מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלות מומלצות להשקעה לטווח ארוךחן05/03/2017
איזה חברות עגלות מומלצות להשקעה לטווח ארוך?
עד 2500 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/03/2017שלום חן,
בטווח המחיר הזה הייתי ממליץ על מאמאס אנד פאפאס סולה 2 ובמחיר יותר זול על ג'ואי כרום. שתי העגלות בסה"כ נותנות תמורה טובה למחירן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההמלצות על עגלת גו בייבי החדשה?
חן06/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/03/2017שלום חן,
אני פחות ממליץ, רוחב הגלגלים הוא 66 ס"מ כמעט כמו עגלות תאומים. המושב צר ויש לו קפיצה רצינית מצב שוכב למצב ביניים שהוא כמעט יושב, תינוקות זקוקים שהמצב השלישי יהיה באמצע (ועדיף פחות) ולא מעבר לכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לעוד הצעות של עגלות מומלצות וטובות
חן07/03/2017אשמח לעוד הצעות של עגלות מומלצות וטובות לפחות ל5 שנים
שמעתי על פג פרגו, בוגבו, אינגליזינה אשמח לעזרה על סוג טוב
אני גבוהה, נסיעות בתחבורה ציבורית, משקל קל, קיפול קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/03/2017שלום חן,
כל העגלות שציינת לא נכנסות לתקציב ואף יקרות ממנו משמעותית לכן לא המלצתי. לגבי גובה, עגלה גבוהה = עגלה כבדה ולכן זה יש התנגשות בדרישות. קשה לי לתת המלצה אם התקציב לא שונה ממה שהוגדר בשאלה הראשונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתקציב של 3500?
חן07/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר08/03/2017שלום חן,
האינגלזינה נכנסת לתקציב, עד סוף החודש היא במבצע לחברי מועדון שילב. פג יכולה להיכנס לתקציב בתנאי שמוצאים דגמים/צבעים משנתונים קודמים. לצורך שלך אני חושב שהאינגלזינה טובה מאוד. הייתי ממליץ לרכוש לטיולון שלה מזרן עגלה שנקרא קומפי קוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה החיסרון באורבו לעומת סולה?חן05/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום חן,
האמבטיה והטיולון די זהים. יש פער מחיר גדול מאוד ולדעתי ללא הצדקה כי באורבו משלמים יותר על העיצוב ומקבלים שלדה פחות טובה.
באורבו הגלגלים מאוד קטנים והקפיצים יחסית קשיחים. כמו כן בניגוד לגלגלי לאגר כמו בכל העגלות באורבו הגלגלים האחורים מוברגים לשלדה. כל אלו יוצרים עגלה פחות נוחה להליכה וניוד עם בלאי מהיר וגבוהה יותר בגלגלים. לאור אלו אני חושב שהסולה עדיפה בייחוד לאור העובדה שהיא זולה באופן די משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אינגליזינה זיפי לייט לפג פרגומיכל05/03/2017
היי קובי. אנחנו גרים בעיר, מחפשים עגלה שיהיה נוח להתנהל איתה ותהיה נוחה גם לתינוקת (לכן לא רוצים בייבי ג'וגר...). מה דעתך על אינגליזינה זיפי לייט? האם האמבטיה באמת קטנה מידי? האם נוחה לתמרון בסביבה עירונית?
חברים המליצו לנו על פג פרגו אבל לנו נראית קצת מסורבלת ויקרה...
אשמח לדעתך בנוגע לשתי העגלות הללו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות
קובי סופר05/03/2017שלום מיכל,
אין ספק שמבחינת נוחות להורה האינגלזינה מנצחת. היא קלה יותר, הרבה יותר קטנה לקיפול בעיר מתניידת טוב.
מצד שני הפג מתניידת טוב יותר בעיקר עם שלדת S.
