פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• איה בייבי ולנסיה או טורנדו
    בוגו
    17/10/2017

שלום קובי
    אנו מחפשים עגלה גבוה במחיר שפוי
    ראינו איה בייבי טורנדו וולנסיה

נשמח לשמוע מה דעתך לגבי העגלות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    17/10/2017

שלום בוגו,

לדעתי מדובר בעגלה קצת כבדה ומסורבלת עם קיפול יחסית גדול. לדעתי ג'ואי כרום במחיר שפוי עדיפה, די גבוהה אבל קלה בהרבה וגם נוחה יותר בתפעול ובקיפול.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה קלה וקומפקטית
    יעל
    16/10/2017

היי,

ביתנו בת 4 חודשים.
    קנינו לה עגלת ממבה של abc design וזה ממש מסורבל לנו
    מחפשים משהו קל וקומפקטי יותר
    אנחנו גרים בקומה רביעית בלי מעלית וזה משמעותי מאוד
    בנוסף יש רכב עם תא מטען בינוני- קטן
    לא רוצים משהו יקר אבל שיהיה קל ונוח לתפעול
    האם כדאי לקנות עגלה משולבת בשלב זה או טיולון?
    ואיזה דגם כדאי?

תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום יעל,

אכן עגלות מסוג הממבה די מסורבלות וכיום כבר כמעט שלא מייצרים עגלות מסוג זה. אני ממליץ על טיולון דו כיווני ואין בעיה לעבור לאחד כזה כבר עכשיו. ממליץ על ארמדילו פליפ XT2 שמחיר הטיולון יחסית יקר אבל עדיין סביר. כמו כן אולי ללכת על הדור הקודם של הפליפ שגם בסדר וזול יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה והאם סלקל או כיסא בטיחות?
    אור
    16/10/2017

הי קובי,
    מתלבטת לגבי עגלה לילדה מס' 3 וכנראה האחרונה... אשמח לעגלה: לא יקרה, קלה, נוחה לקיפול, עם אמבטיה. הציעו לנו את הג'ואי, דעתך?
    ו... האם לקנות סלקל או שכבר כדאי להתחיל בכיסא בטיחות - המליצו על הצ'יקו. מה נכון יותר מבחינת בטיחות ונוחות לבייבי?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום אור,

בתקציב נמוך הג'ואי היא עגלה טובה מאוד שנותנת תמורה טובה למחירה. אפשר גם לבדוק את סולה 2 שטיפה יקרה יותר אך לדעתי נוחה יותר.
    לגבי כסא יש לזה חיסרון גדול שהכסא קבוע ולא נשלף יחד עם התינוק כמו סל קל, כמו כן זווית הסל קל טיפה טובה יותר אבל אם מתחילים מראש עם כסא הנקסטפיט לדעתי הוא הטוב ביותר והכי קרוב בנוחות שלו לסל קל. אם מוותרים על הצואת הסל קל מהרכב זו אכן אופציה מעולה שחוסכת המון כסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה כדאי לקנות?
    עינבר
    15/10/2017

היי קובי,

אני ממש מבולבלת מרוב עגלות, אין לי שום היכרות עם העולם הזה...
    אשמח לעזרתך :)
    אני מחפשת עגלה שתהיה קלה, נוחה, מתקפלת קטן כמה שאפשר (אנחנו נוסעים הרבה). רוב הזמן אני לבד, אז שתהיה כמה שיותר נוחה לתפעול, אנחנו גרים בקיבוץ בפריפריה ולא בעיר, הרבה פעמים יש צורך לנסוע על האדמה, על הדשא וכו' וגם מגיעים לעיר לעיתים די תכופות.
    מבחינת מחיר סביבות 2500 ש"ח
    בנוסף יש לי אפשרות לרכוש בקיבוץ שלנו עגלת בוגבו פרוג יד 2 ב700 ש"ח או עגלת chicco urban ב800 ש"ח (שתיהן במצב טוב) ואולי לחסוך את העלות של עגלה חדשה, אך אני לא בטוחה שהן מתאימות לי. (הבוגבו נראה לי תופסת המון מקום בתא המטען וגם כבדה יחסית והUrban נחמדה אך לא מספיק התרשמתי ממנה,בעיקר אני מתייחסת לאמבטיה שנראית לי לא נוחה... אולי אני טועה...לא מספיק מבינה בזה)
    יש לי סלקל של Cybex ואני מאוד מרוצה ממנו
    חשוב לי שהעגלה שאני קונה תכיל טיולון ואמבטיה ושאפשר יהיה לחבר לה את הסלקל של Cybex.
    מה אתה אומר על העגלות של Cybex, האם יתאים לצרכים שלי? וגם לא הצלחתי להבין מהאתר שלהם מה ההבדלים בין העגלות שלהם. או מה המחירים...
    בקיצור, אשמח להמלצות על עגלות שיכולות להתאים וגם לדעתך על עגלות היד שנייה שהציעו לי ועל העגלות של Cybex.
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    איזו עגלה כדאי לקנות?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום ענבר,

