מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה מומלצת ונוחה לתפעולנופר02/11/2017
היי קובי
אשמח לשמוע על איזו עגלה אתה ממליץ?
חשוב שתהיה נוחה לתפעול וקיפול לא כבדה עם אמבטיה גדולה ומתאימה להורים גבוהים ונמוכים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום נופר,
אין עגלה גבוהה שתהיה קלה וגם אין עגלה מרווחת שתהיה קלה, הדברים האלו מוסיפים משקל.
מהקלות אפשר לציין את בי5, ארמדליו פליפ XT2 או סייבקס מיוס. כולן נמוכות וצרות.
גבוהות ומרווחות יש לדוגמא את הפג בוק, הרטן, איי.בי.סי דיזיין סלסה, סייבקס פריאם. כולן יחסית כבדות כאשר הסלסה די סבירה 9.9 ק"ג שזה בערך קילו יותר מהעגלות הקלות. כמו כן בגלל הגודל והגובה הן יחסית מסורבלות בקיפול ובגודלן לאחר קיפול.
צריך להחליט אילו פשרות עושים, בצד שלכם ומקבלים טיפה חוסר נוחות ומשקל כבד או בצד של התינוק ומקבלים נוחות מעולה עבורכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות נוח לרכבמעיין01/11/2017
מחפשת כיסא בטיחות בטיחותי ונח, ושיהיה סביב ה500 שח, יש דבר כזה??
ומה ההבדל המשמעותי בין כסא במחיר כזה לבין הכסאות במחיר של 1000+ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום מעיין,
המושבים היקרים יותר מגנים וגם יותר נוחים, כמו כן מתאימים למשקלים גבוהים יותר. המושבים במחירים הזולים לרוב סיניים ברמת בטיחות נמוכה. ניתן לרכוש קוסקו סנרה או אוונפלו שור רייד (האוונפלו דורג טוב יותר בטיחותית) שהם פחות או יותר בתקציב. רמת בטיחותם גבוהה מאוד אבל מבחינת נוחות הם פחות נוחים. בנסיעות קצרות לדעתי זה לא ממש קריטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא של גרקו
מעין03/11/2017בחנות המליצו על כיסא של גרקו סייס פוור מי....
איך הוא?
אמרו שהוא בדיוק כמו הפואבר והמיילסטון רק למשקלים פחות גבוהים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/11/2017שלום מעיין,
אכן שלושת הכסאות גרפו דירוג שווה ערך ל- 5 כוכבים ולכן רמת הבטיחות די זהה. ההבדל אכן הוא בעובדה שהמיילסטון והפוראבר יכולים בעתיד להפוך לבוסטר ולכן הבדלי המשקל, לדעתי מיותר להשתמש בהם כבוסטר ולכן הסייז פור מי זו אופציה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת Recaro Citylifeדניאלה01/11/2017
היי
אשמח לשמוע את חוות דעתך על עגלת Recaro Citylife, אמבטיה +טיולון
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום דניאלה,
אני פחות ממליץ כי הטיולון חד כיווני ולדעתי זהו חיסרון עצום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות - ילד ראשוןהילה01/11/2017
היי,
אשמח לקצת עזרה וסדר.
אנחנו מחפשים עגלה יציבה ובטיחותית, כתוצאה מכך אני לא מתחברת לעגלות קטנות שנראות לי גם לא נוחות לתינוק כמו בוגאבו בי 5 וכאלה.
מסקר קצר, ראינו:
1. אפפה בייבי ויסטה (הבנתי שהדגם של 2017 יותר משודרג אבל אין עדיין בארץ)
2. סילבר קרוס פיוניר
3. סייבקס פריאם
4. ג'ואי כרום (לא לגמרי התעמקתי בדגמים)
חשוב שתהיה יציבה וגבוהה, עם סל גדול למטה, מרווחת ונוחה לתינוק גם באמבטיה שלה וכמובן משקל לא כבד מדי וקיפול סביר..
קראתי המלצות סותרות ואני מתלבטת.