לפג אמבטיה איכותית וגדולה יותר, טיולון דו כיווני, סל חפצים גדול ונגיש יותר והמושב מרווח יותר וגם בעל תמיכה קשיחה מלאה. לאור אלו רצוי לחשוב האם אתם יכולים להתמודד עם מוצר כבד ומסורבל יותר ובתמורה לקבל נוחות טובה יותר לתינוק או להתפשר על נוחות התינוק (במעט) וללכת על אינגלזינה שגם הייתי ממליץ יותר על הטרילוג'י שבה יש טיולון דו כיווני, אמבטיה מרווחת ועדיין את יתרון הקיפול שיש בזיפי, כמו כן היא נוחה יותר להליכה וניוד מהזיפי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מאמס אנד פאפסחן05/03/2017
מבין 3 בסוגים של מאמס אנד פאפס
מה הכי מומלץ?
והאם היא עגלה ממוצלת להשקעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום חן,
מלבד האורבו לדעתי הסולה והארמדילו מומלצות כאשר לגבי הארמדילו הייתי ממליץ לחכות לארמדילו 2 שתגיע בקרוב לארץ.
לדעתי היא תהיה הטובה מבין שלושת הדגמים. סה"כ האמבטיות די זהות והיות בפליפ 2 שיפרו בעיקר את הטיולון שהיווה סוג של חיסרון אני חושב שהיא עדיפה, היא הכי קלה לקיפול והכי קטנה בקיפול. נוחה יותר לניוד בהשוואה לאורבו ודי דומה בנוחות לסולה.
יחד עם הפליפ גם תגיע האוקרו, דגם חדש של החברה כך שאם יש זמן של חודשיים עד הלידה הייתי ממליץ לחכות לדגמים אלו.
באם הלידה קרובה הייתי ממליץ על הסולה 2. נוחה לניוד, נוחה לתפעול, אמינה וזולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למרות שיש ילדה בבית מרגישה אבודהרחלי05/03/2017
היי קובי, המליצו לי על הפורום שלך .
אני נמוכה עם פריצות דיסק ורכב קטן .
עם הילדה היה לי רכב גדול לכן יכלתי להרשות לעצמי עגלה גדולה , מסורבלת וזולה .
מהי המלצתך לאור המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום רחלי,
מה התקציב?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקציב
רחלי05/03/2017היי קובי
התקציב לא בשמיים אם יש עגלה זולה יחסית שתתן מענה אשמח .. אך אם יש לך המלצה לאחת טובה והיא קצת יקרה תאמר לי את דעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום רחלי,
יש לקחת בחשבון שבעגלה קלה יהיו פשרות, כמו כן גם במוצר זול.
אמנה מספר אופציות וארשום פלוסים ומינוסים. אני מתחיל מהזול ליקר.
ג'ואי כרום, בעלת טיולון דו כיווני, יחסית גבוהה, נוחות ניוד סבירה. הקיפול גדול ויחסית מדובר במוצר כבד (ביחס להמלצות הבאות). משקל יחד עם טיולון כ- 9.8 ק"ג
ביבה טאי טאי, קלה מאוד, קיפול יחסית סביר בגודלו ויחסית נח. נוחה לניוד בעיר, מעבר תהיה פחות נוחה. הטיולון חד כיווני שזה לדעתי חיסרון גדול.
משקל יחד עם טיולון כ- 7 ק"ג.
שני הדגמים נמכרים בפחות מ- 2000 ש"ח
איי.בי.סי דיזיין מינט, קלה מאוד, קיפול סביר בגודלו, מאוד קל (ביד אחת) וכנ"ל הפתיחה. נוחה לניוד בעיר וגם מעבר בזכות קפיצים איכותיים, בדים איכותיים, אמבטיה מאוד גבוהה. הטיולון חד כיווני, המחיר מתקרב ל- 3000 ש"ח. משקל יחד עם טיולון כ- 7.8 ק"ג
יויו ניוברן, לא מהחביבות עליי אבל הכי הכי קלה שיש, נוחה לקיפול והכי קטנה בקיפול, נוחה לניוד בעיר אך לא מעבר.
האמבטיה מאוד קטנה והטיולון לא נשכב למצב שטוח כך שעלולה להיות בעיתיות במעבר מהאבטיה לטיולון בעיקר בגילאים שלפני חצי שנה, טיולון חד כיווני. מחיר מתקרב ל- 3000 ש"ח. משקל כ- 5.8 ק"ג יחד עם טיולון.
