מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- לקנות עגלה אחת או שתיים?אילן01/03/2017
שלום קובי,
אשמח אם תעזור לי לעשות קצת סדר.
אנחנו מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוק. מקריאה פה בפורום אני מבין שעגלה נוחה לתינוק בדרך כלל אומר שהיא גם תהיה כבדה יותר ופחות נוחה בקיפול. שמעתי כבר מכמה חברים שלנו שאחרי שנה הם קנו עוד עגלה כדי שתהיה קלה ונוחה לקיפול.
אנחנו גרים בעיר וגם הולכים הרבה וגם נוסעים ברכב, יש לנו מעלית אבל מאוד קטנה אז צריך יהיה כל פעם לקפל את העגלה.
במצב שתיארתי האם יש דרך להמנע מלקנות שתי עגלות בסופו של דבר? האם יש עגלה שאתה ממליץ עליה שתהיה נוחה מספיק לתינוק אבל גם נוכל להסתדר עם המשקל והקיפול שלה בהמשך?
חשבנו על הבגבו בי 5 שאמורה לצאת בקרוב, היא טובה גם לתינוק בן פחות משנה? או שאתה ממליץ לקנות עגלה גדולה ונוחה והכי הרבה אחר כך להוסיף עגלה קלה יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אילן01/03/2017מחיר פחות חשוב כרגע לעומת הדברים האחרים שציינתי שאנחנו מחפשים אז אם יש לך המלצות נוספות ארצה לשמוע
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום אילן,
מניסיוני כל אלו שקונים טיולון לפני גיל שנה פשוט קנו עגלה לא נכונה עבורם. כמו כן גם בגיל שנה זה גיל יחסית צעיר ואני ממליץ שהעגלה תשמש עד גיל שנה וחצי. קשה להימנע מרכישת טיולון מכיוון שהטיולונים כל כך זולים ובמבצעים הם כעשירית מעלות של עגלה (שלא נדבר על סבתות ששמחות לפנק את הנכדים ) . כמו כן הם קלים מכל עגלה שלא תקנו וקטנים יותר בקיפול, לכן נשאלת השאלה מדוע לא לקנות טיולון?
הבי מתאימה מגיל לידה גם במצב טיולון וגם במצב עם אמבטיה. היא יחסית קלה וקומפקטית אך עדיין לא ברמות של טיולון. אני רואה רבים שהיו עם בי רוכשים טיולון ובסופו של יום זה יותר החלטה של ההורה ויכולת ההתמודדות שלו עם המוצר.
כמובן שכל היתרונות של ההורה באים כחיסרון עבור התינוק עם אמבטיה קטנה וטיולון יחסית צר וללא מעקה, גלגלים קטנים אשר נוחים בעיר אך לא יותר מדי מעבר. עדיין הבי היא בניגוד לעגלות שנוחות להורה וגוררות הרבה פשרות מצריכה פחות פשרות עבור התינוק, עדיין יש לה מושב דו כיווני, שכיבה יחסית ישרה ואיכות חומרים והרכבה איכותיים ולכן יתכן שלצורך שלכם היא תתאים היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאוד עזרת לנו!
אילן02/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת cam dynamico up 2017אוראל01/03/2017
הי אשמח לשמוע על העגלה האם מומלצת ? ממש יפה בעיני ומחיר סביר השאלה אם נוחה לשימוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום אוראל,
אני נוטה פחות להמליץ עליה מהסיבות הבאות:
1. גלגלי אוויר (סכנת פנצ'ר וצורך בתחזוקה חודשית).
2. הקיפול טיפה מסורבל
3. התפעול טיפה מסורבל
4. מגיעה עם סל קל ברמה בטיחותית נמוכה מהסל קלים המובילים בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן דורמיינטה למיטת תינוקיוני28/02/2017
שלום קובי.
מה דעתך על מזרן דורמיינטה למיטת תינוק?
בדקתי באתר מכון התקנים והא בעל תו תקן.
קראתי בהודעות קודמות שאתה ממליץ על אימג'ן של עמינח. הבעיה שלי אתו היא שלמיטב הבנתי יש בו מעכבי בעירה. האם אני טועה/דואג לחינם?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2017שלום יוני,
לאימג'ן אין מעכבי בערכה ולכן אני ממליץ עליו מאוד. יש בו סיבים אשר מעכבים בערה באופן טבעי.
