מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- שלום רב אשמח לקבל תשובה לגביי סמארט טרייקאור21/01/2017
שלום רב, פירקנו את הסמארט טרייק למצב של אופניים ואיבדנו את כל החלקים. כלומר, את המוט, השמשייה וכל השאר.
האם ניתן לרכוש את החלקים בנפרד?
תודה מראש,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2017שלום אור,
אני בטוח שכן. אפשר ליצור קשר ישירות מול סמארט טרייק ולשאול.
מספר הטלפון שלהם: 072-3922400
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על כסא בטיחותנטלי20/01/2017
היי קובי
לפני כמה שבועות שאלתי על כסא בטיחות מומלץ ואיכותי במינימום מחיר מבלי להתפשר על בטיחות והמלצת לי על קוסקו סנרה נקסט או אוונפלו סונוס. רציתי לשאול בהמשך להמלצתך מה מהם יותר מומלץ? האם הם גם מגיל לידה? (ההתינוק כבר בן 7 חודשים אבל כמובן שזה יתרון לדור ההמשך אבל לא חובה) והאם יש כסא בטיחות ברמה אחת יותר טוב?
לנו יש את הצ'יקו נקסטפיט ומחפשים משהו לרכב של הסבים לנסיעות קצרות במחיר קצת פחות מבלי להתפשר על איכות ובטיחות
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2017שלום נטלי,
הם עדיין המומלצים בהסתמך על התקציב. במחירים זולים מרבית הכסאות קיבלו דירוג סביר כאשר הרוב לדעתי כלל לא מומלצים.
אם מחפשים רמה גבוהה לצערי המדרגה הבאה במחיר היא נקסטפיט.
מבין השניים אני חושב שהסונס טיפה נח יותר עבור הילד, טיפה מרווח יותר ומתאים עד משקל טיפה גבוהה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לבחור עגלהטלי19/01/2017
צהריים טובים, אחרי סקר קצר אני מרגישה יותר מבולבלת... אשמח אם תוכל להמליץ לי על עגלה, חשוב לי שתהיה נוחה לתינוק גם באמבטיה וגם בטיולון, שבטיולון יהו שני מצבים עם ונגד הנסיעה, שתהיה קלה לקיפול ונסיעה חלקה. מבחינת המחיר כל מה שראיתי היה מעל 5,000ש״ח , זה בסדר מבחינתי רק שבאמת זאת תהיה עגלה שתהיה טובה ונוחה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/01/2017שלום טלי,
אני מסביר תמיד שככל שהעגלה תהיה נוחה יותר עבור התינוק כך להורה יהיה פחות נח ולהפך! ע"פ הדרישות אני ממליץ על 3 אופציות:
1. הרטן וי.איי.פי. לדעתי הנוחה ביותר עבור התינוק והנוחה ביותר לניוד. מצד שני היא כבדה מהממוצע והקיפול פחות נח בהשוואה לעגלות אחרות.
2. איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, סופר נוחה לתינוק כמעט ברמה של הרטן. נוחה מאוד לניוד והקיפול יחסית קל ונח. כבדה מהממוצע.
3. פג פרגו בוק עם שלדת S, הניוד סביר אבל לא נח בהשוואה להרטן או להמלצה הבאה שלי. הקפיצים מאוד קשים מה שיוצר אי נוחות בהליכות בשטח קשה וקושי בלעלות ולרדת מדרכות. לתינוק היא פחות נוחה כי היא לא מרופדת מספיק באמבטיה ובטיולון והטיולון לא נשכב ממש למצב שטוח כמו השתיים מעל. מצד שני היא קלה יותר והקיפול שלה הוא הנוח ביותר מהשלוש.
הדעה שלי היא שנוחות הניוד ונוחות התינוק הם מעל הכל! מדוע?
א. כי 99% מהשימוש במוצר אנו הולכים איתו ולכן חשוב שיהיה נח בניוד, כמו כן 99% מהזמן יושב/ישן/שוכב לו תינוק וחשוב שישב בנוחות, במרווח ולא באמבטיה או מושב צפופים ובבטיחות. ב. נוחות הקיפול נעשית קלה יותר ברגע שמשתמשים במוצר ולכן בסוף זהו ידע נרכש. ג. המשקל לא מורגש בהליכה אלא רק בהרמה, ברוב המקרים ההרמה היא רק לרכב והיא לוקחת בדיוק מספר שניות ולכן לדעתי המשקל לא צריך להיות שיקול אלא אם גרים בקומות שתיים ומעלה ואין מעלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי20/01/2017תודה רבה על התגובה המפורטת והמועילה, כרגע נראה שנלך לכיוון הרטן, נראית עגלה איכותית נוחה ובטוחה.