חשוב להתחיל בזה שעגלה קלה עם קיפול קטן מגיעה עם גלגלים קטנים שפחות מתאימים להליכות על חול, כורכר, חצץ וכו' ובעיקר מתאימות לעיר. אני ממליץ לחשוב שוב מה עדיף לכם נוחות בקיפול ובמשקל או נוחות בניוד עם התפשרות על הקיפול והמשקל? דעתי היא ש 99% מהזמן מטיילים עם העגלה ולא מקפלים ולכן אני אשית בעד נוחות ניוד ונוחות לתינוק. לאחר שתחליטו אוכל לכוון.
    צ'יקו אורבן אני פחות ממליץ יש לה אמבטיה משולבת עם טיולון שלדעתי זה אילתור גרוע וגם לא מתחבר אליה סל קל סייבקס.
    הפרוג עגלה מעולה אבל גם מאוד מאוד ישנה (הייצור הופסק לפני כמעט עשור). יש לה גלגלי אוויר שזה בעייתי והתפעול טיפה בעייתי אבל למי שצריך יכולת ניוד מדובר בעגלה מעולה.
    לגבי עגלות סייבקס יש מגוון דגמים ומגוון רחב של מחירים ובתקציב שציינת לדעתי יש עגלות טובות יותר משל סייבקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה כדאי לקנות?

עינבר
    17/10/2017

שכנעת אותי לגבי הניוד, מאחר ואנחנו לא בעיר רוב הזמן חשוב שיהיה לנו נוח להתנייד איתה וכמובן שחשוב שתהיה נוחה לתינוקת. יחד עם זאת לא הייתי רוצה שהיא תהיה ענקית כי היא צריכה להיכנס לתא המטען לנסיעות ולהשאיר עוד קצת מקום לדברים :) לגבי המשקל נראה לי שאפשר להתפשר כל עוד היא לא תהיה כבדה ממש. אז אילו עגלות כדאי לי לבדוק?
    המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/10/2017

שלום עינבר,

בתקציב שציינת לדעתי מאמאס אנד פאפאס סולה תעשה את העבודה, יכולת הניוד טובה, לא מושלמת אבל לדעתי מספיקה לצורך שלך והיא יחסית לא כבדה והקיפול שלה סביר.
    כמו כן יש את איי.בי.סי דיזיין סלסה 2016 שיכולת הניוד שלה טובה יותר אבל הקיפול גדול יותר והיא כבדה יותר. ממליץ להתנסות עם כל אחת בניוד עם משקל בתוכן, לנסות לקפל ולהרים אם אפשר ולבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מה נכון לכם יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה כדאי לקנות?

עינבר
    17/10/2017

אתה באופן אישי מעדיף את הסלסה?
    מה ההבדל בין סלסה 2016 ל2017?
    מה דעתך לגבי בייבי ג'וגר? הרבה חברות המליצו עליה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/10/2017

שלום עינבר,

שתיהן די זהות למעט הבדל בגגון האמבטיה ותיק תואם ועוד כמה שינויים קוסמטיים. פשוט ה2016 תואמת את התקציב ו2017 חורגת ממנו ולכן המלצתי על 16.
    פחות ממליץ על הג'וגר ודי ברור למה המליצו, מדובר בעגלה הכי נוחה להורה, משקל קל, קיפול ביד אחת, גודל קומפקטי, אלו דרישות החלום של כל הורה אבל צריך לקחת בחשבון שהעגלה מיועד בראש ובראשונה לתינוק! לדעתי הג'וגר תהיה פחות נוחה לתינוק בעיקר בגלל הטיולון שהוא חד כיווני, שינוי המצבים בו עם שרוך שזהו מנגנון פחות יציב ונוטה לקבל בלאי מהיר יותר, מדרך הרגליים לא מתכוונן והבדים לא ממש מתאימים לאקלים בארץ. מי שמחפש את הנוחות של עצמו זו עגלה מעולה אך כפי שהבנת אני נוטה לחשוב על התינוקות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה כדאי לקנות?

