם ויולהטליה20/12/2017
קובי שלום,
מתלבטים לגביי קניית עגלת ויולה ביד 2.
האם אתה ממליץ עליה?
האם האמבטיה נחשבת רחבה/ צרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום טליה,
האמבטיה בגודל סביר. הטיולון נשכב טובה אך יש לו חיסרון שמצב הביניים הוא במצב יושב. כמו כן השלדה רחבה מאוד (66 ס"מ) וברוחב די דומה לעגלת תאומים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו קמיליון לעומת סלסה 4אפריל19/12/2017
האם מומלצת? האם נוחה לתינוק?
לעומת בי 5 היא נראית לי יותר טובה, מבחינת גלגלים וניידות...
האם היית ממליץ על עגלה זו בהשוואה למשל לסלסה 4 דגם 2018?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום אפריל,
לדעתי היא עדיפה על הבי מבחינת נוחות לתינוק ונוחות ניוד. לתינוק בשל הרוחבה ולניוד בזכות גלגלים גדולים. יש לה חיסרון שדורש פירוק המושב טרם הקיפול.
הסלסה זולה משמעותית ונותנת הרבה מעבר לקמיליון לדעתי כך שאני ממליץ עליה יותר.
היא גבוהה יותר ודורשת פחות התכופפות, האמבטיות זהות בגודל ובהצללה וגם במזרן הנושם.
הטיולון די זהה אך לסלסה יתרון גובה והכי חשוב היא מתקפלת עם הטיולון וגם יותר בקלות.
בשלדה יש סל חפצים גדול יותר ומערכת קפיצים טובה יותר ולכן לדעתי היא עדיפה בגלל המחיר ובגלל ההטבות שהיבואן נותן (תיק ומתאמים לסל קל ללא עלות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בגלגלים של סלסה?
אפריל24/12/2017היי קובי תודה על המענה המקצועי כתמיד.
כבר הייתי סגורה על סלסה וחיכיתי לדגם 2018 עד שהתחלתי לשמוע פה ושם על אנשים שהגלגלים הקדמיים בסלסה נתקעים להם בזווית מסוימת בעיקר בשטחים חלקים לפי מה ששמעתי,
יכולת ניוד טובה עבורי זה דבר קריטי כי אינני ניידת והעגלה היא בשבילי סוג של רכב... כלומר אם אני יוצאת עם התינוק לסידורים או לטיול וכו' זה תמיד הליכה יחסית ארוכה , עלייה וירידה מרובה ממדרכות, חשוב לי גם יציבות העגלה שתוכל להחזיק תיק יחסית עמוס ואפילו הליכות עם העגלה לצרכי ספורט. בגלל זה התחלתי לחשוש מניסיון מר שהיה לי עם עגלה אחרת וגלגלים שהיו נתקעים בירידה ממדרכות והתחלתי לחשוב על הקמיליון.
משהי אמרה שהיא חזרה לחנות בה קנתה את הסלסה, שימנו לה את הגלגלים ומאז הסתדר... יצא לך להתקל בתופעה זו בסלסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/12/2017שלום אפריל,
בכל העגלה יש לגרז או לשמן גלגלים אחת לחצי שנה או לכל המאוחר אחת לשנה וזה נכון גם לגבי בוגבו שגם בה נתקלתי לא מעט בגלגלים שלא מסתובבים. שליפת הגלגל, ניקוי, שימון או גירוז (עדיף) והחזרת הגלגל פותרים את הבעיה. הצטברות חול ולכלוך גורמים לבלאי מואץ. כמו כן לסלסה יש גלגלים קדמיים שיש להרכיבם לפי צד (ימין ושמאל) ואני נתקל בהמון עגלות שבהן הגלגלים הורכבו הפוך או ע"י ההורים או בחנות לא מקצועית! (לא רק בסלסה יש עוד חברות כמו מוצי ומימה וגם שם זה חוזר על עצמו). הרכבה לא נכונה תגרום לגלגל להיתקע במצב שהוא נגרר. אני גר באזור שיש בו דרכים לא סלולות והמלצתי לאחת השכנות לקנות סלסה והיא מאוד מרוצה מהמלצה (גם לה הרכיבו הפוך את הגלגל וסידרתי לה) כך שלדעתי אין ממה לחשוש אלא רק לוודא שהגלגל הורכב נכון ואחת לתקופה לגרז את הגלגלים (ממליץ לעשות כך בכל עגלה).
