מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי עגלה לאמא נמוכה ולאבא גבוהליאת26/01/2017
היי קובי , אנחנו בהריון שלנו ונשמח לקצת עזרה
אני ובעלי באתגר למצוא עגלה מתאימה לצרכים שלנו מאחר ואני נמוכה ועם בעיות בגב ובעלי גבוה ממש 1.95 אנחנו מחפשים עגלה גבוה וקלה , אחרי חיפושים מצאתי את העגלה של איה בייבי דגם ולנסיה, אתמול ניגשנו לחנות וממש התרשמתי אבל אני לא מצליחה למצוא עליה הרבה ביקורות , וגם בפורום אני רואה שאין עליה ממש שיח ,
האם ידוע לך האם היא מומלצת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/01/2017שלום ליאת,
הולנסיה יחסית כבדה ודי מסורבלת לקיפול ולכן לצרכים שלך אני חושב שהיא פחות מתאימה. כמו כן הקיפול שלה גדול יחד עם מושב הטיולון.
צריך להבין שעגלות גבוהות הן כבדות ולכן יהיה קשה למצוא מוצר מושלם.
לדעתי איי.בי.סי דיזיין סלסה שדומה לולנסיה יכולה יותר להתאים כי היא קלה יותר בכ- 2 ק"ג והקיפול קטן יותר. היא כמובן גבוהה אבל לדעתי יש לה חיסרון אחר שהוא מושב שלא נשכב למצב ישר.
אופציה אחרת היא בוגבו בי שיש לה ידית מתכווננת ויחסית גובהה אבל היא מאוד נמוכה ובעלת אמבטיה מאוד קטנה כך שאם התינוק יקבל את הגנים הגבוהים יהיה לו/ה פחות נח. אבל מבחינת מוצר נח עבורך היא בהחלט כזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
ליאת27/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב לתינוקעירית26/01/2017
שלום
מעוניינת להתייעץ לגבי כסא בטיחות לרכב. תינוק בן 9.5 חודשים שוקל 10 קילו. כרגע בסלקל נגד כיוון הנסיעה במושב האחרוי. סלקל ברייטקס בי סייפ.
מה הן ההנחיות בנוגע למתי להעביר לכסא בטיחות ומתי להחליף כיוון נסיעה וכן איזה כסא היית ממליץ לרכוש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/01/2017שלום עירית,
נכון להיום ההנחיה של משרד התחבורה היא שעד גיל שנה התינוק חייב להיות כנגד כיוון הנסיעה. זה יכול להיות או בסל קל או בכסא בטיחות שיכול להחגר כנגד כיוון הנסיעה.
לדעתי החוק בארץ טועה ובגדול מכיוון שהוכח שתינוקות צריכים לשבת כנגד כיוון הנסיעה אפילו עד גיל 4 שנים! אבל גם עד גיל שנתיים זה חובה, בעולם כבר התחילו להבין זאת ובמדינות מסויימות זה כבר חוק שעד גיל שנתיים התינוקות צריכים לשבת כנגד כיוון הנסיעה, בכל אירופה מתוכנן חוק כזה, בארה"ב מרבית ההורים פועלים כך מבלי שתהיה דרישה כבר שנים רבות ובשבדיה החוק דורש שעד גיל 4 תינוקות יהיו חגורים כנגד כיוון הנסיעה. באיזו מדינה יש את האחוז הנמוך בעולם של פציעות ומקרי מוות של תינוקות בתאונות דרכים? ניחשת נכון, שבדיה!
ולעניינו, אם לתינוק לא נח בסל קל הייתי ממליץ לרכוש כסא בטיחות כבר עכשיו, כמובן כזה שיכול להחגר כנגד כיוון הנסיעה. ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט שלדעתי הרבה יותר נח מהסל קל בגיל כזה וגם מבחינת בטיחות הוא קיבל דירוג שווה ערך ל- 5 כוכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיולון לבת שנהלירון25/01/2017
היי קובי,
הקטנה כבר בת שנה, ואני רוצה להחליף את העגלה (אינגליזינה טרילוג'י) בטיולון, שיהיה קל יותר.
