מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוגבו בי 5 - מה החידושים?אני03/02/2017
אז חוץ מעיצוב - מה באמת שונה בין ה 5 ל 3?
והאם הדברים המוצעים ב 5 יכולים להתאים ל 3?
(גגון, ריפוד מושב...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום,
ניתן יהיה בעתיד להשלים חלקי בד של ה- 5 ל- 3 אך לא בשלב הראשוני לפי הבנתי.
ההבדלים הם שמוצעות כמה רמות גימור למוצר (לחקלים הנלווים) וזה בעיקר בהתאם לטעם הלקוח, צבעי ידית עור, 2 צבעים למסגרת הגלגל, בדים לגגון ברמות עיצוב וגימור שונות ועוד. הגלגלים שופרו ולכן איכות הנסיעה ובלימת הזעזועים יהיו טובים יותר ואלו לא דברים שאפשר לשנות ב- 3.
בד הטיולון נח יותר, נח יותר לשליפה וכביסה.
הגגון גדול יותר
הסל שופר כדי שיהיה מקום יעודי לשים בו את הניילון גשם.
יותר קל לחבר אקססוריז מקוריים (מתקן כוס, מטריה, תיק וכו').
יותר קל לחבר טרמפיסט מקורי.
המושב טיפה ארוך יותר וקל יותר לכיוונון הארכה/קיצור.
יותר קל לחגור את התינוק בטיולון.
האמבטיה לא השתנתה, ניתן יהיה לחבר אמבטית BEE3 על הBEE5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוי כרום דגם דלקסקרן03/02/2017
היי, אני קונה עכשיו עגלה לילד שלישי ואחרון כך שלא מחפשת עגלה עמידה במיוחד...
ראיתי שלגוי כרום יש גם דגם דלקס שלפי האתר שלהם ניתן לשימוש עד 17.5 ק"ג...
האם אתה מכיר את הדגם? מוכרים אותו בארץ?
וגם, אני לא מצליחה לראות בשום מקום את הצבעים האפשריים לעגלה הזאת...
האם יש לך המלצה נוספת לעגלה בסדר גודל של המחיר הזה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום קרן,
במחיר של הכרום אני לא חושב שיש משהו עדיף.
הדגם נמכר בארץ, אפשר לברר מול היבואן שנקרא במבינו קינג (יש להם דף פייסבוק) היכן ניתן למצוא וצבעים.
לגבי המשקל, מכון התקנים בודק עד 15 ק"ג כך שלא מומלץ להשתמש מעבר למשקל זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה לטיולון מגיל לידהתמר03/02/2017
שלום וברכה
אני מחפשת המלצה לטיולון שיכול להיות מגיל לידה (שנשכב 180)
מתקפל למטריה ובסביבות 1000 ש"ח.
תוודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום תמר,
בתקציב שציינת,
קצת מעליו, במבצעים הוא בתקציב או טיפה מתחת, מקלארן קווסט.
מתחת לתקציב, צ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק פרימיום. מבינהם הייתי ממליץ יותר על הלייטוואי 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת פג פרגו מבד ג׳ינסשולמית31/01/2017
שלום רב!
אנחנו מעוניינים לקנות עגלת פג פרגו בוק פלוס ומצאנו שני דגמים שאהבנו אחד מהבד הרגיל ואחד מבד ג׳ינס שהבנו שיותר נעים לתינוק וכו׳ השאלה היא לגבי בד הג׳ינס הוא לא יותר חלש? ובטח גם לא עמיד במים? אנחנו מאד מתלבטים כי הדגם ם הג׳ינס מגיע ים כל מיני תוספות... שאלה נוספת האם אפשר לקנות בנפרד אביזרים כמו כיסוי לרגליים כרית לסלקל וכד׳ כי בנתיים לא מצאתי. תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום שלומית,
האמבטיה זהה ולכן אין הבדל בנעימות! מומלץ לרכוש מזרן נוסף כי האמבטיה קשיחה ולא ניתן לשים בה סדין שישמור על הבד. לג'ינס יש רשת איוורור שלא קיימת בגרסאת הבסיס.