בעגלות שאני מייבא (הרטן) אנו נותנים כמו ברכב טיפול תקופתי אחת לשנה בדיוק בשל הסיבה הזו (נקיון וגירוז גלגלים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי. האם לדעתך צריך להוסיף לסלסה מזרן
אפריל28/12/2017באמבטיה או בטיולון? ואם כן, איזה והיכן ניתן לרכוש?
כנראה שנלך על הסלסה...אני סומכת על המקצועיות שלך שהיא יותר טובה מהבוגבו והיא גם יותר בתקציב שלנו אז מה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/12/2017שלום אפריל,
לאמבטיה ממש לא (הם ממש פינקו במזרן שאני הייתי שמח לישון עליו). לטיולון אני ממליץ לכל טיולון להוסיף מזרן קומפי קוש שמשדרג את הנוחות פלאים מה גם שזה עוזר וחוסך את פירוק הבד לכביסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!!!
אפריל30/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מו'צי האם מומלצתסיון19/12/2017
אני מחפשת לקנות עגלה ביד 2 מפאת תקציב ומכיוון שזה לא ילדי הראשון וזאת לא צריכה להיות עגלה שתמשיך עם כמה ילדים.
ראיתי המון שמוכרים עגלת מוצ'י האם היא מומלצת גם מבחינת האמבטיה וגם הטיולון?
קראתי שאתה ממליץ על דו כיווני האם היא עונה לכך?
התקציב שלנו הוא עד 1000 ש"ח גג 1200 ש"ח
אשמח לשמוע המלצות על המוצי או עגלה אחרת שעונה על הצורך שלנו מבחינת תקציב.
חשוב גם:
שתהיה קלה ולא כבדה ומסורבלת
היגוי טוב
יציבה (יש עוד ילדים בבית) העגלה הקודמת שלנו היה פאג פרגו פיליפ 3 שהיתה ממש מתנדנדת ולא יציבה.
קיפול נוח
אני מקווה שיש משהו שיכול לענות לדרישות שלנו וגם מבחינה תקציבית.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום סיוון,
קשה לי לענות כי איני מכיר את מחירי היד 2. כמו כן למוצי יש המון דגמים ולכן אוכל לתת יתרונות וחסרונות על פי ציון הדגם.
אי לכך אני ממליץ שתעשי בדיקה ותסגרי על 3 דגמים ואני אתן את חוות דעתי עליהם. כמו כן ברכישת יד 2 אני ממליץ לקחת בחשבון לעשות חידוש עגלה (ניתן לעשות זאת בחברת הגלגל). העלות די סבירה והחברה בודקת את טיב העגלה ומערכות הבטיחות ותקינותם ומחדשת את כל החלקים + ניקוי כך שזה די הופך את העגלה לכמו חדשה.
כמו כן אפשר לשקול לרכוש ג'ואי כרום חדשה שנמכרת סביב ה- 1500 ש"ח ומדובר בעגלה טובה מאוד ביחס למחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
סיון22/12/2017תודה קובי.
חשבתי על הגואי כרום והשבוע ראיתי אישה איתה ושאלתי על העגלה. היא אמרה שהיא אחלה החסרון היחיד שהאמבטיה מאוד ארוכה, לא רחבה ככה שזה סיוט להכניס לרכב.
מה אתה אומר?
ולגבי ה יד 2 אני באמת ינעל על איזה 3 דגמים ספציפים ויחזור לשאול.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/12/2017שלום סיוון,
דווקא הגודל סביר ותמיד השאלה לאיזה רכב מכניסים. אף אמבטיה לא נוחה בהתנהלות עם הרכב והרוב המוחלט בכלל שם את האמבטיה בפנים הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שלוש עגלותאילונה, ראשל"צ19/12/2017
שלום, אני מתלבטת בין 3 עגלות : הרטן וי איי פי, מוצי ומליבו.