ארמדילו פליפ, נוחה לניוד, תפעול קל, קיפול קל ביד אחת, יחסית קטנה בקיפול, טיולון דו כיווני. האמבטיה קטנה, לא הכי קלה, טיולון צר וללא מעקה. נמכרת סביב ה- 3000 ש"ח.
שוקלת עם טיולון כ- 9.5 ק"ג.
ממליץ כמובן לנסות כל אחת יחד עם התינוק בהליכה בחנות ומחוצה לה. לנסות לתפעל ולקפל לבד כל דגם, לבדוק ברכב ואז לקבל החלטה מושכלת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה במנשא Lille babyשוקית05/03/2017
היי
שמעתי המלצות על חברת מנשאים Lille baby
נראית מאוד דומה לארגו 360
מה דעתך? נראה כי מגיל לידה יש יותר תמיכה בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום שוקית,
הוא מאוד דומה לארגו רק שאינו מצריך מתאמים.
הוא מתאים מגיל לידה.
לצערי בישראל הוא נמכר רק דרך היבואן כך שלא יצא לי לראות אמהות איתו ולא לשמוע חוות דעת.
מבדיקת חוות דעת בחו"ל בסה"כ הרוב המוחלט מרוצות ממנו לכן ביחס של תמורה למחיר אני חושב שמדובר במוצר טוב.
יחד עם זאת לא תמיד מה שטוב לאמא או לתינוק מסויימים יתאים לכם ולכן אני ממליץ בחום למדוד יחד עם תינוק, לנסות ללכת איתו מספר דקות ולראות איך מרגישים, כמו כן לנסות לתפעל וללבוש לבד לאחר ההסבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת שיצא לי במקרה לנסות היום את הבייבי ביורן
שוקית05/03/2017היה לי הרבה יותר נוח מהארגו וגם נראה שהבדים שלו פחות חמים לקיץ מהארגו.
מדדתי את המיריקל והוואן. נראה שהמיריקל פחות מסורבל לקשירה. שניהם היום נוחים לי. מה המומלץ? רוצה שיתאים כמה שיותר קרוב לגיל לידה גם אם לא מייד אחרי לידה. אני ובעלי בעלי משקל גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום שוקית,
לדעתי המירקל הוא המנשא הכי נח להורה, בין עם תפעולית ובין עם הנוחות והתמיכה לגב. לצערי הוא פחות מתאים לתינוקות מגיל לידה והייתי ממליץ עליו יותר מגיל 4-6 חודשים.
הוואן מעולה מגיל לידה כי יש לו תנוחת פיסוק שמעולה לתינוקות מגיל לידה ולכן אני ממליץ עליו יותר מגיל לידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על בולמי זעזועים בעגלותמיטל03/03/2017
שלום קובי ותודה רבה על תשובותיך !!
אשמח להבין ובאמת סליחה על הבורות...
מה הכוונה לבולמי זעזועים פחות טובים ויותר טובים בעגלות?
אשמח להבין
רב תודות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום מיטל,
זו לא בורות, בולמי זעזועים זה באמת להיכנס לפרטי הפרטים של העגלה, יחד עם זאת לדעתי זהו אחד הדברים החשובים בעגלה.
הכוונה היא לקפיצי העגלה. לכל עגלה יש קפיצים ברמות קושי שונות (ישנן מעט עגלות ללא קפיצים כלל). בחלק מהעגלות הקפיצים נמצאים מאחור (בגלגלים האחוריים), בחלק מלפנים ובחלק יש גם מאחור וגם מלפנים.
כמו ברכב חשוב שיהיו קפיצים שכן התפקידים שלהם הם חשובים:
א. הם משפיעים על נוחות הניוד, בעיקר במדרכות משובשות, חצץ, דשא, כורכר או כל דרך שבה השטח לא ישר כפלטה.
ב. הם משפיעים על הטלטלות מהדרך וככל שהקפיצים (בולמי הזעזועים) יהיו איכותיים יותר כך לא יהיו או יהיו מינימום טלטלות שיעירו תינוק משנתו או יגרמו לו לשבת בחוסר נוחות. כאשר אין בולמי זעזועים או שהם קשיחים ולא איכותיים זה יגרום לדברים אלו לקרות.