הטיולון נעים יותר אך באופן מזערי. בכל מקרה הטיולון בכל הגרסאות לא מרופד מספיק ואני ממליץ לרכוש מזרן שנקרא קומפי קוש, הוא ישדרג את הנוחות פי כמה, הוא עשוי מ- 100% כותנה ולכן יהיה נעים יותר מבד הג'ינס.
ניתן לרכוש שק שינה אשר יעיל יותר מכיסוי הרגליים.
ניתן לרכוש כרית לסל קל אך לדעתי מיותר, הכרית מקטינה את שטח הסל קל ויוצרת צפיפות, מרבית המשתמשים מוצאים אותה כבר בשבועות הראשונים ויש כאלו שמוציאים ביום הראשון.
לגבי הבד, הג'ינס כמו ג'ינס רגיל דוהה ומשתפשף מהר יותר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שולמית05/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין מוניטור נשימה מה לעשותטליה31/01/2017
היי אמינות מעוניינת לשים מוניטור נשימה מתחבטת בין בייבי סנס לסנוזה מה אתה ממליץ?האם עדיף בכלל בלי מוניטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום טליה,
אני ממליץ על הבייבי סנס מכיוון שזהו המוצר הותיק בעולם, לחברה יש את הניסיון הרב בעולם והמכשיר הציל מאות תינוקות ברחבי העולם. כמו כן חשוב לציין שהמכשיר אינו מספיק, חובה שיהיה ידע במתן עזרה ראשונה לתינוק!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לקניית עגלה מגיל 0 קלה ונוחה לקיפולדינה30/01/2017
הי,
אני מחפשת עגלה מגיל 0 ושתשמש כטיולון בהמשך.
אנחנו גרים בקומה 2 בלי מעלית, כך שחשוב לי שתהיה קלה ותעלה טוב מדרגות.
חשוב לי גם שתיהיה קלה לקיפול ותיכנס באוטו קטן.
אנחנו גרים בעיר.
איזה עגלה כדאי לי? אשמח להמלצות.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2017שלום דינה,
אם אין הגבלת תקציב אני ממליץ על בוגבו בי 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דינה31/01/2017ואם יש מגבלת תקציב (בערך 3000 לעגלה עם אמבטיה), היית ממליץ על דגם אחר, או לחפש את הדגם הזה יד שניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר31/01/2017שלום דינה,
בתקציב הזה ארמדילו פליפ תענה לדרישותייך בצורה טובה מאוד.
את הבי יהיה קשה למצוא כיד שנייה לדעתע אבל שווה לנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל להשיב על שאלותקובי סופר29/01/2017
שלום לכולם,
החל מיום ג' 31/1/17 ועד יום א' 5/2/17 לא אוכל להשיב על שאלות. אני אהיה בחו"ל לרגל תערוכת הצעצועים הגדולה בעולם. אנא מכם התעזרו בסבלנות, אני אשיב לכולם בהקדם עם חזרתי!
בברכה,
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפצה
קובי סופר30/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ראשונהיעל29/01/2017
שלום,
כמו כולם, מתלבטים בין מספר עגלות וקצת הולכים לאיבוד.
מחפשים עגלה פונקציונלית, חזקה אבל לא כבדה מדי (קומה שלישית בלי מעלית), טיולון דו כיווני. הגודל לאחר קיפול פחות מטריד אותנו. תקציב של 3000-3500.
ראינו 2 דגמים של מאמאס אנד פאפאס- סולה וארמדילו. מה מביניהם עדיף לדעתך?
האם יש עוד עגלות מומלצות (גם בתקציב נמוך יותר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרט הכי חשוב נשכח
יעל29/01/2017שיהיה נוח לתינוק בפנים! גם במחיר של פחות נוחות לנו, הבנתי שזה בדרך כלל בא אחד על חשבון השני.
תודה רבה רבה וישר כח על התשובות המפורטות ועל הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום יעל,
אכן יש בעייתיות עם מוצר שיהיה נח להורה כי זה בא על חשבון נוחות התינוק ולהפך. אין קסמים ואם נרצה מוצר קל נאלץ להפחית ממנו דברים כמו גלגלים קטנים יותר, ביטול בולמי זעוזועים, ריפוד דק יותר, פחות מצבים, מוצב צר וקצר יותר וכו'. כמובן שאם לא נוותר על כלום נקבל מוצר גדול, כבד יותר ויקר יותר. לדעתי מוצר כזה גם יהיה פחות נח לעליית מדרגות.
הפליפ מושלמת לך לדרישות של משקל, פונקצונליות ועליית מדרגות. היא לא שיא הנוחות כי היא צרה גם באמבטיה וגם בטיולון, אין מעקה ויש 3 מצבים לטיולון (למרות שזה כך במרבית העגלות), בולמי הזעזועים סבירים.
עדיין היא לא נוראית לתינוק ולאור מצוקת המדרגות הייתי ממליץ עליה יותר גם כי היא נכנסת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם לא הייתה מגבלת מדרגות
יעל05/02/2017תודה על המענה המקצועי. נניח שנשאיר את העגלה ולא נעלה אותה הביתה, על איזו עגלה הייתה ממליץ בתקציב של עד 3500 ש"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת מוצי
יעל05/02/2017ראינו גם עגלת מוצי IGO פחות או יותר בתקציב, היא טובה יותר מהארמדילו פליפ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובות
קובי סופר05/02/2017שלום יעל,
לגבי המוצי, כחדשה היא חורגת מהתקציב. כמו כן מדובר בעגלה יחסית גדולה ומאסיבית מבחינת בסיס השלדה ומצד שני המושב והאמבטיה צרים בדיוק כמו הפליפ, לכן בעגלה כזו לדעתי יהיה פחות נח לתינוק ולמדרגות היא תהיה מסורבלת, לכן אני חושב שהפליפ עדיפה מבינהם.
בעלות דומה לזו של המוצי אפשר למצוא את איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שכבדה כמו המוצי וגדולה כמו המוצי אבל לעומת המוצי האמבטיה עצומה בגודלה והטיולון די מרווח והארוך משמעותית מהמוצי וארוך מהפליפ בטיפה. כמו כן הריפוד שלה הוא רמה בפני עצמו (מזרן נושם ועבה באמבטיה, ריפוד ויסקו בטיולון) ולכן אם יורד שיקול המדרגות וכן מוכנים טיפה לעלות בתקציב אני ממליץ על אופציה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות פג פרגו, הרטן, ממבההדס29/01/2017
שלום קובי,
קודם כל תודה רבה על שירותך לציבור עם הפורום הנפלא הזה!
מס' שאלות:
1. לגבי עגלות פג פרגו - קצת מבלבל עניין הדגמים השונים שלהם.. הבנתי שיש בוק פלוס ספורטיבו / קומפלטו / פופ-אפ - ראינו שיש בחנות גם דגמי בוק (בלי הפלוס), האם יש הבדל בין בוק לבוק פלוס ואם כן, מהו והאם משמעותי?
2. עוד דגם של פג פרגו זה ה- elite. נשמח לדעת מה ההבדלים בינו לבין הדגמים מהסעיף הקודם מלבד העיצוב..
3. היכן ניתן למצוא ולהתרשם מעגלות ההרטן VIP ומהממבה + אותם ציינת מס' פעמים? (אזור ת"א). מצאנו רק את ההרטן רייסר, אך הייתה לנו מסיבית מידי..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום הדס,
לגבי בוק ובוק פלוס, מדובר באותו דגם פשוט חנויות כבר לא מציינות זאת מכיוון שדגם הבוק כבר מזמן לא נמכר בארץ. כל עוד המושב דו כיווני מדובר בבוק פלוס. מעבר לכך שאני ממליץ לשדרג לשלדת בוק פלוס S שתהיה נוחה יותר לניוד ובלימת זעזועים.
לגבי הדגמים:
ספורטיבו היא גרסאת הבסיס עם בד בסיסי.
קומפלטו דומה לספורטיבו רק שמקבלים רשת איוורור לאמבטיה ובד טיפה יותר איכותי.
עלית, קומפלטו משודרגת עיצובית.
עד כאן אני ממליץ על גרסאת הבסיס מכיוון שעיקר ההבדל הוא עיצוב ומיותר לשלם עליו כל כך הרבה. הבד הוא לא שיא ההבדל ובכל גרסא אני ממליץ לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון מכיוון שלדעתי הפג לא מרופדות מספיק, אי לכך הנוחות עם מזרנים אלו תהיה זהה ואני לא רואה הצדקה להפרש שאני מקבל בו עיצוב ורשת איוורור לאמבטיה.
פופאפ כמו הקומפלטו אבל האמבטיה קלה בכ- קילו וחצי וניתנת לקיפול ואחסון בבוא העת, כאן יש הצדקה מסויימת להפרש אבל אני מזכיר שעדיין צריך לשדרג לשלדת S (לדעתי), לרכוש מזרן אמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון.
הרטן VIP אזלו דגמי 2016, השבוע נכנס לארץ משלוח של 2017 והוא יופץ לחנויות במרכז בשבוע הבא, אם תצרי איתי קשר בדף הפייסבוק של בייבי בוס אוכל לפרט לך היכן ומתי, כנ"ל בת"א.
נכון להיום ניתן לראותה בבייבי לאב בצומת סגולה, פ"ת.
הוי.איי.פי קלה בכ- קילו וחצי מהרייסר והקיפול קטן יותר.
איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס נמכרת בשתי נקודת במרכז לפי בירור שעשיתי לשאלה כאן לפני כשבוע. הנקודות הם: תינוקות זה אנחנו בצומת סגולה פ"ת וניו בורן בבני ברק.
בשני הדגמים של הרטן ואיי.בי.סי בהשוואה לפג מקבלים שלדה אשר טובה יותר גם מה-S לדעתי, מזרני אמבטיה שהם שיא האיכות, הנוחות והבטיחות, טיולונים סופר מרופדים שגם נשכבים למצב שטוח מה שהפג לא עושה. מצד שני הן כבדות יותר ופחות נוחות לקיפול בהשוואה לפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מיזרון למיטת תינוקנורית29/01/2017
היי קובי,
המליצו לי על המזרן מולטיפלואו של חברת בייבי טאק. האם אתה ממליץ עליו?
בנוסף איזה מזרן אתה ממליץ לעריסה? בחנות מציעים לי מזרן לעריסה מפלסטיק.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום נורית,
המולטיפלואו הוא המזרן שאני הכי ממליץ עליו יחד עם הקינג קויל אימג'ן 360. מדובר במוצרים כמעט זהים כאשר לבייבי טק יש יתרון קל במחיר.
לעריסה לא צריך מעבר לפלסטיק אלא אם זו לידת קיץ ואז הייתי ממליץ על מזרן עם בד רשת שיצמצם הזעה. מכיוון שהתינוקות לא יכולים להתהפך עד גיל 3 חודשים אז סכנת החנק משכיבה על הבטן לא קיימת ולכן לא צריך מזרן יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על מיזרון למיטת תינוק
נורית31/01/2017תודה רבה על הייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מגיל לידה + אמבטיהטל29/01/2017
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון שתהיה משולבת עם אמבטיה וטיולון. הדברים שחשובים לי הם:
נוחות הקיפול ושתהיה קלה ולא מסורבלת.
יחד עם זאת שתהיה בטיחותית ונוחה לתינוק כמובן. אנחנו גרים בעיר אבל מטיילים הרבה ומחפשים משהו שיעמוד גם בדרך שאינה לגמרי סלולה כמו דשא.
נושא הכסף פחות חשוב, כל עוד מדובר בעגלה שתשמש לנו כטיולון לטווח הארוך ולא נזדקק לטיולון חדש כעבור חצי שנה.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום טל,
יש קצת התנגשות בדרישות מכיוון שעגלות קלות אינן בנויות לטיולים בדרך לא סלולה, אולי דשא חלקן עוד יעברו אך מעבר הן כבר לא יתפקדו. מומלץ שיהיו גלגלים גדולים וגם מערכת קפיצים איכותית שכן ללא מערכת כזו כל בליטה או קפיצה קטנה תעבור ישירות לגוף התינוק ותגרום לו לחוסר נוחות, תבהיל או תעיר משינה.
אני ממליץ על 2 עגלות שכבדות מהממוצע אבל לדעתי זה לא נוראי שכן בהליכה ממש לא מרגישים את המשקל ובהרמה לרכב שעורכת מספר שניות כמעט ולא מרגישים, כמו כן ניתן לפרק לשני חלקים טרם הקיפול ואז המשקל מתחלק לשניים.
הרטן וי.איי.פי, סופר נוחה להליכה, בולמת זעוזעים בצורה מושלמת, אפשרית להליכה גם בחצץ, חול, כורכר ועוד. לתינוק אני חושב שהיא הכי נוחה כי מקבלים בדים טרמיים, היא סופר מרופדת וסופר מרוווחת ולכן הורים רבים הולכים איתה עד גיל מאוחר יחסית ובטח שלא רוכשים טיולון בגיל חצי שנה.
איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, נותנת את רוב יתרונות ההרטן רק צרה יותר אבל מתקפלת קטן יותר וטיפה נוחה יותר לקיפול.
אם נלך על אופציה הפוכה של מוצר קל אז הכי הייתי ממליץ על בי 3 שיכולה גם לנסוע בדשא. המושב והאמבטיה צרים מאוד ביחס לאיי.בי.סי ובטח שביחס להרטן, היא לא מרופד כמוהם ובוודאי לא בולמת זעוזעים כמוהם, כמו כן פחות נוחה לניוד ובטח שעל דשא ודרכים מעבר כבר יתחיל להיות יותר בעייתי.
מעבר למשקל הקיפול הרבה יותר קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טל30/01/2017בהנחה שנושא המשקל מאוד קריטי לי, ראיתי שהממבה פלוס די כבדה. חשבתי על בוגבו בי 3 או ביבה טאי טאי.
הבוגבו בי 3 לא מצא חן בעייני דווקא בגלל הגלגלים הקטנים והתחושה שהיא נמוכה מאוד. לטאי טאי גלגלים טיפה יותר גדולים ומרגישים נוחים יותר לנסיעה. מה דעתך בין שתי האופציות האלו.?
*מה דעתך על מאמס אנד פאפס (ארמדילו\אורבו2) לעומת טאי טאי?
(שמה שחשוב לי זה טיולון שיחזיק לטווח ארוך ולא יהיה כבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/01/2017שלום טל,
על הטאי טאי אני לא ממליץ כי הטיולון חד כיווני ויש לכך המון השלכות וחסרונות ולכן בתור עגלה אני פחות ממליץ. בתור טיולון לגיל 1 פלוס כן.
הבי מצד שני כן נותנת טיולון דו כיווני, היא נוחה להליכה כמו הטאי טאי כי הגלגלים עשוים מחומר איכותי יותר ומערכת הקפיצים איכותית פי כמה. אני ממליץ להסיע את 2 העגלות עם משקל של לפחות 6 ק"ג, ללכת איתן מחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה ואז תראו את ההבדלים כפי שהם עם תינוק, ללא תינוק אי אפשר לחוש את ההבדל כמו שצריך.
על האורבו אני לא ממליץ כי בניגוד לבי, כאן הגלגלים הקטנים פחות איכותיים וכך גם מערכת הקפיצים והיא באמת לא נוחה לניוד בהשוואה לשתי העגלות האחרות, כמו כן הבלאי שלה גבוה יותר בגלגלים עקב כך.
הפליפ מעולה אבל אם אין הגבלת תקציב אני חושב שהבי טובה יותר. כמו כן הבי שוקלת 8.5 ק"ג, הפליפ והאורבו 9.9 ק"ג. הטאי טאי כ- 7 ק"ג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לבת שנתיים, רכב שניבילי29/01/2017
קובי שלום,
קנינו לבת שלנו בגיל שנה צ'יקו נקסטפיט.
עכשיו כבר בת שנתיים, ואנחנו רוצים לקנות עוד כיסא שיהיה לרכב שני. לא אכפת לנו לשלם את אותו סכום אם זה חשוב לנוחות ובטיחות.
רק חושבים שאולי כדאי כבר לקנות משהו אחר, שיהיה גם לגיל מתקדם יותר? יותר דומה לבוסטר? עד איזה גיל אפשר להשתמש בנקסטפיט בנוחות?
רק מציינת שלאחרונה הפכנו את הכיסא להיות עם כיוון הנסיעה כי לפשושית כבר לא היה נוח, היתה צריכה לשלב רגליים כמעט על משענת המושב. ראיתי שההמלצה היא אפילו עד גיל ארבע ואני לא מבינה איך עושים את זה??
רוב תודות על עצותיך המועילות!
בילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום בילי,
לדעתי לגיל שנתיים עדיף בהחלט לרכוש מוצר שירוץ כבר שלב אחד קדימה וזהו הבוסטר. הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות של גרקו מדגם נאוטילוס עם דגש שזו תהיה גרסתו האמריקאית, ניתן לוודא זאת כי בגרסא האמריקאית יש עיגון איזופיקס שאין בגרסא האירופאית.
הבוסטר עם רצועות ולכן יתאים מעכשיו עד גיל 5 - 6 (אפשרי יותר אך מניסיוני יהיה קשה לשכנע ילד בגיל כזה להיחגר) ולאחר מכן חוגרים את הילדים עם חגורת הרכב. יש למוצר דירוג בטיחותי גבוהה והוא גם זול מהצ'יקו.
יש לגרקו דגמים יקרים יותר כמו המיילסטון או ה4EVER שקיבלו דירוג מעולה כמעט כמו הנקסטפיט, לדעתי מיותר יהיה לשלם עליהם יותר כי היתרון היחידי שלהם מול הנאוטילוס הוא האפשרות לחגור כנגד הכיוון ושיש להם זוויות שגם ככה לא משחקות תפקיד בעניין הנוחות.
קשה מאוד לחגור ילד כנגד הכיוון עד גיל 4 מכיוון שהכסאות האמריקאים יותר מהונדסים לעשות זאת עד גיל שנה, שנתיים לכל היותר. הכסאות שנמכרים בשבדיה קצת שונים וניתן טיפה להרחיק חלק מהם מהמשענת גב. אי לכך ההמלצה בארה"ב מדברת לחגור כנגד עד גיל שנתיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על התשובה המהירה והמפורטת!
בילי29/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הסלקל קטן ל-3.5 קילו?אריקה28/01/2017
שבוע טוב קובי
רכשנו סלקל של ברייטקס עלית 35 וכעת הילדה בת חודשים וחצי במשקל 5.5 קג ולי יש הרגשה שהיא ממש מעוכה בבתוכו. ההרגשה גם בהכנסה שלה ובהוצאה לסלקל שממש מכווצים אותה לתוכו למרות שהיא בדכ נרדמת בתוכו. האם אני מגזימה וזו רק תחושה או שזה באמת כך? עד איזה משקל או גיל זה מיועד בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום אריקה,
הסל קלים אכן צפופים בעיקר בחורף מכיוון שהצפיפות היא זו שיוצרת את ההגנה. כמו כן היצרנים אוסרים על חגירה עם מעיל מה שאצל רוב ההורים הוא בלתי נמנע ולכן מייצרים מוצר לתינוק ללא מעיל.
בנוסף יש מקטינים שצריך להוציא ואם לא הוצאתם עד היום כנראה שזה הזמן, בעיקר את המקטין גוף.
הוא אמור להתאים עד משקל 15 ק"ג לפי נתוני יצרן שזה גיל 3 ובפועל סביר שזה לא יקרה, לרוב, הסל קלים נהיים צפופים כבר בגילאי חצי שנה - שמונה חודשים, כפי שהבנת זה גם תלוי בעונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה על סלקל ברייטקס
אריקה04/02/2017קובי תודה על המענה.
בדקתי וראיתי שחוץ מהכרית המקטינה שהיתה באזור הראש אותה הוצאנו כבר ביום הראשון, אין עד חלק נשלף.. מה שנותר זה ריפוד אדום עם תמיכת ראש לצדדים שאותה לא רצוי להוציא לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום אריקה,
קשה לי להבין מהתיאור באיזה חלק מדובר. אני ממליץ לפנות ליבואן ברייטקס ולברר מולם, למשקל 3.5 ק"ג אין שום סיבה שיהיה צפוף אלא אם מלבישים בלבוש עבה ממש הכולל מעיל/חרמונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת על סלקל ומזרן
אריקה13/02/2017תודה קובי
אנחנו כנראה נעבור כבר עכשיו לכיסא בטיחות, מידע שלך - איזה כיסא מרווח יותר ונוח - הציקו נקסטפיט או אוונפלואו? או אחר?
שאלה נוספת אם אפשר - רכשנו את מזרון המוליטפלואו של בייביטק לאור ההמלצות כאן, אולם פתאום אני חושבת - מהו הצד הקשה של מזרון זה כפי שדורש משרד הבריאות?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/02/2017שלום,
לאוונפלו מספר דגמים ולדעתי רובם מרווחים יותר מהנקסטפיט אך מצד אח הפער במרווח לא ממש מורגש אצל התינוק אך כן יורגש כשתאלצו לחגור מושב/סל-קל נוסף. אי לכך אני ממליץ על הצ'יקו שגם קיבל דירוג בטיחותי טוב יותר.
לגבי המזרן, אין צוך בצד קשיח במזרן זה! התפקיד של החלק הקשיח במזרן הוא למנוע מצב של חנק כאשר התינוק מגיע למצב בו הוא שוכב על הבטן, המצע הקשיח מונע מהראש לשקוע כפי שקורה במזרן ספוגי ובכך נמנע סיכון של חנק. במזרן המולטיפלואו אין כל בעיה מכיוון שיש מעבר אוויר בתוך המזרן ולכן גם עם הראש שוקע יש מעבר אוויר ואין סכנת חנק. היתרון הגדול שהתינוק לא חייב לשכב על מצע קשיח ויכול לשכב על מצע רך יותר. הוא יעיל מעוד הרבה בחינות בצמצום הסכנה של מוות בעריסה בהשוואה למזרן דו צדדי עם צד קשיח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'וי כרום או בבה קונפורט סטלה?התלבטות קשה28/01/2017
יש לנו התלבטות קשה בין שתי העגלות. ההתלבטות בכל הפרמטרים כמו נוחות האמבטיה והטיולון, מידות, קיפול, חוזק השלדה, איכות החומרים וכו'.
האם תוכל לתת דעתך בנוגע לאיזה עגלה מביניהן עדיפה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/01/2017שלום,
לדעתי הסטלה איכותית כמעט בכל פרמטר, נוחות ניוד, איכות החומר, נוחות לתינוק, בלימת זעזועים ולכן היא עדיפה. היא טיפה יותר כבדה מהכרום וטיפה יותר מסורבלת לתפעול אך לדעתי בהשוואה ליתרונות שהיא נותנת מול הכרום היא עדיפה. כמובן שיש פער כספי לטובת הכרום ואם הוא לא נכנס לשיקול אז הייתי ממליץ יותר על הסטלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל וכיסא בטיחות מגיל לידהמרינה28/01/2017
היי קובי
תודה רבה על המענה.
שאלה נוספת לגבי כיסא לרכב של ציקו נקסטפיט. יש 3 דגמים. נקסטפיט הרגיל, נקסטפיט cx ונקסטפיט זיפ. האם יש הבדלים מהותיים ביניהם ומה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2017שלום מרינה,
מבחינת בטיחות ונוחות של התינוק לא. מבחינת התקנה לא.
ההבדל בין הרגיל והזיפ לCX הוא שבCX יש 2 רפידות שמונעות מאבזמי החגירה מליפול מתחת לישבן התינוק כששמים אותו בכסא, גימיק נחמד אבל לא מעבר.
בזיפ יש אפשרות לשלוף את הבד לכביסה בעזרת רוכסן מה שיקצר את זמן השליפה או חיבור הבד, היות ומכבסים פעם בשנה אם בכלל נראה לי מיותר כי פער גדול וזה נמכר ברשת אחת כך שאין תחרות על המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)