המלצות? עזרה? דגמים נוספים שלא שקלנו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום הילה,
תמיד יהיו המלצות סותרות כי לכל אחד דרישות והעדפות אחרות וצריך להתאים את המוצר למשתמש הספציפי.
1. עגלה מעולה אבל לדעתי האיי.בי.סי דיזיין סלסה שמאוד דומה ביתרונות עדיפה, הסלסה מגיעה עם בדים איכותיים יותר, קפיצים טובים יותר, היא קלה יותר ולדעתי טיפה יותר נוחה בניוד. הן די דומות ברוב הדברים. לאפפה יש יתרון קל שאפשר בעתיד לחבר עוד מושב אם יהיו אחים בהפרש גילאים. לדעתי זה לא יתרון כי לדעתי להושיב תינוק בגובה הרצפה זה די בעייתי ולא בריא.
2. פחות ממליץ בהשוואה לאפפה או הסלסה. כבדה יותר ובעיקר יקרה בגלל העיצוב. האמבטיה צרה יחסית והסל סביר. נוחות הניוד סבירה והקפיצים פחות טובים מהעגלות בסעיף 1.
3. עגלה טובה, קצת כבדה והקפיצים די קשיחים. יחסית יקרה ולדעתי טיפה מסורבלת בקיפול. נוחות התינוק בה ברמה גבוהה מאוד.
4. רמה נמוכה בהרבה ביחס לעגלות שציינת והמחיר בהתאם. תמורה טובה לכסף אבל האיכות בינונית. אם אין בעיית תקציב פחות מומלצת לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
הילה02/11/2017תודה רבה על המענה המהיר והמפורט!
שאלה נוספת, מה דעתך על ה-OYSTER?
להכניס את ה-OYSTER ZERO בשיקולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום הילה,
פחות ממליץ על האויסטר זירו בעיקר בגלל שהטיולון חד כיווני!
האויסטר 2 יחסית עונה לדרישות אבל הקיפול יחד עם טיולון די ענק ולא יתאים לכל רכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות לגבי מושב לרכבעדי01/11/2017
שלום קובי,
יש לי כמה שאלות לגבי מושב לרכב.
ילד ראשון בן 10 חודשים ואנחנו כרגע משתמשים בסלקל של פג פרגו
אשר נרכש בסוף 2016 יחד עם טיולון ואמבטיה דגם ספורטיבו.
רציתי לדעת עד איזה גיל+משקל ניתן להשתמש בסלקל הנ"ל?
ובאותו נושא לגבי כיסא בטיחות האם זה מוצר שהוא הכרחי?
שואלת כי כשהעליתי את הנושא עם "דורות קודמים"
לא הכירו ואמרו שפעם לא השתמשו בכיסאות כאלה אלא רק בסלקל ולאחר מכן ישר עברו לבוסטר.
במידה וזה מוצר שהוא הכרחי.. על איזה דגם של כיסא היית ממליץ? האם הכיסאות האלה הם מגיל לידה ועד איזה משקל וגיל מתאימים? כאשר עוברים לכיסא בטיחות זה נועד לנסיעה עם הפנים קדימה?
אני עם 0 הבנה בנושא אז אשמח לעזרה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום עדי,
הסל קל מיועד עד משקל 13 ק"ג או עד למצב שבו ראש התינוק מתחיל לבלוט מעבר לסל קל גם ב- 2 ס"מ זה ברמה מסכנת.
לגבי כיסא הכרחי, יותר הכרחי מסל קל! אם כבר מאז ומתמיד היו כסאות בטיחות והמוצר סל קל הוצג לעולם רק בשנות ה- 80 כסוג של מוצר ייעודי לתינוק בן יומו. כמו כן ההבנה של החשיבות לחגירה כנגד הכיוון הובילה למוצר כזה. כיום כשההבנה רק התגברה יצרני הכיסאות יצרו כיסאות שהם נגד הכיוון גם מגיל לידה ולכן היום רוב הכסאות מתאימים מלידה אם כי עדיין סל קל נח יותר לתינוק לדעתי.