מזרן דורמיינטה הוא בעל סיבי קוקוס אשר מעולים למעבר אוויר ולכן אני גם ממליץ עליו בתנאי שיש לו תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף! יש לשים לב שתו תקן מחדשים כל שנה ולכן האישור חייב להיות מ- 2017 ואישור מכון התקנים תקף לשנתיים ובכל משלוח יש אישור בדיקת ש' שהמוצר תואם למוצר הנבדק ולכן הייתי ממליץ לבדוק שיש למשווק את שני אלו והם תקפים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוני02/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעגלת פג פרגו ספורטיבוליאור28/02/2017
היי קובי,
האם קיים מזרן ייעודי לאמבטיה של הפג (לא קומפי קוש)?
אם כן, באילו רשתות קיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2017שלום ליאור,
על הקומפי קוש אני ממליץ לטיולון ולא לאמבטיה, הייעוד שלו הוא לטיולונים! לאמבטיות יש מזרנים יעודיים כאשר יש לפג מקורי ואפשר לברר מול היבואן פופיק היכן הוא נמכר. באם לא ניתן להשיגו בישראל יש מזרנים אונברסליים שלדעתי יעשו את העבודה היטב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לקניית עגלה ראשונהנופר27/02/2017
שלום קובי,
אשמח לקבל המלצה לקניית עגלה (טיולון + אמבטיה) לילד ראשון שתענה על הדרישות הבאות (מסודר לפי סדר עדיפויות):
1. נוחות ובטיחות לתינוק (כולל בולם זעזועים).
2. איכותית (שתשמש גם ללידות הבאות).
3. שניתן יהיה להשכיב בטיולון
4. ידית מתכוננת, שניתן יהיה לכבס את הריפוד, רשת לאוורור (שיתאים גם לקיץ)
5. כמה שאפשר יחסית קלת משקל מבלי לגרוע מהדרישות למעלה.
אשמח אם תרשום כמה סוגים לפי סדר העדיפויות כך שאם הראשונה לא תתאים מסיבה מסויימת, נבדוק את שנייה ברשימה.
תודה רבה,
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/02/2017שלום נופר,
על פי הדרישות ההמלצות שלי הן:
1. הרטן וי.איי.פי, לדעתי הנוחה ביותר עבור תינוקות והבטוחה ביותר. האמבטיה מרווחת מאוד ויש בה מזרן קוקוס ולא מזרן ספוג עם מעכבי בערה, הטיולון הוא המרווח והארוך ביותר בשוק וכמו כן המורפד ביותר, גם בו הבדים לא מכילים מעכבי בערה. יש 6 רתמות לעומת 5 בכל העגלות ומחזירי אור. סופר נוחה לניוד, מערכת קפיצים מעולה ותוצרת גרמניה כך שאפשר לישון בשקט מבחינת לידות נוספות.
ההמלצה הבאה היא איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שעונה טוב לדרישות כמעט כמו ההרטן רק שמיוצרת בסין.
אופציה שלישית היא פג בוק פלוס S, לא בולמת זעוזעים טוב ולא מרופדת טוב אך עדיין חזקה, איכותית ומרווחת וע"י רכישת מזרנים לאמבטיה ולטיולון אפשר לשפר את הנוחות. יכולת הניוד ובלימת הזעזועים נמוכה מאוד ביחס להרטן או לממבה פלוס.
הפג שוקלת כ- 11.5 ק"ג ההרטן כ- 12.5 ק"ג והממבה פלוס כ- 13.6 ק"ג בכולן המשקל כולל שלדה + מושב טיולון, בהליכה המשקל כלל לא מורגש בהרטן והממבה פלוס, גם בפג פרט לעליית מדרכות שכאן בגלל חוסר בולמי זעזועים טובים הוא יורגש. בכולן ניתן לפרק את המושב על מנת לחלק את המשקל בהרמה לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נופר28/02/2017תודה רבה על תשובתך,
הסתכלתי באתר של הרטן, ואשמח אם תוכל לחדד את ההבדלים בין דגם VIP לבין דגם GT. אני רואה שב VIP אין בולמי זעזועים בגלגלים הקדמיים. האם זה משמעותי ? האם יש הבדלים נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום נופר,
ההבדלים הם בשלדה בלבד, הטיולון והאמבטיה זהים.
