מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עזרה בבחירת מזרן לפעוטנטלי28/10/2017
שלום קובי
אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום.
בחרנו מזרן לפעוט בן שנה וחצי של חברת md. השכבה העליונה של המזרן נתונה לבחירה או ויסקו או לטקס. זו הזמנה אונליין לכן אין באפשרותי לנסות אותו. האם ידוע לך מה יותר עדיף ובריא לגב?
אלו הנתונים של המזרן
מזרון Sleepy יחיד אורטופדי לילדים ולנוער עם משטח לטקס או ויסקו לבחירה תוצרת כחול לבן.
מערכת תמיכה היקפית מושלמת של פולימר גמיש בצפיפות גבוהה ("השדרה הבריאותית") ומעליו משטח לטקס 100% גומי טבעי .משטח הלטקס הינו בעל גמישות אופטימלית לתמיכה אורטופדית מושלמת.
- המזרון עטוף בבד בצפיפות גבוהה היפו אלרגני,אנטי בקטריאלי ודוחה קרדית האבק לתחושה נעימה ואורירית.
- את שכבת הפילוטופ העליונה ניתן לקבל גם בויסקו (חומר יותר רך מלטקס).
- בייצור המזרון נעשה שימוש בדבק על בסיס מים בלבד, דבק זה, בניגוד לאחרים, אינו רעיל וידידותי לסביבה ובכך שומר על בריאות המשתמשים והסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום נטלי,
לדעתי הויסקו עדיף. מדובר בספוג תומך ואורטופדי יותר ומה גם שאינו דליק כמו לטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת טיולון לבן 8 חודשיםתמר28/10/2017
שלום קובי
אני מעוניינת לרכוש טיולון עבור בני שיהיה קל יחסית, דו כיווני וכן שישמש אותי עד למועד שבו לא נצטרך יותר עגלה...
השימוש הוא שימוש עירוני ברובו.
חשבתי על האופציות הבאות:
1. אינגלזינה טרילוגי
2. פג בוק עם השלדה הקטנה
3. ארמדילו פליפ
4. בוגבו בי 3 יד שניה
5. גרקו איבו
אשמח לשמוע מה אתה חושב.
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום תמר,
לדעתי מכל ה-5 רק הבי והארמדילו יוכלו לשמש עד הסוף כי הן הכי קלות, קומפקטיות ופרקטיות בעיקר עם דגש על הבי שקלה יותר בקילו. הבוק יחסית מגושמת לטיולון וכבדה.
האינגלזינה סבירה אך לדעתי תהיה מגושמת עם הזמן.
האיבו ענקית בקיפול אבל גם זולה משמעותית מכיוון שכל העגלות שציינת רחוקות להיות ממחיר של טיולון.
אם רוכשים בי יד שנייה אני ממליץ לעשות לה חידוש בחברת הגלגל (העלות מצחיקה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרילוגי מול ארמדילו פליפ
תמר29/10/2017שלום קובי
תודה על התגובה
יכול קצת לפרט לגבי ההבדלים בין האינגלזינה לארמדילו?
מבחינת משקל אני רואה שהן כמעט זהות - האינגלזינה 9.5 והארמדילו 9.2.
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום תמר,
אכן המשקל די זהה. שתיהן מתקפלות קטן אך כל אחת מהן בדרך שונה. הטרילוג'י כמו מטריה והפליפ כמו מזוודה קטנה.
לדעתי הפליפ תהיה יותר נוחה בניוד ולדעתי הטיולון טיפה יותר תומך עם גגון גדול יותר.
מצד שני בטרילוג'י הבדים איכותיים יותר, יש כנפיים להגנה מפני ברזלי הצד, מדובר במוצר שמיוצר באיטליה ולא בסין ולכן אני חושב שאיכות ההרכבה עדיפה. כמו כן לגבי התמיכה, ניתן לרכוש מזרן קומפי קוש עם הטרילוג'י וזה לא רק שיפתור את החיסרון אלא ישפר גם את הנוחות. אני חושב שרק הבדלי הקיפול בינהם הם משהו שיכול להכריע כי אופן הקיפול בפליפ לדעתי יותר נח ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה של עגלה לתינוק ראשוןמרינה28/10/2017
שלום קובי. הריון ראשון ומתלבטים איזו עגלה לקנות. מה ההמלצות שלך? אין לנו בעיה עם מדרגות ומעלית בבית . חשוב שאמבטיה וטיולון היו גדולים יציבים. אנחנו גבוהים , אבל שיהיה אופציה להוריד את הידיד של העגלה ( לאימה שלי) . נוחה לתפועל ומאוד חשוב נוחות של הילד . חשבנו על mutsy evo . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום מרינה,
אני פחות אוהב את האיבו. בעיקר בגלל הטיולון שלדעתי לא נשכב מספיק והגגון לא מצל מספיק. ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה שגבוהה מאוד וגם מאוד מרווחת. הידית טלסקופית ולכן קל לכוונן ולהתאים לגבוה אפילו יותר קל מהמוצי.
כמובן שישנן עוד אופציות אבל במחירים גבוהים יותר ולכן אם תצייני תקציב אדע אם להמליץ עליהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה29/10/2017אני מחפשת עגלה יד 2 , אז מחירים פחות רלוונטי , חשוב נחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה29/10/2017אני מחפשת עגלה יד 2 , אז מחירים פחות רלוונטי , חשוב נחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום מרינה,
לדעתי עגלות הרטן הן הנוחות ביותר עבור התינוק. יש להן את הטיולון הכי מרווח והכי מרופד עם השכיבה הכי שטוחה. הן מיוצרות בגרמניה ולא בסין תוך כדי נטו מחשבה על נוחות, בטיחות ובריאות התינוק. כמו כן יש דגש על נוחות הניוד והקפיצים כדי למנוע מהתינוק לחוש את כל הטלטלות מהדרך. לדעתי אין יותר מדי כיד שנייה כי הן נמכרות במספרים נמוכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין דגמים שונים של פג פרגוגילי26/10/2017
שלום קובי,
אנחנו בהריון ראשון ומתלבטים איזו עגלה לקנות.
האילוצים נוגעים לגודל (רכב קטן, ומעלית קטנה מאוד - רוחב דלת 59 ס"מ, עומק פנים מעלית 78 ס"מ, רוחב פנים מעלית 102 ס"מ).
שוקלים לבחור אחד מ-3 דגמים של פג פרגו, ומעוניינים בחוות דעתך עליהם:
פג פרגו בוק 51 (נאמר לנו שההבדל היחיד בשלדת s הם הגלגלים, וניתן לקנות שלדה רגילה ואח"כ להחליף לגלגלים אלה, האמנם?) בחנות אחרת ראינו את שלדת ה-s, אך היא היתה רחבה יותר ולא תתאים למעלית.
פג פרגו סוויטץ' איזי דרייב - הומלצה לנו בשל הקיפול הקטן יותר (מטרייה) ומשקל נמוך יותר.
פג פרגו בוקלט
האם האמבטיות והטיולונים שלהם בגודל מספק לדעתך? האם יש עגלות אחרות שיתאימו לנו יותר?
כמו כן, נשמח לשמוע דעתך לגבי הסל קל של פג (פרימו ויאג'ו sl). ואיזו עדיפות יש לאיזופיקס על פני בסיס רגיל (או, במילים אחרות, מה ההסבר להבדל בעלות הכספית).
בתודה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום גילי,
על האיזי דרייב אני פחות ממליץ, יכולת הניוד ירודה, התפעול מסורבל ובעיקר קשה מאוד לקפל אותה יחד עם טיולון ובעיקר כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, כמו כן בתצורה הזו הקיפול ענק ולא נכנס בכל רכב.
על הבוקלט אני לא ממליץ כי הטיולון חד כיווני ורוחב השלדה דומה לבוק S הרגילה.
אני ממליץ מאוד על הבוק בשלדת S וקיימת כזו ברוחב 51, ממליץ לבדוק מול היבואן. ההבדל בגלגלים הוא עצום גם ביכולת הניוד, בלימת הזעזועים ובעיקר הבלאי נמוך משמעותית, כמו כן בS מקבלים ידית עור ולא ספוג שהספוג מעבר להיותו לא נעים מקבל בלאי סופר מהיר.
לגבי סל קל, הבסיס הרגיל זו הוצאה מיותר מכיוון שגם איתו עדיין צריך לחגור את הסל קל והוא בעצם חוסך כ- 50% מהחגירה לעומת האיזופיקס שחוסך את החגירה. האיזופיקס בעיקר מונע טעויות אנוש בהתקנה ולכן אני ממליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס-טיולון ואמבטיהסייבקס מיוס26/10/2017
היי
אנו שוקלים את הטיולון והאמבטיה של הסייבקס מיוס.בגלל נוחות הקיפול והניידות שלה וגם רוחב האמבטיה והטיולון היו יותר גדולים ממה שראינו באחרות+דו כיוונית (מגבילים עצמנו למשקל של עד 9 קג כי ארים אותה במדרגות וליחסית קומפקטיות כי רחובות צרים ואוטו קטן).יחד עם זאת רוצים לתת גם נוחות לתינוק.האם לדעתך מומלצת?שואלים בעיקר בגלל הטיולון שראינו שהגב שלו עם רשת ולא ברזלים והאם יש לך המלצה לעגלה נוספת שעונה על הדרישות הנל בתקציב של עד 3500..??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום,
אני אישית חושב שהגב בתצורה הזו פחות תומך ובמדרך הרגליים יהיה חשוף לבלאי גבוהה, גם הגב אך לו יש סוג של הגנה שזה הבד אבל בתא המטען עלול להיווצר בלאי.
בסגנון הזה רק ארמדילו פליפ שלדעתי המושב שלה טוב יותר מזה של המיוס תתאים. טיפה יותר כבדה מהמיוס אך לא בהרבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 בוסטרים וכיסא במושב אחוריאור26/10/2017
הי,
יש לנו ילד אוטוטו בן 10 וילדה בת 7. שניהם קטני מימדים. אני עתידה ללדת והבייבי תשב על צ'קו נקסטפיט מההתחלה. עשינו מדידות באוטו (פלואנס) ואני לא כ"כ רואה איך ניתן לשלב כיסא + בוסטר עם גב (לבת 7) + בוסטר ישיבה (לבן 10).
אנחנו אומרים לקבל בקרוב את ה mifold - האם יתאים לבן ה 10 (הוא כרגע כ 130 ס"מ)?
האם כל הגבהה יכולה להתאים כתחליף לבוסטר ישיבה או שיש לכך דרישות - בטיחותיות או חוקיות? כרגע מה שמפריע בבוסטר זה "האוזניים" שלו בצדדים. יש בוסטר או הגבהה כל שהיא ללא "אוזניים"?
מתי בת ה 7 (כ 120 ס"מ) תוכל לעבור לבוסטר ישיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום אור,
חוקית ניתן את שני הילדים לשים בבוסטר ישיבה וגם מבחינת המידות אני חושב שברוב הבוסטרים של הישיבה לא תהיה בעייה עם הגובה, דווקא המיפולד די נמוך ויש לקחת זאת בחשבון ולמדוד מראש.
אני אישית ממליץ לשניהם עדיין להיות בבוסטר גב כי הבטיחות גבוהה בהרבה וישנן מדינות שבוסטר ההגבהה הוצא מהן מהחוק (אני מאמין שגם באירופה יאמצו זאת מה שישליך על ישראל בעתיד).
אין דרך אחרת פרט ללעשות מדידות ברכב. אופציה נוספת היא לחגור את הנקסטפיט מלפנים (פחות בטיחותי) ומבוגר ישב מאחור יחד עם הבוסטרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שלוש עגלותדנה26/10/2017
היי, מתלבטים בין שלושה סוגי עגלות, יש בניין עם מעלית ובגאז גדול כך שמקום או משקל אינן בעיות.
ההתלבטות היא בין האינגליזינה (טרילוגי או קוואד), מוצי איבו או פג בלום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום דנה,
בין האינגלזינות לטרילוג'י יש יתרון במשקל ובגודל הקיפול שלכם זה פחות רלוונטי ולקוואד יש יתרון ביכולת הניוד העדיפה בהרבה ומושב תומך ומרווח יותר לתינוק ולכן לדעתי היא עדיפה בהרבה על הטרילוג'י.
האיבו של מוצי פחות מוצלחת, יש לה טיולון יחסית צר, השכיבה לא ממש שטוחה והגגון יחסית קצר לאקלים שלנו.
פג בלום אני מניח שהכוונה לבוק פלוס, גם אופציה טובה מבחינת נוחות לתינוק, נוחות הניוד בינונית ביחס לקוואד אבל הקיפול נח וקומפקטי יותר, כמו כן הסל קל של פג שמתחבר לעגלה עדיף בהרבה על הסל קל של אינגלזינה ואם אינגלזינה ממליץ לוותר על חיבור הסל קל לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בין עגלה חדשה,לבין האויסטר והמיוס של סייבקסרויטל25/10/2017
היי שוב אני שאלה.
ראיתי את ההעגלה הנ"ל אבל לא מצאתי שום חוות דעת עליה. ולא ממש אהבתי איך שהסלקל מתיישב עליה.
אשמח לחוות דעתך. מצורפת תמונה.
מולה עומדות האויסטר 2
והסבייקס מיוס.
מחפשת עגלה קלה להרמה וקיפול.אבל שתיהיה איכותית
ויפה. אשמח לדעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום רויטל,
מדובר בעגלה סינית שלדעתי היא סוג של חיקוי לבוגבו בי.
הרמה לא יותר מסבירה ואני אישית פחות ממליץ, בהחלט ולפחות עד שלא נקבל רשמים ממשתמשים של מעל לשנה.
האויסטר לדעתי תהיה נוחה בהרבה לתינוק בשל אמבטיה וטיולון מרווחים ומרופדים יותר. יש לקחת בחשבון שהיא כבדה יותר מהאיגל ומהמיוס וגדולה בהרבה במצב מקופל כאשר מקפלים יחד עם הטיולון.
הייתי ממליץ לשקול גם את ארמדילו פליפ XT של מאמאס אנד פאפאס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה
רויטל26/10/2017תודה רבה על תושבתך .
אבדוק את הדגם שהצעת.
מאוד אהבתי את המיוס כי הוא נוח לקיפול וקל.
אני מאוד חלשה פיזית.
האם הפיליפ עדין עולה בהתרונותיו על פני המיוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום רויטל,
הפליפ די דומה למיוס ביתרונות, מעט יותר כבדה אבל לדעתי טיפה יותר נוחה לקיפול ולדעתי התמיכת גב וברגליים בטיולון עדיפים בהשוואה למיוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן אימג'ן או נומונגה25/10/2017
שלום הזמנתי מזרן אימג'ן 360 בשילב שעולה 1300 שח אבל אז קראתי בקופח ככללית, שבכלל עדיף מזרן נושם רשת עם סדין נושם (שכנראה התכוונו לנומו) מה דעתך? " המזרנים השונים מבוססים על סוגי ריפוד וליבה שונים שלהם התנגדות שונה למעבר אוויר. מזרני הרשת, שאין בהם ליבה, מצטיינים במעבר חופשי של אוויר - כך עולה מבדיקות שנערכו במכונים בארץ בפיקוח רופאים מומחים.
התברר שכל המזרנים ה"נושמים" בעלי הליבה לא ממש הצליחו לשמור על רמה נמוכה של CO2 (עד 2%) - בייחוד כאשר נפרס עליהם סדין.
לעומת זאת מזרן רשת בהחלט מצליח לשמור על רמות נמוכות של CO2, ובישראל משווקים יחד איתו סדין אוורירי במיוחד שאינו פוגע ביכולת ה"נשימה" שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום נגה,
אני מסכים שלמזרן ללא ליבה יש יתרון בזרימת האוויר אך האימג'ן עדיין עושה זאת ביעילות ומעבר לזרימת האוויר חשובה גם הנוחות ולדעתי במזרן איג'ן נח בהרבה לתינוק. בסה"כ למטרה לה יוצרו המזרנים הנ"ל אני חושב ששניהם יעילים.
לגבי סדין ישנם סדנים נושמים וברור שאלו יהיו יעילים יותר מסדין אטום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה מזרן עדיף
נגה26/10/2017אוקיי כי עדיין ניתן לבטל את ההזמנה ולקנות מזרן נומו שגם עולה 500 שח פחות . אם יש זרימת אוויר גם באימג'ן והוא נח יותר אז ,נשאיר אתו אבל מאיפה אפשר להשיג סדינים נושמים שמתאימים אליו ?? כי הנומו בא עם סדינים כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/10/2017שלום נוגה,
ניתן לרכוש את סדיני הנומו גם לחוד והם יתאימו לאימג'ן.
כמו כן אפשר לשקול את מזרן מולטיפלואו של בייבי טק שדומה לאימג'ן וזול ממנו. כמו כן הנומו כפי שציינתי יעיל למטרה לשמה הוא יוצר ולכן זו גם אופציה בעיקר בגלל פער המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן אימז'ן או נומו
נגה27/10/2017תודה, מה שהכי חשוב זה איזה מזרן הכי טוב לתינוק ואם לא מתחשבים במחיר אני מבינה, שאתה עדיין ממליץ על האמיג'ן על פני הנומו למרות שיש לאימג'ן ליבה.
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום נגה,
מבחינת יעילות שניהם יעילים, לנומו יתרון קל אבל אני לא חושב שמשעותי. מבחינת מחיר יתרון גדול לנומו. לדעתי האישית לתינוקות יהיה יותר נח לישון על האימג'ן. ההבדלים או היתרונות שאני מציין לכל אחד יחסית זניחים ולכן אני לא נוטה לאף כיוון מסויים ובעיקר בגלל ששניהם יעילים וזה החשוב ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא דגמים של טיולוניםעדי25/10/2017
היי, אני רואה שמדובר פה על הטיולונים מקסי בובו 2
וג'ואי פקט/ ג'ואי פקט לייט.
להבנתי אלו הם טיולונים חדשים
השאלה אם הם נחשבים דגמי 2017 או 2018?
להערכתך יהיו מבצעים עליהם כמו שלעיתים יש בסוף שנה?
יכול להיות שאף יגיעו טיולונים טובים יותר ומשופרים בתחילת 2018 שאתה יודע עליהם?
ולפי מה שאני רואה יש חנויות ממש בודדות שהטיולונים הללו נמכרים בהם. יש סיבה לכך או שזה בגלל שהם חדשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום עדי,
אכן אלו הטיולונים הכי חדשים ואפשר להגדירם 2018.
הג'ואי מראש נמכר במחיר זול. מבצעי טיולונים נעשים רק לקראת האביב ופסח. סביר שיגיעו עוד דגמי טיולונים.
בגלל שמדובר בדגמים חדשים היצרנים לא מסוגלים להכניס כמויות מטורפות ובחברות בינלאומיות יש צורך גם לספק שווקים אחרים ולכן תמיד מגיעים כמויות מצומצמות. בנוסף כפי שצוין אלו דגמים חדשים ולא ניתן לדעתי דברים כמו עמידות, אורח חיים, תקלות וכו' ולשלב הלמידה קשה לקחת סיכון ולהביא כמויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלסלה 4 דגם 2018אבי25/10/2017
היי קובי,תודה רבה על העזרה
אני מעוניינת לרכוש את עגלת סלסלה 4 בצבע אפור בהיר
מכיוון שאזל הדגם בכל החנויות יגיע דגם 2018 בינואר הקרוב בצבע הנ"ל.
הבנתי מהחברה כי הדגם אינו עתיד להשתנות הרבה אלא רק בקיפול.
האם ניתן לסמוך על זה ולרכוש מעכשיו דגם 2018? אני חוששת שיהיו שינויים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום אבי,
ראיתי את הסלסה החדשה לפני כחודש בתערוכה בגרמניה.
אני יכול לומר ששינוי משמעותי לא נעשה והדגם די זהה למה שנמכר כיום (מודל 2017). השינוי המרכזי שכן נעשה הוא במנגנון הקיפול ולדעתי, פשוט יהיה יותר נח לקפל את העגלה לעומת מה שנמכר כיום. כמו כן ראית שהגלגלים שופרו לנוחות ניוד טובה יותר אך לא משהו משמעותי כי גם כך מדובר בעגלה נוחה לניוד.
ב2016 הוצגה הסלסה לראשונה וזה דגם שהחליף את הממבה ולכן עבר שינויים רבים, ב-2017 נעשו עוד מספר שינויים רבים וכנראה שב2018 נותר רק ללטש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת לתינוק בן חצי שנהעדי25/10/2017
קובי שלום!
אשמח להמלצות על עגלות שמתאימות לתינוק בן חצי שנה. הוא מעדיף לשכב על הבטן אך האמבטיה של העגלה שברשותנו קטנה מדי עבורו. מחפשים טיולון נוח לתינוק, המאפשר זוית שכיבה מלאה (האם קיימים גם כאלה המאפשרים שכיבה על הבטן?) וכן עם גלגלים גדולים/חזקים/ בולמי זעזועים המתאימים לסביבה כפרית. בנוסף, חשוב שיהיה ניתן לכוון את גובה הידית בשל פרשי גובה בין ההורים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום עדי,
מאוד תלוי התקציב. רוב העגלות שעונות לדרישות מגיעות עם אמבטיה או יקרות.
לפי התאור ואם זו הייתה עגלה ראשונית הייתי ממליץ על הרטן שהטיולון שלהם רחב ונשכב למצב שטוח והן בנויות בעיקר לסביבה כפרית. המחירים לא זולים אלא אם קונים יד שנייה, חדש משנתון ישן וכו'.
בכל אופן ובעיקר להשכבה על הבטן רצוי שהטיולון יהיה דו כיווני ועם שכיבה עד כמה שיותר שטוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי אשמח לקרוא דעתך על עגלת קוברה של abcדנה24/10/2017
יש לנו אופציה לקבל עגלה זו מקרובי משפחה ויותר מנשמח לחסוך עלויות איפה שניתן. בדקתי באינטרנט והעגלה נראית טוב סך הכל. אישית לא הייתי בוחרת עגלה בעלת 3 גלגלים ולא 4 אבל כל עוד היא מספיק יציבה אין לי בעיה עם זה. אני מאוד מעריכה את דעתך והידע שלך בתחום ואשמח לדעת מה דעתך עליה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום דנה,
הקוברה היא למעשה דגם 3 גלגלים של הממבה, סה"כ מדובר בעגלות מאוד חזקות ואיכותיות וזאת בזכות הגלגלים הגדולים ובולמי הזעזועים היחודיים, כיום הדגם הוחלף בסלסה 4 או 3 גלגלים. הבסיס נשאר די זהה כי למה להחליף משהו טוב.
היתרונות הם בעיקר אמבטיה וטיולון גבוהים, נוחות ניוד מרשימה ועוד יותר בקוברה 3 גלגלים, סל חפצים ענק וקיפול יחסית סביר.
החסרונות הם: עגלה רחבה מאוד 66 ס"מ, טיולון עם שכיבה בתנוחת עירסול שלדעתי בדגם הזה זה לא קריטי כי האמבטיה עצומה בגודלה, עגלות 3 גלגלים לצערי תמיד יהיו פחות יציבות מעגלות 4 גלגלים אך לדעתי אין מה לחשוש כי בסך הכל אף אחד לא רץ ומשתגע עם העגלה. בעליה וירידה ממדרכה אני ממליץ להקפיד תמיד לעלות ולרדת בעזרת הגלגלים האחוריים ולא עם הקדמי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ג'ואי כרום לסייבקס אייריסתמר24/10/2017
הי קובי,
אני מתלבטת בין העגלות ג'ואי כרום דלוקס לבין סייבקס אייריס.
תגיד לי אם אני צודקת לגבי ההתרשמות שלי מהן-
מה שאני לא אוהבת בג'ואי שהיא מתקפלת בשתי ידיים ושהיא די מאסיבית.. הגלגלים מאד גדולים וקשה להכניס לרכב.
והחסרון של הסייבקס הוא שבשכיבה הטיולון נשכב כשהחלק שהתינוק יושב עליו לא נשכב, כלומר הרגליים שלו יהיו למעלה כשהוא שוכב?
אהבתי גם שהיא יותר יפה מהג'ואי..
חשוב לי הנוחות של הקיפול ושלא תהיה מאד כבדה (אני גרה בקומה גבוה ללא מעלית) ושהטיולון יהיה דו צדדי.
אשמח לשמוע את חוות דעתך, וכן אם יש לך עגלה אחרת שעונה על הצרכים האלה במחיר לא מאד גבוה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום תמר,
אני לא חושב שזה עניין רציני קיפול ב-2 ידיים או יד אחת כי לרכב מרימים בשתי ידיים! אולי בעבר שהסתכו רק על תחבורה ציבורית היה לזה היגיון מסויים. אכן הטיולון של סייבקס די בסיסי והפרש הגודל בקיפול לא ממש משמעותי. לדעתי ארמדילו פליפ XT תתאים לדרישות שלך טוב יותר, אולי היא טיפה יקרה יותר אך לדעתי שווה להשקיע בשביל איכות החיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כמה טיולוניםחנה23/10/2017
היי
מתלבטת בין הטיולונים הבאים: פאלי, בובו, קובו, גואי פאקט ..על מה אתה ממליץ? חשובה לי נוחות לילד ועמידות לאורך זמן..
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/10/2017שלום חנה,
הבובו והקובו הם אותו מוצר רק יצרן אחר כאשר הקובו טיפה יותר משדורגת אבל האיכות והעמידות זהים. הפקט חדשה כך שאין ממש אינדיקציה אבל נראה מוצר טוב ביחס למחיר הזול יחסית. הפאלי נראה טוב אבל כבד מהשאר לדעתי נח יותר מכולם בשל הרוחב ומדרך הרגליים מהתכוונן.
מהסגנון הזה לדעתי איזי בייבי מקסי (בובו 2) הוא המוצלח ביותר גם מבחינת נוחות תינוק ונוחות הניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)