עינבר
    22/10/2017

תודה על העצות! קניתי את הסלסה והיא ממש מעולה.
    וגם עלתה רק 2190 ש"ח (בקינג בייבי) הייתה שם אפילו אופציה לקנות דגם של 2017 ב2700 בערך, אבל רק בצבע נוטה ללבן אז העדפתי שלא...מה גם שההבדלים בין העגלות ממש לא משמעותיים...העגלה אותה עגלה רק הוסיפו לה תיק ועוד כמה תוספות. בכל מקרה המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    23/10/2017

שלום עינבר,

תודה שעדכנת. אכן לעיתים מיותר לשלם על תוספות שאינן חשובות. לדעתי התיקים שבאים עם העגלות די בסיסיים והרוב קונים גם ככה עוד תיק נח יותר שמתאים לגב. התיק בסלסה החדשה אמנם גדול אך לא לגב ובהפרש אפשר לרכוש תיק גב איכותי שמתחבר לעגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על עגלת ABC dESIGN
    שני טרבלסי
    15/10/2017

שלום רציתי לדעת איך ההעגלה הזאת לא שמעתי עליה והמוכר בחנות ממליץ היא גרמנית זה הריון ראשון אני ובעלי גבוהים ואיך הסייבקס מיוס

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על עגלת ABC dESIGN

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום שני,

לדעתי עגלה מעולה, אכן היא וסייבקס מגיעות מחברות גרמניות אבל חשוב לציין שהייצור בסין. באיי.בי.סי דיזיין הפיתוח הוא גרמני מלא אבל הייצור בסין בעוד שבסייבקס רוב הפיתוח בסין מכיוון שהחברה נרכשה על ידי חברה סינית.
    לדעתי הסלסה שבתמונה נוחה יותר לתינוק בגלל אמבטיה מרווחת יותר, טיולון מרווח יותר, מרופד יותר, נח ותומך יותר בגלל שיש חלק קשיח בגב שאין במיוס. כמו כן יש יתרון עצום לגובה גם לכם שלא צריך להתכופף בהכנסת התינוק, גם לתינוק בשל העובדה שישב גבוהה ויראה את העולם טוב יותר והרחק מאגזוזי הרכבים. כמו כן חשוב לציין את הקפיצים והגלגלים הגדולים שיתנו יכולת ניוד מעולה ובלימת זעזועים מעולה שתשפיע על נוחות התינוק מהרעידות בדרך, עלייה וירידה ממדרכות שגם לכם יהיה נח יותר ולסיום הגגונים גדולים יותר ולכן יספקו צל טוב יותר לתינוק. מצד שני המיוס בעיקר נוחה להורה עם משקל קל וקיפול קטן. אני בעד נוחות התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת עגלה בתקציב מוגבל
    יונה
    15/10/2017

שלום קובי,
    אנחנו זוג צעיר, מחפשים עגלה לילד ראשון בתקציב של 2000-2500 ש"ח. אין בעיה של מדרגות לכן פחות משמעותי המשקל
    התינוק צריך להיוולד בחורף לכן מחפשים עגלה שתהיה עם אמבטיה נוחה לתינוק, וחשוב לנו גם טיולון דו צדדי.
    ראינו את הג'ואי כרום אבל בחנות המוכר אמר שהיא לא מתקפלת טוב וזה בעיה בדגם.. האם שמעת על זה משהו?
    והאם יש לך המלצות על עגלות נוספות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת עגלה בתקציב מוגבל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום יונה,

הכרום די בסיסית ודווקא הקיפול שלה הוא די סביר וטוב. הניוד פחות נוח לדעתי וגם איכות ההרכבה אבל היא זולה מאוד ולכן במחירה מקבלים מוצר מעולה לדעתי.
    אני ממליץ יותר על סולה 2 או על איי.בי.סי דיזיין סלסה 2016 שבגלל השנתון המחיר תואם את הדרישות שלכן ומדובר בעגלה שמחירה גבוהה מ3000 ש"ח.
    היא גבוהה ונוחה לניוד ויש לה קפיצים ברמה אחרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך+ מזרן וסלקל

יונה
    17/10/2017

קודם כל תודה רבה על הייעוץ!
    ראיתי את הסלסה אבל היא לא נשכבת שטוח בטיולון, הרגלים נשארות בזוווית, זה נראה מאוד לא נוח לתינוק..התינוק יכול לישון בטיולון ככה? ואיזה אמבטיה רחבה יותר של הסולה או הסלסה? בגלל שנולד בחורף חשוב לנו שיהיה לו מקום עם כל השכבות שילבש.