ממש ממש תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה כיסא בטיחות מומלץ לגיל שנה ומעלה?ענת19/01/2017
אבא שלי בקנדה והוא יכול לקנות לנו שם בזול את הדגמים האמריקאיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/01/2017שלום ענת,
האם הוא יכול להביא איתו את הכסא או שהוא שולח?
מכיוון שבמשלוח המכס לא משחרר מוצר מסוג זה ללא אישורים שלא יהיו לכם.
לגבי הכסא אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט. לכסא דירוג בטיחותי מקסימלי והוא נח להתקנה ותפעול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שלוש עגלותדנה18/01/2017
היי קובי,
אני מתלבטת בין 3 עגלות, מה שהכי חשוב לי בעגחה זה כמובן נוחות הילד אבל עם זאת שהעגלה לא תהיה כבדה מידיי ומסורבלת.
3 העגלות הן אויסטר 2, פג פרגו ( אשמח גם לעצה איזה מבין הדגמים הכי מומלץ) ומאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT
אודה לעזרתך
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/01/2017שלום דנה,
לדעתי הפג היא הטובה מהשלוש כי היא משלבת נוחות לכם ונוחות סבירה לתינוק. האויסטר לדעתי נוחה יותר לתינוק אבל די מסורבלת לתפעול וקיפול. הפליפ סופר נוחה להורה אבל האמבטיה קטנה והטיולון צר.
בפג יש 3 גרסאות כאשר עיקר ההבדל הוא בבד ובעיצוב.
ספורטיבו גרסאת הבסיס.
קומפלטו כמו הספוריטיבו עם בדים טיפה יותר איכותיים, טיפה מרופדת יותר, מעוצבת יותר ובעלת רשת איוורור באמבטיה.
פופאפ כמו הקומפלטו רק עם אמבטיה קלה בכ- קילו וחצי עם יכולת לקפלה.
המלצתי היא או גרסאת הבסיס ספורטיבו או הפופאפ אם היתרונות שמספקת האמבטיה שווים לכם את ההפרש.
אני ממליץ בכל אחת מהגרסאות לבצע 3 שידרוגים שהם:
1. לשדרג לשלדת S שתספק נוחות הליכה, ניוד ובלימת זעזועים טובים יותר.
2. לרכוש מזרן לאמבטיה כי היא אינה מרופדת מספיק.
3. לרכוש מזרן קומפי קוש לטיולון כי הטיולון מאוד מאוד קשיח בכל הגרסאות והמזרן ישדרג את הנוחות והנעימות בכמה דרגות. יש שרוכשים רק אותו ומשתמשים בו גם לשלב האמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצות לסלקל - ג'ואי, סייבקס, בי סייף או מקסי קוזילנה18/01/2017
היי קובי, אשמח לשמוע את דעתך על הסלקלים. אני חושבת שבסוף אבחר לקנות עגלת גואי כרום, ורשום שהיא מתאימה לסלקלים של: ג'ואי, סייבקס, בי סייף ומקסי קוזי. האם יש ביניהם חברה אמינה וטובה ודגם שעבר מבחני ריסוק וכו? אם לא, אשמח לדעת מה האלטרנטיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/01/2017שלום לנה,
הג'ואי קיבל דירוגים נמוכים. כל השאר קיבלו 4 או 5 כוכבי בטיחות. תלוי בדגם של כל חברה ותלוי בהשקעה שאתם מוכנים להוציא.