הרייסר תוכננה כך שתתאים גם להליכות בשטח, היות וגרמניה מרובת יערות וטיולי יערות הוא סוג של תחביב הרייסר נבנתה לשם כך וגם עבור טיולים בשלג. הוי.איי.פי תוכננה לעיר ומעבר גם לשלג רך. בעקבות התכנון הוי.איי.פי קלה יותר בקילו והקיפול שלה יותר קטן, בעיר הוא נוחה יותר לניוד ובעיקר נוחה יותר לעליה וירידה ממדרכות. הרייסר מעבר ליכולות השטח בעלת סל חפצים גדול יותר, בולמי זעזועים בגלגל הקדמי לדעתי טיפה יותר נוחה לקיפול אבל זה לא שהוי.איי.פי מסובכת. לאור אלו אם האורח חיים שלכם הוא עירוני כמו 90% מהאוכלוסיה הוי.איי.פי תתאים לכם יותר ואם לא אז הרייסר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אינגלזינה לפג פרגותהילה27/02/2017
קובי שלום,
אני לקראת לידה ראשונה, מתלבטת מאוד בין אינגליזינה טרילונגי
ל- Peg Perego BOOK PLUS SPORTIVO
אשמח לשמוע מה הייתרונות והחסרונות של כל אחת
והכרעה איזה מבין שתיהן עדיף לקנות??
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/02/2017שלום תהילה,
יתרון האינגלזינה הוא גודל הקיפול היחסית קטן.
מצד שני לדעתי הפג נוחה יותר לניוד, הסל גדול ונגיש יותר ובטיולון יש תמיכת גב קשיחה מלאה ואילו באינגלזיה התמיכה חלקית מכיוון שהטיולון מתקפל לצורת מטריה ולכן לא ניתן לשים בו חלק קשיח. ניתן לפתור את התמיכה עם מזרן קומפי קוש שגם בפג הייתי ממליץ עליו כי הפג קשיחה מדי.
הסל קל של פג טוב יותר מכל הבחינות בהשוואה לאינגלזינה
אם אין בעיית תא מטען קטן הייתי ממליץ יותר על הפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לנו מאוד!
תהילה27/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין ג'ואי כרום לבין סייבקס איריס אם אייררחלי27/02/2017
היי, ילד ראשון מאוד מתלבטת בין העגלות מה היתרונות וחסרונות של כל אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/02/2017שלום רחלי,
האמבטיה של הסייבקס מרווחת יותר והמזרן עבה יותר.
הטיולון בג'ואי נשכב למצב שטוח לעומת הסייבקס שבה הטיולון נשכב לתנוחת ערסול. התפעול יחסית נח בשני הדגמים. הגודל והמשקל גם פחות או יותר זהים. הייתי ממליץ יותר על הג'ואי בגלל זווית הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה☺
רחלי05/03/2017יש לנו תקציב עד 3,000, וראיתי גם את המוצר אינו. .. ממליץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה דעתך על מאמס אנד פאפס?
רחלי05/03/2017עדיפה על הג'ואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום רחלי,
לדעתי דגם הסולה 2 עדיף כי הטיולון מרווח יותר, היא נוחה יותר לניוד, החומרים ואיכות ההרכבה לדעתי טובים יותר ולכן אני חושב שמדובר במוצר אמין יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום רחלי,
לא הבנתי איזה מוצר ראית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותשוקית27/02/2017
שלום,
מתלבטים בין שתי עגלות
איה בייבי טורנדו או אייביסי דיזיין סלסה 4. חשוב לנו הגובה כי שנינו גבוהים, המשקל כי יש לעלות קומה אחת ברגל ונוחות התפעול לצד נוחות התינוק. ההבדל הכספי בינהם זניח מבחינתנו. ראיתי שבסלסה 4 האמבטיה גדולה יותר אבל הטורנדו קלה יותר אם אני לא טועה, השאלה היא האם היא יציבה שתיק תלוי עליה. כמו כן האם לדעתך הסל אחסון נגיש בסלסה? הבנו שזו חברה אמינה יותר
אשמח לחוות דעתך בין השניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/02/2017שלום שוקית,
האיי.בי.סי קלה יותר כאשר הטיולון מחובר לשלדה.
איי.בי.סי דיזיין היא חברה גרמנית ולכן לדעתי האיכות גבוהה יותר, הבדים איכותיים יותר והם מסנני קרינה בהתאם לתקן הגרמני.
האמבטיה מרווחת יותר והמזרן נושם ועבה יותר. באיי.בי.סי יש כילה שעוטפת את כל האמבטיה שזה מושלם ללידות אביב/קיץ ומושלם כדי להשכיב תינוק על הבטן ובכך התינוק ירים ראשו ויציץ החוצה ובו בזמן יחזק חגורת כתפיים וצוואר ויהיה מוכן לשלב הבא של ההיפוך וזחילת גחון.
הסל בסלסה טיפה נגיש יותר בשלב הטיולון, בשלב האמבטיה בשני הדגמים הסל נגיש אך לא באופן הכי נח.
הקפיצים בסלסה טובים יותר ויכולת הניוד.
הגגון בטיולון הסלסה גדול ומצל יותר.
היתרון של הטורנדו הוא הטיולון שנשכב למצב ישר ואילו בסלסה הטיולון נשכב לתנוחת ערסול. הבעיה בטורנדו שבטיולון ממצב שוכב במצב הבא המושב קופץ למצב של כמעט יושב וזה קפיצה בעייתית עבור תינוק, בסלסה המצב הוא ביניים שזה תקין.
מבחינת יציבות לדעתי שתיהן יציבות מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הצ'יקו אורבןאבי26/02/2017
שלום וברכה.
שאלנו בפורום לפני מספר ימים לגבי עגלת ג'ואי כרום וג'ואי כרום דלוקס, וקיבלנו ממך תשובה מפורטת לגבי ההבדלים בין השניים.
ברשת מצאנו גם את עגלת הצ'יקו אורבן, שגם מתאימה לתקציב שלנו.
האם היא עדיפה על הג'ואי? (כנראה שלא נלך על דגם הדלוקס כי הוא כבד יותר)
מה היתרונות והחסרונות שלה לעומת הג'ואי?
ושאלה ספיציפית יותר לגביה- ממה עשויים הגלגלים? (מידע זה לא מצאתי כלל ברשת).
תודה רבה על כל הידע והעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום אבי,
אני בכלל לא ממליץ עליה!
א. הטיולון והאמבטיה הם אותו חלק ומנסיוני לא ניתן לשלב באופן מוצלח בחלק אחד 2 חלקים לשימושים שונים.
ב. במצב טיולון אין שכיבה ישרה ויש שקע בין הישבן לגב, זה נקרא תנוחת עירסול, יש לה מספר יתרונות אך לדעתי החסרונות גוברים על היתרונות ולכן אני ממליץ על מושב עם שכיבה ישרה.
ג. הגלגליפ פשוטים ונקראים EVA, סוג של גומי/פלסטיק שנותן עבירות טובה אך פחות בולם זעזועים והבלאי מהיר יותר.
ד. חייבים לקפל ללא הטיולון
ה. הקיפול מאוד מסורבל לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי26/02/2017למה אי אפשר לשלב בין חלק אחד לשני שימושים?
זה היה נראה פתרון מוצלח, שבעצם גם מאפשר שכיבה בטיולון למרות הערסול.
הקיפול יותר מסורבל משל הג'ואי? הקיפול של הג'ואי גם לא ממש פשוט.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/02/2017שלום אבי,
לא תוכל להשכיב ילד מעל 9 חודשים במצב השוכב (אמבטיה) כמו כן ההתעסקות עם השרוכים תגרום לכך שלא תעשו זאת.
המון חברות בכל העולם ניסו את הפתרון/גימק של שילוב אמבטיה וטיולון במוצר אחד וכולם די נחלו כישלון. היחידה שעוד נמכרת בעולם היא האורבן וגם זה בגלל מחיר זול.
הקיפול מצריך פירוק טיולון מה שבג'ואי לא מחייב, גם לאחר הפירוק עדיין הקיפול מסורבל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על כל העזרה והמענים המפורטים.
אבי27/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הבי 5 החדשה. התלבטותמיטל26/02/2017
שלום קובי,
אני בהתלבטות גדולה, ראיתי ביד2 בי 3 במצב חדש כולל אמבטיה וטרמפיסט במחיר ממש טוב ! אין לי בעיה של תקציב. פשוט ראיתי עגלה כמו חדשה במחיר מציאה כולל כל האביזירים הנלווים .
ההתלבטות כי גיליתי שעכשיו מגיעה בי 5 חדשה..
בבוגבו טוענים שתשובות יהיו רק כאשר הם יקבלו את העגלה באמצע מרץ..
אבל לי חשוב כבר לדעת כי ביד 2 לא יחכו לי ...וכי עוד מס' חודשים אני צריכה ללדת.
העיצוב החדש פחות מפריע לי כי אני מחפשת אפור מאלאנג' ומראה קלאסי. אני לא אוהבת שינויים וגם הבנתי שבעתיד הבד של הגגון והעריסה כן יתאימו לבי 3.
מה שכן חשוב לי זה הגלגלים כי העגלה נראית לי אותו דבר...
האם הגלגלים באמת משופרים משמעותית מבי 3? הכוונה שהעגלה עם האמבטיה לא תרעד בכלל במשטחים לא חלקים? הרי זה אף פעם לא יהיה כמו עגלה מאסיבית עם גלגלים גדולים. אני טועה?
2. ראיתי ביוטיוב שהעגלה מגיעה כבר עם חיבורים מוכנים לטרמפיסט שמיוצר במיוחד לבי 5. זאת אומרת שאם אחליט לקנות רק את הטרמפיסט שמתאים לבי 3 כי גם הוא במחיר מציאה.. והעגלה תהיה בי 5 אז אני אצטרך לוותר עליו כי הוא כבר לא יתאים?
3. הבדים. מה כזה שונה שזה עולה יותר? האפור מאלאנג' נראה אפור. היתכן כי הוא עבה יותר ואטום יותר?
רב תודות לך קובי ובעיקר על הסבלנות לענות לשאלות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום מיטל,
למרות שנראה לי שראית אני מעתיק מדביק את ההבדלים:
אלו ההבדלים או יותר נכון השיפורים שמציעה הבי 5 לעומת ה 3
ניתן יהיה בעתיד להשלים חלקי בד של ה- 5 ל- 3 אך לא בשלב הראשוני לפי הבנתי.
ההבדלים הם שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האמבטיה לא השתנתה, ניתן יהיה לחבר אמבטית BEE3 על הBEE5.
עיקר ההבדל הוא בגלגלים מה שכן יתן נוחות ניוד משופרת ובלימת זעזועים משופרת, ברור שזה לא יהיה ברמה של עגלה עם גלגלים גדולים יותר וקפיצים איכותיים יותר אך בסגנון של העגלות מיני לבי 5 יהיו את הגלגלים והקפיצים הכי טובים שיש.
לא יודע לומר לגבי הטרמפיסט אבל אני בטוח ב- 99% שבוגבו לא שינו את הטרמפיסט ופשוט במקום שהטרמפיסט יגיע עם מתאמים לכל עגלה בבי המתאמים מובנים על השלדה ולכן לא יהיה בהם צורך. מידע נכון יותר אוכל לתת רק כאשר העגלות יהיו בארץ בחנויות ואוכל לראות.
יש כמה רמות גימור לבד אך לדעתי ההבדל הגדול הוא שהשליפה לכביסה תהיה יותר נוחה. 99% מהאמהות שמות מזרן או ריפודית על הבד ולכן אני חושב לסוג הבד אין משמעות.
אם ההתלבטות הייתה בין בי 3 חדשה לבי 5 חדשה אז לדעתי ההפרש הקטן מצדיק ללכת על בי 5. אם ההפרש הוא של אלפי שקלים אולי שווה ללכת על הבי 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אחים מומלצת-ידית אחתיעלי26/02/2017
שלום קובי,
אני מחפשת טיולון אחים (משהו קליל,לא קוקו ביבה,בייבי ג'וגר והכבדות יותר..), לאחים בהפרש קטן. הכי חשוב-ידית אחת. ראיתי את הג'ואי אריה, אבל הגגון קטן ואני שונאת את מנגנון השרוך בגב,ובכל זאת רציתי לשמוע חוות דעת על העגלה,ובעיקר על העבירות שלה. והאם יש משהו אחר מומלץ בסגנון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום יעלי,
עם משקל חשוב תהי חייבת להתמודד עם מנגנון שרוך כי מנגנון זה חוסך המון המון משקל. דווקא הקוקו שוקלת 10 ק"ג ונחשבת לא כבדה, כמו כן היא מאוד נוחה לניוד בהתאם לדרישה והגגון מעולה בהתאם לדרישה ולדעתי זו האופציה הטובה ביותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עגלה לאחים בהפרש קטן
יעלי27/02/2017תודה קובי. הקוקו,הבייבי ג'וגר והברייטקס נפסלות משיקולי תקציב. מוכנה להשקיע במקסימום עד 1200 שח בערך.
מה דעתך על בייבי סייף טווין לייט? האם נכנסת לבגאז' סטנדרטי? והכי חשוב-האם הנסיעה נוחה וחלקה? טיולון היחיד של בייביסייף שאני מכירה ממש לא נוסע טוב,הגלגלים נתקעים וקשה לדחוף את העגלה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/02/2017שלום יעלי,
בייבי סייף קונים עגלות ממפעלים שונים בסין ומדביקים עליהן מדבקה ולכן בניגוד לחברות מוכרות שלהן אותו מפעל אי אפשר להשליך בין הדגמים השונים של בייבי סייף.
הטווין לייט די מוצלחת ובעולם משמשת יצרנים מוכרים. מאוד דומה לבייבי ג'וגר בתפעול ובקיפול. די נוחה להליכה וניוד, אמורה להיכנס למרבית הרכבים ואני ממליץ לבדוק ברכב שלכם טרם הקנייה. סה"כ אני חושב שהיא עגלה טובה ויש תמורה טובה למחיר. עדיין אני חושב שהקוקו מוצלחת מכל הבחינות ואולי שווה להתאמץ עבורה כי הפער גדול אך לא עצום.
יעלי27/02/2017תודה על היעוץ :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על ההענות, המשך ייעוץ {אם אפשר}אורטל26/02/2017
במידה וההתלבטות בין הבוגבו בי 5 לבין האוייסטר 2 מה היית מציע לי לקחת? מצד אחד הבוגבו נראית לי מאוד קטנה, נמוכה ולא יציבה אבל מצד שני הטיולון של האוייסטר מתקפל מאוד גדול, תודה לך!
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום אורטל,
זו בדיוק ההתלבטות בין הנוחות המושלמת שלך לבין הנוחות של התינוק והתפשרות רבה על הנוחות שלך. אתם צריכים לחשוב עם עצמכם מה עדיף.
אני תמיד בדעה שנוחות התינוק היא הדבר הכי חשוב ואנו בתור מבוגרים מסוגלים להתפשר על (להתמודד עם) הכל או כמעט הכל.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך!
אורטל28/02/2017נלך על האויסטר, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ללידה ראשונהירדן23/02/2017
בס"ד
שלום,
משוטטת בפורום כבר כמה ימים כדי לנסות להבין פחות או יותר איזה עגלה מתאימה לנו. ואז החלטתי להתייעץ גם. מכירה רק מספר דגמים ואשמח לשמוע הצעות אחרות אם יש שיתאימו לדרישות שלנו
מכירה רק את הברייטקס שיש לאחותי והיא מאוד מרוצה והבייבי ג'וגר אך הבנתי שלשתיהן חסרון בולט שהטיולון רק לכיוון הנסיעה.
אז כן חשוב לנו שתהיה עגלה קלה לתפעול, לא כבדה מבחינת משקל, נוחה לתינוק, בטיחותית שתגיע כסט עם טיולון וסלקל ואמבטיה ומתאם לטיולון לרכב. קלה לקיפול, סל קניות ממוצע או גדול. אשמח לשמוע גם מחירים התקציב שלנו עד 4000 שח. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2017שלום ירדן,
הארמדילו פליפ עונה למרבית הדרישות שלכם. באפריל או אולי טיפה לפני תגיע הפליפ 2 שבה נעשה מקצה שיפורים נרחב ואם יש זמן שווה להמתין, למרות שאין לה מחיר אני חושב שהפליפ 2 יחד עם סל קל טיפה תחרוג מהתקציב.
הפליפ כמו הברייטקס מתקפלת ביד אחת ולמימדים קטנים. היא יחסית קלה ויש לה טיולון דו כיווני.
ירדן25/02/2017בס״ד
תוד רבה על התשובה!
לגבי הארמדילו פחים הבנתי שהייתה בו תקלה שגרמה למספר תינוקות ליפול מהעגלה האם היא עדיין נחשבת עגלה מומלצת? יש עוד אופציות לדעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארמדילו פליפ*
ירדן26/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/02/2017שלום ירדן,
חשוב לציין שהייתה תקלה שעלולה! לגרום לנפילת תינוקות מהטיולון וגם אז המושב היו צריכים להיות מספר גורמים שיביאו לכך. היצרן עלה על התקלה ועשה ריקול (איסוף של כל העגלות) מחנויות ולקוחות שרכשו וטיפל בבעיה. אי לכך אין מה לחשוש.
אם הלידה צפויה להיות לאחר אפריל אז שווה לחכות לפליפ 2 שבה נעשו הרבה שינויים חשובים ובטוח שאין את התקלה.
אם אין זמן האופציה הכי דומה היא בוגבו בי 5 אך זו אלטרנטיבה מאוד יקרה בהשוואה לפליפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי עגלות שראינו - התלבטותאביגיל23/02/2017
שלום קובי,
ראינו אתמול את הסולה כרום של מאמס&פאפס, ואת GB Maris.
הסולה נראית יציבה וסולידית, ומאריס נראה עשוי מהרבה חלקי פלסטיק, אבל יש לו נוחות תפעול וקיפול שאין בשום עגלה אחרת.
האם אתה מכיר את המאריס? אשמח לדעת אם היא מגיעה הרבה לתיקונים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/02/2017שלום אביגיל,
המאריס מאוד חדשה בשוק כך שבנושא אמינות אין מידע לכאן או לכאן.
מההתרשמות שלי, לא אהבתי שידית המאריס לא מתכווננת, בנוסף אני חושב שבגלל הגלגלים היחסית קטנים יהיה נורא קשה לעלות ולרדת איתה מדרכות. כמו כן אני חושב שתג המחיר שלה יקר מהתמורה.
הסולה זולה משמעותית אבל לדעתי האמבטיה שלה פחות טובה ומפנקת מהמאריס, הטיולון במאריס מרופד יותר וכפי שציינת הקיפול מעט נח יותר. מצד שני את נוחות הטיולון ניתן לפתור עם מזרן איכותי, הסולה לדעתי נוחה יותר לניוד, קלה יותר והוכיחה עצמה כאמינה לאורך שנים רבות. אני הייתי ממליץ לך אם את מתעלמת מפער המחירים ללכת לחנות ולשים בכל עגלה משקל שבין 6 ל 9 ק"ג לפחות, לנסות ללכת איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכות, לנסות לתפעל לבד (להרכיב ולפרק אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים וכו'), לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון, לבדוק ברכב כל אחת ואז לקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אביגיל24/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל לבוגבו בי 5יריב22/02/2017
היי קובי,
אנו מתלבטים בין שני סוגי סלקלים עבור עגלת בוגבו:
1. אטון 1
2- בי סייף איזי גו (האם אכן זהו הסל קל המתאים לבוגבו או שמדובר בבי סייף של ברייטקס?)
על איזה היית ממליץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/02/2017שלום יריב,
הבי סייף מתאים לבי ולא בי סייף של ברייטקס.
בין הבי סייף לאטון אין הבדל בטיחותי ולדעתי הבי סייף מציע בד איכותי יותר, גגון טוב יותר והוא גם מרופד יותר. האטון 1 מציע בסיס טוב יותר ולכן ההמלצה שלי אם רוצים בסיס אז אטון כי ההבדל משמעותי ואת עניין הבד ניתן לפתור. ללא בסיס אז בי סייף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)