ג. קפיצים טובים יספגו את הנזק ולכן בעגלות ללא קפיצים איכותיים המכות מהדרך ישפיעו על אמינות העגלה כאשר קפיצים טובים יספגו את המכה ויחזירו אותה חזרה מטה ובכך ימנעו מהמכה לפגוע בחלקים עדינים בעגלה ולספוג את המכה וכפי שהסברתי בסעיף ב. גם התינוקות לא יספגו את המכות האלו.
ד. ביומיום עולים ויורדים לפעמים עשרות מדרכות, קפיצים איכותיים מאחור יגרמו לעליה והירידה להיות קלה יותר, ככל שהתינוק גדל והמשקל עולה זה יקל עוד יותר כאשר בעגלות ללא קפיצים או קפיצים קשיחים, ככל שהתינוק יגדל כך יהיה קשה יותר לעלות ולרדת מדרכות.
אם ניקח את עולם הרכב שבו גם יש 4 גלגלים וקפיצים 2 הדברים שמומחי/בודקי הרכבים שמים עליהם דגש תמיד הם איכות הצמיגים ואיכות הקפיצים/בולמי הזעזועים או מיתלים (בשפת הרכב המקצועית). היות ועגלה היא כלי הרכב הראשון של התינוק אני חושב שכאן זה אף חשוב יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדנדה מומלצת לתינוקות מגיל לידהטליה02/03/2017
היי יש לי תאומים בני 10 ימים אני מתעניינת בנדנדה שהופכת למצב שכיבה במידה וירדמו שם מה אתה ממליץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/03/2017שלום טליה,
רצוי מאוד להיזהר עם עניין הנדנדות. היום ההמלצה היא שהתינוקות ישנו על הגב וההורים המודרניים משינה על הגב מעבירים לנדנדה על הגב, אוניברסיטה על הגב, סל קל / כסא בטיחות על הגב ולרוב גם בעגלה על הגב. שכיבה על הגב יוצרת לחץ על החלק האחורי של הראש והדבר יוצר תסמונת שנקראת ראש שטוח, אין לכך אף השלכה בריאותית אך אסטתית כן ולכן רצוי להשכיב על הבטן ככל שמתאפשר, בעגלות תאומים זה קצת בעייתי ולכן רצוי בבית. אי לכך רצוי שהשימוש בנדנדה יהיה מספר דקות ביום ולא להפוך את הנדנדה לתחנת הרגעה ומנוחה להורה (בתור הורה לא מנוסה עשיתי זאת יותר מדי פעמים עד שהבנתי את ההשלכות).
הנדנדה הכי טובה בשוק לדעתי היא גרקו סוויט פיס שנשכבת די טוב, מרווחת, מתחברת לשקע חשמלי, יש נעימות עם רמקול איכותי ואפילו גגון עגלות שמדמה שהייה בבטן האם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרוקוקו טובה ומה ההבדל
טליה03/03/2017מה ההבדל בין גרקו לרוקוקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/03/2017שלום טליה,
אני לא מכיר מוצר בשם רוקוקו, האם הכוונה למאמארו?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן נדנדה של 4 mom manaroo
וליה05/03/2017מה ההבדלים ומה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/03/2017שלום טליה,
אני יותר מחבב את הגרקו, גם המושב מרווח יותר עם תמיכה קשיחה, גם יש את הגגון וישנה אפשרות להפוך את המושב לטרמפולינה רוטטת.
למאמארו יש יתרון אחד גדול שכאשר היא כבויה המושב לא זז וזה נח מאוד בהאחלה מבקבוק, את הגרקו לא ניתן לנעול וגם כשהיא כבויה המושב יכול לזוז עם תזוזות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ג'ואי כרום בעיררננה02/03/2017
האם אתה ממליץ על עגלת ג'ואי כרום להתניידות בעיר ומגורים בבניין ללא מעלית? בנוסף ראיתי שכתבת שהסלקל של ג'ואי לא מומלץ, אשמח לדעת מה הסיבה ואיזה סלקל כן מומלץ. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/03/2017שלום רננה,
סה"כ לעיר היא טובה. לעליה במדרגות היא פחות נוחה מכיוון שאסור לעלות מדרגות עם עגלה כאשר התינוק בתוכה, לכן יש צורך לקפלה ולשאת אותה ביד אחת. העגלות היחידות נכון להיום שבנויות לכך הן: בוגבו בי 5, סייבקס מיוס ומאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ או פליפ 2 שתגיע בעוד כחודש.
הסל קל של ג'ואי קיבל דירוג בטיחותי נמוך יותר מאשר סל קלים אחרים שניתן לחבר על העגלה. ההמלצות שלי הן: אטון 5 שקיבל דירוג מעולה (5 כוכבים) או אטון בייסיק או בי סייף שקיבלו דירוג טוב מאוד (4 כוכבים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שתינוק קטן יכול להיעמד בהכרמל01/03/2017
שלום, מאז שבננו בן השמונה חודשים החל לעמוד ולזחול במרץ הוא נורא מתנגד לשבת בעגלה. האם יש עגלה שמאפשרת לתינוק כה קטן לעמוד בה? (חוץ מעגלול... אנחנו גרים בעיר ובבניין ללא מעלית)
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום כרמל,
צר לי אך אין דבר כזה בישראל. מכון התקנים מחייב שהתינוקות יהיו ישובים במושב הטיולון ויהיו רתומים ולכן זה אומר שיש איסור שתינוק/ילד יעמוד בעגלה.
בתערוכות בחו"ל נתקלתי בסוג של עגלולים מודרניים כאשר הם עדיין לא ברוחב עגלה אך ברוחב סביר יותר, לצערי אין להם משווק בישראל ואני בספק אם יאושרו ע"י מכון התקנים בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!
כרמל01/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לעגלה להורים אבודיםשרה01/03/2017
היי, שמעתי המלצות על הפורום שלך, אז נכנסתי;-)
אשמח לעזרה..
הקריטריונים שלי לעגלה:
1. עגלה גבוהה (לא רק הידית גבוהה, אלא שהמושב עצמו יהיה יחסית גבוה. אני ובעלי דיי גבוהים)
2. נוחה לתימרון (גם ביד אחת, עוברת אבנים ומהמורות בקלות, לא צריך לדחוף אותה חזק בכדי שתזוז, בולמת זעזועים)
3. קלה יחסית (מבחינת המשקל)
4. נוחה לקיפול ולפירוק
5. טווח מחירים של 1000-1500 (פחות קריטי, אבל נשמח להישאר באיזור הזה...)
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום שרה,
רוב העגלות שיענו לרוב הדרישות מטפסות למחיר כפול ואף משולש מהתקציב.
בגבולות התקציב ג'ואי כרום תענה הכי קרוב לדרישות.
האמבטיה די גבוהה והטיולון גם יחסית גבוהה, חשוב לדעתי שאסור שטיולונים יהיו גבוהים ממש עקב סכנת נפילה מהם.
נוחה לניוד, נוחה לתפעול ויחסית נוחה לקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
שרה07/03/2017תוכל בכל זאת לתת לי את השמות של החברות שהם לא בתקציב שלנו אבל כן עונות על הדרישות שהצבנו?
ממש תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/03/2017שלום שרה,
אני ממליץ על הרטן וי.איי.פי או איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס.
כפי שרשמתי הן בערך פי 3 מהתקציב שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על ההשקעה והזמן
שרה08/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון קלמעייין01/03/2017
קובי שלום
נשמח לקבל המלצה על טיולון לתינוק שמתאים מגיל 3 חודשים.
מדובר על ילד אחרון (אין לנו ציוד מהילדים הקודמים) ומהנסיון שלנו חשוב משקל קל בולמי זעזועים טובים וקיפול נוח וקומפקטי.
חשבנו על אינגליזינה זיפי אך היא מאד צרה ולא נוחה לתינוק.
גם המחיר הוא פונקציה כי מדובר בילד הצעיר במשפחה.
תודה,
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום מעיין,
רוב הטיולונים האיכותיים יצריכו רכישת טיולון נוסף כי לרוב הם כבדים וגדולים יותר בקיפול. כמובן שזה לא מחייב.
