מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוגבו בי 5 vs ארמדילו xtמרינה21/02/2017
היי קובי,
אני מתלבטת בין שתי העגלות האלו, ונוטה לכיוון הבוגבו, ביחוד עקב העובדה שרכישתה תמנע רכישת טיולון נוסף בעתיד. סוגיה אחת שמטרידה אותי: הרוחב הצר של האמבטיה והטיולון. האם הטיולון צר מאוד ביחס לזה של ארמדילו? (חוששת שאני רוכשת עגלה יקרה כדי להימנע מרכישת טיולון, אך בגלל שהוא צר אצטרך לרכוש בכל זאת). מה דעתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום מרינה,
אני מכיר כאלו שרכשו טיולון למרות הבי והמושב של הארמדילו רחב אך לא בהרבה. אני ממליץ יותר על הבי ואני ממליץ לא לחשוב על עניין הטיולון. מה שיהיה יהיה כמו שאומרים. באם תרגישי שצריך לרכוש טיולון אז מחירי הטיולונים כל כך סבירים שזו לא הוצאה נוראית כל כך. עדיין ההפרש בין הבי של היום לפליפ יתן לך נוחות ניוד טובה יותר, שלדה צרה יותר, משקל קל יותר ואולי באמת זה יחסוך טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון מתלבטים ומבולבליםגל21/02/2017
קודם אני אציין שאני בקושי מכירה עגלות וכל השמות והדגמים שראינו רק בלבלו אותי יותר
בעיקרון הצרכים שלנו הם
עגלה קומפקטית (בנין ומעלית צרה)
קלה לקיפול ולא כבדה ושתכנס
כמובן שתהייה חזקה ותחזיק גם לילד הבא
נוחה לסחיבה ויציבה
טיולון שכיבה מלאה ושלא צריך לשלוף לפני הקיפול
מעדיפה שיהיה מתאם לסלקל
לא מידי נמוכה אנחנו שנינו בגובה ממוצע
הציעו לנו את הבוגבו בי 3 ומאמס אנד פאפס הדגם החדש
הבנו שלבוגבו אפשר לקנות מתאם לסלקל אבל לא ראיתי שאנשים עושים את זה זה נח?
ושאלה נוספת אתה ממליץ לקנות את הסלקל -עגלה של שילב בנוסף לעגלה ובמקום סלקל+מתאם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום גל,
לגבי סל קל עגלה של שילב (דונה) אני פחות ממליץ.
א. דירוג הבטיחות שלו שווה ערך ל- 3 מתוך 5 כוכבי בטיחות.
ב. משך השהייה הרצופה המומלצת בסל קל היא 30 דק' ולכן רצוי שבכלל לא תטיילו עם הסל קל ולא תחברו לעגלה.
הבוגבו בי 3 או ה- 5 החדשה יותר בהחלט עונות לדרישות שלך וגן מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ עונה לדרישות. לשתיהן ניתן לרכוש מתאמים לסל קלים. לדעתי הבי עונה טוב יותר לדרישות שלך.
אני לא חושב שעגלות אחרות יכולות לענות לדרישות טוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה +שאלה בנוגע לסל קל
גל22/02/2017קודם כל נצטרך המלצה לסלקל טוב ובטיחותי יותר מהדונה.
לגבי ההמלצה לא לטייל עם סלקל אנחנו גרים בעיר שרב ההתניידות היא ברכב אז הרבה פעמים יוצא שיורדים מהרכב ל10 דק' ולגיחות קצרות ולא דווקא לטיולים ארוכים לכן חשבתי שהסלקל דונה יתאים לפחות לכאלה מצבים ויחסוך קיפול ופתיחה של העגלה.
שאלה נוספת מה טווח המחירים של הבוגבו בי 3 פה בארץ? (אין לנו כ"כ זמן לעשות סקר שוק לכן אני רוצה לדעת +- את המחיר שהיא נמכרת פה)
שוב תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/02/2017שלום גל,
לגבי הבעיתיות בשהייה בסל קל. עד לא מזמן אורטופדים המליצו על שהייה ממושכת של לא יותר מ 45 דק'.
מחקר חדש שפורסם באנגליה הצביע על משהו בעייתי עוד יותר וזה הפרעות בקצב הנשימה בעת שהייה ממושכת בסל קל של יותר מ- 30 דק' אי לכך אני חושב שעדיף להשתמש ככל הפחות בסל קל ככלי ניוד עבור התינוק מחוץ לרכב.
המחיר המומלץ ע"י היבואן הוא 3500 ש"ח ו 4700 ש"ח לבי + אמבטיה. ברוב החנויות זהו המחיר וקשה להתמקח כי כמעט ואין להשיג את העגלה! הבי 5 תחל להימכר בעוד מספר ימים ותעלה החל מעוד 200 ש"ח יותר וזה בהתאם לרמת הגימור.
לגבי הסל קל, האם אתם תרצו לחבר אותו לבי?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה ושאלה
גל23/02/2017לגבי הסלקל אני אעדיף משו טוב שיוכל להתחבר לבי
ואשמח אם תוכל לכתוב לי מה ההבדל הין הבי3 לבי5 ולא כ"כ הבנתי אותך לגבי המחיר של הבי5 מה יהיה ההבדל במחיר? והאם האמבטיה של הבי 3 תתאים לביי5?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/02/2017שלום גל,
אלו ההבדלים או יותר נכון השיפורים שמציעה הבי 5 לעומת ה 3
ניתן יהיה בעתיד להשלים חלקי בד של ה- 5 ל- 3 אך לא בשלב הראשוני לפי הבנתי.
ההבדלים הם שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האמבטיה לא השתנתה, ניתן יהיה לחבר אמבטית BEE3 על הBEE5.
לגבי המחיר, בבי 3 הייתה רק גרסא אחת ומהדורות מיוחדות מדי פעם שעלו יותר. כמו כן שדרוג לשלדה שחורה ייקר את המחיר.
בבי 5 מעבר לגרסאת בסיס שעולה כ- 200 ש"ח יותר מהבי 3 יש עוד 2 רמות גימור שמייקרות את הסיפור וגם כאן שלדה שחורה מייקרת את המחיר, לכן הפער הוא החל מ- 180 ש"ח אם אני לא טועה ועלול לעלות בהתאם לרמת הגימור.
לגבי סל קל, הכי בטיחותי הוא האטון 5 של סייבקס.
לגבי ארה"ב, בהחלט אופציה טובה מאחר והאחריות בבוגבו היא בינלאומית. הייתי בכל זאת ממליץ לשאול את בוגבו ישראל אם יהיו לכך השלכות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גל23/02/2017הבנתי שהמחירים של הבוגבו בארה"ב זולים בהרבה מהמחירים פה האם זה נכון? ואם כן אתה ממליץ לרכוש שם ולהביא לפה?(יש לנו משהו שמגיע לפסח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה של מאמאס אנד פאפאסיעל21/02/2017
שלום ותודה על הפורום היעיל והמפורט!
רציתי לדעת האם יש הבדלים משמעותיים בין דגם ארמדילו פליפ לבין סולה ( הבנתי שלסולה יצא עכשיו דגם חדש) כאשר העניין העיקרי שלנו הוא נוחות התינוק.
תודה רבה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום יעל,
בסולה החדשה השתנה בעיקר העיצוב ולא משהו בנוחות או באיכות. הפליפ מתקפלת ביד אחת, גודל הקיפול קטן יותר והיא גם קלה יותר, לכן אני חושב שלהורה היא נוחה יותר. בסולה מושב הטיולון מרווח יותר ויש מעקה ולכן אני חושב שבשלב הטיולון לתינוק הסולה נוחה יותר, האמבטיות די זהות בגודל.
באנגליה כבר נמכרת הפליפ 2 שבה כן נעשה מקצה שיפורים נרחב ולכן אם אין לחץ זמן אני ממליץ לפנות ליבואן ולברר מתי היא תגיע לישראל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המצלה על טיולון קליל למטוסענבל20/02/2017
היי, לאחר שהיה לי יויו שאבדה לצערי הרב, אני מחפשת טיולון נוסף קליל, הפעם במחיר זול יותר... ראיתי שיש חידושים בשוק, יויו כבר לא לבד, יש nano, recaro , בובו, יויה . מה כדאי? חשוב לי שהקיפול יהיה ביד אחת, קל, ויכנס למטוס ושהלחצן של הנעילה לא יתקע במדרגות. וכמובן המחיר...לא יקר מידיי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום ענבל,
חשוב לדעתי שלמרות שיש עגלות שמתקפלות למטוס לא כל חברות התעופות מעלות אותן יחד איתכם למטוס! זאת מכיוון שהיצרן לא רשם את הדגם במנהל התעופה. ממה שידוע לי רק יויו והבייבי ג'וגר החדשה רשומות.
רקארו לדעתי לא מוצלחת ופחות נוחה לניוד מהיויו, פחות נוחה לקיפול ולכן אני פחות ממליץ.
הנאנו לא הצליחה וכבר יש נאנו 2 שמשפרת את התלונות ולכן אני לא ממליץ.
בובו, סה"כ תמורה מעולה לכסף.
יויה, לא נמכר בארץ וההורים מזמינים מאתרים סיניים. אין אחריות וידוע לי שיש לא מעט תקלות ולכן הייתי ממליץ להימנע מרכישת מוצר כזה.
אופציה נוספת היא הבייבי ג'וגר סיטי תור אשר זול מהיויו וסך הכל נותן כמעט את כל מה שיש ביויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה ראשונהנעמי20/02/2017
שלום קובי,
ראשית תודה על הייעוץ, אני קוראת בפורום ומחכימה מתשובותייך! אנחנו בהריון ראשון, וקצת הלכנו לאיבוד עם כל סוגי העגלות.
חשוב לנו בעגלה : שלד חזק שיחזיק לילדים הבאים, אמבטיה מרווחת ולא צרה, טיולון לשני הצדדים ושכיבה מלאה, ידיות מתכוונות, גלגלים גדולים שאני חושבת שמשפיעים על היציבות לטובה.