היות וזה מוצר לתקופה קצרה הייתי ממליץ לא לרכוש את היקרים ביותר. כמו כן אני ממליץ עד כמה שפחות ואפילו בכלל לא לחבר סל קל לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מעבר או מיטת נוער?לימי17/01/2017
היי קובי. הבן שלי בן שנה ו7 חודשים ואני מרגישה שהמיטת תינוק כבר לא בטוחה לו. נמצאת על המצב הכי נמוך וכשהוא עומד הסורג הקדמי מגיע לאזור בית החזה. תוהה לגבי מיטת מעבר או מיטת נוער. מצד אחד מיטת מעבר היא נמוכה ובטוחה יותר ומצד שני היא לא משמשת לתקופה ארוכה ובסוף מגיעים בכל מקרה למיטת נוער. מצד שני, מיטת נוער נראית לי גבוהה מידי ולרוב המעקה תמיד הראה קטן יחסית ולא מאוד בטיחותי. מה אתה חושב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי כסא בטיחות ציקו נקספיט
לימי17/01/2017יש לי ברכב את הכסא הנ"ל. תמיד כשאני חוגרת את הבן שלי אני מרגישה שהחגורה התחתונה (החלק עם הכפתור) פשוט קטנה. אני מרגישה שאני פשוט לוחצת את האבזם לרגליים של הבן שלי. הרצועות העליונות הכי אכורות. יש מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/01/2017שלום לימי,
לגבי המיטה, כל עוד הילד לא מטפס אפשר להשתמש במיטה. אני אישית משכתי ככל האפשר עד גילאים של שנתיים וחצי ושלוש ואז עברתי ישירות למיטת נוער. במיטת נוער סטנדרטית יש מיטה נפתחת (לחבר) עם מזרן ואז אפשר לפתוח אותה ואין פחד מנפילה. כמו כן מניסיוני בהרבה מקומות אפשר לרכוש מעקה ארוך יותר.
מצד שני מיטות המעבר כל כך זולות ובמרביתן ניתן גם להשתמש במזרן של מיטת התינוק כך שזה גם שיקול.
לגבי הכסא, האם פירקתם אותו לכביסה?
אם לא אז יש לוודא שמשענת הראש בגובה המתאים ורצועות הכתף ממקומות כ- 2 ס"מ מעל הכתף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לבטל על אמבטיהמריה17/01/2017
היי, אני אמורה ללדת בתחילת מאי, קנינו את הטיולון של בייבי ג'וגר סיטי מיני 4 גלגלים, אשר מצב שכיבה שלו מגיע ל-170
האם אוכל להסתפק בזה ולא לקנות אמבטיה אשר תשמש אותי ל-3 חודשים בערך.
אלא לקנות מזרון של קומפי קוש ולשים בטיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר17/01/2017שלום מריה,
בפועל אין מניעה מלהשתמש בה מגיל לידה. יש רק לבדוק שהטיולון מאושר ע"י מכון התקנים מגיל 0 מכיוון שלא כל טיולון מאושר גם אם הוא שוכב ל- 180 מעלות.
אני אישית לא ממליץ לוותר על האמבטיה מכמה סיבות:
1. את מוותרת על קשר עין אשר כלכך חשוב ובמיוחד בימים/שבועות הראשונים. זה גם חשוב לאחר מכן עד גיל שנה פלוס וזה חיסרון גדול בסיטי מיני שהטיולון חד כיווני.
2. אנחנו בחורף והאמבטיה הרבה יותר סגורה/עטופה ומחממת.
3. יותר נח לישון באמבטיה.
4. בטיולון תהיו חייבים לחגור תינוק ניו בורן וזה לא יהיה נח להם ולא לכם כי הם נורא קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעברי בעירה במזרן "נושם" למיטת תינוקעמית15/01/2017
שלום קובי,
קראתי בפורום שאתה ממליץ מאוד על מזרן "נושם" לתינוק, בדגש על המזרון אימג'ן של עמינח ועל המזרון מוליטפלואו של בייבי טק.
אני רואה שהמוצרים פחות או יותר זהים. הסיבים של של האימג'ן הם פוליאסטר בעוד שהסיבים של של המולטיפלואו נקראים סיבי מוליטיפלואו שלא ברור מה ההרכב שלהם. האם אתה יודע מה הכוונה?
בנוסף אני רואה הבדל מאוד משמעותי וזה נושא החומרים מעכבי בעירה. בייבי טק רושמים שהמזרן לא מכיר חומרים מעכבי בעירה בעוד שעמינח לא רושמים זאת ולכן מסיקה שהם כן מכילים חומרים אלה. אני יודעת שחומרים אלה עלולים להיות מסוכנים. כמו כן הבנתי שכדי לקבל אישור ותקן כל מזרון לתינוקות צריך להכיל חומרים מעכבי בעירה.