אשמח לקבל המלצות.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום אילונה,
המליבו לדעתי כלל לא מומלצת, איכות הרכבה מאוד נמוכה, אמבטיה מסורבלת, כבדה ולא מתקפלת, תפעול מסורבל ואיכות גלגלים נמוכה.
המוצי לדעתי פחות מומלצת כי מדובר בעגלה כבדה (למרות ששלושת העגלות בהתלבטות שוקלות פחות או יותר אותו הדבר) ומעגלה כבדה הייתי מצפה לקבל ערך מוסף של אמבטיה וטיולון מרווחים (רחבים וארוכים) ובמוצי לא כך הדבר. כמו כן היא מאוד קשיחה בניגוד לשניים האחרות מבחינת קפיצים ולכן אני פחות ממליץ.
הרטן לדעתי היא המומלצת ביותר מכיוון שמיוצרת בגרמניה איכות ההרכבה היא הטובה ביותר וכך גם הרכב החומרים (בדים, שלדה, מתכת, פלסטיקה וכו'). לדעתי היא הנוחה ביותר לניוד ובעלת הקפיצים הטובים ביותר, המושב טיול הוא הרחב והאורך ביותר וגם המרופד ביותר, הבדים ללא מעכבי בעירה או כימקלים ויש מסנן UV בגגון. כלומר מחשבה מלאה על התינוק. המשקל כמו השלושה כבד מהממוצע, הקיפול טיפה מסורבל כי דורש פירוק של הטיולון לפני הקיפול (למרות שבכל השלושה הייתי ממליץ לפרק). יתרון נוסף הוא שמתאמי הסל קל בילט אין על השלדה כך שהסל קלים התואמים מתחברים ישירות לשלדה ללא התעסקות במתאמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת brevi וסלקל אינפנטישרית18/12/2017
שלום!
אני רוצה לשאול לגבי עגלת brevi ovo, מה היתרונות והחסרונות שלה?
לגבי סלקל - אינפנטי. האם נחשב בטוח ונוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/12/2017שלום שרית,
לגבי ברווי בעיקר חסרונות. כבדה, לא נוחה לניוד, גדולה בקיפול, האמבטיה דורשת חיבור נוסף לשלדה שמסרבל מאוד את החיבור שלה שגם ככה פחות ידידותי, גגון הטיולון קטן ולא מתאים לאקלים בארץ.
סל קל אינפנטי לא נחשב ברמה טובה של בטיחות ולכן איני ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן נושם לעומת אטוםסתיו16/12/2017
הי קובי
דבר ראשון תודה רבה על כל המידע וההמלצות בפורום!
אנחנו מתלבטים באופן כללי לגבי מזרן נושם או אטום.
היתרונות הגדולים של מזרון נושם ידועים וברורים, וקראתי שאתה ממליץ או על אימגן או על מולטיפלואו.
העניין הוא שקראנו באתר של כללית שמזרון נושם עלול להביא עמו סכנה אחרת: (מתוך אתר כללית)
"..אך המעבר החופשי של אוויר ושל נוזלים דרך המזרן יוצר בעיה חדשה שאינה קיימת במזרנים אטומים: חדירה של נוזלים אל תוך הליבה. התינוק פולט, מזיע,ולעיתים בורח שתן מהחיתול שלו. כל הנוזלים האלה מחלחלים לליבה ולעיתים נותרים בה ועלולים להפוך כר פורה להתרבות חיידקים.
כדי לשמור על רמת היגיינה נאותה, בוודאי לאחר פליטה, מנחים היצרנים לשטוף את המזרן, את ציפוי ואת ליבה במים ובסבון ולאחר מכן להניח להם להתייבש לחלוטין לפני שמחזירים אותם לשימוש.
למזרן רשת נדרשות דקות ספורות כדי להתייבש, אך לא כך במזרנים נושמים עם ליבה. אלה נזקקים לזמן רב - בין שעה וחצי לשבע שעות - כדי להתייבש כליל, וזאת בתנאים אופטימליים: ייבוש בחוץ ביום חמים שבו הלחות נמוכה יחסית.