שנינו נמוכים יחסים ויש לנו בגאז' די גדול ברכב. תקציב עד סביב 4,000
בנתיים ראינו את ה baby jogger premier , ואת ה cybax priam שהכי נראה מחנות אחת שביקרנו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
נעמי20/02/2017אוסיף שחשוב לנו סל אחסון לא קטן ותמיכה ויציבות בטיולון (ראיתי טיולונים שממש התינוק עוד שנייה בחוץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום נעמי,
הפרמייר לא נשכבת למצב שטוח ולכן אני פחות ממליץ עליה.
הפריאם עונה לדרישותייך, הסל טיפה קטן אך יש לזכור שניתן לרכוש ווים לתליית שקיות/תיקים.
הייתי ממליץ לבדוק גם את איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, דומה לפריאם רק שלדעתי הבולמי זעזועים שלה טובים יותר.
הרטן וי.אי.פי, לדעתי הכי נוחה ומרווחת לתינוק בעיקר בשלב הטיולון.
כל העגלות האלו יחסית גבוהות. כולן יחסית כבדות ולהורה נמוך יתכן ולא יהיה נח ולכן אני גם ממליץ להתנסות עם כל אחת מהן. באם התחברתם לאחת והיא מתאימה לכם מעולה, באם ראיתם שאף אחת אינה תואמת חזרי אליי אם התובנות ואכוון לעגלה מתאימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לעגלה ראשונה מותאמת לעיריובל20/02/2017
שלום קובי,
אחרי שקראתי והלכתי לאיבוד בפורום, לא מצאתי מנוס מלשאול בעצמי שוב.
עגלה ראשונה לתינוק ראשון מהיום הראשון.
תקציב - 3000 (עדיף) - 4000 (אם ממש שווה)
צרכים - שיהיה לתינוק נוח + שיהיה נוח להסתובב איתה בתל-אביב.
יש מעלית, יש בגאז' בגודל סטנדרטי.
כל כך הרבה אופציות, אז פשוט נשמח לטופ 3-4 לפי דעתך בטווח המחירים הזה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום יובל,
1. באזור ה- 4000 איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס. סופר נוחה לתינוק, סופר נוחה לניוד, נכנסת למרבית הרכבים, הרוחב מתאים לרוב המעליות והמקומות הצרים. טיפה כבדה מהממוצע אך זה מורגש רק בהרמה לרכב כך שלדעתי זה לא חיסרון גדול כל עוד יש מעלית.
2. פג פרגו בוק, באזור ה- 4000 אך גם כוללת סל קל. נוחה מאוד לתינוק, נוחה לניוד עם משדרגים לשלדת S אבל אז כבר חורגים מ- 4000 ש"ח (לעיתים נמכרת בפחות, צבעים משנתון קודם לדוגמא). נוחה לקיפול אך מצריכה לדעתי רכישת מזרנים לאמבטיה והטיולון שלא מרופדים מספיק.
3. מאמאס אנד פאפאס סולה, עולה פחות מ- 3000, נוחות ניוד די טובה, נוחה לקיפול ונכנסת בכל רכב. האמבטיה די צרה והטיולון לא מרופד היטב ומצריך רכישת מזרן נוסף לדעתי. נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות המשך
יובל21/02/2017היי קובי, תודה על התשובה.
מספר שאלות פולו-אפ, כולל נתון חשוב מאוד ששכחתי.
1) בעוד כ-8 חודשים אנחנו עוברים לארה"ב בשל לימודים. העגלה שנבחר צריכה להיות מוצר שנמכר שם למקרה שיהיו תקלות/בעיות. האם אתה יודע אם האופציות שציינת נמכרות בארה"ב?
2) האם בין 3000 ל-4000 שקל אין שום עגלה שאתה ממליץ יותר? הסולה זולה מ-3000 והפרגו יקרה (בייחוד עם השדרוג שאתה מאוד ממליץ עליו).
3) אשתי אהבה את הארמדילו פליפ XT בהסתכלות בחנות. האם אתה ממליץ עליה פחות מהסולה?
4) מה המחיר של הממבה פלוס? לא נתקלתי בה בשום חנות עדיין.
ושאלה קצת לא נעימה, כי אתה עושה עבודה מדהימה בכמות הידע שאתה מעביר פה - האם אתה היבואן של ABC דיזיין? ראיתי בהודעות אחרות שאתה מייבא את הרטן ושתי העגלות גרמניות ודיי נדירות בחנויות.
5) באתרים אמריקאים מאוד ממליצים על הUppa Vista. ראיתי שהיא גם נמכרת בארץ במחיר קרוב לתקציב שלנו. ההודעות האחרונות מהפורום שראיתי בנוגע אליה היו מ-2015 ואז פחות המלצת אבל כתבת שמגיע דגם חדש שאמור לפתור חלק מהבעיות. מה דעתך על הדגם החדש, אם הוא בכלל קיים בארץ?
המון תודה על העזרה והידע. אמשיך לנבור פה עד שנקבל החלטה בימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום יובל,
1) מאמאס אנד פאפאס ופג נמכרות בארה"ב
2) לצערי לא, העגלות הטובות באמת עולות מעל ל- 4000 ש"ח ואלו שעולות פחות מ- 3000 לדעתי לא נופלות מאלו שעולות בין 3000 ל 4000 ש"ח.
3) ממליץ מאוד אבל באנגליה כבר יצאה הארמדילו פליפ 2 שעברה מקצה שיפורים נרחב ולדעתי דגם זה יהיה עדיף אך הכל שאלה של מתי יגיע לארץ, מתי הלידה ומה יהיה המחיר.
4) ממה שאני יודע באזור ה- 4000 ש"ח אולי טיפה יותר.
אני לא היבואן של החברה, אני גם ממליץ על מאמאס אנד פאפאס ובוגבו ואיני היבואן של חברות אלו. אני ממליץ בהתאם לדרישות והשאלות שנשאלות כאשר הדעה שלי היא שהחברות הגרמניות כמו כמעט בכל תחום אחר הן ברמה אחת מעל. אני חושב שלממבה פלוס יש יתרון אחד שלא קיים באף עגלה והוא במושב הטיולון שמאפשר השכבה בתנוחת ערסול וגם בתנוחת שכיבה מלאה ובכך נהנים מכל היתרונות. אבל עגלות החברה לא נמכרות בארה"ב. לגבי נדירות הממבה פלוס בחנויות איני יכול להגיב. לגבי נדירות הרטן אני יכול לומר שמדובר בחברה שמייצרת בגרמניה ובניגוד לסין בגרמניה עובדים מ- 7-8:00 ועד 17:00 לא כולל שבת וראשון. לעומת זאת בסין זה 24/7. אי לכך יכולת הייצור מוגבלת וגם אם הייתי מזמין אלפי עגלות המקסימום שהם יכולים לייצר לישראל נע בין 240 ל 360 עגלות בשנה, לכן איני יכול להפיץ בכל חנות.
5) הדגם החדש של הויסטה כבר נמכר בארץ. בעיית הקיפול נפתרה, בעיית הרוחב בגלגלים נפתרה אך בעיית השכיבה בטיולון לא השתנה ועדיין המושב נשכב רק לתנוחת ערסול ולא לשכיבה ישרה. אני אישית פחות אוהב את סוג השכיבה הזה. כמו כן הדגם החדש טיפה כבד מהדגם הקודם.
ארה"ב שונה לחלוטין מישראל ושם מבחינת ההורים זה לרכוש עגלה שמתחבר עליה סל קל וזהו למעשה. יש כמה מדינות שכבר לאט לאט עוברות לאמבטיה ובהן הויסטה בהחלט מככבת אך עדיין היא רחוקה מקצב המכירות של בייבי ג'וגר או אפילו גרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
יובל21/02/2017תשובות מפורטות ומחכימות.
שלחתי הודעה ליבואן לבדוק לגבי הארמדילו פליפ XT 2. בנוסף למעקה, האם למיטב ידיעתך יש שם עוד שיפורים משמעותיים?
מה הכוונה בנשכב למצב ערסול ומה החסרונות בכך?
שוב תודה. אנחנו לומדים משהו מכל הודעה פה, אפילו שזה בטח מעצבן לפעמים לענות את אותן התשובות לאנשים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/02/2017שלום יובל,
עשו שיפורים בטיולון, גם ברוחב וגם במשענת הרגליים. המושב מרופד טוב יותר. עדיין לא נגעתי במוצר אבל מביקורות בחו"ל התגובות חיוביות אך הן גם מאוד ראשוניות.
שכיבה ישרה היא בעצם מצב שכיבה כמו במיטה.
שכיבת ערסול היא שכיבה שבה הגב ישר, הישבן בזווית והרגליים כלפיי מעלה. נראה דומה למשהו כזה _____\==
במצב כזה לא ניתן להשכיב על הבטן, לא ניתן לחתל ולדעתי מומלץ שתינוקות לא ישנו בזווית כזו מעל לשעתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזי ווקר
יובל26/02/2017הקפצונת קטנה, מה דתעך על עגלת Easy Walker דגם Mosey?
אני מבין שזה דגם חדש יחסית בשוק, אבל לא הצלחתי למצוא עליו ביקורות בפורום פה.
תודה כרגיל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום יובל,
היא בהחלט עונה לדרישות אך האמבטיה מאוד קטנה והחיבור שלה לשלדה לדעתי קצת מסורבל ובעייתי. כמו כן התפעול שלה טיפה מסורבל ולכן אני נוטה שלא להמליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כמה עגלותאילונה20/02/2017
קובי שלום,
לאחר מחקר אינטרנטי מצאנו את עצמנו מתלבטים בין העגלות הבאות ונשמח לקבל דירוג והמלצות לעדיפה שביניהן.
אנו מתגוררים בבניין בקומה שנייה ללא מעלית.
העגלות לגביהן אנו מתלבטים:
1. הארטן וי איי פי - מחכים לראות אותה כבר במציאות
2. בוגבו בי 3/5
3. בוגבו קמיליון
4. סייבקס פריאם
חשוב שהעגלה תהיה איכותית, נוחה לתינוק ונוחה לתפעול
הבנתי שאת הבי 3/5 ניתן לרכוש במחיר שהוא אף גבוה מזה של ההארטן - לא הבנתי כ"כ למה...
תודה,
אילונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום אילונה,
חשוב לציין שאסור ע"פ היצרנים ומכון התקנים לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ובוודאי שלא עם תינוק בתוכה!
1. לדעתי מושב ההרטן הוא האיכותי והנח ביותר עבור התינוק, הוא הרחב ביותר, המרופד ביותר עם הבד האיכותי ביותר והשכיבה השטוחה ביותר. מצד שני היא כבדה ויש צורך לפרק את הטיולון טרם הקיפול, כלומר לעלות איתה במדרגות זה לא המוצר האידאלי. היא הנוחה ביותר לניוד לדעתי ושוב מדובר במוצר שמיוצר בגרמניה ולא בסין לעומת כל הדגמים שציינת.
2. עדיף כבר להתמקד ב- 5 שנותנת כמה שיפורים. ההפך מהרטן, סופר נוחה להורה במשקל, בנשיאה במדרגות, גם נוחות הניוד טובה ומצד שני האמבטיה מאוד צרה, הטיולון צר, ללא מעקה ומרופד באופן סביר.
3. בוגבו קמיליון, מאוד דומה להרטן וי.איי.פי אך האמבטיה נמוכה יותר, הטיולון לא נשכב למצב שטוח ויש שקע בין הישבן לגב במצב השוכב, לדעתי ההרטן עדיפה כמעט בכל היבט.
4. דומה להרטן ביתרונות ובחסרונות, ניתן לקפל יחד עם הטיולון אך זה פעולה מסורבלת יותר ובסוף העגלה כבדה ולכן מומלץ בכל מקרה להפריד.
למה הבי יקרה מההרטן, עניין של מיתוג, היצע וביקוש ותמחור של יבואנים. בתור היבואן של הרטן אני יכול להגיד שהמטרה שלנו היא להשתדל להיצמד למחיר בגרמניה למרות שטכנית זו משימה בלתי אפשרית כי ההוצאות שלנו לעומת חנות בגרמניה גבוהות פי כמה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אילונה20/02/2017תודה רבה! היכן מומלץ וניתן להתרשם מההארטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום אילונה,
ההרטן נכון להיום משווקת בכל סניפי רשת בייבי לאב.
כמו כן גם בבייבי שיק בגבעת שמואל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון- עגלה ראשונה. בקשה לעזרהreut20/02/2017
שלום,
התאריך המשוער ממש מעבר לפינה וטרם בחרנו עגלה.
הפרמטרים החשובים לנו:
1. כיון שאנו גרים בקומה 3 ללא מעלית וללא אפשרות להשאיר את העגלה מתחת לבניין העגלה צריכה להיות לא כבדה ו/או שתעלה בקלות מדרגות (בהקפצה כזו).
2. ילד ראשון וחושבים קדימה- שתהיה חזקה ויציבה ותחזיק לילדים הבאים יפה.
3. שתתקפל בקלות כמה שיותר. אני חסרת כל חוש טכני ועלולה לשבור משהו שלא מתקפל בקלות
אשמח לשמוע המלצות.
שמענו רבות וטובות על אינגליזינה (הקלאסית שלהם) וגם על חברת מאמס אנד פאפס ועל בייבי גוגר.
נשמח לשמוע המלצות על עגלות שעונות לקריטריונים שנכתבו למעלה. בעיקר משקל, נוחות בעלייה במדרגות ואיכות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום רעות,
ראשית היצרנים ומכון התקנים אוסרים על עליית מדרגות בהקפצה! יש להוציא את התינוק, לקפל ולהרים את העגלה!
לאור הדרישות שלך אינגלזינה מתאימה. על בייבי ג'וגר אני פחות ממליץ כי המושב חד כיווני ויש עוד חסרונות.
למאמאס אנד פאפאס יש דגם שנקרא ארמדילו פליפ שיתאים מצוין לדרישות שלך, משקל סביר, קיפול פשוט וניתן לשאת אותה במדרגות.
המלצה נוספת היא בוגבו בי 5 שדומה לארמדילו ביתרונות רק שלדעתי אורך החיים שלה ואיכות החומרים היא איכותית יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
רעות23/02/2017האם דגם סולה של מכנס אנד פאפס מומלץ? כלומר- האם שוקל הרבה? מעט? ממוצע? היכן הוא עומד בפרמטרים שציינתי? והאם שווה להשקיע באינגליזינה מאשר בו?
תשובה
קובי סופר24/02/2017שלום רעות,
הסולה ממוצעת במשקלה כ- 9.9 ק"ג.
התפעול די נח והקיפול יחסית נח אך דורש 2 ידיים.
הגודל לאחר קיפול סביר. האיכות ברמה טובה.
אני חושב שהיא פחות מתאימה לך לאור הדרישות שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עגלת ג'ואי כרוםאבי20/02/2017
שלום וברכה,
אנחנו מחפשים עגלה קלה (גרים בקומה שניה ללא מעלית) עם שכיבה מלאה בטיולון.
מה שראיתי בחנויות ועונה על התקציב הן הסיטי מיני, והג'ואי כרום. (על הגואי לייטורק ויתרתי מראש, משום שהריפוד יורד עם ברגים, וזה לא היה נח בעגלה הקודמת שלנו)
בג'ואי הראו לנו 2 דגמים- אחד כבד ואחד קל יותר, כך שכמובן ההעדפה היא לקל מבינהם.
בחיפוש ברשת של העגלה לאחר הביקור בחנות ראיתי נתונים רבים וסותרים (3/4/5 מצבי גב, עם רוכסן בגגון או ללא, גלגלי גומי, בולמי זעזועים וכד) הגודל לאחר קיפול היה זהה כמעט בכל הדגמים (למעט אלו שהיה רשום עליהם במפורש שזה דגם "דלוקס") וכן המשקל.
צבעי הריפוד היו לרוב שונים בין האתרים, כאשר ישנם צבעים מסויימים שצויינו רק בדגם דלוקס באתר מסוים, אך באתר אחר בדגם הרגיל.
באתרים רבים ראיתי גם עגלה באותו שם, אך מחירה נמוך ב500 שח ויש לה רק צבע אחד. למה הפער במחיר, מה חסר בה שאין בדגם היקר יותר?
איך אפשר לדעת מה באמת הנתונים של העגלה, ואיזה מהם עדיף בקניה דרך אתר?
חשוב לי עגלה נעימה לתינוק, עם צלון מספיק גדול, שכיבה מלאה בטיולון, קלה ואפשרית לעליה במדרגות. ריפוד שיורד לכביסה ויכולה להכנס לתא מטען קטן מאד (מאזדה 5 כאשר כל המושבים פתוחים).
האם העגלה יכולה להחזיק גם לילד נוסף?
האם ישנן עגלות נוספות שיכולות להתאים בתקציב? (עד 2000)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום אבי,
כשיצאו הכרום הראשונות הן היו עם גלגל/צמיג איכותי, בולם זעזועים איכותי ולאחר מכן יצאה גרסאת הדלוקס שנתנה 5 מצבים במקוום 3 וגגון ארוך יותר. לאחר מכן אני חושב שג'ואי הלכו אחורה והחליפו לגלגל פלסטיק בסיסי ובוטלו הקפיצים, בכך ירד המשקל אך לדעתי גם איכות המוצר. לצערי חנויות נותרו עם מלאים ישנים וחדשים ולכן יש את כל הבלאגן.
לצערי הגרסא הקלה טובה יותר עבורכם אך לדעתי היא פחות טובה אך לעיתים רצוי להתפשר. אם הדלוקס קיימת בגרסא זו ( 5 מצבים וגגון ארוך) אז הייתי ממליץ עליה.
היא יכולה להחזיק ל- 2 ילדים אך מאוד תלוי אופי השימוש והשמירה על המוצר.
אין לי המלצות נוספות לתקציב מכיוון שבשאר העגלות שעונות לדרישות הטיולון חד כיווני או חורגות מהתקציב.
אני ממליץ לבדוק את הכרום בתא המטען אני לא בטוח ב- 100% שהיא תיכנס יחד עם מושב הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי20/02/2017תודה רבה, בהחלט מסדר את הבלבול במידע.
בחנות שבדקתי הדגם הכבד והגדול יותר היה גם החדש יותר, ובאתרים לא תמיד דגם הדלוקס דוקא צויין עם גגון ארוך יותר ויותר מנחי גב.
אם כך- אם אנחנו מחליטים על קניה דרך האינטרנט- ללכת לפי מי שמפרט את מה שאנחנו מחפשים או שיתכן בלבול בגרסאות- שנכתב פעם אחת למרות שהוחלפו הדגמים? (גם מבחינת משקל וגם מבחינת מאפיינים)
עדיף קניה בחנות, שכך אנחנו יודעים בדיוק מה מקבלים?
כיצד ניתן לדעת האם יש בולמי זעזועים וגלגלי גומי מלבד לשאול את המוכר?
ושאלה כללית נוספת- מה המשמעות של גלגלים גדולים יותר? מה היתרון/ החסרון בכך?
שוב, תודה על המענה המפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלות נוספות
אבי20/02/2017לגבי הריפוד של הג'ואי- לא מספיק שמתי לב בחנות-
עד כמה הוא מרופד ונח לתינוק? (גם באמבטיה וגם בטיולון)
האם גרקו איבו יכולה להתאים מבחינת נוחות התינוק וקלות העגלה? (למרות שהגודל בקיפול היה גדול יותר משל הג'ואי)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
אבי21/02/2017האם ישנם נתונים סותרים כאלה גם לגבי הסולה, או שבה מדובר בנתונים זהים לכל העגלות?
ראיתי אותה באחד האתרים במחיר אפשרי מבחינתינו, למרות שבחנות המחיר היה הרבה יותר יקר, ואנחנו רוצים לבדוק האם מתאימה לצרכים שלנו.
מה מהן מומלצת יותר ולמה? (סולה/ ג'ואי כרום), ואיזו מהן אמינה יותר לאורך זמן?