ההמלצה שלי היא לרכוש כסא בטיחות נקסטפיט של צ'יקו כי הטוב ביותר לדעתי. כמו כן הרבה יותר בטוח להיות בו מאשר בבוסטר כל עוד ניתן למשוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה. מוסיפה בנושא
עדי01/11/2017אז אם הבנתי נכון המושב חייב להיות במושבים האחוריים? כי אם הוא נגד התנועה לא הגיוני לי שהוא יכול להסתדר מקדימה במושב ליד הנהג, אני טועה?
ומוסיפה עוד שאלה עד איזה גיל / משקל מתאימים המושבי בטיחות?
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום עדי,
ניתן לחגור מקדימה מכיוון שמקדימה מותר וניתן לחגור כנגד הכיוון, יחד עם זאת זה לא מומלץ! סטטיסטית המקום המסוכן ברכב הוא צד הנוסע שליד הנהג. המקומות הבטוחים ביותר הם מאחור בדגש על החלק האמצעי הוא הצד שמאחורי הנהג. מושב מתקדם כמו הנקסטפיט שהצעתי מתאים עד למשקל של 29 ק"ג שזה גיל 6 שנים בממוצע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סייבקס פריאם /אויסטר 2/ ממבה פלוס / פג פרגו בוק פופ לוקס עליתשני31/10/2017
שלום :)
אנחנו מאוד מתלבטים בין 4 העגלות :
סייבקס פריאם
ממבה פלוס
פג פרגו בוק פלוס עלית
אויסטר 2
חשוב לנו מאוד נוחות התינוק והבטיחות שלו גם באמבטיה וגם בטיולון
חשוב לנו שהקיפול יהיה יחסית קליל
ובגלל שאנחנו גם צריכים לעלות 2 קומות במדרגות אז שהמשקל יהיה סביר
תוכל לעזור לנו מה הכי יכול להתאים מבין שלושת העגלות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום שני,
לדעתי הפריאם והממבה כבדות מאוד ויהיה קשה לעלות איתן מדרגות אם לוקחים בחשבון שאסור לעלות מדרגות אם עגלה פתוחה רק במצב מקופל.
האויסטר והפג גם אינן קלות אבל בנושא זה לפג יש יתרון כי הקיפול עם הטיולון הרבה יותר קומפקטי ונח לנשיאה ולכן מבין ה- 4 הכי הייתי ממליץ עליה. יחד איתה הייתי ממליץ מראש לשדרג לשלדת 51S, לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שני31/10/2017אוקי , תודה רבה :)
ושאלה קטנה נוספת , יש אולי עגלה נוספת שהיית ממליץ לנו לבדוק מבחינת הפרמטרים שחשובים לנו ? מה דעתך על הסלסה של איביסי דיזיין ? (שנינו גבוהים אז מחפשים משהו גבוה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום שני,
היא שוקלת כמו הפג ומרופדת טוב יותר, הרבה יותר נוחה לניוד ובלימת הזעזועים לדעתי בשתי רמות מעל הפג, הדבר משפיע על נוחות התינוק בהליכה בדרך משובשת וגם הרבה יותר נח לעלות ולרדת מדרכה/מדרגה. הפג נוחה יותר לקיפול אם רוצים לקפל ביד אחת ולשאת ביד השנייה במדרגות, אני מציין זאת כיתרון עוברכם כי במדרגות אסור לעלות עם עגלה פתוחה, אילו היה מותר אז בוודאי שהסלסה הייתה עדיפה.
בינואר יגיע דגם עם קיפול קל לסלסה ואז עניין הקיפול יהיה נח יותר ועם קצת תרגול גם יתאפשר ביד אחת ובמקרה הזה כבר יש עדיפות לסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין סייבקס פריאם /אויסטר 2/ ממבה פלוס / פג פרגו בוק פופ לוקס עלית
שני01/11/2017תודה רבה על המענה והעזרה !! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ לחופשה בחו"לתומר31/10/2017
היי,
אשמח לקבל המלצה על טיולון לצורך טיסה לחו"ל, שישמש גם כעגלה שניה קלילה (יש לנו בוגבו קמיליון). מדובר על תינוק בן 6 חודשים כך שאין צורך בשלב של הניו בורן.