אני ממליץ על איי.בי.סי דיזיין אביטו או מינט, שניהם נוחים לניוד, שניהם בעלי בולמי זעזועים איכותיים, האביטו מרווחת יותר אך כבדה יותר וגדולה יותר בקיפול.
ביבה טאי טאי, מרווחת, קלה, נוחה לניוד אך בולמי הזעזועים כמעט ואין וכלל לא מורגשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עגלה כדאי לקנות?יעל01/03/2017
שלום,
הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים וההמלצות בחנויות ובפורמים.
אנחנו מחפשים עגלה (טיולון ואמבטיה ) עד 2000 ש"ח
שתהיה נוחה לתינוק כמובן וגם גבוהה, ומתאימה למדרגות ולנסיעה בתחבורה ציבורית.
אשמח לשמוע מה ההמלצות שלך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום יעל,
א. אין מושלם.
ב. במחירים האלו צריך להתפשר על חלק מהדברים.
ג. אם אף עגלה אסור לעלות ולרדת מדרגות!
לדעתי הג'ואי כרום עונה לרוב הדרישות, גבוהה, נוחה לניוד, התפעול נח ויש מושב דו כיווני. ישנן המלצות נוספות אך ללא מושב דו כיווני והן חורגות טיפה מהתקציב, אני אישית פחות ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעל01/03/2017והפורום שלך מגניב ;)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותאילונה01/03/2017
קובי שלום,
ההתלבטות שלנו הצטמצמה לשלוש עגלות:
בבה קאר
הארטן וי איי פי
בוגבו בי 5
הבוגבו נמצאת כאופציה בגלל המשקל הקל שלה אך נראה כי האמבטיה שלה מאוד קטנה ומספיקה לחודשיים שלושה.
אשמח לקבל מידע על העגלות, יתרונות וחסרונות (האם ניתן לכוון את מושב האמבטיה, מעקה בטיולון, נוחות, משקל ומחיר).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום אילונה,
בי5,
כפי שציינת מאוד נוחה להורה אך כפי שאני מסביר תמיד, זה בא על חשבון נוחות התינוק וכאן זה מתבטא באמבטיה מאוד קטנה, טיולון צר ללא מעקה, התפעול טיפה מסורבל ופחות נוחה להליכה בשטחים קשים כמ כורכר, חצץ וכו'. מצד שני מאוד קלה, מאוד קטנה בקיפול, די נוחה לניוד בעיר.
בבה קאר,
האמבטיה ענקית ונוחה, הטיולון נשכב למצב ישר ומרופד היטב ויש גם מעקה כך שהיא נוחה מאוד לתינוקות. התפעול והקיפול טיפה מסורבלים, פחות נוחה לניוד והליכה, קשה מאוד בעלייה וירידה ממדרכות, הסל קל התואם בטיחותי אך אלו שמתחברים לבי או להרטן בטיחותיים יותר.
הרטן VIP,
אמבטיה מרווחת לתינוק עם בד ללא מעכבי בערה, גבוהה. הטיולון הכי מרווח וארוך שיש, הטיולון הכי מרופד שיש, הבדים ללא מעכבי בערה ומווסתי טמפרטורה. נוחה מאוד לניוד והליכה בכל משטח, בעלת קפיצים מעולים לבלימת זעזועים, התפעול די נח והקיפול טיפה מסורבל. יש לטיולון מעקה מתכוונן אשר מונע מהתינוק לנוע קדימה ובכך לאבד את תמיכת הגב. הגגון מסנן קרינה. לדעתי הם עומדים במוטו שלהם וזה לייצר את המוצר הכי נוח, בריא ובטוח עבור התינוק.
הבי וההרטן נמכרות סביב אותו מחיר והבבה קאר יקרה יותר אך כוללת גם סל קל, תיק ושמשיה. לבי ובבה קאר יש רמות גימור שונות ומהדורות מיוחדות שמייקרות את הסיפור.
המלצתי היא לשים משקל של 6 ק"ג או יותר בכל עגלה, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לנסות לתפעל ולקפל לבד ולפחות כך לקבל החלטה מי מהן נוחה לך יותר. בהיבט של התינוק אני חושב שההרטן הטובה ביותר והבבה קאר גם איכותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
אילונה02/03/2017קובי,
קודם כל תודה רבה על הייעוץ המקצועי והמפורט.
האם באמבטיה של ההארטן ניתן לכוון את גב המושב?
ומה משקלה של הויאייפי?
כמו כן, באתר של בייבילאב כלל לא מצוין כי הם משווקים את ההארטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/03/2017שלום,
באמבטיה אין מצבים, לרוב אין צורך בכך. באם יש ניתן תמיד לשים חיתול בד מגולגל או כרית קטנה. כמו כן היתרון הגדול של הרטן הוא הטיולון שנשכב ל- 180 מעלות ויש לו 5 מצבים ולכן כשהתינוק רוצה להתרומם שלב אחת אין כל בעיה לעבור לטיולון מכיוון שאין קפיצות גדולות בין המצבים כי הוא בנוי בדיוק בשביל השלב הזה.
השלדה שוקלת כ- 8.5 ק"ג והטיולון כ- 4 ק"ג.
באתר של הרטן ישראל יש רשימת משווקים ושם ניתן לראות מי המשווקים המורשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים טיולון ואמבטיה עד 2000 שחדני01/03/2017
שלום,
אנחנו מחפשים טיולון ואמבטיה בתקציב עד 2000 שח, נשמח לקבל פרטים והמלצות לגבי סייבקס איריס, ג'ואי כרום וגרקו איבו, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום דני,
על סייבקס אני פחות ממליץ מכיוון שהטיולון לא נשכב למצב ישר כמו בשני הדגמים האחרים שציינת.
הכרום לדעתי מוצלחת יותר מהאיבו כי האמבטיה יותר גבוהה, הסל גדול יותר, הקיפול יחד עם טיולון קומפקטי יותר והסל קלים שניתן לחבר עליה (מלבד המקורי) בטיחותיים יותר מאלו של גרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
דני01/03/2017עוד שאלות בבקשה,
1. אפשר לחבר לג׳ואי כרום סלקל של סייבקס אטון?
2. אני יודע שאני ממש מתפזר אבל מה דעתך על יויו בייביזן
3. מה דעתך על בייבי ג׳וגר סיטי מיני (אנחנו יכולים להשאיל את האמבטיה של העגלה הזו)
מצד אחד אנחנו רוצים עגלה כמה שיותר קומפקטית ולא כבדה ומצד שני שיהיה נוח ולא צפוף לתינוקת.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/03/2017שלום דני,
1. כן
2. לא ממליץ. השק שינה שמדמה אמבטיה מאוד צר ויתכן ולא יתאים עד גיל חצי שנה והטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה. כמו כן הטיולון חד כיווני ולדעתי היא נהדרת בתור טיולון אך מגיל שנה לפחות.
3. לא ממליץ, טיולון חד כיווני, מדרך רגליים לא מתכוונן, בדים לא איכותיים בייחוד לאקלים שלנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות אחרונות
דני01/03/2017שאלות אחרונות בבקשה:
1. הבנתי שיש דגם חדש לג׳ואי כרום עם 5 מצבי שכיבה לעומת 3 מצבי שכיבה בכרום הישן? החדש זה dlx? איך עוד אפשר לדעת בחנות שזה הדגם החדש ולא הישן?
2. מה דעתך על העגלה של אינגלזינה זיפי לייט? האמבטיה שלה גם בעייתית?
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/03/2017שלום דני,
דגם DLX הוא הדגם המשופר וההבדלים הם שיש לו 5 מצבים בטיולון וגגון ארוך יותר. אפשר פשוט לשים את הטיולון על השלדה בחנות, להשכיב אותו ולהושיב לאט ולספור את מספר הנעילות. לDLX אמורים להיות 4 נעילות מצבים לעומת 2 בגרסאת הבסיס.
אני פחות ממליץ על עגלות מטריה, בזיפי אין אמבטיה אלה סוג של שק שינה והטיולון חד כיווני ולכן יש לה את אותם החסרונות שציינתי ביויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)