בנוגע לסקל- רצינו לקנות סייבקס אטון ובחנות אמרו שצריך לקנות גם מתאם איזופיקס שעולה כמו הסלקל...זה יצא לנו מאוד יקר ורציתי לשאול האם חובה לקנות או שאפשר להסתפק בסלקל ברכב? או שעדיף כבר לקנות כיסא מגיל 0 שיספיק ליותר זמן?

ובקשר למזרן- מה דעתך על מזרן sweet dreams.? לא ראיתי ביקורות עליו באינטרנט.. האופציה השניה היא המזרן מולטיפלאו, מה לדעתך עדיף?

שוב ממש תודה על המענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/10/2017

שלום יונה,

לגבי הזווית, זו תנוחת עירסול שפותחה על ידי אורטופד ילדים מוביל ולכן יש לזה יתרונות אך גם חסרונות. ניתן לישון בזווית הזו וגם במצב ביניים ששם השכיבה כמו של עגלה עם טיולון רגיל רק שהמושב מגיע למצב אמצע שבו אין בעיה לישון אבל פחות נח ממצב שטוח.
    כמו כן בשלב הטיולון פחות ישנים בעגלה.
    בנוסף האמבטיה של הסלסה ענקית ובהרבה בהשוואה לסולה ולכן אפשר למשוך איתה עד שלב מאוחר יותר ולא לקפוץ ישר לטיולון. זה ההבדל בין יצרנים גרמניים לשאר היצרנים, הם בעיקר חושבים על הדברים הקטנים הקשורים לנוחות התינוק ובדיוק מהסיבה שציינת (לבוש עבה) הם מייצרים עגלות XXL ברוחב.

ניתן להשתמש ללא בסיס וזה ממש לא חובה לרכוש אבל וזה אבל גדול, הבסיס יקל באופן משמעותי על החיבור לרכב תוך שנייה חיבור ותוך 3 שניות ניתוק לעומת דקה פלוס חיבור או פירוק ובנוסף ימנע טעויות אנוש, היות ומעל ל- 70% מההורים מתקינים לא נכון את הסל קל הבסיס פותר זאת ומוריד את הסיכון לטעות ל- 5% ולכן אני ממש בעד.
    אפשר גם לרכוש בשילב מקסי קוזי מיקו עם בסיס והוא נמכר ב- 1090 ש"ח כולל בסיס ובמבצעים 990.

לגבי מזרן מי היצרן של סוויט דרימס? יש מליון שמות וזה פחות חשוב, יותר חשוב לדעת מי היצרן אבל באופן כללי ממליץ יותר על המולטיפלאו מכיוון שהוא מזרן נושם 100%.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יונה
    18/10/2017

המזרן הוא של בייביטק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/10/2017

שלום יונה,

לדעתי המולטיפלואו הרבה יותר טוב בעיקר בגלל שמדובר במזרן שהליבה הפנימית שלו היא אינה ספוג ובכך מדובר במזרן נושם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה נוחה לילד ראשון
    שרי
    15/10/2017

הי קובי
    הלכתי קצת לאיבוד בים העגלות
    אני מחפשת עגלה לילד ראשון
    לא כבדה
    לא צרה/קטנה מדי שיהיה נוח לתינוק
    טיולון ל2 הכיוונים עם מצב שכיבה מלא
    בקיצור אפשר להבין שאני מחפשת את העגלה הכי נוחה לתינוק
    אבל גם חשוב מבחינת משקל וקיפול שתהיה נוחה להורים כי זה הולך לקרות הרבה

לגבי גודל הגלגלים.. על מה זה משפיע?
    למה יש עגלות עם גלגלים קטנים ממש ועגלות באותו גודל אבל גלגלים ענקיים?

לקביעת תור
    סגירה
    עגלה נוחה לילד ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום שרי,

גלגלים קטנים יחסכו במשקל וגודל קיפול. היצרנים הבינו שלהורה המודרני כבר אין טיולים מחוץ לסביבה עירונית והטיולים נעים בין טיול על מדרכה לטיול בקניון ולצורך זה גלגל קטן יכול להספיק.
    גלגל גדול יספק נוחות ניוד טובה יותר על מדרכה, בקניון כמעט ולא יורגש הבדל אבל מה שההורים מפספסים הוא שגלגל גדול סופג טוב יותר מכות מהדרך ולכן התינוק פחות מרגיש רעידות וסביר שישב נינוח יותר ורגוע יותר.
    כמו כן גלגל גדול מגביהה את העגלה ולכן נח יותר להורה להושיב תינוק וגם התינוק פחות יושב בגובה של אגזוזי רכב.

אלו ההבדלים ולפי אלו עשו את השיקולים שלכם. אני תמיד בעד גלגל גדול כי אני בעד נוחות לתינוק ונוחות ניוד ומוכן להתפשר על הנוחות שלי.

לדעתי פג בוק תתאים מאוד לדרישות, המשקל סביר, נוחות הניוד סבירה כי יש גלגל גדול, הקיפול נח, הגודל סביר, יש שכיבה כמעט מלאה עם טיולון מרווח ודו כיווני. המשקל די סביר 11 ק"ג עם שלדת S שאני ממליץ לשדרג אליה.

אפשר גם ללכת על ארמדילו פליפ או בי 5 ולקבל מוצר קל וקומפקטי בהרבה אבל כן תהיה פשרה בנוחות התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי סייבקס פריאם?

שרי
    15/10/2017

אני לא הכי מבינה אבל נראה שזה פחות או יותר אותו דבר?
    מה היתרונות/חסרונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום שרי,

היא בעיקר כבדה יותר (משמעותית) ומסורבלת יותר לקיפול בעיקר עם טיולון. מצד שני מקבלים מושב ואמבטיה מרופדים טוב יותר וגם ארוכים יותר. לדעתי אין לה קפיצים אחוריים טובים (זה נכון גם לגבי הפג אבל בפג). לדעתי לדרישות שלך היא פחות מתאימה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי היום את הפג.. שאלות נוספות ושאלה על כסא בטיחות

שרי
    22/10/2017

בהחלט עונה על הדרישות
    בחנות אמרו לי ששדרוג לשלדה S זה אומר רוחב 60..
    אין אופציה של 51S האם זה נכון?
    אם כן כמה מומלץ השדרוג? כי הרוחב משמעותי לי מאוד
    כמו כן הראו לי אמבטיה קשיחה ורכה שמתקפלת
    מה ההבדלים ביניהם? בגודל היה נראה אותו דבר
    (אני שואלת פה כי בחנות לא ממש היה נראה שמבינים משהו)

ושאלה נוספת
    מעונינם בכיסא בטיחות מגיל לידה עד הגיל הכי מאוחר שיש הכי טוב שאפשר מבחינת בטיחות איכות והכל
    על מה אתה ממליץ?
    (כמובן שעדיף לא משהו שיעלה כמו עגלה ;)
    1000-1500 נשמע לי סביר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/10/2017

שלום שרי,

אני ממליץ על הS כמו כן קיימת גם S בשלדת 51 וצריך לברר מול היבואן אם היא משווקת בארץ והיכן. השלדה הבסיסית הרגילה וגם ה-51 פחות נוחה לניוד ויש לה ספוגים שיש להם בלאי גבוהה.

הכסא הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו נקסטפיט שנכנס לתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שרי
    22/10/2017

אני מתחילה לחשוב פעמיים עד כמה כדאי לקחת עגלה כזו ולא עגלה יותר קלה
    גרים בקומה 3 וכל פעם להעלות ולהוריד את העגלה
    עד כמה הנוחות לתינוק משמעותית?
    עד כמה ההפרש במשקל משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    22/10/2017

שלום שרי,

ההפרשים במשקל יחסית משמעותיים וכך גם הנוחות לתינוק. ראיתי לא פעם ובעיקר בחורף תינוקות שיושבים בחוסר נוחות בעגלות בעיקר בגלל צפיפות ואחר כך הורים שמחפשים טיולון מרווח יותר (ואין כאלו אם הם לא מגיעים מראש בעגלה). מצד שני לעלות ברגל עגלה זה אכן משימה לא פשוטה עם עגלה כמו פג וצריך לשקול אופציה להשאיר את העגלה בחדר עגלות/מדרגות או ברכב (אם אפשר) ולעלות עם מנשא כל עוד את לבד, במקרה ויש עזרה המשקל כבר ממש לא משמעותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על המענה המפורט

שרי
    22/10/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי סלקל ראשון
    אלי
    15/10/2017

רציתי לקבל קצת רקע לגבי סלקל,אנחנו מחפשים סלקל במחיר לא יקר מדיי עד 500/600₪ ,אבל שיהיה טוב ואיכותי,מה צריך לבדוק ועל איזה דגמים כדאי להמתקד?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי סלקל ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום אלי,

יש מבחני ריסוק ולכן המיקוד צריך להיות בבטיחות.
    בתקציב הזה סייבקס אטון 1 או בי סייף נותנים את רמת הבטיחות הכי גבוהה. אם מטפסים לאזור ה- 900 ש"ח אפשר לרכוש קייפיט 30 שהוא הטוב ביותר לדעתי מבחינת בטיחות ונוחות והוא כולל בסיס מה שסל קלים במחיר שציינת לא כוללים בדרך כלל (ואם כן אז סביר שרמת בטיחותם נמוכה). לדעתי הבסיס שווה את התוספת כי זה שדרוג לחיים ולביטחות שכן הוא בעיקר מונע טעויות אנוש בהתקנת הסל קל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת חלופה לאויסטר זירו
    ענבר
    14/10/2017