חשוב לנו שתהיה עגלה קלילה ובעלת קיפול נוח (ורצוי גם שתעלה על המטוס), אך שגם תהיה יציבה ותוכל לעמוד בדרכים מעט משובשות לעיתים וגם לא תתהפך אם נשים עליה תיק עגלה. כמובן גם הנוחות לתינוק חשובה.
המליצו לנו על שלושה דגמים:
1. יויו פלוס
2. צ'יקו מינימו (יתרון של שכיבה מלאה לדעתי)
3. בייבי ג'וגר סיטי טור (הבדים נראים לא כל כך טוב אחרי שימוש בעגלה)
מה דעתך על השלושה? מה איכות הנסיעה שלהן? האם יש לך תובנות נוספות?
תודה רבה על הפורום המועיל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום תומר,
היויו כמובן מברמה קצת גבוהה יותר אך פער המחיר עצום לדעתי רחוק מלהיות מוצדק. היא היחידה שבוודאות תעלה לכל טיסה והאחרות תלויות בגמישות חברת התעופה הספציפית.
המינמו אכן יותר נוחה לתינוק גם בגלל מדרך רגליים מתכוונן שאין ביויו או בתור. לדעתי המינמו פחות מצטיינת בניוד וכך גם התור.
הייתי ממליץ לבודק את איזי בייבי מקסי (בובו2) שמחירה יחסית סביר ויכולת הניוד שלה לדעתי הטובה מבין כל הטיולונים בסגמנט זה, גם השכיבה והרוחב מעולים. המשקל ממש בטיפה כבד יותר וזה לדעתי לא קריטי וגם יעיל יותר נגד התהפכות העגלה. הקיפול נח אם כי לא בטוח שתאושר לעלות לכל מטוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
תומר31/10/2017תודה רבה על התשובה המהירה!
אם המחיר אינו כה מהותי... האם אתה עדין מעדיף את הבובו על פני היויו מבחינת איכות הנסיעה של העגלה והנוחות לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום תומר,
היויו קלה יותר והרבה יותר קטנה וקומפקטית בקיפול.
נוחות הניוד די זהה לדעתי, המקסי מרווחת יותר ומציעה מדרך רגליים מתכוונן וגם מעקה לטיולון ועדיין יש פער של בערך 800 ש"ח כשמשווים למקסי (בובו2).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת איזי בייבי איגלאבי31/10/2017
קובי שלום,
רציתי לשאול אם יש לך כבר תובנות יותר לגבי עגלת איזי בייבי איגל?
ואיך היא בהשוואה לסייבקס אייריס?
תודה על היעוץ!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום אבי,
אין תובנות כי היא חדשה. מההרגשה שלי היא מרגישה קצת רפויה ועדינה ולכן אני חושב שמי שצריך נטו להליכות עירוניות ובקניון היא בסדר אבל מעבר קשה לי להעריך. כמו כן מדובר במוצר צר שבעיקר נח להורה ופחות לתינוק. האייריס מרווחת יותר, נוחה יותר לניוד אבל גם כבדה וגדולה יותר. בשתיהן הגגונים לא מושלמים ובשתיהן יכולת הניוד ובלימת הזעזועים לא ברמה הכי גבוהה ולכן הן מיועדות להליכות עירוניות בעיקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוואד לעומת טריולגי אינגלזינהרעות31/10/2017
שלום רב
אני מאוד התלהבתי מעגלת קוואד אבל האמבטיה שלה יותר צרה משל הטריולוגי ובנוסף הטיולון שלה לא מתקפל ביחד עם העגלה אלא לחוד לעומת הטריולוגי ששם הטילון נסגר ביחד עם השילדה..