האם תוכל בבקשה לעשות סדר בנושא?
שאלה נוספת: האם ניתן להעביר מזרון מילד לילד? בדגש על המזרון ה"נושם".
תודה, עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום עמית,
ככל הידוע לי שניהם מיוצרים עם סיבים זהים אבל להיות בטוח יש ליצור קשר עם היצרנים.
ככל הידוע לי שניהם אינם מכילים חומר מעכב בעירה היות והסיבים הם מעכבי בעירה באופן טבעי ולכן אין צורך בחומר מלאכותי.
חשוב להבין שדרישת מכון התקנים אינה שהמזרן יהיה עם מעכב בעירה אלא שיעכב בעירה ולא משנה הדרך. הבדיקה נעשית על ידי החדרת ברזל לוהט לתוך המזרן ואם הוא לא נדלק אז הוא עיכב בעירה ותקני (יצא לי לראות בדיקה כזו למזרן לא תקני ומרגע החדרת הברזל לספוג אני מעריך שתוך שניות ספורות לא היה מזרן). זו אחת הסיבות העיקריות שאני ממליץ על מזרנים אלו כי הם אינם מכילים את החומר המעכב שמוזרק למזרני ספוג.
בודאי שניתן להעביר מילד לילד, היתרון נוסף שבולט במזרן נושם הוא האפשרות לשטוף את פנים המזרן ולא רק את הציפוי העליון כך שבשטיפת המזרן אנו יודעים ש 100% מהמזרן נקיים וסטריליים בעוד שבמזרן ספוג רק הציפוי יהיה נקי וסטרלי אך הפנים לא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה קטנה ומוחה לקיפולנופר15/01/2017
על מה אתה ממליץ יותר על הסולה? או האורבו 2? אני לא רוצה עגלה מגושמת אני מחפשת עגלה קטנה ונוחה לקיפול..במחירים האלה אם אתה לא ממליץ על אחת משתיהן אז על מה כן?
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום נופר,
עניתי לך לשאלתך בשירשור אחר. אין צורך לפתוח כפל שירשורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שענית
נופר16/01/2017לא שפשוט לא שמתי לב וזה רשם גם פעמים סוריי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הכל בסדר :) לא רציתי שתפספסי את התשובה
קובי סופר16/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מזרן למיטת תינוקליאור15/01/2017
היי קובי,
אני מעוניינת לרכוש את המזרן עליו אתה ממליץ - מולאיפלואו של בייבי טק.
1. צרפתי תמונה שלו, רוצה לוודא איתך שזה המזרן המדובר (מצויין מחיר 700 במקום 900 ולכן תוהה אם זה המקורי).
2. ידוע לך האם הוא מתאים במידותיו למיטות של שילב?
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום ליאור,
אכן זהו המזרן שעליו אני ממליץ.
מבחינת מחיר אני מסתמך על מחיר שאני מקבל מיבואנים או על זאפ. ברור שיש מלחמת מחירים תמיד והצרכן מרוויח כמו במקרה הנ"ל.
המזרן תואם למידות המיטות של שילב וכדי תמיד להיות בטוחים מומלץ לבקש משילב מידת מזרן למיטה וברכישת המזרן לוודא שקיבלתם את המידה הנכונה כי גם בחנויות לעיתים מתבלבלים ונותנים מידה לא נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרקום מצלמה מומלץ לתינוקליאור15/01/2017
היי קובי,
אשמח לשמוע מהי דעתך בנוגע לאינטרקום עם מצלמה, על אילו מוצרים אתה ממליץ ומדוע, והאם יש להם קרינה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום ליאור,
כל האינטרקומים בין אם שמע או עם מצלמה פולטים קרינה ולכן זהו מוצר פחות מומלץ. באם אין ברירה אז מוניטור מצלמה הכי מומלץ לדעתי הוא: Motorola MBP36S
איכות הוידואו חלקה וכך גם איכות השמיעה. המוצר קל ונח לתפעול.
המחיר לא זול אבל שווה כי הזולים יותר משדרים לסמארטפונים וסביר שבעקבות זאת יפלטו יותר קרינה. כמו כן זולים מחברות לא ידועות סובלים מתקלות לא מעטות, איכות סאונד ירודה וכנ"ל לאיכות הוידאו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת cybex דגם irisרוני14/01/2017
היי קובי
אודה לעזרתך אנחנו מתלבטים בין עגלת איריס של cybex לNona של איזיבייבי
על מה אתה ממליץ יותר?
