פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התייעצות על כסא בטיחות
    דנה
    18/02/2017

היי בננו בן הארבע רזה ושוקל כרגע רק 14 קילו , יושב בכסא אוולו סימפוני. היות וכעת נרצה להושיב שלוש כסאות בטיחות במושב האחורי אנו מתעניינים בכסא/ בוסטר שיתפוס פחות מקום (אחיו יושב על או ונפלו ביג קיד ויש להוסיף מקום לסלקל...). חשבנו על או ונפלו מאסטרו אשר קיבל ציוני בטיחות מאוד טובים ויותר צר מהסימפוני. האם יש כסא/ בוסטר נוסף שיכול להתאים למידותיו של בני שהוא יותר צר ועדין בטיחותי כמו המאסטרו ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות על כסא בטיחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    18/02/2017

שלום,

המאסטרו הוא אופציה מעולה. אפשר לבדוק גם את גרקו נאוטילוס או ארגוס אשר גם מצויינים ודומים במידות למאסטרו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות כסא בטיחות

דנה
    18/02/2017

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלת טיולון
    דנה
    17/02/2017

היי מתלבטים על טיולון לגיל ארבע חודשים... מה שחשוב לנו זו עגלה יציבה ובטיחותית אשר נוחה בנסיעה ובבדים גם לנו וגם לתינוק. בנוסף חשוב שהקיפו יהיה קל ונוח. בגדול מתלבטים בין 3 דגמים אך פתוחים להצעות:
    1. פג פרגו בוק (בהנחה ויהיה ניתן לרכוש רק טיולון)
    2. ABC design הסתכלנו על המינט
    3. מוצי נקסו.
    נשמח לשמוע את דעתך, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי עגלת טיולון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום דנה,

היתרון של הבוק פלוס כטיולון הוא שהטיולון דו כיווני ואני ממליץ על כך מאוד.
    המינט מצד שני מציעה מוצר קל בהרבה מהפג עם קיפול נוח וקומפקטי יותר ולכן לדעתי תשמש לטווח ארוך יותר.
    המוצי כבדה יותר מהמינט וקלה מהפג. פחות נוחה לקיפול משני הדגמים לדעתי.

בכל הדגמים בדים איכותיים, בפג לדעתי יש צורך ברכישת מזרן נוסף כי הריפוד מאוד דק והמושב מאוד קשיח.
    כולן נוחות לניוד כך שההחלטה צריכה להיות האם חשוב לכם הדו כיווניות ולאחר מכן נסו לתפעל כל אחת מהעגלות לבד, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה יחד עם התינוק ולבסוף לקפל לבד ולבדוק ברכב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות עגלת טיולון המשך

דנה
    17/02/2017

בשני ילדי הקודמים לא ניצלתי את הפונקציה של טיולון דו כיווני למרות שהייתה האופציה ולמרות שמומלץ... מבינה שאם זה פחות קריטי אז המינט היא אופציה טובה. האם יש עגלה אחרת שאולי אני לא מכירה ולדעתך יכולה להתאים לנו? תודה רבה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/02/2017

שלום דנה,

באם האופציה היא לטיולון חד כיווני אז אני חושב שהמינט נותנת את התמורה הכי טובה כיום בעיקר לאור מה שאתם מחפשים בעגלה.

אפשר גם לבדוק את הביבה טאי טאי אך לדעתי הבדים שלה פחות טובים מהדגמים שציינת ואין לא מערכת קפיצים טובה. כמו כן הקיפול דורש 2 ידיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות לפני רכישת עגלה

דנה
    18/02/2017

קובי עזרת המון, תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין מאמא אנד פאפא'ס לבין סלסה
    מירי
    16/02/2017

היי
    אשמח לקבל את דעתך על עגלות אלו
    מה הדגם העדיף של מאמא אנד פאפא'ס? ואיך הסלסה מבחינת נוחות הילד ונוחות להורים מבחינת צורת וגודל הקיפול
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום מירי,

תלוי מהם צרייך לגבי דגמי מאמאס אנד פאפאס.
    על האורבו איני ממליץ וזה משאיר את הסולה או הארמדילו פליפ.
    לדעתי הפליפ נוחה יותר להורה מבחינת קיפול ביד אחת וגודל מאוד קומפקטי לאחר הקיפול, מצד שני לדעתי הסולה נוחה יותר לניוד והטיולון שלה יותר מרווח ועם מעקה ולכן החליטי מבין שני הדגמים האלו מה עדיף לצרכים שלך יותר.