אשמח להמלצתך מה העדיפות מבין שתיהן ומאיזה סיבות... תודה. אני כן אציין שמשהו שממש לא אהבתי בטריולוגי זה את המגן שמש לו.... בקוואד לא יצא לי לראות עדין את הטילון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום רעות,
מאוד תלויים הצרכים וההעדפות.
מבחינת נוחות לתינוק אני חושב שלקוואד יש את רוב היתרונות. האמבטיה אמנם קטנה יותר אך עדיין יחסית מרווחת. הטיולון לדעתי תומך ומרווח יותר, נוחות הניוד עדיפה וכך בלימת הזעזועים שגם משפיעה על נוחות התינוק בעיקר בדרך משובשת.
הטרילוג'י קלה יותר, נוחה בהרבה לקיפול, קומפקטית יותר וכפי שציינת מתקפלת יחד עם הטיולון.
לאור אלו אם נוחות התינוק עדיפה ואתם מוכנים להתפשר על הנוחות שלכם אז הקוואד עדיפה. אם גרים באזור עם דרכים משובשות הקוואד עדיפה ואם גרים באזור עירוני, משתמשים בתחבורה ציבורית וחשובה הנוחות האישית אז הטרילוג'י עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי המגן נגד השמש
רעות01/11/2017תודה על תשובתך... בסניף של שילב שליד ביתי יש את האמבטית קוואד ואין את הטיולון ורציתי לדעת האם אתה יודע האם הטיולון של קוואד עם אותו סוג של מגן שמש כמו בטרילוגי? אני ממש ממש לא אהבתי את מגן שמש בטרילוגי הוא לא קשיח כלל ואו שמכסה את כל התינוק ואז הוא לא רואה כלום או שהוא לא מגן נגד שמש מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/11/2017שלום רעות,
עד כמה שאני זוכר הם די זהים. רוב החברות האירופאיות מתעלמות מבעיית השמש כי זו לא כל כך בעייה עבורן, חלק קטן מהן התחיל להבין שבמכירה גלובלית חייבים לחשוב על מדינות נוספות. החברות האיטלקיות מאוד מיושנות בנושא זה וחבל. הבעיה הגדולה היא שאם רוצים לצרך כיסוי נוסף יש עם כך סכנה חמורה כי הכיסוי אמנם מצל אבל יוצר חממה והטמרטורה בעגלה תגיע לרמות מסכנות חיים אלא אם יש פתח איוורור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת חיים?
רעות02/11/2017איך זה ייתכן הרי יש פתחים לעגלה מכיון הרגלים...? עגלה זה לא משהו סגור... תוכל להסביר כי זה לא מסתדר לי הגיונית....
ואני רואה הרבה אמהות שמוסיפות לעגלות שלהן כיסוי נוסף בגלל השמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/11/2017שלום רעות,
יש מחקר גדול שחשף הBBC באנגליה בנושא. אוכל לשלוח קישור אם תפני אליי דרך דף הפייסבוק שלי בייבי בוס. איני יכול לפרסם כאן קישורים.
בקצרה המחקר בדק בעת השארת העגלה בחוץ בטמפרטורה של 23 מעלות (אם אני זוכר נכון) מה יקרה כאשר היא תוכסה בכיסוי בד, הטמפרטורה טיפסה כבר בחצי שעה הראשונה לרמה בעייתית וכעבור שעתיים לרמה מסכנת חיים. המחקר טוען שאם יש רשת איוורור רצינית אז זה די מאזן ופחות מסכן. את רואה הרבה אמהות וזה פשוט לא אומר שזה נכון יש חוסר ידע. כמו כן האמא הממוצעת בישראל לא נשארת בחוץ יותר משעתיים (בטח שבקיץ). כמו כן ישנם כיסויים שיש להם פתח איוורור יחסית גדול.
ולסיכום: הבעייה העיקרית היא בשלב האמבטיה שאטומה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה!
רעות05/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן נומו / אימג'ן 360 / מולטיפלאוחי31/10/2017
היי קובי,
אנחנו מתלבטים אם לקנות את המזרן של נומו עבור עריסה/מיטה.
האם מזרן נומו לא קשיח מדי עבור התינוק ? (כמזרן לעריסה ולמיטה)?הבנתי שהם הוסיפו משטח נוחות למזרן, האם זה מקל על הקשיחות? האם המזרן יכול לגרום לתסמונת ראש שטוח עקב קשיחותו?
2. לפי שיחה מולם, אין אישור ממכון התקנים מפני שלא בוצע שינוי במזרן. הם ניתן להסתמך על האישור משנת 2012 ?
במידה ואנחנו נרצה להזמין רק עריסה (לפי הבנתי היחיד ש"נושם" ) ולאחר מכן נרצה לקנות אימג'ן + כמזרן מיטה, האם זה תקין להחליף ממזרן קשיח למזרן שהוא פחות קשיח מבחינה בריאותית? האם יכול להזיק לתינוק ? כי הרי התרגל לישון על מזרן קשיח .
האם בכל זאת אתה ממליץ לקנות אימג'ן + /מולטיפלאו ?
אשמח להמלצתך בנושא,
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום חי,
אני ממליץ מנוקדת ראות בטיחותית ולדעתי שלושתם הם הטובים ביותר מבחינה זו. הנומו הוא היעיל מכולם אבל בגלל זה ישנו את חיסרון הקשיחות.
1. לגבי הנומו, אני חושב שהוא קשיח ובהחלט אם ישנו משטח נוחות עדיף להוסיף (מדובר במוצר חדש שטרם בדקתי ואבדוק בהקדם).
2. לגבי מכון התקנים, המכון דורש במקרה של מוצר יבוא (הנומו מיובא) שאחת לשנתיים יהיה צורך בחידוש האישור, בכל משלוח המכון נוטל דוגמא/ות מהמשלוח ומוודא שהמוצר אכן זהה לנבדק.
יבואנים רבים מחליטים להסתמך על הבדיקה היחידה שעשו ולא לשלם למכון את הסכומים הגבוהים לכל בדיקה מאחר וטענתם כמו נומו שהמוצר נותר זהה ותשלום עבור בדיקה יעלה את מחיר המוצר. מצד אחד יש היגיון מסויים ומצד שני אין פיקוח. לדעתי האישית בנושא הנומו אני אישית חושב שהוא יעיל מרוב המזרנים הנמכרים בשוק ומקרים של מוות בעריסה קרו גם במזרנים תקניים. בנוסף הצטרף ליבואן שותף עסקי שאני אישית מעריך מאוד שמקדיש את כל מרצו לתחום בטיחות התינוקות.
בהחלט רק נומו מייצרים לעריסה ובהחלט זה מצויין לרכוש אותו ולעשות את הניסיון ולקבל את הפידבק הכי טוב אם כדאי לרכוש אותו גם למיטה.
לגבי ראש שטוח רוב המזרנים בעיתיים ונכון שבאימג'ן ובמולטיפלואו יש הפחתה קלה בסיכון אבל מזרן המיטה הוא לא הבעיה אלא ההורים שמהמיטה מעבירים לטרמפולינה/נדנדה/אוניברסיטה על הגב ומשם לסל קל על הגב וחלקם חוטאים וממשיכים מהרכב עם הסל קל לטיול בקניון ושוב לרכב ומהרכב למיטה על הגב וכו'. אם תינוק ישכב 24 שעות על הגב אז יווצר ראש שטוח ולכן חשוב להשכיב על הבטן מגיל 3 חודשים בעגלה, על מזרן פעילות, להשמתש במנשא, לגשת לחוגי התפתחות ובמיוחד בלידה ראשונה ואז למזרן תהיה פחות חשיבות.