הדבר הכי חשוב - ידית אחת. מעבר לזה - קל לקיפול, יציב, ועם גגון מספיק גדול שאכן מגן פני השמש.
מתלבטת לגבי:
1) בובו של איזי בייבי
2) קוויקלי של בייבי סייף
3) איזי לייף של ריקרו
4) נאנו או אוולושן של מאונטן באגי
אשמח לשמוע את דעתך על הנ"ל.
תודה רבה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום לירון,
מבין ה- 4 הייתי הכי ממליץ על הבובו.
הקווקילי מאוד פשוטה לדעתי ולא הכי אמינה.
הנאנו הוחלפה כבר בחו"ל ע"י הנאנו 2 ואם זה קרה יחסית מהר אני מניח שהיו סיבות טובות לכך.
הרקארו טובה אבל לא הכי נוחה לניוד, לא נשכבת יש והקיפול קצת מסורבל לדעתי.
הבובו סה"כ עושה רושם של מוצר טוב עבור המחיר שלו ולכן אני ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה+טיולון, ילד ראשון, מתלבטתשיר25/01/2017
אני קוראת את התגובות שלך, אין ספק שאתה מקצוען.
אם תוכל לעזור לי לבחור בין
סייבקס קליסטו
לבייבי ג'וגר
טאי טאי של ביבה
ג'ואי כרום
חשוב בעגלה שתכיל גם אמבטיה וגם טיולון
אנחנו נוסעים הרבה, כך שקיפול נוח למצב קטן ועגלה קלה ובטיחותית ומציינת שבעלי ואני באותו הגובה . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום שיר,
מלבד הכרום כל הדגמים שציינת הם בעלי טיולון חד כיווני.
לדעתי זהו חסרון עצום מכיוון שאני ממליץ על טיולון דו כיווני לפחות עד גיל שנה עם עדיפות אפילו שנה פלוס. מחקרים הוכיחו שתינוקות ששהו מול הוריהם בעגלה עד גיל שנה פלוס היו משכילים יותר, ישנו טוב יותר, הקשר מול ההורה היה חזק יותר והיו להם פחות חרדות.
אז המלצתי היא על הכרום אבל בהשוואה לאחרות היא הכבדה ביותר והקיפול שלה הוא הגדול/מסורבל ביותר ביחס לדרישה שלך.
מבין הדגמים החד כיווניים לדעתי הטאי טאי היא המומלצת ביותר והייתי ממליץ גם לבדוק את איי.בי.סי דיזיין מינט שהחלה להימכר בימים האחרונים. אבל המלצתי היא ללכת על עגלה עם טילון דו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שיר25/01/2017תודה רבה , אין ספק שחשוב מאוד טיולון דו כיווני.
אבל בדקתי את העגלה מינט של abc ולא ראיתי שיש לה גם אמבטיה לחודשים הראשונים...
מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום שיר,
בישראל היא כן נמכרת עם אמבטיה. בגרמניה לא אבל ניתן לרכוש בנוסף. יש לקחת בחשבון שהיא רק החלה להימכר ולכן נמצאת בחנויות בודדות ולכן צריך לחכות טיפה עד שתופץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שיר02/02/2017היי קובי,
מה לגבי סולה 2 של מאמאס אנד פאפאס?
וסייבקס פריאם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/02/2017שלום שיר,
הפריאם יקרה משמעותית מכל העגלות שציינת עד עכשיו ולכן קשה להשוות. אם תרשמי תקציב אוכל בהתאם אליו להמליץ על המוצרים הטובים ביותר.
הסולה 2 כן דומה במחירה לעגלות שציינת, היא נותנת תמורה טובה למחירה, הטיולון דו כיווני, התפעול סביר, הנוחות סבירה ולכן אני ממליץ עליה.
שיר04/02/2017תודה רבה קובי היקר ! עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עגלת הארטןמממ25/01/2017
שלום רב,
סוף כל סוף יצא לי לראות ולהתנסות בעגלת הארטן, איכות הנסיעה מרגישה מעולה (למרות שלא ניסיתי לשים עליו משקל), הטיולון נראה באמת ארוך והריפוד מאוד מאוד איכותי.. אבל ראיתי משהו שאני תוהה האם נכון... בקיץ החם שלנו, העגלה לא מרופדת מדי? לא חם? וגם שמתי לב שכש"מקפלים" את הגגון של הטיולון, הוא כל כך מרופד שתופס די הרבה מקום מהאורך של הטיולון...
אשמח לשמוע תשובה כמישהו שמכיר את העגלה מצויחן מקרוב..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום,
לגבי עובי הבד אכן המחשבה היא קודם כל על התינוק ולכן החברה השקיעה במוצר כדי שלתינוק יהיה נח יותר מבכל עגלה אחרת.
האם יהיה במושב חם? לא! לפחות לא יותר מבכל עגלה אחרת משתי סיבות: 1. הגגון מסנן קרינת UV מה שימנע התחממות.
2. הבדים של החברה הם בדי טרמוטקס, מדובר בבד מווסת טמפרטורה אשר שומר על טמפרטורת הגוף ולכן לא מתחמם ולא מתקרר. ללא ספק זהו אחד הבדים האיכותיים ביותר שיש בעולם.
המושב של העגלה הוא הארוך ביותר בשוק והגגון יושב בכמה ס"מ טובים מעליו. בואי נגיד רק שמדי פעם הבן שלי כשהיה בן 4 או 4 פלוס הוא ישב בשיא הנוחות מבלי שהגגון הפריע ולהזכירך מדובר לעגלה שצריכה להתאים עד גיל 3 שנים כך שאין כל בעיה עם הגגון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מממ28/01/2017תודה רבה, לא יכולתי לקבל תשובה מקצועית משום מקור אחר! (לא תמיד המוכרים מבינים, וברצונם למכור במקום לעייץ) שיהיה שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי טיולון לאנשים גבוהיםשני25/01/2017
שלום,
אני מחפשת טיולון עם ידיות ארוכות מספיק לאנשים גבוהים, גגון גדול, סל קניות גדול, עדיפות לדו כיווני למורת שממש קשה למצוא עד 1500 שח, לא מאסיבית מדי קלה לניוד, ושלא מתהפכת כשתולים תיק.
מתעניינת בבייבי ג'וגר 3 גלגלים למרות שלא מתהפך בעיקר בגלל שקל להתנייד איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום שני,
היום ראיתי דגם חדש של איי.בי.סי דיזיין שנקרא מינט.
לא יודע מחיר מדויק אבל לדעתי הוא קרוב לתקציב.
הדגם דומה ברעיון לבייבי ג'וגר רק שהידית שלו גבוהה יותר וכמו בכל עגלות איי.בי.סי יש מחשבה על גבוהים ואין סרן אחורי בין הגלגלים מה שמונע מהורה גבוה מלהיתקע עם רגליו כל הזמן בסרן בעת הליכה. הגגון שלו מצויין וכמו כן יש לו מדרך רגליים מתכוונן מה שאין בבייבי ג'וגר.
דגם דו כיווני בתקציב הוא גרקו איבו אבל לדעתי יש בעית גובה לגבוהים עם דגם זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שני25/01/2017תודה רבה על המענה המהיר, אני אבדוק את הדגמים האלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל קל וכיסא בטיחות מגיל לידהמרינה25/01/2017
קובי שלום רב,
תודה על המלצותיך . איפה הכי מומלץ לרכוש את המזרן שהצעת ואת הכיסאות לרכב (אוונפלו או ציקו )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום מרינה,
לגבי המזרן לדעתי צריך לעשות סקר מחיר ולרכוש במחיר הזול ביותר שמוצאים רק כפי שציינתי לוודא שמדובר במזרן של בייבי טק או בייבי גב (אותה חברה).
לגבי כסא וסל קל, גם כאן פשוט לעשות סקר מחיר ולרכוש היכן שמשתלם יותר.יחד עם זאת יש יתרון לחנויות בייבי אאוטלט בכפר סבא או בייבי לאב בצומת סגולה שבשני החנויות ישנם מתקינים מורשים מטעם בטרם ולכן תקבלו התקנה והסברים מקצועיים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל קל וכיסא בטיחות מגיל לידה
מרינה25/01/2017תודה רבה קובי.
ראינו שיש 2 סוגי מזרנים - מולטיפלו ומולטיפלו ויסקו.
אמרו לנו שהויסקו טוב כי אז פנים המזרן לא מתלכלך לעומת המולטיפלו ששם כל פליטה חודרת למזרן. מה המומלץ משניהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום מרינה,
אני לא מכיר מוצר כזה מולטיפלאו ויסקו יש אייר פלואו ויסקו וזהו לא מזרן נושם!. כל הרעיון במזרן נושם הוא שיכול להתאפשר מעבר אוויר 360. אם יש שכבת ויסקו הרי שהשכבה תמנע מעבר אוויר.
המלצתי היא המולטיפלאו. הפליטות חודרות למזרן אך מחלחלות ויוצאות מלמטה, היתרון שלו הוא בכך שניתן לשטוף גם את הפנים שלו ובכך גם מונעים הצטברות קרדית אבק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסל קל וכיסא בטיחות מגיל לידה
מרינה26/01/2017תודה קובי.
הראו לנו גם מזרן של רהיטי שניר שהוא נושם ובאותה טכנולוגיה. האם יש הבדל בינו לבין בייביטק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/01/2017שלום מרינה,
יש הבדל אחד גדול שלמזרן של שניר ככל שאני יודע אין תו תקן!
אי לכך אני לא ממליץ על מוצר כזה.
אני תמיד ממליץ להתקשר למכון התקנים ולוודא שלמזרן שאותו אתם רוצים לרכוש יש תו תקן או אישור מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנת תינוק בפג פרגוליטל24/01/2017
שלום
החלטנו לקנות פג פרגו בוק פלוס ספורטיבו ותכננו שהתינוק יישן באמבטיה בהתחלה ורק לאחר כמה זמן נעביר אותו למיטה.. 2 שאלות
1. התחלתי לשמוע שזה מסוכן שינה קבועה באמבטיה רציתי לדעת אם זה אמת או עד איזה גיל זה בסדר..
2. אם זה בסדר איזה מזרן לקנות לעגלה שיתאים לצורך הזה וגם שיהיה קל לניקוי/החלפת סדין?
תשובה
קובי סופר24/01/2017שלום ליטל,
ממש לא מסוכן. המוצר נבדק ע"י מכון התקנים ממש כמו עריסה ולכן אין ממה לחשוש.
בפג כן הייתי ממליץ לרכוש מזרן נוסף גם כדי לצפות עם סדין וגם כי אני חושב שהיא לא ממש נוחה לשהייה ארוכה, מזרן יפתור זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לטיולון לילדה ראשונהשירן24/01/2017
שלום,
אבקש המלצות לטיולון לילדה ראשונה בת 8 חודשים.
טיולון שיהיה קל לקיפול, גגון גדול, פגוש, שנשכב למצב כמה שיותר קרוב ל180.
תודה, שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/01/2017שלום שירן,
הייתי ממליץ על טיולונים כמו ביבה טאי טאי או איי.בי.סי דיזיין אביטו.
הם עונים מעולה לדרישות אך יש לקחת בחשבון שהם כבדים מטיולון ממוצע שמתקפל למטריה אך מצד שני הם יותר עגלה ולכן לתינוק יהיה יותר נח לשבת בהם.
אם בכל זאת טיולון אז טיולונים כמו ג'ואי בריסק או צ'יקו לייטוואי 2 עונים טוב לדרישות ולדעתי מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיולון דו כיוונינילי24/01/2017
קובי שלום,
האם בטיולונים דו כיווניים (למשל ארמדילו פליפ) ניתן לקפל את הטיולון במצב שבו התינוק פונה להורה, או שיש להפוך קודם את הטיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/01/2017שלום נילי,
מאוד תלוי בדגם. במרבית העגלות עם טיולון דו כיווני יש להפוך את הטיולון לכיוון הנסיעה ולקפל (או להוציאו לגמרי), בחלק קטן יש להוציאו לגמרי ובחלק קטן ניתן לקפל בכל כיוון כאשר טיולון הפליפ הוא דומא טובה לדגם שמתקפל כשהמושב פונה גם להורה. אם יש לך דגמים שתרצי לדעת מה מהם מתקפל גם כאשר הטיולון פונה אליכם רשמי לי ואענה לך מה כן ומה לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נילי25/01/2017קובי שלום,
תודה על התשובה.
אני מחפשת טיולון שיתאים מגיל חצי שנה, בתקציב של עד 1500.
מעבר לנוחות התינוק, חשוב לי שהקיפול יהיה נוח, שהטיולון לא יהיה כבד מדי, שהעגלה תהיה יציבה, ורצוי סל גדול. הייתי שמחה למצוא טיולון דו כיווני (אבל אני לא בטוחה שיש משהו טוב בתקציב הזה).
העגלות ששמתי עליהן עין הן גרקו EVO (למרות שלפי מה שאני מבינה, היא לא מתקפלת כשהטיולון פונה להורה), ועגלת טאי טאי (שאהבתי בגלל המשקל, נוחות הקיפול, והאיבזור, למרות שהטיולון לא מתהפך).
אשמח לשמוע את חוות דעתך, והמלצות לעגלות אחרות שיכולות לענות על דרישותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/01/2017שלום נילי,
לצערי ברמת המחיר הזו אין יותר מדי אופציות דו כיווניות כאשר לדעתי האיבו היא האופציה הטובה ביותר. אכן הטיולון ניתן לקיפול רק כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה.
היות ואני בעד מושב דו כיווני לגילאי חצי שנה עד שנה פלוס אני בעד האיבו יותר מאשר הטאי טאי שלדעתי גם מעולה אבל עם החסרון המשמעותי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת טיולון לבן שנה וחצירותי22/01/2017
אנחנו מחפשים טיולון לבן שלנו בן שנה וחצי. חשוב לנו שתהיה יציבה אבל לא כבדה ושלא תהיה יקרה יותר מ1500 שח. כשהוא יהיה בן שנה ו10 חודשים צריך ליוולד לנו עוד תינוק ואז נקנה אמבטיה לעגלה וטרמפיסט. מה תמליץ לנו? חשוב לי שהטרמפיסט לא ירחיק את מי שמסיע את העגלה ושיהיה נח לסוע אותו. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/01/2017שלום רותי,
זה קצת בעייתי כי לגיל הזה את צריכה טיולון בסיסי וקל ואם תרכשי מוצר יקר שאפשר לחבר לו אמבטיה זה יהיה מוצר כבד ולא הכי פרקטי לצרייך כיום.
הייתי ממליץ להתמקד בטיולון זול, טוב ובסיסי ובבוא העת לרכוש עגלה אחרת שתכלול אמבטיה, טיולון ובנוסף טרמפיסט.
אני משער שזה יהיה מעבר לתקציב כל הסיפור אבל אני מאמין שצריכים להיות פרקטיים ולהסתכל בכל תקופה על הצורך העכשיו ולא לסבול עבור הצורך העתידי.
הייתי כעת ממליץ לרכוש צ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק שהם טיולונים מצויינים במחירים מאוד סבירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רותי23/01/2017תודה רבה!
ואיזה עגלה היית ממליץ לנו לקנות בהמשך שטרמפיסט מתחבר בקלות אליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/01/2017שלום רותי,
ישנן עגלות שאפשר לחבר עליהן מושב נוסף.
לגבי טרמפיסט צריך עגלה שיש לה ידית טלסקופית (מתארכת) ואז גוף הילד יוצא בין הידית למושב ולא מפריע להורה.
כמו כן יש גם לאיי.בי.סי דיזיין דגם שנקרא סלסה ובו גם הסל מתקפל בחציו כלפי מעליה מה שיוצר מרווח גדול ונח לילד לעמוד בנוחות מבלי להפריע להורה, הוא יקר משמעותית מ- 1500 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בנוגע לעגלה הרטן רייסר ג'י טיליביה22/01/2017
שלום קובי,
לאחר ביקור במספר חנויות, נתקלתי בעגלת הרטן רייסר ג'י טי, שלא שמעתי עליה בכלל.
העלות גבוהה יחסית (עדיין פחות מהפג פרגו), אבל אני התרשמתי שהיא מאוד נוחה לתינוק, גם מבחינת אמבטיה וגם מבחינת טיולון. בנוסף, אני גבוהה וסובלת מבעיה בגב ושאר העגלות שראיתי היו לי מאוד נמוכות.
אשמח לשמוע את דעתך לגבי העגלה (יתרונות/חסרונות) והמלצה על עגלות דומות שיכולות להתאים מבחינת נוחות לתינוק + התייחסות לגובה ולבעיה בגב.
תודה,
ליביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/01/2017שלום ליביה,
קודם כל גילוי נאות, אני היבואן של המותג הרטן בישראל.
יכולתי לייבא לארץ מותגים אחרים יותר מסחריים מהרטן אך האני מאמין שלי אומר שמוצר שהייתי שם בו או נותן לילדיי אני אמכור לאחרים.
חשוב לציין שהרטן מיוצרת בגרמניה ולא בסין. הגרמנים מקפידים על סטנדרט הייצור הגובהה בעולם וזה מרמת הניטים דרך הצירים, איכות הגלגל, הבד וכו'. אז אכן לדעתי מדובר במוצר הכי איכותי עבור התינוק קודם כל.
עבורך היתרון הוא בגובה, נוחות ההליכה שכן עקב מערכת הקפיצים ואיכות הגלגל הקדמי תצריך ממך פחות מאמץ בהולכת העגלה ובעליה וירידה ממדרכות.
בנוסף ציינת גובה וחשוב לציין שהאמבטיה של ההרטן היא הארוכה ביותר מכל האמבטיות שנמכרות בארץ וכך גם מושב הטיולון (שהוא גם הרחב ביותר) ולכן אם התינוק יקבל גנים טובים ממך הוא ישכב בנוחות באמבטיה וישב בנוחות בטיולון.
להרטן יש דגם נוסף שנקרא VIP, האמבטיה והטיולון זהים לרייסר רק שהVIP קלה יותר בקילו ויכול להיות שתתאים לך יותר.
עגלה נוספת שאני ממליץ עליה היא איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שדומה להרטן ברעיון, אמבטיה מרווחת וגבוהה, טיולון נח ומפנק. אודות לגלגלים גדולים ואיכותייים, פלוס מערכת קפיצים איכותית היא נוחה מאוד לניוד, לעליה וירידה ממדרכות. כמו ההרטן מדובר בחברה גרמנית אך הייצור הוא בסין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת
ליביה23/01/2017ראיתי בהתייחסות קודמת שלך כי שלדת רייסר ג'י טי פחות נוחה לניוד בעיר. מאיזו בחינה?
הבנתי שיש הבדלים בין שלדת ה- VIP לשלדת הרייסר, כמו בולמי זעזועים, אפשרות כיוונון הגה העגלה. האם כדאי לבחור בכל זאת בשלדת הרייסר, בהתחשב שמדובר רק בהבדל של קילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/01/2017שלום ליביה,
הרייסר פותחה כך שתתאים גם לשטח קשה כמו חול ים, יערות ושלג ולכן אני חושב שבעיר לVIP יש יתרונות בכך שהיא קלה יותר (יותר נח לעלות ולרדת מדרכות לדוגמא).
בפועל הרייסר נחשבת לאיכותית יותר מהסיבות שיש קפיצים לגלגלים הקדמיים, סל חפצים גדול יותר, ניתן לקפלה יחד עם הטיולון, היא יותר יציבה וחזקה. אישית אני אוהב אותה יותר מהVIP אבל הכל עניין של היכן מטיילים, אופי שימוש וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות הבהירות והמהירות
ליביה25/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק בבה קאר היפ פופמור22/01/2017
היי,
אנחנו מתלבטים בנוגע לעגלה של בבה קאר. ראיתי המון תגובות טובות ולא טובות. אשמח לחוות דעת.. צרפתי תמונה.
תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/01/2017שלום מור,
כמו התגובות שראית כך המלצתי, זו עגלה שיש בה כמה דברים טובים וכמה שפחות.
הדברים הטובים:
מוצר מעוצב שמיוצר באירופה.
אמבטיה מרווחת שמרופדת היטב.
טיולון שנשב למצב שטוח וגם מרופד היטב.
הדברים הפחות טובים:
כבדה, לדעתי לא חסרון גדול בעידן של רכבים מרווחים ומעליות אך אם אין מעלית וצריך לעלות קומות זה חסרון גדול.
מסורבלת בתפעול ובקיפול, הקיפול גדול יחסית.
פחות נוחה לניוד מעגלות במחירים זהים או זולים יותר, לא נוחה לעליה וירידה ממדרכות כאשר יש משקל של תינוק בתוך העגלה.
בדגם הספציפי אין בולמי זעזועים טובים ולכן הייתי ממליץ ללכת על דגם איפ אופ אבולושן.
הסל קל קיבל דירוג בטיחותי טוב אך יש כאלו עם דירוגים טובים יותר ולדעתי הוא חלק מהחבילה. כמו כן הוא לא נח לחגירה ברכב.
לסיכום: יש הרבה הורים שהחסרונות שציינתי לא מורגשים אצלם ולכן יהיו מרוצים ויש כאלו שמאוד מרגישים בהם ולכן לא מרוצים.
היות ומדובר בעגלה יקרה המלצתי היא:
לגשת לחנות, לשים משקל של 6 עד 10 ק"ג בתוך העגלה ולטייל איתה מחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרכה. לאחר מכן לתפעל לבד (ללא מוכר לידכם לאחר שקיבלתם הסבר) וזה אומר לחבר ולפרק אמבטיה/טיולון/סל קל, לשנות מצבים בטיולון, לשחק עם הגגון. לאחר מכן לנסות לקפל לבד ולבדוק ברכב. התנסות כזו שתדמה מה שתעברו באופן יומיומי יגרום לכם לחוש באם אתם תהיו מרוצים מהמוצר או לו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק בבה קאר היפ פופ
מור22/01/2017היי קובי,
תודה רבה על ההסבר המפורט!!
האמת שלא ראינו הרבה תגובות טובות על העגלה וזה ממש מייאש כי כל אחד ממליץ על משהו אחר.
יש עגלה שתוכל להמליץ לנו עליה? מבחינת מחיר אין בעיה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/01/2017שלום מור,
לגבי המלצה זה מאוד תלוי בדרישות.
ההמלצות שלי הן על הרטן VIP או איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס.
בשני המקרים מקבלים מוצר סופר נח לתינוק ולדעתי יותר נח מבבה קאר. כמו כן מקבלים מוצר סופר נח להליכה וניוד ולעליית וירידה ממדרכות. בלומי זעזועים סופר איכותיים ולטעמי גם במראה הן הראות יפות. יש לציין שכמו בבה קאר הן יחסית כבדות מהממוצע והקיפול יחסית גדול אך הן נכנסות ל- 90%-95% מהרכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק
מור24/01/2017תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה פג פרגואלה22/01/2017
קובי שלום,
האם תוכל לפרט את היתרונות והחסרונות של עגלת פג פרגו מדיום קומפלט?
האם יש עגלה אחרת בסדר גודל של אותו מחיר (4500 ש"ח) שהיית ממליץ עליה יותר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/01/2017שלום אלה,
יש 3 גרסאות של בוק כאשר המדיום היא גרסאת הבניים.
בהשוואה לגרסא הזולה יותר מקבלים מוצר מעוצב יותר עם בד טיפה יותר איכותי ורשת איוורור לאמבטיה. לרוב הפער יחסית משמעותי בין גרסאת הבסיס למדיום ואני לא רואה סיבה לשלם יותר.
בגרסא היקרה יותר שנקראת פופ אפ מקבלים מוצר דומה למדיום רק עם אמבטיה קלה יותר אשר יכולה להתקפל לאחסון. לדעתי ישנם מקרים בהם שווה לשלם את הפער. בכל אחת מהגרסאות יש לקחת בחשבון שאני ממליץ לשדרג לשלדת S, לרכוש מזרן נוסף לאמבטיה ולרכוש מזרן קומפי קוש לטיולון שכן האמבטיה והטיולון לא מרופדים מספיק לפי דעתי.
יתרונות דגמי הבוק הם מוצר איכותי שמיוצר באירופה, מנגנון קיפול קל, גודל קיפול סביר, נוחות ניוד (בשדרוג לשלדת S), טיולון מרווח עם שכיבה כמעט ישרה אך ללא שקע באזור הישבן כמו הרבה עגלות אחרות.
במחיר שציינת הייתי ממליץ לבדוק גם את איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס שלדעתי מרופדת טוב בהרבה באמבטיה ובטיולון, נוחה יותר לניוד, בולמת זעזועים טוב יותר, האמבטיה מתקפלת כמו בפופאפ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אלה23/01/2017תודה רבה על תשובתך
האם אתה יודע איפה ניתן למצוא עגלת איי.בי.סי דיזיין בבאר שבע או באזור הדרום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/01/2017שלום אלה,
מברור שעשיתי, את דגם הממבה פלוס ניתן לראות בחנות צ'וצ'ונים שנמצאת בנתיבות. בבאר שבע ניתן לראות בכוכב נולד דגם אחר שנקרא סלסה אך הוא בסיסי יותר בהשוואה לממבה פלוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת הרטן - ההבדלים בין הדגמים השונים? מהו הדגם המומלץ ביותר? ומדוע?ורד21/01/2017
איזה מבין הדגמים של ההרטן, הוא המומלץ ביותר? ומה הסיבה לכך?
ושאלה נוספת, קיבלתי מהשמשפחה, סל קל של סייבקס.
האם יש אפשרות לרכישה, ללא הסל קל?
האם בעת הרכישה, יתקזז לי הנ"ל, מהמחיר המשולב?
תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2017שלום ורד,
השאלה העיקרית היא מה יהיה עיקר השימוש? האם עירוני, האם יהיו הרבה טיולים שיכלולו כורכר, חול וכו'
נתחיל בכך שבכל הדגמים האמבטיה והטיולון זהים לחלוטין!
ההבדל היחיד הוא בשלדים:
שלד הVIP הוא הפופולארי ביותר. הוא הקל ביותר, הכי נח לניוד בעיר אבל הוא בעיקר לעיר וקצת מעבר (כורכר, חצץ וכו').
שלד הרייסר GT, בנוי יותר להליכות בשטח קשה יותר כמו חול, בוץ, שלג וכו'. פחות נח לעיר בהשוואה לVIP. מצויד בקפיצים איכותיים יותר לגלגלים הקדמיים, סל גדול יותר וקיפול טיפה נח יותר.
דגם SKY GTS, דגם הדגל של החברה, בנוי להליכות גם על אבנים, ביערות, חול ים ולמעשה זהו סוג של ג'יפ. נח להליכה גם בעיר ממש כמו הVIP זאת הודות לגלגלים קדמיים גדולים יותר. יש קפיצים כמו בGT וסל גדול כמו בGT. זו השלדה הכבדה ביותר ובעלת הקיפול הגדול ביותר.
לסיכום, כפי שציינתי הדגם המומלץ יהיה מאוד תלוי באורח החיים שלכם. כפי שציינתי בשביל רוב האוכלוסיה בישראל דגם הVIP יותר ממספיק.
לגבי סל קל, העגלות ניתנות לרכישה גם ללא סל קל אך אם ברצונך לחבר סייבקס יש צורך ברכישת מתאם עבורו ולכן המחיר יתקזז אך לא בהרבה. לדעתי מכיוון שיש מבצעים עליה שכוללים סל קל במחיר אז הקיזוז של החנות יהיה פחות או יותר מחיר הרכישה שלהם עבור הסל קל ולא מחיר המדף של הסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)