השבתה של המזרן לפרק זמן כה ארוך מחייבת למצוא פתרון חלופי לשנת התינוק. במזרנים אטומים הבעיה הזאת נפתרת באמצעות היפוך המזרן וכיסויו בסדין חדש. במזרן אטום הליבה נותרת, כמובן, יבשה ומוגנת..."
האם לדעתך זו סיבה מספיק טובה בשביל לקנות מזרון אטום?
נשמח לשמוע את חוות דעתך על הנושא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ומה דעתך לגבי מזרוני רשת?
סתיו17/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום סתיו,
אכן יש חיסרון של נוזלים אך לרוב הם מחלילים מטה ולא נתקעים במזרן. כמו כן ניתן לשטוף והייבוש דווקא מהיר ולא אורך 7 שעות, לדעתי לא יותר משעה. במזרן רשת יש רק את הנומו שלו יש יתרון שהנוזלים ישר יורדים מטה וכל שיש הוא לשים שעוונית מתחתיו.
יש לקחת בחשבון שבמזרן אטום יש מעכבי בעירה, שעוונית שמכתבה שנערכה לא מזמן הוראה שאינה בריאה לתינוקות בכמות מסוימת שקיימת במזרנים בדרך כלל.
הבעיה העיקרית היא פליטות, שתן כמעט ולא בורח מהחיתול כל עוד אתם במידה נכונה וכל עוד מחליפים בזמן. לגבי פליטות אפשר לשים סדיניות דקה שאינה חוסמת אוויר. לגבי הזעה היתרון של מזרן נושם שהוא מצמצם משמעותית הזעה שדווקא במזרן אטום תהיה לא מעט ותאלץ החלפת סדינים מרובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
סתיו19/12/2017תודה רבה על התשובה המהירה!
נראה לי שאכן נלך על הנושם.
עוד כמה הבהרות-
1. אם אני שמה שעוונית מתחת זה לא מוריד את האפקט של זה שהמזרן נושם?
2. האם הספגטים האלה לא מאבדים את הצורה שלהם אחרי כמה ילדים? (לעומת הספוג)?
3. מבחינה אורטופדית - האם מזרון הזה טוב כמו/יותר ממזרונים עם ספוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/12/2017שלום סתיו,
1. הכוונה שלי בשעוונית רלווטית רק לגבי הנומו כי השעוונית בעצם מתחת למזרן ולכן לא פוגעת ביעילותו.
לגבי השאר אני פחות ממליץ להוסיף שעוונית.
2. המזרן לא קיים מספיק זמן כדי שאדע אבל לדעתי לא אמורה להיות בעיה כאשר כיום הרוכשים הראשונים משתמשים לילד שני ואני לא מכיר אף תלונה בנושא זה
3. לדעתי טוב יותר כי תינוקות לא זקוקים למשטח קשיח פרט לשלב של הזחילה וההשכבה על הבטן ואת זה עושים על שטיח בריצפה. כמו כן יש יתרון למשטח רך יותר שמונע היווצרות ראש שטוח אשר נגרם בעיקר בגלל מזרן קשיח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כסא בטיחותסיון15/12/2017
היי קובי,
מחפשת כסא בטיחות לגיל שנה,
האם צ'יקו הוא המומלץ ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום סיוון,
אם אין שיקול תקציבי אז לדעתי כן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות: צ'יקו נקסט-פיט או ברייטקס קליק-טייטנועה15/12/2017
הי קובי, הגעתי לחנות מצוידת בהמלצתך הגורפת לגבי כסא הבטיחות של צ'יקו. המוכר שם קצת בילבל אותי כשהמליץ יותר על הברייטקס.. מבחינת מחיר- יש פער קטן, כך שזה לא שיקול.
אמרתי למוכר שאברר ואחזור ביום ראשון לקנות אחד מהם..
מה אתה אומר? האם באמת הברייטקס החדשה יותר מומלצת (התוקף הוא 10 שנים!! ולא 5. זה מאד משמעותי..!!)- מבחינת בטיחות דבר ראשון, ומבחינת נוחות- לתינוק ולהורים בחגירה..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברייטקס - יש כמה סוגים
אני15/12/2017אני לא יודעת מתי קובי יענה (כי סופש). אבל שימי לב שיש כמה ברייטקס קליק-טייט. לדעתי יש 3 סוגים. היקר מביניהם עולה משמעותית הרבה יותר מהנקספיט ויש לו הגנת צד.