לגבי ההעברה מקשה לרך קשה לענות כי כל תינוק מתרגל ומסתגל אחרת, לדעתי לא תהיה בעיה אבל מאוד משתנה מתינוק לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ XT2 או סייבקס מיוס?שרית30/10/2017
מתלבטת בין 2 העגלות הנ"ל
ההבדלים הידועים לי:
הארמדילו כבדה בחצי קילו
הידית של הארמדילו מתכווננת לגובה
והמיוס רק עולה/יורדת אבל זה לא היה נראה משהו שיפריע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום שרית,
עוד הבדל חשוב, בטיולון בפליפ יש תמיכת גב קשיחה ואילו במיוס יש גב רשתי שלדעתי פחות תומך, כמו כן מדרך הרגליים במיוס גם רשתי ובניגוד לגב הוא חשוף מה שעלול להוביל לבלאי מהיר בעיקר כשיושב ילד בטיולון עם נעלי סקוץ או סנדל.
מעבר לזה ממליץ פשוט להתנסות פיזית, לשים משקל של 9 ק"ג בכל אחת ולטייל בחנות, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל לבד (לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון), לקפל לבד ולקבל החלטה מה עדיף ונכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מוזי איזי וולקראווה פאר30/10/2017
קובי שלום
אשמח לשמוע את דעתך על עגלת מוזי של איזי וולקר מיובאת על ידי שילב. מגורים עירוניים רכב מרווח ... שימוש מגיל לידה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום אווה,
לדעתי פחות מוצלחת. התפעול מסורבל יחסית. העגלה יחסית צרה וכבדה והייתי מצפה שרק אחד מהשניים יתקיים. לדעתי הטרילוג'י משילב הרבה יותר מוצלחת ודי זהה במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולון אחיםנטע30/10/2017
שלום,
אשמח להמלצה לטיולון אחים/תאומים עבור שתי בנות בגילאי שנתיים ורבע ו-3 חודשים. הקריטריון החשוב לי ביותר הוא שהטיולון יהיה קל משקל (וכמובן שיתאים מגיל לידה). אם ניתן, אשמח גם להצעה במחיר סביר (עדיפות לטיולון ולא לעגלה).
תודה רבה מראש,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום נטע,
יש טיולון תאומים לבייבי סייף אשר יחסית קל, לא יקר ובעל קיפול מאוד קומפקטי. גם לג'ואי יש טיולון די דומה אבל עם קיפול גדול יותר אבל לדעתי היא נוחה יותר בניוד. ממליץ לבדוק את שתיהן ולהתנסות איתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין דגמי ג'ואי כרוםעטרה29/10/2017
החלטנו לקנות את העגלה המשולבת ג'ואי כרום, אך התבלבלנו בדגמים שלה, וגם המוכר לא ענה לשאלותינו...
1. אילו דגמים קיימים ומה ההבדלים ביניהם? האם קיים דגם שמתקפל כשהטיולון כלפי ההורה? (המוכר טען שלא, אך באינטרנט נראה שכן, וייתכן שנקנה מהאינטרנט.)
2. מה המיוחד בדגם הדלוקס, חוץ מהצבעים השונים?
3. מה לשים לב בקנייה מהאינטרנט? לשם הדגם, לשנה?
4. איזה סלקל המתחבר לג'ואי כרום מומלץ? שיהיה בטיחותי יחסית, זול, ונוח לתינוק לפחות עד גיל שנה.
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום עטרה,
אכן לכרום יש כל הזמן דגמים שונים ושינויים וקשה לעקוב.
המלצתי היא הדגם עם הגלגל האחורי הגדול יותר שנראה כמו צמיג ולא פלסטיקי. לדגם זה יש מעל הגלגלים האחוריים קפיצים אדומים שאין בדגם עם גלגל הפלסטיק. זהו דגם טיפה יותר כבד אך נח בהרבה לניוד עם בלאי נמוך יותר. בDLX מקבלים טיולון עם 5 מצבים ולא 3 וגגגון יותר גדול ולדעתי שווה להשקיע את ההפרש על הדברים האלו.
לגבי אינטרנט קשה לי להגיד רק לוודא שהכל רשום ושלא תקבלו דגם אחר משהזמנתם.
לגבי סל קל. סייבקס אטון 1 ברמת בטיחות גבוהה ויחסית זול.
כמו כן ממליץ על מקסי קוזי מיקו ( יקר יותר) שבא עם בסיס במחירו. לדעתי הבסיס יקל מאוד עליכם וגם ימנע טעויות אנוש בהתקנה ולכן כחבילה מדובר בעסקה משתלמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. המשך -
עטרה29/10/2017דגם הDLX בהכרח כולל את הגלגלים המשודרגים שציינת?
והאם גם בDLX יש תתי-דגמים, או שזה דגם אחיד?
אם קונים דרך האינטרנט - איך מקבלים אחריות? ישירות מהיבואן? (יש פשוט מוקדי שירות?)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/10/2017שלום עטרה,
לא בהכרח בDLX מקבלים את השלדה עם הגלגלים הגדולים. אין תתי דגמים בDLX.
לגבי האחריות מומלץ לוודא מול היבואן במבינו קינג מול מי ואיך מקבלים שירות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו עגלה תתאים לנו?אורית29/10/2017
היי קובי... לא יודעים איזו עגלה לבחור.
מה שחשוב לנו במיוחד יכולת ניוד טובה. עגלה נוחה לתינוק ומרווחת. טיוליון לשני כיווני נסיעה שנשכב ל180 מעלות (שאלה על הדרך, אם טיולון לא נשכב ל180 אין בעצם אפשרות לשים את התינוק על הבטן נכון?)
צילון רחב שמגן היטב מפני השמש חשוב לי מאוד
מצד שני שלא תהיה מסורבלת. שתהיה נוחה לתפעול. הקיפול פחות חשוב לי כי אני בלי רכב.
יש חיה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שמאוד אהבתי את בוגבו באפלו
אורית29/10/2017אבל היא הרבה מעבר לתקציב. יש עגלה שדומה לה ויכולה לענות על הדרישות במחיר סביר יותר עד 4000-4500?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/10/2017שלום אורית,
קשה למצוא עגלות שיכילו הכל. ב- 180 מעלות ניתן להשכיב על הבטן ולחתל בעגלה. בעגלות עם תנוחת עירסול כמו הבאפולו שלא נשכבת ל-180 לא ניתן להשכיב על הבטן. מצד שני זו תנוחה מרגיעה יותר לתינוקות המאפשרת זרימת דם יעילה יותר.
בתקציב שלך אפשר ללכת על הממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שדומה מאוד לבאפולו ואף קלה וקומפקטית יותר בקיפול. כמו כן יש לה שכיבה כמו בבאפלו ובליחצת כפתור היא משתטחת ל180 כך שנהנים כאן מכל העולמות. הקפיצים שלה עדיפים בהרבה על הבאפלו. הגגון של הטיולון יחסית גדול אך לא כמו בבאפלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי. מה לדעתך עדיף ממבה פלוס או סלסה 4?
אורית30/10/2017אהבתי את שתיהן ואני לא ממש רואה הבדלים בינהן חוץ מזה שהממבה פלוס נשכבת ל180 והסלסה ל-160
מעבר לזה יש עוד הבדלים בניהן? על איזו מהן אתה ממליץ יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/10/2017שלום אורית,
הממבה פלוס טיפה יותר מרופדת, הגלגל הקדמי גדול יותר מה שיצור נוחות ניוד בשטח קשה יותר (דרך משובשת), הקפיצים מתכווננים למצב רך, ביניים וקשיח בסלסה יש רק מצב אחד זהה לביניים. הממבה כבדה יותר ב3 וחצי קילו והצלונים בסלסה מצלים יותר, כמו כן יש פער מחיר יחסית משמעותי בינהן.
לדעתי לצורך עירוני נטו הסלסה עושה את העבודה וגם בשטח משובש בסך הכל היא מעולה. למי שגר באזור כפרי יותר הממבה פלוס עדיפה כי פחות צריך לקפל והעבירות בה עדיפה לצרכים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורית31/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)