שלום,
    אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון, לידת חורף. אנחנו גרים בקומה 1 ללא מעלית כך שמשקל העגלה הוא שיקול משמעותי. אהבתי את האויסטר זירו מבחינת משקל, קלות קיפול, גודל אמבטיה אבל הייתי מעדיפה טיולון דו כיווני. על מה אתה ממליץ באותה רמת מחיר (ומשקל)?

לקביעת תור
    סגירה
    מציאת חלופה לאויסטר זירו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום ענבר,

ברמת המשקל אין אופציות כי טיולון חד כיווני עם שרוך קל משמעותית מטיולון דו כיווני. הכי קרוב במחיר ובמשקל היא ארמדילו פליפ XT2. הקיפול נח באותה מידה ואף הטיולון נשאר מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו סטרילי ונקי יותר, המשקל 9.9 שזה בערך קילו וחצי יותר. המחיר די קרוב. אופציות נוספות הן סייבקס מיוס או בי5 שיקרות בהרבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הארמדילו

ענבר
    15/10/2017

תודה רבה קובי! בכמה משמעותי השדרוג של ה- XT2 לעומת ה- XT? ראיתי שזה קילו יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום ענבר,

הקילו הבדל הוא בין פליפ לפליפ XT או XT2. בXT2 נוסף מעקה, הבדים שופרו ונעשו שדרגים טכניים כדי שהמוצר יהיה אמין וחזק יותר אך המשקל לא השתנה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מקסי קוזי או סייבקס
    לילך
    14/10/2017

היי קובי,
    אשמח לעצה ממך לגבי בחירת סלקל בהנחה שאין מגבלת תקציב. האם עדיף מקסי קוזי קבריו\פבל פלוס או סייבקס Q? כמובן שהעדיפות היא ל 5 כוכבים בבטיחות עם מתאם איזופיקס קשיח לרכב הונדה 2005.
    ונוחות לתינוק כמובן. פתוחים גם לדגם שלא רשום.
    המליצו לנו מאוד על הקבריו אבל עם בסיס FamilyFix הבנתי שקיבל 4 כוכבים. אשמח להארותיך בנושא.

כמו כן, האם לבסיסים יש הגבלת שנים לבטיחות? בהנחה שניתן לרכוש יד 2 ממישהו שהשתמש 5 שנים. או בכלל האם מומלץ לרכוש בכלל בסיס ביד 2?

תודה!! לילך

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל מקסי קוזי או סייבקס

הוספת תגובה

• עוד שאלה

לילך
    14/10/2017

גם הברייטקס בייבי סייף 2017 זכה לדירוג 5 כוכבים. מה לדעתך הסלקל הכי טוב ונוח לתינוק? בנוסף ל 5 כוכבים.
    קשה מאוד לבחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום לילך,

השאלה הגדולה האם המטרה היא גם לחבר לעגלה כלשהיא?
    אם לא אז צ'קו קייפיט 30 זו המלצתי. יש לו דירוג בטיחות מקסימלי ומחיר מאוד מצחיק ביחס לזה שבסיס איזופיקס כלול במחירו.
    חסרונו שהוא לא מתחבר לאף עגלה. לדעתי הוא גם הנח ביותר לתינוק, סופר נח בתפעול ובחגירה, בגלל שזו שיטה אמריקאית זה נח יותר מסייבקס ומקסי קוזי.
    לא ממליץ לרכוש יד שנייה.
    התוקף מתחלק לשניים:
    יש יצרנים שרושמים תוקף אחרון לשימוש וזה המדד.
    יש יצרנים שלא רושמים ואז זה 5 שנים מיום השימוש הראשון ודי קשה לדעת מתי זה היה כשרוכשים מיד שנייה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציקו + שאלה על עגלה

לילך אזרד
    15/10/2017

תודה קובי
    לא מעוניינים לחבר לעגלה.
    זה נכון שהאורך של הרצועות שלו מוגבל? לדוגמא בחורף שצריך להגדיל. והאם הוא מרווח ונוח מספיק לתינוק?

אשמח להמלצה על עגלה כי הלכתי כבר לאיבוד
    רוצים לשלב ריווח ונוחות לתינוק ביחד עם נוחות קיפול וסרבול ממוצעת ברור שאחד בא על חשבון השני. עגלה שתחזיק מעמד כמה שנים. ואנחנו גבוהים יחסית. שימוש בדרכ עירוני. תקציב עדיפות עד 3500.
    מה אתה חושב על טיולון מגיל 0 ולוותר על אמבטיה? קצת חוששת מהחלטה כזו כי הלידה בחורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום לילך,

אישית השתמשתי בו עם ילדיי ולא הרגשתי בעייה ברצועות, ישנה כרית שצריך להוציא בשלב מסויים ורבים לא מוציאים ולכן חשים שהרצועות קצרות. לדעתי מדובר בסל קל הכי נח שיש יחד עם זאת חשוב לדעת שאף סל קל לא נח לתינוקות.

לגבי העגלה ממליץ לא לוותר על אמבטיה ובעיקר בחורף. כמו כן ממליץ שהטיולון יהיה דו כיווני ורוב הטיולונים שנמכרים ללא אמבטיה הם חד כיוונים.
    ממליץ לבדוק את דגם הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמעולה לגבוהים ונכנס לתקציב.
    כמו כן לתקציב נמוך יותר אפשר לבדוק את הג'ואי כרום שיחסית גבוהה ומחירה די זול ונוחות הניוד תהיה טובה להורה עירוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ABC דגם סלסה
    חני
    14/10/2017

אני מחפשת עגלה בטיחותית, נוחה לילד ולא צפופה, יחד עם זאת עגלה קלה לקיפול ולא כבדה (גרים בקומה 2 ללא מעלית)
    האם הסלסה מתאימה? ואולי הסייבקס מיוס?

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת ABC דגם סלסה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום חני,

בעניין בטיחות ובעיקר נוחות לתינוק לדעתי לסלסה יש יתרון ענק בעיקר בלידות חורף. גם בניוד הסלסה ברמה גבוהה בהרבה יותר מהמיוס, הסלסה גם גבוהה בהרבה מה מנח יותר בהכנסה לעגלה, מאפשר לתינוק שדה ראייה טוב יותר שרחוק מפליטות האגזוזים. מצד שני המיוס קלה יותר, קטנה יותר לאחר קיפול ונוחה יותר לקיפול אלו בעיקר יתרונות שיתבטאו בהרמה לרכב ובהרמה במדרגות. לכן צריך להחליט מהם היתרונות שחשובים יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס או סלסה עגלה לתינוק
    מיטל
    13/10/2017

היי .
    אנחנו מחפשים עגלה שתיהיה נוחה לתינוק הכי חשוב, וגם לא פחות חשוב זה נוחות הקיפול והמשקל מאחר ואנו גרים בקומה 2 ללא מעלית.
    גרים בעיר... האם סייבקס וסלסה יתאימו? אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות שלהן.
    התלבטנו גם לגבי בוגבו בי 5 בגלל המשקל הקל ונוחות הקיפול אבל היא מרגישה לי מצוצעצת נמוכה מדי וגם קטנה לתינוק.
    איזה עוד עגלה תוכל להתאים מעבר למה שציינתי
    וכן מתוך מה שהזכרתי אשמח לדעת מה ההמלצה שלך?
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/10/2017

שלום מיטל,

לגבי הסייבקס תלוי בדגם, קשה לי לענות כי יש להם המון דגמים.
    הסלסה מעולה מבחינת נוחות התינוק והניוד. הקיפול טיפה גדול ומסורבל ולכן לעלות איתה במדרגות במצב מקופל לא יהיה הדבר הכי נח אבל זה המחיר שצריך לשלם על נוחות התינוק.
    בבי לדוגמא יש פשרה די גדולה על נוחות התינוק ובתמורה מקבלים נוחות להורה ולכן צריך להחליט על מה ועד כמה מוכנים להתפשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס פריאם

מיטל
    15/10/2017

תודה רבה על התשובה!
    אני התרשמתי מהסייבקס פריאם,
    האמת שהסלסה נראית לי מגושמת אף יותר מהסייבקס פריאם.
    מה דעתך? האם הפריאם מומלצת מבחינת נוחות התינוק? כמו כן האם יהיה אפשר להסתדר איתה בבית בלי מעלית..? בהתחשב שכמובן תיהיה התפשרות בנוחות שלנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/10/2017

שלום מיטל,

לדעתי מבחינת נוחות לתינוק הפריאם נוחה מאוד.
    יחד עם זאת אני חושב שהיא מסורבלת יותר מהסלסה, בעיקר בקיפול יחד עם הטיולון והיא כבדה משמעותית מהסלסה כ- 3 ק"ג הבדל. כמובן שיש גם פער מחיר.
    אני חושב שיהיה קשה להמודד עם עגלה כזו ללא מעלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

מיטל
    17/10/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/10/2017

שלום מיטל,

לא ציינת באיזה דגם של סייבקס מדובר.
    אכן המחיר הגדול של משקל קל מגיע בחיסרון של נוחות התינוק בין אם ברוחב, באורך, בגב עם שרוכים, חוסר במעקה ועוד.
    מצד שני יש לקחת בחשבון שלקומה 2 יהיה צורך להרים פיזית את העגלה כי אסור לעלות ולרדת במדרגות עם עגלה ותינוק בתוכה. הסלסה מעולה לתינוק ומשקלה יחסית סביר אבל הקיפול יחסית גדול וזה אומר שיהיה בלתי אפשרי להחזיק תינוק ביד אחת ולעלות את העגלה ביד השנייה כפי שאפשרי בבי.
    לדעתי הפתרון צריך להיות השארת העגלה בתא המטען או בחדר עגלות (אם יש כזה) ועלייה עם מנשא במדרגות וכך לא צריך להתפשר על נוחות התינוק, כמו כן ברגע שיש שניים יהיה אפשרי בקלות לעלות עם העגלה גם לקומה 2.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות צר לרכב
    אלירן
    13/10/2017

אהלן
    אשמח לעזרה, אני צריך לשלב 3 כסאות בטיחות במושב אחורי ברכב שהרוחב שלו לצערי רק 118 ס״מ

רוצה לרכוש 3 כסאות זהים (גילאים 0 עד שנה וחצי )
    דרישות: כסא בטיחות מגיל 0(עדיף עד 25 kg)
    חיבור עם חגורה ולא איזופיקס
    צר במיוחד(לצורך העניין 38 סמ לכסא)

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות צר לרכב

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2017

שלום אלירן,

לדעתי זו בעיה קשה כי רוב הכיסאות והסל קלים הם מעל ל- 40 ס"מ וגם אם קיים מוצר שפחות רמת בטיחותי סביר שתהיה נמוכה.
    לפי מה שאני רואה האופציות העומדות בפנייך הן:
    1. להחליף רכב לרכב שיש בו 3 מושבים נפרדים ולא ספסל.
    2. להתעלם חלקית מעניין הרוכב ולחגור מושב אחד מקדימה ושניים מאחור ואז מבוגר אחד יש/הצטופף מאחור.
    3. לגשת לטוילנד בכפר סבא (עם הרכב היעודי) ששם יכולים לבדוק לך פיזית שלל אופציות שונות בצורה הכי מקצועית שיש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרי תינוקות תו תקן
    נגה
    13/10/2017

האם לחדרי התינוקות של סגל יש תו תקן? מה לגבי עריסת תינוק- לאיזה חברה יש תו תקן? מהם החברות שאתה ממליץ לקנות אצלם מיטה עריסה ושירה?בנתיים הזמנו בבייבי לאב מיטה ושידה של סגל וקיבלנו במתנה עריסה לדעתי של טוויגי (עדיין ניתן לבטל הזמנה)

לקביעת תור
    סגירה
    חדרי תינוקות תו תקן

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2017

שלום נגה,

לרהיטי סגל יש אישור מכון התקנים והם גם הספק הבלעדי של שילב כיום (ככל הידוע לי) ושילב לא מכניסים גרגיר שאין לו אישור מכון התקנים וחייב בכך. לכן אפשר להיות רגועים. לגבי עריסת טוויגי היבואן הוא דוורון ואפשר לפנות אליהם ולבקש את האישור על המוצר או לחלופין להתקשר למכון התקנים ולוודא מולם גם על הרהיטים וגם על העריסה. לדעתי לא צריכה להיות בעיה והכל נושא אישורים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון גו'אי לייט - חוות דעת.
    הדסה
    13/10/2017

אהלן קובי,
    אשמח לשמוע לגבי מידת הבטיחות של טיולון של ג'ואי דגם לייט,
    אין ספק שהוא קליל ונח, אבל הוא מרגיש לא הכי יציב ורציתי לשמוע דעתך.
    ומבין דגמי הטיולונים של גו'אי מה מומלץ?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/10/2017

שלום הדסה,

אם הכוונה לאריה לייט אני פחות ממליץ. פחות נח לניוד, מסורבל בקיפול ודי עדין. בשבוע הקרוב יכנס לחנויות דגם הפקט שהוא הטיולון החדש שלהם ועליו הייתי ממליץ יותר כמו כן בגרסא הרגילה ששוקלת 6 ק"ג ולא בגרסאת הלייט ששוקלת 5.5 ק"ג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה