מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ריהוט ועגלהאיתי27/11/2015
היי קובי מה אתה חושב על הריהוט של trama (בבה קאר)?
כמו כן מתלבט בין הפג פרגו פופ אפ לארמדילו פליפ xt.. מה עדיף לדעתך?
האם דגם ה xt עדיף על הארמדילו הרגיל?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריהוט ועגלה - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום איתי,
לגבי ריהוט, אני פחות ממליץ מכיוון שרוב הדגמים של החברה הם מMDF בעוד שלריהוט של חברות ישראליות מדובר בעץ בוק מלא. כמו כן המיטות גדולות מהרגיל כי הן הופכות למיטות מעבר בעתיד, לדעתי זהו יתרון קל אבל היום ניתן לרכוש מיטת תינוק ובעתיד מיטת מעבר בעלות סבירה ועדיין לא להגיע למחיר של מיטת טרמה. בגלל הגודל הן מאוד כבדות ואם רוצים קצת לנענע תינוק בלילה או להרדמה זה מאוד מאוד קשה.
פג יותר איכותית אבל גם יותר כבדה, כמו כן גם יותר יקרה. אם התקציב מאפשר ואתם יכולים להתמודד עם המשקלה (אין מדרגות בדרך לבית וכו') אז הפג עדיפה. הפליפ נותנות תמורה טובה ביחס למה שלקוח מחפש תמורת המחיר. הXT נותנת גלגלים יותר גדולים, ידיות מעור מתכווננות וקילו נוסף במשקל, מחיר טיפה יותר יקר. אם אף אחד משלושת ההבדלים לא רלוונטי אז הפליפ הרגילה תספק את כל הצרכים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קובי האם יש המלצות למוניטור.. תודהאלי00826/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

קובי האם יש המלצות למוניטור.. תודה - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום אלי,
מוניטור נשימה מומלץ מבחינתי זה רק בייבי סנס 5 נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורבו 2אני26/11/2015
היי
מאמאאנדפאפא דגם אורבו 2 ;
האם זה נכון שהאמבטיה יחסית צרה לעגלות אחרות ושהסל למטה פחות נגיש?
או שיש דגם אורבו לא אורבו 2 שזה מכוון אליו
זה ביקורת שראיתי באנטרנט ורציתי לשמוע את דעתך
תודהנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אורבו 2 - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום,
אורבו כבר לא קיימת, אורבו 2 זהו דגם משופר. הסל נגיש אך יחסית קטן. האמבטיה די קטנה אך סבירה ומספיקה בקלות עד גיל 5 חודשים לתינוק גדול מהממוצע. אני פחות ממליץ עליה כי לדעתי מערכת הגלגלים שלה לא איכותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מליבו אדמקסחן25/11/2015
היייי מישהו מכיר אולי ת העגלה הזאת? פרטים? מליבו אדמקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מליבו אדמקס - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום חן,
מדובר במותג פולני שמייצר את העגלות בפולין. מדובר במוצר שנראה יוקרתי אך לא ברמה כמו המראה שלו. לדעתי יש אלטרנטיבות טובות ואפילו זולות יותר.
לדוגמא: מאמאס אנד פאפאס סולה 2.
אם מטפסים במחיר אז עגלות כמו פג פרגו בוק פלוס, איי בי סי דיזיין ממבה פלוס והרטן נותנים מוצרים איכותיים בהרבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על חברת CYBEXסיון24/11/2015
נשמח לחוות דעת כללית על האיכות של החברה ועל דגם ספציפי מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לעגלות שלהם
סיון24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוות דעת על חברת CYBEX - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום סיון,
יש להם 3 דגמים. על האייריס אני לא ממליץ כי הטיולון לא נשכב למצב שטוח.
על ההגיס אני לא ממליץ כי הטיולון חד כיווני ומדף הרגליים לא מתכוונן.
הפריאם כבר נותנת מוצר יותר איכותי אך מחירה יקר. במחיר שלה יש אלטרנטיבות טובות יותר לדעתי.
מה שכן, מדובר באחת מחברות מושבי הבטיחות המובילה בעולם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcybex iris m-air לא נשכב
סיון25/11/2015לפי הסרטון של האיריס שהחברה פרסמה
נראה שהטיולון כן נשכב למצב של לפחות 170 מעלות (לפי העין) (דקה 4:20)
האם זה החיסרון היחיד של הדגם לדעתך? כי אם כן המחיר מנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
cybex iris m-air לא נשכב - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום סיוון,
כוונתי בלא נשכב ישר היא: יש עגלות שרק גב העגלה זז בשכיבה ויש עגלות כמו האייריס בהן כל גוף המושב נשכב. בעלות כמו האייריס כשמושב במצב שכיבה נוצר שקע בישבן, אנסה להמחיש __\- צורה כזו לעמת צורה כזו _____
אני אישית לא אוהב כאלו מושבים ומעדיף מושב שנשכב למצב שטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עגלה כדאי?אמיר24/11/2015
קובי שלום,
אנו מתלבטים בין טאי טאי ג'ואי כרום ומאמאס אנד פאפס ארמדילו XT או אינגלזינה טרילוגי? אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות על כל אחד (אנחנו נוטים יותר לכיוון הארמדילו)
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה עגלה כדאי? - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום אמיר,
על אינגלזינה איני ממליץ מכיוון שמלבד הקיפול הקטן והנח יש לה הרבה חסרונות כמו: סל רשת קטן ולא נגיש, אין תמיכה מלאה בגב התינוק בטיולון, פחות נוחה להליכה וניידות.
על טאי טאי אני פחות ממליץ כי הטיולון חד כיווני, הוכח מעל לכל ספק שתינוק חייב להיות מול ההורה עד גיל שנה ופלוס.
הארמדילו נותנת את שילוב היתרונות של ה- 3 ולכן אני ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארמידלו פליפ xt
דוד25/11/2015קובי שלום,
האם זה שלארממדילו אין פגוש קדמי זה חסרון? האם אפשא לרכוש פגוש בנפרד ולחבר? והאם האמבטיה שלה מתכווצת? (בסיום השימוש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ארמידלו פליפ xt - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום דוד,
האמבטיה מתכווצת לאחסון.
לא ניתן לרכוש פגוש בנפרד. ניתן לחבר קשתות עגלה שידמו מעקה.
האם זה חסרון? לדעתי לא. מחקר הוכיח שהורים חושבים שהמעקה הוא משהו בטיחותי בעוד שהוא בכלל לא. המחשבה הזו גורמת ל- 30% מההורים לא לחגור תינוקות בעגלה מתוך מחשבה שהמעקה ישמור על התינוק. כמו כן המעקה גורם לתינוקות טרם שלב הישיבה להתרומם כדי לאחוז בו בעוד שמומלץ לא לעודד ישיבה לפני זחילת גחון. רוב הטיולונים המובילים בעולם נמכרים ללא מעקה במשך עשרות שנים (מקלארן, בוגבו בי, יויו וכו'). עד היום מרבית החברות לא שינו את עמדתן לגבי המעקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגוש אוניברסלי
אמיר30/11/2015האם אין אפשרות לרכוש פגוש אוניברסלי לארמדילו פליפ? אין שום פתרון לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פגוש אוניברסלי - תגובה
קובי סופר02/12/2015שלום,
אין פגוש אוניברסלי. מאמאס אנד פאפאס הציגו ארמדילו (רגילה ללא אמבטיה) עם פגוש אז ככל הנראה מתוכנן אחד. השאלה אם הוא יתאים לדגמים הקיימים או שמתוכנן דגם חדש עם פגוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארמדילו עם פגוש
דוד02/12/2015קובי,
היכן ניתן לראות את הדגם שהם הציגו? זה שללא האמבטיה ועם הפגוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ארמדילו עם פגוש - תגובה
קובי סופר03/12/2015שלום דוד,
הדגם הוצג בתערוכת מוצרי התינוקות ל- 2016, עדיין לא נמכר בישראל. בדרך כלל דגמי 2016 מגיעים לארץ בפברואר/מרץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל תואם
דוד03/12/2015קובי,
איזה סלקלים שנחשבים לטובים ובטיחותים מתאימים לארמדילו xt?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סלקל תואם - תגובה
קובי סופר06/12/2015שלום דוד,
סייבקס אטון Q
סייבקס אטון 4 (עדיין לא נמכר בארץ)
סייבקס אטון
סל קל בי סייף
סל קל בבה קונפורט סטריטי
סל קלי מקסי קוזי.
ההמלצה שלי היא לאטון 4 באם יהיה או Q.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לבוגבו בי 3שי24/11/2015
קובי שלום,
קנינו עגלת בוגבו בי 3 ואנחנו מחפשים סלקל שיתחבר אליה עם מתאמים. הבנו שאתה ממליץ על סלקל צ'יקו קייפיט אך לא מצאנו מתאמים לעגלת בוגבו בשום מקום. האם ידוע לך היכן ניתן לרכוש מתאמים? כמו כן, מה דעתך על הצ'יקו קייפיט זיפ?
שאלה נוספת: האם עדיף סלקל או כיסא בטיחות לתינוק שנולד ומדוע? ואם כיסא בטיחות אז איזה?
תודה רבה, שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לבוגבו בי 3 - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום שי,
לדעתי תנסו לחפש בעוד חנויות כי הבנתי שעוד נשאר לחלק מהן מתאמים לקייפייט. כמו כן ניתן להזמין מחו"ל.
זהו בהחלט הסל קל שעליו אני הכי ממליץ, אני לא בעד לרכוש את הגרסאות היקרות מכיוון שזהו מוצר שמשמש לזמן קצר יחסית.
אם לא תמצאו מתאמים ובכל זאת תחפשו אלטרנטיבה לקייפיט אז אני ממליץ על סייבקס אטון 4 שצריך להגיע בקרוב לארץ, חסרונו הוא במחירו היקר יחד עם בסיס איזופיקס (כפול מהצ'יקו).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בחירת עגלהאלונה24/11/2015
היי קובי, תודה על כל המידע שאתה נותן פה לכולם, חפרתי לא מעט :) אני לפני קניית עגלה לילד ראשון ומתלבטת בין כמה דגמים: טאי טאי \ ארמדילו פליפ (קצת יקרה עבורי) \ צ'יקו אורבן \ ג'ואי כרום \ דולי \ טוויגי IN-G
אציין כמה נקודות שחשובות לי:
-תקציב סביב עד 2000\2500 כולל אמבטיה
-סביבה עירונית, פלוס הליכה בפארק (אין לי מושג לגבי גלגלים רצויים וכו)
-עגלה קלה, תתקפל בנוחות לגודל קטן עם הטיולון ביחד ולא בנפרד(תא מטען קטן)
-טיולון פתוח בצדדים, להבדיל מעגלות כמו הבייבי ג'וגר בהן הטיולון חסום מצדדיו ולא נותן ראיה רחבה של הילד את סביבתו.
-יש לי סלקל של MAXI COZY שהייתי מאד שמחה אם יתחבר
-לא חובה טיולון דו צדדי, למרות שאני יודעת שאתה ממליץ מאד
-סל אחסון עם גישה נוחה
-שהעגלה לא תהיה מאסיבית מדי ותיכנס בקלות כמעט לכל מעלית
זה כל מה שעולה על דעתי כרגע, התקציב כפי שרשמתי לא גבוה אבל נתגמש ללמעלה במידה ונצטרך, מודה לך מאד מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות לגבי בחירת עגלה - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום אלונה,
על פי הדרישות, טאי טאי תענה לכולן (אין טיולון דו כיווני ואם זו לא דרישה אז ממש עונה להכל). גם הפליפ, בעיקר הXT תענה לכל הדרישות מלבד התקציב.
לגבי שאר העגלות, לדעתי רק הכרום מומלצת אבל הקיפול גדול יחסית.
כמו כן על שלושת הדגמים שציינתי מתחבר סל קל מקסי קוזי בעזרת מתאמים, בכרום הם כלולים במחיר העגלה, בשני הדמים האחרים הם בתוספת תשלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה נוספת שעלתה על הפרק
אלונה26/11/2015קובי תודה רבה על התגובה המהירה, אתה משהו מיוחד! עגלה נוספת שנתקלתי בה ביומיים האחרונים - ממבה abc, חורגת מהתקציב אבל אם היא שווה בהרבה יותר מהטאי טאי אז אכניס את זה לשיקולים...מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלה נוספת שעלתה על הפרק - תגובה
קובי סופר29/11/2015שלום אלונה,
זו ליגה אחרת בהשוואה לטאי טאי. בדים איכותיים יותר, מסנן UV, מתכת ופלסטיקה איכותיים יותר ללא ריתוכים בשלדה. טיולון דו כיווני, אמבטיה וטיולון יותר גבוהים. לדעתי הפער שווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממבה
אלונה01/12/2015והיא עדיין עונה על הצרכים שלי? קיפול קטן ונוח.. טיולון פתוח וכו?
ממבה - תגובה
קובי סופר02/12/2015שלום אלונה,
הקיפול סביר בגודל לא קטן ולא גדול. הטאי טאי יותר קטנה.
הטיולון פתוח וגבוהה ככה שמבחינת שדה ראיה יש לה את שדה הראיה הטוב ביותר.
כמו שאני תמיד ממליץ, אין כמו להתנסות עם המוצר, לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלהמור24/11/2015
היי
אנחנו גרים בקיבוץ ומחפשים עגלה יציבה ונוחה
קיבלנו המלצה על ה- UPPA BABY VISTA אבל קשה למצוא אותה בארץ ובחנות היחידה שמצאנו המחיר היה גבוה יחסית.
יש לך אולי המלצה על עגלה יציבה (גודל ומשקל פחות קריטים לנו) בטווח המחיר של 3000-4000?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המלצה לעגלה - תגובה
קובי סופר24/11/2015שלום מור,
יבוא עגלות אפפה בייבי הופסק ולכן קשה למצוא, כמו כן אני חושב שתהיה בעיה לקבל שירות על המוצרים. אי לכך אני לא ממליץ על מוצרי החברה בשלב זה.
המוצר הכי קרוב לאפפה בייבי ולדעתי גם מדובר במוצר טוב יותר הוא הממבה של איי בי סי דיזיין. השלדה די דומה רק שבממבה רוחב הגלגלים יותר צר, הבדים יותר איכותיים וכמובן יש שירות למוצרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות
מור24/11/2015היי קובי
ובהחלטה בין מוצי איי גו לממבה אי בי סי דיזייגן, מה אתה חושב שעדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התלבטות - תגובה
קובי סופר24/11/2015שלום מור,
לדעתי הממבה יותר פרקטית בעקבות משקלה הקל יותר. גם האמבטיה והמושב גדולים יותר. אם תמצאי את הממבה פלוס זה כבר שילוב בין יתרונות המוצי לממבה הרגילה במוצר אחד, לצערנו היבואן לא הביא הרבה עגלות לארץ וקשה למצוא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו באפלו - המלצותלבנת24/11/2015
נשמח לשמוע את דעתכם החיובית או השלילית לגבי עגלת בוגבו באפלו. אנחנו מבינים שהיא כבדה יותר מהבוגבו קמיליון אבל היא מצאה חן בעינינו יותר, בעיקר מאחר שהיא גבוה יותר ומאפשרת גישה נוחה יותר לסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בוגבו באפלו - המלצות - תגובה
קובי סופר24/11/2015שלום לבנת,
מאחר ושוחחנו בפייסבוק אין צורך להרחיב כאן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לבנת24/11/2015נראה לי שאתה מתבלבל...לא דיברתי איתך בפייסבוק.
כנראה צירוף מקרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
קובי סופר25/11/2015שלום לבנת,
אכן צירוף מקרים כי גם השם וגם השאלה זהה. גם התשובה זהה.
אני לא ממליץ על הבאפולו. לאוו דווקא בגלל המשקל. היא פחות נוחה להליכה בעיר ויועדה להליכה בשטח קשה, לא משהו שמצוי לרוב בישראל. כמו כן לטיולון אין שכיבה שטוחה. אני בעד שבעגלות תינוק מושב הטיולון יוכל לשכב למצב שטוח ולא עם שקע בישבן. כשהטיולון נשכב למצב שטוח ניתן להשכיב על הבטן, לחתל בעגלה ואם התינוק ישן הוא יכול לשהות יותר זמן בעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאפלו...
אלה09/12/2015גם בקמיליון הטיולון לא שטוח לשכיבה? או רק בבפאלו?
באפלו... - תגובה
קובי סופר09/12/2015שלום אלה,
בבאפולו כמו בקמיליון אין שכיבה מלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוגבו באפלו - חוות דעת
אלה09/12/2015מצטרפת לשאלה הקודמת, אשמח לקבל חוות דעת בנוגע לבוגבו באפלו ... אני יודעת שהיא יותר כבד מהקמיליון אבל הבנתי שיש לה כמה יתרונות ...
אשמח לקבל חוות דעת וייעוץ תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בוגבו באפלו - חוות דעת - תגובה
קובי סופר09/12/2015שלום אלה,
יתרונות הבאפולו על הקמיליון הם:
1. גלגלים קדמיים גדולים יותר וזה מקנה נוחות הליכה טובה יותר בשטח. בעיר לא תחושו הבדל בין השניים.
2. יותר גבוהה
3. שינוי המצבים בטיולון הוא ביד אחת לעומת 2 ידיים (וגם לא בשיא הנוחות) בקמיליון.
4. סל חפצים גדול ונגיש יותר.
הקמיליון קלה יותר וזה היתרון המרכזי.
כמו שהמלצתי מעל, אם כבר באפלו, עגלת הרטן זהה לה מבחינת התכונות רק שהיא מיוצרת בגרמניה ולא בסין, לטיולון יש שכיבה מלאה, בולמי הזעזועים טובים יותר, ידיות האחיזה לא מספוג ויותר קל לחבר סל קל על העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לבנת09/12/2015בוגבו עוצבה על ידי אורתופד ולכן אין שכיבה מלאה בטיולון. אם זה נכון וטוב אני לא יודעת באמת. לגבי ההרטן יפה ומרשימה אך מדובר בעגלה לא קלה בכלל, כמו הבאפלו, אבל אני מבינה את האינטרס שלך בהמלצות על הרטן, שאגב אני מעריכה את הכנות שלך בהצהרה קבועה שאתה היבואן הבלעדי שלה בישראל.
בכל מקרה, אנחנו עדיין מתלבטים בין הבאפלו לקמיליון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאפלו או הרטן
אלעד14/12/2015קובי, אני מודה לך מאוד על הפורום ועל התגובות הענייניות פה. אני מבינה את הצורך והרצון שלך בהאדרת העגלה שאתה היבואן הבלעדי שלה בארץ (עגלת ההרטן), ובהחלט מעריכה את הכנות שלך שאתה מציין בכל פעם את העובדה שאתה לא אובייקטיבי לגביה עקב העובדה שאתה היבואן הבלעדי שלה בארץ.
עם זאת, יש כמה נתונים שחייבים להציג פה. עגלת הבוגבו באפלו, מסיבית ככל שתהא, עדיין קלה יותר מעגלת ההרטן (שגם היא די מסיבית). עגלת ההרטן עם טיולון שוקלת (בהתאם למפרט היצרן) 13.9 קילו ועם אמבטיה 14.6 קילו - וזה הדגם הקל ביותר - דגם הוי איי פי. לעומת הבוגבו ששוקלת 12.3 קילו עם האמבטיה.
נתון נוסף, בבוגבו באפלו, בשונה מהרטן וי אי פי, ניתן לקפל את העגלה עם הטיולון (האופציה הזו קיימת רק בעגלת הרייסר גי טי שהיא כאמור כבדה יותר מעגלת ההרטן וי אי פי בלמעלה מקילו לכל קטגוריה (טיולון ואמבטיה).
נכון, מדובר בעגלה המעוצבת בצורה יפה (בעייני לפחות) אבל המחיר שלה בישראל גבוה בצורה ניכרת מהמחיר שלה בעולם (כמעט כפול). לעומת זאת, בוגבו (על שלל דגמיה השונים) היא עגלה בעלת רזומה וותק בשוק העולמי והישראלי ומחירה, על אף שגם הוא אינו מהנמוכים, זול יותר מעגלת ההרטן ודי דומה למחירה בעולם.
אין לי שום אינטרס בצידוד בעגלה כזו או אחרת, פשוט מחפשת עבורי את העגלה הטובה ביותר, במחיר הטוב ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עליך קובי אתה מדהים
מורן14/12/2015קנינו בהמלצתך עגלת הרטן ואנחנו לא מתחרטים לרגע, עגלה מעולה. בכלל, כל מה שהמלצת אנחנו מרוצים הסל קל של ציקו, מנשא וכו'. חבל שעכשיו המחיר של ההרטן ירד אחרי ששילמנו קרוב ל- 6000 ש"ח :(
רציתי לשאול לגבי כסא בטיחות מומלץ לגיל 8 חודשים, הסל קל מתחיל להיות צפוף.
ושוב תודה על עזרתך המדהימה כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין עליך קובי אתה מדהים - תגובה
קובי סופר15/12/2015שלום מורן,
כיף לקרוא את תגובתך.
לגבי כסא מומלץ, אני ממליץ על הצ'יקו נקסטפיט, מכיוון שיש לך סל קל של צ'יקו הנקסטפיט פותח כהמשך ישיר שלו, הנדסת אנוש ונוחות מעולים עבור התינוק. המעבר מהסל קל למושב יהיה קל ונח עבורך ועבור התינוק. זהו הכסא היחיד עם 9 מצבי שכיבה/ישיבה מה שמביא אותו לנוחות שכיבה של סל קל, דורג בטיחותית כאחד מחמשת המושבים המומלצים לרכישה כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין עליך קובי אתה מדהים - תגובה
קובי סופר15/12/2015שלום מורן,
כיף לקרוא את תגובתך.
לגבי כסא מומלץ, אני ממליץ על הצ'יקו נקסטפיט, מכיוון שיש לך סל קל של צ'יקו הנקסטפיט פותח כהמשך ישיר שלו, הנדסת אנוש ונוחות מעולים עבור התינוק. המעבר מהסל קל למושב יהיה קל ונח עבורך ועבור התינוק. זהו הכסא היחיד עם 9 מצבי שכיבה/ישיבה מה שמביא אותו לנוחות שכיבה של סל קל, דורג בטיחותית כאחד מחמשת המושבים המומלצים לרכישה כיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי סנסאני24/11/2015
היי קובי!
בזמנו לקחתי בייבי סנס מחברה.
היום אני רואה שיש עוד סוגים.
משהו מומלץ?
מה טווח המחירים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בייבי סנס - תגובה
קובי סופר24/11/2015שלום,
אני ממליץ על המקור של היי סנס החברה שהמציאה את הבייבי סנס. אני לא ממליץ לרכוש מכשיר משולב אינטרקום עם בייבי סנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אני24/11/2015אני רואה במקומות מסויימים שיש בייבי סנס 6 - יצא כבר?
כי לי ידוע על 5.
ועוד דבר - אנחנו עשינו את ההזמנה עכשיו והמשוער במרץ.
בוגבו בי וקייפיט 30
זה נכון שהאחריות מתחילה מהיום שאנחנו מקבלים את המוצרים? ביחד עם הקבלה שתתקבל באיסוף ההזמנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
קובי סופר24/11/2015שלום,
הבייבי סנס 6 הוא בדיוק המוצר שעליו אני לא ממליץ (שילוב של אינטרקום ובייבי סנס). לכן אני ממליץ על ה-5.
אחריות על המוצרים מתחילה מיום האיסוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
אני24/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת ג'ויארי23/11/2015
קנינו עגלת ג'וי כרום.
רצינו לדעת איזה סלקל מומלץ לקנות? )ג'וי, סייבאקס או משהו אחר?(
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לעגלת ג'וי - תגובה
קובי סופר23/11/2015שלום ארי,
לג'ואי הייתי ממליץ על סל קלים של סייבקס או בי סייף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגלזינה טרילוגיליאת23/11/2015
אחרי התלבטות רבה לעגלה ראשונה, נראה לי שהחלטנו על האינגלגלזינה טרילוגי.
הבנתי שהיה בשילב מבצע לפני איזה חודשיים שבו היא עלתה 3000 ש"ח, כרגע היא עולה 4000.
ידוע האם אמור להיות מבצע נוסף כזה בסביבות ינואר? (סופשנה וכו'...)
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ליאת23/11/2015האם העגלה נחשבת יחסית קלה ונוחה לקיפול?
אינגלזינה טרילוגי - תגובה
קובי סופר23/11/2015שלום ליאת,
אני לא יכול לדעת לגבי מבצעים של חנויות.
הקיפול פשוט ונח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטן - שאלותלבנת23/11/2015
לקובי וחברי הפורום שלום,
לאחר שעברנו מספר עגלות ובהמלצת מנהל הפורום, ניגשנו לבחון את עגלת ההרטן.
בהחלט מדובר בעגלה מרשימה, נראית נוחה מאוד לתפעול וכמובן לתינוק/ת.
עם זאת, לאחר בדיקה באתר החברה, מדובר בעגלה ששוקלת לא מעט (נראה לי).
משקל העגלה (דגם וי אי פי) עם טיולון, 13.9 ק"ג, עם אבטיה 14.6 ק"ג.
שאר הדגמים (רייסר גט ורייסר גט אס שוקלים עוד יותר.
אשמח לדעתכם והמלצותיכם/דיס המלצות בהמשך לנתוני המשקל.
כמובן שמדובר בעגלה לא זולה בכלל (דגמי ה 2015 עולים סביב כ 6000 ש"ח, כששנת 2016 בפתח...אולי תהיה ירידה קלה במחירים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרטן - שאלות - תגובה
קובי סופר23/11/2015שלום אורן,
חשוב לציין שבאתר הרטן המשקל מציין את העגלה במשקלה הרב ביותר. בגרמניה לדוגמא ניתן לרכוש את העגלות עם בלם יד מה שמוסיף משקל של קילו לשלדה. המשקל מחושב עם ניילון הגשם ויש מהדורות מיוחדת עם אבזור נוסף (כמו מזרן עגלה). לכן מרבית העגלות שמגיעות לישראל טיפה יותר קלות. כמו כן המשקל עם האמבטיה מצוין המשקל של הטיולון עם האמבטיה הרכה עליו. האמבטיה שנמכרת בישראל קלה יותר מהטיולון.
לגבי המלצות, אין ספק שזו העגלה הכי נכונה עבור התינוק. זו העגלה היחידה שבאמבטיה שלה יש מזרן נושם כמו מזרני המיטה היקרים ביותר. זו העגלה היחידה שהטיולון שלה נשכב ל- 180 מעלות, יש לה את הטיולון הרחב והארוך ביותר, כמו כן גם המרופד ביותר עם הבד האיכותי ביותר. בשלדה יש מערכת בולמי זעזועים ייחודית וצמיגים איכותיים שלא ניתן למצוא בעגלות אחרות. לצערנו ככל שנעשה את העגלה מושלמת יותר עבור התינוק כך גם המשקל יעלה. אי לכך צריך לקחת החלטה האם שווה להתמודד עם משקל טיפה יותר כבד עבור נוחות הההליכה ונוחות התינוק או לא. יש לציין שאני בראש ובראשונה בעד נוחות הליכה מכיוון ש 99% מהזמן דוחפים והולכים עם העגלה ולא מרימים אותה. בעיקר עם יש בניין עם מעלית או קומת קרקע. חשוב לציין שבדגם הוי איי פי חייבים לפרק את מושב הטיולון לפני הקיפול ככה שהמשקל מתחלק לשניים. חשוב לציין שמרבית העגלות הסבירות שוקלות סביב 10 ק"ג ומעלה.
חשוב לציין שאני יבואן הרטן בישראל. אין לי אינטרס לשכנע לקחת את המוצר שאני מייבא, ההפך הוא הנכון, אני בעד שמי שיקנה את המוצר יהיה מרוצה ממנו וימליץ לאחרים. נכון להיום אני שומע רק ביקורות חיוביות והרבה מהרוכשים רכשו בעקבות המלצה של בעל הרטן. לא אמליץ על העגלה להורה שגר בקומה שנייה/שלישית וכו' ללא מעלית. כמו כן הוי איי פי ימכרו בישראל רק במודל 2016. לגבי ירידות מחיר כבר כיום העגלות נמכרות עם סל קל ומתאמים במתנה ככה שגם אם יהיה משהו מעבר הוא יהיה סימלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי מזרן למיטת תינוקמעין22/11/2015
הבנו שמומלץ לרכוש מזרן נושם למיטת תינוק. האם יש דגם מומלץ במיוחד? ומה דעתך על מזרן הרשת של נומו? האם הוא מומלץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי מזרן למיטת תינוק - תגובה
קובי סופר22/11/2015שלום מעין,
נכון להיום זהו הדור החדש של המזרנים ואני מאוד שמח שיש כאלו מזרנים. הם פותרים המון חסרונות בדורות הקודמים של המזרנים ולכן אני מאו ממליץ עליהם. יש לשים לב שלמוצר יש תו תקן או אישור מכון התקנים. עד כמה שידוע לי לנומו אין תקן או אישור. זה דבר שמשתנה ולכן תמיד מומלץ לבדוק מול מכון התקנים ישירות אם למזרן הרצוי יש תקן או אישור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
מעין22/11/2015תודה!
יש מזרון מהסוג הזה שיש לו תו תקן ואתה ממליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך.. - תגובה
קובי סופר22/11/2015שלום מעיין,
כל עוד יש תקן וזה נושם אז זה מומלץ. יש לבייבי גב, בייבי טק, עמינח וקינג קויל כאלו מזרנים עם תו תקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)