ומה דעתך על עגלת ה cybex
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום רוני,
בין האיזי בייבי לסייבקס ברור שסייבקס עדיפה. המוצר איכותי יותר כמעט מכל בחינה. יחד עם זאת אני פחות ממליץ על הסייבקס מכיוון שהטיולון של האייריס לא יכול לשכב למצב ישר ובמצב השוכב יש שקע באזור שבין הישבן לגב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות נוספת
רוני15/01/2017אוקי..תודה קובי
ומה לגבי התלבטות בין סולה, ארמדילו ואורבו 2 של
מאמס & פאפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום רוני,
על האורבו אני פחות ממליץ כי גלגליה קטנים ולכן היא פחות נוחה לניוד וסובלת מבלאי גבוה יותר בגלגלים.
הסולה די דומה לאורבו רק זולה ממנה ומגיעה עם גלגלים טובים יותר.
הפליפ נותנת קיפול קל ונח יותר וגם קומפקטי יותר, לאחר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו יותר נקי וסטרילי. היא דומה לאייריס ברוב היתרונות רק שהשכיבה שלה ישרה. בסולה יש מושב טיפה מרווח יותר ומעקה למושב.
המלצתי היא לקחת כל אחת מהעגלות ולהוסיף להן 6 עד 10 ק"ג וללכת איתן בחנות ומוחצה לה, לאחר מכן לנסות לתפעל (להרכיב ולפרק אמבטיה, טיולון וסל קל במידת הצורך, לשנות מצבים), לקפל לבד, לבדוק ברכב ולקבל החלטה מושכלת לגבי מה תואם לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אתה ממליץ על עגלת stokke explory?מעיין14/01/2017
היי קובי,
אני מעוניינת בעגלת stokke explory המשולבת , הן בגלל הגובה והעיצוב המרשים והיותה צרה . שאלה שעלתה בימים האחרונים היא שחמתי גרה בקומה שניה ללא מעלית , האם אצליח לעלות עם העגלה לבד ? אם יש עגלות גבוהות אחרת שתוכל להמליץ עליהן כתחליף אם מבחינת משקל קל יותר ? כי אני פחות מתחברת לנמוכות . תודה מראש 🙂
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום מעיין,
אני לא ממליץ על סטוקי מהסיבות הבאות:
העגלה מאוד מסורבלת לתפעול וקיפול.
הטיולון לא נשכב למצב ישר ויש שקע באזור שבין הישבן לגב.
כשהטיולון פונה לכיוון הנסיעה וחצי מזמן השימוש בעגלה כך יהיה הוא לא יודע לשכב כלל ויש לו רק טיפה זווית שכיבתית. כלומר תינוק לא יכול לישון בה בנוחות לפי דעתי!
כמו כן היא יקרה מאוד ואני לא רואה הצדקה לסכום הגבוהה.
רוב העגלות הגבוהות די כבדות ולכן קשה לי לתת המלצה.
העגלה עם המשקל הכי סביר שהיא יחסית גבוהה היא איי.בי.סי דיזיין סלסה, היא גם מעולה מהמון בחינות בהשוואה לסטוקי וזולה משמעותית מהסטוקי. החיסרון שלה דומה לסטוקי כאשר במושב יש שקע במצב השוכב אבל בסלסה לפחות גם כאשר הטיולון פונה קדימה ניתן להשכיבו למצב השוכב.
אופציות אחרות יהיו כבדות עד כבדות מאוד ולכן איני ממליץ על מוצרים נוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות נוח לניודט13/01/2017
שלום. אין ברשותנו רכב והיינו רוצים לקנות כסא שקל להעביר מרכב לרכב. האם יש משהו מומלץ? בננו בן חצי שנה (גדול לגילו ושוקל 9 קילו) והיינו רוצים כסא שיתאים לטווח ארוך
תשובה
קובי סופר15/01/2017שלום,
האם יש ברכבים שבהם תשתמשו אפשרות לעגון עם איזופיקס? האם ישנם רכבים ישנים יותר משנתון 2003 שבהם תשתמשו?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)