תודה רבה על כל הזמן שאתה מקדיש לתשובות המפורטות שהחכימו אותנו מאד בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/02/2017שלום אבי,
מניסיוני האתרים לא מעודכנים תמיד ביחס למלאי. בהזמנת אונליין הייתי ממליץ לברר טלפונית מה מקבלים!
לגבי הגלגל, רואים! א. הגודל, הגדול הוא האיכותי יותר ויש לו מראה של ומגע של צמיג. ב. רואים שיש קפיץ אדום מעליו ובדגם עם גלגל הפלסטיק אין קפיץ בכלל. היתרון הוא נוחות ניוד, בלימת זעזועים טובה יותר שזה בעיקר ישרה נוחות לתינוק ובלאי נמוך בהרבה.
לגבי הבדים כמעט באף עגלה הבד לא מרופד או איכותי ולכן אני תמיד ממליץ לרכוש מזרן עגלה שנקרא קומפי קוש.
לגבי גרקו, כמו הכרום הבסיסית הגלגלים פחות איכותיים ואין לה מערכת קפיצים מאחור ולכן אני חושב שהיא פחות טובה, גם בהשוואה לגרסא הפחות טובה של הכרום לדעתי.
לסולה יש מספר גרסאות ושנתונים. הסולה 2 טובה מאוד, לדעתי עשויה מחומרים איכותיים יותר מהכרום ובגלל שאינה גבוהה לא מצריכה קפיצים כמו שהכרום מצריכה, לכן היא גם נוחה יותר לניוד. מומלץ רק לוודא שבטיולון מקבלים דגמים חדשים שבהם הגגון של הטיולון גדול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה רבה
אבי21/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי 3 או 5שרי19/02/2017
כעת לקראת לידה ראשונה והמליצו לי על בוגבו 3 .
כעת אני קוראת את ההמלצות בפורום הנ"ל והבנתי כי כעת יש עגלה חדשה בוגבו בי 5.
מה היתרונות? ומה ההבדלים?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום שרי,
אלו ההבדלים או יותר נכון השיפורים שמציעה הבי 5 לעומת ה 3
ניתן יהיה בעתיד להשלים חלקי בד של ה- 5 ל- 3 אך לא בשלב הראשוני לפי הבנתי.
ההבדלים הם שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האמבטיה לא השתנתה, ניתן יהיה לחבר אמבטית BEE3 על הBEE5.
לאור הבדלים אלו את צריכה להחליט האם הפרש המחיר מצדיק לרכוש את ה- 5 או ה- 3
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעריסת תינוק מפלסטיקליאור19/02/2017
היי קובי.
קניתי מזרן לעריסת פלסטיק.
עכשיו גיליתי שלעריסות פלסטיק אין תו תקן.
האם היית ממליץ להחליף לעריסה מעץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום ליאור,
הייתי ממליץ מכיוון שפלסטיק לא תקני מכיל חומרים לא בריאים לתינוקות ובעייתי מאוד בחדר מחומם עם רדיאטור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סלקל ישןדנה19/02/2017
היי קובי, ברשותי שני סל קלים מקסי קוזי קבריו אחד מ 2011 והשני מ 2012, ללא בסיס, שמורים היטב. לרגל לידה מתקרבת מתלבטת אם הם עדין בטיחותיים וניתן להשתמש בהם או שממליץ כבר לרכוש סלקל חדש.
במידה וממליץ לרכוש האם יש דגם ספציפי שהיית ממליץ עליו חשוב מאוד שיהיה בטיחותי וגם שלא יהיה רחב מידי כך שיוכל להכנס במושב אחורי עם עוד שני בוסטרים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום דנה,
יש לבדוק האם רשום תוקף שימוש לסל קל או תאריך יצור. באם אין אז המלצות היצרנים האירופאים הן לא להשתמש בסל קל בן 5 שנים מיום השימוש הראשון.
אפשר היום לרכוש שוב את המקסי קוזי שבמחיר מבצע חודש הבטיחות בשילב. כמו כן סל קלים של סייבקס מעולים גם הם, בעיקר האטון 5.
הסל קל הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו קייפיט אך לדעתי תהיה בעיית רוחב, ממליץ בחום לבדוק בחנות אם הוא נכנס לרכב כי לדעתי הוא ברמה אחת מעל כל הסל קלים וזה בעיקר ברמת הנוחות לתינוק, נוחות התקנה, נוחות חגירה וכמובן דורג הכי גבוהה מבחינה בטיחותית בארה"ב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב שניאלונה19/02/2017
שלום
אני רוצה לרכוש כסא בטיחות נוסף לרכב של הסבים - כסא טוב אך לא יקר . מיועד לנסיעות קצרות - לגן וחזרה או לרופא אם צריך.
על מה אתה ממליץ? רצוי מגיל לידה אבל לא חובה (בינתיים יש סלקל), ולכמה שיותר זמן מבחינת גיל הילד. כמו כן חשובה נוחות ההתקנה והשימוש. ברכב של הסבתא אין איזופיקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום אלונה,
ההמלצות שלי הן: קוסקו סקנרה נקסט או אוונפלו סונס שניהם בטיחותיים, בעלי מחיר סביר וניתנים להתקנה עם או בלי איזופיקס, ללא האיזופיקס ההתקנה יחסית קשה אך היות וזה די חד פעמי וניתן לרכוש היום בחנויות שבהן יש מתקין מורשה של בטרם (אשר יתקין לכם את הכסא) אז אני חושב שהחסרון הזה לא יורגש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ג'ואי כרום/לייטרקס 4 ומאמאס אנד פאפאס סולה 2הילה19/02/2017
העע..אשמח לעזרה מבין ה 3
חשובה לי מאוד נוחות הקיפול ופתיחה של העגלה
כמובן גם איכות העגלה לטווח הארוך
מה הכי מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום הילה,
הלייטרקס עונה לדרישותייך אבל לדעתי היא סובלת מ- 2 חסרונות גדולים: 1. המושב חד כיווני. 2. האמבטיה צריכה להיות מחוברת בזמן שאת הטיולון לא ניתן לנתק, זה מוסיף משקל, הקיפול גדול יותר ובעיקר מסרבל את העניינים. לאור אלו אני פחות ממליץ עליה.
הכרום לדעתי פחות מומלצת מהסולה כי לדעתי הסולה יותר עמידה ונוחה יותר לניוד. שתיהן פחות או יותר מתקפלות בנוחות יחסית למימדים סבירים.
ולסיכום מבין השלוש הייתי הכי ממליץ על הסולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הילה19/02/2017תודה רבה! איך הסולה 2 בהשוואה לאויסטר זירו?
האם יש עגלה נוספת בסגנון ובמחיר שהיית ממליץ עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/02/2017שלום הילה,
הזירו מאוד דומה ברעיון ללייטרקס רק שהגלגלים והבדים איכותיים יותר. יחד עם זאת עדיין המושב חד כיווני ולכן אני חושב שהסולה עדיפה. במחירים האלו, נכון להיום אני חושב שהסולה היא הטובה ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד נוסף
הילה21/02/2017תודה רבה על היעוץ
לגבי הסולה 2.. בטיולון, האם המושב מספיק גדול ומרווח לתינוק גם כשגדל קצת? נראה שהמשענת לרגליים קצרה. כמה זה מורגש ובעייתי בפועל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/02/2017שלום הילה,
מרווח באופן סביר, יהיה שלב שבו הרגליים יהיו באויר אבל כך זה ב95% מהעגלות, קשה לי לומר אם יש בעיתיות, אני מעריך שזה בעייתי רק במצב שוכב של שינה כי במצב כזה אני חושב שעדיף שכל הגוף יהיה ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לשכיבה על הבטןאורטל18/02/2017
היי,
מחפשת טיולון שאפשר להשכיב בו על הבטן
מצאתי את הטאי טאי ואת המקלארן xlr.
מה דעתך? אופציות נוספות?
בנוסף, חשוב לי שיהיה נוח וקל בקיפול ובמשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום אורטל,
2 הטיולונים עונים לדרישותייך. גם איי.בי.סי דיזיין אביטו יכול להתאים. מעבר אליו ישנם עוד טיולונים אבל רובם צרים ולכן אני פחות ממליץ עליהם כי בהשכב על הבטן רצוי שהמושב יהיה רחב.
אני בכל אופן ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש שישפר את הנוחות של התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכל להשוות בין שתיהן?
אורטל19/02/2017ראיתי את האביטו- הקיפול היה גדול ומסורבל בעיני..
תשובה
קובי סופר19/02/2017שלום אורטל,
יתרונות הטאי טאי: נוחה יותר לניוד, קלה יותר, הסל גדול יותר, המושב קשיח יותר מבחינת התמיכה. אם התינוק עדיין לא ארוך ניתן לסגור את מדרך הרגליים כלפי מעלה מה שימנע החלקה ויאפשר לטייל ללא חגירה או עם חגירה חלקית.
יתרונות המקלארן: נוחה יותר לקיפול, קטנה יותר לאחר קיפול (הטאי טאי דומה לאביטו מבחינת מימדים), בלימת הזעזועים טובה יותר, המושב מרופד יותר וכולל מזרן מקורי. אין מדרך רגליים מתכוונן אך יש רשת שעושה זאת ובכך מתאפשר שלהשתמש גם שהתינוק ארוך.
אני אישית יותר אוהב את הטאי טאי שעם מזרן עגלה טוב הבדל הנוחות יעלם ואף יטה לכיוון הטאי טאי כי לדעתי התמיכה שלה טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ומה לגבי בולמי זעזועים בטאי טאי?
אורטל28/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/02/2017שלום אורטל,
הם מאוד מאוד קשיחים ולא יעילים. בעיר זה פחות יורגש אך במדרכות רעועות, חצץ וכו' לתינוקות לא יהיה הכי נח זאת בהתחשב בעובדה שהגב זז בעזרת שרוך וזה גורע עוד יותר כי הוא יזוז.
אי לכך מאוד תלוי אופן השימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)