הסלסה מציעה נוחות ניוד טובה בהרבה מכל דגמי מאמאס אנד פאפאס וגם מערכת קפיצים איכותיות בהרבה.
    האמבטיה מרווחת מאוד בהשוואה לדגמי מאמאס אנד פאפאס וגם מציעה מזרן עבה יותר. היא גבוה משמעותית ונוחה להורים גבוהים. הבדים מסנני קרינה. הסל שלה גדול בצורה משמעותית מול דגמי מאמאס אנד פאפאס. מצד שני הטיולון לא נשכב למצב שטוח מה שאני פחות אוהב. הקיפול בפליפ קל וקומפקטי יותר, של הסולה יחסית דומה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מירי
    19/02/2017

תודה.
    מבחינת מה אינך ממליץ על האורבו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    19/02/2017

שלום מירי,

אני פחות ממליץ עליה כי יש לה גלגלים קטנים, מערכת הקפיצים שלה לא יעילה ובעקבות זאת היא פחות נוחה לניוד, יהיה לה בלאי גבוהה יותר בגלגליה ובמקומות מעבר לעיר היא לא תהיה נוחה כלל.
    הסולה מציעה אמבטיה וטיולון כמעט זהים עם שלדה שלדעתי טובה יותר ומה שמצחיק המחיר זול יותר. האורבו בעיקר משווקת כעגלה טרנדית וסטייליסטית, בסופו של יום אני חושב שזה הדבר האחרון שצריך לחפש בעגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל שמתאים לסלסה

מירי
    20/02/2017

היי קובי
    לאחר עזרתך כנראה נבחר בסלסה, על איזה סלקל היית ממליץ שמתאים לעגלה במחיר סביר ושלא יהיה צר מדי לילד? תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/02/2017

שלום מירי,

אטון 5 הוא המומלץ ביותר, באם הוא יקר מדי אז בי סייף מומלץ. שניהם נוחים לתינוק ומרווחים מספיק (מגיעים עם כריות הקטנה לניו בורן אך הן ניתנות להסרה). ההבדל שאטון 5 קיבל דירוג של 5 כוכבים לעומת 4 של הבי סייף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת בוסטר איכותי ובטיחותי
    אורית
    16/02/2017

שלום,
    אני מחפשת המלצה לבוסטר איכותי ובטיחותי. חשוב לי שתהיה הגנה מקסימלית על הילד ואפשרות לכבס את הבד. אין הגבלת תקציב. על מה תוכל להמליץ?

תודה

הוספת תגובה

• מוסיפה...

אורית
    16/02/2017

הבוסטר לגיל 3.5, ומשקל של כ-20 ק״ג (גובה כ1.10)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום אורית,

יש אופציה לרכוש בוסטר עם רצעות שמתאימות עד משקל 30 ק"ג כמו הארגוס המצוין של גרקו והמלצתי היא למשוך עם הרצועות ככל הניתן.
    ידוע לי שבגילאים האלו הילדים לא תמיד משתפים פעולה ולכן ההמלצה שלי לבוסטר ללא רצעות היא הצ'יקו קידפיט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלה וסלקל בתקציב נמוך
    ליאור
    16/02/2017

שלום קובי

ילדתי עכשיו את בתי החמישית
    ובעגלת האינגליזינה מגנום בת ה-12 שלנו ששימשה אותנו נאמנה, נשברה אחת הדפנות של האמבטיה.
    חשוב לי לקנות אמבטיה חדשה, אך אני לא רוצה להשקיע הרבה כי היא תשמש לילדה אחת.
    מצד שני, חשוב לי שתהיה נוחה

עוד נקודה שמגבילה אותי, אני מתניידת ברכב קטן, ניסן מיקרה, וחשוב לי שהעגלה תוכל להכנס לבאג'ז. עדיפות לכולה, אך לפחות השילדה.

בנוסף, אשמח להמלצה על סלקל זול יחסית- עדיפות לכזה שיכול להתחבר לעגלה

תודה רבה
    ליאור

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום ליאור,

אני לא בטוח שניתן למצוא אמבטיה שתתחבר למגנום שלך, כמו כן לא ניתן לרכוש רק שלדה ואמבטיה, תמיד זה מגיע כחבילה של שלדה, טיולון, אמבטיה ובחלק מהמקרים גם סל קל. אני ממליץ להתקשר בראש ובראשונה לשילב ולשאול האם ניתן להשיג לעגלתך אמבטיה באם לא תעדכני אותי ואמליץ לך על עגלות שכוללות את שלושת החלקים במחירים סבירים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה משילב

ליאור
    21/02/2017

לא השגתי בטלפון ולא ענו לי להודעה. אשמח להמלצותיך. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/02/2017

שלום ליאור,

2 עגלות בתקציב נמוך שכוללות אמבטיה, טיולון וסל קל ואני ממליץ עליהן הן: ג'ואי כרום או גרקו איבו. לדעתי הן לא יעברו את סכום ה- 2000 ש"ח יחד עם כל החלקים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! את יכול לעזור לי לגבי ההתאמה שלהן לבגאז'

ליאור
    22/02/2017

קטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    24/02/2017

שלום ליאור,

קשה לי לענות, אני ממליץ פשוט לבדוק פיזית. לפעמים גם כשהעגלה נכנסת זה מצריך מאמץ רב ולכן אני ממליץ שאתם תתנסו ותחושו מה נח ותראו מה נכנס.

בבברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה הריון ראשון
    הדס וידנפלד
    16/02/2017

הי קובי,
    אנחנו מעוניינים לרכוש עגלה כאשר אני נמוכה ובעלי קצת גבוה, גרים בעיר עם מעלית. ההתלבטות היא בין הבוגבו בי 5, בייבי ג'וגר סיטי מיני 4 גלגלים או הסיטי פרמייר גם של בייבי ג'וגר , מהי המלצתך ? האם אתה ממליץ אולי על עגלה אחרת? בנוסף אשמח להמלצה על סלקל (הבנתי שעדיף מכסא בטיחות? ) שמתאים לעגלה המומלצת על ידך.
    יישר כח על הפורום !

