מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סייבקסרחל29/10/2015
מה אתה אומר על עגלות סייבקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סייסקס
רחל29/10/2015שכחתי לציין שאני מדברת על דגם אייריס AIR – M
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייבקס המשך
רחל29/10/2015חוץ מנושא השכיבה של הטיולון, מה טיב העגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סייבקס - תגובה
קובי סופר29/10/2015שלום רחל,
אני פחות ממליץ. אני ממליץ לחפש עגלות שבהן מושב הטיולון נשכב למצב ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת brevi או ג'ואי tu vnkmv tjr, ,רות28/10/2015
ראינו עגלת brevi פרימיום ומאוד אהבנו (דגם 2015) אהבנו את הגודל הגלגלים הקיפול וכדו' כנ''ל לגבי הג'ואי
מה שחשוב לנו בעגלה זה גלגלים טובים מאוד אנחנו גרים באיזור לא כ''כ מישורי וצריכים עגלה יציבה וטובה, חשוב לנו שיהיה אפשר להוסיף מתקן מאחור לילד נוסף, קיפול קל
צילון טוב ומכסה.. קיפול נוח וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלת brevi או ג'ואי tu vnkmv tjr, , - תגובה
קובי סופר28/10/2015שלום רות,
לברווי יש טיולון שלא נשכב למצב שטוח לכן אני לא ממליץ עליה. בכרום לעומת זאת הטיולון נשכב למצב ישר. הגלגלים האחוריים איכותיים אבל הקדמיים לא.
לדרישות שלך הייתי ממליץ לבדוק עגלות של הרטן או איי בי סי דיזיין ממבה פלוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודהמדוע לא מומלץ מצב שאינו שטוח...
רות28/10/2015לא בריא ?
תודה רבה על המענה המהיר
כבר מסתכלת בדגמים האחרים שהצעת נראים ממש טוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודהמדוע לא מומלץ מצב שאינו שטוח... - תגובה
בשנים האחרונות לא מומלץ שתינוק ישהה בסל קל יותר מ- 45 דקות ביום. כאשר התינוק בן חצי שנה אז אפשר עד שעתיים. בעגלות שלא נשכבות ישר בעצם יש לנו זווית של סל קל. זה אומר שאם התינוק ישן מעל לשעתיים בעגלה יהיה מומלץ להעבירו למיטה.
מינוס נוסף, לא ניתן להשכיב על הבטן. גם לא ניתן לחתל בעגלה.
אני מאמין שכמו שאני ישן בלילה על מיטה ישרה כך גם התינוק צריך לישון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ואי כרום ...והוספתי שגם המלצה אחר
רות28/10/2015אחרת תתקבל בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ג'ואי כרום ...והוספתי שגם המלצה אחר - תגובה
עניתי מעל לתגובה זו וגם נתתי 2 המלצות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן אימייג'ין 360 קינג קוילאני123428/10/2015
שלום.
האם מזרן הנ"ל מצדיק את העלות שלו (1200 שח)?
ראיתי שעשוי מחומר אחר בתוכו ולא ספוג כמו עמינח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזרן אימייג'ין 360 קינג קויל - תגובה
קובי סופר28/10/2015שלום,
קינג קויל ועמינח זו אותה חברה!
דווקא כיום מומלץ לרכוש מזרנים נושמים כדוגמאת הקינג קויל. בספוג שבמזרנים יש חומר מעכב בערה, חומר זה נמצא כחומר לא בריא לנשימה עבור תינוקות. במזרנים ללא הספוג אין את החומר הזה, מה גם שהם יותר בטיחותיים. לדעתי המחיר מוצדק אבל ישנן אלטרנטיבות באיזור ה- 900 ש"ח בשוק כמו: נומו, בייבי גב איירוואי, בייבי טק ושניר. יש לציין שמתוכם רק לבייבי גב ולבייבי טק יש תו תקן. כמובן שגם למזרני עמינח וקינג קויל יש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עגלה לקנות?עדי28/10/2015
שלום וברכה,
בעלי ואני מחפשים כבר מספר שבועות עגלה לקראת לידת התינוק הראשון שלנו ואנחנו ממש מבולבלים בעניין קניית העגלה. אנו גרים בקומה שנייה ללא מעלית ואנו מחפשים עגלה שתיהיה קלה אך יציבה לעלייה במדרגות, עגלה שתישאר במצב טוב למשך מספר שנים טובות וארוכות, עגלה לא מהחברות היקרות, ידית אחת ולא שתיים, כזו שמתקפלת בקלות ולא צריך כוח פיזי רב בשביל זה. חשוב שאפשר גם להוריד את כל חלקי הבד מהעגלה כדי שיהיה אפשר לנקות.
אנחנו מחפשים עגלה שהיא גם עם אמבטיה, טיולון וסלקל.
תודה רבה!
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזה עגלה לקנות? - תגובה
קובי סופר28/10/2015שלום עדי,
לדעתי ארמדילו פליפ של מאמאס אנד פאפאס תענה לרוב הדרישות שלכם אם לא לכולן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לתינוקסמיילית27/10/2015
שלום קובי,
יש לנו תינוק בן חצי שנה וקנינו לו סלקל של ג'ואי כרום. באופן כללי, אני לא מרוצה מהסלקל. הוא בקלות רבה מוציא את הידיים מהחגורות, כי אי אפשר להדק אותן עליו בדיוק כי הן לא רק מלמעלה (כמו בסלקל של cybex למשל) אלא גם מהצדדים. החגורות גם מאד קצרו ונראה לי שעוד מעט כבר לא יתאימו לו (הוא ילד יחסית גבוה).
האם זו בעיה ידועה או שאולי משהו בעניין החגורות נשגב מהבנתי?
אני מתלבטת אם לקנות סלקל אחר. איזו חברה מומלצת (במחיר של 500 ש"ח למשל)? ראיתי את של cybex והוא מצא חן בעיניי (בעיקר החגורות, שהן לא מהצדדים...). הוא נחשב טוב? עד איזה גיל הוא מומלץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
סמיילית27/10/2015יש לנו עגלה של ג'ואי כרום. כמובן שארצה שהסלקל יוכל להתחבר אליה (האם מתאמים של ג'ואי יתאימו או שיש צורך באחרים?)
סלקל לתינוק - תגובה
קובי סופר28/10/2015שלום,
הסל קל הכי מומלץ לדעתי הוא הקייפיט 30. בקייפיט לא תהיה לך בעיה של הוצאת ידיים כיוון שיש לו קליפס לבית החזה. לצערנו הוא לא יתחבר לעגלתך.
אם בכל זאת סל קל שמתחבר לעגלה ברור שהסייבקס הוא רמה אחת מעל הג'ואי מכל הבחינות.
בגיל חצי שנה בכלל הייתי ממליץ לוותר על הוצאה מיותרת של קניית סל קל נוסף. הייתי ממליץ לרכוש כעת כסא בטיחות איכותי. ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט או סייפטי פירסט אדוונס. אלו הכסאות היחידים שבזווית השכיבה שלהם הם מגיעים למצב שכיבה די זהה לסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל - עוד שאלה
סמיילית29/10/2015תודה רבה על התשובה.
ראיתי שכיסאות הבטיחות עליהם אתה ממליץ יקרים מאד (אזור ה-1000 ש"ח ומעלה). האם זה כי הם מגיעים למצב שכיבה הזהה לסלקל?
זאת אומרת - אם אני אחכה שהילד ידע לשבת, האם יש כסאות בטיחות יותר זולים עליהם אתה ממליץ (או שאלה המחירים המקובלים לכל כסאות הבטיחות)?
אני חדשה בנושא.
שוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סלקל - עוד שאלה - תגובה
קובי סופר29/10/2015שלום,
הם אכן מגיעים לזווית מאוד זהה לזו של הסל קל ולכן מתאימים גם לגיל חצי שנה או לפני.
אם תחכו יהיו לך אופציות זולות יותר כמו הטריומף וקוסקו סנירה. מה שכן, מכיוון שזהו מוצר בטיחות המשמש לתקופה מאוד ארוכה לא הייתי ממליץ לקנות משהו זול. חשוב שלתינוק יהיה מוצר בטוח ולא פחות חשוב נח (כפי שכבר למדת).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך
סמיילית29/10/20151. עד איזה גיל כסאות הבטיחות שהמלצת עליהם מתאימים?
2. האם גם אותם צריך להחליף כל חמש שנים?
3. אתה צודק וכמובן שחשוב לקנות בסופו של דבר את מה שהכי טוב לילד, בייחוד לאור הניסיון שלי.
רק לגבי הקוסקו סנרה - ראיתי שהוא משמעותית זול יותר מהאחרים (באזור ה-500 ש"ח). האם אתה ממליץ גם עליו? מה החסרונות שלו לעומת השאר?
תודה הרבה!
(סליחה על השאלות הרבות, כשקניתי את הסלקל של ג'ואי לא ביררתי כ"כ ועכשיו החלטתי לבדוק היטב לפני שאני קונה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות המשך - תגובה
קובי סופר29/10/2015שלום,
הם עד 30 ק"ג. גיל 6 בממוצע.
לכסאות תוקף של 6 שנים מיום היצור!
הסנירה זול אבל יש לו דירוג בטיחותי של 5 כוכבי בטיחות. הוא זול כי הוא בסיסי, ללא ריפוד פנימי נוסף, רק עם 2 מצבים של ישיבה או שכיבה. לרוב רוכשים אותו כמושב שני (לסבא/סבתא/רכב נוסף). ככסא ראשי ובנסיעות ארוכות לדעתי הוא לא המושב הכי נח שיש.
ודבר נוסף וחשוב, כעת את יכולה לגשת לחנות עם התינוק, להושיב בכל הכסאות ולראות היכן יותר נח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילורחל26/10/2015
כתבתי לך בעבר ששמעתי שיש בעיה עם עגלת ארמדילו בעליה במדרגות וכתבתה לי שלא ידוע לך על כך.
הייתי בחנות והסבירו לי שהבעיה היא עם הידית של העגלה. בגלל צורת הקיפול שלה שהיא דרך הידית, אמרו לי שכשעולים עם העגלה מדרגות הידית מתפרקת מהר מאד.
רציתי לדעת האם זה נכון והאם ידוע לך על תקלות מסוג זה.
(למרות שאני יודעת שא"א לעלות עם שום עגלה מדרגות אבל בכל זאת...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ארמדילו - תגובה
קובי סופר26/10/2015שלום רחל,
אני חוזר ואומר, מה שנאמר בחנויות נאמר מאינטרס של חנות למכור לך משהו אחר. לצערי אין עמדות פוליגרף בחנויות אבל אילו היו אני בטוח שהמד היא מרקד לכל הכיוונים.
לא התפרקו ידיות של פליפ, אין בעיית חוזק ואם כבר לקבל חוות דעת זה רק מבעלי עגלות. לעצור הורים ברחוב עם עגלה כזו ולשאול דעתם, זה המדד כמעט הכי נכון (בכל זאת לכל הורה דרישות משלו ולא כל עגלה שמתאימה לאמא אחת תתאים לאחרת ולהפך).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמס אנד פאפס
רחל27/10/2015תודה רבה על התגובה המהירה.
על מה אתה ממליץ יותר מאמס אנד פאפס אורבו או סולה ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאמס אנד פאפס - תגובה
קובי סופר27/10/2015שלום רחל,
הסולה עדיפה. למרות שהיא זולה יותר מערכת הגלגלים שלה טובה ואמינה בהרבה בהשוואה לאורבו. גם בארץ וגם בחו"ל הביקורות על הסולה תמיד טובות לעומת זאת באורבו זה די חצוי לכאלו שמרוצים וכאלו שבכלל לא. אלו שלא תמיד מייחסים זאת לגלגלי העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלהשרה26/10/2015
שלום! ראינו את העגלה איי בי סי דיזיין ממבה פלוס ועגלת הרטן רייסר ג'י טי, ואנחנו נורא מתלבטים מה לקחת. מצד אחד המשקל משחק אצלינו גורם מכריע ומצד שני אנחנו מתלבטים האם יש יתרונות או חסרונות אחרים שיותר חשובים מהמשקל. המחיר כמובן חשוב אבל אנחנו לא מוגבלים בסכום כרגע. חשוב לי לציין שזו עגלה ראשונה ואנחנו מעוניינם בעגלה להרבה שנים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות לגבי עגלה - תגובה
קובי סופר26/10/2015שלום שרה,
ראוי לציין שאני משווק הרטן בישראל.
אני אסביר למה אני חושב שהרטן מומלצת יותר.
א. מדובר ב- 2 חברות גרמניות אך הרטן מיוצרת בגרמניה בעוד שאיי בי סי מיוצרות בסין.
ב. הבדים של הרטן איכותיים יותר, לא מתחממים ולא מתקררים.
ג. לטיולון של הרטן יש שכיבה ישרה לחלוטין בעוד שבממבה יש שיפוע. היתרונות בהרטן: ניתן להשכיב על הבטן בטיולון, ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה, ניתן לחתל בעגלה והיתרון הגדול שבהרטן אין מגבלה של זמן שהייה בעגלה. בעגלות שלא נשכבות ישר ממולץ להיצמד להוראות של שימוש בסל קל. עד 45 דק' ביום לפני גיל חצי שנה ועד שעתיים ביום מעל גיל חצי שנה. כלומר אם תינוק נרדם בעגלה יותר משעתיים בממבה יהיה מומלץ להעביר למיטה.
ד. ההרטן יותר נוחה לתפעול וקיפול
ה. בהרטן יש 5 שנות אחריות + שירות טיפול/חידוש עגלה אחת לשנה ללא עלות.
היתרונות של הממבה הם בעיקר העלות. המשקל קל יותר אך רק בקילו וחצי.
יש גם ממבה פלוס שלה כן יש טיולון עם שכיבה ישרה אך היא כבר קרובה למחיר של ההרטן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלותאלישבע25/10/2015
שלום
יש לי הצעה לאותו מחיר לסולה 2 ולג'ואי כרום.
האם תוכל לפרט את ההבדלים ביניהם ומה אישית היית ממליץ???
הקריטריונים הם בגדול - טיולון דו כיווני שנשכב כמה שיותר, קלה ומתקפלת בקלות כחלק אחד וביד אחת, נוחה להליכה בתוך העיר, חזקה ומתקפלת תוך כדי שמירה על הריפוד...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלות - תגובה
קובי סופר25/10/2015שלום אלישבע,
שתיהן מתקפלות ב- 2 ידיים. רק הג'ואי מתקפלת כשהבד כלפי פנים.
שתיהן נוחות להליכה בעיר, משקלן די זהה, שתיהן די חזקות.
לג'ואי סל חפצים גדול יותר, ידית מתכווננת בגובה ויותר נעימה למגע.
הטיולון של הסולה מרווח יור, טיפה יותר שוכב והבד יותר איכותי.
לסיכום אין הבדל גדול. אני ממליץ ללכת לבדוק אחת ליד השנייה, לנסות לקפל, לתפעל, לבדוק ברכב, ללכת עם כל אחת מהן (מחוץ לחנות ועם משקל) ואז לקבל החלטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונהאלי00824/10/2015
קובי שלום!
תודה על הפורום ועל מענה מלא לשאלות.
הריון ראשון.. אומנם חודש רביעי אבל טסה בחודש הקרוב לנ״י והייתי מעוניינת לדעת
איזה עגלה עדיפה.. בוגבו בי 3 החדשה הבנתי שיש לה אמבטייה מה שלא היה בעבר או מוצי igo.
גרים במושבה בבית פרטי אך עם הרבה מדרגות, שנינו יחסית באותו הגובה 1.73 ו1.80.
מבחנית תקציב שתיהן פחות או יותר אותו הדבר ככה שזה לא משנה ממש.
כמו כן מכיוון שזה הריון ראשון איזה דגשים יש לשים לב שהולכים לחפש עגלה.
בנוסף שאלה אחרונה האם ישנם עוד דברים שאתה ממליץ להביא מארה״ב, שההפרש בין המחירים הוא משמעותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה ראשונה - תגובה
קובי סופר25/10/2015שלום אלי,
ההבדלים בין הבי למוצי הם קיצוניים ולכן רצוי שתגדירו דרישות ברורות.
הבי יותר פרקטית. משקלה קל משמעותית, הקיפול קטן משמעותית, יותר נוחה לקיפול וכו'.
המוצי יותר גבוהה, יותר נוחה להליכה בדרכים שמעבר למדרכה אבל מסורבלת ביחס לבי.
למעשה מרבית המוצרים זולים משמעותית בארה"ב בהשוואה לישראל. רצוי להביא מוצרים שאין להם תוקף (כמו כסאות בטיחות). לרוב זה ביגוד, מצעים וצעצועים.
רצוי לודא שיהיה למוצרים שעלולים להיות להם תקלות (לדוגמא צעצוע אלקטרוני, עגלה) שירות בישראל (גם אם בתשלום). כמובן שאפשר להעזר באתר השוואות מחיר כמו זאפ ואז לראות אם יש הבדל משמעותי שמצדיק קניה בחו"ל או הבדל שמצדיק קנייה בישראל בגלל השירות והאחריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלות תאומיםפאן22/10/2015
היי,
רוצה לרכוש עגלת תאומים והתחלתי במסע :) המסע התברר להיות קצר למדי, עקב אילוצי גודל תא מטען. יש לי קיה פיקנטו ויש רק 2 עגלות תאומים הנכנסות לתא המטען הבאמת קטן של הפיקנטו: בייבי ג'וגר סיטי מיני ובייבי מונסטרס.
ראינו את שתי העגלות, ההמלצות על הסיטי מיני כמובן מעולות ואנשים נשבעים בעגלה הזאת. אבל, זה מה שאנשים מכירים ועד שהשוק מתפתח, חבל שלא לנצל את הקדמה ולבחון מוצרים חדשים. למשל- הבייבי מונסטרס. צרה, קומפקטית, נוחה מאוד, מרגישה הרבה יותר איכותית מבחינת בולמי זעזועים, גלגלים, בד איכותי יותר, עבירות טובה יותר ובוא נודה על האמת: היא גם הרבה יותר יפה מהסיטי מיני :), אבל היא חדשה ואין עליה כמעט חוות דעת, רוחב המושבים צר ביחס לעגלות אחרות (נראה שהיתרון הגדול שלה מהווה גם חסרון מסוים). בעיקר מטרידה אותי העובדה שהיא ממממממש חדשה (גם באירופה) ואין עדיין מספיק חוות דעת עליה. מחיפושים בפורומים בספרדית, נראה כי היא הפכה להיות פופולרית בעיקר בגלל המחיר הנמוך באופן יחסי שלה (500 יורו, דומה למחיר בארץ), אבל החסרון המרכזי הוא העובדה שהיא מאוד מאוד קצרה ורוחב המושבים צר. עובדה שאולי טובה עד לגיל שנה, או ממש לשלבים ההתחלתיים, אבל אחרי שנה וקצת כשהילדים כבר הולכים, הם לא רוצים לשבת בתוכה, היא לא נוחה וצפופה.
אני לוקחת בחשבון שהיא אכן יותר צרה מהאחרות (בכ-שני ס"מ) וייתכן שגם תספיק לפחות זמן ואצטרך להחליף אותה בטיולון אחר ומרווח יותר. מצד שני, נתקלתי גם באימהות שרכשו עגלות בוגבו ואחרי שנה הילדים כבר לא מוכנים לשבת בתוכה והיא עומדת ומעלה אבק לאחר שהוחלפה בטיולון נוח יותר.
אשמח לחוות דעת שלך והמלצה מה כדאי לעשות. אם לקחת סיכון ולקנות את הדגם המתקדם, שכמובן יהיה הרבה יותר נוח מבחינת התניידות עירונית, או ללכת על המוכר והטוב...
ארוך, סליחה. ההתלבטות בשיאה :)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין 2 עגלות תאומים - תגובה
קובי סופר22/10/2015שלום פאן,
אם אני הייתי צריך לבחור אז ללא ספק הייתי בוחר בבייבי מונסטרס. זו ליגה ורמה אחרת בהשוואה לבייבי ג'וגר. הבדים איכותיים יותר, הגלגלים איכותיים יותר וגם בולמי הזעזועים, מכאן החשש שלך צריך לרדת מכיוון ששני ההבדלים האלו מבטיחים איכות מוצר טובה יותר, עמידות לאורך זמן ומינמום בלאי. כמו כן יתרון הרוחב הוא עצום, אני רואה כמה הורים לתאומים סובלים מבעיה זו על בסיס יומי וכאן יש מוצר ברוחב של עגלת יחיד. הרוחב הפנימי שלה סביר ודווקא בטיולוני תאומים לרוב הרוחב צר יותר. אני מודע לחששות אבל בעגלות תאומים בניגוד לעגלת יחיד צריך לעשות הרבה פשרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות והתלבטותאירנה22/10/2015
שלום ותודה מראש על הפורום הנהדר הזה,
אני נמצאת בהריון 3. את 2 ילדיי הראשונים גדלתי עם עגלת פג פרגו. והיא דיי מסורבלת בעניי.
מתלבטים מאוד בין 4 עגלות. מאוד טובות. ואשמח אם תוכל לעזור לי.
1. כרום ג'ואי 2500 ש"ח כולל סלקל .
2. מאמס אנד פאפס סולה 3000 ש"ח כולל סלקל
3. סייבסקס פריאם כולל סלקל 5000 ש"ח
4. מאמס אנד פאפס ארמלידו 4000 כולל סלקל. הבעיה בעגלה הזו שאני לא אוהבת את את זה שאין לה פגוז' ואין לה תמיכה בצדדים בטיולון. אבל בקיפול ובנוחות היא נלפאה בעניי.
האם תוכל לסדר לי את הבלאגן.
(נ.ב. נדלקתי על הפריאם אבל היא מממשששש יקרה :) )
תודה מקרבבבב לב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התייעצות והתלבטות - תגובה
קובי סופר22/10/2015שלום אירנה,
אכן הפריאם ברמה יותר גבוהה מהאחרות. לדעתי אם לא התחברת לפליפ אז הסולה עגלה מעולה שתיתן תמורה טובה לכסף, הכרום תיתן תמורה טובה יותר אך עדיין הסולה טיפה יותר איכותית. כמובן שאם הגעת ל- 5000 ש"ח אני ממליץ גם לבדוק את עגלת הרטן רייסר ג'י טי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה.
אירנה22/10/2015קובי תודה על מהירות התגובה,
1. האם לארמדילו יהיה פגוז' בעתיד? אמרו לי שצריך להגיע...
2. המוכר אמר לי שלג'ואי כרום אין "אבא ואמא" שיש תקלות. ז"א השירות קצת לקוי. זה נכון?
3. בעניין הסולה, היכן ניתן להשיג את הדגם בצבעים יפים כמו קאמל (כי הוא יחסית ישן לעומדת האחרות ולא כולם מחזיקים אותם )
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התגובה המהירה. - תגובה
1. האם לארמדילו יהיה פגוז' בעתיד? אמרו לי שצריך להגיע...
לא ידוע בשלב זה. מאמאס אנד פאפאס הציגו את דגם הארמדילו הרגיל (לא הפליפ) עם פגוש וגם כאב טיפוס. יש סבירות גבוהה שיהיה אבל זה בעתיד הרחוק. כמו כן הפגוש יגיע עם העגלה וככל הנראה לא יתאים לדגמים הקיימים היום, אולי יהיה פגוש גם לדגמים כיום אבל זה לא משהו שצריך לבנות עליו בשלב זה.
2. המוכר אמר לי שלג'ואי כרום אין "אבא ואמא" שיש תקלות. ז"א השירות קצת לקוי. זה נכון?
שקר, יש יבואן, השירות הוא מהיר, אחוז התקלות נמוך.
3. בעניין הסולה, היכן ניתן להשיג את הדגם בצבעים יפים כמו קאמל (כי הוא יחסית ישן לעומדת האחרות ולא כולם מחזיקים אותם )
לצערנו אין מגוון צבעים גדול. להפך, מאמאס אנד פאפאס מתמקדים כיום בדגמי הארמדילו ולסולה מפחיתים צבעים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי שאלה אחרונה
אירנה22/10/2015תוכל להמליץ לי על חנות עם מגוון עגלות עם שירות אמין שאוכל לגשת אליו?
קובי שאלה אחרונה - תגובה
באיזה איזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזור תל אביב והמרכז
אירנה22/10/2015גם חולון ראשון ובת ים זה בסדר.
באיזור תל אביב והמרכז - תגובה
קובי סופר22/10/2015שלום,
קודם כל חשוב לציין שלכל חנות יש אינטרס ולכן לא תמיד תמצאי אמינות. לכן אני תמיד ממליץ לקבל החלטה לבד וכדי לקבל אחת נכונה אני ממליץ: ללכת עם העגלה מחוץ לחנות עם משקל, לנסות לקפל, לתפעל לבד ואז לקבל החלטה.
חנויות שהייתי ממליץ במרכז: בייבי קלאב, בייבי סטאר ותינוקות זה אנחנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב עזרה בבקשה
תהילה22/10/2015קובי שלום לך שוב
וסליחה על החוסר החלטיות.
היום הייתי עם אמא וצמצמנו את ההתלבטות לג'ואי ולארמדילו. בחרנו בארמדילו ואני לא סגורה על היציבות שלה. בבקשה תעזור לי לקבל החלטה נבונה.
תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שוב עזרה בבקשה - תגובה
קובי סופר25/10/2015שלום אירנה,
אין מה לחשוש מיציבות. הארמדילו מאוד יציבה ואפשר גם לשדרג לXT שלה גלגלים יותר גדולים וזה מוסיף ליציבות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה באותו עניין.
תהילה25/10/2015שלום
אני מתלבטת בין הסולה 2 לבין אורבו 2
אני פחות אוהבת את הגלגלים של האורבו. האם יש בינהן הבדל משמעותי?
שאלה נוספת, האם כדאי לרכוש את הסולה של המאמס אנד פאפס או הג'ואי כרום.
תודה,
תהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה באותו עניין. - תגובה
קובי סופר25/10/2015שלום תהילה,
הגלגלים של הסולה הרבה יותר מוצלחים מהאורבו. אני לא ממליץ על האורבו כי הגלגלים שלה גרועים ויש להם בלאי גבוה, כמו כן היא יקרה באופן משמעותי מהסולה ללא יותר מדי סיבות. בין הסולה לכרום אין הרבה הבדל ואני ממליץ לבדוק אחת ליד השניה. לנסות ללכת איתן כאשר יש משקל בתוכן (עדיף מחוץ לחנות), לנסות לקפל, לתפעל ולבדוק ברכב. כך תקבלי החלטה מה מתאים לך יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי כרום או ארמילדו פליפשיר21/10/2015
היי קובי,
לקראת רכישת עגלה
אנו מחפשים עגלה שתהיה קלה לקיפול,עם אמבטיה נוחה,טילון דו צדדי ונסיעה "חלקה",
מתלבטים בעיקר בין ארמלידו פליפ לבין ג'ואי כרום
על איזה מבין השניים אתה יותר ממליץ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ג'ואי כרום או ארמילדו פליפ - תגובה
קובי סופר21/10/2015שלום שיר,
זה תלוי יותר בדרישות כי הפליפ יותר פרקטית בקיפול ובגודלה כשהיא מקופלת, הבדים איכותיים יותר והגגון גדול יותר. מצד שני הכרום יותר נוחה להליכה והרבה יותר זולה.
אני מציע שתתנסו עם העגלות בקיפול, תלכו איתן, תנסו לתפעל, לבדוק ברכב וככה יהיה לכם יותר קל להחליט. סה"כ ההתלבטות היא בין 2 מוצרים טובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין שתייםשמרית20/10/2015
שלום רב
אנו לפני רכישה של עגלה מיד 2 ומתלבטים בין פג פרגו בוק פלוס לבין צ'פצ'ולה, בעיקר כי האחרונה יותר יפה משמעותית, מבחינת איכות, קלות שינוע והכי חשוב נוחות לתינוק, מה המלצתך?
מתלבטת בין שתיים - תגובה
קובי סופר21/10/2015שלום שמרית,
אחת מהטעויות הנפוצות היא רכישת עגלה יפה. הצ'פצ'ולה הייתה אחת העגלות הגרועות שנמכרו בישראל מכל הבחינות. כמו כן לא תוכלי לקבל שירות עליה במידה ותהיה תקלה היות והמוצר לא נמכר מעל ל- 3 שנים. אי לכך הפג פרגו עדיפה בכל הפרמטרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלה וסלקלמאיר19/10/2015
שלום קובי,
ראשית תודה רבה על הפורום.
אנו זקוקים לעזרה בבחירת אחת מ2 האופציות הבאות שהציבו בפנינו.
1 עגלת אויסטר2 + סלקל פשוט בסכום של עד 200 שקל. (העגלה עולה לנו כ 3000 שח)
2 עגלת גואי כרום + סלקל לבחירתנו.
אציין כי אין לנו רכב.
נשמח לדעת על מה אתה ממליץ. יתרונות וחסרונות של כל עגלה והשוואה ביניהן.
כמו כן איזה סלקל מומלץ בכל אחת מהבחירות.
האם כדאי להשקיע את עיקר הכסף בעגלה או בסלקל?
או שבכל מקרה הגואי יותר טובה מהאויסטר על אף הפער במחיר?
תודה רבה מראש על העזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבחירת עגלה וסלקל - תגובה
קובי סופר20/10/2015שלום מאיר,
האויסטר היא בעיקר עגלה מעוצבת. בהשוואה לכרום יש לה בולמי זעזועים בגלגל הקדמי, היא מרופדת טוב יותר ויש 4 מצבי שכיבה בטיולון (3 בכרום).
מצד שני אני לא ממליץ להתפשר על סל קל זול. שלא תצטרכו אבל במידה וכן רצוי לדעת שהסל קל יעשה את עבודתו נאמנה.
כפי שראית אין הבדל משמעותי בין הכרום לאויסטר, סך הכל הן עושות כמעט את אותה עבודה והכרום קלה יותר במשקל ונוחה יותר לקיפול. אם התקציב הוא 3000 אז הכרום וסל קל צ'יקו קייפיט 30 (לא מתחבר על העגלה) הם ההמלצה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מגרמניהענבל19/10/2015
היי קובי,
חברים הציעו להביא לנו עגלה ראשונה מגרמניה.. במידה ונלך על זה, על איזה חברה ודגם אתה ממליץ לנו?
האם זה בכלל אפשרי להביא בקופסא? או שצריך את הילד בפנים?
איך זה הולך מבחינת מכס וכו?
תודה ויום טוב
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה מגרמניה - תגובה
קובי סופר20/10/2015שלום ענבל,
מאחר ושוחחנו טלפונית אני מקווה שהבנת ממני הכל. במידה ויש שאלות נוספות אפשר תמיד לשאול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)