לפחות כך היה כשאנחנו התלבטנו. תבדקי לאיזה דגם הוא המליץ לך. לטעמי הגנת צד זה דבר מאודדד חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/12/2017שלום נועה,
מדגמי ברייטקס דגם המרתון קיבל את הדירוג הגבוהה ביותר והוא דווקא ללא הגנות הצד שגם תופסות המון מקום באותו. בטיחותית אין הבדל משמעותי בין הצ'יקו למרתון אבל לדעתי לצ'יקו יש יתרון גדול בנוחות ויתרון משמעותי בחגירה כנגד כיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אפשר בבקשה הסבר מפורט יותר על
נועה18/12/2017הגנת צד? מה זה אומר ואיך זה אמור להיראות בכסא?
בעיקרון אתמול קנינו בסוף את המרתון, אבל הכל סגור עם קבלה, ואמרתי להם שיש סיכוי שנבוא להחליף..
המוכר אמר לנו גם שבצ'יקו המקום לרגליים צר הרבה יותר (ב4 ס"מ) מהמרתון, וזה משמעותי מאד בגילאים המתקדמים יותר.. רואים את ההבדל גם בעיניים.
מצד הבדים- האם הברייטקס לא נעים יותר? היה נראה שהצ'יקו מעט ניילוני ביחס אליו. שאולי זה יתרון בלנקות, אבל לתינוק זה פחות נעים...
אשמח שתכתוב מה לדעתך יתרונות הנוחות בצ'יקו ובחגירה נגד הכיוון. אני רוצה להיסגר עוד השבוע, ואם נחליט להחליף- שנעשה זאת בקרוב..
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/12/2017שלום נועה,
אני משתמש בצ'יקו לבת שלי אשר בת 4+ ולא כל בעיה עם הרוחב בטח שלא צריך רוחב ברגליים לדעתי, כמו כן אם תסתכלי על בוסטרים שמיועדים לשימוש עד גיל 12 תראי שהם הרבה יותר צרים מהכיסאות. הבדים של אף כיסא לא נעימים ובזמנו היה כיסוי יומבה 100% כותנה שהיה פותר זאת ולצערי לא קיים עוד. מעבר לשיפור עצום בנעימות הוא נשלף ומתכבס בקלות. ללא הריפוד כפי שציינתי אני חושב שאף כיסא לא נעים לתינוק. לדעתי הזווית שכיבה בצ'יקו עדיפה ויש לזה חשיבות בחגירה כנגד הכיוון כי המושבים של הרכב בשיפוע וגורם לכיסאות להיות יותר יושבים ממה שהם במצב השכיבה.
לא רואה כאן קנייה גרועה כי כמו שהסברתי בטיחותית הם די זהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי אינגלזינה טרילוגימיכל14/12/2017
היי קובי, אני קוראת בפורום הרבה ואשמח לעזרתך.
מתלבטת לגבי האינגלזינה טרילוגי תוכל לכתוב את החסרונות והיתרונות שלה?
והאם יש צפי להגעה של דגם חדש שלה לארץ ב2018 ? צבעים נוספים?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/12/2017שלום,
ככל הידוע לי ב- 2018 יש רק צבעים חדשים ושיפורים קלים.
דגם הקוואד דווקא כן עבר מקצה שיפורים אבל פחות הצליח בארץ.
היתרונות של הטרילוג'י הם משקל קל, קיפול קל ביד אחת וגודל מאוד קטן לאחר הקיפול. כמו כן האמבטיה והטיולון מרווחים.
החסרונות לדעתי זה יכולת ניוד בינונית כנ"ל עליה וירידה ממדרכות. סל חפצים קטן ולא נגיש ולדעתי מומלץ להוסיף מזרן לאמבטיה ומזרן איכותי לטיולון. כמו כן הסל קל היחיד שמתחבר עליה הוא של אינגלזינה ולדעתי הוא פחות טוב מהמתחרים בשוק כמו מקסי קוזי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)