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה הריון ראשון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום הדס,

אני תמיד בעד שבעגלה יהיה מושב טיולון דו כיווני אשר נוכל להרכיבו אל מול פני ההורה. אי לכך אני לא ממליץ על הסיטי מיני שבה מושב הטיולון חד כיווני.
    על הפרמייר אני פחות ממליץ מכיוון שמושב הטיולון שלה לא נשכב למצב שטוח, כאשר המושב של הפרמייר שוכב יש שקע בין ישבן התינוק לגב ואני תמיד בעד מושב טיולון שנשכב למצב ישר. הבי 5 כן עונה לכל אלו. היא רצת נמוכה אבל ידית האחיזה מתאימה לגבוהים ופחות גבוהים. האמבטיה קצת קטנה אך לדעתי בלידות בתקופת האביב/קיץ גם ככה הרוב מעדיפים פחות למשוך עם האמבטיה ועוברים מוקדם לטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לפמי רכישת עגלה
    דנה
    15/02/2017

היי מתעניינים בעגלה חדשה לילד שלישי . חשוב לנו יציבות העגלה, בטיחות העגלה, קיפול קל וכמובן נוחות הנסיעה בה לתינוק . לא חשוב לנו שהטיולון יהיה לשני הצדדים וכן אנו לא נזקקים לסל קל. אשמח לשמוע המלצות על עגלות מתאימות. בגדול חשבנו על עגלות פג אבל יש שם הרבה סוגים וכן המחירים מאוד יקרים לרובם... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לפמי רכישת עגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2017

שלום דנה,

אם לא חשוב לכם מושב דו כיווני (למרות שאני ממליץ על כך) אז אני חושב שאיי.בי.סי דיזיין מינט עונה בול לכל הדרישות שלך.
    משקל קל, נוחות קיפול (ביד אחת), גודל יחסית קומפקטי, נוחה מאוד לניוד בגלל גלגלים גדולים ומערכת בולמי זעזועים טובה. המחיר כפי שראיתי בחנויות סביב ה2800 ש"ח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות לפני רכישת עגלה

דנה
    15/02/2017

היי תודה רבה על התגובה המהירה. האם אין עגלת פג שיכולה להתאים בתקציב שכזה לדעתך? שוב בהנחה ואין צורך בסלקל.... שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/02/2017

שלום דנה,

הפג נמכרת כחבילה הכוללת סל קל. איני יודע אם יש חנויות שיסכימו לפרק את החבילה ומה תהיה ההוזלה לכן קשה לי לענות. כמובן שמדובר בעגלה מומלצת אך קשה לי לענות על התאמתה לתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי טיולון יויו
    שירן
    15/02/2017

שלום,
    אני ממש מתלבטת אם לקנות את היויו, היא ממש נוחה וקומפקטית (גרים בקומה שלישית בלי מעלית).
    רציתי לדעת האם יש אפשרות להוסיף פגוש?
    תודה, שירן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי טיולון יויו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2017

שלום שירן,

ככל הידוע לי אין מקורי אך ניתן להזמין לא מקורי שיתחבר מאתרים בחו"ל אי.ביי, אמזון, עלי אקספרס וכו'). כמובן שהיצרן ומכון התקנים אוסרים על שימוש באביזר לא מקורי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין 3 עגלות
    רויטל
    14/02/2017

קובי שלום,
    אני לפני לידה ואני מתלבטת בין 3 עגלות:
    1. סולה כרום אדישן.
    2. ארמדילו פליפ XT.
    3. פג פרגו ספורטיבו שלדת "S".
    אודה לך אם תוכל לעזור לי ולפרט לי מה ההבדל בין העגלות ואיזו עגלה הכי מומלצת מביניהם.
    כמובן שחשובה לי נוחות התינוק אך מכיוון שאני בחורה רזה וקטנה חשוב לי קיפול נוח ולא מסורבל ואחסון קל ברכב.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין 3 עגלות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2017

שלום רויטל,

מבחינת נוחות לתינוק בפג יהיה נח יותר בעיקר בגלל שהיא מרווחת. כדי שהנוחות תהיה מושלמת יש צורך ברכישת מזרן לאמבטיה ואחד נוסף לטיולון. מצד שני בגגל המרווח היא כבדה וגדולה בקיפול.
    הארמדילו תהיה סופר נוחה עבורך ולתינוק פחות בהשוואה לפג אך עדיין היא די נוחה כאשר החיסרון בהשוואה לפג הוא שהיא טיפה צרה.
    הסולה כרום היא לא לכאן ולא לכאן מבחינת נוחות תינוק ונוחות עבורך.

תנסי לראות כיצד את מסתדרת עם תפעול הפג, קיפול, הרמה והכנסה לרכב. באם הכל הולך לך חלק אז אני ממליץ להתמקד בה ואם לא אז הארמדילו היא אופציה לא רעה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רויטל
    15/02/2017

תודה רבה על המענה המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין סלקל לכיסא בטיחות, ילד ראשון
    אוריה
    14/02/2017

הי קובי.
    תודה על הפורום המלמד!
    אנחנו לפני לידה ראשונה ומתלבטים בין רכישת סלקל לכסא בטיחות.
    אשמח לשמוע את דעתך לגבי הבדלים בעיקר בנושא הבטיחות, והפרקטיות לטווח ארוך.
    חשבתי שאם בכל מקרה יגיע עוד ילד בשנים הקרובות, נצטרך לעבור לכסא בטיחות ואז הסלקל גם ישמש. (כל אחד מייעץ לנו משהו אחר..)
    ובמידה וכן נקנה סלקל,
    אנחנו קונים את הסייבקס פריאם אז נקנה גם סלקל של סייבקס.
    האם להשקיע תוספת בבסיס איזופיקס, או בקלאוד קיו שנשען אחרונית למנח ישר?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2017

שלום אוריה,

בהחלט לסל קל יש יתרונות שהם:
    שליפה מהרכב יחד עם תינוק.
    שכיבה טובה יותר ממרבית הכסאות.
    אפשרות לשימוש חוזר כשיש אח נוסף.

לכסא יתרון אחד וזהו חיסכון בכסף!

כמו כן מדוע לרכוש את הקלאוד! מיותר לחלוטין כי הוא יקר בטירוף והשימוש קצר בטירוף. כמו כן הוא כבד מאוד ללא תינוק ועם תינוק זה לא יהיה פשוט להרימו. ממליץ לכם לשים בתוכו 4 ק"ג ולחוש. אני ממליץ על אטון 5, אותו דירוג בטיחותי, זול משמעותית ונכון שהוא לא שוכב למצב ישר אך למה הצורך בדיוק? בשביל מה יש אמבטיה וטיולון לעגלה?
    ממליץ מאוד לרכוש בסיס מכיוון שהתקנה ללא בסיס גוררת המון טעויות אנוש בהתקנה כאשר הבסיס חוסך זאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אוריה
    15/02/2017

הי, תודה -
    אם תוכל להבהיר לי מה ההבדל שבין אטון 5 , לאטון קיו (לא הקלאוד), אודה לך מאוד,
    וגם- הם מציגים שני סוגים של בסיסים: רגיל ואיזופיקס- מה ההבדל?
    שוב,
    תודה רבה, תבורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2017

שלום אוריה,

ה- 5 והקיו זהים פרט לעובדה שהקיו מעוצב יותר, הרעיון שכשמחברים על עגלה יקרה המראה המועצב מתחבר לעגלה ולא נראה לא קשור. לדעתי אין הצדקה לשלם יותר על הקיו.

לגבי בסיסים. האיזופיקס היא שיטת עגינה טובה יותר למניעת טעויות אנוש בהתקנה, כמו כן לבסיס איזופיקס יש רגלית שנותנת זווית שכיבתית יותר וזהו דבר מאוד חשוב לנוחות התינוק ולכן העדיפו בסיס איזופיקס עם רגלית השכבה (יש אחד ללא הרגלית).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר, עזרת לנו לחסוך איזה אלף שקל ככה

אוריה
    16/02/2017

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין כמה עגלות
    נעה
    14/02/2017

הי קובי.
    קודם כל - תודה רבה מראש על הייעוץ, המקצועיות והסבלנות. אני מבלה כבר למעלה משעה מולך הפורום ומרגישה שהשכלתי מאוד. אבל עדיין ההתלבטות קשה.
    מחפשים: עגלה גבוהה, קלה פיזית, קלה לתפעול ולקיפול.
    טיולון: מתהפך, רצוי עגלה שמתקפלת עם הטיולון, נשכב ל180 מעלות.
    תא מטען של מאזדה 2 (לדעתי בינוני ומרווח יחסית לאוטו קטן. לבעלי יש סוזוקי שנחשב לזוועה). בנוסף, אני מחפשת עגלה מינימליסטית יחסית במראה - הפג לצורך העניין נראית לי ענקית ומסורבלת. מודעת לכך שזה יותר עניין של מראה אך בכל זאת זה משהו שגם משפיע בבחירה בסופו של דבר.
    יהיה נחמד אם הסל יהיה מרווח יחסית - אגב, עד כמה לטעמך משפיע בבחירת העגלה? קריטי? nice to have בלבד?
    תקציב - 3,000 ש"ח.
    מתלבטת כרגע בין: סולה של מאמאס אנד פאפאס/איה בייבי טורנדו חדשה (דגמים חדשים של 2016) או ABC ממבה פלוס.
    הסולה מעט נמוכה, לא? והסלקל מעט קטן , לא?
    על האיה לא מצאתי מספיק חוות דעת וזה העלה ספק... קראתי 2 הערות לגבי גלגלים שהתפרקו... מצד שני - מאוד לטעמי מבחינת עיצוב וגבוהה. גם המחיר מצוין, סלקל מרווח וצלון מצוין.
    ממבה - כמעט ולא שמעתי מלבד המלצותייך כאן.
    בנוסף:
    עד כמה משמעותי טיולון שהגב שלו גמיש ולא קשיח? בחלק מהעגלות ראיתי שמתכוונן עם חוט וזה לא מצא חן בעייני.
    המון תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין כמה עגלות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2017

שלום נעה,

יש בעיתיות מסוימת בעגלות גבוהות מכיוון שהן תמיד יהיו כבדות יותר, אותו כנ"ל לעגלות מרווחות ומרופדות היטב לתינוק, כל אלו מוסיפים משקל למוצר. היום כל הסלים יכולים לשאת עד 5 ק"ג, ישנם ווים לתליית שקיות כך שסל גדול זה בהחלט NICE TO HAVE אבל לא מעבר.
    לגבי הטורנדו, לדעתי היא כבדה ומסורבל ולדעתי הטיולון סובל ממצב שוכב טוב אך מקפיצה ממצב שוכב טוב למצב של כמעט יותר והחוסר במצב ביניים נוסף לדעתי פחות נח לתינוק.
    האיכות ירודה ביחס למוצרים מחברות ידועות שלדעתי עושות בקרות איכות טובות יותר. הממבה פלוס לא תיכנס לתקציב. קשה למצוא ביקורות כי היא מגיעה בכמות מוצמצמת מאוד לישראל.
    לגבי מושב עם שרוך, אני בהחלט נגד ועדיף מצבים עם לחצן.
    ובקיצור, אין עגלה שתענה לדרישותייך באופן מושלם.
    מבין כל הדגמים שציינת אולי הסולה לא מושלמת אבל לדעתי הטיולון שלה נח יותר מהטורנדו, יהיה לך נח להכניסה לרכב, היא הקלה (באופן משמעותי) מהשלוש ונכנסת לתקציב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופה בייבי קרוז, סייבקס פריאם, מוצי איגו או בוגבו קמליון
    רותם
    14/02/2017

שלום קובי,
    קודם כל תודה על הפורום הנפלא שלך!
    בעלי ואני גרים כרגע בארה״ב לכן אצטרך לרכוש עגלה כאן. אנחנו מתלבטים כרגע בין ארבעה דגמים, אשמח לשמוע את דעתך.

ראשית מה הקרטריונים שחשובים לנו-
    1- לא כבדה מדי (אך עם הבנה שהעגלות הטובות שנוחות לתינוק כמו שאנחנו רוצים הן באזור הכבד יותר)
    2- קיפול נוח (נוסעים הרבה במוניות)
    3- סל אחסון נוח לא קטן מדי
    4- צרה, מתאימה למשל לבתי קפה (שוב בהבנה שכל מה שאנחנו רוצים אומר עגלה לא קטנהמדי)
    5- יפה ושיקית (זה חשוב רק לאחד מאיתנו :) )
    6- מתאימה לחיים בתל אביב בתקווה שנשוב בהקדם- גלגלים טובים מתאימים למדרגות וכבישים לא נוחים.
    7- אם יש תקלה, שיהיה מקום שיוכל לטפל בזה גם אם מדובר בדגם שנקנה בחו״ל (לא בטוחה איך זה עובד?). האחריות בטח לא תהיה תקפה כאן, אבל לפחות שאדע שבתשלום יש דרך לטפל בתקלות אם יש.

כרגע צמצמנו את הבחירה ל-
    1- הופהבייבי קרוז (אהבנו את הסל הגדול, האמבטיה שלא גדולה מדי, קטנה יחסית לאחרות וזולה יותר. עם זאת חוששת מזה שאין אותה בארץ אז לא יוכלו לטפל בתקלות, ולא בטוחה האם הגלגלים איכותיים כמו אצל האחרות)
    2- סייבקס פריאם (אהבנו מאוד את המראה ואת הקיפול, הכסא לרכב נראה מעולה. פחות מתלהבים מכך שהאמבטיה מאוד גדולה ומהידית של העגלה שזזה להרגשתי יותר מדי)
    3- מוצי איגו (אוהבת את המראה, חברה ממליצה עליה בחום, יודעת שיש גם בארץ איפה לתקן אם צריך. עם זאת חוששת שהיא כבדה מהאחרות ופחות נוחה לקיפול)
    4- בוגבו קמליון (יפה, נוחה לנסיעה, לא יותר מדי כבדה, לא אוהבת את האמבטיה שגדולה נורא וממש לא אוהבת שצריך להוציא את הטיולון כדי לקפל). מבחינת מראה לא התלהבתי מהבי שלוש.

אשמח לשמוע את דעתך וכמובן אם אתה ממליץ ללכת בכלל על כיוון אחר.
    תודה רבה!
    רותם

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

רותם
    14/02/2017

ראיתי שבקרוב יתחילו למכור שני דגמים חדשים, סייבקס מיאוס (הבנתי שהיא תהיה קטנה וקלה מהפריאם) ובוגבו ביי 5. אשמח לשמוע אם לדעתך ממה שידוע לך עליהן, ולפי מה שתיארתי שחשוב לנו,כדאי לי לבדוק גם אותן.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2017

שלום רותם,

אין מה להשוות בין המיאוס לפריאם אלו שני סגנונות שונים.
    המיאוס נועדה בדיוק בכדי להתחרות בבי ולכן ההשוואה בניהן נכונה.
    מבין שני הדגמים לדעתי הבי טובה יותר.
    א. הסייבקס מאוד חדשה ולכן אין בדל מידע לגבי טיבה.
    ב. הטיולון בבי מספק תמיכת גב קשיחה שלדעתי יעילה יותר.
    ג. המושב של המיאוס עשוי מרשת שעליה שמים ריפוד, לדעתי זה מעולה לקיץ ופחות טוב לחורף. לדעתי הרשת מתבלא במהירות גבוהה בעיקר באיזור הרגליים.
    ד. לדעתי הקיפול של הבי נח יותר
    המיאוס לדעתי תגיע עם אמבטיה מרווחת ונוחה מאשר בבי אבל היות והשימוש בה קצר יש לקחת יתרון זה כי יתרון קטן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלק הראשון של השאלה

רותם
    14/02/2017

תודה רבה!
    האם יצא לך לראות את השאלה המקורית שלי? כי ההתלבטות העיקרית שלי היא בין ארבע העגלות שציינתי שם (כנראה שאוריד את מוצי מהרשימה בעקבות קריאה כאן בפורום). אני חוששת שהבי תהיה קטנה מדי עבור כל הצרכים שציינתי בשאלה המקורית, בראש ובראשונה הנוחות עבור הילד.
    מאוד אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לחלק הראשון של השאלה (תחת הכותרת ״הופהבייבי קרוז, סייבקס פריאם, מוצי איגו או בגבו קמליון״)
    תודה רבה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/02/2017

שלום רותם,

קראתי את שאלתך הראשונה ולאחר מכן את השנייה אך בהיסח דעת הגבתי רק על השאלה השנייה. זה החיסרון של להגיב בשעות הערב :) אני מתנצל על כך.

את מודעת להתנגשויות בדרישות וכפי שהבנת לא תהיה עגלה שתענה על כל הדרישות.

לגבי הקרוז, אני לא ממליץ כי הטיולון שלה לא נשכב למצב שטוח, כמו כן הגלגלים שלה ומערכת הקפיצים פחות יעילים למדרכות רעועות.

לגבי פריאם, אין בעיה עם ידית זזה, זה כך בכל העגלות בחלק יותר וחלק פחות אך זה לא דבר בעייתי. לדעתי יחד עם טיולון הקיפול מסורבל והיא יחסית כבדה. לא מהצרות אבל ברוחב שמאפשר מעבר נח במרבית המקומות.

לגבי מוצי, הבנת בעצמך שמקבלים מוצר כבד וצר כך שלדעתי מפסידים משני הכיוונים.

לגבי קמיליון, כמו בקרוז הטיולון לא יכול להישכב למצב ישר ויש שקע בין הישבן לגב. אני פחות ממליץ על מצב שכיבה כזה. כפי שציינת יש לנתק את הטיולון טרם הקיפול, כשמדובר בעגלות כבדות מהממוצע אני דווקא חושב שזה עדיף, לדוגמא בפריאם הייתי ממליץ לפרק את הטיולון ואז לקפל ולא לקפל יחד למרות שזה אפשרי. לטיולון והאמבטיה יש מסגרת משותפת, כלומר לא ניתן לעבור לטיולון ולחזור לאמבטיה לסירוגין כדי שהתינוק יתאקלם לטיולון, ברגע שעברנו לטיולון להחזיר לאמבטיה זוהי פרצודרה ולכן לא תעשו זאת.

מבין הארבע הייתי ממליץ על הפריאם. בנושא הנוחות לתינוק היא טובה מאוד ולהורה פחות אך שוב זה יתבטא רק בנושא בקיפול וההרמה למונית ולא בהיבטים אחרים. כמו כן אני בעד אמבטיה מרווחת מכיוון שתינוק ששוכב על הבטן שוכב בצורת W כאשר הידיים פרוסות לצדדים ולכן כל סנטימטר מבורך וחשוב.
    הבי שהמלצתי בתשובה הראשונה היא ההפך מהפריאם, סופר נוחה להורה אך צרה לתינוק.
    הייתי ממליץ לשקול גם את הפג פרגו בוק עם שלדת S או את איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שדומה לפריאם ברעיון אך לדעתי נוחה יותר לניוד ונוחה יותר לקיפול יחד עם מושב הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רותם
    16/02/2017

אין שום צורך להתנצל, כמות ההודעות שאתה חוזר אליהן בכל יום, ומידת השקעה בכל תשובה, פשוט מדהימות.
    תודה רבה על עזרתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רותם
    20/02/2017

אני ממשיכה להתלבט לגבי העגלות השונות ומה ישלב בצורה הטובה ביותר את נוחות התינוק (שיקול ראשון מבחינתנו) אבל גם את הנוחות שלנו כזוג שגר בעיר ראשית ללא רכב (הרבה מוניות) והרצון לעגלה שנאהב את המראה שלה.
    1- ראשית רציתי לבדוק אם אתה ממליץ/לא ממליץ על Nuna mixx? לא מצאתי מידע לגביה בפורום.
    2- שנית לגבי הבוגבו בי ועגלות נוספות בסגנון הזה (קטנות וקלות יותר)- האם הן משמעותית פחות נוחות עבור התינוק בעינך? האם אתה חושב שעבור התינוק עדיף לרכוש עגלה גדולה יותר? אם כן אשמח להבין מדוע ועד כמה מדובר בבעיה עבור תינוק להיות בעגלה בסגנון של בוגבו ביי. אני לא רוצה כמובן לעשות משהו שלא טוב עבורו, פשוט מנסה להבין עד כמה מדובר בשיקול קריטי (ילד ראשון ובכלל ראשונים בקבוצת החברים עם תינוק אז אין לנו ממש עם מי להתייעץ).
    3- האם מושב שנשכב שטוח לחלוטין ומוגדר לפי היצרן שהוא יכול להיות במקום אמבטיה (למשל בסייסקס פריאם) אכן יכול להוות תחליף לאמבטיה? או שמדובר בפשרה שתהיה פחות טובה/נוחה לתינוק ועדיף להשקיע גם באמבטיה?
    תודה גדולה מראש, העצות שלך מאוד עוזרות לנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    20/02/2017

שלום רותם,

כולנו רוצים גם וגם וגם אך לצערי בעולם העגלות זה בעייתי ותמיד נאלץ להתפשר על משהו, אני תמיד ממליץ לערוך רשימת דרישות מהכי הכי חשוב עד לפחות חשוב ולפי זה למקד את החיפוש.

1. נונה מיקס היא למעשה ג'ואי כרום בעטיפה יוקרתית יותר, לדעתי מיותר לשלם עליה את ההפרש מול הכרום.
    למעשה ג'ואי ונונה הן אותה חברה סינית שבג'ואי ממותגת כחברה אנגלית עם מוצרים שהם וליו פור מאני ונונה מותגה כחברה הולנדית ברמת פרימיום. אי לכך אני חושב שאין הצדקה לרכוש את המיקס.
    2. תינוקת תמיד יעדיפו מרחב, לזוז, לשחק וכמובן בחורף עם לבוש עבה ומעיל התינוק במושב הרחב התינוקות ישבו בנוחות ולא בצפיפות. בבריאות התינוק הדבר לא יפגע כלל אך במקרים מסויימים התינוקות יחושו חוסר נוחות מסויימת. לסיכום, זה לא המושב הכי מושלם אך זה גם לא נוראי ובסך הכל רוב ההורים עם הבי די מרוצים.
    3. אפשרי, לאורך כל שנות ה- 90 עד לשנת 2004 לערך וטיפה מעבר 95% מההורים רכשו עגלה ללא אמבטיה! רק מושב שנשכב ל- 180 מעלות עד שהגיעה הבוגבו ושינתה את הכל. ילדי שנות ה- 90 כבר בצה"ל והכל בסדר כך שאין עם זה בעיה כלל. 2 הבעיות הן: האם ניתן לרכוש ללא האמבטיה כי רוב היצרנים מוכרים את המוצר כחבילה. 2. היצרנים בדרך כלל מצהירים למכון התקנים שהטיולון מתאים מ- 6 חודשים (כי יש אמבטיה) ולכן רוב המוצרים נבדקים עבור תינוקות מגיל 6 חודשים ולא מגיל לידה. אני ממליץ לבדוק מול היבואן שיש תקן לחלק הטיולון מגיל לידה במידה והולכים על אופציה כזו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

רותם
    27/02/2017

תודה רבה על כל המידע! אני מקווה שזו תהיה השאלה האחרונה... (קשה לבחור!)
    1- אם נחליט ללכת על ההופה בייבי קרוז, אתה יודע האם יש מקום בארץ (בתשלום) שיטפל בתקלות במקרה שתהיינה כאלה? אני חוששת מכך שהעגלה לא נפוצה בארץ ולכן לא תהיה לנו כתובת במקרה של תקלה.
    2- האם לדעתך איכות הנסיעה בהופהבייבי קרוז טובה למגורים בעיר? או שמדובר בהבדל משמעותי לעומת הסייבקס פריאם או הבוגבו קמליון (שתי המתחרות העקריות מבחינתי- הבי החלטנו שלא מספיק נוחה לתינוק)
    הערת אגב- אם הפריאם הייתה פחות כבדה, היינו הולכים עליה ללא ספק. היא פשוט מאוד כבדה עבורי ולצערי אצטרך לקפל ולהרים אותה די הרבה.
    תודה על הסבלנות והעזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

רותם
    27/02/2017

שכחתי לשאול- אם אנחנו רוכשים אמבטיה לחודשים הראשונים, האם זה פותר את החסרון שציינת לגבי הטיולון של הופהביייבי שלא נשכב עד הסוף? או שמושב שנשכב חשוב גם לגילאים הגדולים יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    27/02/2017

שלום רותם,

1. יש לאפפה בייבי יש יבואן חדש שנקרא סילבר קרוס, ממליץ למצוא את הטלפון שלהם ולברר אם יהיה ניתן לקבל שירות דרכם.
    באם לא, יש חברה בשם "הגלגל" שמתקנים את כל סוגי העגלות (בתשלום הוגן) ובאופן סופר מקצועי. השאלה אם ידרש תיקון שבו צריך להחליף חלק מקורי (די נדיר אך קורה) מה יהיה אז? ניתן להזמין חלפים אך זה לוקח זמן ולכן יש לקחת סיכון זה בחשבון.
    2. לעיר האיכות טובה, מעבר קצת בעייתי כי הגלגלים קטנים. הניוד לא נח כמו בקימליון או בפריאם כי הגלגלים קטנים אך שוב, בעיר פחות מרגישים הבדלים.

לשכיבה באפפה בייבי או בקמיליון לדעתי יש כמה חסרונות, זה לא קשור לעניין האמבטיה אלא מתבטא בשלב השימוש בטיולון.
    החסרונות הם:
    1. לא יהיה ניתן לעבור מהאמבטיה לטיולון לפני גיל חצי שנה, יש מקרים בהם האמבטיה קטנה מדי או בקיץ חם מדי ורוצים לעבור לטיולון בגילאים של בין 3 ל- 5 חודשים. בעגלות ללא שכיבה ישרה בטיולון יש עם זה בעיה גדולה.
    2. לא ניתן להשכיב על הבטן, חשוב להשכיב על הבטן, עושים זאת בעיקר באמבטיה אך יש תינוקות שרוצים גם לשכב על הבטן בטיולון.
    3. לא ניתן לחתל בעגלה.
    4. מומלץ שלא לשהות בזווית כזו זמן רב, בהתבסס על הזווית בסל קל שדומה מאוד לזווית השכיבה ההמלצות מדברות על שהייה רצופה של עד חצי שעה ולכן אם תינוק נרדם בעגלה מומלץ יהיה להעבירו למיטה ובזמן טיול זה לא אופציה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הסבלנות והמידע!

רותם
    28/02/2017

בהתחשב בכל המידע שקיבלתי בזכותך, אני חושבת שנלך בכל זאת על הסייבקס פריאם למרות המשקל.
    תודה ע-נ-ק-י-ת על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדי עצות בנוגע לעגלה
    אורטל
    13/02/2017

היי קובי,
    אנחנו זוג צעיר שגר בעיר {בבנין עם מעלית} מצפים לילד ראשון מחפשים עגלה במחיר סביר שתהיה נוחה לתינוק וגם יפה, נוחה לתפעול וקלה יחסית, מה אתה מציע? {טווח מחיר עד 3500 שקל}
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    אובדי עצות בנוגע לעגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/02/2017

שלום אורטל,

הייתי ממליץ על מאמאס אנד פאפאס סולה שיחסית נראית טוב, יחסית קלה, נכנסת לתקציב ונוחה לתינוק. אני פחות אוהב את העובדה שהיא נמוכה והאמבטיה צרה.
    אופצייה נוספת היא איי.בי.סי דיזיין סלסה שנראית טוב יותר לטעמי, האמבטיה נוחה ומרווחת יותר אבל אני פחות אוהב את מושב הטיולון שלה שלא נשכב למצב שטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות וכסא אוכל
    אלונה
    12/02/2017

צהרים טובים,

אני רוצה לקנות כיסא בטיחות נקסטפיט.
    מה ההבדלים בין הדגמים - רגיל, cx ו- zip ואיזה מהם מומלץ?

כמו כן איזה כסא אוכל מומלץ לקנות?

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות וכסא אוכל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/02/2017

שלום אלונה,

הנקספיט CX נותן מעבר לגרסא הבסיס 2 רפידות מותניים שמונעות מחגורת מאבזמי חגורות המותניים להחליק מתחת לישבן התינוק, לעיתים זה דבר מבורך אך אפשר לרכוש רפידות כאלו בסכומים של 40 עד 60 ש"ח כך שאני לא מוצא הצדקה לרכוש גרסא זו.
    הZIP מאפשר להוציא את הכיסוי מהר יותר לכביסה, מאחר ולא מוציאים יותר מדי אני לא מוצא הצדקה לפער. כמו כן אפשר לרכוש כיסוי יומבה שיעטוף את הכסא ונשלף מהר כמו הZIP ובנוסף הוא כולו כותנה כך שהוא הופך את הכסא לנעים יותר בעיקר בקיץ.
    לסיכום המלצתי היא גרסאת הבסיס, אין הבדל בטיחותי או כל הבדל אחר מעבר למה שציינתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אלונה
    12/02/2017

תודה רבה!

לא ענית לי לגבי כסא אוכל. מה הכי מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/02/2017

שלום אלונה,

סליחה, התפספס לי.

בכסאות אוכל אני ממליץ על הצ'יקו פולי או על פג פרגו פרימה פאפא, שניהם טיפה מעל המחיר הממוצע אך נותנים תמורה ואיכות בהתאם. אם אין בעית תקציב אז דגם הסייטסטה של פג פרגו הוא הכסא אוכל הטוב ביותר שיש לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורבו 2- גלגלים קטנים
    מרינה
    12/02/2017

היי,
    אני מעוניינת לקנות את עגלת האורבו של מאמאס אנד פאפאס, אך מוטרדת בגלל הגלגלים הקטנים. אנחנו עירוניים, ורוב הפעילות מתקיימת בעיר (למעט טיולים בדרכי עפר אחת ל..). האם הגלגלים של האורבו מספקים מענה הולם למדרכות עקומות וכו'? (חושבת שבשביל טיול/ שניים בחודש עדיף כבר לרכוש משהו קומפקטי ולא מגושם). תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    אורבו 2- גלגלים קטנים

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/02/2017

שלום מרינה,

לדעתי זהו החסרון הכי גדול של העגלה והסיבה העיקרית שאני לא ממליץ עליה! אפשר לרכוש בסכום זול יותר את הסולה 2 שהאמבטיה והטיולון שלה זהים ב- 90% לאורבו והשלדה מגיעה עם גלגלים טובים יותר.
    אם את רוצה מוצר קומפקטי וקל אז הארמדילו פליפ XT תהיה יותר יעילה מהאורבו לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה